Menu

Hokej

Tipsport extraliga (ČR)

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

2:3

po s.n. (1:3) (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

17.09.2023, 17:45 • Werk arena, Třinec • 2. kolo • Michal Samiec (@MichalSamiec) cz

Tipsport: 2.42 4.23 2.51

V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha.
Vítězným gólem se prezentoval ve třetí sérii nájezdového rozstřelu PAVEL KOUSAL. Konečný stav utkání – 2:3 po samostatných nájezdech.

62:51

Další samostatný únik měl Voženílek. Udělal Kovářovi kličku, ale skončil s pukem za brankovou čárou a nedokázal se přes beton dostat zpět.

61:52

Chlapík ztratil na modré puk a do nájezdu sám na Kováře ujel Hudáček. Už to vypadalo, že si brankáře položil, ale na poslední chvíli poslal puk do betonu Kováře.

60:11

A hned jsme viděli obrovskou šanci! Z rohu útočné třetiny puk mířil na Řepíka, jehož střelu z první udržel Mazanec před čárou.

49:18

První domácí formace bojovala o puk v útočném pásmu, ale jej nezískala a šanci na druhou stranu zavezl Kousal. Vypadalo to sice trochu kostrbatě, pak ale poslal Mozíkovi puk na modrou, ten udělal šikovnou kličku a jeho zakončení mu musel pokazit Mazanec.

40:14

Hned po 14 sekundách třetí třetiny je vyloučen hostující hokejista. Vojtěch Mozík (SPA) dostává menší trest za vysokou hůl.

38:45

Třinec právě vstřelil branku!
Ocelářům se podařilo přesilovku využít jednoduchou akcí. Růžička poslal puk od modré na lehkou teč Daňovi, který jej poslal tímto zkrácením hry do nebezpečného prostoru. Střelcem vyrovnávací branky je DANIEL VOŽENÍLEK, který puk z bezprostřední blízkosti zvedl nad Kovářův beton. Asistence: Marko Daňo, Martin Růžička. Stav utkání 2:2.

38:24

Po přerušení sekl v obranné zóně Sparty soupeře Ondřej Mikliš (SPA) a je dalším vyloučeným hráčem. Emoce jsou trochu na vzestupu, konec druhé třetiny je velice dynamický.

35:58

Další vyloučení domácích, které ale Růžička s Vránou nesou velice nelibě a velmi aktivně si něco vyříkávají se sudím Jeřábkem. Na toho ale nic neplatí, a tak je dalším vyloučeným Petr Vrána (TRI) za nedovolené bránění.

34:20

Oceláři teď byli pod obrovským tlakem a zcela po právu dostávají ovace, když situace skončila Mazancovým těžkým zákrokem. Dlouhou pasáž hráli domácí ve třech a půl, protože Dravecký musel hrát bez zlomené hole. V této pasáži Řepík trefil tyč a z druhé strany Chlapík boční konstrukci třinecké branky.

30:34

Jeřábek se snažil vyhodil puk z pásma, následně se trajektorii pokoušel prodloužit Andrej Nestrašil (TRI), ale trefil Pavla Kousala vysokou holí do obličeje. Rozhodčí tuto situaci posoudili dvojnásobným menším trestem.

29:29

Po nezvyklém odrazu puku za Kovářem se tlačil k puku Patrik Hrehorčák (TRI), ale nakonec byl rychlejší Krejčík, kterého Hrehorčák v souboji o puk podrazil. Sparta bude hrát třetí přesilovku. Hra bude pokračovat po komerční pauze.

23:46

Tuhý boj o puk teď vede v útočném pásmu třinecká první formace. K dorážce se tlačil ze strany Růžička, pak ještě jednou, ale ve velké příležitosti puk proskočil do rohu sparťanského obranného pásma.

21:37

Oceláři teď nadělali zmatek před Kovářem, ale Hudáček v ideální pozici nezpracoval puk, který následně putoval rychle z hole na hůl a největší šanci pak měl zblízka Vrána.

20:40

Ocelářům se ale nic nepovedlo vymyslet, naopak navrátivší se Lajunen poslal z rohu puk před Mazance a Forman jej napálil do špičky betonu přesouvajícího se třineckého gólmana.

18:29

Následně Jani Lajunen (SPA) před Mazancovou brankou krosčekoval Adámka a je z toho první přesilovka pro Třinec.

18:20

Teď v útočné třetině ztratil kotouč Pánik a nakonec z toho byla velká šance Buchteleho z bezprostřední blízkosti Mazancovy branky.

15:01

Situace je vyhodnocena jako faul Andreje Nestrašila (TRI), který si odpočine za sekání.

11:41

Sparta právě vstřelila branku!
Oceláři se teď dostali pod palbu. Nejprve se snažil z levého kruhu trefit branku Chlapík, ale trefil Marinčina. Následně pokoušel štěstí z druhé strany dvakrát Řepík, ale byl zablokován. To se domácím nepovedlo už s další dorážkou FILIPA CHLAPÍKA a hosté vedou! Asistence: Michal Řepík, Vladimír Sobotka. Stav utkání 1:2.

10:08

Hosté budou mít šanci momentum zápasu překlopit na svou stranu. Po vyhlášené komerční přestávce budou mít k dispozici přesilovou hru po faulu Daniela Kurovského (TRI). Ten je vyloučen za nedovolené bránění.

09:53

Sparta právě vstřelila branku!
Řepík s Chlapíkem drželi puk v útočném pásmu, druhý jmenovaný přetlačil za Mazancovou brankou Kundrátka a poslal kotouč do slotu, kde byl osamocený VLADIMÍR SOBOTKA a střelou z první k tyči vyrovnal průběh utkání. Asistence: Michal Řepík, Filip Chlapík. Stav utkání 1:1.

03:27

Velký závar Ocelářů před Kovářem, který začal Romanem zachyceným kotoučem. Největší starosti Kovářovi udělala střela Nestrašila a následné pokusy domácích o dorážku.

00:20

Třinec právě vstřelil branku!
Úvodní střídání vyšlo Ocelářům na jedničku. Voženílek s Růžičkou bojovali v rohu o puk, Daňo jej vyvezl, ale jeho střela byla zblokována. Následně pálil na Kováře Polášek a po aktivitě Voženílka a MARTINA RŮŽIČKY před brankou končí kotouč v síti. Asistence: Daniel Voženílek. Stav utkání 1:0.

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

2:3

po s.n. (1:3) (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 1. M. Růžička (Voženílek), 39. Voženílek (Daňo, M. Růžička) – 10. Sobotka (Řepík, Chlapík), 12. Chlapík (Řepík, Sobotka), rozh. náj. P. Kousal

Samostatné nájazdy:
1. séria:
0:0   Libor Hudáček (TRI)
0:1   Aaron Irving (SPA)
2. séria:
1:1   Marko Daňo (TRI)
1:1   Filip Chlapík (SPA)
3. séria:
1:1   Andrej Nestrašil (TRI)
1:2   Pavel Kousal (SPA)
4. séria:
1:2   Richard Pánik (TRI)
1:3   Řepík (SPA)

HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Marinčin, Polášek, Kundrátek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána (C), Pánik – Hrehorčák, M. Roman, Nestrašil – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Walega.
Tréner: Zdeněk Moták

HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Mozík, Kempný, Moravčík, Krejčík, Irving, Němeček, Mikliš – Kestner, Horák, P. Kousal (A) – Řepík (C), Sobotka (A), Chlapík – Hauser, Lajunen, Buchtele – Konečný, O. Najman, Forman.
Tréner: Pavel Gross

Rozhodca: A. Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek

Diváci: 4 487

Priebeh zápasu
1. tretina
00:20 TRI 1:0 M. Růžička (Voženílek)
09:53 SPA 1:1 Sobotka (Řepík, Chlapík)
10:08 TRI 2 Kurovský, nedovolené bránenie
11:41 SPA 1:2 Chlapík (Řepík, Sobotka)
15:01 TRI 2 Nestrašil, sekanie
18:29 SPA 2 Lajunen, krosček
Po 1. tretine
2. tretina
29:29 TRI 2 Hrehorčák, podrazenie
30:34 TRI 2+2 Nestrašil, nebezpečná hra vysokou hokejkou
35:58 TRI 2 Vrána, nedovolené bránenie
38:24 SPA 2 Mikliš, sekanie
38:45 TRI 2:2 Voženílek (Daňo, M. Růžička)
Po 2.tretine
3. tretina
40:14 SPA 2 Mozík, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 3.tretine
Predĺženie
pred nájazdmi
Samostatné nájazdy
SPA 2:3 P. Kousal (rozh. náj.)
po s.n.