Menu

Hokej

Príprava NHL

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes

2:4

koniec (0:0, 0:2, 2:2)

06.10.2023, 04:00 • Honda Center, Anaheim • Dávid Švec

Tipsport: 2.29 4.27 2.43

Statistika
Střely na bránu: 35 – 17 | Přesilová hra: 1/7 – 1/2 | Trestné minuty: 13 – 31

Kdo se postavil do brankoviště?
John Gibson (ANA) – 13 zákroků, 4 OG, úspěšnost 76,5 %, odchytal 49:39
Alex Stalock (ANA) – 0 zákroků, 0 OG, odchytal 7:20
Connor Ingram (ARI) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Radko Gudas (ANA) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 9, čas na ledě 14:50

Tři hvězdy utkání
1. Connor Ingram (ARI) – 33 zákroků
2. Leo Carlsson (ANA) – 0+0
3. Logan Cooley (ARI) – 2+0 (06:59:51)
Arizona přerušila sérii čtyř porážek v řadě, v aréně Anaheimu zvítězila po velmi dobrém výkonu 4:2.

Po bezbrankové první třetině Kojoti ve druhé dvacetiminutovce získali dvoubrankový náskok. V závěrečném dějství definitivně rozhodli o vítězství Arizony svými trefami Logan Cooley proměněným trestným střílením a druhou trefou v zápase, do černého mířil i Matias Maccelli. Domácí ještě zabojovali a dokázali alespoň snížit, mezi střelce se zapsali Sam Carrick a Zack Kassian.

Oba týmy čeká ještě jedno vzájemné měření sil, v aréně Arizony se spolu utkají v noci ze soboty na neděli.

Konec zápasu.

59:55

Poslední pokus o kontaktní gól přerušil Kačerům svým hvizdem čárový rozhodčí, jenž odpískal Terrymu ofsajdové postavení.

59:27

Arizona poslední minutu kontroluje. Sice se nechala zatlačit do vlastního pásmu, už dobrou čtvrt minutu ovšem drží puk v chumlu za vlastní bránou.

58:46

Poté, co hokejisté v černých dresech získali puk do svého držení, tak Alex Stalock znovu zamířil a střídačku. Powerplay pokračuje.

58:16

58:16 Zack KASSIAN - 2:4

58:16

Anaheim právě vstřelil branku!
Početní převaha využita, domácí celek snižuje na rozdíl dvou branek! Tvrdou střelu Terryho zleva na zadní tyč Ingram ztlumil přímo na hokejku ZACKA KASSIANA, jemuž nedělalo zakončení bekhendem do prázdné brány žádné starosti. Asistence: Troy Terry a Mason McTavish.

57:20

Domácí kouč Cronin si vzal oddechový čas, po jehož vypršení zůstává Alex Stalock na střídačce, a to znamená jediné, Anaheim zkouší powerplay.

57:20

Anaheim může alespoň lehce zdramatizovat konec střetnutí v přesilové hře, menší dvouminutový trest za podrážení obdržel Janis Jerome Moser.

56:26

56:26 Sam CARRICK - 1:4

56:26

Anaheim právě vstřelil branku!
Tak přeci jen se Kačeři dočkali alespoň čestného úspěchu. Leason po levém mantinelu pláchl O'Brienovi a na hraně brankoviště našel SAMA CARRICKA, proti forhendové střele k levé tyčce nemohl Ingram dělat vůbec nic. Asistence: Brett Leason a Lassi Thomson.

55:55

Barret Hayton se po levém mantinelu uvolnil přes Cama Fowlera, vzápětí však nepřesně nahrával, puk poslal příliš před Guenthera.

55:29

Lassi Thomson po modré čáře nahrál Jacksonu LaCombemu, prudkou střelu zápěstím od modré čáry do středu brány Ingram bez problémů pokryl ve výstroji.

54:57

Ani Leo Carlsson smůlu neprolomil. Znovu ukázal svou rychlost, když zprava najel před Ingrama, leč forhendem zakončoval nepřesně.

54:20

Střelcům Ducks není přáno. Mason McTavish nastartoval motory pravou stranou, svižnou ránu zápěstím ve finále napálil do levé tyče.

53:57

Nick Schmaltz vyzkoušel oblouček k pravému mantinelu. Clayton Keller se v tomto prostoru pohyboval, ovšem puk mu smolně přeskočil přes čepel hole.

53:27

Po levém mantinelu najel do útočného pásma Zack Kassian, který nahrávkou mezi kruhy hledal Sama Carricka, toho udržel na uzdě Juuso Välimäki.

52:48

Od pravého mantinelu si Sean Durzi rozmyslel zakončení a nahrával před bránu Dylanu Guentherovi, jemuž nedovolil zpracovat Adam Henrique.

52:29

Clayton Keller dojel dlouhou Moserovu nahrávku až za bránou Stalocka, odtud nahrávkou po pravé ruce trefil jenom brusle protihráče Thomsona.

51:48

Za vlastní bránou Gudas získal puk, přes Terryho se potom dostal puk až k Leu Carlssonovi, který tváři v tvář Ingramovi neuspěl střelou mezi betony.

51:00

Za nahozením Radka Gudase po pravém mantinelu se vydal Connor Ingram. Rychle se ohlédl za sebe a volil nahrávku na volného Barretta Haytona.

50:39

Rozehrávajícího protihráče Durziho obral Mason McTavish, jenž následně z pravého kruhu i vystřelil zápěstím, ovšem přímo do Ingramovy výstroje.

50:16

Na závěrečných deset minut dostává prostor ukázat se v bráně Alex Stalock. Jeho kolega John Gibson inkasoval čtyři góly, za které nemohl, na druhou stranu nutno podotknout, že nic navíc také nechytil.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, přičemž o vítězi je rozhodnuto. Arizona disponuje čtyřbrankovým náskokem a skóre odpovídá průběhu, Kojoti opravdu jsou lepším týmem.

49:40

Vysokou rychlost vyvinul Leo Carlsson. Od levého mantinelu se natlačil až před bránu, odtud z bezprostřední blízkosti na Ingrama recept nenašel.

49:04

49:04 Matias MACCELLI - 0:4

49:04

Arizona právě vstřelila branku!
Nicméně akce Coyotes pokračovala a výsledkem je čtvrtý vstřelený gól! V tomto případě si hráči role vyměnili, když Jason Zucker napříč kruhy našel v tom levém MATIASE MACCELLIHO a Fin svižnou střelou zápěstím propálil neúspěšně se přesunujícího Gibsona. Asistence: Jason Zucker a Juuso Välimäki.

48:45

Matias Maccelli mohl střílet, ale ještě volil bekhendový pas doprava na Jasona Zuckera, čímž spoluhráče viditelně překvapil, americkému útočníkovi dalo zpracování hodně práce.

48:07

Nyní pálil pro změnu Clayton Keller zprava, John Gibson stihl vystrčit vyrážečku a hrací předmět zvedl do ochranné sítě.

47:51

V levém kruhu si na kotouč počkal Nick Schmaltz, jenž bez míření vystřelil z první a o pár čísel minul volný prostor u bližší tyčky.

47:05

Anaheim jde do čtyř. Mimo hlavního dění hry ve středním pásmu Cam Fowler krosčekoval Boyda což pozornosti rozhodčích neuniklo.

46:50

Situaci dvou proti dvěma řešil Mason McTavish bekhendovým pasem k levému mantinelu na Franka Vatrana, střelu z úhlu Ingram vyrazil ke spoluhráči Moserovi.

46:21

Jason Zucker nahodil a sám se kotouč pokusil dojet. Neuspěl, tělem totiž zapracoval Cam Fowler a soka udržel na zádech.

45:23

Od modré čáry vypálil Radko Gudas. Hostující brankář na puk po celou dobu velmi dobře viděl a bez větších starostí jej lapil do lapačky.

45:04

Brett Leason zpoza brány přihrál před ni Samu Carrickovi, jehož střelu po ledě Ingram vyrazil levým betonem, dorážku Kassiana už uschoval mezi betony.

44:47

Snaha o rychlou odpověď nevyšla. Do přehuštěného prostoru vypálil Trevor Zegras, napálil pouze brusle spoluhráče Masona McTavishe.

43:39

43:39 Logan COOLEY - 0:3

43:39

Arizona právě vstřelila branku!
Devatenáctiletý americký talent LOGAN COOLEY si s trestným střílením poradil brilantně. Nevymýšlel žádné složité kličky, prostě vystřelil forhendem na vyrážečku Gibsona a puk odrazem o břevno zapadl za brankovou čáru.

43:39

Uvidíme trestné střílení! Logan Cooley ujel při vlastním oslabení do úniku, v zakončení mu za minutu minut dvanáct zabránil Pavel Minťjukov, ovšem pouze za cenu seknutí přes soupeřovu hokejku.

43:23

Před bránou čekal na přihrávku Jakob Silfverberg a dočkal se, na dlouhou hokejku nezvládl dopíchnout kotouč podél pravého brankářova betonu za brankovou čáru.

42:42

Kontaktní gól byl blízko. V pravém kruhu si kotouč připravil na forhendovou střelu Mason McTavish, Connor Ingram udržuje čistý štít za pomoci levé tyče.

42:15

Úvod početní převahy zvládli hosté bez problémů. Buly sice prohráli, ale puk rychle získali a středem vyhazoval Janis Moser.

41:59

Druhý dnešní trest obdržel od mužů v pruhovaném Travis Dermott, který nedovoleným bráněním zabránil v pohybu po levém mantinelu Franku Vatranovi.

41:44

Suvenýr pro diváky zařídil zadák Jackson LaCombe, jemuž se povedlo tělem zblokovat nahození Janise Jerome Mosera od modré čáry.

41:32

Vysokou holí hrál ve středním pásmu Benoit Grouilx, a protože jako další se puku dotknul spoluhráč Brett Leason, musel rozhodčí přerušit hru.

41:11

Clayton Keller si vyměnil puk s Nickem Schmaltzem a snažil se projet od levého mantinelu před bránu, v čemž mu zabránil Cam Fowler.

40:47

Zakázané uvolnění způsobil Matt Dumba. Kanadský obránce vyhodil příliš razantně, Nick Bjugstad se navíc za pukem vůbec nerozjel.

40:21

Kačeři v úvodu třetí části ještě dohrávali přesilovou hru, která však trvala jen pár vteřin, Kojoti už hrají v pěti hokejistech.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 5:56.
Střely na bránu po 2. třetině: 15 – 14.
Druhá třetina poprvé hnula se skóre střetnutí, přinesla dva góly a o oba se postaralo hostující mužstvo. Důležitý vedoucí gól vstřelil ve 23. minutě po obrovské Thomsonově chybě Logan Cooley, o pouhých 65 sekund později navýšil náskok Coyotes Alexander Kerfoot ránou z mezikruží po pasu Boyda. Vedení hostujícího týmu je bezesporu zasloužené, důkazem budiž, že kromě dvou vstřelených branek už čtyřikrát orazítkoval brankovou konstrukci.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:53

Do pravého kruhu dostal nabito Trevor Zegras. Největší hvězda Anaheimu neotálela a forhendem vystřelila z první poměrně výrazně vedle levé části brankové konstrukce.

39:16

Adam Henrique mohl střílet, ale nakonec ještě bekhendem hledal před bránou postaveného Zacka Kassiana, k němu kotouč nepustil Durzi.

38:39

V pravém kruhu si zajímavou palebnou pozici vytvořil Mason McTavish, svižnou ránu ze zápěstí kryl Connor Ingram vyrážečkou.

38:13

Arizona v pěti dlouho nevydržela. U obranné modré čáry fauloval Travis Dermott, jenž měl ruce příliš vysoko, jeho atak na Zegrase rozhodčí správně vyhodnotili jako krosček.

37:59

Už při hře v plném počtu vypálil z pravého kruhu na zadní tyčku Leo Carlsson, kus černé gumy zamířil o pár čísel nad břevno.

37:24

A znovu kotouč zavítal až k Johnu Gibsonovi. Croninovi svěřenci nyní trenérovi jasně ukazují, co je třeba do ostrého zápasu ještě vylepšit.

36:55

Ne, tohle není vůbec dobrá přesilovka. Jakob Silfverberg nahazoval před bránu, ale trefil prvního bránícího protihráče, bez potíží vyhodil i Crouse.

36:21

Hostům se podařilo napoprvé bez větších problémů vyhodit. Chybnou rozehrávku Zegrase vystihl Alexander Kerfoot a kotouč napálil až k Gibsonovi odrazem o pravý mantinel.

35:53

Bitkou zpestřili divákům již tak zajímavé střetnutí Radko Gudas s Liamem O'Brienem! Navrch měl od začátku hostující útočník, který měl českého zadáka od začátku v dobrém postavení. Ani jeden nedal nikterak dobrou ránu, vše vyvrcholilo tím, že kanadský forvard soka povalil k ledu. Oba hokejisté dostali pětiminutový trest. Na Anaheim čeká přesilovka, protože Liam O'Brien obdržel navíc 2+10 minut za vyvolání šarvátky.

35:20

Za levým kruhem si počkal na nahrávku Clayton Keller. Dostal ji přesně do hokejky, střela na přední tyč rozvlnila pouze boční síť.

34:45

Netrvalo dlouho a Anaheim se zase nechal zatlačit pod tlak. Troy Terry obětavě zblokoval tvrdou střelu Alexandera Kerfoota.

34:23

Souboj ve středním pásmu dopadl lépe pro Anaheim. Touš vydoloval Jakob Silfverberg a nahrál ho směrem dozadu na Ljubuškina.

33:57

Blízko třetímu gólu Coyotes byl Matias Maccelli, dvaadvacetiletý finský útočník střílel forhendem z levého kruhu do bližší tyče.

33:33

Jackson LaCombe vyhazoval po levém mantinelu takovým způsobem, že se nepískal icing, Trevor Zegras totiž přebruslil Schmaltze.

32:59

Jason Zucker byl zdvojen, proto vyzkoušel bekhendový pas před bránu, kde Ilja Ljubuškin nepustil ke kotouči Maccelliho.

32:28

Hosté jsou nadále lepším týmem. Za kruhy vypálil tvrdou střelu Liam O'Brien, mířil ale vysoko nad horní tyčku. Hraje Minťjukov.

31:59

Do dvou si věřil Nick Schmaltz, který se dostal až mezi kruhy, v zakončení zápěstím mu na poslední chvíli zabránil Cam Fowler.

31:20

Draftovaný Švéd Leo Carlsson chtěl obskočit Seana Durziho po levém mantinelu, s čímž však obránce počítal a před konkurenta vložil tělo.

30:51

Arizona se ubránila a už pokračuje ve čtyřech, stejně jako Anaheim. Barrett Hayton startoval do úniku Claytona Kellera, který zvládl puk jenom protečovat.

30:12

Třetí vyloučení v krátkém časovém sledu, Ducks si zahrají osmnáctivteřinovou přesilovku čtyř proti třem. V obranném pásmu Troy Stecher naprosto zbytečně krosčekoval na mantinel McTavishe.

29:49

Přesilovka Anaheimu končí předčasně. Na lavici hanby zamířil kanadský forvard Zack Kassian, jenž zabránil Guentherovi ve vyhození jen za cenu hákování.

29:14

Tentokráte McTavish našel Silfverberga, jenže švédský útočník byl příliš blízko bráně, bekhendem trefil jenom dobře zakleknutého Ingrama.

28:54

Mason McTavish zkoušel křižnou nahrávku napříč kruhy doprava na Jakoba Silfverberga, přihrávku úspěšně vystihl Matt Dumba.

28:30

Podruhé v rámci druhé třetiny na trestnou lavici usedá Matt Dumba. Důvodem je držení, jímž se provinil proti Zegrasovi.

27:49

Trvor Zegras obdržel na vrcholek pravého kruhu parádní křižnou nahrávku, ovšem Connor Ingram se perfektně přesunul a zakročil levým betonem.

27:14

A nyní jsou to domácí, kteří kombinují v útočném pásmu a útočí na snížení. Tvrdá rána Cama Fowlera narazila pouze do mantinelu za bránou.

26:55

Početní převaha Coyotes je minulostí. Defenziva Ducks zaslouží pochvalu, protože soupeře nepustila do žádné větší příležitosti.

26:21

Do přečíslení dvou na jednoho ujeli Zegras s MaTavishem. První jmenovaný volil nahrávku, ovšem za brusle rychle jedoucího kolegy.

25:47

Velkou rychlost nabral po levém mantinelu Travis Boyd a v kruhu vypálil zápěstím na zadní tyčku, John Gibson zvládl puk vyrazit lapačkou.

25:20

Hokejistům v bílých dresech se zatím nedaří usadit v útočné třetině. Z pravého kruhu střílel Jason Zucker o kus vedle levé tyče.

24:52

Poté, co brána Arizony vypadla ze svého postavení, došlo před Ingramem k potyčce. A nebyl by to Radko Gudas, aby se nezapojil, vysloužil si dvě minuty za hrubost a dvě za krosček. Protihráč Matt Dumba dostal jenom dvě minuty za hrubost, takže Arizona bude hrát přesilovku.

24:23

Individuálně pokusil štěstí Trevor Zegras. Od levého mantinelu se natlačil až před bránu, bekhendový blafák se mu ale nepovedlo dotáhnout do zdárného konce.

23:40

23:40 Alexander KERFOOT - 0:2

23:40

Arizona právě vstřelila branku!
Hrůzostrašný start do druhé třetiny pro Thomsona, který sehrál důležitou roli i u druhého inkasovaného gólu, neboť bekhendem ve snaze o vyhození našel jenom hokejku Boyda, zkušený americký forvard zleva nahrál mezi kruhy ALEXANDERU KERFOOTOVI a na střelu z první k levé tyčce byl Gibson opět krátký. Asistence: Travis Boyd.

22:35

22:35 Logan COOLEY - 0:1

22:35

Arizona právě vstřelila branku!
Darovaný gól pro Arizonu! Zucker napadáním rozhodil Thomsona, který zpoza brány mizerně rozehrál přímo na hokejku LOGANA COOLEYHO a ten trestal měrou vrchovatou, když forhendem napálil puk nad levé Gibsonovo rameno, gólman ještě v poslední chvíli sbíral upuštěnou vyrážečku a nestihl se přemístit. Bez asistence.

22:22

Zajímavou otočku udělal v blízkosti útočné modré čáry Mattias Maccelli, ovšem Radka Gudase tímto momentem nerozhodil, Čech Fina vytlačil do středního pásma.

21:47

Clayton Keller se zpoza brány vytočil v pravém kruhu, odtud pálil zápěstím na zadní tyčku a pozorný John Gibson zasáhl koncem betonu.

21:17

Nick Schmaltz se aktivně vydal napadat Sama Carricka až za Gibsonovu svatyni, centr čtvrté formace zvládl podél hokejky soka posunout touš na osamoceného Groulxe.

20:51

Odvážně Travis Dermott vystartoval proti Alexanderu Kerfootovi, když hrozila nahrávka před bránu na najíždějícího Crouse, nicméně hostující forvard se nestihl včas vzpamatovat a inkasoval tvrdý hit.

20:10

Úvodní buly ve druhé třetině opanoval Mason McTavis. Ilja Ljubuškin potom rozehrával nepřesně po pravém mantinelu na Zacka Kassiana.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 5:00.
Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 7.
Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Anaheimem a Arizonou branku nepřinesla. Aktivnější je překvapivě hostující mužstvo, které hned dvakrát orazítkovalo brankovou konstrukci, John Gibson v bráně Ducks si dnes evidentně tyčky postavil správně. Je vidět, že oba týmy už hrají víceméně v sestavě, v níž nastoupí i do ostrého zápasu nové sezóny, střetnutí má náboj od úvodních vteřin.

20:00

První třetina skončila.

19:53

Arizona vyzkoušela ještě jeden útok, ovšem Clayton Keller v souboji jeden na jednoho úspěšný nebyl, Radko Gudas soupeři s ledovým klidem touš vypíchl.

19:26

Matt Dumba vyzkoušel vysoký oblouček za obranu na Nicka Bjugstada, jemuž vyšlo zpracování, nikoliv však klička do protipohybu Fowlera.

18:45

Pod tlakem Bretta Leasona byl Clayton Keller nucen zacouvat až do obranné třetiny, odtud bez výraznějších problémů rozehrál na Maccelliho.

18:17

Lassi Thomson si rozmyslel rychlou rozehrávku a odjel za vlastní bránu, aby nakonec nepřesným pasem způsobil zakázané uvolnění.

17:45

Souboj u pravého mantinelu skončil vystřeleným pukem mimo hrací plochu, Jackson LaCombe za plexisklo přizvedl střelu Barretta Haytona.

17:23

Adam Henrique zpoza pravého kruhu střílel zápěstím na zadní tyč, Connor Ingram se překvapit nenechal a včas vykopl pravý beton.

16:41

Trevo Zegras šikovně najel do vlastního pásma v momentě, kdy v něm byli dva protihráči, jimž byl signalizován ofsajd. Dostal tedy čas na rozehrávku, k pravému mantinelu nahrával Kassianovi.

16:19

Odvážnému štěstí přeje. Dylan Guenther si nicméně ukousl opravdu velké sousto, když najel do tří protihráčů. Neuspěl na úkor Radka Gudase, toho však vzápětí aktivním napadáním donutil k odpalu na icing.

15:32

Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil až Connor Ingram, když si našel místečko, odkud viděl na střelu Fowlera od modré a puk schoval do výstroje.

15:21

Situaci dvou proti dvěma řešil Mason McTavish nahrávkou na Jakoba Silfverberga, ten následně zkoušel neúspěšnou kličku na Juusa Välimäkiho.

14:57

U pravého mantinelu vymýšlel Trevor Zegras příliš dlouho, velkou rychlostí k němu přijel Barrett Hayton a odstavil protihráče čistým hitem.

14:27

Je evidentní, že Arizona opravdu touží zápas vyhrát. Aby ne, oba týmy hrají v plné sestavě, takže motivace musí být. Alexander Kerfoot pálil nepřesně.

13:58

Tlak Coyotes pokračuje. Od modré vystřelil Troy Stecher a tečující Jason Zucker přizvedl kus černé gumy o kousek nad břevno.

13:29

Podruhé zachránila Johna Gibsona od inkasování branková konstrukce! Byl to Travis Boyd, kdo křižnou ránou zprava napálil do tyče.

12:57

Do útočného pásma se probil Matias Maccelli, jenže nedostalo se mu podpory od spoluhráčů, sám proti dvěma neuspěl.

12:30

O zklidnění se za vlastní bránou postaral Juuso Välimäki. Počkal, až čtveřice spoluhráčů vystřídá, jako cíl rozehrávky si potom zvolil Jasona Zuckera.

11:54

Už hrajeme delší dobu bez přerušení. Od pravého mantinelu nahazoval z úhlu Clayton Keller, Nick Bjugstad nezvládl puk tečovat mezi tři tyče.

11:20

Hosté rychle otočili hru, ale nic zajímavého nevymysleli, neboť po žabičce Nicka Schmaltze promáchl finský forvard Matias Maccelli naprázdno.

10:56

Vysokou rychlost nabral po levém mantinelu Jakob Silfverberg. Dojel až za bránu soupeře, odtud nepřesně hledal mezi kruhy Masona McTavishe.

10:26

Sám proti dvěma neměl Alexander Kerfoot moc šancí na úspěch. Dokázal aspoň zabránit rychlému brejku nahozením za bránu soupeře.

09:57

Mason McTavish si vytvořil prostor zpoza kruhů a pálil zápěstím, blokující Janis Jerome Moser kotouč zvedl až do ochranné sítě.

09:20

Tentokráte už Trevor Zegras nevymýšlel a od levého mantinelu nabíjel na modrou čáru Radku Gudasovi, český zadák vyslal tvrdou střelu z první o kousek vedle levé tyčky.

08:36

Zdvojený Juuso Välimäki si poradil velmi dobře, když středem zvládl posunout touš na hokejku Trevora Zegrase, tomu potom nevyšla klička proti Durzimu.

08:10

Zakázané uvolnění hostujícího mužstva. Dylan Guenther ještě zabojoval, nicméně velkou ztrátu na Radka Gudase již smazat nezvládl.

07:49

Na druhé polovině kluziště si o pozornost řekl Ilja Ljubuškin, na jehož nahození od modré čáry však Connor Ingram dobře viděl a bez potíží ho skryl ve výstroji.

07:17

Z ostrého úhlu vypálil zajímavou forhendovou ránou Matt Dumba a John Gibson měl velké štěstí, protože jej od inkasovaného gólu zachránila horní tyč!

06:58

Už při hře v pěti na obou stranách způsobil zakázané uvolnění domácí bek Pavel Minťjukov, jenž přecenil rychlostní schopnosti Zacka Kassiana.

06:25

Skoro to vypadalo, jako kdyby Matt Dumba vyhozením ještě zkusil vyslat do úniku Claytona Kellera, ale ten už neměl dost sil a nechal se předjet Ljubuškinem.

05:47

Nahození Trevora Zegrase způsobilo rozruch před svatyní Connora Ingrama, ten nakonec vyřešil dlouhým odpalem Juuso Välimäki.

05:15

Rychlou kombinaci završil tvrdou ránou od modré čáry Cam Fowler, ta ovšem nabrala vysokou výšku a proletěla nad břevnem.

04:42

První přesilovou hru si zahraje domácí Anaheim. Na trestnou lavici již usedl zkušený forvard Travis Boyd, jenž podrazil kolemjedoucího McTavishe.

04:25

Z pod tlaku si Cam Fowler pomohl tak, že odjel za vlastní bránu, odtud si již z klidného postavení vybral u pravého mantinelu Jakoba Silfverberga.

03:55

Na modrou dostal pobídku Radko Gudas. Neváhal a vypálil z první, Connor Ingram měl otevřený výhled a kus černé gumy vykopl pravým betonem.

03:24

Dostatečně důrazný byl u levého mantinelu Travis Dermott, když si počkal na Zacka Kassiana a čistým hitem jej od kotouče odstavil.

02:58

Rychlý protiútok chtěl založit Ilja Ljubuškin, ovšem Troy Terry jeho úmysl nepochopil a místo za pukem se rozjel na střídačku.

02:29

Matt Dumba udržel touš u levého mantinelu v útočné třetině a křižným pasem hledal Nicka Bjugstada, jemuž vůbec nevyšlo zpracování.

01:40

Pod tlakem nevymýšlel Lassi Thomson žádné složitosti, před forčekujícím Claytonem Kellerem volil vysoký oblouček do střední třetiny.

01:12

Další útok domácího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, postavení mimo hru odpískal po nedorozumění mezi Minťjukovem s Ryanem Stromem.

00:42

A Kačeři hned zahrozili. Jmenovitě draftovaný Leo Carlsson našel v pravím kruhu Trevorra Zegrase, jenž střelou na přední tyčku Ingrama nepřekvapil.

00:10

Odstartovalo utkání mezi Anaheimem a Arizonou! Favorita hledat těžko, možná menším jsou domácí, kteří zatím v přípravě působí dobrým dojmem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Anaheim Ducks: Gibson (Stalock) – Ljubuškin, Fowler (A), Gudas, Minťjukov, Thomson, LaCombe – Terry, Carlsson, Zegras – R. Strome, McTavish (A), Henrique (A) – Silfverberg (A), Grouix, Vatrano – Kassian, S. Carrick, Leason.
Trenér: Greg Cronin

Arizona Coyotes: Ingram (Prosvetov) – Dermott, Välimäki, Dumba, Moser, Stecher, Durzi – Kerfoot, Boyd, O'Brien – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Schmaltz (A), Hayton, Keller (A) – Guenther, Cooley, Zucker.
Trenér: André Tourigny

Rozhodčí: Rehman, Beach – Johnson, Gibbons.
Arizona Coyotes

Loňskou sezónu Arizony můžeme hodnotit jako průměrnou. Nic se od ní neočekávalo, aby nakonec obsadila v Západní konferenci třináctou příčku, přičemž za sebou nechala trojici konkurentů San Jose, Chicago a Anaheim. Příprava na novou sezónu Kojotům nevychází dle představ, neboť v sedmi případech porazili pouze Los Angeles a St. Louis, k tomu přidali pět porážek, přičemž momentálně táhnou sérii čtyř proher v řadě za sebou.
Anaheim Ducks

Anaheim rozhodně má co napravovat, loni totiž obsadil úplně poslední místo, přičemž mizerný měl především závěr, odešel totiž poražen v posledních třinácti utkáních základní části. Přípravu na novou sezónu zatím Kačeři mají o poznání lepší, neboť v šesti střetnutích vyhráli čtyřikrát, padli jenom dvakrát s Králi z Los Angeles, s nimiž odehrála doposud poslední klání v jejich hale a prohrála přesvědčivě 1:4.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování přípravy NHL, u zápasu mezi Anaheimem a Arizonou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes

2:4

koniec (0:0, 0:2, 2:2)

Späť na online

Góly a asistencie: 57. S. Carrick (Leason, Thomson), 59. Kassian (Terry, McTavish) – 23. Cooley, 24. Kerfoot (Boyd), 44. Cooley (t.s.), 50. Maccelli (Zucker, Välimäki)

Anaheim Ducks: Gibson (51. Stalock) – Ljubuškin, Fowler (A), Gudas, Minťjukov, Thomson, LaCombe – Terry, Carlsson, Zegras – R. Strome, McTavish (A), Henrique (A) – Silfverberg (A), Grouix, Vatrano – Kassian, S. Carrick, Leason.
Tréner: Greg Cronin

Arizona Coyotes: Ingram (Prosvetov) – Dermott, Välimäki, Dumba, Moser, Stecher, Durzi – Kerfoot, Boyd, O'Brien – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Schmaltz (A), Hayton, Keller (A) – Guenther, Cooley, Zucker.
Tréner: André Tourigny

Rozhodca: Rehman, Beach – Johnson, Gibbons

Diváci: 10 878

Priebeh zápasu
1. tretina
04:42 ARI 2 Boyd, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
22:35 ARI 0:1 Cooley
23:40 ARI 0:2 Kerfoot (Boyd)
24:52 ANA 2+2 Gudas, hrubosť+krosček
ARI 2 Dumba, hrubosť
28:30 ARI 2 Dumba, držanie
29:49 ANA 2 Kassian, hákovanie
30:12 ARI 2 Stecher, krosček
35:53 ANA 5 Gudas, údery
ARI 5+2+10 O'Brien, údery++nešportové správanie
38:13 ARI 2 Dermott, krosček
Po 2.tretine
3. tretina
41:59 ANA 2 Dermott, nedovolené bránenie
43:39 ANA TS Minťjukov, sekanie
43:39 ARI 0:3 Cooley (t.s.)
47:05 ANA 2 Fowler, krosček
49:04 ARI 0:4 Maccelli (Zucker, Välimäki)
50:16 ANA -Gibson +Stalock (Striedanie)
56:26 ANA 1:4 S. Carrick (Leason, Thomson)
57:20 ARI 2 Moser, podrazenie
58:16 ANA 2:4 Kassian (Terry, McTavish)
Koniec