Menu

Futbal

Anglická Premier League

Burnley FC – Crystal Palace FC

0:2

koniec (0:1)

04.11.2023, 16:00 • Turf Moor, Burnley • 11. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv) cz

Tipsport: 3.44 3.17 2.38

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (18:08:35)

Clarets tak stále zůstávají v sestupovém pásmu a příští týden je čeká cesta na půdu silného Arsenalu, zatímco londýnští Orli budou doma hostit Everton.
Crystal Palace dnes Burnley dalo pořádnou lekci z produktivity a uštědřilo mu šestou domácí porážku v nové sezóně! Svěřenci Vincenta Kompanyho sice byli po většinu doby na hřišti aktivnějším týmem a soustavně drželi míč na svých kopačkách, jenže za celých devadesát minut nedokázali prolomit opravdu obrovské trápení v koncovce. Body tak berou hosté.

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:0. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:12.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Rodriguez z bezprostřední blízkosti brány zasáhl jen vnějšek hostující klece, to bude z dnešního utkání už vše. Palace už výhru nic neodpáře.

90+4

Crystal Palace právě vstřelil branku!
Máme hotovo, tři body dnes z Turf Moor poputují na jih Londýna! Eze zachytil míč na hranici vápna a kratičkou přihrávkou vybídl k zakončení nabíhajícího TYRICKA MITCHELLA, jehož velmi jednoduchá střela zaplula přesně za bezmocného Trafforda. Sečteno, podtrženo – 0:2!

90+4

Joachim Andersen (CRP) je dalším hráčem, který bude utkání dohrávat pod žlutou kartou.

90+3

Johnstone odkopává od své svatyně, útočné snahy Burnley tentokrát zastavil faul O'Sheaho.

90+2

Střídání v týmu Burnley FC:
ze hřiště odchází Jóhann Gudmundsson, přichází Jacob Bruun Larsen.

90+1

Běží první minuta nastavení, celkem jich bude 5.

90

Žlutou kartu za faul vzápětí vidí Jefferson Lerma (CRP), jde o první varování ve druhé půli.

90

Gudmundsson z nařízeného kopu poslal míč na O'Sheu, Johnstone hlavičku hravě zkrotil. Balón tentokrát mířil do levého dolního rohu svatyně.

89

Tohle by mohlo být zajímavé. Eze si při zpracovávání míče pomohl rukou, Burnley v závěru získává standardku v pozici jen pár metrů před vápnem...

88

Mitchell se blýskl ve vlastním vápně a hlavou rychle vytěsnil domácí centr mimo nebezpečí.

86

Střídání v týmu Burnley FC:
ze hřiště odchází Jordan Beyer, přichází Mike Trésor Ndayishimiye.

86

Střídání v týmu Crystal Palace FC:
ze hřiště odchází Odsonne Édouard, přichází Chris Richards.

85

Inu, místo nějakého mohutného náporu Clarets zatím sledujeme nevýraznou hru na středu hřiště. Kompanyho tým míří k šesté domácí porážce...

84

Palace dočasně hraje v deseti. Burnley se toho snaží využít, Gudmundsson nakopává míč dopředu.

83

Na kop od praporku si ale zřejmě chvíli počkáme, na druhém konci hřiště je totiž ošetřován Odsonne Édouard. Vypadá to zřejmě na křeč v noze.

82

Johnstone vystrčil Odobertovu střelu na přední tyč za bránu, za chvíli uvidíme další roh.

81

Čas běží neúprosně dál, což si domácí evidentně uvědomují. Rychlou akci Burnley teď zkazil Redmond, jehož nepovedenou přihrávku zachytil protihráč.

80

Johnstone skvělým zákrokem udržel Orly ve vedení! Brownhill se toho nebál a zpoza vápna vyslal parádní ránu pod břevno, kterou ale gólman rukou vysunul mimo nebezpečí!

79

Pomalu ale jistě míříme do finiše, domácím na vyrovnání zbývá jen pár minut. Obrana Clarets nyní drží míč na své polovině hřiště, počíná si velmi opatrně.

78

Střídání v týmu Burnley FC:
ze hřiště odchází Zeki Amdouni, přichází Nathan Redmond,
ze hřiště odchází Luca Koleosho, přichází Wilson Odobert.

77

Dění se znovu na chvíli zastaví, poprvé v zápase bude střídat také tým Vincenta Kompanyho.

76

Koleosho to tentokrát zkusil hlavou, slabý pokus ale zachytil Hughes a odehrál míč ven z vápna. Vzápětí byl navíc odpískán ofsajd Burnley.

75

Viděli jsme zatím asi největší šanci Burnley ve druhém poločase! Rodriguez na hraně vápna srazil míč na Koleoshu, který si ho bleskově zpracoval a následnou nadějnou střelou těsně minul břevno londýnské brány!

73

Guéhimu znepříjemňoval život vysunutý Rodriguez, obránce pro jistotu poslal míč Johnstoneovi.

72

Na druhém konci hřiště se do zakončení dostal Ayew, ani on ale brankáře neprověřil. Svou střelu totiž nasměroval pouze do clonícího Bergeho.

71

Na Koleoshův vysoký míč si před Johnstonem naskočil Gudmundsson, který ale neunesl čistý kontakt s bránícím Ahamadou a padl k zemi.

70

Střídání v týmu Crystal Palace FC:
ze hřiště odchází Jeff Schlupp, přichází Naouirou Ahamada,
ze hřiště odchází Joel Ward, přichází Nathaniel Clyne.

68

Do útoku se nyní dostali pro změnu domácí, Vitinho bude vhazovat. Ještě předtím ale uvidíme střídání.

67

Zrovna dvakrát atraktivní pasáž hry nesledujeme. Dění se hodně kouskuje, Palace se stále snaží se na pravé straně protlačit přes pevnou obranu Burnley.

66

Míč po souboji na pravé straně spadl do zámezí, odkud ho za chvíli zpět do hry vhodí Mitchell.

65

Balón nyní putuje po obranném valu Burnley, domácí hledají nějakou cestu zpět dopředu.

63

Výbuch radosti na zaplněných tribunách na Turf Moor měl jen jepičí život, Rodriguezova dorážka spadla do branky z naprosto jasného ofsajdu! Tenhle zásah opravdu platit nemůže...

62

Hodina hry je za námi. Eze se na trávníku uvedl zákrokem za hranicí pravidel, obětí byl Brownhill.

60

Střelecké trápení Burnley neprolomil ani Gudmundsson, jehož zakončení proletělo kolem pravé tyče. Johnstone stále čeká na svůj první zákrok.

59

Pas, který směřoval na nabíhajícího Vitinhu, vystihl připravený Schlupp. Následné útočné tažení hráčů v bílých dresech nicméně nemělo dlouhého trvání.

58

Střídání v týmu Crystal Palace FC:
ze hřiště odchází Cheick Doucouré, přichází Eberechi Eze.

57

Domácí útočné snahy ale vzápětí ukončuje faul na Ayewa, Orli se vrátí zpět na balón.

56

Ayew si počíhal na přihrávku do vápna, kterou obratem vystrčil do zámezí. Burnley tak získává vhazování na hostující polovině bitevního pole.

54

Londýňané zřejmě chystají první střídání, do hry by měl naskočit Eberechi Eze. Na trávníku mezitím stále útočí Burnley, Johnstone je ale bez práce.

53

Domácí centr byl velmi rychle zlikvidován. O'Shea odražený míč obratem poslal zpět do šestnáctky, Rodriguezova hlavička pak zamířila vedle brány.

52

Ward delší rozehrávkou hledal na pravé straně Hughese, kterého ale hlídal dotěrný protihráč.

51

Série hostujících přihrávek na polovině soupeřů k zakončení nevedla, Burnley kombinaci Palace nakonec rozbilo a vzalo si balón na své kopačky.

49

Rodriguez dlouhou rozehrávku jednoho z spoluhráčů hlavou srazil jen na Andersena, který před vlastním vápnem míč obratem zahrál do bezpečí.

48

Palace vhazuje na své polovině. Od přestávky je na míči častěji než domácí hráči, dosud se ale neprodral na dostřel k Traffordově svatyni.

47

Druhý poločas začal vesměs nevýrazně, ani jeden tým si zatím nevytvořil žádnou hezčí akci.

46

Na Turf Moor se rozběhlo druhé dějství. Ani jeden trenér během pauzy nesáhl ke změnám v sestavě, na hřišti tak jsou naprosto identické jedenáctky.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který musel být pro domácí fanoušky pořádně frustrující podívanou. Burnley bylo sice aktivnější a po většinu doby mělo míč na svých kopačkách, za celých pětačtyřicet minut ale Johnstonea pořádně neohrozilo a jeho ofenzivní impotenci korunoval gól Palace z velmi rychlé akce. Inu, uvidíme, jak se duel bude vyvíjet po krátké přestávce.
Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 5:0. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:8.

Druhý poločas začne přibližně v 17:05.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Po konci poločasu ještě po jistě slušné výměně názorů s rozhodčím viděli žluté karty Marc Guéhi (CRP) a Jordan Ayew (CRP). Chvíli se zdálo, že sudí u prvního jmenovaného možná sáhne i po té druhé kartě...

45+2

Koleosho se s tím nemazal a nařízený volný kop teď zahrál hodně rychle, jeho zakončení ale zamířilo přesně do středu brány. Johnstone míč hravě vyrazil.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.

44

Sražený míč z pravé strany znamená rohový kop pro hosty. Uvidíme, co Hodgsonovi svěřenci vymyslí.

43

Nápor Burnley pomalu opadá, Crystal Palace začíná srovnávat krok a osahává si balón.

42

Z ochozů Turf Moor se ozývá čím dál tím hlasitější pískot, Johnstone si s odkopem míčů od své svatyně opakovaně dává pořádně načas.

41

Mitchell zatáhl protihráče za dres a rozhodčím byl pak důrazně varován. Karta z toho sice nebyla, Burnley ale tak jako tak získalo standardku.

39

Poločas se chýlí ke konci. Brownhill se nyní na pravé straně pokusil odražený míč naservírovat zpět před bránu Palace, akci ale ukončil odpískaný ofsajd.

38

Aktivní Koleosho pronikl do londýnského vápna, kde byl ale odzbrojen skvělým skluzem Andersena.

37

Ne ne, koncovka dnes skutečně není silnou stránkou týmu Vincenta Kompanyho. Johnstone opět střele nečelil, hosté se ujímají balónu.

36

Hosté jsou znovu pod tlakem. Mladý záložník pro svůj tým obratem vybojoval další rohový kop, Johnstonea tedy čekají další nepříjemné chvíle.

35

Koleosho padl k zemi po kontaktu s Wardem na křídle, podle rozhodčího ale vše proběhlo dle pravidel. Domácí borec si tak standardku nevynutil.

34

Burnley pomalu táhne hru dopředu po pravé straně, Palace má zatím situaci pod kontrolou.

33

Tempo hry v posledních minutách výrazně opadlo, ani jednomu týmu se nedaří pořádně zaútočit.

31

Dění nyní na malou chvíli zastavil faul Bergeho na Édouarda, volný kop pro Crystal Palace.

30

Na Andersena se u středové čáry nalepil Berge, zadák tak pro jistotu zahrál balón za sebe.

29

Teď ale k prvnímu domácímu gólu chybělo jen několik centimetrů, Gudmundssonova hlavička zamířila těsně vedle! Tak to už pro Clarets musí být opravdu hodně frustrující...

28

Ani chaotická situace před Johnstonem nakonec nepřinesla střelu. Burnley má výrazně více ze hry a evidentně chce srovnat, v koncovce se ale trápí.

26

Rodriguez si ve vápně snažil zpracovat dlouhé vhazování, což se mu nepodařilo. Míč se od něj pouze odrazil za branku Palace, Johnstone rozehrává.

25

Nepovedený domácí centr z pravého křídla proskákal vedle vzdálenější tyče hostující svatyně.

24

Burnley se snaží na inkasovaný gól odpovědět, přes zpevněnou obranu Palace se ale teď prokousává jen hodně těžko. Hraje se daleko od Johnstonea.

22

Crystal Palace právě vstřelil branku!
Domácí byli sice v úvodních minutách jasně lepším týmem na hřišti, jako první se ale dnes odpoledne na Turf Moor prosazují hosté! Ayew po křídle naběhl do vápna, odpoutal se od Beyera a křižou přihrávkou na opačnou stranu připravil jednoduché zakončení pro JEFFA SCHLUPPA, který nasměroval míč do obrovského prázdného prostoru mezi třemi tyčemi – 0:1!

21

Andersen má v posledních momentech plné ruce práce, nyní před vysunutým Rodriguezem míč pro jistotu zahrál do zadu na svého gólmana.

20

Hra se nyní drží hlavně na středu hřiště, častěji jsou na míči stále hráči v bordó dresech.

19

Koleosho se na levé straně dostal za obránce a pokusil se přihrávkou poslat dopředu Amdouniho, jenže svou nabídku nenasměroval úplně ideálně.

18

Palace si nyní na trávníku počíná značně aktivněji než v prvních minutách, kdy se pouze pasivně bránilo na své polovině. Burnley se nedaří přejít vpřed.

16

Je to tak, Odsonne Édouard (CRP) se žluté nevyhnul. Chvilku to i vypadalo, že by možná mohl být i rovnou vyloučen, ale muž u videa potvrdil jen "menší" trest.

16

Uff, tak tohle nikdy nevidíme rádi. Édouard se snažil vybojovat míč ve vápně a hodně ošklivým skluzem poslal k zemi Trafforda, který se v bolestech svíjí na trávníku. Za tohle určitě padne karta...

15

Trafford musel poprvé v utkání do akce. Na Hughesovu standardku si ve vápně naskočil Andersen, jehož hlavička zamířila přesně do středu svatyně.

14

Koleosho se za dlouhou přihrávkou vydal zbytečně, skákající balón dopadl až za zadní čáru.

13

Édouard byl sice odzbrojen na středu hřiště, ale balón se následně odrazil jen ke Guéhimu. První útočné tažení hostů v zápase tak pokračuje dál.

11

Ward uhlídal nabíhajícího Amdouniho a nedovolil mu u tyče tečovat letící míč. Uvidíme další rohový kop pro Clarets, v pořadí už tuším třetí či čtvrtý.

10

Lerma se vzdušným pasem pokusil nastartovat útok Palace po křídle, jenže jeho balón vyletěl do zámezí. Domácí tak budou vhazovat u středové čáry.

9

Ani Vitinhův centr nepadl na úrodnou půdu, balón tentokrát vystihl Doucouré. Hosté jsou stále zatlačeni v obraně a nedaří se jim přejít do ofenzívy.

8

Další roh Clarets vyřešil Édouard, který od bližší tyče hlavou vystrčil míč ven ze své šestnáctky.

7

Zaplněné ochozy na Turf Moor si stěžovat nemůžou, zatím se totiž hraje jen na jednu branku. Burnley má vše pod kontrolou a snaží se tlačit na Johnstona.

6

Ayew byl na straně stažen k zemi Brownhillem, Crystal Palace získává volný kop na své polovině.

5

Gudmundsson se vzduchem pokusil nasměrovat míč do šestnáctky, ale ne zrovna dvakrát přesně. Balón dopadl za branku, Johnstone obratem odkopává.

4

Andersen míč vystrčil za zadní čáru. Uvidíme další roh Burnley, tentokrát z opačné strany.

3

Johnstone si nyní sám zavařil hodně nepromyšlenou krátkou rozehrávkou, Palace ovšem nakonec situaci včas uhasilo a poprvé v zápase míří do útoku.

2

Domácí začali výborně, málem jsme viděli první gól! Pěkný centr z pravé strany v nebezpečnou hlavičku přetavil volný Amdouni, jehož pokus nicméně zaplul jen těsně vedle bližší tyče!

1

Vitinho se hned zkraje utkání protáhl dopředu po pravém křídle, Mitchell ho ubránil jen za cenu rohového kopu. Johnstone bude muset rychle zpozornět.

1

Utkání právě začalo.

Krátká připomínka ke Dni válečných veteránů je za námi. Úvodní výkop obstará Burnley, jdeme na to!
Oba týmy nastupují na hrací plochu, domácí ve svých tradičních bordó dresech a hosté v bílých.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní odpoledne, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní sestavy.
Úvodní sestavy:

Burnley FC: Trafford – Vitinho, Beyer, O'Shea, Taylor – Gudmundsson, Berge, Brownhill (C) – Koleosho, Amdouni, Rodriguez.
Náhradníci: Murić – Roberts, Delcroix, Redmond, Massengo, Zarúrí, Ndayishimiye, Bruun Larsen, Odobert.
Trenér: Vincent Kompany.

Crystal Palace FC: Johnstone – Ward (C), J. Andersen, Guéhi, Mitchell – C. Doucouré, Lerma – Ayew, Hughes, Schlupp – Édouard.
Náhradníci: Matthews – Holding, Clyne, C. Richards, Eze, Ahamada, Riedewald, França, Mateta.
Trenér: Roy Hodgson.

Rozhodčí: Bankes – Smart, Greenhalgh.
DNEŠNÍ DELEGACE

Hlavním rozhodčím duelu byl jmenován Peter Bankes z Merseyside, pro kterého to bude už 67. odřízené utkání v Premier League. Na stranách bude mít asistenty Eddieho Smarta a Nicka Greenhalgha.

POHLED DO HISTORIE

Papírové předpoklady dnes do role favoritů staví orly. Pokud by se jim na Turf Moor skutečně podařilo zvítězit, jednalo by se o jejich první soutěžní výhru nad Burnley od listopadu 2019. V mezičase na sebe tito soupeři narazili hned pětkrát, přičemž třikrát uspěli Clarets a dvakrát se body dělily rovným dílem.
CRYSTAL PALACE FC (13. místo)
10 Z, 3–3–4, 8:13 (-5), 12 bodů

Londýnští sice do nového ročníku vkročili výrazně lépe, v posledních týdnech ale též moc důvodů k radosti neměli. Po bezgólové remíze s Nottinghamem před reprezentační pauzou jim totiž los postavil do cesty hned dvě pořádně těžké překážky: černého koně z Newcastlu a dosud stoprocentní Tottenham.

Hosté ani v jedné z těchto bitev nepřekvapili. Zatímco ze St. James Parku si odvezli vysoký příděl 0:4, v malém derby s Hotspur papírovým favoritům vzdorovali a gólem Ayewa v nastavení si pro sebe vykřesali jiskru naděje, ale nakonec přeci jen padli – tentokrát 1:2.

Poslední zápasy Palace
27. 10. (PL): C. Palace – Tottenham 1:2
21. 10. (PL): Newcastle – C. Palace 4:0
7. 10. (PL): C. Palace – Nottingham 0:0

Nejlepší střelci Palace
Odsonne EDOUARD – 9 Z, 4 branky
Joachim ANDERSEN – 10 Z, 2 branky
Dva hráči (J. Ayew, E. Eze) – 1 branka
BURNLEY FC (19. místo)
10 Z, 1–1–8, 8:25 (-17), 4 body

Tým ze severovýchodu Anglie neprožívá zrovna dvakrát povedený návrat do Premier League. Svěřenci bývalého legendárního zadáka Vincenta Kompanyho z prvních deseti kol vytěžili jen jedinou výhru, když před více než měsícem porazili Luton, a se čtyřmi body na kontě se krčí na předposledním místě tabulky.

Fakt, že Burnley do sezóny nevstoupilo dobře, potvrzuje i výsledek jeho středečního utkání s Evertonem v rámci EFL Cupu. Clarets si v Goodison Parku za celých devadesát minut vypracovali jen jednu střelu na bránu a po jasném výsledku 0:3 se s pohárem rozloučili už v osmifinále. Spraví si dnes chuť proti Palace?

Poslední zápasy Burnley
1. 11. (EFL): Everton – Burnley 3:0
28. 10. (PL): Bournemouth – Burnley 2:1
21. 10. (PL): Brentford – Burnley 3:0

Nejlepší střelci Burnley
Lyle FOSTER – 7 Z, 3 branky
Pět hráčů (J. Brownhill, Z. Amadouni, J. Bruun Larsen, C. Taylor, W. Odobert) – 1 branka
Příjemné sobotu u sledování Premier League! Dnešní odpolední program anglické nejvyšší soutěže nabídne mimo jiné i bitvu mezi Burnley a Crystal Palace.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Burnley FC – Crystal Palace FC

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 22. Schlupp (Ayew), 90+4. Mitchell (Eze)

Karty:   16. Édouard (CRP), 45+3. Guéhi (CRP), 45+3. Ayew (CRP), 90. Lerma (CRP), 90+4. J. Andersen (CRP)

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:0. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:12.

Burnley FC: Trafford – Vitinho, Beyer (86. Ndayishimiye), O'Shea, Taylor – Gudmundsson (90+2. Bruun Larsen), Berge, Brownhill (C) – Koleosho (78. Odobert), Amdouni (78. Redmond), Rodriguez.
Náhradníci: Murić – Roberts, Delcroix, Massengo, Zaroury.

Tréner: Vincent Kompany.

Crystal Palace FC: Johnstone – Ward (C) (70. Clyne), J. Andersen, Guéhi, Mitchell – C. Doucouré (58. Eze), Lerma – Ayew, Hughes, Schlupp (70. Ahamada) – Édouard (86. C. Richards).
Náhradníci: Matthews – Holding, Riedewald, França, Mateta.

Tréner: Roy Hodgson.

Rozhodca: Bankes – Smart, Greenhalgh.