Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Celta Vigo – Valencia CF

2:2

koniec (0:1)

26.05.2024, 16:15 • Abanca-Balaídos (Vigo) • 38. kolo • Vít Káňa cz

Poslední utkání sezóny je minulostí. Celta de Vigo v něm doma remizovala s týmem Valencia CF poměrem 2:2. Hosté o poločase vedli díky vlastnímu gólu Domíngueze. Valencie sice měla převahu, ale druhou branku se jí už nepodařilo v úvodním dějství vstřelit. Domácí byli nejblíže branky ve 33. minutě, ale Williot Swedberg trefil jenom tyčku. Za to v tom druhém se krom faulů, kterých bylo nakonec 35, roztrhl pytel i s góly. Nejprve Diego Aspas z penalty srovnal skóre v 50. minutě. Po něm se v 61. prosadil rovněž z pokutového kopu hostující Alberto Marí. Toho času byla Valencie lepším týmem, ale hostům sebral vítr z plachet po pěkném sólu po pravé straně Tasos Douvikas. Oba celky poté poslali na hřiště novou krev, ta už ale další branky nepřidala. Valencie končí v tabulce na deváté pozici, Vigo je třinácté. (18:19:58)

90+6

Konec zápasu.

90+5

Jenže nedařilo se ani domácím, kteří vzápětí přišli o držení balonu. Peter Federico po rychlém kontru zůstává ležet na zemi, ale tentokrát nebylo pískáno.

90+4

Máme tady další faul. Dimitri Foulquier tentokrát schytal šlapáka na pravé strana hřiště. Jenže hosté poté ztratili balon a musí se rychle vracet.

90+3

Peter Federico byl zastaven u postranní čáry v rozporu s pravidly. Lavička Valencie vyčítá rozhodčímu, že ani v tomto případě neudělil žluté napomenutí.

90+2

Domácí se dopustili dalšího faulu, tentokrát na polovině hřiště. Hosté už ale s rozehrávkou nespěchají. To vypadá, že jim stav 2:2 vyhovuje.

90+1

Jenže po rohovém kopu z pravé strany domácí ztratili držení míče. Valencie se ale poté dopustila útočného faulu na polovině hřiště.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.

90+1

Giorgi Mamardašvili se ale po centru na zadní tyčku dostal na míč rukama jako první a poslal balon na rohový kop.

90

Jørgen Strand Larsen dostal pořádně naloženo na své achilovky na levé straně. Domácí mají k dispozici slibnou standartku.

89

Hugo González se rozeběhl na dlouhý centr na levé straně, ale záložník Valencie byl v jasném ofsajdu. Vigo jde nyní útočit do plných.

87

Hosté se po útočném faulu na levé straně připravili o držení balonu. Vigo nyní v posledních minutách sezony nikam nespěchá.

86

Javier Rueda ukázal na pravé straně své rychlé nohy, ale na dlouhý centr se nedostal. Brankář Giorgi Mamardašvili měl na míč blíže.

85

To jsou zmatky. Dva hráči Viga se snažili zakončovat centr z levé strany, jenže Miguel Rodríguez netrefil čistě z první neposedný míč. Valencia jde nyní útočit do zformované obrany.

84

Hosté po dlouhém centru poslali balon jenom do zámezí. Domácí ale poté ztratili balon na ose. Hugo Duro se snažil zakončovat nohou centr z levé stany, ale trefil kopačkou jenom domácího obránce.

83

Po dalším centru z pravé strany zůstává ležet na zemi Yoel Lago. Hra je nyní opět přerušena. Fauly 13:15.

82

Hosté ale centr na zadní tyčku hodně přetáhli a vlastní vinou se připravili o slibnou pozici.

81

Peter Federico byl poslán zápasnickým chvatem na pravé straně na zem. Valencie má k dispozici centr do vápna.

80

Thierry Correia už je mimo hrací plochu a to vypadá na problém s hamstringem. Na balonu jsou toho času hráči Viga.

Celta Vigo – Valencia CF

2:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 50. Aspas (pen.), 63. Douvikas (Aspas) – 5. C. Domínguez (vla.), 61. Marí (pen.)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 9:12. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:18.

Celta Vigo: I. Villar – K. Vázquez (72. Rueda), C. Domínguez (64. Tapia), Lago – Mingueza, Beltrán, Sotelo, M. Rodríguez – Aspas (75. Dotor), Douvikas (64. Strand Larsen), Swedberg (64. Allende).
Náhradníci: Fernández – Núñez, de la Torre, Bamba, Ristić, Manquillo, M. Sánchez.

Tréner: Claudio Giráldez

Valencia CF: Mamardašvili – Correia (80. Iranzo), C. Mosquera, Gąsiorowski, Foulquier – Pepelu, Guillamón (69. Guerra) – Canós (78. H. González), Almeida, D. López II (69. H. González) – Marí (78. Duro).
Náhradníci: Rivero, Abril – Federico, Jaremčuk, Gozálbez, Özkacar.

Tréner: Rubén Baraja

Rozhodca: Miguel Angel Ortiz Arias