Menu

Futbal

Prípravný zápas

Widzew Łódź – FC Baník Ostrava

2:1

koniec (-:-)

06.07.2024, 11:00 • Opalenica • David Bochňák cz

Tipsport: 2.34 3.73 2.43

Skončilo nám přípravné utkání, ve kterém FC Baník Ostrava podlehl týmu z Ekstraklasy a stále tak čeká na první výhru v letní přípravě. Widzew Łódź si připisuje vítězství, o které se hlavně zasloužil Rondič, který ve 24 minutě proměnil pokutový kop, a také Shehu, který se v dvaasedmdesáté minutě z přímého kopu nemýlil. Českého účastníka Evropské konferenční ligy nezachránilo ani snížení Tanka. Baník tak stále čeká na první vítězný zápas v této sezóně, možnost bude mít příští týden, kdy se v generálce na ligu utká s Banskou Bystricí. (13:36:27)

120+1

Konec zápasu.

120+1

Adediran měl na hlavě srovnání, nicméně brankář soupeře vytáhl skvělý zákrok!

120+1

Baník šel do rychlého protiútoku, obránce zahrál rukou a Holzer bude zahrávat zajímavou standartní situaci z levé strany.

120

Rohový kop pro Widzew Łódź, tohle je pro ně ideální scénář závěrečných vteřin.

119

Ostrava z rohového kopu nezahrozila, nicméně zůstala u míče a ke střele se následně dostal Adediran, jehož tvrdou ránu zneškodnil připravený brankář.

117

Závěrečný tlak Baníku, rohový kop pro tým ze Slezska.

116

Adediran na levé straně individuálně prošel až do vápna, jeho finální přihrávka ale pouze proletěla malým vápnem.

114

Polský tým byl pod velkým tlakem, nakonec celou situaci ustál a může si na malý moment vydechnout.

113

Několik dobrých centrů mířilo do vápna soupeře, Baník ale nedokázal zakončit. Stále ale pokračuje v menším tlaku a vybojoval rohový kop.

111

Menší závar ve vápně Baníku, naštěstí pro ně ale bez zakončení soupeře. Následně Uchenna dlouhým nákopem vyslal do šance Tanka, který využil své rychlosti a vybojoval pro svůj tým alespoň standartní situaci.

109

Baník se snažil zahrozit, centr na zadní tyč ale nebyl dostatečně přesný, navíc soupeř z rychlého brejku vybojoval další rohový kop.

107

Rohový kop pro Widzew Łódź nepřinesl nic nebezpečného, hlavní rozhodčí navíc píská útočný faul.

105

Posledních patnáct minut přípravného utkání, sledujeme hluchou pasáž, ani jeden z týmů nemá míč výrazněji ve své moci.

103

Oba hráči jsou v pořádku a pokračuje se ve hře, Baník se musel znovu soustředit na obranu, naštěstí pro ně to ale soupeř v šestnáctce překombinoval.

99

Hajrizi a Tanko se nepříjemně v souboji srazili a oba zůstávají ležet na hrací ploše. V akci jsou tak oba lékařské tábory.

96

Hra se uklidnila, míč se pohybuje kolem středového kruhu a oba týmy předvádí bojovné a nepřesné dovednosti.

92

Hned v úvodu poslední části si Markovič připisuje další skvělý zákrok, když zneškodnil pokus soupeře z malého vápna!

91

Začíná poslední část hry, Baník znovu třikrát střídal. Utkání nedohraje Lischka, Rusnák a Grygar. Místo nich přichází Pojezný, Ngoha a Šudák.

Jedno střídání si připravil i trenér Widzew Łódź. Ze hřiště odstupuje Nunes, místo něj si přichází zahrát Andrzejkiewicz.

Jak už bylo několikrát zmíněno, dnešní přípravné utkání se po dohodě obou klubů odehraje ve formátu 4x30 minut.

90

Třetí část přípravného utkání máme za sebou, viděli jsme v ní dvě branky, jednu na každé straně. Nejprve zvýšil vedení Shehu, o pár minut později utekl Tanko a snížil. Čeká nás posledních třicet minut.

90

Baník dostal možnost v závěru třetí části zahrávat rohový kop, nabídnutou příležitost ale nevyužil.

89

Na druhé straně se zaskvěl Markovič, který z bezprostřední blízkosti chytil jasný gól!

88

Fukala rychle rozehrál autové vhazování a vyslal do úniku Tanka, ten se dostal až do šestnáctky, jeho přípravka pod sebe ale nepřinesla úspěch.

85

Polský tým zahrával rohový kop, znovu ale ve vzduchu úspěšný Lischka.

83

Další centr do šestnáctky Baníku, ani teď ale Markovič neměl práci.

81

Widzew Łódź se snaží hrát aktivně, další standartní situaci měli k dispozici, Lischka ale v obraně pozorný a odvrátil míč.

79

79. TANKO - 2:1

79

Baník právě vstřelil branku! Máme tady snížení! Klíma se skvěle zorientoval na středu hřiště, ABDULLAHI TANKO si řekl o míč a šel sám na branku, v nájezdu se nemýlil a dává Baníku naději! – 2:1.

77

Další standartní situace pro Widzew Łódź, tentokrát si ale obrana Baníku dala větší pozor.

75

Český tým se snaží snížit, nicméně obrana soupeře je pozorná.

72

72. SHEHU - 2:0

72

Widzew Łódź právě vstřelilo branku! Máme tady další branku a Baník už prohrává výraznějším rozdílem! K míči se postavil JULJAN SHEHU, který technickou střelou na zadní tyč skóruje! – 2:0.

71

Grzejszcza dostal míč za obranu, těsně před vápnem byl faulovaný a jeho tým bude mít velmi zajímavou standartní situaci. Uchenna navíc vidí žlutou kartu.

70

Tanko si pohlídal ofsajdové postavení, dostal míč a snažil se finální přihrávkou najít Adedirana. Bohužel pro jeho tým ale našel pouze rukavice připraveného brankáře.

68

Baník měl k dispozici standartní situaci z levé strany, Holzer ale nedokázal poslat do vápna přesný míč.

66

Oba týmy nyní měly náznaky v útočné fázi, nikdo ale nedokázal rozvlnit síť. Čas od času se zvedne i silný vítr, takže i s tímto se musí oba týmy vypořádat.

63

Rusnák nepřesně rozehrál a vyslal do šance soupeře, Sobol se snažil zaskočit brankáře Markoviče z velké dálky, ten byl ale připraven.

61

Začala druhá část přípravného utkání, ve kterém zatím český zástupce prohrává o jednu branku.
Sestava Widzew Łódź pro 3. a 4. část hry (2x30 minut):

Krzywański – Krajewski, Hajrizi, Kwiatkowski, Kozlovsky – Diliberto, Shehu, Klimek – Nunes, Sobol, Grzejszcza

Sestava FC Baník Ostrava pro 3. a 4. část hry (2x30 minut):

Markovič – Fukala, Uchenna, Lischka, Šehič – Rusnák, Klíma, Grygar, Holzer – Adediran, Tanko

Znovu připomínáme, že dnešní přípravné utkání se po dohodě obou klubů odehraje ve formátu 4x30 minut!

60

Je za námi druhá část přípravného utkání, Widzew Łódź vede díky proměněné penaltě o jednu branku. FC Baník Ostrava je sice aktivnější a vytvořil si víc šancí, na soupeře ale zatím nenašel potřebný recept. Uvidíme, co přinese druhých šedesát minut, oba týmy by měly nastoupit v nových sestavách.

59

Baník zamkl svého soupeře, nejvýše postavený hráč byl na třiceti metrech od své branky, i tak se ale Baník nedostal k přímému ohrožení branky a vypadá to, že se už nic dalšího nestane.

57

Blíží se konce druhé části. Baníku nelze upřít snaha, je o něco aktivnější, než jejich soupeř, ve finální fázi je to ale velmi nepřesné.

54

Nejprve to zkoušel individuálně Ewerton, po něm se snažil ohrozit branku soupeře Kubala. Ani jeden ale nedokázali dostat míč na brankáře Gikiewicze.

52

Prekop se dostal individuálně až do vápna, jeho střelu obránce srazil do zamezí. Další rohový kop pro Baník.

49

Lukowski skvěle zapracoval na pravé straně a přes dvojici obránců se dostal do šestnáctky, jeho finále ale nebylo přesné.

47

Trojité střídání na straně Baníku. Ze hřiště odstupuje Šín, Buchta a Chaluš. Místo nich přichází Grygar, Rusnák a Lischka.

46

Kpozo dostává na levé straně až moc prostoru, nyní měl znovu dost času na centr, který tentokrát obránce soupeře nadzvedl a míč putuje za brankovou čáru. Roh pro Baník.

43

Podobná akce jako před pár minutami, Ewerton poslal míč na nabíhajícího Kpoza, který stříleným centrem našel Prekopa, který se rozhodl vystřelit z první. Jeho pokus ale mířil vysoko nad.

40

Po delší době dal o sobě vědět Letáček, který si hlasitě zařval a došel si pro centrovaný míč.

38

Ewerton táhl míč středem hřiště, poslal ho do vápna na Kpoza, který skvělým pasem našel na malém vápně Prekopa, který si ale míč v dobré pozici špatně zpracoval.

36

Tým z Polska spoléhá a rychlé kontry, jinak si s míčem zatím moc nepohraje.

34

Chaluš se dostal k hlavičce, byl ale těsně bráněn a v těžké pozici nemířil přesně.

33

Baník je stále aktivnější, hlavně Ewerton dělá obraně soupeře problémy. Prekop je taktéž často u míče, nyní vybojoval pro svůj tým rohový kop.

31

Jediná změna po první části, kterou udělal trenér Widzew Łódź. Dohrál Kerk, místo něj přichází Nunes

31

Začíná druhá část přípravného utkání. Hromadné střídání se očekává až po šedesáti minutách.

30

Prvních třicet minut utkání máme za sebou. Připomínám, že dnešní přípravné utkání se po dohodě obou klubů odehraje ve formátu 4x30 minut.

28

Rohový kop pro tým z Polska, Letáček pozorný.

26

První žlutá karta utkání, Kubala to přehnal s agresivitou a je mu pískán útočný faul, který je navíc oceněn žlutou kartou.

25

Šín mohl bleskově vyrovnat, nicméně jeho tvrdá střela po zemi mířila o centimetry vedle levé tyče.

24

24. RONDIČ - 1:0

24

Widzew Łódź právě vstřelilo branku! Polský tým jde do vedení! K penaltě se postavil IMAD RONDIČ, který se v zakončení nemýlil a střelou k druhé tyči nedává brankáři šanci! – 1:0.

24

Zaváhání v obraně Baníku, Letáček musel ven z branky a na hranici vápna nedovoleně zastavil unikajícího protihráče! Je z toho penalta pro Widzew Łódź!

21

Prekop a Juroška vyhráli souboj ve středu pole a druhý jmenovaný se hnal do útoku, jednomu obránci nasadil jesličky, poté ale finální přihrávka obránce Baníku postrádala přesnost.

18

Český tým nepolevuje, Kpozo z levé strany vybojoval alespoň rohový kop, který zahrál Ewerton velmi dobře, Frydrych v zakončení branku přestřelil.

17

Na druhé straně dal o sobě vědět Cybulski, jeho střela ze střední vzdálenosti mířila vysoko nad.

15

Baník je velmi aktivní, nyní z levé strany vyslal centr na zadní tyč Ewerton, k míči se dostal Šín, jehož střelu dokázal brankář zneškodnit.

14

Skvělý presink Baníku, Šín vybojoval míč a vyslal do samostatného úniku Davida Buchtu, který ale tváří v tvář brankáře nepřekonal! Gikiewicz vytáhl skvělý zákrok a stav je tak stále nerozhodný.

12

Další nadějná akce Baníku, Ewerton předvedl individuální akci, jeho finální přihrávka měla myšlenku, bohužel ne oči.

11

Baník se hnal do přečíslení tři na dva, Buchta vedl míč a spolu s Překopem a Kubalou chtěli něco vymyslet, nicméně první jmenovaný se zahnal do rohu hřiště a tam už byl obrán o míč.

8

Dlouhý míč za obranu Baníku, kde číhal Cybulski. Brazilský záložník Ewerton ale ukázal, že umi i bránit a na poslední chvíli zažehnal nebezpečí.

5

Dobrá akce Baníku, na konci celé kombinace byl Matěj Šín, jehož tvrdá střela mířila dobře k tyči, nicméně brankář Gikiewicz převedl povedený zákrok a míč vyrazil na rohový kop!

3

Oba týmy začaly velmi aktivně, na straně Baníku je velmi aktivní Ewerton, na té druhé Lukowski. Oba brankáři už měli práci a uvidíme, jestli nastolené tempo vydrží.

1

Utkání právě začalo.
Sestava Widzew Łódź pro 1. a 2. část hry (2x30 minut):

Gikiewicz – Da Silva, Žyro, Lukowski, Alvarez, Ibiza, Cybulski, Kastrati, Hanousek, Kerk, Rondič


Sestava FC Baník Ostrava pro 1. a 2. část hry (2x30 minut):

Letáček – Juroška, Chaluš, Frydrych, Kpozo – Buchta, Kubala, Boula, Šín, Ewerton – Prekop

Dnešní zápas bude mít hrací čas 4x30 minut, takže se můžeme těšit na dvě hodiny fotbalu. V tomto přenosu se dozvíte všechny důležité události, které se v tomto přípravném utkání stanou.
Za dva týdny začíná jak v Česku, tak i v Polsku nejvyšší fotbalová soutěž. Týmy dokončují letní přípravu a dnes se podíváme na zápas Widzew Łódź – FC Baník Ostrava, který Vám v tomto textovém přenosu přiblížíme.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

Widzew Łódź – FC Baník Ostrava

2:1

koniec (-:-)

Späť na online

Góly: 24. Rondič (pen.), 72. Shehu – 79. Tanko

Karty:   26. Kubala (OVA), 71. Uchenna (OVA)

Widzew Łódź: Gikiewicz (61. Krzywański) – Da Silva (61. Krajewski), Žyro (61. Hajrizi), Lukowski (61. Kwiatkowski), Alvarez (61. Kozlovsky), Ibiza (61. Diliberto), Cybulski (61. Shehu), Kastrati (61. Klimek), Hanousek (61. Sobol), Kerk, (31. Nunes, 91. Andrzejkiewicz), Rondič (61. Grzejszcza)

FC Baník Ostrava: Letáček (61. Markovič) – Juroška (61. Fukala), Chaluš (47. Lischka, 91. Pojezný), Frydrych (61. Uchenna), Kpozo (61. Šehić) – Buchta (47. Rusnák, 91. Šudák), Kubala (61. Klíma), Boula (61. Holzer), Šín (47. Grygar, 91. Nogha), Ewerton (61. Tanko) – Prekop (61. Adediran)