Menu

Ďalšie

Tour de France

18. etapa: Gap - Barcelonnette

Vítěz: V. Campenaerts (BEL)

koniec udalosti

18.07.2024, 13:20 • Dávid Švec

Dnešní kopcovitá etapa nic nezměnila na celkovém pořadí. Už v prvním z pěti stoupání se vytvořila početná skupina 36 jezdců, která svůj únik neustále navyšovala a v jednotlivých kopcích prořídla až do závěrečné z vrchařských prémií jen nepatrně na 28 jmen. V závěru posledního hodnoceného stoupání 40 km před cílem se utrhl Michał Kwiatkowski a to byl nakonec rozhodující okamžik celé etapy. K Polákovi se přidali i domácí Vercher a Campenaerts, jejich zprvu jen několikavteřinový náskok v táhlém stoupání mírně narůstal a další stíhací pětice si s ním už nedokázala poradit. Ve spurtu nakonec slavil první etapový titul na letošní Tour pro Lotto Dstny Belgičan Victor Campenaerts. (17:54:26)
Pořadí týmů:

1. UAE Emirates 224:41:24
2. Visma | Lease a Bike +27:57
3. INEOS Grenadiers +52:14
4. Soudal Quick-Step +59:21
5. Lidl-Trek +1:29:03
Pořadí jezdců do 25 let (bílý dres):

1. Remco Evenepoel (BEL) Soudal-Quick Step 74:50:36
2. Carlos Rodríguez (ESP) INEOS Grenadiers +8:21
3. Santiago Buitrago (ECU) Bahrain Victorious +13:26
4. Matteo Jorgenson (USA) Visma | Lease a Bike +17:09
5. Ben Healy (IRL) EF Education-Easy Post +37:13
Pořadí vrchařské soutěže (puntíkovaný dres):

1. Tadej Pogačar (SLO) UAE Emirates 77 bodů
2. Jonas Vingegaard (DEN) Visma | Lease a Bike 58
3. Remco Evenepoel (BEL) Soudal-Quick Step 42
4. Oier Lazkano (ESP) Movistar 41
5. Richard Carapaz (ECU) EF Education-EasyPost 37
Pořadí bodovací soutěže (zelený dres):

1. Biniam Girmay (ERI) Intermarché-Wanty 387 bodů
2. Jasper Philipsen (BEL) Alpecin-Deceuninck 354
3. Bryan Coquard (FRA) Cofidis 188
4. Anthony Turgis (FRA) TotalEnergies 163
5. Arnaud De Lie (BEL) Lotto Dstny 161
Celkové pořadí po 18. etapě (žlutý dres):

1. Tadej Pogačar (SLO) UAE Emirates 74:45:27
2. Jonas Vingegaard (DEN) Visma | Lease a Bike +3:11
3. Remco Evenepoel (BEL) Soudal-Quick Step +5:09
4. João Almeida (POR) UAE Emirates +12:57
5. Mikel Landa (ESP) Soudal Quick-Step +13:24
6. Carlos Rodríguez (ESP) INEOS Grenadiers +13:30
7. Adam Yates (GBR) UAE Emirates +15:41
8. Giulio Ciccone (ITA) Lidl-Trek +17:51
9. Derek Gee (CAN) Israel-Premier Tech +18:15
10. Santiago Buitrago (COL) Bahrain Victorious +18:35
...
84. Jan Hirt (CZE) Soudal Quick-Step +3:04:32

Výsledky 18. etapy:
1. Victor Campenaerts (BEL) Lotto Dstny 4:10:20
2. Mattéo Vercher (FRA) TotalEnergies
3. Michał Kwiatkowski (POL) Ineos Grenadiers ... stejný čas
4. Toms Skujiņš (LAT) Lidl-Trek +22
5. Oier Lazkano (ESP) Movistar
6. Bart Lemmen (NED) Visma-Lease a bike
7. Krists Neilands (LAT) Israel-Premier Tech
8. Jai Hindley (AUS) RB-Bora-hansgrohe ... stejný čas
9. Wout van Aert (BEL) Visma-Lease a bike +37
10. Michael Matthews (AUS) Jayco-Alula ... stejný čas

Etapa skončila.

cíl

Všichni favorité dorazili do cíle s odstupem 13:40, dnešní etapa tedy nic nezměnila na celkovém pořadí kromě vzestupu Belgičana Crase o dvě příčky na dvanácté místo.
Hlavní peloton to má do cíle ještě osm kilometrů, uvidíme, zda se bude závodit, nebo favorité dojedou bez boje ve shodném čase.

cíl

Jádro početného úniku dorazilo za vítězem o 37 vteřin, pro deváté místo si ve sprintu dojel Wout van Aert.

cíl

S odstupem 22 vteřin spurtuje na čtvrtém místě Skujiņš před Lazkanem, Lemmenem, Neilandsem a Hindleym. Tato pětice se tedy znovu dostala dopředu poté, co byla prakticky dojeta.

cíl

Nejvíce sil měl v závěrečných metrech Victor Campenaerts a vítězí! Vercher se dostal na životní druhé místo před Kwiatkowského.

0,7

Nejmladší ze závodníků Mattéo Vercher nastupuje a na moment se od zbylé dvojice o pár délek kola odpoutal, ale soupeři ho nepouštějí. Spurtovat se bude až v cíli!

1

Do posledního kilometru projíždí špička závodu v pořadí Kwiatkowski, Campenaerts, Vercher.

1,5

Kwiatkowski se ohlíží za sebe, žádné stíhače nevidí a ve vedoucí trojici se zřejmě bude až do cílové rovinky taktizovat.

3,3

Hindleyho skupinu pohltil těsně před cílem početný balík za ní, tam se ale bude v úzkých uličkách cílové obce spurtovat jen o 4. místo.

5,1

Je jasné, že stupně vítězů skutečně určil už závěr posledního hodnoceného stoupání. Kwiatkowski, Vercher a Campenaerts mají k dobru před nájezdem do Barcelonnette 43 vteřin.

7,5

Lemmen se snažil celou etapu zpomalovat úniky a držet místo pro van Aerta, ale ten už zřejmě naději na vítězství ztratit a Visma by mohla použít své náhradní želízko v ohni. Hindleyho skupina s Lemmenem však ztrácí stále přes 40 vteřin.

9

Pokusy odpoutat se z třetí skupiny však nemají úspěch, Madouas ani van Aert se nedokázali přidat k Hindleyho partě a vracejí se do balíku, který mezitím nabobtnal na 25 jezdců, když se do něj vrátili někteří z odpadlíků při stoupáních.

13

Druhá skupina na čelo stále více ztrácí a zezadu se jí přibližuje dvacetičlenný balík, což zejména platí o domácím Madouasovi, který se utrhl a pokouší se samostatně dorazit pětici před sebou.

15

Univerzál Michał Kwiatkowski z Ineosu je z vedoucí trojice nejzkušenější, etapu na Tour de France vyhrál již dvakrát a v roce 2014 se stal mistrem světa v silniční cyklistice.
Další třicátník Victor Campenaerts z Lotto Dstny ovládl před třemi lety etapu na Giru, čtyřikrát byl v nejslavnějším závodě na italské půdě stříbrný.
Nejmladší z trojice, domácí Mattéo Vercher, na Tour de France letos debutuje a jeho úspěch by byl velkou senzací.

19

Bojem o celkové pořadí dnešní etapa zatím nijak nehnula. Prvních třináct cyklistů je v hlavním balíku, který se v pohodě vyváží už s propastnou ztrátou 13:40 minuty na čelo.

21

Vedoucí trio vzorně spolupracuje a jeho náskok postupně po vteřinkách roste. Že bychom již měli kompletní obsazení stupňů vítězů?

26

Jaká je situace na čele? Kwiatkowského skupina šlape skvěle, udržuje si těsný náskok okolo 15 vteřin na Hindleyho pětici. Zbytek původního úniku ztrácí zhruba tři čtvrtě minuty a zezadu se ho podařilo dotáhnout Johannesenovi, jenž chytil druhý dech.

29

Za vedoucí trojicí se odpoutala další pětice: Hindley, Skujiņš, Neilands, Lazkano a chybět nemůže ani Lemmen, který má za úkol nestřídat a držet se v závěsu.

31

Vedoucí jezdci absolvovali poslední sjezd a zbytek etapy již povede silnice pouze mírným stoupáním. Ke Kwiatkowskému se přidali Campenaerts a Vercher a udržují si malý náskok na zbytek úniku.

38

Kwiatkowski jede osamoceně před zbytkem vedoucí skupiny, k dobru má ale jen sedm vteřin a zřejmě se nebude pouštět do sólojízdy.

40,2

Michał Kwiatkowski si na poslední prémii dne, Côte des Demoiselles Coiffées, dojel hladce pro dva body. Boj o druhé místo a jeden bod vyhrává zřejmě včerejší etapový vítěz Richard Carapaz.

40,7

Také tomuto úniku došel dech, vzápětí se ale odpoutal stejně jako před minulou prémií Kwiatkowski.

41,6

Cras i Prodhomme své úsilí brzy vzdali, naopak do úniku se ke zbylé dvojici přidává Oier Lazkano, vítěz prvních dvou vrchařských prémií.

42,6

O další z dlouhé řady trháků se pokusil nejlépe postavený muž z uprchlíků v celkovém pořadí Cras, přidal se Prodhomme, Bernard a taktiku Vismy opět plní v roli přívěšku a demotivátora jakéhokoli úniku Bart Lemmen.

43

Na rozhodující nástup si ale musíme počkat, o kilometr později je sedmičlenná skupina dojeta.

44

Mírné stoupání se láme do výšlapu na poslední dnešní vrchařskou prémii na Côte des Demoiselles Coiffées (3,6 km, sklon 5,4%, nadmořská výška 1031 m). Thomasova skupina ho zahajuje s náskokem 16 vteřin.

45,5

Na protějším břehu nastoupil hned zpočátku Geraint Thomas, který na předchozím kopci jen tak tak plápolal za vedoucí skupinou. Přidal se Aranburu a vzápětí se za tuto dvojici zavěsili ještě Johannesen, Zimmermann, Neilands, Quinn a jako klíště za každým nastoupivším jezdcem opět Lemmen z Vismy.

46,6

Čelo závodu přejíždí po mostě hráz vodní nádrže Serre-Ponçon, která v 50. letech zaplavila údolí řeky Durance.

50,5

Ztráta hlavního balíku činí už přes deset minut, z toho těží v úniku především Steff Cras z TotalEnergies, 14. muž celkového pořadí. Jeho odstup od elitní desítky před touto etapou byl 14:23.

53

Na začátku čtvrté hodiny od startu je průměrná rychlost etapy 42 km/h.

56

Po krátké rovince čeká závodníky delší sjezd s mnoha zatáčkami k jezeru Serre-Ponçon a zanedlouho po něm poslední vrchařská prémie. Kopec svatého Apolináře skupinu uprchlíků neprotřídil tolik, jak se možná čekalo, vepředu pokračuje 28 jezdců.

58,6

Tobias Johannesen (Uno-X) urval dva body na vrchařské prémii a v hodnocení soutěže o krále hor se posouvá do elitní desítky. Bod zbyl na 34letého Poláka Michała Kwiatkowského z Ineosu.

59

Těsně před vrcholem stoupání rozrážejí vzduch na špičce Kwiatkowski z Ineosu a Johannesen z Uno-X.

61,2

Ben Healy po marném pokusu o nástup svěsil ruce a odpadá z čela závodu. To postupně dál řídne, ani van den Broek nestačí. Naopak veterán Geraint Thomas ještě zabral a pověsil na chvost vedoucí skupiny.

61,8

Naopak síly docházejí jezdcům Decathlonu, Armirail a Gordon zaostávají stejně jako Sobrero a Juul-Jensen dost výrazně za špicí závodu. O zatáčku dále se odpojují od čela také domácí Madouas a Vercher.

62,4

Quinn znovu nastupoval, přidal se Johannesen (Uno-X) a za tyto dva se pověsil také Lemmen. Ale i tento únik vydržel jen pár stovek metrů.

63,3

Méně výrazný byl nástup dalšího jezdce EF-Easy Post Seana Quinna, který si po marné snaze utrhnout dvojici Vismy sjíždí na pravou stranu vozovky a vrací se do závětří.

64

Únik se vyvíjel nadějně, ale vydržel jen kilometr. Healyho skupina získala náskok jen sedmi vteřin a nechala se dojet. Na vrchol to ovšem je stále ještě daleko.

65

Hned na počátku kopce si stoupl Ben Healy a začal mohutně šlapat před peloton! Zachytit za Ira se podařilo Sobrerovi, Neilandsovi a Lemmenovi, po chvíli se přidává zezadu také nejzkušenější závodník z úniku Geraint Thomas.

65,6

Čtvrté hodnocené stoupání etapy vede na Côte de Saint-Apollinaire (7 km, sklon 5,5%, nadmořská výška 1286 m). Přichází chvíle vrchařů v čelní skupině, uvidíme, zda se podaří v tomto kopci početné čelo roztrhat.

68

Náskok úniku dosáhl sedmi minut.

75

Cyklisté na čele sjeli bez nehody do vesnice La Bâtie-Neuve. Zhruba po devíti kilometrech začne předposlední z dnešních pěti hodnocených kopců. Během sjezdu zaostali za zbytkem úniku Armirail a Campenaerts, dokázali se však dotáhnout zpět.

79,8

Cyklisté mají v nohou sto ostrých kilometrů, náskok úniku na peloton neustále roste a přesáhl šest a půl minuty.

82,2

Tradiční souboj mezi Lazkanem a Carapazem dopadl na Col de Manse stejně jako na minulé prémii dvěma body pro španělského jezdce Movistaru.

87,3

Třetí z pěti horských prémií 3. kategorie, které dnešní kopcovitá etapa nabízí, je pozvolný výjezd na Col de Manse (5,1 km, sklon 3,6%, nadmořská výška 1280 m). Čelní skupina začíná stoupat pohromadě, k dobru má již téměř šest minut.

94

Na okamžik se zdálo, že by spurt o body mohl vést k roztrhání vedoucí skupiny, mezi čelní zhruba desítkou jezdců a zbytkem se utvořila mezera několika desítek metrů, ale Wout van Aert zavelel do kontru a skupina se rychle opět sjela.

95,2

Sprinterskou prémii v Saint-Bonnet-en-Champsaur vyhrál Australan Michael Matthews (Jayco-Alula) a získává 20 bodů. Druhý projel čáru Lotyš Skujiņš z Lidl-Treku a třetí Němec Zimmermann z Intermarché-Wanty.

96,7

Náskok čelní skupiny na hlavní balík přesáhl pět minut, závodníci najíždějí ulicemi Saint-Bonnet-en-Champsaur na sprinterskou prémii.

98,3

U lékařského vozidla byl improvizovaně ošetřen Robbe Ghys z Alpecinu, jemuž se spustila krev z nosu, a rychle dotahuje vzniklé manko na chvost pelotonu.

102

Nejpočetnější zastoupení má v 36členném úniku stáj TotalEnergies (Cras, Burgaudeau, Jegat, Vercher).

Se třemi jezdci následují Decathlon (Armirail, Godon, Prodhomme), EF Education-EP (Carapaz, Healy, Quinn) a Movistar (Lazkano, Aranburu, Mühlberger).

Dva jezdce mají Visma-Lease a Bike (Lemmen, van Aert), Jayco-Alula (Juul-Jensen, Matthews), Ineos Grenadiers (Kwiatkowski, Thomas), Lidl-Trek (Bernard, Skujiņš), RB-Bora-hansgrohe (Hindley, Sobrero), Groupama-FDJ (Madouas, Pacher), Israel-PremierTech (Houle, Neilands), Arkéa (Champoussin, García) a Intermarché-Wanty (Meintjes, Zimmermann)

A jen jeden závodník zastupuje Bahrain Victorious (Poels), Lotto-dstny (Campenaerts), Cofidis (Martin), dsm-firmenich (van den Broek) a Uno-X (Johannesen).

Jen čtyři týmy se tedy úniku neúčastní: UAE Emirates, Soudal Quick-Step, Astana a Alpecin-Deceuninck.

106

Neklasifikované stoupání se pomalu blíží vrcholu, za deset kilometrů bude uprostřed rovinatého úseku na náhorní plošině na pořadu jediná sprinterská prémie, nikdo z favoritů celkového pořadí se ale úniku neúčastní.

109

Přestože se peloton pohybuje v nadmořské výšce přes tisíc metrů, slunce nemilosrdně pálí a teplota překračuje třicítku.

113

Cyklisty čeká další výšlap, ale přestože je více než dvojnásobný oproti minulému stoupání, body se zde neudělují.

117

Po sjezdu se směr etapy ze severu stáčí na jihovýchod, kam bude víceméně pokračovat až do cíle. Na čele se nic nemění, 36 mužů v čele má ale k dobru už téměř čtyři minuty na peloton, uprostřed mezi oběma skupinami šlape ztracený Onley.

122

Největší zájem o vrchařské body projevili opět Lazkano, se kterým se odpoutal od čela včerejší vítěz Carapaz, rozhodovaly centimetry, ale zřejmě dva body získal stejně jako na minulé prémii Španěl. Na Ekvádorce zbyl bodík.

124,1

Závodníci objíždějí obloukem ze severu břeh přehrady Souloise a začíná krátké, ale hodnocené stoupání 3. kategorie na Côtes-de-Corps (2,1 km, sklon 7,2%, výška 930 m n.m.)

125

Onleyho ztráta však spíše narůstá, už musí jet za své a plave mezi čelní a hlavní skupinou, na ostatní uprchlíky má manko přes minutu.

130

Z čelní skupiny vypadl kvůli výměně předního kola čtvrtý muž včerejší etapy Oscar Onley, který ze všech sil dojíždí zpět početnou vedoucí skupinu.

135km

Podle oficiálních údajů by se v čelní skupině mělo nacházet dohromady 36 závodníků. Tito muži si nyní vypracovali už takřka tříminutový náskok na peloton, v němž pracují jezdci UAE. Pokud by čelní skupina poctivě spolupracovala, je vysoce pravděpodobné, že vítěz etapy vezjde právě z ní.

138km

Peloton se ve sjezdu snaží neriskovat, jeho ztráta vystoupala ke dvěma minutám a dvaceti sekundám. Před čelní skupinou se nyní mírně osamostatnil Michal Kwiatskowski, kterému techničtější ráz sjezd vyhovuje.

142km

V úniku nejsou v tuto chvíli zastoupeny týmy UAE, Soudalu, Uno-X, Astany a Alpecinu. Všechny ostatní týmy mají v přední skupině alespoň jednoho zástupce, například TotalEnergies hned čtyři.

145km

Nyní následuje dlouhý sjezd z Col du Festre do údolí, prakticky až na úpatí dalšího stoupání na Cote de Corps. Z čelní skupiny se mírně odpoutali Oier Lazkano, Richard Carapaz a Jai Hindley.

148,5k

Vrchařskou prémii třetí kategorie na Col du Festre vyhrál Oier Lazkano z Movistaru, který se díky tomu posunul na čtvrté místo v průběžném hodnocení boje o puntíkatý trikot. Jeden bod za druhé místo získal Sean Quinn.

150km

Za vedoucí skupinou se zkoušejí vydat Dorian Godon a Valentin Madouas. Ten v zatáčce trochu vyjel z ideální stopy a jen tak tak se sehnutím hlavy vyhnul nárazu do dopravní značky.

151,5k

V podstatě na počátku stoupání na Col du Festre (4 km à 6.5%) začínají z pelotonu odpadat první závodníci. Zároveň se někteří z balíku dokázali dotáhnout do vedoucí skupiny, podle informací tato skupina čítá už 30 mužů.

152,5k

Nyní to ale vypadá, že se na čele skutečně utvořil únik této etapy. Je v něm 18 závodníků a náskok na peloton činí kolem 20 sekund.

153,3k

Pelotonu se opět vzdálilo několik skupinek, které se spojily dohromady. Balík na to zkouší reagovat zásluhou protiútoků některých týmů.

155,7k

Tato skupina se postupně rozšířila na 17 závodníků, což ale peloton nemohl připustit, a tak celý pokus o únik opět zlikvidoval.

156km

Na čele se odpoutala zhruba desetičlenná skupina, která se snaží využít vyššího převýšení před příjezdem k prvnímu hodnocenému stoupání.

157km

Luke Durbridge potřeboval vyměnit bicykl, čeká ho poměrně nepříjemné stahování ztráty na peloton. Má to k němu zhruba 40 sekund.

158km

Peloton se na začátku stoupání rozpojil na dvě poloviny. Mezitím byl únik Stuyvena zlikvidován.

160km

Tyto útoky zapříčinily opětovné zvýšení tempa, takže Stuyvenovo vedení se smrsklo na 10 sekund.

161km

Dochází k útokům v rámci pelotonu před začátkem výšlapu směrem k první vrchařské prémii na Col du Festre.

162km

Únik Jaspera Stuyvena nejspíš bude mít jepičí život. Jak se blíží první velké stoupání, které bude ve druhé polovině zakončeno vrchařskou prémií, tak balík opět výrazně stahuje ztrátu a ze zhruba 36 sekund udělal už jen 20.

165km

Stuyven zatím zkouší sólo únik a vypadá to, že peloton na jeho akci nereaguje. Proto si vypracoval půlminutové vedení. Clément Russo se nedokázal dotáhnout a naopak se zdá, že se k němu blíží špička pelotonu.

167km

Výraznější nástup předvádí Jasper Stuyven z Lidlu-Trek. Ohlíží se přes rameno a doufá, že se k němu někdo připojí. Před pelotonem je ještě Clément Russo z Groupamy.

169km

Před pelotonem se osamostatnila skupinka šesti jezdců, jenže jejich náskok je titěrný. Balík nadále předvádí výbornou práci v kontrole tempa.

172km

Hlavní balík opět dotáhl skupinku, která se dokázala mírně odpoutat. Nadále se čeká na nějaký úspěšný pokus o únik.

174km

Poté, co Stefan Küng z Groupamy rozpohyboval tempo, zkusil dopředu vyrazit Ryan Gibbons z Lidlu-Trek. Zachytilo se ho pět dalších závodníků.

176km

Také další dva pokusy o únik se povedlo velmi rychle eliminovat.

178km

Krátce po startu bylo k vidění několik pokusů o únik, všechny útoky a protiútoky ale prozatím peloton likviduje.

Etapa odstartovala.

Po středečním triumfu Richarda Carapaze, který v předposledním stoupání předjel Simona Yatese a získal v horách premiérový etapový titul na Tour de France, čeká cyklisty kopcovitá etapa. Startuje v Gapu a první kilometry jezdci absolvují v profilu včerejší etapy, jen v opačném směru. Tentokrát jsou stoupání rozložena rovnoměrně po celé trati, všech pět vrchařských prémií patří jen do 3. kategorie a před polovinou etapy, 95 km před cílem, je na pořadu i jediná sprinterská prémie. Profil trati vyloženě vybízí k roztrhání pelotonu a únikům, tak se těšme, co nám osmnáctá z 21 etap letošní Tour de France přinese.
Tadej Pogačar se zdá být v nezničitelné formě a obhájce Jonas Vingegaard si musí spíše hlídat druhé místo před Remcem Evenepoelem, který včera s pomocí Jana Hirta dorazil do závěrečného stoupání z trojice nejlepších jezdců letošní Tour nejrychleji.
Pořadí týmů:

1. UAE Emirates 211:29:24
2. Visma | Lease a Bike +54:18
3. Soudal Quick-Step +59:21
4. INEOS Grenadiers +1:16:27
5. Lidl-Trek +1:55:24
Pořadí jezdců do 25 let (bílý dres):

1. Remco Evenepoel (BEL) Soudal-Quick Step 70:26:36
2. Carlos Rodríguez (ESP) INEOS Grenadiers +8:21
3. Santiago Buitrago (ECU) Bahrain Victorious +13:26
4. Matteo Jorgenson (USA) Visma | Lease a Bike +17:09
5. Ben Healy (IRL) EF Education-Easy Post +34:24
Pořadí vrchařské soutěže (puntíkovaný dres):

1. Tadej Pogačar (SLO) UAE Emirates 77 bodů
2. Jonas Vingegaard (DEN) Visma | Lease a Bike 58
3. Remco Evenepoel (BEL) Soudal-Quick Step 42
4. Jonas Abrahamsen (NOR) Uno-X Mobility 36
5. Oier Lazkano (ESP) Movistar 35
Pořadí bodovací soutěže (zelený dres):

1. Biniam Girmay (ERI) Intermarché-Wanty 387 bodů
2. Jasper Philipsen (BEL) Alpecin-Deceuninck 354
3. Bryan Coquard (FRA) Cofidis 188
4. Anthony Turgis (FRA) TotalEnergies 163
5. Arnaud De Lie (BEL) Lotto Dstny 161
Celkové pořadí po 17. etapě (žlutý dres):

1. Tadej Pogačar (SLO) UAE Emirates 70:21:27
2. Jonas Vingegaard (DEN) Visma | Lease a Bike +3:11
3. Remco Evenepoel (BEL) Soudal-Quick Step +5:09
4. João Almeida (POR) UAE Emirates +12:57
5. Mikel Landa (ESP) Soudal Quick-Step +13:24
6. Carlos Rodríguez (ESP) INEOS Grenadiers +13:30
7. Adam Yates (GBR) UAE Emirates +15:41
8. Giulio Ciccone (ITA) Lidl-Trek +17:51
9. Derek Gee (CAN) Israel-Premier Tech +18:15
10. Santiago Buitrago (COL) Bahrain Victorious +18:35
...
69. Jan Hirt (CZE) Soudal Quick-Step +3:04:32
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:20.

18. etapa: Gap - Barcelonnette

Vítěz: V. Campenaerts (BEL)

koniec udalosti

Späť na online