Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference FK Dukla Praha

koniec udalosti

18.07.2024, 13:00 • Karel Jedlička cz

Tisková konference byla ukončena. (13:38:12)
„Majoritní akcionář klubu už v minulosti řekl, že by uvítal vstup dalšího investora. Útlumem obchodu s uhlím, které je jeho hlavním byznysem, se mu samozřejmě zužují možnosti pro sponzorování klubu. Dvakrát jsme už narazili v jednáních na podvodníky, v současnosti v klubu nevíme o tom, že by něco probíhalo,“ řekl Bohumil Paukner na téma případné změny majitele.
„Všechno je ale odsouhlasené a odzkoušené, mělo by fungovat včetně světel,“ doplnil Jan Staněk.
„Pokud jde o technickou stránku, musíme si uvědomit, že poslední rekonstrukce na Julisce proběhla v roce 1974. Loni nám tu netekla čtyři měsíce teplá voda, což se nestane ani v I.A třídě. Jsou tu i další věci, s nimiž máme problémy. Na poslední chvíli jsme doplňovali devět světel, která dlouho nebyla v provozu. Naštěstí na ministerstvu obrany, kterému platíme na rozdíl od jiných klubů tržní nájem, na to slyšeli a nějaké investice proběhnou,“ vypíchl další téma Bohumil Paukner.
„V mužstvu máme hodně zkušených hráčů, ale pro mě nehraje roli věk, jen výkonnost. Nejhorší pro mě jako pro trenéra je, když máte hráči třeba v 38 letech říct, že už na to nemá, ale to tady není náš případ,“ uvedl Petr Rada. Toho čeká v prvním kole souboj dvou nejstarších trenérů ligy s Miroslavem Koubkem z Plzně.
„Každý rok jsem doufal, že se to povede, a je to skvělý pocit, že si ve 34 letech konečně zahraju nejvyšší soutěž,“ těší se Jan Peterka, který má v životopise 350 startů za Ústí nad Labem a Duklu.
„Těším se po dvou letech zase na první ligu, i na diváky a myslím, že se někteří těší i na mě, protože mě můžou provokovat. Někde jsou lidi zlí, jinde ještě horší :-) Ten incident /s brněnským trenérem Poláchem/ byl pro mě jako pecka do hlavy, ale už je to za mnou,“ připomněl Petr Rada.
„Úvod sezóny je těžký, v prvních třech kolech narazíme na Plzeň a Spartu, kde je kvalita na jejich straně. Ani s Bohemkou, která loni hrála evropské poháry, to nebude snadné. Musíme odhodit strach, věřím hráčům, že budou hrát na doraz a ukážou, že umíme hrát důstojnou roli,“ pokračuje trenér.
„Michal Svoboda je slovenský reprezentant do 19 let, hrál v Itálii dorosteneckou ligu. Má tréninkové manko po zranění, zatím není připraven. U Dody to platí také, musí se ještě sžít s mužstvem a přece jen naše liga má jinou kvalitu než třetí italská, kde působil. Nejsou to okamžité posily od první minuty prvního kola. Třicetiletý brankář Matúš Hruška tu již chytal, prostředí zná a v Banské Bystrici pravidelně chytal. Se Šťovíčkem a Filipem Radou utvoří trojici, zatím není určeno, kdo bude jedničkou,“ řekl na adresu dosavadních posil Petr Rada.
„Zkvalitnění kádru musí ještě dorazit v každém případě,“ zdůraznil Petr Rada.
„Někteří vytipovaní hráči dali přednost Liberci, Boleslavi a podobně. Na druhou stranu týmy, které hrají evropské poháry, drží široké kádry a ještě počkáme, koho uvolní,“ dodává sportovní ředitel Staněk.
„Pokud by Dukla nepostoupila do ligy, dosavadní majoritní akcionář by po pěti letech ve druhé lize skončil. S postupem jsme vylepšili klíčovým hráčům smlouvy, přestupové okno končí 22. září a do té doby bych tu rád aspoň dva tři hráče uvítal.“
„Čekali jsme, že zájem hráčů o působení u nás bude větší. Dříve jsme slýchávali, že fotbalisté nechtějí chodit do druhé ligy. Je výhoda hrát v Praze, kde jsou hráči všeobecně víc na očích. Musíme si klást otázku, čím to je, že se nám nedaří hráče získávat. Nemá smysl se přetahovat s jinými kluby a platit vysoké obnosy,“ navazuje Bohumil Paukner.
Dukla zatím přivedla tři posily, brankáře Hrušku, krajního obránce Svobodu a albánského stopera Dodu.
Kapitán Jan Peterka s úsměvem uzavřel úvodní blok: „Příprava proběhla jako ty předchozí, výsledkově vyšla. Jdeme do ligy v plné sestavě, jsme na ni natěšení, někteří ji ještě nezažili jako třeba mladí hráči nebo já“.
„Bude to těžké, v lize jsou kluby, které mají kádr i ekonomické možnosti úplně jinde. Věřím ale, že si hráči poradí a když jsme se dostali do ligy, kam tradičně patříme, nepůjdeme hned zase dolů,“ dodal trenér pražské Dukly.
„Příprava nebyla dlouhá, probíhala v domácích podmínkách, jsou tady dobré terény. Trošku problém je v soupeřích, kteří většinou jezdí ven, ale i tak jsme měli kvalitní soupeře jako Banskou Bystrici, Pardubice a několik klubů z lepší poloviny druhé ligy. Nejdůležitější je, že se nám vyhýbala zranění,“ pokračuje Rada.
Hlavní trenér Petr Rada se obrací k dvaceti přítomným novinářům: „Jsem překvapený, kolik vás tady je, asi druhá liga nikoho nezajímá. Teď jsme v první a musíme se adaptovat, protože je to velký rozdíl, i hráči si musejí zvyknout na jiný tlak.“
„Co se příchodů týče, chtěli jsme kádr okysličit víc, ale z různých důvodů k tomu zatím nedošlo. Uvidíme, co nám ukážou první kola a určitě se budeme snažit o doplnění kádru hostováními i přestupy až do konce přestupního období do poloviny září,“ pokračuje Staněk.

Tisková konference FK Dukla Praha

koniec udalosti