Menu

Futbal

Kvalifikácia ME

Ukrajina – Bielorusko

3:1

koniec (3:0)

05.09.2015, 18:00 • Ľvov Aréna • Skupina C • Lukáš Rastislav Ovšonka

Fortuna: 1.45 4.2 8.0

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:19. (19:53:46)
V druhom polčase sme boli svedkami jediného presného zásahu, a to takpovediac čestného. Bielorusi skórovali v 62. minúte z penalty, ktorú premenil Kornilenko. Ukrajina teda zvíťazila 3:1 a získava tri body.

Neodchádzajte však ďaleko od svojich obrazoviek, už o 20:45 je pre vás pripravený on-line prenos zo zápasu Španielsko – Slovensko. Držte teda palce našim chlapcom spoločne s nami aj v spoločnosti webu Onlajny.eu.

Ja sa s vami zatiaľ lúčim a prajem pekný futbalový večer!

90+4

Koniec zápasu.

90+3

90+3. Červená karta po druhej žltej

90+3

Denis Garmaš vnikol do šestnástky a spadol, a tak sa snažil nafilmovať pokutový kop. Hlavný rozhodca mu, samozrejme, udelil žltú kartu. Noha tam síce bola, ale ukrajinský reprezentant si to pekne prifarbil. a po druhej žltej karte odchádza priamo do šatne! Ukrajina teda bude dohrávať zápas s desiatimi hráčmi.

90+2

Môžeme už jednoznačne potvrdiť, že víťazom tohto zápasu sa stanú Ukrajinci. Záver by mali jednoznačne zvládnuť a dať bodku za touto povinnou jazdou proti výrazne slabšiemu súperovi.

90+1

Rozhodcovia sa rozhodli pre tri nadstavené minúty.

89

Do zakončenia sa snažil vysunúť Kornilenko, zastavili ho však Ukrajinci v poslednej chvíli a to na území hranice šestnástky.

88

Gordejčuk si počkal na pohyb protihráča, napokon však na obrannej polovici ihriska nič neriskoval a posunul na obranné rady.

87

Volodko sa snažil odcentrovať spoza šestnástky do vnútra vápna, loptu zablokoval jeden z hráčov ukrajinského národného tímu.

86

Striedanie v tíme Bielorusko: z ihriska odchádza Aljaxandr Hleb, prichádza Renan Bressan.

85

Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Artem Kravec, prichádza Oleksandr Hladkij.

84

Na hrot si nabiehal Arťom Kravec, loptu napokon proti zdvojeniu bieloruskými hráčmi nedokázal vybojovať. Hostia urýchlene odkopli do bezpečia.

82

Fedeckij vhodil aut ku miestu, kde bol Garmaš, nakoniec si ho však postrážil hráč Bieloruska a získal pre svoj tím cennú loptu.

80

Konopljanka si so Staševičom v súboji počínal možno aj nedovolene, hlavný rozhodca však nechal hrať situáciu ďalej.

78

Príležitosť na strelu si vypracoval ofenzívny záložník Ukrajiny Denis Garmaš, z ľavej strany sa dostal na stred pred šestnástku, ale odtiaľ jeho strela nebola veľmi razantná. Medzitým ho fauloval Martynovič, ten dostáva žltú kartu a v ďalšom zápase nebude môcť nastúpiť.

76

Z pravej strany od Signeviča prišiel center do vnútra pokutového územia, kde si ho pýtal Kornilenko, ale ukrajinská defenzíva bola v permanencii a loptu odrazila.

75

Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Ruslan Rotaň, prichádza Serhij Rybalka.

73

Staševič vybehol s loptou po ľavej strane, vysunul si ju však príliš dopredu a do strany, čo znamenalo, že ju už nezachytil pred postrannou čiarou.

72

Striedanie v tíme Bielorusko: z ihriska odchádza Timofej Kalačev, prichádza Mikalaj Signevič.

71

V týchto chvíľach sa hra mierne vyrovnala, Ukrajina už nemá takú prevahu a kontrolu nad zápasom. Bielorusko je čoraz viac nebezpečnejšie.

70

Konopljanka našiel z ľavej strany v šestnástke Arťoma Kraveca, jeho okamžitá strela mierila iba do bočnej siete.

69

Striedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Andrej Jarmolenko, prichádza Oleh Gusev.

68

Konopljanka vypálil, jeho ďalekonosná strela však napokon nemierila do priestoru Gorbunovovej bránky.

67

Konopljanka smeroval s Jarmolenkom do rýchleho protiútoku po strate lopty Bielorusov, bol však faulovaný a Ukrajina bude zahrávať priamy kop.

66

Do zakončenia sa dostal autor zatiaľ jediného gólu Bieloruska Kornilenko, ale jeho strela bola v tejto chvíli zblokovaná.

65

Center ku malému vápnu však hlavičkou zastavil bezpečne Stěpaněnko a loptu poslal za postrannú čiaru.

64

Ruslan Rotaň nevedel ubrániť rozbehnutého Kalačeva, preto volil nedovolené zastavenie a jeho zákrok znamená žltú kartu. Bielorusko má štandardku.

63

Kalačev nepríjemne stál na hranici šestnástky, z pravej strany mu center poslal Šitov a Kalačev ho iba tesne nezachytil. Inak by mohol ísť do perfektnej šance.

62

62. Sjarhej KORNILENKO - 3:1

62

Bielorusko dalo gól!
SERGEJ KORNILENKO si pripravil loptu na biely bod, rozbehol sa a tvrdou strelou trafil do ľavého horného rohu Pjatovovej bránky!

61

61. Žltá karta

61

Chačeridi fauloval v pokutovom území Sergeja Kornilenka a Bielorusi budú kopať pokutový kop!

59

Bieloruskí futbalisti odkopli loptu zo stredu ihriska priamo k očiam brankára Ukrajiny Pjatova. Ten si ju spracoval a obratom ju poslal dopredu.

57

Bielorusi sa vyskytli s loptou pred šestnástkou súpera, tam si situáciu na strelu pripravil Kalačev, jeho strela ale mierila iba do protihráča stojaceho tesne pred ním.

56

Stěpaněnko sa snažil pred pokutovým územím nakrátko predĺžiť pre Konopljanku, akciu domáceho mužstva však pozorne zastavil kapitán hostí Martynovič.

55

Kapitán Ruslan Rotaň mierne podcenil rozohrávku na obrannej polovici, jeho nízky center sa odrazil od protihráča a lopta skončila za postrannou čiarou.

53

Jevhen Konopljanka bol následne faulovaný a zahrával štandardku. Vyslal na bránu tvrdú strelu, ktorú Gorbunov len tak tak zachytil pred bránkovou čiarou!

52

Chačeridi z obrannej polovici nakopol loptu na ľavú stranu, kde ju chcel získať Jevhen Konopljanka, no nedokázal ju zachytiť pred postrannou čiarou.

51

Ševčuk síce pri rohovej zástavke nasadil jasličky Šitovovi, následne to však nič nebezpečné neznamenalo, keďže jeden z Bielorusov odkopol loptu na útočnú polovicu.

49

Ukrajina vybojovala dva rohové kopy v rade za sebou, zakončovalo sa až po tom druhom, keď sa v šestnástke dostal ku lopte Fedeckij, no jeho strela nebola presná.

48

Úvod druhej polovice hracieho času nie je taký rozpačitý ako úvod prvého polčasu. Chvíľu mali loptu na kopačkách domáci, teraz sa k moci dostali hostia.

47

Ukrajinci sa v úvode druhého polčasu nikam neponáhľajú, začínajú krátkymi a jednoduchými prihrávkami na vlastnej polovici.

46

Striedanie v tíme Bielorusko: z ihriska odchádza Michail Sivakov, prichádza Michajl Gordejčuk.

46

Začal sa druhý polčas.
Ukrajinci už v prvom polčase potvrdili jednoznačnú úlohu favorita a po góloch Kravca, Jarmolenka a Konopljanku vedú nad Bielorusmi 3:0. Hosťom dávajú iba minimálne šance na presadenie sa, inak majú bezpodmienečnú kontrolu nad zápasom.
Druhý polčas začne približne o 19:02.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Konopljankov center pred malé vápno mal na hlavičke Fedeckij, jeho hlavička však nesmerovala do priestoru bránky.

45+1

Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.

45

Ruslan Rotaň skúšal stredne vysokou strelou obstreliť múr, nepodairilo sa mu to, loptu zastavili bieloruskí hráči na svojich telách.

43

Bielorusi lacno stratili loptu v strede poľa, Ukrajinci sa to snažili využiť na protiútok, Jarmolenko sa uvoľnil na pravej strane, poslal center pred pokutové územie. Tam pálil Garmaš, namieril do ruky protihráča a bude z toho priamy kop spoza šestnástkového oblúka.

41

Po pravej strane nabral rýchlosť krajný obranca Fedeckij, ktorý sa prepracoval až do šestnástky, no mieril vysoko nad bránu.

40

40. Jevhen KONOPLJANKA - 3:0

40

Ukrajina dala gól!
K lopte sa postavil JEVHEN KONOPLJANKA a prízemnou strelou bližšie ku pravej žrdi rozvlnil sieť!

40

Ukrajinci zahrávali rohový kop, v šestnástke však spadol Kravec, ktorému v zakončení bránil Sivakov a hlavný rozhodca nariadil pre Ukrajinu pokutový kop.

38

Domáci futbalisti si dávajú chvíľu času na vydýchanie, obrancovia si prihrávajú na obrannej polovici a do kombinácie zapájajú aj brankára Pjatova.

36

Kornilenko si spracoval loptu pred pokutovým územím, nestihol si však pripraviť streleckú príležitosť. Ihneď k nemu dostúpil protihráč a vypichol mu ju.

35

Stasevič sa dostal ku lopte na ľavej strane ihriska a ľavačkou poslal loptu do vnútra pokutového územia, tam však Ukrajinci bezpečne odrazili mimo nebezpečenstva.

33

Ukrajina stále veľmi pozorne bráni stredovú oblasť hracej plochy, bieloruských hráčov nepúšťa vôbec ku šestnástke.

30

30. Andrej JARMOLENKO - 2:0

30

Ukrajina dala gól!
Ukrajinskí futbalisti zvyšujú svoje vedenie! V šestnástke sa ku lopte dostal ANDRIJ JARMOLENKO, ktorý nekompromisne zakončil a mení stav skóre na 2:0!

28

Bielorusom nevyšla rýchla kombinácia s centrom na Hleba, lopta totižto skončila za postrannou čiarou.

26

26. Jevhen Konopljanka (UKR)

26

Ukrajina si vytvorila dobrú príležitosť, po pravej strane bežal s loptou Jarmolenkou, ktorý prihrávkou v šestnástke skvelo vysunul Konopljanku, ale brankár Gorbunov loptu dokázal zachytiť.

25

Ukrajina má aj naďalej kontrolu nad zápasom, Bielorusov iba málokedy púšťa na útočnú polovicu a stred poľa bráni pozorne.

23

Narážačka medzi Kornilenkom a Majewskim nebola úspešná, Ukrajina poslala loptu preč z vlastnej polovice.

22

Bielorusi majú teraz možnosť na tvorenie hry. Dostali sa pár prihrávkami na útočnú polovicu a tam sa snažia niečo vytvoriť.

21

Ukrajinskí futbalisti si nerozumeli v kombinácii na útočnej polovici, lopta sa dostala za postrannú čiaru a aut budú mať súperi.

19

Denis Garmaš spadol po súboji so Sivakovom, žltou kartou však bieloruský futbalista nebol odmenený. Následnú štandardku rozohrali domáci nakrátko.

18

Ukrajinský hrotový hráč Kravec čakal loptu pred vápnom, ponúknutý center však nebol presný a získali ho iba reprezentanti Bieloruska.

16

Ukrajina sa opäť dostala v nebezpečnom tvare pred pokutové územie, tam ale nedokázala vymyslieť dobrú kombináciu a zakončenie.

15

Ešte pred strelou však dostal Denis Garmaš žltú kartu za protesty kvôli ruke protihráča, ktorá sa odohrala v šestnástke Bieloruska a bola dobre viditeľná. Hlavný rozhodca si ju asi nevšimol a žltou kartou odmenil iba Garmaša.

14

Kapitán Martynovič získal loptu na obrannej polovici, potom však Ukrajina pochybila v rozohrávke a v šanci bol Konopljenko, brankár Gurbunov však krásne vyrazil strelu svojou ľavou rukou pri perfektnom zákroku!

12

Jarmolenko mal loptu na kopačke v pokutovom území, chvíľu sa s loptou pohral, ale následný krátky mäkkučký center, ktorý poslal, neprešiel cez protihráča.

11

Trio ukrajinských hráčov na pravej strane sa snažilo rýchlo si vyťukať na pár metrov, loptu však vypichol jeden z bieloruských futbalistov. Aut pre domáci tím.

10

Šitov si nedobre spracoval loptu na obrannej polovici, odskočila mu od kopačky za postrannú čiaru. Znamená to autové vhadzovanie pre Ukrajinu.

9

Ukrajine teda vyšiel agresívny a ofenzívny úvod, z ktorého dokázali naši východní susedia vyťažiť presný zásah. Bielorusi to po takomto rýchlom góle budú mať ťažké.

7

7. Artem KRAVEC - 1:0

7

Ukrajina dala gól!
Ukrajina sa dostáva do vedenia v úvode stretnutia! Po rohovom kope hostí zachytil loptu brankár Ukrajiny, ktorý nakopol za stredovú čiaru, kde lopta preskočila nečakane cez Filipenka a vzal si ju ARŤOM KRAVETS, ktorý pokračoval do šestnástky a prízemnou strelou premenil šancu ku pravej žrdi!

6

Z predošlej situácie nebezpečenstvo veľmi nevzniklo, vyskytla sa príležitosť na protiútok pre Bielorusov, domáci však priestor v strede poľa postrážili. K strele spoza šestnástky sa po niekoľkých sekundách dostal Jarmolenko, ale Gorbunov loptu bezpečne zachytil do rúk.

5

Ukrajina získava pre seba ďalší priamy kop, tentokrát po Kalačevovom obťažovaní Konopljanku. Bude to zahrávané z priestorov rohovej zástavky.

4

Šitov nebezpečne vybehol na Konopljanku na útočnej polovici, Ukrajina získala priamy kop, po ktorom hlavičkoval zo šestnástky Fedeckij, vyskytol sa však v ofsajde.

3

Ukrajinci vybojovali autové vhadzovanie na útočnej polovici, po ktorom pozorne rozohrali a snažia sa opäť dostať do blízkosti pokutového územia.

2

Domáci hneď v úvode preukazujú svoje futbalové kvality. Teraz v priebehu druhej minúty sa chvíľu udomácnili na svojej polovici a loptu si jednoduchými prihrávkami vymieňajú medzi sebou.

1

1. Andrej Gorbunov (BLR)

1

Úvodný výkop zahrávali domáci futbalisti. Reprezentanti Ukrajiny začínajú z nášho pohľadu zprava doľava. Okamžite musel byť v pozore brankár Gorbunov, na ktorého spoza šestnástky vypálil Garmaš, brankár Bieloruska vyrazil na rohový kop.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Všetko je pripravené na dnešné kvalifikačné stretnutie skupiny C, prajeme vám príjemné sledovanie.
Pred zápasom odznejú štátne hymny oboch tímov.
Aréna vo Ľvove sa pomaličky plní do posledného miesta, oba tímy sú pripravené a prichádzajú zo šatní na ihrisko. Domáci reprezentanti sa dnes predstavia v žltých dresoch, hostia z Bieloruska v bielych.
Úvodné zostavy:

Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Rotaň (C), Stěpaněnko – Jarmolenko, Garmaš, Konopljanka – Kravec.
Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Morozjuk, Kučer, Piljavskij, Tymoščuk, Malinovskyj, Gusev, Malyšjev, Rybalka, Budkivskij, Hladkij.

Bielorusko: Gorbunov – Šitov, Martynovič (C), Filipenka, M. Volodko – Majewski, Sivakov – Stasevič, Hleb, Kalačev – Kornilenko.

Rozhodca: Liany – Biton, Davidy – Borenstein (všetci Izrael).
Prajem vám príjemný futbalový večer a vítam vás pri sledovaní zápasu kvalifikácie na EURO 2016. O 18:00 sa v Ľvov Aréne začne súboj skupiny CUkrajina verzus Bielorusko. Stretnutím vás prevedie Lukáš R. Ovšonka.

Aktuálna tabuľka
1. Slovensko, 6 V, 13:3, 18 b.
2. Španielsko, 5 V, 1 P, 15:3, 15 b.
3. Ukrajina, 4 V, 2 P, 9:2, 12 b.
4. Bielorusko, 1 V, 1 R, 4 P, 4:11, 4b.
5. Macedónsko, 1 V, 5 P, 6:14, 3 b.
6. Luxembursko, 1 R, 5 P, 3:17, 1 b.


Ukrajina
Ukrajinská futbalová reprezentácia odštartovala svoju kvalifikáciu na EURO 2016 domácou prehrou so Slovenskom 0:1, ďalej vyhrala v Bielorusku 0:2, doma s Macedónskom 1:0 a v Luxembursku jasne 0:3. Následne prišla prehra v Španielsku 1:0 a v poslednom zápase kvalifikácie si Ukrajina doma jasne poradila s outsiderom skupiny Luxemburskom 3:0. Ukrajina je stále ešte v hre o priamy postup, proti tímu ako Bielorusko si body teda nemôže dovoliť stratiť. Okrem zápasu s Bieloruskom má ukrajinský tím pred sebou ešte dve ťažké stretnutia. A to 8.9. so slovenskou reprezentáciou v Žiline a 12.10. doma s výberom Španielska.

Bielorusko
Bielorusi už dávnejšie stratili šancu na postup na budúcoročný európsky šampionát vo Francúzsku. Reprezentanti Bieloruska odštartovali kvalifikáciu remízou vonku v Luxembursku 1:1, ďalej doma podľahli Ukrajine 0:2, v domácom prostredí ich porazil aj výber trénera Jána Kozáka, a to 1:3 a v Španielsku utrpeli porážku 3:0. 27. marca prišiel prvý a zatiaľ posledný trojbodový zisk, a to v Macedónsku, kde bieloruský výber zdolal súpera 1:2, no a v poslednom zápase kvalifikácie Bielorusko potrápilo Španielsko, keď doma zaznamenalo čestnú prehru 0:1.

Predzápasové kurzy
Stávkové kancelárie výrazne favorizujú domácu Ukrajinu, na ktorej výhru je vypísaný kurz 1.43. Hosťom dávajú malú nádej, kurz na víťazstvo Bielorusov sa pohybuje okolo 9.70. Na remízu je stanovený kurz približne 4.30.

Okrem zápasu Ukrajiny s Bieloruskom sa o 18. hodine začína aj zápas Luxemburska s Macedónskom a od 20:45 bude celé futbalové Slovensko sledovať dianie na štadióne v Oviede, kde naša reprezentácia nastúpi proti Španielsku, ktoré nám chce vlaňajšiu prehru v Žiline patrične vrátiť. Sledujte teda naše on-line prenosy a dozviete sa viac. Prajem vám pekný športový zážitok!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Ukrajina – Bielorusko

3:1

koniec (3:0)

Späť na online

Góly: 7. Kravec, 30. Jarmolenko, 40. Konopljanka (pen.) – 62. Kornilenko

Karty:   15. Garmaš (UKR), 61. Chačeridi (UKR), 64. Rotaň (UKR) – 40. Sivakov (BLR), 78. Martynovič (BLR)   90+3. Garmaš (UKR)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:19.

Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk – Rotaň (C) (75. Rybalka), Stěpaněnko – Jarmolenko (69. Gusev), Garmaš, Konopljanka – Kravec (85. Hladkij).
Náhradníci: Bojko, M. Ševčenko – Morozjuk, Kučer, Piljavskij, Tymoščuk, Malinovskyj, Gusev, Malyšjev, Rybalka, Budkivskij, Hladkij.

Bielorusko: Gorbunov – Šitov, Martynovič (C), Filipenka, M. Volodko – Majewski, Sivakov (46. Gordejčuk) – Stasevič, Hleb (86. Bressan), Kalačev (72. Signevič) – Kornilenko.
Náhradníci: Ževnov, Černik – Drahun, Bressan, Kisljak, Něchajčik, Gordejčuk, Signevič, Begunov.

Rozhodca: Liany – Biton, Davidy – Borenstein (všetci Izrael)