Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Schalke 04 – Hertha BSC

2:1

koniec (1:0)

17.10.2015, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • 9. kolo • Andrej Marienka

Fortuna: 1.83 3.7 4.05

Je dobojované, víťazom dnešného zápasu sa vďaka strhujúcemu záveru stáva domáce Schalke. To aj napriek tomu, že od 18. minúty hralo presilovku v 73. minúte inkasovalo vyrovnávajúci gól. Hrdinom zápasu sa však v nadstavom čase stal Meyer, ktorý zariadil dnešné víťazstvo. Veľkú smolu tak mali hráči Herthy Berlín, ktorí by si za dnešný výkon určite nejaký ten bod zaslúžili.

Po dnešnom zápase Schalke upevní 3. miesto v tabuľke, to či Hertha zotrvá na 4. mieste bude záležať od výsledkov zvyšných zápasov.

Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:25:26)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Tak to je veľká smola pre tím hostí, ktorí už siahali na bod, no zrejme dnes vyjdu bodovo naprázdno.

90+2

90+2. Max MEYER - 2:1

90+2

Schalke 04 dalo gól! Domáci to dokázali, Saného krásne vysunuli jeho spoluhráči, ten si vbehol do šestnástky položil si brankára Jarsteina a z ťažkého uhla našiel MAXA MEYERA, ktorý zakončil presne!

90+1

V nadstavenom čase prichádza posledné striedanie na strane Herthy Berlín. Z ihriska odišiel Kalou, obranu posilní Brooks.

90+1

Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte extra 3 minúty navyše.

90

Ďalšia veľká príležitosť pre Herthu! Po neúspešnej strele z pravej strany sa lopta odrazila k Hegelerovi, ktorý ju v ťažkej pozícii netrafil a tak Fährmann zasahovať nemusel.

89

Po tejto akcii na zemi zostal Skjelbred, ktorý zbiera cenné sekundy. Na ihrisko vybieha aj tímový lekár.

88

Až teraz sa v šestnástke dostal k lopte Meyer, po tom ako jeho spoluhráč neprešiel cez štvoricu hráčov. Z dobrej pozície však len napálil Jarsteina!

87

Hráči Schalke si síce držia loptu na svojich kopačkách, je to ale veľmi ďaleko od Jarsteinovej brány, takže o strele na bránu nemôže byť ani len reč.

86

Hostia sa snažia udržať hru čo najďalej od svojej brány, zatiaľ sa im to darí, domáci tím sa do vážnejšej akcie nedostáva.

85

Pri lopte sa nachádzajú hráči Schalke, tí akoby sa dokonca báli o výsledok a to hrajú od 18. minúty presilovku o jedného hráča.

84

Následný rýchly protiútok musel včas zastaviť Hegeler aj za cenu žltej karty.

83

83. Salomon Kalou (HER)

83

Avšak, bol to práve domáci tím, ktorý mohol inkasovať! Lustenberger posielal do šestnástky prudký center, ktorý ešte nadvihol Kalou a Fährmann zázračným zákrokom zachránil svoj tím od pohromy!

82

Čas do konca zápasu rýchlo ubieha, dostávame sa do akejsi hluchej časti, čo je čudné, keďže domáci tím by určite chcel dnes bodovať naplno.

81

Prichádza druhé striedanie na strane Herthy Berlín, ihrisko tentokrát opúšťa Haraguchi, opačným smerom vybieha čerstvý Hegeler.

80

Ožívajú však aj hráči Schalke, tí sa v poslednej desaťminútovke budú snažiť dostať sa opäť do vedenia.

79

Hostia po strelenom góle ožívajú snažia sa dokonca streliť vedúci, Skjelbredov individuálny prienik musel faulom zastaviť až Geis.

78

To by však musel dať Aogo do priameho kopu oveľa viac, jeho strieľaný center končí presne v rukaviciach Jarsteina.

77

Domáci tím bude mať po faule Skjelbreda takmer na hranici šestnástky obrovskú šancu strhnúť vedenie späť na svoju stranu.

76

Domáci tréner reaguje na inkasovaný gól striedaním, ihrisko opúšťa Goretzka, ktorého na ihrisku vymení Højbjerg.

75

Geis navyše za faul vidí ďalšiu žltú kartu.

74

Tento gól dosiahli hostia aj v početnej výhode najmä kvôli vypusteniu viacerých hráčov Schalke, ktorí akoby si boli istí svojim víťazstvom.

73

73. Salomon KALOU - 1:1

73

Hertha dala gól! Krásny vyrovnávajúci gól, za ktorý si v prvom rade môžu samotní hráči Schalke! Weiser z pravej strany poslal pred bránu krásny mäkučký center, ktorý nedokázal zachytiť ani jeden z obrancov a SALOMON KALOU už nemal veľký problém usmerniť hlavou loptu do siete.

72

Hra uviazla v strede ihriska, tam lopta pomerne často mení svojho majiteľa.

71

Domáci tím sa nikam neponáhľa, dopredu postupuje s rozvahou a pomaly. Medzitým sa nám začala posledná dvadsaťminútovka riadnej hracej doby.

70

Darida sa dopustil taktického faulu, za ten vidí aj napriek protestom žltú kartu.

69

Na opačnej strane zahrávali domáci futbalisti priamy kop, prudká lopta stroskotala na múre tiel ešte pred bránou Herthy Berlín.

68

Tak toto ešte možno bude hostí mrzieť, v podstate doteraz nemali vážnejšiu príležitosť a Skjelbredov gól mohol v tejto situácii znamenať bod, ktorý by mal cenu zlata.

67

Tak toto je veľká smola! Najprv útočnú akciu Herthy výborne potiahol Kalou, potom sa aj so šťastím lopta odrazila k Skjelbredovi, ktorý z prvej vypálil, no iba do pravej tyče domácej brány!

66

O loptu sa bojuje v strednej časti ihriska, tam si hráči nič nedarujú, séria faulov pokračuje aj naďalej, tentoraz iba bez kartového trestu.

65

Po ňom opäť hlavičkoval Höwedes, ten si na svoj druhý gól ešte bude musieť počkať, tentoraz mieril vedľa.

64

Obrovskú šancu zahodil Choupo-Moting, ktorý dostal dobrú prihrávku od Meyera, no najlepší čas na strelu premrhal, následne sa mu lopta zamotala medzi nohami a strelu z ťažkého uhla už dokázal brankár vyraziť na roh.

63

Útočnú akciu zastavil až útočný faul domáceho kapitána Höwedesa, ktorý vidí aj kartu žltej farby.

62

Po rohovom kope letiacu loptu hlavou pohladil Matip a snažil sa ju usmerniť smerom na bránu. Jeho pokus ju však tesne minul.

61

Do strely z priameho kopu sa poriadne oprel Geis, Jarstein však všetko videl a loptu vyrazil na roh.

60

Lopty sa zmocnili domáci hráči a okamžite vyštartovali do rýchlej kontry, ktorú až faulom zastavil Langkamp. Ten za svoj zákrok vidí ja žltú kartu.

59

Až do šestnástky sa po ľavej strane dostal Plattenhardt, tomu sa ale ani nadvakrát nepodarilo odcentrovať cez výborného Höwedesa.

58

Zmeniť to chcel Aogo, ktorý pekným centrom našiel nabiehajúceho si Goretzku, ktorý hlavou bránu prestreli asi o pol metra.

57

Tempo hry nám opäť o niečo pokleslo, domáci hráči akoby sa šetrili, no jednogólový náskok vie byť zradný.

55

Jarstein si teraz dával s rozohrávkou poriadne načas, nevyriešil to najlepšie, po dlhom rozmýšľaní zvolil pozemnú prihrávku. Di Santo ju však vystihol a v páde ju tečoval tesne vedľa brány.

54

Jarstein opäť dlhou prihrávkou hľadal spoluhráčov na polovici súpera, ale opäť to dopadlo neúspešne, pri lopte sa nachádzajú hráči v modrom.

53

Udržať sa dlhšiu dobu na súperovej polovici sa pokúšali hráči Schalke, Höwedes sa však previnil útočným faulom, čo neušlo pozornosti rozhodcu.

52

Zatiaľ je to akési chaotické, hráči si prihrávajú nepresne, reagujú zbrklo. Nevidíme tak súvislejšiu akciu na jednej či druhej strane.

51

Neskôr pálil Darida z veľkej vzdialenosti, no strela mu veľmi nesadla a lopta končí mimo. Od brány bude rozohrávať Fährmann.

50

Jarstein následne svojich spoluhráčov dlhým odkopom vysúval do útoku, tam si ich však včas pokryla obrana Schalke a nedala im šancu ohroziť bránu.

49

Domáci tím ukľudnil hru, s loptou sa hráči zdržiavajú iba na svojej vlastnej polovici ihriska.

48

Z ďalšieho rohu prišlo zakončenie smerom na bránu, nanešťastie pre domáci tím lopta smerovala do bočnej siete.

47

Veľká šanca pre Schalke! Po rohovom kope pri bližšej žrdi zakončoval Sané, jeho pokus bol však v poslednej chvíli zablokovaný na ďalší roh.

46

Počas prestávky došlo k jednej zmene v zostave, za hostí už nenastúpi Cigerci, jeho miesto zaujme Baumjohann.

46

Začal sa druhý polčas.
Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
V nadstavenom čase sme už nič zaujímavé nevideli a tak sa prvý polčas skončil za stavu 1:0, keď sa po rohovom kope ako jediný presadil kapitán domáceho tímu Höwedes. Zápas výrazne poznačilo vylúčenie Ibiševića, takže sme sledovali v podstate hru na jednu bránu. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 17:32.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať ešte 1 minúta navyše.

45

Geis ešte zahrával rohový kop, ten neslávil úspech, jeho spoluhráči boli postupne vytlačení až na svoju vlastnú polovicu ihriska.

44

Domáci tím drží loptu na súperovej polovici, k nejakému ohrozeniu brány sa už nedostávajú, uvidíme či sa im to podarí v zostávajúcich sekundách prvej polovice zápasu.

43

Záver prvého polčasu sa nám blíži, domáce tribúny sa dnes starajú o perfektnú atmosféru, neskutočným spôsobom ženú svojich vpred, takto to má vyzerať.

42

Po ojedinelom útočnom výlete hostí získali hráči Herthy rohový kop, po ktorom však takmer okamžite prišli o loptu.

41

Goretzka vysúval Choupo-Motinga, ktorý strieľal z podobnej pozície ako pred malou chvíľou, pokus o strelu na bránu dopadol identicky.

40

Naopak, Choupo-Moting si povedal, že by nezaškodilo vedenie svojho tímu do prestávky navýšiť. Jeho strela z ťažkého uhla však končí nad bránou.

39

Tempo hry nám opäť trošku pokleslo, hostia sa určite budú snažiť udržať tento stav do prestávky, takže od nich takisto nemôžeme očakávať útočné akcie.

38

Nepresnosť na strane domáceho tímu, po centri, na ktorý nemal šancu zareagovať ani jeden z hráčov lopta končí mimo ihriska.

37

Z tohto rohu však druhý gól do siete Jarsteina hráči nepridajú, lopta skončila presne na hlave Plattenhardta, ktorý ju okamžite poslal do bezpečia.

36

Schalke to zase skúšalo cez Aoga, jeho prudký center neprešiel cez brániaceho hráča, lopta končí za čiarou, nasledovať bude roh.

35

Aj ten zostal nevyužitý a tak sa domáci konečne oslobodili a poslali loptu dlhým odkopom až na polovicu Herthy.

34

Ani z tejto štandardnej situácie nič nebezpečné pre domácu bránu nevzniklo, hostia ešte budú mať k dispozícii rohový kop.

33

Tam si faul vypýtal Kalou, no z priameho kop nič nebezpečné nevzniklo. Následne sa však ďalšieho faulu dopustil Di Santo, ktorý už videl jednu žltú kartu a tak radšej neprotestuje a ponáhľa sa z miesta priestupku.

32

Po ľavej strane dobre zaútočil Aogo, narážal si loptu s Di Santom, po drobnej nepresnosti však o loptu prišli a hostia vyštartovali do protiútoku.

31

Ten zahrával Darida, no jeho center skončil iba na hlave hráča v modro-bielom.

30

Hostia sa aj v oslabení snažia okamžite vyrovnať, ich bojovnosť zatiaľ stačila iba na priamy kop, ktorý zariadil Haraguchi.

29

Choupo-Moting dobre napádal rozohrávku súpera, v jednom okamihu to ale trošku prehnal a dopustil sa faulu.

28

Hostia ešte protestovali, nakoľko sa im zdalo, že sa Höwedes v pokutovom území uvoľnil faulom, no nepochodili, gól samozrejme platí.

27

27. Benedikt HÖWEDES - 1:0

27

Schalke 04 dalo gól! Domáci tím mal taktiež k dispozícii rohový kop, po ktorom sa v šestnástke dobre uvoľnil BENEDIKT HÖWEDES, ktorý hlavou nedal brankárovi najmenšiu šancu.

26

Ani z tohto mraku nezapršalo, lopta skončila mimo hracej plochy a od brány tak rozohrával Fährmann.

25

Schalke to skúsilo niekoľkými nakopávanými loptami, ani jedna z nich sa neujala a tak mohol Kalou vyskúšať ďalší individuálny prechod do útoku.

24

Aj po tomto rohovom kope sa hostia nejaký čas udržali pred súperovou šestnástkou, strela na bránu z toho ale nevznikla, Fährmann mohol zostať v kľude.

23

Už sa zdalo, že sa domáci tím úspešne oslobodí, na ľavej strane však dobre zapracoval Haraguchi, ktorý vybojoval ďalší roh pre svoj tím.

22

Do ojedinelého útoku vyštartoval Kalou, ten na pravej strane vybojoval aspoň prvý rohový kop v zápase.

21

Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, tam momentálne nemá vyslovene navrch ani jeden z tímov.

20

Môžeme teda očakávať ešte výraznejšiu hru na jednu bránu. Všetky lopty smerujúce do pokutového územia sa hráčom Herthy darí odkopávať.

19

Tak toto bude veľmi zaujímavé, hostia sa musia pripraviť na veľmi dlhé oslabenie, domáci hráči môžu byť radi aj za to, že Meyer je po tomto likvidačnom zákroku v poriadku.

18

18. Červená karta

18

Tak toto bolo veľmi nepekné! Meyer si nabiehal na dlhú prihrávku, Ibišević nešiel po lopte, ale priamo po súperových nohách, zozadu ho doslova skosil a hlavný rozhodca neváha a ukazuje mu červenú kartu!

17

Za potiahnutie súpera za dres v strednej časti ihriska vidí žltú kartu aj domáci hráč Di Santo.

17

Ponad šestnástku presvišťal prudký center, ten ešte hlavou nadvihol jeden z obrancov v červenom, takže ani jeden zo zakončujúcich hráčov loptu netrafil.

16

Schalke teraz bude mať veľkú príležitosť otvoriť skóre, na ľavej strane zozadu nebezpečne fauloval Haraguchi, ktorý vidí aj prvú žltú kartu v zápase.

15

Jeden z hráčov Schalke sa navyše v šestnástke dopustil útočného faulu, takže z prípadnej následnej akcie by už nič nebolo.

14

Tak napokon sa hráčom podarilo vybojovať priamy kop, Geisov center ale včas do bezpečia vyboxoval pozorný Jarstein.

13

Tempo nám opäť o niečo pokleslo, ani hráči domáceho Gelsenkirchenu sa príliš nehrnú do útoku.

12

Zatiaľ je to však z ich strany veľmi statické, hráči sa nepohybujú dobre, skôr si len prihrávajú na svojej polovici ihriska a ak sa odvážia vyraziť vpred, čoskoro o ňu prídu.

11

Dočkali sme sa tak aspoň prvého zakončenia do priestoru brány. Uvidíme, či sa hráči Herthy taktiež odvážia vyraziť viac hlbšie do súperovej polovice ihriska.

10

Ďalší center do šestnástky Berlína, z dobrej pozície tentoraz hlavičkoval Di Santo. Jeho zakončenie však putovalo presne do náručia Jarsteina.

9

Domáci tím je na trávniku zatiaľ jednoznačne aktívnejším celkom, hrá sa v podstate na jednej polovici ihriska.

8

Až teraz Choupo-Moting pekný oblúčikom našiel Goretzku, ten z pomerne veľkej vzdialenosti hlavičkoval tesne nad.

7

Aogo si svojou aktívnou hrou vypýtal faul, ale ani domáci tím nedokázal túto výhodu využiť na to aby ohrozil bránu súpera.

6

Na založenie prvého útoku hostí to však nestačilo, Schalke sa ubránilo ešte ďaleko od brány a zakladá ďalšiu útočnú akciu.

5

Meyer sa na svojej polovici ihriska previnil faulom, odniesol si to Weiser a tak bude Hertha zahrávať priamy kop ďaleko od brány súpera.

4

Domáci tím ukľudňuje hru, loptu si vymieňa len na svojej vlastnej polovici ihriska, do hry zapája aj Fährmanna.

3

Tentoraz to hráči v modrom skúsili dlhou nakopávanou loptou na Choupo-Motinga, ten ešte pätičkou hľadal pred bránou niektorého zo spoluhráčov, lopta napokon končí v rukaviciach Jarsteina.

2

Ďalšia snaha domáceho tímu o prechod do útoku takisto neskončila úspechom, od brány rozohrával brankár Jarstein.

1

Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, tí to na úvod skúšali po ľavom krídle, no tam sa okamžite faulu dopustil Aogo.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v tradičných modro-bielych dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v červeno-čiernom.
Úvodné zostavy:

FC Schalke 04: Fährmann – Aogo, Matip, Höwedes, Riether – Goretzka, Geis – Choupo-Moting, Meyer, Sané – Di Santo
Náhradníci: Gspurning – Júnior Caiçara, Kolašinac, Højbjerg, Ayhan, Huntelaar, Neustädter

Hertha BSC: Jarstein – Plattenhardt, Lustenberger, Langkamp, Weiser – Cigerci, Skjelbred, Darida, Haraguchi – Kalou, Ibišević
Náhradníci: Gersbeck – Baumjohann, Hegeler, Stocker, van den Bergh, Brooks, Regäsel

Rozhodca: Fritz – Schaal, Pelgrim.
História vzájomných zápasov:

Hertha 2:2 Schalke
Schalke 2-0 Hertha
Schalke 2-0 Hertha
Hertha 0-2 Schalke
Schalke 4-0 Hertha

Pre zaujímavosť, Hertha Berlín naposledy zdolala Schalke ešte v septembri 2006. Na domácom trávniku vtedy zvíťazila 2:0. Odvtedy však prešlo už viac ako 9 rokov, 13 vzájomných zápasov a hráči Berlínu sa z víťazstva za toto obdobie netešili ani raz. Uvidíme, či sa im dnes podarí pretrhnúť túto nelichotivú šnúru.
Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 9. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom súboji si sily zmerajú FC Schalke 04 a Hertha BSC.

FC Schalke 04

Dnešnému domácemu tímu momentálne v tabuľke patrí 3. miesto s 16timi bodmi. Lepšie je na tom iba Borussia Dortmund so 17timi bodmi a líder súťaže Bayern Mníchov. Ten má na svojom konte 24 bodov, takže v tejto sezóne ešte nestratil ani bod. Na chrbát Schalke dýcha práve jeho dnešný súper Hertha Berlín. Ten má na svojom konte 14 bodov, rovnako ako aj Kolín a Ingolstadt. Práve Kolín v predchádzajúcom zápase výhrou na pôde Schalke 3:0 pretrhol víťaznú štvorzápasovú šnúru Schalke. To v minulých štyroch kolách inkasovalo iba jediný gól a zdolalo postupne Mainz, Stuttgart, Frankfurt aj Hamburg.

Hertha BSC

Ako už bolo spomínané, Berlínu momentálne patrí 4. miesto v tabuľke, na Schalke stráca 2 body a rovnaký počet bodov majú aj Kolín a Ingolstadt. V prípade, že by sa dnes hráčom nedarilo Herthu môžu v tabuľke po tomto kole preskočiť aj Leverkusen, ktorý stráca 1 bod a Wolfsburg a Mainz s dvojbodovým mankom. Hertha sa vyšplhala na vyššie priečky tabuľky takisto dobrými výkonmi z posledných piatich kôl, keď prehrala iba raz a to na pôde Wolfsburgu. Jeden zápas sa skončil remízou – 1:1 na ihrisku Frankfurtu a zvyšné tri zápasy už hráči bodovali naplno, keď zdolali Stuttgart, Kolín a Hamburg.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

FC Schalke 04 – Hertha BSC

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 27. Höwedes, 90+2. Meyer – 73. Kalou

Karty:   17. Di Santo (SCH), 63. Höwedes (SCH), 75. Geis (SCH) – 16. Haraguči (HER), 60. Langkamp (HER), 70. Darida (HER), 84. Hegeler (HER)   18. Ibišević (HER)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:14.

FC Schalke 04: Fährmann – Riether, Höwedes, Matip, Aogo – Geis, Goretzka (76. Højbjerg) – Sané, Meyer, Choupo-Moting – Di Santo.
Náhradníci: Gspurning – Caiçara, Kolašinac, Højbjerg, Huntelaar, Neustädter, Ayhan.

Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Lustenberger, Plattenhardt – Haraguči (81. Hegeler), Darida, Skjelbred, Tolga Ciğerci (46. Baumjohann) – Ibišević, Kalou (90+1. Brooks).
Náhradníci: Gersbeck – Baumjohann, Hegeler, Stocker, van den Bergh, Brooks, Regäsel.

Rozhodca: Fritz – Schaal, Pelgrim