Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

VfB Stuttgart – Werder Brémy

1:1

koniec (1:0)

06.12.2015, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • 15. kolo • Michal Bakoš (@bako_baks)

Fortuna: 2.0 3.4 3.7

V druhom polčase najskôr vyrovnal Ujaha, o pár minút neskôr Stuttgart zachránilo brvno a Werder Brémy podržal skvelým zákrokom pri zakončení Wernera brankár Wiedwald.

Súperi sa tak rozišli deľbou bodov. S týmto konštatovaním sa s vami na malý moment lúčim, no už o pár minút sa opäť prihlásim s nemeckou Bundesligou a posledným zápasom 15. kola. (17:23:53)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Posledná minúta zápasu patrila Diemu, ktorý svojou individuálnou prácou dvakrát dostal Stuttgart na dostrel šestnástky, ale na škodu domácich už nikto naňho nedokázal nadviazať.

90+2

Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Filip Kostić, prichádza Georg Niedermeier.

90+1

Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Levin Öztunali, prichádza Felix Kroos.

90

K druhému polčasu sú pridané ešte tri minúty.

88

Oba tímy mali na dosah presný zásah, ktorý by bol zrejme rozhodujúci. Ani Stuttgart a ani Brémy svoju šancu nevyužili, a tak sa zdá byť deľba bodov čoraz reálnejšia.

86

Na opačnej strane mal gól na kopačke Timo Werner, proti ktorého strele z bezprostrednej blízkosti vytiahol Wiedwald parádny zákrok. Jednalo sa o jednoznančne najlepší brankársky zákrok tohto stretnutia!

85

Stuttgart teraz zachránilo od pohromy v podobe druhého gólu Werderu brvno svätyne Tytońa. Ten po pohotovom zakončení Öztunaliho, ktorý ťažil z práce Ujaha, len sledoval, ako lopta zazvonila o hornú konštrukciu jeho brány!

82

Po vyrovnávajúcom góle prevzali opäť kontrolu nad loptou futbalisti Stuttgartu, ktorí majú zhruba ešte okolo desať minút na prinavrátenie svojho vedenia.

81

Filip Kostić vyzval Gebreho Selassieho popri postrannej čiare na ľavom krídle na rýchlostný súboj, z ktorého vyšiel úspešne český bek.

80

Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Daniel Didavi, prichádza Alexandru Maxim.

79

Emiliano Insúa sa teraz hnevá na svojho spoluhráča Kostića, ktorý na ľavom krídle v snahe predrať sa k lopte až príliš využil pomoc rúk.

78

Werner hlavičkovať smerom na bránu Werderu nemohol, pretože mu loptu z hlavy odvrátil do bezpečia stopér Šunjić.

77

Baumgartl stačil v rýchlostnom súboji ukontrolovať svojho súpera a Stuttgart tak môže znovu začať útočiť z vlastnej polovice.

75

Emiliano Insúa sa na ľavom krídle pekne zbavil jedného protihráča, druhý, ktorým bol Gebre Selassie, mu už však vystavil stopku.

73

Na ťahu sú v tomto momente opäť futbalisti Stuttgartu, ktorým kontrolovanie najtesnejšieho náskoku nevyšlo.

71

71. Anthony Ujah (BRM)

71

Werder Brémy dali gól! Z následnej akcie sa už ale Werderu Brémy podarilo vyrovnať a záverečná fáza stretnutia môže byť ešte poriadne zaujímavá! Opäť strieľal Fritz, ktorého prízemné zakončenie zrazila defenzíva Stuttgartu tak nešťastne, že sa k lopte dostal pred odkrytou bránou ANTHONY UJAH. Ten preukázal kanonierske cítenie, stál v správnom čase na správnom mieste, z bezprostrednej blízkosti napol sieť a po skontrolovaní čiarového, ktorý správne nesignalizoval ofsajd, sa mohol radovať z vyrovnávajúceho zásahu!

70

Futbalisti Werderu Brémy zaútočili do otvorenejšieho priestoru v pätici, akciu potiahol Clemens Fritz, ktorý to zobral na seba, vystrelil, no bránu Stuttgartu z dobrej pozície minul!

68

Vestergaard bol v šestnástke Stuttgartu tiesnený, nakoniec skončil na trávniku, a tak mu bol pokus o zakončenie zmarený.

67

Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Fin Bartels, prichádza Claudio Pizarro.

66

Roh z pravej strany rozohral opäť Didavi, ktorý loptu ľavačkou krútil na prvú tyč, kde dobre zasiahla defenzíva Werderu Brémy.

65

Didaviho center zasiahol hlavou Schwaab, no lopta nakoniec za bránkovú čiaru doputovala od niektorého z hostí. Nasledovať tak bude rohový kop.

63

Séria vzdušných súbojov v šestnástke Stuttgartu sa skončila odpískaním ofsajdu, v ktorom stále jeden z útočiacich hráčov.

61

Die, ktorý je fantastickým čističom stredu poľa a v centrálnej zóne toho veľa nabehá, si teraz za svoju bojovnosť, vďaka ktorej zachytil loptu v hre, vyslúžil veľký potlesk tribún.

59

Priamo zo štandardnej situácie síce Werder nezahrozil, ale lopta sa o malý okamih neskôr vrátila do šestnástky, kde prepadla k Ujahovi, ktorý v šanci na vyrovnanie nepochodil a loptu nastrelil len do Poliaka Tytońa! Ten predviedol prvý vážnejší zákrok v zápase.

58

V krátkom časovom slede druhý vzájomný súboj medzi Kostićom a Grillitschom, ktorý sa skončil faulom domáceho krídelníka.

57

Výborný návrat do defenzívy v podaní aktívneho Kostić, ktorý sa obetavo vrhol do lopty, aby ju zrazil na rohový kop.

55

Santiago García spätnou hlavičkou chcel poslať loptu do rukavíc svojho brankára, ale poslal ju len na rohový kop.

54

Akcia VfB prerušená na ľavom krídle, kde bol Kostić chytený do ofsajdovej pasce Brém.

53

Clemens Fritz nemal v rýchlostnom súboji s Timom Wernerom najmenší nárok, a tak sa musel uchýliť k faulu za cenu žltej karty.

52

Zo súboja medzi Schwaabom a Öztunali vyplynul rohový kop Werderu Brémy, a to aj napriek veľkej nevôli domáceho tábora.

51

Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Zlatko Junuzović, prichádza Florian Grillitsch.

50

Junuzović sa po súboji s Baumgartlom síce vrátil do hry, ale pokračovať v zápase zrejme už nebude. Bolestivá grimasa a gesto smerom k realizačnému tímu hovorili jasnou rečou.

49

Žltú kartu dostáva Filip Kostić (VfB Stuttgart).

48

Štandardnú situáciu rozohral Bartels, ktorý z pravej strany posielal loptu pred brankára Tytoń, kde dobre zakročila domáce defenzíva.

47

Dvaja domáci hráči teraz chybne komunikovali, k lopte sa dostal Junuzović, ktorého zostrelil na trávnik Baumgartl.

46

Ani jeden z trénerov počas polčasovej prestávky nesiahol k žiadnej zmene vo svojej základnej jedenástke.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvá polovica zápasu ponúkla atraktívny a živý futbal so zaujímavými momentami na oboch stranách. Prevahu mali futbalisti Stuttgartu, ktorí si dokázali vypracovať viac šancí a jednu z nich sa im zásluhou presnej koncovky Lukasa Ruppa podarilo zúžitkovať na vedúci gól.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Öztunali z hranice malého vápna napálil loptu len na tribúna. Ak by aj padol gól, Werder by sa kvôli ofsajdovej pozícii z vyrovnania radovať nemohol.

44

Kostić pri postrannej čiare zviedol súboj s českým reprezentačným obrancom Gebre Selassiem, ktorý bol podľa názoru hlavného rozhodcu obeťou nedovoleného zákroku.

43

Center od rohovej zástavky doplachtil len presne na hlavu jedného z brániacich hráčov Stuttgartu.

42

Šunjić teraz trošku dezorientovaný radšej odvrátil loptu na rohový kop.

40

Brémy mali k dispozícii prvý rohový kop v zápase, hráči pripravení na hlavičkové zakončenie predviedli v šestnástke súpera zaujímavé manévre, ale Tytońa sa im ohroziť nepodarilo.

38

Ďalšia krídelná akcia Stuttgartu, po ktorej lopta z ľavej strany takmer doputovala k na zakončenie pripravenému Wernerovi. Pred ním nakoniec zasahoval, aj keď nie práve najistejšie, brankár Wiedwald.

37

19-ročný Timo Werner predviedol v plnej paráde svoje zrýchlenie, keď predbehol všetkých, ktorí mu stáli v ceste, a dokázal sa dostať k lopte. Akcia Stuttgartu však pri ňom aj skončila.

35

So Schwaabovým centrom si stopéri Werderu dokázali poradiť a loptu odvrátili do bezpečia.

33

33. Lukas Rupp (STU)

33

Stuttgart dal gól! Domáci futbalisti sa ujímajú v zápase s Werderom vedenia 1:0. Fantastický šprint po ľavom krídle predviedol Filip Kostić, ktorý ešte stačil zachytiť loptu na hracej ploche a naservíroval ju na vzdialenejšiu tyč LUKASOVI RUPPOVI. Ten si prvým dotykom loptu spracoval a druhým ju nechytateľne zavesil pod brvno Wiedwaldovej svätyne!

32

Ofenzívnu štandardnú situáciu rozohrali Brémy na krátko, keď Junuzović priťukol Vestergaardovi, ktorý sa prízemnou delovkou neúspešne snažil prepáliť všetko, čo mu stálo v ceste.

31

Junuzović sa dostal k odrazenej lopte, chcel vyskúšať strelecké šťastie, no lopta mu na pravú nohu nesadla práve podľa predstáv.

30

Žltú kartu dostáva Philipp Bargfrede (Werder Brémy).

30

Baumgartl v snahe odkopnúť loptu zo šestnástky svojho tímu bolestivo nakopol pravú nohu Ujaha, ktorý sa spoločne so svojimi spoluhráčmi dožadovali odpískania penalty. Dožadovali sa márne.

28

Po tvrdom osobnom dvoj-súboji bola Werderu Brémy ponechaná výhoda. Faulu sa dopustil Die, ktorý by si už so žltou kartou na konte mal na podobné situácie dávať veľký pozor.

26

Didavi sa snažil na pravej strane presadiť individuálne, zbavil sa Bargfredeho, no po jemnom kontakte s hosťujúcim stredopoliarom sa ochotne porúčal k zemi. Rozhodca priamy kop neodpískal.

25

Žltú kartu dostáva Serey Die (VfB Stuttgart).

23

Prvé dejstvo sa preklopilo do svojej druhej polovice, v tej prvej mali viac z hry domáci futbalisti, ktorí už mali šance aj na to, aby vyhrávali.

22

Na konci peknej a rýchlej kombinačnej akcie Stuttgartu mohol a mal byť po prihrávke z ľavého krídla Timo Werner, ktorý však v snahe zakončiť loptu pravačkou tesne minul a zo zaujímavej streleckej parkety tak nedokázal ani vystreliť!

20

Zo spomínanej brejkovej situácie nakoniec nič nebolo, loptu už majú v držaní opäť futbalisti Stuttgartu.

19

Emiliano Insúa si vypýtal prihrávku do plného šprintu, k lopte sa však nedostal a rovnako rýchlo musel upaľovať vzad, pretože po jeho strane ťahal Werder svoju kontru.

17

Vestergaard prezentoval veľmi dobrú kopaciu techniku pasom, ktorý doletel až do domácej šestnástky a po ktorom Öztunali predĺžil loptu do rukavíc brankára Tytońa.

15

Rukavice vybiehajúceho brankára a ani dvojica protihráčov nezabránili domácemu stopérovi Baumgartlovi v hlavičkovom zakončení, po ktorom lopta len tesne neskončila v bráne!

12

Die sa na hranici šestnástky dostal k dvom streleckým pokusom. Zatiaľ čo ten prvý blok zblokovaný, druhý svätyňu Werderu Brémy minul.

11

Po dlhšom budovaní útoku z vlastnej polovice ihriska prišiel z domácej strany výborný pas na rozbehnutého Schwaaba, ktorý sa z krídla natlačil do pokutového územia a tiesnený Bartelsom zakončením v páde natiahol hosťujúceho brankára Wiedwalda, ktorý vyrazil loptu a tú následne upratal do bezpečia Gebre Selassie.

9

Bartels s výborným plnením si defenzívnych povinností, keď na ľavej strane hosťujúcej obrany zastavil Schwaaba, ktorý nábehom podporoval útok Stuttgartu.

8

Po Brémach to postupným útokom vedeným po zemi vyskúšajú aj futbalisti VfB.

6

Stopér Brém Westergaard na poliacej čiare v pozícii posledného hráča dosť zariskoval, otočku ale nakoniec zvládol na jednotku a hostia môžu pokračovať v postupnom útoku.

5

Atmosféra v stuttgartskej Mercedes-Benz Aréne je futbalu mimoriadne žičlivá.

4

Začiatok duelu sa nesie v znamení boja o stred ihriska. Čakáme na prvú súvislejšiu a nebezpečnejšiu akciu.

2

Emiliano Insúa zvládol na výbornú defenzívnu prácu, ktorú mal po centrovanej lopte Santiaga Garcíu, a následne sa navyše sebavedomou kľučkou zbavil napádajúceho protihráča.

1

Domáci predviedli dva pokusy o založenie prvej útočnej akcie zápasu, v oboch prípadoch však doplatili na nepresnosť prihrávky.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

VfB Stuttgart: Tytoń – Schwaab, T. Šunjić, Baumgartl, Emiliano Insúa – Die, Gentner (C) – Rupp, Didavi, Kostić – Werner.
Náhradníci: Uphoff – Niedermeier, Gruezo, Tašči, Maxim, R. Kruse, Hloušek.

Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Gálvez, Vestergaard, Santiago García – Bargfrede – Bartels, Fritz (C), Junuzović, Öztunali – Ujah.
Náhradníci: Zetterer – Lukimya-Mulongoti, Eggestein, Chessa, C. Pizarro, Kroos, Grillitsch.

Rozhodca: Meyer – Willenborg, Henschel – Steinhaus.
Program 15. kola nemeckej Bundesligy ukončí v nedeľu podvečer súboj medzi VfB Stuttgartom a Werderom Brémy, o ktorého priebehu sa dozviete všetko podstatné v tomto online prenose.

Brémy sú štvornásobným majstrom Nemecka, VfB Stuttgart ovládol najvyššiu nemeckú súčasť ešte o jeden raz viac, no v aktuálnej sezóne majú obidva tímy diametrálne odlišné starosti. Werder sa so ziskom trinástich bodov nachádza tesne nad hranou zostupu, zatiaľ čo Stuttgart, ktorý má na konte ešte o tri body menej, sa krčí na predposlednom mieste tabuľky.

Vo vzájomnom dueli ťažko favorizovať ten či onen tím. Horšie je na tom každopádne Stuttgart, ktorý v posledných piatich kolách zaknihoval až štyri prehry, pričom pri každej z nich inkasoval štyri góly. Výhodou domáceho mužstva však môže byť práve prostredie.

Hosťujúcemu Werderu sa v poslednom období podarilo vyhrať dva zápas, oba v pozícii hosťujúceho tímu. O rovnaký rezultát sa bude snažiť i dnes.

Vzájomné zápasy VfB s Werderom sa v minulom ročníku skončili v znamení hesla: môj dom, môj hrad.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

VfB Stuttgart – Werder Brémy

1:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 33. Rupp – 71. Ujah

Karty:   25. Die (STU), 49. Kostić (STU) – 30. Bargfrede (BRM), 53. Fritz (BRM)

VfB Stuttgart: Tytoń – Schwaab, T. Šunjić, Baumgartl, Emiliano Insúa – Die, Gentner (C) – Rupp, Didavi (80. Maxim), Kostić (90+2. Niedermeier) – Werner.
Náhradníci: Uphoff – Niedermeier, Gruezo, Tašči, Maxim, R. Kruse, Hloušek.

Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Gálvez, Vestergaard, Santiago García – Bargfrede – Bartels (67. C. Pizarro), Fritz (C), Junuzović (51. Grillitsch), Öztunali (90+1. Kroos) – Ujah.
Náhradníci: Zetterer – Lukimya-Mulongoti, Eggestein, Chessa, C. Pizarro, Kroos, Grillitsch.

Rozhodca: Meyer – Willenborg, Henschel – Steinhaus