Menu

Futbal

Belgická Jupiler Pro League

YR KV Mechelen – KAA Gent

2:0

koniec (0:0)

26.12.2015, 20:00 • AFAS-stadion Achter de Kazerne, Mechelen • 21. kolo • Jan Havlovic (@jeanhavlovic) cz

Je konec! YR KV Mechelen nadělil svým fanouškům krásný vánoční dárek v podobě vítězství 2:0 nad vedoucím celkem Jupiler League KAA Gentem!

První poločas dnešního svátečního zápasu sice branku nenabídl, nicméně jsme se rozhodně nenudili! Hned v jedenácté minutě měl velkou šanci domácí Verdier, toho však vychytal Gillet! Po necelé půl hodině hry se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu po pádu Matthyse ve vápně, to však hlavní rozhodčí razantně odmítl! Gent mohl udeřit ve 36. minutě, kdy měl hned dvě velké šance, ani jednu však proměnit nedokázal! Největší šance tak přišla v závěru poločasu, kdy Hanni trefil břevno!

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji domácí celek, který se dostal do vedení v 56. minutě, kdy se prosadil Sofiane Hanni. Na branku alžírského útočníka navázal o pár minut později Tim Matthys, a Mechelen se výrazně přiblížil vítězství! Gent se ještě pokoušel v závěru srovnat, další branku již však fanoušci neviděli.

To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:58:02)

90+7

Konec zápasu.

90+6

Vedoucí celek belgické ligy vybojoval v poslední nastavené minutě další rohový kop, kterého se ujal opět Nielsen. Tentokrát jeho centr směřoval na přední tyč, kde však míč odkopl Naessens!

90+4

Gent vybojoval rohový kop, jehož rozehrávky se ujal Lasse Nielsen. Jeho centr se snesl do středu vápna, kde se dostával k hlavičce Asare. Těsně před ním však míč odklidil stoper Cocalić!

90+3

Gent se pokoušel hned po domácí ztrátě vyrazit do protiútoku, v tom však hostům zabránil střídající Rits, který se prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Kumsem!

90+2

Mechelen momentálně kontroluje hru na útočné polovině, a šetří drahocenné vteřinky!

90+1

Do pokutového území dostal přihrávku Laurent Depoitre, který si míč ideálně zpracoval, nicméně následně spadnul po souboji s De Wittem. Hlavní rozhodčí však penaltový kop zcela správně neodpískal!

90

Hlavní rozhodčí nastavuje celkem šest minut nad rámec základní hrací doby! Gent tak má ještě dostatek času!

90

Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Tim Matthys, přichází Rits.

89

Dlouhý nákop brankáře Matze Selse sice našel na útočné polovině Coulibalyho. Jeho hlavička, kterou se pokoušel prodloužit míč na Depoitreho, skončila v rukavicích brankáře Gilleta!

88

Mechelen zatím zvládá závěr zápasu velmi dobře po taktické stránce, a momentálně kombinuje na útočné polovině. Svého soupeře zatím příliš nepouští k míči, a tomu se krátí čas!

87

Gent se pokoušel aktivně kombinovat na útočné polovině, nicméně spolupráce mezi Nielsenem a Coulibalym nevyšla, a Mechelen mířil do protiútoku. Domácí celek však o míč také velmi rychle přišel ...

86

Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Nicolas Verdier, přichází Naessens.

85

Exekuce rohového kopu se ujal Sven Kums, který poslal míč na hranici vápna pro Depoitreho. Hostující celek však míč nedokázal udržet, a Mechelen otáčí hru!

84

Po krátkém ošetření se Paulussen vrátil na hřiště, a pokračuje ve hře! Mezitím poslal stoper Nielsen dlouhý nákop na útočníka Coulibalyho, jehož střela byla ve vápně zablokovaná. Hned po něm se dostal ke střele i Van der Bruggen, i jeho rána však byla zblokovaná!

82

Na pravé straně svedl těžký souboj obránce Paulussen s hostujícím Coulibalym. Střídající hráč Paulussna velmi tvrdě dohrál, a belgický obránce zůstává ležet na trávníku!

81

Exekuce rohového kopu se ujal středopolař Sven Kums, jehož centr se snesl na zadní tyč. K hlavičce se dostal Nielsen, nicméně jeho pokus brankář Gillet vyboxoval!

80

Gent se probojoval ke standardní situaci, které se ujal Depoitre. Belgický útočník našel svým centrem ve vápně střídajícího Coulibalyho, jehož následná střela byla zblokovaná na rohový kop!

79

Vedoucímu celku se v dnešním utkání opravdu nedaří, a zatím ani nepříchází závěrečný tlak, který by leckdo za tohoto stavu čekal ...

78

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Danijel Miličević, přichází Coulibaly.

YR KV Mechelen – KAA Gent

2:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 56. Hanni, 62. Matthys

Karty:   20. Claes (MEC), 27. Matthys (MEC), 38. Verdier (MEC), 52. Damme (MEC) – 38. Asare (GNT)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:5.

YR KV Mechelen: Gillet – Paulussen, Cocalić (58. Vanlerberghe), De Witte, Kosanović, Claes – Van Damme, De Petter – Hanni – Matthys (90. Rits), Verdier (85. Naessens)
Náhradníci: Volkov, Veselinović, Wolski, Rits, Naessens, Vanlerberghe, Moris

KAA Gent: Sels – Nielsen, Mitrović, Asare – Foket, Renato Neto – Kums, Dejaegere (69. van der Bruggen) – Miličević (77. Coulibaly), Depoitre, Simon (77. Seif)
Náhradníci: Vitas, Rafinha, Coulibaly, Saief, Van der Bruggen, Vandenbussche, Soumahoro

Rozhodca: Jonathan Lardot – Conotte, Godelaine (vš. Belgie)