Menu

Futbal

Belgická Jupiler Pro League

YR KV Mechelen – KAA Gent

2:0

koniec (0:0)

26.12.2015, 20:00 • AFAS-stadion Achter de Kazerne, Mechelen • 21. kolo • Jan Havlovic (@jeanhavlovic) cz

Je konec! YR KV Mechelen nadělil svým fanouškům krásný vánoční dárek v podobě vítězství 2:0 nad vedoucím celkem Jupiler League KAA Gentem!

První poločas dnešního svátečního zápasu sice branku nenabídl, nicméně jsme se rozhodně nenudili! Hned v jedenácté minutě měl velkou šanci domácí Verdier, toho však vychytal Gillet! Po necelé půl hodině hry se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu po pádu Matthyse ve vápně, to však hlavní rozhodčí razantně odmítl! Gent mohl udeřit ve 36. minutě, kdy měl hned dvě velké šance, ani jednu však proměnit nedokázal! Největší šance tak přišla v závěru poločasu, kdy Hanni trefil břevno!

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji domácí celek, který se dostal do vedení v 56. minutě, kdy se prosadil Sofiane Hanni. Na branku alžírského útočníka navázal o pár minut později Tim Matthys, a Mechelen se výrazně přiblížil vítězství! Gent se ještě pokoušel v závěru srovnat, další branku již však fanoušci neviděli.

To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:58:02)

90+7

Konec zápasu.

90+6

Vedoucí celek belgické ligy vybojoval v poslední nastavené minutě další rohový kop, kterého se ujal opět Nielsen. Tentokrát jeho centr směřoval na přední tyč, kde však míč odkopl Naessens!

90+4

Gent vybojoval rohový kop, jehož rozehrávky se ujal Lasse Nielsen. Jeho centr se snesl do středu vápna, kde se dostával k hlavičce Asare. Těsně před ním však míč odklidil stoper Cocalić!

90+3

Gent se pokoušel hned po domácí ztrátě vyrazit do protiútoku, v tom však hostům zabránil střídající Rits, který se prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Kumsem!

90+2

Mechelen momentálně kontroluje hru na útočné polovině, a šetří drahocenné vteřinky!

90+1

Do pokutového území dostal přihrávku Laurent Depoitre, který si míč ideálně zpracoval, nicméně následně spadnul po souboji s De Wittem. Hlavní rozhodčí však penaltový kop zcela správně neodpískal!

90

Hlavní rozhodčí nastavuje celkem šest minut nad rámec základní hrací doby! Gent tak má ještě dostatek času!

90

Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Tim Matthys, přichází Rits.

89

Dlouhý nákop brankáře Matze Selse sice našel na útočné polovině Coulibalyho. Jeho hlavička, kterou se pokoušel prodloužit míč na Depoitreho, skončila v rukavicích brankáře Gilleta!

88

Mechelen zatím zvládá závěr zápasu velmi dobře po taktické stránce, a momentálně kombinuje na útočné polovině. Svého soupeře zatím příliš nepouští k míči, a tomu se krátí čas!

87

Gent se pokoušel aktivně kombinovat na útočné polovině, nicméně spolupráce mezi Nielsenem a Coulibalym nevyšla, a Mechelen mířil do protiútoku. Domácí celek však o míč také velmi rychle přišel ...

86

Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Nicolas Verdier, přichází Naessens.

85

Exekuce rohového kopu se ujal Sven Kums, který poslal míč na hranici vápna pro Depoitreho. Hostující celek však míč nedokázal udržet, a Mechelen otáčí hru!

84

Po krátkém ošetření se Paulussen vrátil na hřiště, a pokračuje ve hře! Mezitím poslal stoper Nielsen dlouhý nákop na útočníka Coulibalyho, jehož střela byla ve vápně zablokovaná. Hned po něm se dostal ke střele i Van der Bruggen, i jeho rána však byla zblokovaná!

82

Na pravé straně svedl těžký souboj obránce Paulussen s hostujícím Coulibalym. Střídající hráč Paulussna velmi tvrdě dohrál, a belgický obránce zůstává ležet na trávníku!

81

Exekuce rohového kopu se ujal středopolař Sven Kums, jehož centr se snesl na zadní tyč. K hlavičce se dostal Nielsen, nicméně jeho pokus brankář Gillet vyboxoval!

80

Gent se probojoval ke standardní situaci, které se ujal Depoitre. Belgický útočník našel svým centrem ve vápně střídajícího Coulibalyho, jehož následná střela byla zblokovaná na rohový kop!

79

Vedoucímu celku se v dnešním utkání opravdu nedaří, a zatím ani nepříchází závěrečný tlak, který by leckdo za tohoto stavu čekal ...

78

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Danijel Miličević, přichází Coulibaly.

77

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Saief.

77

Mitrović našel ve středu hřiště Depoitreho, který se krásně uvolnil ze souboje s De Petter. Hostujícího útočníka však prakticky hned začal napadat Hanni, který také míč vybojoxval.

75

Následného rohového kopu se ujal domácí Van Damme, jehož centr se nebezpečně snesl na zadní tyč, kam si nabíhal De Witte. Belgický stoper se však nakonec k hlavičce neprotlačil!

74

Další obrovskou chybu v obraně udělal stoper Nielsen, který vyslal do šance Verdiera. Francouzský útočník se opřel do míče, avšak jeho krásnou střelu vyrazil skvělým zákrokem Sels na rohový kop!

73

Oba hráči jsou již po ošetření, a zapojili se zpět do hry! Nicolas Verdier vypadá lehce otřeseně, nicméně nadále pokračuje ve hře ...

71

Domácí Nicolas Verdier absolvoval hlavičkový souboj se stoperem Mitrovićem, a oba hráči se střetli hlavami. Hostující Mitrović má dokonce v obličeje krvavé zranění, Verdier stále zůstává ležet na zemi!

70

Útočnou akci Gentu táhl po levé straně útočník Moses Simon. Nigerijského forvarda však poslal k zemi zatáháním za dres Hanni, avšak střelec úvodní branky dnešního utkání žlutou kartu nedostal!

69

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Brecht Dejaegere, přichází Van der Bruggen.

68

Zmar Gentu teď krásně dokumentoval stoper Lasse Nielsen, který dobíhal míč v pokutovém území, nicméně si nevšiml brankář Selse, jenž si běžel pro míč. Dánský stoper tak svého brankář přehlavičkoval, nicméně naštěstí pro hosty míč skončil v zámezí!

67

Mechelen pokračuje v aktivním výkonu, a po krásné přihrávce De Pettera se dostal ke střele z hranice pokutového území Nicolas Verdier. Jeho rána však mířila nad branku Selse!

65

Momentálně Gent kontroluje hru na vlastní polovině, nicméně stoperům hostujícího celku neulehčují práci dobře napadající hráči Mechelenu!

64

Aktuálně vedoucí celek belgické ligy je tak ve velmi složité situaci. Necelých třicet minut před koncem dnešního zápasu prohrává na půdě Mechelnu dvoubrankovým rozdílem, a pokud chce bodovat, bude muset zabrat ...

62

62. Tim MATTHYS - 2:0

62

Mechelen právě vstřelil branku!
Mechelen je ve druhém poločase lepší, a zcela zaslouženě se dostává již do dvoubrankového vedení! Krásnou individuální akci předvedl na pravé straně TIM MATTHYS, který krásně obešel obránce Asareho, a přízemní střelou překonal brankáře Selse!

61

Následné standardní situace se zhostil záložník Brecht Dejaegere, jehož centr našel v levé části pokutového území Paulussena. Jeho hlavička však mířila vysoko nad branku!

60

Velmi pěkně to teď udělal ve středu hřiště Laurent Depoitre, který dostal přihrávku od Simona. Belgický útočník si míč krásně zpracoval, nicméně v jeho dalšímu postupu mu zamezil faulem De Petter!

59

Mechelen je zatím ve druhém poločase jednoznačně lepší, a vedoucí celek belgické ligy zatím nepouští do hry!

58

Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Edin Cocalić, přichází Vanlerberghe.

56

56. Sofiane HANNI - 1:0

56

Mechelen právě vstřelil branku!
Domácí celek se dostává do vedení, a přibližuje se dnešnímu vítězství! Středem hřiště postupoval Tim Matthys, který následně poslal míč na levou stranu vápna, kam si naběhl SOFIANE HANNI, jehož tečovaná rána skončila v síti!

55

Gent je velmi aktivní na útočné polovině, a pokouší se dostat do zakončení! Momentálně kombinuje ve středu hřiště Claes společně s De Petterem!

54

Hostující Gent zahrával standardní situaci, které se ujal Depoitre. Centr belgického útočníka našel uprostřed vápna volného Mitroviće, jehož hlavička však mířila nad branku!

52

První žlutou kartu ve druhém poločasu udělil hlavní rozhodčí Van Dammemu, který poslal k zemi nedovoleným způsobem Miličeviće!

52

Dlouhý odkop domácího brankáře Gilleta našel na útočné polovině Hanniho. Alžírský záložník si však pomohl v souboji s Nielsenem faulem, a u míče bude Gent!

51

Na pravou stranu dostal centr Hanni, který si udělal prostor, a následně poslal do vápna ostrý centr. Brankář Sels si však pro míč v pohodě došel!

50

Gentu zatím vstup do druhého poločasu příliš nevychází, a dobře hrající Mechelen svého soupeře do hry zatím nepouští.

49

Na trávníku zůstal ležet domácí Nicolas Verdier, kterého poslal k zemi Nana Asare. Hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok, nicméně žlutou kartu neudělil!

47

Hned na začátku druhého poločasu vyslal střelecký pokus domácí De Petter. Belgický záložník však mířil hodně mimo, a Sels mohl zůstat v klidu!

46

Hlavní rozhodčí Jonathan Lardot právě zahájil druhý poločas. Úvdoní výkop měli k dispozici domácí, kteří se hned pouštějí do útoku.

46

Začal druhý poločas.
První poločas dnešního svátečního zápasu sice branku nenabídl, nicméně jsme se rozhodně nenudili! Hned v jedenácté minutě měl velkou šanci domácí Verdier, toho však vychytal Gillet! Po necelé půl hodině hry se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu po pádu Matthyse ve vápně, to však hlavní rozhodčí razantně odmítl! Gent mohl udeřit ve 36. minutě, kdy měl hned dvě velké šance, ani jednu však proměnit nedokázal! Největší šance tak přišla v závěru poločasu, kdy Hanni trefil břevno!

Druhý poločas začne přibližně v 21:03!

45+2

První poločas skončil.

45+1

Hlavní rozhodčí musel přerušit hru po souboji Hanniho s Miličevićem. Hostující záložník se prezentoval nedovoleným zákrokem, a Mechelen bude mít k dispozici standardní situaci!

45

Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!

44

44. Hanni trefil krásným lobem břevno

44

V závěru poločasu přišla obrovská šance domácího celku! Po velké chybě stopera Mitroviće se za obranu Gentu ocitl osamocený Hanni, který se pokoušel Selse přelobovat, to se mu podařilo, nicméně míč zastavilo břevno!

43

Velmi agresivní napadání hostující hráčů také přineslo své ovoce v podobě zisku míče! Na pravé straně dostal prostor Thomas Foket, který posílal centr do pokutového území, ten však nikoho nenašel!

42

Mechelen momentálně kombinuje na vlastní polovině, a kontroluje hru. Hráči Gentu však velmi agresivně napadají ...!

41

Na druhé straně hřiště vymyslel povedenou přihrávku za obranu Miličević, který našel Depoitreho. Belgický útočník se opřel do míče z voleje, ale jeho střela skončila nad brankou!

40

Exekuce standardní situace domácího celku se ujal De Petter, který poslal hodně nebezpečný centr na zadní tyč, kam si nabíhal Hanni. Alžírský ofenzivní záložník se nakonec ke střele nedostal!

38

Ve středu hřiště svedl těžký souboj Van Damme s Miličevićem, po kterém skončil na zemi druhý jmenovaný. Následně se dostal do strkanice Verdier s Asarem, oba dostávají žlutou kartu!

36

36. Dvě velké šance Gentu!

36

Tak, v dnešním utkání se rozhodně nenudíme, ačkoliv jsme branku ještě neviděli! Gent se dostal do velmi slibné šance po krásném centru za obranu od Miličeviće. Depoitre následně posunul míč na Dejaegereho, jehož ránu však Gillet vyrazil! Následně se dostal ke střele i Simon, ten však mířil mimo!

35

Za Gent se pokoušel vymyslet něco kloudného útočník Laurent Depoitre, který operoval s míčem na pravém křídle. Jeho nadýchaný centr hledal ve vápně Simona, nicméně jeho hlavička nebyla dostatečně razantní.

34

Parádně to udělal na levé straně Nicolas Verdier, který dokázal projít okolo Nielsena, a přízemním centrem našel v pravé části vápna volného Matthyse. Jeho střela však mířila nad branku!

32

Domácí De Petter vypustil ve středu hřiště vzdušný souboj s Renatem Netem, který však do vzduchu vyskočil, a nepříjemně spadl na rameno. Brazilský obránce by však měl být schopen pokračovat ve hře.

31

Gentu se však v kombinaci na vlastní polovině nedařilo, a přišla ztráta. De Petter se pokoušel rychle otočit hru, a postupoval středem hřiště. Na domácího útočníka si však počkal Miličević, který ho poslal nedovoleným zákrokem k zemi!

30

Domácí celek vybojoval další zajímavou standardní situaci na pravé straně. Exekuce se ujal Van Damme, jehož centr však obrana Gentu v pohodě odvrátila!

28

Gent se pokoušel velmi rychle rozehrát, a postupoval do rychlého protiútoku. Obrana Mechelenu se však velmi rychle zformovala, a Dejaegere raději zvolil zpáteční přihrávku.

27

27. Souboj ve vápně Gentu, který nebyl označen jako penaltový

27

Domácí útočník navíc dostává žlutou kartu za svůj pád ve vápně, zřejmě za simulaci. No, dle opakovaných záběrů to tedy vypadalo jinak ...

27

Domácí fanoušci se teď zlobí na hlavního rozhodčího, který neodpískal pokutový kop! Na pravou stranu dostal míč Matthys, který si to namířil do vápna, a byl poslán k zemi Asarem, penalta se však nepíská!

26

Mechelen se pokoušel opět ohrozit branku svého soupeře. Van Damme tak poslal dlouhý centr na levou stranu, kam si naběhl Cocalić. Bosenský stoper se však prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Nielsenem!

24

Další velká šance domácího celku! Stoper Mitrović se pokoušel odražený míč posunout ke svému brankáři, nicméně se mu hlavička nepovedla, a míč dopadl přímo na nohu Hanniho. Následná střela alžírského útočníka však skončila v náruči Selse!

23

Hodně ostrý souboj absolvoval domácí stoper Cocalić s hostující Depoitrem. Nakonec zůstal ležet na zemi domácí stoper, který však ani nepotřeboval ošetření, a bude pokračovat ve hře!

22

Hostující celek je v posledních minutách velmi aktivní v kombinaci, nicméně Gentu chybí klid v koncovce, a zatím nedokázal pořádně ohrozit brankáře Gilleta!

20

Exekuce standardní situace se ujal Van Damme, nicméně centr se mu příliš nepovedl, a Gent mohl vyrazit do protiútoku. To však nedovolil Claes, který hodně ostrým zákrokem poslal k zemi Simona, a dostává žlutou kartu!

20

Mechelen velmi rychle otočil hru, a po levé straně postupoval útočník Verdier. Obránce Nielsen nestíhal, a musel faulovat!

19

Po delší době zahrozil také Gent! Dejaegere poslal dlouhý pas za obranu pro Simona, nicméně velmi dobře přečetl hru brankář Gillet, který byl u míče včas, a rukou jej vyboxoval!

17

Další velká šance domácího celku! Po faulu na Van Dammeho zahrával Mechelen standardní situaci, které se ujal De Petter, jehož centr našel ve vápně Cocaliće. Jeho hlavičku však vyrazil brankář Sels!

16

Na trávníku zůstal tentokrát ležet hostující Danijel Miličević, který dostal naloželo v souboji s Kosanovićem. Švýcarský středopolař však nepotřeboval ani ošetření, a bude v pořádku!

15

De Petter si udělal místo ve středu hřiště, a pokoušel se dlouhým centrem najít za obranou Matthyse. Před belgickým útočníkem však sebral míč brankář Sels!

14

Na trávníku zůstal ležet hostující Stefan Mitrović. Srbského obránce poslal k zemi domácí Van Damme, nicméně dle názoru rozhodčího se o faul nejednalo.

12

I hostující celek se dočkal velké šance! Ve středu hřiště dostal hodně prosotru Miličević, jehož následná příhrávka našla ve vápně volného Simona. Nigérijský útočník se dostal do ostrého úhlu, a jeho ránu Gillet v poklidu vyrazil!

11

11. Velká šance Verdiera gólem neskončila

11

To Mechelen se zatím k míči příliš nedostává, avšak když už jej má na svých kopačkách, je nebezpečný! Po pravé straně se řítil na Selse domácí Verdier, jehož ránu na vzdálenější tyč dokázal gólman Gentu vyrazit!

10

Gent zatím potvrzuje svou kvalitu, a v utkání je daleko lepším týmem. Do nějaké vážnější situace se však zatím vedoucí celek Jupiler League nedostal!

9

Moses Simon se tentokrát pokoušel projít po levé straně, do cesty se mu však vložil obránce Paulussen, který skvělým obranným zákrokem vybojoval autové vhazování!

8

Obránce Nielsen se pokoušel dlouhým centrem najít na útočné polovině útočníka Simona. Před něj se však dokázal dostat stoper Cocalić, který míč odkopl na soupeřovu polovinu.

7

Poprvé v tomto zápase se dostal do zakončení i Gent. Miličević zaúřadoval ve středu hřiště, a poslal míč do běhu Simonovi. Nigérijský útočník vystřelil, nicméně rovněž nemířil přesně.

6

Mechelen se poprvé v tomto zápase dostal do kombinace před vápnem svého soupeře. Hanni sklepl míč před vápnem pro Stevena De Pettera, který se opřel do míče z voleje, nicméně jeho rána mířila vysoko nad branku!

4

Gent nadále kombinoval na útočné polovině, a míč se přesunul na levou stranu, kde spolupracoval Renato Neto se Simonem. Jejich spolupráce však k ničemu kloudnému nevedla, a po ofsajdu druhého jmenovaného bude rozehrávat domácí celek!

3

Renato Neto našel ve středu hřiště zajímavou přihrávkou Miličeviće. Švýcarský útočník se však ke střele neodhodlal, a Gent tak pokračuje v kombinaci na útočné polovině.

2

Hostující lídr tabulky zatím kontroluje dnešní utkání, a svého soupeře zatím vůbec nepustil do hry. Gent se však nemůže dostat do blízkosti vápna, a kombinuje pouze na polovině hřiště.

1

Úvodní výkop dnešního utkání měl hostující celek, který tak má výhodu úvodního útoku! Gent momentálně kombinuje na vlastní polovině.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

YR KV Mechelen: Gillet – Paulussen, Cocalić, De Witte, Kosanović, Claes – Van Damme, De Petter – Hanni – Matthys, Verdier
Náhradníci: Volkov, Veselinović, Wolski, Rits, Naessens, Vanlerberghe, Moris

KAA Gent: Sels – Nielsen, Mitrović, Asare – Foket, Renato Neto – Kums, Dejaegere – Miličević, Depoitre, Simon
Náhradníci: Vitas, Rafinha, Coulibaly, Saief, Van der Bruggen, Vandenbussche, Soumahoro

Rozhodčí: Jonathan Lardot – Conotte, Godelaine (vš. Belgie).
Příjemný sváteční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Belgická Jupiler Pro League nezastavuje ani mezi svátky, a dnes má na programu hned pět zápasů. My se společně zaměříme na souboj YR KV Mechelenu s KAA Gent. Úvodní výkop je naplánován ve 20:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
YR KV MECHELEN
Mechelen zatím nezažívá příliš povedenou sezónu, a po odehraných dvaceti zápasech se nachází až na třináctém místě ligové tabulky. Na patnáctý Leuven má navíc náskok pouhých čtyř bodů, a dnešní body se tak tomuto klubu hodily. Na svěřence kouče Jankoviće však dnes čeká hodně těžký soupeř!

V posledních zápasech se navíc Mechelenu příliš nedaří! Nejprve se utkal v belgickém poháru právě s Gentem, a na půdě úřadujícího mistra prohrál 0:1. V posledním ligovém kole se tento belgický celek představil na hřišti Leuvenu, a ačkoliv se dostal do vedení, nakonec prohrál 1:3!
KAA GENT
Úřadující mistr belgické ligy se momentálně nachází na vedoucí příčce tabulky se ziskem 43 bodů. Na druhé Oostende má navíc náskok pěti bodů! Gent navíc překvapuje i v Lize mistrů, kde se dokázal probojovat ze skupinové fáze, a v osmifinále čeká na belgický celek německý Wolfsburg, a rozhodně není bez šance!

Gent v posledních třech zápasech neztratil ani bod, a navíc ani jednou neinkasoval! Nejprve se úřadující mistr představil na půdě Sint-Truidenu. Svěřenci trenéra Vanhaezenbroucka zvítězili 2:0, a pojistili si vedení v tabulce. Gent postoupil i v belgickém poháru, kdy porazil právě Mechelen 1:0. V posledním ligovém kole se tento belgický celek představil doma v zápase s Kortrijkem. I v tomto utkání si domácí celek došel pro přesvědčivé vítězství, a mohl se radovat z výhry 3:0!

YR KV Mechelen – KAA Gent

2:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 56. Hanni, 62. Matthys

Karty:   20. Claes (MEC), 27. Matthys (MEC), 38. Verdier (MEC), 52. Damme (MEC) – 38. Asare (GNT)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:5.

YR KV Mechelen: Gillet – Paulussen, Cocalić (58. Vanlerberghe), De Witte, Kosanović, Claes – Van Damme, De Petter – Hanni – Matthys (90. Rits), Verdier (85. Naessens)
Náhradníci: Volkov, Veselinović, Wolski, Rits, Naessens, Vanlerberghe, Moris

KAA Gent: Sels – Nielsen, Mitrović, Asare – Foket, Renato Neto – Kums, Dejaegere (69. van der Bruggen) – Miličević (77. Coulibaly), Depoitre, Simon (77. Seif)
Náhradníci: Vitas, Rafinha, Coulibaly, Saief, Van der Bruggen, Vandenbussche, Soumahoro

Rozhodca: Jonathan Lardot – Conotte, Godelaine (vš. Belgie)