Menu

Futbal

Talianska Seria A

Frosinone Calcio – SSC Neapol

1:5

koniec (0:2)

10.01.2016, 15:00 • Stadio Comunale Matusa, Frosinone • 19. kolo • Jan Havlovic (@jeanhavlovic) cz

Tipsport: 14.0 6.6 1.22

Dnešní utkání je u konce! Frosinone Calcio nezvládlo domácí zápas, a s rozjetou SSC Neapol prohrálo vysoko 1:5!

První poločas dnešního utkání nabídl velmi pohledný fotbal! Do utkání vstoupila lépe Neapol, která byla aktivní, a ve dvacáté minutě se dostala do vedení zásluhou Raúla Albiola. O deset minut později se však SSC radovalo z další branky, kterou vstřelil z pokutového kopu Gonzalo Higuaín!

Druhý poločas jasně ovládla hostující Neapol! Hned v 59. minutě předvedl krásné sólo Marek Hamšík, který navýšil na
3:0. Minutu po něm se krásně trefil také Gonzalo Higuaín! Na další branku divácí čekali až do 71. minuty, kdy se prosadil krásnou ranou Manolo Gabbiadini! O jediný úspěch Frosinone se postaral Paolo Sammarco!

Neapol tak dnešní utkání zvládla suverénně, a posouvá se do čela tabulky!

To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (16:51:53)

90

Konec zápasu.

90

O šestou branku svého celku se ještě pokoušel Manolo Gabbiadini, který dostal míč do podobného místa, ze kterého skóroval. Tentokrát mu však rána nesedla, a míč skončil mimo!

89

Dnešní utkání se již pouze dohrává. Neapol si užívá ovace svých fanoušků, a spokojeně kombinuje na útočné polovině!

87

Osmého neapolského rohu se ujal Jorginho, který poslal míč na El Kaddouriho. Střídající hráč se však k centru neodhodlal, a Neapol se drží v kombinaci na útočné polovině.

86

Aktivní Manolo Gabbiadini se dostal ve středu hřiště k míči, narazil si s El Kaddourim, a vyslal tvrdou střelu. Do jeho projektilu však vložil nohu Gucher, a míč dolétl do zámezí.

85

Zappinovi se odkop od vlastní branky příliš nepovedl, a míč tak tak stihl na hrací ploše Ciofani. Následně se k hlavičce dostal Diakité, který byl však lehce dezorientovaný, a míč poslal do zámezí!

84

Neapol však ještě zjevně prahne po další brance! O tu se mohl postarat střídající El Kaddouri, nicméně si ve vápně udělal místo, a zkoušel to na přední tyč. Jeho ránu však zablokoval Blanchard.

82

82. Paolo SAMMARCO - 1:5

82

Frosinone právě vstřelilo branku!
Tak, Frosinone se skutečně dokčalo, a v závěru se alespoň jednou prosazuje! Z levé strany poslal kvalitní centr Crivello, který našel střídajícího Toneva, který hlavičkou sklepl míč pro PAOLA SAMMARCA, který přesnou střelou k tyči nedal Reinovi šanci!

81

A Neapol mohla vést již rozdílem šesti branek! SSC se dostalo do protiútoku, a na pravou stranu dostal přihrávku Hysaj, který míč zaskekl, a mířil na vzdálenější tyč. Jeho ránu však dokázal vyrazit Zappino!

79

Neapol se v posledních minutách lehce zatáhl, a za každou cenu se do útoku rozhodně nežene. Frosinone se ještě pokouší vstřelit alespoň jednu branku, nicméně se nemůže dostat do blízkosti branky Pepeho Reiny.

78

Dreis Mertens si věřil na průnik do pokutového území přes pravou stranu. Jeho snaha však byla zbytečná, neboť proti byl rychlostně velmi dobře vybavený Crivello!

77

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Nathaniel Chalobah.

77

Neapol nadále pokračuje v aktivním výkonu, a vybojovala další rohový kop. Exekuce se tentokrát zhostil Jorginho, který zvolil centr, nicméně obrana Frosinone se dokázala ubránit!

75

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází José María Callejón, přichází Omar El Kaddouri.

74

Domácím však rychlý protiútoku nevyšel, a tak mohla Neapol otočit hru! Dries Mertens si z levé strany navedl míč do středu, a pokoušel se překvapit Zappina střelou na přední tyč. Jeho pokus však mířil mimo.

73

Neapol však stále nemá dost! Svěřenci Maurizia Sarriho vybojovali rohový kop, který rozehrál Mertens společně s Jorginhem. Prvně jmenovaný však následně o míč přišel, a Frosinone míří do rychlého protiútoku.

71

71. Manolo GABBIADINI - 0:5

71

Neapol právě vstřelila branku!
Neapol se prosazuje již popáté, a domácí dostávají nepopulárního "bůra"! Neapol kombinovala na útočné polovině, a následně se dostal k míči ve středu hřiště MANOLO GAABBIADINI. Střídající hráč vyslal krásnou technickou ránu, která zaplavala za Zappina, který již na míč nedosáhl!

70

Z pravé strany vhazoval aut Strinić, který našel Callejóna, a ten pouze prodloužil do vápna. Jeho vysoký lob hledal na zadní tyči Gabbiadiniho, nicméně před ním míč odkopl Diakité!

69

Střídající Soddimo se pokoušel dostat do nějaké zajímavé palebné pozice, nicméně o domácího hráče se dobře postaral Koulibalyho, který ho čistým způsobem obral o míč.

67

Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Federico Dionisi, přichází Danilo Soddimo.

67

Dries Mertens postupoval středem hřiště, a následně roztáhl hru doleva, kam si naběhl Strinić. Chorvatský obránce našel ve vápně opět Mertense, tomu však nesedlo zpracování, a míč mu utekl do zámezí.

66

Neapol zahrávala rohový kop, kterého se zhostil Jorginho. Centr brazilského záložníka mířil na přední tyč, kam si nabíhal Allan. Pozorný brankář Zappino však stačil míč vyboxovat.

66

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Gonzalo Higuaín, přichází Manolo Gabbiadini.

65

Chorvatský bek Strinić předvedl pohlednou akci na pravé straně, a následně dokázal dostat míč na hranici vápna pro Higuaína. Argentinský útočník měl na noze hattrick, avšak jeho střelu zablokovala domácí obrana!

63

Neapol však ani po čtvrté brance nepolevuje ze svého tempa, a nadále je velmi aktivní na útočné polovině. Dočkáme se ještě páté branky v síti Frosinone?

62

Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Oliver Kragl, přichází Raman Chibsah.

60

60. Gonzalo HIGUAÍN - 0:4

60

Neapol právě vstřelila branku!
Tady máme zaděláno na debakl .... Neapolští potřebovali pouhou minutu na to, aby vstřelil čtvrtou branku! GONZALO HIGUAÍN se před malou chvíli inspiroval u Hamšíka, a předvedl podobnou individuální akci! Argentinský reprezentant však svou akci vyšperkovat krásným proskočením mezi dvěma protihráči, a následným zakončením!

59

59. Marek HAMŠÍK - 0:3

59

Neapol právě vstřelila branku!
A hostující Neapol vede již tříbrankovým rozdílem, a troufám si říct, že je rozhodnuto! Krásnou individuální akci předvedl MAREK HAMŠÍK, který nabral rychlost ve středu hřiště, doběhl až na hranici pokutového území, a následně vyslal přesnou ránu, který zapadla přesně k tyči Zappinovy branky!

57

Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Luca Paganini, přichází Aleksandar Tonev.

57

Dris Mertens operoval s míčem na levém křídle, a následně dokázal dostat míč do vápna pro Gonzala Higuaína. Argentinský reprezentant si chtěl následně vytvořit lepší palebnou pozici, nicméně mu míč utekl!

56

Dionisi mohl postupoval do své další šance, avšak dle názoru hlavní rozhodčího ještě před tím fauloval obránce Strinice. Dle opakovaných záběrů to však vypadalo, že fauloval obránce Neapole!

55

Skvělý pas za obranu poslal stoper Blanchard, který našel Dionisiho. Domácí útočník však v akci pokračovat nemohl, neboť se prý nacházel v ofsjadu. To však opakované záběry nepotvrdily ...

54

Koulibaly se dostal při roehrávce pod tlak napadajícího hráče, a tak si vypomohl zpětnou přihrávkou k vlastnímu brankáři.

52

Frosinone následně zahrávalo standardní situace, které se ujal Oliver Kragl. Hodně ostrá rána německého záložníka však letěla vysoko nad branku Pepeho Reiny!

51

Paolo Tagliavento musel poprvé ve druhém poločase sáhnout do kapsičky pro žlutou kartu. Obránce Hysaj se dostal ve středu hřiště do potíží, a vše vyrezultovalo faulem na Guchera!

50

Poprvé ve druhém poločase se do postupného útoku dostalo také domácí Frosinone. Velmi dobrou práci však v obraně odvedl Raúl Albion, který odzbrojil Dionisi, a Neapol otáčí hru.

49

Dries Mertens dostal od Marka Hamšíka rychlou přihrávku, nicméně rychlonohý belgický křídelník míč na hrací ploše stihl, a dokázal odcentrovat. Zappino však šel ven z branky, a pro míč si došel.

48

Neapol teď předvedla krásnou kombinaci na jeden dotek na pravé straně, a rázem postupoval středem hřiště José Callejón. Španělský útočník posunul míč doleva na Higuaína, který se dostal do zakončení, avšak jeho střela mířila nad branku.

46

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, kteří momentálně kombinují na útočné polovině, a pokoušejí se dostat na dostřel domácí brance.

46

Začal druhý poločas.
První poločas dnešního utkání nabídl velmi pohledný fotbal! Do utkání vstoupila lépe Neapol, která byla aktivní, a ve dvacáté minutě se dostala do vedení zásluhou Raúla Albiola. O deset minut později se však SSC radovalo z další branky, kterou vstřelil z pokutového kopu Gonzalo Higuaín!

Neapol tak míří za dnešním vítězstvím, a pokud dnes opravdu tři body získá, dostane se do čela tabulky! Druhý poločas začne přibližně v 16:02!

45+1

První poločas skončil.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje celkem jednu minutu nad rámec základní hrací doby!

45

V samotném závěru poločasu tak Neapol zahrávala rohový kop, kterého se ujal Jorginho. Jeho centr propadl až za vápno, kde natáhl ke střele Strinić, avšak jeho pokus letěl vysoko nad branku!

44

Gonzalo Higuaín dostal od Hysaje přihrávku na hranici vápna, elegantní patičkou si obhodil obránce, a následně se dostal ke střele. Do jeho střely však vložil nohy Diakité, který zblokoval míč na rohový kop.

43

Frosinone se dostalo do postupného útoku, a kombinovalo na útočné polovině. Následně na sebe vzal zodpovědnost Oliver Kragl, který vystřelil ze střední vzdálenosti. Jeho pokus však letěl nad branku.

41

Neapol opět skvěle zapracovala na vlastní polovině, a hnala se do protiútoku. Na levém křídle dostal prostor Mertens, který svým následným centrem hledal na zadní tyči Callejóna. Pohotový Crivello však míč odkopl.

40

Marek Hamšík se dostal po dobrém napadání k míči, a následně se pokoušel najít za obranou Mertense. Na rychlonohého Belgičana byla však přihrávka příliš dlouhá!

38

Neapolský celek se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, a na levou stranu dostal přihrávku Dries Mertens. Šikovný belgický křídelník si míč natáhl do středu, a vyslal nebezpečnou přízemní střelu. Zappino však dokázal zasáhnout!

37

Exekuce následné standardní situace se ujal právě Gucher, jehož centr však ve vápně zpracoval Hysaj, a ve spolupráci s Koulibalym dokázali dostat míč ven z vápna!

36

Podobný faul jako domácí hráč před malou chvílí předvedl Allan, který ve středu hřiště poslal k zemi Guchera. Právě Blanchard se dožadoval udělení žluté karty, hlavní rozhodčí však tak neučinil!

34

José Callejón si opět na útočné polovině zpracoval míč, avšak hned poté byl faulován Blanchardem. Italský stoper by si měl dávat větší pozor, neboť už jednu žlutou má!

33

Frosinone postupovalo velmi rychle postoupilo na útočnou polovinu, a vybojovalo rohový kop. Exekuce se ujal Sammarco, jehož centr však dokázala hostující obrana odvrátit.

31

José Callejón se připravoval na vzdušný souboj, a v tom přilétl do souboje Blanchard, a trefil španělského útočníka rukou do hlavy. Hlavní rozhodčí neměl slitování, a udělil žlutou kartu!

30

30. Gonzalo HIGUAÍN - 0:2

30

Neapol právě vstřelila branku!
Svěřenci Maurizia Sarriho se dostávají již do dvoubrankového vedení, a míří za vítězstvím! K pokutovému kopu se postavil GONZALO HIGUAÍN, který poslal Zappina na opačnou stranu, a penaltu s ledovým klidem proměnil!

29

Jeden z nejaktivnějších hráčů na hřišti, Gonzalo Higuaín, opět dostal míč před vápnem, naběhl si s míčem dovnitř pokutového území, a po faulu na svou osobu je z toho penalta!

29

Penalta pro Neapol!

28

Neapol vybojovala další rohový kop, který tentokrát rozehrál Jorginho společně s Hamšíkem. K centru se nakonec dostal druhý jmenovaný, nicméně obrana Frosinone si dokázala poradit!

26

Do dalšího protiútoku se hnal Gonzalo Higuaín! Argentinský reprezentant si navedl míč na hranici pokutového území, a následně vypálil, nicméně do jeho střely mu skočil Diakité!

25

Neapol pokračuje ve svém tlaku, a přišla další šance! Alžírský obránce Hysaj dostal na pravé straně hodně prostoru, a tak se rozhodl vystřelit. Jeho rána nebyla špatná, nicméně mířila nad branku.

24

Na levé straně dostal přihrávku Gonzalo Higuaín, který si míč natáhl do středu, a následně vystřelil. Jeho ránu mířící na zadní tyč však Zappino dokázal vyrazit!

23

Svěřenci Maurizia Sarriho v posledních minutách dnešní utkání naprosto ovládají, a svého soupeře zatím do hry vůbec nepouští. Momentálně Neapol kombinuje na útočné polovině!

21

Neapol se však i po úvodní brance hnala do dalšího protiútoku. Celou akci na sebe vzal Jorginho, kterého ve středu hřiště poslal k zemi Dionisi, a vidí žlutou kartu!

20

20. Raúl ALBIOL - 0:1

20

Neapol právě vstřelila branku!
Favorit dnešního utkání se dostává po dvaceti minutách zcela zaslouženě do vedení! Neapolský celek vybojoval rohový kop, kterého se ujal Jorginho. Centr brazilského záložníka mířil přesně před branku, kam si naběhl RAÚL ALBIOL, který střelu neměl jednoduchou, nicméně to zvládl, a poslal svůj tým do vedení!

19

Marek Hamšík se na levé straně dostal pod tlak napadajících hráčů, a tak krásně přenesl hru na pravou stranu, kde se nachází Albiol, a Neapol míří směrem do vápna.

17

K míči se nakonec postavil Dries Mertens, kterému však střela příliš nesedla, a zeď složená z hráčů domácího týmu míč zablokovala!

16

Gonzalo Higuaín teď krásně prokázalo svou kvalitu a fotbalovost. Argentinský reprezentant si to namířil hned mezi dvojici protihráčů, prošel, avšak na poslední chvíli ho dokázal poslat k zemi Diakité! Následuje zajímavá standardní situace ...

15

Strinić dostal od Hamšíka zpětnou přihrávku na vlastní polovinu, a chorvatský bek musel zabrat, neboť se na něj dotíral napadající Dionisi. Strinić nakonec situaci zvládl, a poslal míč k Reinovi.

13

Stoper Blanchard dostal na vlastní polovině hodně prostoru od napadajících hráčů, a tak vymýšlel dlouhý pas za obranu pro Dionisiho. Italský forvard však vybíhal z ofsajdu, čehož si všiml pozorný pomezní.

12

Následného rohového kopu hostů se ujal Jorginho. Brazilský záložník však svým centrem v pokutovém území žádného ze svých spoluhráčů nenašel!

11

Dries Mertens o sobě dal poprvé v tomto zápase vedět. Belgický záložník se pokusil na levé straně o individuální akci, a dokázal i odcentrovat. Jeho centr zblokoval na rohový kop Crivello!

10

Frosinone se hnalo do zajímavého protiútoku, který táhl po pravé straně útočník Ciofani. Italský forvard však nestihl míč na hrací ploše, a bude následovat odkop od branky Pepeho Reiny!

9

Domácí celek si teď málem vstřelil vlastní branku! Allan svedl těžký souboj s Strinićem, a ten vracel míč lehkým lobem. Brankáýř Zappino už byl však ven z branky, ale stihl se vrátit, a míč poslat na roh!

7

Neapol je zatím velmi aktivní, a pokouší se vstřelit velmi rychle úvodní branku. Brazilec Allan hledal nadýchaným centrem ve vápně Higuaína, nicméně těsně před ním míč odhlavičkoval Blanchard.

6

Domácí celek následně zahrával rohový kop, kterého se ujal Luca Paganini. Jeho centr však nebyl příliš povedený, a obrana Neapole si dokázala poradit!

5

Domácí celek se poprvé v tomto zápase dostal do kombinace před vápnem svého soupeře. Novic v sestavě Frosinone Němec Kragl se pokoušel projít do vápna po levé straně, avšak proti byl Hysaj!

3

Marek Hamšík hledal dlouhým centrem ve vápně naběhlého Gonzala Higuaína, před kterým však míč odhlavičkoval domácí stoper Blanchard!

2

Hostující celek prošel pohlednou kombinací až na útočnou polovinu, a před vápnem kombinoval Hamšík s Callejónem. Jejich spolupráce však k zakončení nevedla.

1

Hlavní rozhodčí Paolo Tagliavento právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop dnešního utkání měla favorizovaná Neapol, která zahajuje zápas kombinací na vlastní polovině.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Frosinone Calcio: Zappino – Ciofani, Diakité, Blanchard, Crivello – Paganini, Sammarco, Gucher, Kragl – Ciofani, Dionisi.
Náhradníci: L. Gomis, Leali – Russo, Gori, Frara, Soddimo, S. Longo, Tonev, Chibsah, Bertoncini, Ar. Ajeti.

SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Strinić – Allan, Jorginho, Hamšík – Callejón, Higuaín, D. Mertens.
Náhradníci: Rafael Cabral, Gabriel – Valdifiori, Ch. Maggio, David López, Chiricheş, Gabbiadini, L. Insigne, Ghoulam, El Kaddouri, Chalobah, Luperto.

Rozhodčí: Paolo Tagliavento – de Luca, Ranghetti (vš. Itálie).
Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Italská Serie A má dnes na programu své zápasy 19. kola. My se společně zaměříme na souboj nováčka Frosinone Calcio s SSC Neapol. Úvodní výkop je naplánován v 15:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
FROSINONE CALCIO
Nováček letošní sezóně Serie A se zatím nachází na osmnácté příčce ligové tabulky, a na svém kontě má pouze patnáct bodů. Tento italský celek však nadále živí šanci na udržení v nejvyšší soutěži, neboť na sedmnáctý Janov ztrácí pouhý bod!

V posledních zápasech však Frosinone nepředvádí dobré výkony! Na plný bodový zisk čeká tento klub již tři zápasy. V posledních zápasech navíc svěřenci trenéra Stelloneho vždy schytali debakl. Nejprve na hřišti Palerma v poměru 1:4, a následně v domácím prostředí v zápase s AC Milán 2:4! V posledním zápase však Frosinone zabralo, a dokázalo bodovat na hřišti šestého Sassuolo, odkud si odváželo bod za remízu 2:2! Dnes však na nováčka soutěže čeká velmi těžký soupeř ...
SSC NEAPOL
Neapol vstoupila do letošní sezóny velmi dobře, a zatím se drží na předních příčkách tabulky. Vedení tohoto celku musí být s výkony v letošní sezóně zatím spokojeno! Momentálně se SSC nachází na třetím místě tabulky se ziskem 38 bodů. Na vedoucí Inter však ztrácí Hamšík a spol. pouze jediný bod! Dnes navíc vstupují do zápasu v roli velkého favorita ...

V posledních zápasech navíc Neapol body neztrácí, a naopak předvádí pohledný fotbal! Poslední utkání v roce 2015 sehrála Neapol v Atalantě, kde dokázala zvítězit 3:1, a odvezla si zaslouženě tři body. I do roku 2016 vstoupili svěřenci trenéra Sarriho vítěztvím! V domácím prostředí poslal Neapol do vedení krásnou brankou Insigne, na kterého však navázal vlastní brankou Quagliarella. Poslední slovo měl však Marek Hamšík, který rozhodl o výhře 2:1!

Frosinone Calcio – SSC Neapol

1:5

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 82. Sammarco (Tonev) – 20. Albiol (Jorginho), 30. Higuaín (pen.), 59. Hamšík (Callejón), 60. Higuaín, 71. Gabbiadini (Callejón)

Karty:   21. Dionisi (FRS), 31. Blanchard (FRS) – 51. Hysaj (NEA)

Držení míče: 24 % : 76 %.
Střely na branku: 5:19. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:9.

Frosinone Calcio: Zappino – Ciofani, Diakité, Blanchard, Crivello – Paganini (57. Tonev), Sammarco, Gucher, Kragl (62. Chibsah) – Ciofani, Dionisi (67. Soddimo).
Náhradníci: L. Gomis, Leali – Russo, Gori, Frara, Soddimo, S. Longo, Tonev, Chibsah, Bertoncini, Ar. Ajeti.

SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Strinić – Allan, Jorginho, Hamšík (77. Chalobah) – Callejón (75. El Kaddouri), Higuaín (66. Gabbiadini), D. Mertens.
Náhradníci: Rafael Cabral, Gabriel – Valdifiori, Ch. Maggio, David López, Chiricheş, Gabbiadini, L. Insigne, Ghoulam, El Kaddouri, Chalobah, Luperto.

Rozhodca: Paolo Tagliavento – de Luca, Ranghetti (vš. Itálie)