Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

TSG 1899 Hoffenheim – 1. FSV Mainz 05

3:2

koniec (1:1)

20.02.2016, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • 22. kolo • Andrej Marienka

Držanie lopty: 47 % : 53 %.
Strely na bránu: 4:6. Strely mimo: 9:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:14. (17:26:31)
Je dobojované, víťazom dnešného súboja sa stáva domáci Hoffenheim, ktorý rozhodol o svojom triumfe v druhom polčase. Za stavu 3:1 sa ešte podarilo Jairovi zdramatizovať záver, na viac sa však už jeho spoluhráči nezmohli.

Po dnešnom súboji tak Hoffenheim síce aj naďalej bude okupovať predposledné miesto v tabuľke, skreše však náskok Brém len na dva body. Tie totiž dnes podľahli Ingolstadtu. Naopak, Mainz v tabuľke o jednu priečku klesne, obehne ho totiž Mönchengladbach.

Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Hrá sa na polovici Hoffenheimu, no ďaleko od brány. Domáci tréner Nagelsmann už viac ako minútu kričí na rozhodcu, že už by bolo na čase ukončiť zápas, no zrejme si zle nastavil hodinky, lebo do konca nadstavenia zostáva takmer minúta.

90+2

Dve už takmer ubehli, v útoku nepochodil ani striedajúci De Blasis, ktorému sa v súboji nepodarilo vybojovať ani len rohový kop.

90+1

Štvrtý rozhodca medzitým signalizoval, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú hrať ešte 3 minúty navyše.

90+1

V útoku sa faulu dopustil Jairo Samperio, ktorý okamžite horlivo pomáhal protihráčovi zo zeme, hráči sa do seba pustili, Jairo Samperio vidí za vyprovokovanie aj žltú kartu.

90

Domáci tím sa nesnažil ohroziť bránu ale vyslal Vollanda do rohu ihriska zbierať cenné sekundy, čo sa mu napokon aj podarilo.

89

Hoffenheim navyše získal priamy kop na polovici súpera, najprv však ešte príde posledné striedanie v zápase, Rudyho na ihrisku nahradí Schmid.

88

Ten na nič nečakal, okamžite odkopom vysúval svojich spoluhráčov, ktorým sa ale stále nedarí tretí raz prekonať domácu defenzívu.

87

Pokus o protiútok Hoffenheimu, Hamad však svojou prihrávkou nenašiel spoluhráča, lopta sa ledva dokotúľala ku Kariusovi.

86

Možno Manizu pomôže posledné striedanie, na ihrisko vybieha Moritz, ktorý vymení Brosinskeho.

85

Hoffenheim sa pochopiteľne sústreďuje takmer výhradne na defenzívu, hosťom čas na vyrovnanie uteká veľmi rýchlo.

84

Z toho napokon nič nebolo, letiacu loptu bez väčších problémov zo vzduchu schmatol Baumann.

83

Süle teraz trošku zbrklo riešil situáciu neďaleko od svojej brány. Nebol nikým tiesnený a loptu odohral na roh, čím daroval súperovi sľubnú príležitosť.

82

Zatiaľ sa im to však darí, Mainz sa nedostáva na dostrel brány a ak aj áno, všetky pokusy o strelu sú včas blokované.

81

Domáci hráči sa teraz všemocne snažia udržať loptu v bezpečnej vzdialenosti od Baumannovej svätyne. Pre nich to bude veľmi dlhých desať minút.

80

Strelený gól samozrejme dal hráčom Mainzu krídla, tí sa okamžite tlačia vpred, nič iné im napokon neostáva, do konca riadnej hracej doby zostáva približne 10 minút.

79

Hostia tak napodobnili svojho súpera z prvého polčasu, keď na gól odpovedali v priebehu jedinej minúty. Vyzerá to napokon na dramatický záver.

78

78. Samperio Bustara Jairo (MAI) - 3:2

78

Mainz dal gól! Tak nakoniec to ešte bude zaujímavé! JAIRO SAMPERIO dostal prihrávku od Freia na hranicu pokutového územia, tam sa vyhol protihráčovi a krásnou strelou znižuje na 3:2!

77

Hostia okamžite reagujú na inkasovaný gól striedaním, zápas končí pre Clemensa, nahradí ho De Blasis.

76

76. Mark Uth (HOF) - 3:1

76

Hoffenheim dal gól! Zdá sa, že je rozhodnuté, takmer identická akcia ako spred pár sekúnd, akurát tentoraz pred bránu prihrával Kaderábek, ktorý našiel voľného MARKA UTHA, ktorý strieľa svoj druhý gól.

76

Ďalšia akcia Hoffenheimu a opäť v tom mal prsty Volland. Ten sa znova pustil sám po ľavej strane a prihrávkou hľadal spoluhráča v šestnástke. K tomu sa tentoraz lopta nedostala.

75

Tak zrejme to nepôjde, Amiri dnes končí, na štvrťhodinu nastúpi Polanski.

74

Domáci hráč opustil hraciu plochu v opatere lekárov, nevyzerá to dobre, uvidíme, či ešte bude schopný do hry zasiahnuť.

73

Hra je následne prerušená, na zemi sa ocitol Amiri, bude potrebovať aj ošetrenie, už sa k nemu zbieha lekársky tím.

72

72. Niklas Süle (HOF)

72

Obrovská šanca na vyrovnanie! Mal ju striedajúci Frei, ktorý si zbehol do pokutového územia a loptu z rohu ihriska usmernil do priestoru brány. Baumann nestihol zareagovať, no výborne ho na čiare zastúpil Süle!

71

Na ihrisku sa navyše začínajú prejavovať nervy, čomu nepomáhajú ani protichodné rozhodnutia postranného a hlavného rozhodcu.

70

Uvidíme, či tento gól rozhýbe tempo, každopádne hostia sa v útoku budú musieť viac snažiť, na vyrovnanie im zostáva približne dvadsať minút.

68

68. Mark Uth (HOF) - 2:1

68

Hoffenheim dal gól! Ako blesk z čistého neba prichádza druhý gól Hoffenheimu! Volland až príliš ľahko prešiel cez dvojicu hráčov na krídle, dostal sa až do šestnástky súpera, kde našiel úplne voľného MARKA UTHA a ten už nemal problém prekonať Kariusa.

68

Bolo to za cenu rohového kopu, no tie sa dnes ani jednému z tímov nedaria využiť na vytvorenie si šance.

67

Frei riešil nebezpečne vyzerajúcu situáciu na ľavej strane, hráčovi sa podarilo dostať sa až do pokutového územia, no striedajúci hráč ho pekným sklzom zneškodnil.

66

Córdoba si koleduje o žltú kartu, nielen že zozadu v útoku celkom zbytočne fauloval protihráča, k rozhodnutiu rozhodcu má vždy nejaký komentár.

65

Keď už sa konečne hráčom podarilo udržať sa pred šestnástkou súpera, prišlo nedorozumenie a lopta končí presne na kopačkách brániaceho Baloguna.

64

Ten sa okamžite zapojil do hry a snažil sa vysunúť Utha, no aj táto kolmica bola preňho príliš prudká.

63

Možno tomu pomôže prvé striedanie na domácej strane, z ihriska odchádza Vargas, do hry zasiahne Hamad.

62

Dúfajme, že sa hráči rozhýbu, pretože druhý polčas je veľmi opatrný a najmä pomalý, takmer bez útočných akcii.

61

Clemens si prebral loptu v strede ihriska, prešiel kus cesty, necelých dvadsať metrov od brány vystrelil, no jeho projektil preletel ponad brvno.

60

Hra aj naďalej pokračuje na polovici Mainzu, no iba v miestach, odkiaľ sa góly nestrieľajú. Druhý polčas je podstatne nezáživnejší ako ten prvý.

59

Uthovi sa takmer podarilo prejsť individuálne po pravom krídle, v rozhodujúcom momente, keď už chcel prihrávať zakročil Hack a loptu mu zobral.

58

Pokus o kolmé vysunutie Ochsa domácemu celku nevyšiel, prihrávka bola príliš prudká a skončila až pri Kariusovi.

57

Domáci tím sa teraz nikam neponáhľa, hráči si vymieňajú loptu na svojej vlastnej polovici ihriska, do kombinácie zapájajú aj Baumanna.

56

Jairo Samperio ešte zbytočne dohrával súboj s Schärom, hráči sa do seba pustili, rozhodca ich napomína, tentoraz to bude bez kartového trestu.

55

Náznak šance aj na opačnej strane, po pravom krídle postupoval Brosinski, jeho center bol však katastrofálne nepresný, lopta smerovala iba do miest, kde sa nenachádzal nikto.

54

Krásne vysunutie Vargasa po zisku lopty v strede ihriska. Vargas ale akosi v rýchlostnom súboji poľavil a obranca ho stihol dobehnúť a znemožniť mu tak strelu na bránu.

53

Prichádza prvé striedanie v zápase, ihrisko opúšťa Latza, ktorého nahradí Frei.

52

Balogun musel zasiahnuť, po peknej akcii sa takmer zvnútra šestnástky k strele dostal Vargas. Ten ale zakončoval v páde, takže aj keby nedošlo k zrazeniu strely, zrejme by Kariusovi veľké problémy nenarobil.

51

Opäť sa dostávame do akéhosi hluchého obdobia, prihrávkami na obidvoch stranách chýba presnosť, preto sa ani jednému z tímov nedarí dostať do útoku.

50

Hralo sa v strede ihriska, po niekoľkých nepresných prihrávkach, keď lopta často menila majiteľa prišiel faul na Utha.

49

Po chybe v domácej rozohrávke sa hostia usadili na polovici Hoffenheimu, ten niekoľkokrát odvrátil za cenu vhadzovania pre Mainz.

48

Amiriho prudký center dokázal do bezpečia vyboxovať Karius, lopta sa nachádza až na polovici domáceho Hoffenheimu.

47

Na úvod sme videli peknú akciu Hoffenheimu, no aj chybu hostí, po ktorej doslova darovali súperovi rohový kop.

46

Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave jedného či druhého tímu, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.

46

Začal sa druhý polčas.
Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
Polovica zápasu je za nami, skóre po ňom zostáva vyrovnané, keďže sme videli dva góly tesne po sebe. Polčas bol pomerne vyrovnaný, možno že trošku navrch mal domáci Hoffenheim. Uvidíme, čo nám prinesie druhá polovica, ktorá začne zhruba o 16:31.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Domáci tím sa ešte pokúšal o útok, no centre pred bránu nepatrili medzi tie najpresnejšie.

44

A práve Córdoba sa dostával do ďalšieho úniku, no postrannému rozhodcovi neušiel jeho milimetrový ofsajd.

43

Tak napokon to tak vážne zrejme nebude, do hry sa zapojil aj Córdoba, ktorý sa aj s ostatnými hráčmi stiahol až pred vlastnú šestnástku.

42

No hráči znova prepadli, Córdobu musel v poslednej chvíli z boku križovať Schär. Ten ho obral o loptu čisto, no hráč hostí sa z trávnika nezdvíha.

41

Následný rohový kop už pre Baumanna nebezpečný nebol, naopak Hoffenheim sa okamžite pustil do útoku.

40

Baumann na opačnej strane zachránil svoj tím! Hoffenheim v útoku prepadol, v šestnástke sa z ničoho nič objavil Clemens, ktorého strelu domáci gólman zázračne vyrazil na roh.

39

Tentoraz bol však Amiri veľmi blízko k druhému gólu! S Vargasom si zahral na jeden dotyk, zbehol si do pokutového územia a krížnou strelou z prvej len tesne minul tyč.

38

Vargasovi sa podarilo predrať sa až do pokutového územia, tam k nemu však okamžite priskočila trojica hráčov v červenom. Na pomoc mu pribehol aj Amiri, no s obranou súpera si neporadili.

37

Hostia si držia loptu na svojich kopačkách, no iba na svojej vlastnej polovici ihriska. Ani oni sa do útoku príliš neponáhľajú.

36

Bussmann predviedol ďalší dobrý obranný zákrok, Amiriho na ľavej strane dokázal zastaviť, i keď by domáci hráč strieľal takmer z nulového uhla.

35

Stále sa hrá prevažne v strednej časti ihriska, oba celky hrajú opatrnejšie, nechcú vyrobiť zbytočnú chybu a inkasovať.

34

Tempo hry nám výrazne pokleslo, čoskoro sa nám začne posledná desaťminútovka riadnej hracej doby prvého polčasu. Uvidíme či sa prvý polčas bude iba dohrávať alebo sa ešte dočkáme nejakej sľubnej akcie.

33

Prudká strela stroskotala na múre tiel pred ním, odkiaľ sa odrazila za postrannú čiaru. Vhadzovanie bude mať k dispozícii Hoffenheim.

32

Rovnako je to aj s faulami, Uth sa previnil proti Clemensovi a práve on bude rozohrávať priamy kop približne 20 metrov od brány.

31

Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, nanešťastie sa nám začínajú hromadiť nepresnosti na obidvoch stranách.

30

Vargas sa teraz čuduje rozhodnutiu hlavného arbitra, ten totiž odpískal útočný faul, pričom sa práve domáci hráč cítil byť obeťou faulu.

29

Hoffenheim tak mal k dispozícii následný rohový kop, no ani ten nebol nebezpečný, Karius zasahovať vôbec nemusel.

28

Nacvičený signál hráčom nevyšiel, Amiri posielal loptu na hranicu pokutového územia, odkiaľ pálil z prvej Ochs. Bolo to dosť čitateľné, lopta po odraze končí mimo hracej plochy.

27

Za faul na Vollanda navyše vidí Balogun aj žltú kartu.

27

Obrovský kus roboty odviedol aj Volland, ten si loptou potiahol krídle, na čiare bojoval proti dvojici hráčov a získal priamy kop z nebezpečnej pozície.

26

Hoffenheim je čoraz aktívnejší Bussmann teraz musel obetavým zákrokom zneškodniť Vargasa, ktorý robil obrane hostí ďalšie problémy.

25

Volland krásnym centrom našiel Vargasa, tomu sa loptu v dobrej pozícii nepodarilo spracovať a tak končí za postrannou čiarou.

24

Ten zahrával Süle. Prudká strela sa ešte odrazila od jeho spoluhráča pred bránou a skončila mimo hracej plochy. Od brány bude rozohrávať Karius.

23

Domáci tím však zostane pri lopte a navyše na polovici súpera, Vargas odviedol ďalšiu dobrú robotu a získal priamy kop.

22

Vargas bol na opačnej strane pri rovnakej snahe úspešnejší, vysunúť Ochsa sa mu už ale nepodarilo, ten bol okamžite zdvojený.

21

Jairo Samperio to s napádaním rozohrávky trošku prehnal, dopustil sa faulu, hráči si ešte mali snahu niečo vysvetliť, ukľudňuje ich až rozhodca.

20

Clemens sa pokúšal o center z pravej strany, lopta napokon našla hlavu Córdobu, no ten hlavičkoval veľmi nepresne.

19

Amiri z ľavej strany zahrával rohový kop, jeho center bol však prisilný, preletel ponad hráčov pred bránou, no nikto naň nemal šancu zareagovať.

18

Po dobrom napádaní získali hráči Hoffenheimu loptu na polovici súpera a dostali sa dokonca do prečíslenia. Hráči si ale nedali pozor a celú akciu zbabrali ofsajdom.

17

Na opačnej strane šťastie pokúšal opäť Amiri, ten tentokrát strieľal z veľkej vzdialenosti, aj keď situáciu mohol riešiť lepšie.

16

A mohli sme byť svedkami ďalšieho gólu! Jairo Samperio nám predviedol pekné sólo cez stred ihriska zakončené strelou z hranice šestnástky. Pohotový Baumann však jeho dobre umiestnenú strelu dokázal pokryť.

15

Po úvodnej štvrťhodine bez väčšej príležitosti sme tu mali hneď dva góly, začíname tak od začiatku, zdá sa, že tieto góly by mohli zápasu pomôcť, minimálne sa zvýšilo tempo hry.

14

Rudy vidí za faul v strednej časti ihriska prvú žltú kartu v zápase.

13

13. Nadiem Amiri (HOF) - 1:1

13

Hoffenheim dal gól! Radosť hostí netrvala dlho, už po necelej minúte prichádza vyrovnanie! Domáci tím okamžite vyštartoval do útoku, Vargas dostal prihrávku do dobrej pozície, neulakomil sa na strelu a prihral do lepšej pozície NADIEMOVI AMIRIMU, ktorý nekompromisnou strelou vyrovnáva.

12

12. Jhon Córdoba (MAI) - 0:1

12

Mainz dal gól! Teraz to už hosťom vyšlo a domáci gólman sa musí poriadne červenať! JHON CÓRDOBA dostal prihrávku do behu, dostal sa za obranu súpera, z ľavej strany vystrelil a domácemu brankárovi uštedril poriadne jasličky!

11

Zmeniť to chcel Malli, ktorý dobre zakombinoval s Córdobom, dostal sa až do pokutového územia, no v rozhodujúcom momente mu strelu zablokoval obranca.

10

Zatiaľ sledujeme pomerne vyrovnanú hru, na prvú vážnejšiu príležitosť si ešte musíme počkať.

9

Opäť Córdoba, tentoraz ale v útoku protihráča fauloval, takže ani z tejto akcie nič nebezpečné pre domácu bránu nevznikne.

8

Córdoba na hranici pokutového územia dostal dobrú prihrávku za obranu Heffenheimu, tiesnený aj vystrelil, no v momente prihrávky bol v ofsajde.

7

Brosinski sa vydal na útočný výlet, pri rohovej zástavke bojoval o loptu, no márne, domáci obranca to zvládol.

6

Ochs krásne prenikol po krídle, na čiare sa zasekávačkou zbavil protihráča a prihrával späť na hranicu pokutového územia. Odtiaľ prišla strela z prvej, no započítavať sa nebude, podľa rozhodcu bol Ochs s loptou za čiarou.

5

Latza v strede ihriska získal loptu, dopredu sa mu tlačil spoluhráč, no Latza mu neprihral, očividne sa snažil získať priamy kop. Odzbrojený bol však čisto, takže sa mu jeho zámer nevydaril.

4

Ďalšia snaha o útok po pravom krídle pre Mainz, tentoraz sa útočiaci hráč dostal k centru, no ten pred bránou pohodlne chytil Baumann.

3

Do prvého útoku tak mohli vyštartovať hostia, no ich postup po pravej strane bol zastavený, Ochs odviedol dobrú prácu, získal loptu a odovzdal ju svojmu gólmanovi.

2

Ten sa ale hráčom nevydaril, podobne neúspešne dopadol aj následný pokus Amiriho o center. Lopta sa nachádza na vrchnej sieti.

1

Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci futbalisti, tí to okamžite skúšali nakopávanou loptou po ľavej strane, z ktorej pramení prvý rohový kop v zápase.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v modrých dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v červenom.
Úvodné zostavy:

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Süle, Schär, Kaderábek – Strobl – Ochs, Volland – Rudy, Amiri – Vargas, Uth
Náhradníci: Grahl – Bičakčić, Polanski, Schmid, Hamad, Toljan, Kuranyi

1. FSV Mainz 05: Karius – Bussmann, Hack, Balogun, Brosinski – Latza, Baumgartlinger – Jairo Samperio, Malli, Clemens – Córdoba
Náhradníci: Curci – Bengtsson, Moritz, Frei, Bungert, De Blasis, Serdar

Rozhodca: Perl – Stein, Emmer.
História vzájomných zápasov:

Mainz 3-1 Hoffenheim
Hoffenheim 2-0 Mainz
Mainz 0-0 Hoffenheim
Hoffenheim 2-4 Mainz
Mainz 2-2 Hoffenheim
Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 22. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom stretnutí si sily zmerajú TSG 1899 Hoffenheim a 1. FSV Mainz 05.

TSG 1899 Hoffenheim

Hoffenheimu sa jednoducho túto sezónu nedarí, čo potvrdzuje aj jeho momentálne postavenie v tabuľke. S 15timi bodmi z 21 zápasov mu patrí predposledná, sedemnásta priečka tabuľky. Horšie na tom je už iba Hannover, ktorý má o jeden bod menej. Ak sa hráči chcú zachrániť v najvyššej súťaži majú veru čo robiť, pretože na Brémy strácajú 5 bodov a ne priečku zaručujúcu udržanie sa v najvyššej súťaži strácajú až 6 bodov. Hráči takisto čakajú na víťazstvo už 5 kôl, keďže z posledných piatich zápasov získali iba dva body za remízy proti Leverkusenu a Brémam. V ostatných troch zápasoch ťahali za kratší koniec a postupne podľahli Schalke, Mníchovu aj Darmstadtu.

1. FSV Mainz 05

Dnešný tím hostí rieši úplne iné problémy ako jeho súper. S 33 bodmi Mainzu totiž patrí 6. miesto zaručujúce účinkovanie v Európskej Lige UEFA. Mainz ešte môže zabojovať o účasť v Lige majstrov, keďže na štvrtú Herthu Berlín stráca iba dva body. Piate Schalke má rovnako 33 bodov. Naopak, na jeho miesto si brúsi zuby Borussia Mönchengladbach, ktorá za Mainzom zaostáva iba o bod. Už tri zápasy po sebe hráči neokúsili chuť prehry, keď dokázali zdolať Borussiu Mönchengladbach, Hannover aj Schalke. Bola to príjemná zmena po dvoch prehrách za sebou, keď podľahli Herthe BSC aj Ingolstadtu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

TSG 1899 Hoffenheim – 1. FSV Mainz 05

3:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 13. Amiri, 68. Uth, 76. Uth – 12. Córdoba, 78. Jairo

Karty:   14. Rudy (HOF) – 27. Balogun (MAI), 90+1. Jairo (MAI)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 9:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:14.

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Schär, Süle – Volland, Rudy (C) (89. Schmid), Strobl, Amiri (75. Polanski), Ochs – E. Vargas (63. Hamad), Uth.
Náhradníci: Stolz – Bičakčić, Hamad, Kurányi, Schmid, Polanski, Toljan.

1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski (86. Moritz), Balogun, Hack, Bussmann – Baumgartlinger (C), Latza (53. Frei) – Clemens (77. De Blasis), Malli, Jairo – Córdoba.
Náhradníci: Curci – Bengtsson, Bungert, Frei, De Blasis, Derstroff, Moritz.

Rozhodca: Perl – Stein, Emmer