Menu

Futbal

Európska liga

Fenerbahce SK – Sporting Braga

1:0

koniec (0:0)

10.03.2016, 19:00 • Şükrü Saracoğlu Stadyumu (Istanbul) • Osemfinále • Andrej Marienka

Držanie lopty: 53 % : 47 %.
Strely na bránu: 4:4. Strely mimo: 7:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 21:16. (21:03:57)
Je dobojované, hrdinom dnešného zápasu sa tak stáva Topal, ktorý ako jediný dokázal streliť gól, čím zabezpečil svojmu tímu dobrú pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou. Inak sme videli pomerne vyrovnaný zápas, no treba povedať, že Fenerbahce bolo o ten jeden gól lepšie.

Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Hrá sa na polovici Bragy, domácim hráčom sa darí zbierať cenné sekundy, teraz dokonca získali aj rohový kop.

90+2

V nich sledujeme podobný obraz hry ako z predchádzajúcich minút, Fenerbahce kontroluje hru, svojho súpera do ničoho nepúšťa.

90+1

Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať extra 3 minúty.

90

Demirel rozohrával od svojej brány, pochopiteľne si dal poriadne načas. Nazbieral tak potrebné sekundy, ktoré teraz jeho tm potrebuje.

89

Raul Meireles to skúšal sám po pravej strane, obrana Bragy to zvládla, ani on nedokázal ohroziť bránu súpera.

88

Minúty rýchlo plynú, hrá a síce na polovici Fenerbahce, no je to ďaleko od brány, Demirel môže byť v kľude, spoluhráči mu výrazne pomáhajú.

87

Nedarí sa im to, domáci hráči majú zápas pod kontrolou, nenechali sa streleným gólom uniesť, darí sa im držať súpera ďaleko od brány.

86

Domáce tribúny už predčasne oslavujú víťazstvo, hráči Bragy to ale ešte nevzdávajú, zúfalo sa snažia dostať sa na dostrel brány.

85

Posledné striedanie v dnešnom zápase znamená, že zápas končí predčasne pre Silvu, svojmu tímu prichádza pomôcť Pedro Santos.

84

Domáci tím na svojho súpera tlačí aj naďalej s cieľom ešte si vylepšiť pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou.

82

82. Mehmet Topal (FEN) - 1:0

82

Fenerbahce dalo gól! Tak sme sa dočkali, domáci tím vyštartoval do rýchleho útoku, od polovice ihriska si to priamo na bránu potiahol MEHMET TOPAL, na ktorého akosi obrana pozabudla a nedokázala mu zabrániť v prudkej strele, na ktorú Matheus nemal nárok.

81

O loptu sa bojuje pri rohovej zástavke Fenerbahce. Celý súboj napokon ukončil rozhodca, ktorý odpískal útočný faul hráča v červenom.

80

V 80. minúte prichádza posledné striedanie na strane Fenerbahce, ihrisko opúšťa Potuk, opačným smerom vybieha Fernandão.

79

Domáci tím začína stupňovať tlak, no Matheus môže zostať kľudný, v posledných minútach zasahovať nemusel.

77

Hostia teda mali k dispozícii roh, no nevyužili ho. Podobne ako pred pár sekundami do protiútoku išiel brániaci sa tím, no ten rýchlo skončil. Topal sa v útoku previnil faulom, za ktorý vid aj kartu žltej farby.

76

76. Josué (BRG)

76

Fenerbahce tak zahrávalo rohový kop, no nevyužilo ho. Naopak, do rýchlej kontry vyštartoval Josué, ktorý si vypracoval dobrú pozíciu, dokázal vystreliť a Demirel musel proti jeho nebezpečnej technickej strele vytiahnuť pohotový zákrok.

75

Van Persie sa predral až do pokutového územia, najlepší čas na strelu preváhal, lopta sa za čiaru odrazila od hráča Bragy.

74

Čoskoro sa nám začne posledná štvrťhodina riadnej hracej doby dnešného zápasu a my stále čakáme na prvý gól stretnutia. Uvidíme, či tieto striedania dopomôžu k tomu, aby sme nejaký videli.

73

Striedajú aj hostia, Wilson Eduardo na ihrisku prenechá svoje miesto Stojiljkovićovi.

72

Druhé striedanie Fenerbahce v zápase znamená, že dnes celý zápas neodohrá pred chvíľou potrestaný Tufan, na cca 20 minút nastúpi Raul Meireles.

71

Tufan poriadne nakopol Carlosa, za čo ho neminie ani kartový trest.

71

Erkin teraz pre zmenu v hre prihrával van Persiemu, ten bol však tiesnený hneď dvojicou hráčov, ktorá si ho postrážila.

70

Tak napokon z toho nič nebolo, prudká prihrávka skončila iba na múre tiel pred zahrávajúcim Erkinom. Následne sa Braga dlhým odkopom oslobodila.

69

Topal vybojoval priamy kop z veľmi nebezpečnej pozície, jeho tím tak bude mať veľkú príležitosť na otvorenie dnešného skóre.

68

Hrá sa na území nikoho, predchádzajúca prevaha a tlak Fenerbahce je už minulosťou, hra je momentálne veľmi vyrovnaná.

67

Po pomerne rýchlej časti hry nám tempo hry opäť pomaličky klesá, čo je určite škoda.

66

Braga prehusťuje priestor pred svojou šestnástkou, domácemu tímu sa tak teraz nedarí dostať sa na dostrel brány.

65

Prichádza prvé striedanie v druhom polčase, na ihrisko vybieha Nani, naopak, zápas končí pre Şena.

64

Topal šikovne v rohu ihriska našiel Özbayraklıho, ktorý síce dokázal udržať loptu, no po následnom centri sa ocitol v ofsajde van Persie.

63

Čoskoro sa zrejme dočkáme prvého striedania v druhom polčase, za čiarou sa už rozcvičujú hráči z obidvoch tímov.

62

A opäť van Persie. Tentokrát po dlhočiznej nakopávanej lopte zakončoval z nebezpečnej pozície z prvej hlavou, no iba tesne vedľa brány!

61

Hodinu hry máme za sebou, po dlhšej dobe sme videli útočnú snahu Bragy, dlho ale netrvala, Marcelo Goiano v útoku pomerne zbytočne fauloval.

60

Matheus ukľudnil hru, dal svojim spoluhráčom chvíľku na vydýchnutie si, posledných pár minút bolo pre Bragu ťažkých.

59

Domáci tím je jednoznačne aktívnejší, van Persie vysunul Potuka, ktorého krížna strela len tesne minula vzdialenejšiu žrď.

58

A ďalšia žltá karta, tentoraz pre hráča Bragy, ktorý zahral rukou. Luiz Carlos kvôli tomuto trestu nebude môcť nastúpiť na odvetný zápas.

57

Van Persie chcel vybojovať priamy kop, no k zemi sa porúčal bez akéhokoľvek kontaktu s protihráčom, rozhodca mu tak ukazuje žltú kartu za filmovanie.

56

Ponad šestnástku preletelo niekoľko centrov, ani jeden z nich nebol usmernený smerom na bránu, lopta napokon končí mimo.

55

Fenerbahce ale zatlačilo súpera, obrana Bragy sa teraz musí poriadne obracať. Domáci tím získava navyše aj rohový kop.

54

54. Robin van Persie (FEN)

54

Van Persie sa už radoval zo streleného gólu, v momente keď si nabiehal na prudkú prihrávku bol však v ofsajde a aj napriek tomu, že prekonal Matheusa, gól platiť nebude.

53

Şen parádne prešiel cez obranu na ľavej strane, preštrikoval sa až do pokutového územia, tam naslepo našiel van Persieho, ktorý si vo veľmi ťažkej pozícii dokázal pätou spracovať loptu, no vystreliť už nie.

52

Braga zahrávala roh, hráči sa nevedeli dohodnúť na signáli, znova im to trvalo dlhšie než je bežné, zdržanie opäť tribúny komentujú piskotom.

51

Sľubnú akciu sme videli aj na opačnej strane, po centri z ľavého krídla prišla strela hlavou, no iba nad brvno.

50

Erkin krásnou prihrávkou našiel nabiehajúceho si van Periseho, tomu však lopta odskočila a zakončiť už nedokázal.

49

Nepôjde to ani tentokrát, po nepresnej prihrávke lopta skončila za čiarou, Matheus bude rozohrávať od svojej brány. Opäť sa ale dvakrát neponáhľa.

48

Domáci tím sa aj naďalej úspešne bráni, na jeho prvý útok v druhom polčase si ešte budeme musieť počkať.

47

Hostia začali aktívne, tlačia sa pred pokutové územie Fenerbahce, zakončiť na bránu sa im zatiaľ nedarí.

46

Počas prestávky neregistrujeme žiadnu zmenu v zostavách tímov, jediným striedaním tak zostáva nútená výmena Bolyho za zraneného Ricarda Ferreiru.

46

Začal sa druhý polčas.
Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
Polovica zápasu je za nami, gól sme v nej nevideli, rovnako šancí na skórovanie bolo naozaj minimálne množstvo. Videli sme pomerne vyrovnanú hru, mierne navrch mal domáci tím. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 20:04.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Tak ešte jedna pološanca pre Bragu. Wilson Eduardo si síce nabehol za obranné línie súpera, no nemal rýchlosť a tak sa rozhodol pre strelu z veľkej vzdialenosti. Demirel nemal najmenší problém.

45+2

Fenerbahce zahrávalo rohový kop, ten ale do bezpečia vyboxoval pozorný Matheus.

45+1

Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať 3 minúty.

45

Braga si dala zrejme za cieľ udržať bezgólový stav minimálne do prestávky, hráči sa totiž do útoku nehrnú, všetky nebezpečné situácie riešia odkopom.

44

Zatiaľ to tak nevyzerá, hra sa opäť presťahovala do strednej časti ihriska, no Fenerbahce začína mať výraznejšie navrch.

43

Minúty nám plynú, uvidíme, či sa ešte v prvom polčase dočkáme sľubnejšej akcie na jednej či druhej strane.

42

Domáci tím sa dostal na dostrel brány, hráči si vymieňali loptu pred šestnástkou súpera, odkiaľ van Persie nebezpečne vypálil, no iba tesne vedľa.

41

Erkin doslova bodyčekoval Luiza Carlosa, nepochopiteľne sa rozhorčuje nad rozhodnutím hlavného rozhodcu.

40

Fenerbahce tak malo k dispozícii priamy kop, po ktorom ale strela na bránu neprišla. Lopta sa síce dostala až do pokutového územia, no Matheus ohrozený nebol.

39

Prichádza prvá žltá karta v zápase, za faul zozadu ju vidí Vukčević.

38

38. Robin van Persie (FEN)

38

Tak sme sa dočkali prvej vážnejšej akcie domáceho tímu a ocitol sa v nej van Persie. Ten v sklze usmerňoval strieľanú prihrávku do priestoru brány, no Matheus bol proti a včas zasiahol.

38

Ale ani rohový kop nepriniesol väčšie vzrušenie, loptu si zo vzduchu dokázal uchmatnúť Demirel.

37

Braga získava druhý rohový kop v zápase, po Özbayraklıho chybe musel center do šestnástky odvracať jeden zo stopérov.

36

Zmeniť to chcel van Persie, ktorý napádal Matheusa, pričom mu uštedril nepríjemného šľapáka. Brankár hostí predtým navyše stihol odohrať loptu.

35

Čas do konca prvého polčasu nám rýchlo ubieha, tempo hry teraz maximálne kleslo, hráči sa pohybujú takmer krokom.

34

Hostia teraz trošku ukľudňujú hru, loptu si vymieňajú iba pred svojou vlastnou šestnástkou, za čo si pochopiteľne vyslúžili hlasný piskot tribún.

33

Vukčević krásnou pätičkou dokázal prihrať protihráčovi z takmer prehranej situácie, no po centri pred bránou opäť chýbali hráči, ktorí by dorazili loptu do siete.

32

A fauly neubúdajú. Takýmto tempom je len otázka času kedy sa dopracujeme k prvej žltej karte v zápase.

31

Skóre sa nemení ani po polhodine hry, napádajúca trojica Fenerbahce teraz narobila obrane Bragy veľké problémy, no hráči to napokon zvládli.

30

Van Persie si teraz naskakoval an letiacu loptu, vo vzduchu sa dostal do kontaktu s Matheusom, rozhodca píska útočný faul.

29

Viac si síce loptu na svojich kopačkách držia hráči Fenerbahce, no na prvú väčšiu príležitosť z ich strany stále čakáme.

28

A tak aj naďalej sledujeme hru najmä v okolí stredového kruhu, zatiaľ vyslovene navrch nemá ani jeden z tímov.

27

Marcelo Goiano posielal center pred bránu na opačnej strane ihriska, ale opäť tam chýbali hráči, ktorí by mohli zakončiť.

26

Pokusy o prihrávku do pokutového územia na domaćej strane stroskotali na dobre rozostavených hráčov Bragy. Dnes veru nesledujeme príliš útočný futbal.

25

Ďalší faul Kjæra, rozhodnutie hlavného arbitra sa vôbec nepozdávalo domácemu trénerovi Pereirovi, ktorého musí rozhodca dôrazne napomínať.

24

Braga následne zahrávala rohový kop, nacvičený signál hráčom takmer vyšiel, na prudký center však nestihol zareagovať nikto. Lopta tak presvišťala okolo ľavej tyče.

23

Faulujúcim hráčom bol tentokrát van Persie, ktorý srdnato napádal súperovu rozohrávku. Nedal si však pozor a v súboji nechal nohu, čo využil obranca Bragy.

22

Potuk sa nepresadil ani na pravom krídle, na postrannej čiare ho zastavil Marcelo Goiano, ktorý súperovi nedaroval ani len vhadzovanie.

21

Vukčević to na opačnej strane skúšal sám, protihráčov by aj prešprintoval, ale hodil si loptu príliš dopredu a jeden z obrancov včas zasiahol.

20

Potuka sa snažil spoluhráč vysunúť oblúčikom za obranu, prihrávka ale bola prisilná a skončila u Matheusa.

19

Uvidíme, kto ho zvládne lepšie, zatiaľ sledujeme rovnaký obraz hry, aký vidíme od samého začiatku zápasu. Hra v strede ihriska s tvrdými súbojmi.

18

Opäť sa nehrá, hráči po súbojoch stále majú potrebu si niečo vyjasňovať, je vidno, že ide o dôležitý zápas, ktorý je náročný nielen fyzicky ale aj psychicky.

17

Sľubná príležitosť na strane hostí, Wilson Eduardo si dokázal spracovať nakopávanú loptu, zabehol si za obranu hostí a sprava zakončil. Bolo to ale z ťažkého uhla, Demirel jeho pokus pokryl.

16

Ďalší faul, tentokrát útočný na strane Fenerbahce. Každý kontakt hráčov v červenom s loptou je odmeňovaný hlasným piskotom z tribún.

15

Ricardo Ferreira krátko po tom ako sa znova zapojil do hry bude musieť z ihriska odísť. Zranenie je zrejme väčšie ako sa zdalo a v hre nebude môcť pokračovať. Jeho miesto zaujme Boly.

14

Hrá sa prevažne v strednej časti ihriska, obidva celky sú pomerne opatrné, navyše hra je často kúskovaná kvôli odpískaným faulom.

13

V tvrdej hre sa pokračuje, Kjær sa previnil faulom v strednej časti ihriska. To sa nepozdáva domácim priaznivcom, keďže podobný zákrok súpera pred chvíľou zostal nepotrestaný.

12

Prvá akcia Bragy, dopredu vyštartoval Josué, ktorý aj spoza hranice pokutového územia dokázal vystreliť, no vysoko nad.

11

Luiz Carlos dnes bráni veľmi dôrazne a tvrdo, tentokrát to ale prehnal a na svojej polovici ihriska fauloval krajana Souzu.

10

Ricardo Ferreira opustil hraciu plochu v sprievode lekára, no po vlastných. Uvidíme, či ešte bude schopný zasiahnuť do hry, za čiarou sa už rozcvičuje náhradník.

9

Nasledovať tak bude odkop od brány, aj napriek domácim protestom. V hre s ale nepokračuje, Ricardo Ferreira sa drží za slabiny, na ihrisku znova zasahuje lekár.

8

Veľmi pekné sólo nám predviedol Tufan, ktorý sa predral až do pokutového územia, zbavil sa viacerých hráčov, no Luiz Carlos bol už nad jeho sily.

7

Tak napokon to zrejme nebude tak vážne, Şen bude môcť v zápase pokračovať. Po krátkom ošetrení sa zapája do hry.

6

Şen po súboji s Luizom Carlosom utrpel nepríjemný úder lakťom pod rebrá, zo zeme sa zatiaľ nedvíha, na ihrisko vybieha už aj lekár.

5

Hráči Bragy v útoku zatiaľ nič nevymysleli, v podstate sa s loptou ešte nedostali za stredovú čiaru.

4

Tentokrát bude nasledovať odkop od brány, domáce tribúny Matheusa poriadne vypískali, nakoľko sa brazílsky brankár s rozohrávkou rozhodne neponáhľal.

3

Opäť aktívni domáci hráči, s loptou sa dostali až do pokutového územia, tam však prihrávku pokazili a o loptu prišli.

2

Už po pár sekundách registrujeme prvú strelu do priestoru brány, na pozore sa musel mať Matheus, no lopta smerovala presne do stredu brány.

1

Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci futbalisti, dopredu sa pokúšali dostať po ľavom krídle, no tam cez obranu hostí neprešli.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v tradičných modro-žltých pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v červeno-bielom.
Úvodné zostavy:

Fenerbahce SK: Demirel – Erkin, Bruno Alves, Kjær, Özbayraklı – Tufan, Topal, Souza – Şen, van Persie, Potuk
Náhradníci: Fabiano – Kaldirim, Fernandão, Raul Meireles, Nani, Kadlec, Gönül

Sporting Braga: Matheus – Marcelo Goiano, André Pinto, Ricardo Ferreira, Baiano – Vukčević, Luiz Carlos – Rafa Silva, Josué – Koka, Wilson Eduardo
Náhradníci: Marafona – Boly, Djavan Ferreira, Stojiljković, Pedro Santos, Alan, Mauro

Rozhodca: Turpin – Cano, Danos (všetci FRA).
História vzájomných zápasov:

Tieto dva tímy proti sebe ešte nenastúpili.
Pekný štvrtkový večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase osemfinále Európskej Ligy UEFA. V dnešnom súboji proti sebe nastúpia Fenerbahce SK a Sporting Braga.

Fenerbahce SK

Dnešný domáci tím postúpil z druhého miesta A skupiny. Lepšie dopadlo iba nórske Molde. V skupine získalo dokopy 9 bodov za 2 víťazstvá a 3 remízy. Zo skupiny tak nepostúpili Ajax Amsterdam ani Celtic Glasgow, ktoré na Fenerbahce SK strácali 2, respektíve 6 bodov. V šestnásťfinále turecký tím postúpil cez Lokomotiv Moskva, keď tím z hlavného mesta na domácej pôde zdolal 2:0 vďaka gólom Souzu a na pôde súpera uhral remízu 1:1. V domácej súťaži momentálne Fenerbahce vedie ligovú tabuľku s 56 bodmi z 24 zápasov. Druhý Beşiktaş zaostáva o dva body.

Sporting Braga

Braga postúpila zo skupiny z prvého miesta, zo šiestich zápasov sa hráčom podarilo dokopy získať 13 bodov a tak len o bod predstihli druhý Olympique Marseille. Na nepostupových priečkach sa tak ocitli Slovan Liberec so 7 bodmi a Groningen s dvoma bodmi. Cez šestnásťfinále Braga postúpila len tak tak a to vďaka tesnému víťazstvu na pôde Sionu. Hráči tam dokázali triumfovať 2:1, čo sa neskôr ukázalo ako rozhodujúce, pretože doma so súperom zo Švajčiarska hráči remizovali 2:2. V portugalskej najvyššej súťaži patrí Brage 4. miesto v tabuľke, ktoré garantuje účinkovanie v Európskej Lige UEFA aj o rok.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

Fenerbahce SK – Sporting Braga

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 82. Topal

Karty:   57. van Persie (FEN), 71. Tufan (FEN), 77. Topal (FEN) – 39. N. Vukčević (BRG), 58. Carlos (BRG)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 21:16.

Fenerbahce SK: Demirel (C) – Özbayraklı, Kjaer, Alves, Erkin – Topal, Tufan (72. Meireles), Souza – Potuk (80. Fernandão), Şen (65. Nani) – van Persie.
Náhradníci: Fabiano – Nani, Gönül, M. Kadlec, Meireles, Kaldırım, Fernandão.

Sporting Braga: Magalhães – Baiano, Ferreira (15. Boly), Pinto (C), Goiano – Josué, Carlos, N. Vukčević, R. Silva (85. Santos) – Eduardo (73. Stojiljković), Ah. Hassan.
Náhradníci: Marafona – Boly, Djavan, Mauro, Santos, Alan, Stojiljković.

Rozhodca: Turpin – Cano, Danos (všetci FRA)

Odveta: Braga - Fenerbahçe 4:1