Menu

Hokej

Play-off NHL

San Jose Sharks – St. Louis Blues

3:0

koniec (1:0, 1:0, 1:0) Stav série: 2:1

20.05.2016, 03:15 • SAP Center, San Jose • Finále Z. konferencie • Martin Schwarz (@MartinSmuci) cz

Tři hvězdy utkání

Tomáš Hertl (SJS) (2 + 0)
Joe Thornton (SJS) (0 + 2)
Martin Jones (SJS) (22 zásahů) (05:46:23)
Československá stopa v utkání

Tomáš Hertl (SJS) (2 + 0, 4 střely, čas na ledě 17:46)
Roman Polák (SJS) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 16:04)
Dmitrij Jaškin (STL) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 10:47)
Střely na branku v zápase

San Jose Sharks: 16

St. Louis Blues: 22
Je hotovo. San Jose Sharks vyhrávají druhý zápas v sérii finále Západní konference za sebou a téměř bezchybným výkonem jdou do vedení 2:1 na zápasy. A co víc, St. Louis nedokázalo Žralokům dát druhý duel po sobě branku, což znamená další čisté konto pro gólmana Martina Jonese. Střelecky dnes utkání dirigoval český útočník Tomáš Hertl, který se prosadil dvakrát a výrazně tak přispěl k výhře svého týmu 3:0. Sharks budou moci do čtvrtého duelu série nastoupit s dobrým pocitem, navíc jej opět sehrají před domácím publikem, kde se jim daří. To Blues čeká spousta práce na útočné hře. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký květnový pátek.

Konec zápasu.

59:37

Přesto ještě jednou trenéři St. Louis odvolávají brankáře a riskují. Ale do konce zápasu chybějí už jen vteřinky.

59:16

Puk je mimo obranné pásmo San Jose. A co víc, Alex Pietrangelo (STL) musí na trestnou lavici, protože fauloval soupeře loktem. Rozhodčí si toho moc dobře všiml a posílá hokejistu Blues na dvě minuty za katr. Tohle už hosté nestihnou.

58:56

San Jose si vybírá oddechový čas a nechává tak své hráče malinko vydechnout.

58:56

Minuta do konce a vhazování před klecí San Jose Sharks. SAP Center je na nohou a fanoušci San Jose začínají tušit, že jejich oblíbenci jsou blízko druhé výhře ve finále Západní konference.

58:38

Až teď se pokusil zakončit z pozice mezi kruhy Dmitrij Jaškin, jenže jeho pokus dokázal některý z bránících hráčů San Jose dostat mimo dosah Jonesovy klece.

58:02

Už jen necelé dvě minuty do konce základní hrací doby, Blues stále hrají s prázdnou brankou a v útočném pásmu, ale za tři minuty v útočné periodě prakticky nevystřelili.

57:30

Tarasenko a Pietrangelo v kombinaci, ale vše je to na modré čáře, odkud hosté nemají moc velkou šanci, že by zařízení Martina Jonese ohrozili.

56:55

Pietrangelo nahodil puk směrem na branku, ale vypadá to, že Blues jsou příliš málo důrazní na to, aby ještě něčím Sharks překvapili. Obrana domácích zatím vše v pohodě zvládá.

56:10

Ale teď už útočníci v tyrkysových dresech málem puk do odkrytého zařízení dostali. Byl to Patrick Marleau, kdo jen těsně minul svým pokusem branku.

55:38

Žraloci sice nevyhodili puk přes všechny čáry do prázdné branky, ale dokázali jej dostat alespoň do středního pásma, což jim prozatím bude ke klidu stačit.

54:50

Zatím se St. Louis drží v útočném pásmu, ale už moc dlouho čeká na střelu. Jde vidět, že hostující hokejisté jsou docela nervózní, což se projevuje na několika nepřesnostech.

54:30

Jake Allen zůstává na střídačce a trenéři Blues dávají jasný signál, že chtějí zkusit hru v šesti. Tak uvidíme, jak se hostům tento risk vyplatí.

54:30

Ve stejném čase si střídačka St. Louis Blues bere oddechový čas. A uvidíme, co kouč hostujícího celku na poslední minuty třetí třetiny plánuje.

54:30

Už se sice hraje, ale puk brzy skončil mimo hrací plochu, takže se bude muset buly opakovat ve středním pásmu.

54:17

Ještě jedna komerční přestávka, po jejím konci se bude vhazovat před zařízením St. Louis Blues. Do konce zbývá necelých šest minut a San Jose je hodně blízko vedení v sérii.

53:55

Joonas Donskoi a jeho parádní finesa, když se dokázal dvakrát otočit kolem své vlastní osy a zakončoval po ledě bekhendem. Jenže Allen byl na jeho pokus připraven a zatím neinkasuje.

53:10

Braun odvedl dobrou obrannou práci, pak co nejdříve vyhodil puk alespoň do středního pásma, kde byl pro Sharks v tu chvíli bezpečný. A domácí mohli zároveň vystřídat.

52:50

Nyní už hráči hostujícího celku v útočné třetině. Ale pouze za brankou Martina Jonese, odkud jen těžko domácí zařízení ohrozí. Sharks situaci řeší vyhozením na zakázané uvolnění.

52:28

Když už se St. Louis dostalo do útočného pásma, bylo to proti pravidlům, protože se jednalo o postavení mimo hru. Takže vhazování proběhne na modré čáře.

51:45

Jenže hosté dělají další chyby ve svém pásmu a málem je to teď stálo další problémy. Patrick Marleau zůstal mezi kruhy nehlídaný a kdyby se mu střela lépe povedla, mohl skórovat.

51:33

Teď navíc Bluesmani vyhazují na zakázané uvolnění a budou se muset vrátit před své zařízení.

51:07

Jay Bowmeester už prováhal hlavní moment na rozehrávku, takže Sharks toho okamžitě využili a vzali si puk do své moci. Blues se začíná čas hodně rychle zkracovat.

50:16

Po komerční pauze hra pokračuje, na pravé straně se dobře protahoval Tomáš Hertl, který má očividně pomyšlení na hattrick. Ale zatím si bude muset počkat, proti němu totiž stáli hned dva hokejisté v dresu soka.

50:10

Zakázané uvolnění San Jose, pokračovat se bude po komerční přestávce.

49:30

Kolem Jakea Allena už krouží Logan Couture, který by si rád připsal další kanadské body do sbírky. Ale zatím se do zakončení nedostane, puk mu uskočil z hokejky.

48:43

Tohle už ale byla mnohem větší šance pro hosty, nejspíše to byl Pietrangelo, kdo si našel úplně volný puk před Jonesem a trefil tyčku branky San Jose. Teď měli tedy domácí muži i trochu štěstí.

48:08

Hostující celek je nyní ovšem častěji na kotouči a domácí obrana se má co otáčet, aby nedovolila soupeřům tolik střel. Je ale pravda, že Blues tolik střelecky aktivní ve třetí třetině zatím nejsou.

47:35

Brouwer viděl, že má najeté dva spoluhráče, ale netrefil hokejku ani jednoho z nich. Místo toho mohlo hrát San Jose. Když se pak konečně hosté dostali na touš, zůstali v postavení mimo hru.

46:58

Blues se ale rozhodně nevzdávají a snaží se v útočném pásmu vytěžit co nejvíce ze své přítomnosti kolem klece Martina Jonese. Ten ale zatím na další práci pro sebe čeká.

46:43

Už se znovu hraje, ale moc dlouho hra bez přerušení nezůstala, Sharks vyhazují na zakázané uvolnění.

46:25

Hra přerušena a pokračovat budeme po komerční přestávce.

46:09

St. Louis Blues navíc střídají brankáře. Brian Elliott přepouští své místo Jakeu Allenovi.

46:09

46:09 Tomáš HERTL - 3:0

46:09

San Jose právě vstřelilo branku!
Tak tohle vypadá na zápas českého útočníka! San Jose Sharks se od začátku třetí třetiny moc do šancí nedostávali a v útočném pásmu hráli St. Louis Blues. O to více teď musí Bluesmany mrzet, když inkasují z první větší možnosti soupeře branku, která už je pro ně hodně problémovou. Podruhé v zápase se prosazuje TOMÁŠ HERTL, který nejdříve vyjel zpoza branky, aby pak doklepl puk pod výstroj Briana Elliotta. Rozhodčí si jel ještě zkontrolovat situaci na video, zda se nejednalo o ofsajd, ale vše v pořádku a San Jose vede rozdílem tří zásahů. Asistence: Joe Thornton, Joe Pavelski.

45:53

Až nyní zákrok Martina Jonese, jenže také v tomto případě měl gólman San Jose až moc dobrý výhled na to, aby propustil kotouč za svá záda.

45:30

Bouwmeester za brankou San Jose hledal někoho, komu by mohl přihrát. Nakonec našel Jaškina, ale ten měl na zádech pověšené další dva soupeře, takže neměl prostor pro zakončení.

45:10

Postavení mimo hru St. Louis Blues, další vhazování ve středním pásmu na modré čáře.

45:00

Hra přerušena ve středním pásmu. Pět minut ze třetí třetiny je pryč a stále čekáme na větší šanci na jedné nebo druhé straně. Tento styl pochopitelně více vyhovuje San Jose.

44:35

Joel Ward nabral ve středním pásmu rychlost. Avšak sám nic neriskoval, raději ještě počkal na své spoluhráče, aby mu s případnou kombinací směrem dopředu mohli pomoci.

43:40

Lehterä s Pääjarvim v dobré kombinaci na pravé straně útočné třetiny, ale také jim chybělo o něco přesnější zakončení. Pak už má šanci San Jose vystřídat a poslat na led čerstvé síly.

42:50

Dmitrij Jaškin chce ukázat, proč jej trenéři zařadili do sestavy a pokusil si svou střelou zaskočit soupeřova brankáře. Ale Jones měl docela dobrý výhled a kus černé gumy dokázal vyrazit.

42:15

Máme za sebou více jak dvě minut poslední dvacetiminutovky a obě strany zatím čekají na větší šanci. Už se zdálo, že se do zakončení vrhnou Bluesmani, ale nestalo se.

41:35

S kusem černém gumy si zahrál také Brian Elliott, který měl na rozdíl od Jonese na svou rozehrávku dostatek času. Ale Blues se na začátku třetí třetiny jen těžko dostávají do pásma domácích.

41:11

Parayko prověřil Jonesovu pozornost, gólman San Jose měl ale docela dobrý výhled, takže neměl takový problém, aby puk zachytil do náruče a přerušil hru.

40:35

Práci měl ale na druhé straně Martin Jones, když vyjel z branky a rozehrával puk. Málem se přitom za klecí srazil s jedním z protihráčů, avšak nakonec to dopadlo pro obě strany dobře.

40:07

První buly ve třetí třetině zvládli lépe hokejisté San Jose. A Blues vědí, že hned od začátku musejí dávat pozor na všechny útočné šance soupeře.

40:01

Začala třetí třetina.
Zanedlouho odstartuje třetí třetina utkání mezi San Jose Sharks a St. Louis Blues, ve třetím finále Západní konference jsou zatím blíže vedení 2:1 na zápasy Žraloci. Čeká je ještě ale dvacet minut práce, Blues rozhodně nebudou chtít dát nic zadarmo.
Střely na branku po dvou třetinách

San Jose Sharks: 13

St. Louis Blues: 15
To je ze druhé třetiny vše, v prostřední části jsme mohli vidět další branku, znovu ji měly na svědomí domácí barvy. Prosadil se po pěkné nahrávce od Coutureho Joonas Donskoi. San Jose tedy po čtyřiceti minutách hry vede poměrem 2:0 a St. Louis Blues mají jednu třetinu na to, aby s výsledkem něco udělali.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:28

Už jen poslední vteřiny z prostřední dvacetiminutovky, čas na poslední akce. Puk mají teď na hokejkách hráči St. Louis Blues.

38:57

Vladimir Tarasenko to nemysle vůbec špatně, když kličkoval útočným pásmem Sharks. Ale už si na sebe naložil možná až příliš velký balvan. Sice stačil vystřelit, ale hodně nepřesně, měl za sebou dlouhé střídání.

38:18

Hrají se poslední dvě minuty druhé třetiny, Joe Thornton kličkoval za brankou Elliotta, ale neměl v tu chvíli komu nahrávat, takže měl situaci docela zkomplikovanou.

37:25

Až nyní se ale dostali domácí hráči ze svého obranného pásma. A jde vidět, že ubráněné oslabení je posílilo, zase mají chuť útočit a dělají sokům trable.

36:50

Ještě jedno vyhození a tohle už bude Žralokům stačit. St. Louis svou první přesilovku v zápase nevyužije, to už je jisté. Logan Couture je pomalu připraven k návratu na ledovou plochu.

36:35

Stále ještě hosté nevystřelili, to už je přesilová hra skoro na svém konci. Když už střela přišla, Martin Jones v pohodě vytáhl svůj beton a puk podržel.

35:50

Spaling si dobře pohlídal svůj prostor před brankou a nedovolil, aby soupeře vystřelil. Blues tak na svou první střelu v této početní výhodě stále čekají.

35:08

Přesilovka St. Louis už začala, ale více se raduje San Jose, které okamžitě posílá puk přes všechny čáry pryč a může tedy v pohodě vystřídat.

35:08

Bude se vylučovat, podruhé v dnešním utkání si zahraje jeden z týmů přesilovku. Přesněji to budou Blues, na koho čeká úvodní početní výhoda v zápase. Logan Couture (SJS) dostává dvě minuty za vysokou hokejku.

34:46

Zakázané uvolnění San Jose Sharks, hra se přesunuje před brankáře Martina Jonese.

34:06

Už se poměrně dlouho nepřerušovalo, Elliott pomohl svým spoluhráčům, když rozehrával puk. Ale moc nemusel riskovat, protože kolem sebe neměl nikoho z hráčů soupeře.

33:15

Žraloci nyní nikam nespěchají a spíše si hlídají vlastní polovinu kluziště. To se zdá být dobrý taktický plán, Sharks si mohou dovolit čekat na chyby soupeře.

31:44

31:44 Joonas DONSKOI - 2:0

31:44

San Jose právě vstřelilo branku!
Žralokům se jejich enormní tlak navýsost vyplatil, tady máme výsledek. Obrana St. Louis Blues teď rozhodně nebude hostujícím trenérem pochválena, protože za sebou nechala pořádně velkou mezeru, kterou hokejisté San Jose Sharks okamžitě využili. Logan Couture opět předvedl svůj přehled o hře během tohoto play-off a našel výborně najetého muže jménem JOONAS DONSKOI. A tento šikula ve službách Sharks se nemýlil, když propálil Briana Elliotta. Domácí vedou o dva zásahy a teď čeká Bluesmany pořádně těžká práce. Asistence: Logan Couture.

31:15

První útočná formace San Jose zpátky na ledě, Joe Thornton nahazoval puk nenápadně na branku. Nikdo další jej ale nedokázal tečovat, takže bylo po šanci.

30:35

Parayko zavezl kus černé gumy za svou branku a tam vyčkává, než mu někdo z útočníků najede. To se ale neděje a publiku v hledišti se nelíbí, jak dlouho hokejista soupeře pobývá sám s pukem za klecí.

30:00

Čím méně se přerušuje, tím hra nabírá na větším tempu a fanouškům se musí tento projev mnohem více líbit. Martin Jones poměrně zariskoval, když vyjel rozehrát daleko ze své branky.

29:28

Brenden Dillon v klidu počká, až jeho spoluhráči dostřídají, teď nemá moc kam spěchat, když kolem sebe nikoho nepozoruje.

28:36

První formace Sharks dnes znovu při chuti! Joe Thornton nejdříve nahodil puk na branku, touš vypadl Elliottovy z výstroje a ještě jej zkusil dorážet Tomáš Hertl. Moc nechybělo a druhá branka Sharks byla na světě.

28:10

Nadále platí, že se hraje v útočném stylu hokeje, především San Jose ví, že se mu vyplatí vyslat co nejvíce střel na branku. Teď to byl zase Thornton, kdo měl prostor na levém kruhu.

27:28

Ale napodruhé už to s Tierneyho pokusem vypadalo mnohem lépe. Útočník San Jose se parádními kličkami dostal až před gólmana soupeře a málem jej dokázal zaskočit.

26:45

San Jose zvládlo vhazování před svou brankou a okamžitě puk zavezlo na druhou stranu hrací plochy. Jenže tam už musí pracovat hbité ruce domácí útočníků, Tierney v posledním momentě před střelou o puk přišel.

26:35

Jde vidět, že Blues se snaží být co nejvíce důrazní hrou tělem, aby si soupeře nenechali uniknout ani po této stránce. Po delší časové odmlce pá puk v lapačce ochránce domácí svatyně.

26:13

Až nyní má Brian Elliott puk ve své moci. Pokračujeme za chvíli, po skončení komerční přestávky.

25:48

Brent Burns opět ukazuje, jak dobře dokáže tvořit hru v útočném pásmu, přestože je obránce. Teď posílal puk do výhodné pozice na Hertla, který jen tak tak minul branku.

25:25

Braun na modré čáře dobře kličkoval s pukem, tím zmátl soupeře, kteří chvíli vůbec nevěděli, jestli bek San Jose bude pálit nebo nahrávat. Když se Blues dostali k puku, znovu se jedná o icing.

24:55

Joe Pavelski klidně mohl zkusit uniknout po pravém mantinelu, ale nakonec se rozhodl neriskovat a ještě vrátil kus černé gumy zpátky na obránce.

24:10

Znovu na vhazování úspěšnější hostující celek, Tomáš Hertl si hned hledal místo, kudy by případně poslal puk na branku. Ale obránci St. Louis si se situací okolo svého zařízení nakonec poradili.

23:55

Po delší době Bluesmani získali útočné pásmo a už se snažili rozestavovat akci kolem modré čáry. Jenže zase brzy byli vyhnáni do střední třetiny.

23:30

Dvojice hokejistů Blues neměla moc šanci se dostat přes tři soupeře domácího mužstva. San Jose ale doplatilo na svou nepřesnost, odpískáno zakázané uvolnění.

22:58

Žraloci si dali pozor na svou rozehrávku za brankou, aby ji zbytečně neuspěchali. Roman Polák poté zavezl touš do pásma a jeden z jeho spoluhráčů vyslal nahození od modré čáry.

22:30

Další buly ve středním pásmu, tentokrát jej mnohem lépe zvládli Blues. Schwartz pak hledal najetého Tarasenka, jenže také v tomto případě se jedná o ofsajd.

22:08

St. Louis je kompletní a své první oslabení v zápase hosté celkem v klidu zvládli. Teď už se jejich útočník Vladimir Tarasenko zkouší soustředit na útočnou akci.

21:35

Už jen několik vteřin a vyloučený Pietrangelo se bude moci vrátit zpátky do hry. Je pravda, že ze strany Žraloků v této přesilovce střílel pouze Brent Burns.

20:45

Domácí už ale rozestavili přesilovkový deštník, v rámci kterého hrál opět významnou roli Burns. Ale zatím to nevypadá na další přesné zakončení od Sharks.

20:25

Brent Burns se hned pokusil zavézt puk do pásma a co nejrychleji jej dopravit na branku. To se mu ale nepovedlo, protože před Elliottem byli hned dva bránící hokejisté v bílých trikotech.

20:01

Začala druhá třetina.
Vše je připraveno k začátku prostřední periody, chystá se její úvodní buly.
Pomalu se blížíme k začátku druhé třetiny, do které vstoupí hokejisté Sharks nejen s vedení 1:0, ale také s přesilovou hrou, ze které jim ještě zbývá většinu odehrát. Ve druhé polovině první periody už měli domácí více ze hry.
Střely na branku v první třetině

San Jose Sharks: 7

St. Louis Blues: 9
To je z první třetiny vše, zbytek až v té druhé. Po dvaceti minutách hry jsme svědky jediné branky, kterou měl na svědomí Tomáš Hertl, jenž za domácí mužstvo udeřil v závěru úvodní části. Uvidíme, co si na nás mužstva chystají dále.

20:00

První třetina skončila.

19:52

Ještě o jedno vyhození se postaral Schwartz, ale bude se zároveň poprvé v tomto utkání vylučovat, rozhodčí celou situaci u mantinelu viděl moc dobře. Dvě minuty za napadení dostává hostující hokejista Alex Pietrangelo (STL), který už míří do boxu.

19:22

Už běží poslední minuta úvodní periody a Žraloci ani v té nepolevují. Teď se jim ale tak snadno přes modrou čáru nedostává.

18:55

Hra přerušena, San Jose Sharks se dostali do postavení mimo hru a vhazovat se tedy musí ve středním pásmu na modré čáře.

18:38

Marleau vložil hokejku do střílené nahrávky svého spoluhráče a brankář St. Louis měl o zábavu okamžitě postaráno.

18:03

Jori Lehterä se vrhl sám přes útočnou modrou čáru, ale nebylo mu to nic platné, protože měl na zádech dva hráče soupeře. To Sharks si počínají mnohem lépe.

17:25

Už jen necelé tři minuty do konce první periody a jde vidět, že vstřelená branka Žralokům hodně psychicky pomohla. Brian Elliott musel vytáhnou další ze svých zásahů, nakonec pozastavil hru.

15:53

15:53 Tomáš HERTL - 1:0

15:53

San Jose právě vstřelilo branku!
Přeci jen tu máme branku ještě v první třetině utkání a je to český útočník TOMÁŠ HERTL, kdo se prosazuje a otevírá skóre tohoto mače. Hertl už dnes jednu šanci měl, hned na začátku první třetiny, když se řítil do podobné šance jako nyní. Tenkrát minul, ale teď se rozhodně nemýlil, když se napřáhl z levé strany a celkem obstojně propálil Briana Elliotta. Sharks jdou tedy do vedení a uvidíme, jak budou Blues reagovat na první branku svého soupeře. Musíme pochválit za pěkné přihrávky Hertlovy spoluhráče Pavelskiho i Thorntona. Asistence: Joe Pavelski, Joe Thornton.

14:29

Biran Elliott si musel dávat pozor na svou levou tyčku, ke které nejdříve letěla střela Brenta Burnse z dálky. Ale pak už si puk pod svou kontrolou vzala obrana Blues.

13:25

San Jose zkusili soupeře přečíslit ve třech proti dvěma, ale ani to se nezdálo jako snadný recept na vstřelení první branky, navíc se domácí tak tak vyhnuli postavení mimo hru.

12:40

Od modré čáry, poměrně netradičně, zkusil zakončovat Vladimir Tarasenko. Ale měl před sebou až příliš těl na to, aby měl větší šanci je všechna prostřelit.

12:20

A zase jsou to hokejisté San Jose, kdo získal puk na buly. V této disciplíně jsou zatím domácí v první třetině lepší a zdá se, že jim to hodně pomáhá. Jenže co je to platné, když puk opět končí na tribuně.

12:05

Hra už se mírně uklidnila a aktuálně se puk nachází ve středním pásmu, kde jej na své hokejce drží Tommy Wingels. Pak už se Sharks dostali do postavení mimo hru, takže nemohli pokračovat v akci přes modrou čáru.

11:39

Poté, co se vhazovalo v útočném pásmu Žraloků, proběhne další buly na stejném místě, protože kotouče se znovu odrazil mimo hokejky hráčů. Blues se teď dostali od mírný optický tlak.

11:20

Hra přerušena, puk končí mimo hrací plochu a vhazovat se bude až po konci druhé reklamní přestávky.

10:42

Dillon nabízel dobrou nahrávku Couturemu, ale fantom Sharks v tomto play-off přišel o puk v rozhodující chvíli, když už se chystal zakončovat.

10:18

St. Louis se však dokázalo také vrátit do útočného pásma a už si jejich třetí formace hledá prostor, odkud by mohla ohrozit svatyni Martina Jonese. Zatím to dnes spíše vypadá na vyčkávací taktiku, kdo dá první gól.

09:25

Sharks už hrají mnohem aktivněji než v prvních pěti minutých utkání a snaží se za každou cenu natlačit před brankáře Blues. Donskoi se pokusil pálit bez přípravy, ale taktéž poměrně mimo.

08:40

Vhazuje se po levé ruce Briana Elliotta, tam puk hned získali domácí muži a okamžitě bez váhání pálili. Jeden z útočníků v tyrkysovém trikotu ale znovu pouze minul zařízení.

08:30

Následuje první komerční přestávka v utkání, za chvíli samozřejmě pokračujeme.

07:55

Na druhé straně Joel Ward a jeho slibný únik, ale také on měl možná až moc velkou rychlost na to, aby přesně vypálil. Jeho pokus orazítkoval jen mantinel za brankou.

07:10

Lehterä zariskoval, vzal situaci na sebe a zavezl puk až za branku soupeře. Pak se situace před domácí brankou hodně vyostřila a Martin Jones měl co dělat, aby si pohlídal místo u své pravé tyče.

06:45

Až nyní rozhodčí píská do píšťalky a bude se vhazovat puk na led po levé ruce Martina Jonese.

06:30

Stále ještě pokračujeme bez přerušení, Joe Thornton doloval puk u pravého mantinelu a hledal místečko na svou klasickou lišáckou přihrávku. Ale tentokrát prostor nebyl.

05:55

Poprvé v utkání lepší akce San Jose v útočném pásmu. Domácí parta se sice dokázala udržet na puku před Brianem Elliottem, ale ke střelecké parádě už nedošlo.

05:18

Hraje se poměrně ve vysokém tempu a téměř bez přerušování. Ale také v posledních momentech bez větších šancí na obou stranách, ani jeden celek nechce chybovat.

04:28

Jones si musel dávat pozor na střelu, kterou produkoval slibně Schwartz od levého mantinelu. Avšak ani toto zakončení nemělo moc přesný ráz. Parayko pak mířil z nevýhodné pozice.

03:53

Když už to vypadalo, že Brent Burns uvolní některého ze svých spoluhráčů a pošle jej do úniku, Sharks puk ztratili a museli se opět vracet dozadu.

03:10

Po delší době se pokusili o útočný výpad také domácí, ale jejich hra směrem dopředu není doposud tolik výrazná, jedinou větší šancí zůstává ta Hertlova.

02:18

Další vyhrané buly pro Bluesmany, zatím se ale celek v bílých dresech k dalšímu zakončení nedostane, velmi dobrou práci odvedl u modré čáry český obránce Roman Polák.

01:50

Zpátky v útočné třetině už jsou Blues, kteří obléhají domácí zařízení a je znát, že do třetího zápasu série naskočili s chutí útčit. Jones má ale situaci pod kontrolou.

01:10

Tomáš Hertl viděl, že má dostatek prostoru, a tak zkusil zaútočit za pravým kruhem. Jeho střela ovšem letěla příliš vysoko, takže neměla moc šanci na úspěch.

00:55

Vladimir Tarasenko také poprvé na ledě a hned si hledal na pravé straně prostor, kudy by mohl unikat do akce. Ale také na něj si zatím dávají domácí beci pozor.

00:23

Sharks si nerozuměli a vyhodili puk až na zakázané uvolnění, vhazovat se tedy bude před zraky Martina Jonese.

00:08

Jako první se kotouče na buly zmocnili hokejisté St. Louis, aby hned zkusili zaútočit. Bouwmeester ale nabral špatně puk na hokejku.

00:01

Utkání právě začalo.
Brankáři míří do svých klecí a pěti se sjíždějí do středového kruhu, jdeme na to!
Samozřejmě nesmí chybět hymna Spojených států, která právě zní arénou. Poté by mělo být oficialitám učiněno za dost a budeme moci odstartovat třetí zápas série mezi San Jose a St. Louis.
Hlasatel v hale teď tradičně představuje sestavu, která bude reprezentovat Žraloky v tomto utkání.
Vše se pomalu chystá úvodnímu vhazování, hokejisté obou celků nastupují na ledovou plochu, jako první přijíždějí hráči San Jose Sharks, za hlasitých ovací SAP Center.
I dnes v brance nastoupí za domácí Sharks Martin Jones a za hostující Blues Brian Eliiott, v tomto ohledu tedy pokračujeme beze změny, oba týmy sázejí na své dosavadní brankářské jedničky.
Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začínáme zhruba za deset minut.
Úvodní sestavy:

San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Donskoi – Karlsson, Tierney, Ward – Zubrus, Spaling, Wingels

St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Shattenkirk, Gunnarson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny, Brouwer – Berglund, Steen, Backes – Upshall, Brodziak, Ott.
Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat třetí duel finále Západní konference, a to mezi celky San Jose Sharks a St. Louis Blues. Po prvních dvou mačích je situace v sérii vyrovnaná. St. Louis sice zvládlo úvodní bitvu těsně 2:1, ale následně ve druhém měření sil nedalo ani gól. Teď se bitva o postup do finále stěhuje do Kalifornie, kde Sharks v play-off zatím moc nechybují. Kdo se ujme vedení v sérii?
Nejlépe bodující hráči obou týmů v play-off

Logan Couture (14 zápasů, 7 branek, 12 asistencí)
David Backes (16 zápasů, 7 branek, 6 asistencí)
Československá stopa v utkání

Tomáš Hertl (SJS) (3 + 3)
Roman Polák (SJS) (0 + 0)
Dmitrij Jaškin (STL) (1 + 0)
Dosavadní utkání v sérii

1. zápas, (STL – SJS, 16. 5.): 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
2. zápas, (STL – SJS, 18. 5.): 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
SAN JOSE SHARKS

Kdybyste se bavili s nějakým zámořským odborníkem na hokej, zajisté by vám vzkázal: My to říkali! Ano, Sharks byli před play-off považování za černého koně vyřazovacích bojů a zatím tuto roli jen a jen potvrzují. Nejdříve vyřadili v prvním kole Los Angeles Kings, aby si na nich poté vylámali zuby také Nashville Predators. A co je pro hráče v tyrkysových dresech nejdůležitějších – začalo se jim dařit i na domácím ledě, což v základní části nebylo tak úplným zvykem a pravidlem. Žraloci zatím v play-off na domácím ledě nezvládli jediné utkání, a to hned v prvním kole s Kings.

Se začátkem play-off velmi střelecky a bodově pookřál kanadský útočník Logan Couture (7 + 12), který společně s obráncem Brentem Burnsem (6 + 12) táhne San Jose k parádním výsledkům, a uvidíme, zda to nakonec bude stačit na finále Stanley Cupu. Nelze samozřejmě opomenout ani týmovou hvězdu ze základní části Joe Pavelskiho (9 + 6). Český bojovník Tomáš Hertl (3 + 3) pak rozhodně nezůstává zapomenutý někde vzadu. Bez koho si jen těžko Sharks v letošním play-off představit, je brankář Martin Jones, o němž spoluhráč Logan Couture prohlásil, že chytá, jako kdyby hrával vyřazovací boje několik let pravidelně.
ST. LOUIS BLUES

Finále Východní i Západní konference je v plném proudu a pomalu se blíží závěrečné zápasy sezóny National Hockey League. O postup do finále Stanley Cupu usilují také hokejisté St. Louis Blues, kteří po letech, zdá se, prolomili, smůlu v play-off a prokousaly se až mezi dva nejlepší výběry na západě. Hokejisté St. Louis začali sérii proti San Jose na domácím ledě, v prvním utkání Žraloky udolali těsným poměrem 2:1, na čemž se výrazným dílem zasloužil brankář mužstva s notou na prsou Brian Elliott.

Ve druhém mači však Bluesmani nevstřelili jediný gól a na Martina Jonese v kleci San Jose nevyzráli, sami čtyři branky inkasovali. Kanadské bodování klubu z Centrální divize prozatím táhne David Backes (7 + 6), velice výrazně do produktivity promlouvá také ruský rychlík Vladimir Tarasenko (7 + 6), jenž si stojí smírně jako Backes. Je jasné, že St. Louis v prvním mači v SAP Center potřebuje především zabrat směrem do útoku, protože ve dvou zápasech Blues vstřelili do sítě jen dva puky. Podaří se hráčům před brankářem Elliottem urvat výhru?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

San Jose Sharks – St. Louis Blues

3:0

koniec (1:0, 1:0, 1:0) Stav série: 2:1

Späť na online

Góly a asistencie: 16. Hertl (Pavelski, Thornton), 32. Donskoi (Couture), 47. Hertl (Thornton, Pavelski)

San Jose Sharks: Jones (Reimer) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Donskoi – Karlsson, Tierney, Ward – Zubrus, Spaling, Wingels

St. Louis Blues: Elliott (47. Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo, Bortuzzo, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny, Brouwer – Berglund, Steen, Backes – Jaškin, Brodziak, Pääjärvi

Rozhodca: McCauley, Charron – Devorski, Murray

Diváci: 17 562

Priebeh zápasu
1. tretina
15:53 SJS 1:0 Hertl (Pavelski, Thornton)
19:52 SJS 2
Po 1. tretine
2. tretina
31:44 SJS 2:0 Donskoi (Couture)
35:08 SJS 2
Po 2.tretine
3. tretina
46:09 SJS 3:0 Hertl (Thornton, Pavelski)
59:16
Koniec