Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Nemecko – Ukrajina

2:0

koniec (1:0)

12.06.2016, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy (Villeneuve d'Ascq) • Skupina C • Erik Farkaš

Tipsport: 1.5 4.35 7.6

Nemci vyhrali oba polčasy stretnutia s Ukrajinou 1:0. Boli však absolútne odlišné. V prvom hral náš východný sused vynikajúco. Odvážnym herným prejavom znechutil Nemecko, ktoré viackrát zachránil Manuel Neuer. Raz zasiahol na bránkovej čiare Boateng, raz gól neplatil pre ofsajd. Druhé dejstvo už bolo o nemeckej údržbe, vynikajúcej kontrole lopty a tempa a postupnom unavovaní ukrajinského súpera. Nationalelf napokon gólmi Mustafiho a Schweinsteigera vyhral 2:0 a úspešne vstúpil do rozbiehajúcich sa majstrovstiev Európy 2016 vo Francúzsku. (22:59:36)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

90+2. Bastian Schweinsteiger (GER) - 2:0

90+2

Nemecko dalo gól!
BASTIAN SCHWEINSTEIGER pár sekúnd po svojom príchode na hraciu plochu dokončil ukrajinského súpera, Nemecko sa ujíma dvojgólového náskoku a s určitosťou vstúpi do šampionátu trojbodovo. Ukrajina sa nestihla vrátiť po rohovom kope z pravej strany, na ktorý sa vyrojila takmer v plnom počte. Akciu po ľavej strane ťahal Mesut Özil, ktorý spred šestnástky odcentroval do vápna na Schweinsteigera. Strdopoliar Manchestru United v čistej pozícii nezaváhal, loptu upratal pod brvno bezmocného Piatova.

90+1

Rozhodcovská štvorica na čele s Martinom Atkinsonom pridáva k riadnemu hraciemu času ešte trojminútovú nadstavbu.

90

Mario Götze opúšťa hraciu plochu po vynikajúcom výkone. Nemcov príde v závere stretnutia upokojiť stredopoliar Bastian Schweinsteiger.

88

88. Mesut Özil (GER)

88

Obrovský vzruch na oboch stranách. Mesut Özil dostal exkluzívnu prihrávku do uličky medzi ukrajinských stopérov a rútil sa sám na brankára Piatova. Playmaker londýnskeho Arsenalu v nájazde trafil len hruď padajúceho Piatova. Na opačnom konci ihriska si nerozumel Mustafi s Neuerom. Stopér a strelec úvodného gólu poslal malú domov hlavou povedľa vybiehajúceho Neuera. Lopta našťastie pre Nemecko smerovala mimo bránky, navyše ju ešte stačil dobehnúť stopér Boateng.

87

Ukrajina sa zatiaľ nedostáva k záverečnému náporu. Nemci zvládajú záver duelu profesorsky. Do konca ešte niečo vyše piatich minút.

86

Vyšťavení Ukrajinci už iba v chôdzi napádajú rozohrávku nemeckého tímu. Zverenci Joachima Löwa smerujú k trojbodovému vstupu do turnaja.

84

Piatov fantastickým štartom z bránkovej čiary zastavil rozbehnutého Schürrleho, ktorý už za behu premýšľal o lobe ponad vybiehajúceho gólmana. Piatov preukázal rýchle nohy.

82

Striedajúci André Schürrle mohol definitívne rozpliesť zlepenec dnešného stretnutia. Po sympatickej akcii mu však lopta v osudnom momente skĺzla po kopačke. Strela z hranice veľkého vápna letela mimo.

80

Východoeurópsky tím i naďalej kombinuje na vlastnej polovici ihriska. Odtiaľto sa na dostrel vyrovnaniu nedostanú. Do konca 10 minút plus nadstavenie.

79

S loptou na kopačkách hrá momentálne Ukrajina, ktorá však neponúka dostatočnú nápaditosť, ktorou by sa dokázala zbaviť pressingu favorita.

78

Julian Draxler končí približne štvrťhodinu pred koncom hry. Joachom Löw posiela na jeho miesto spoluhráča z Wolfsburgu – Andrého Schürrleho.

76

76. Thomas Müller (GER), Andrej Pjatov (UKR)

76

Mario Götze sa po ľavej strane strane predribloval až na hranicu šestnástky, kde naznačil strelu, no napokon nevypálil. Pozíciu mal na to síce dobrú, no ešte lepšia parketa zívala na Thomasa Müllera. Bavorský útočník napriahol k strele z vyše dvadsiatich metrov. Lopta sa nebezpečne tiahla po trávniku do ľavého dolného rohu ukrajinskej bránky, no chýbala jej väčšia razancia. Piatov sa stačil včas presunúť a vytesniť ju z nebezpečného priestoru.

75

Götzemu sa otvorila ulička stredom ihriska. Nemecký driblér to využil na vypracovanie streleckej pozície, no loptu vyslal iba do stredu bránky.

74

Ukrajinský tréner prestriedal svojich dvoch mladíkov. Na trávnik vybehol Olexandr Zinčenko, miesto mu prenechal Kovalenko.

Nemecko – Ukrajina

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 19. Mustafi, 90+2. Schweinsteiger

Karty:   68. Konopljanka (UKR)

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:12. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:9.

Nemecko: Neuer (C) – Höwedes, J. Boateng, Mustafi, Hector – S. Khedira, Kroos – T. Müller, Özil, Draxler (78. Schürrle) – Götze (90. Schweinsteiger).
Náhradníci: ter Stegen, Leno – Podolski, Mario Gómez, Weigl, Schweinsteiger, Schürrle, Sané, Kimmich, Can, Tah, Hummels.

Ukrajina: Pjatov – Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj, Ševčuk (C) – Sydorčuk, Stepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (74. Zinčenko), Konopljanka – Zozulja (66. Selezňov).
Náhradníci: M. Ševčenko, Bojko – Selezňov, Budkivskij, Zinčenko, Tymoščuk, Rybalka, Rotaň, Karavajev, Garmaš, Kučer, Butko.

Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child (všetci ENG) – B. Madden (SCO)