Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Anglicko – Island

1:2

koniec (1:2)

27.06.2016, 21:00 • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 1.7 4.4 10.0

Veríte na zázraky? Jeden sa stal teraz! Krajina, ktorá má podľa wikipedie 332 529 obyvateľov a menej registrovaných futbalistov ako ktorákoľvek iná krajina na tomto Eure postupuje cez Anglicko! Áno, cez to veľké a Anglicko, ktoré sa spoločne s Brazíliou píšu, že od nich pochádzajú základy futbalu. Vo veľkej časti Britských ostrovov sa teraz bude riešiť, či je väčším problém Brexit, alebo toto. Hodgson to más spočítané a doma to celý tím bude mať veľmi náročné. (22:56:00)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Do šestnástky pribehol aj Joe Hart, ale Chris Smalling posiela loptu vedľa brány.

90+3

Sturridge poslal veľmi dobrý center na Vardyho, tesne pred ním odvrátil na roh Arnason.

90+3

Rashford sa opäť zľava dostal až do šestnástky súpera, nakoniec sa zamotal a stratil loptu. Odkop Islandu je už branný ako samozrejmosť.

90+2

Anglicku to nejde, veľký Albion je takmer preč z turnaja, pretože všetky nakopávané lopty sú obrancami Islandu odkopávané. A keď píšem všetky, myslím všetky do jednej.

90+1

Rashford získal aut, ktorý rýchlo zahral Delle Alli, Islanďania sa opäť veľmi dobre bránia a odkopávajú preč.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Marcus Rashford sa dostal zľava do šestnástky súpera a takmer tam niečo veľké vymyslel, avšak nakoniec to bude len rohový kop. Mladík ho aj sám zahral, no našiel len Vardyho na prvej žrdi a ten mieri nepresne.

89

Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Jón Dadi Bödvarsson, prichádza Arnor Ingvi Traustason.

88

Harry Kane poslal hrozný center. Strašne vysoký a nik z futbalistov na hracej ploche naň nemal šancu dosiahnuť. Brankár Halldórsson ešte natiahne čas.

87

Rashford sa na krídle dostal do kolízie so spoluhráčom Roseom, ale všetkému predchádzal faul súpera, takže tu bude priamy kop.

86

Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Wayne Rooney, prichádza Marcus Rashford.

85

Vardy po prihrávke Kanea nedokázal zakončiť a následne sa jeden z Angličanov ocitol v postavení mimo hry. Čas sa favoritovi skracuje. To by bol šok, keby postúpil Island.

84

Po pase od rohovej zástavky hlavičkuje stopér Kari Árnason, priestor troch žrdí tesne míňa a tak sa Island vracia späť do defenzívy.

84

84. Aron Gunnarsson (ISL)

83

Gunnarson si nabehol do otvorenej defenzívy súpera a jediný, kto ho stíhal bol Wilshere, Toho si ešte kapitán outsidera zasekol a vystrelil prudko k tyči. Hart vyrazil na roh.

82

Rose sa zamotal v strede poľa a nevedel zrazu čo s loptou, ktorú mu Gudmundsson odkopol až k brankárovi Manchestru City Joeovi Hartovi.

81

Jamie Vardy dvakrát veľmi dobre zabojoval a v oboch prípadoch nedovolil súperom poslať loptu dopredu, lenže nakoniec aj fauluje Sigurdssona.

80

Alli poslal loptu ponad obrancov súpera do šestnástky pre Vardyho, pred ním včas vybehol Halldórsson a ukryl ju vo svojich rukaviciach.

79

Wilshere poslal pas za obranu súpera a keďže si presne na päťku na jeho center nabehol Harry Kane, útočník Tottenhamu hlavou aj zakončil, avšak priamo do rukavíc Halldórssona.

78

Kaneov prudký center sa až k Vardymu nedostal, lenže ten loptu následne získal a snaží sa pokračovať v akcii.

77

Striedanie v tíme Island: z ihriska odchádza Kolbeinn Sigthórsson, prichádza Elmar Bjarnason.

76

Center Sturridgea našiel Vardyho, lenže jeho hlavička, ktorá mala byť ešte prihrávkou skončila v rukaviciach brankára Halldórssona.

75

Harry Kane chcel až príliš okato pokutový kop a tak sa tlačil do stopéra Árnasona a následne spadol. Penalta sa nepíska.

73

Sävarsson dostal loptu zľava a naviedol si ju do šestnástky, kde sa dokonca cez Rosea dostal k prudkému zakončeniu a smeroval ho na bližšiu žrď. Bránu minul.

72

Kane si pripravil strelu, namieril iba do prvej prekážky menom Sigurdsson, takže dopredu už môže ísť Bjarnason. Je však zastavený v strede poľa, no Island pri lopte ostáva.

71

Rooneyho nízky center dostali obrancovia Islandu preč a aj keď sa kapitán Anglicka dostal k ďalšiemu, ten bol zase veľmi vysoký.

70

Jamie Vardy sa dral do svojej prvej šanci, no perfektne mu loptu čistým sklzom vypichol na rohový kop veľmi dobre hrajúci Ragnar Sigurdsson.

69

Roseov center prepadol až za šestnástku, kde to mal Rooney ideálne na strelu, ale ešte si chcel zaseknúť súpera a to mu nevyšlo. O loptu prišiel.

68

Wilshere si spracoval loptu pred šestnástkou, rýchlo si vytvoril pozíciu na strelu, avšak zakončil dosť nepresne.

67

Rooney je dnes asi najhorším anglickým hráčom. Momentálne zamotal sám seba a mal šťastie, že tam bol ešte jeden Angličan, takže Islanďania len odkopli.

66

Harry Kane vyskúšal zakončiť priamy kop zo vzdialenosti 41 metrov a dopadlo to katastrofou. Síce prestrelil múr, ale namieril hrozne ďaleko od brány Halldórssona.

65

Žltú kartu dostáva Aron Gunnarsson (Island).

64

Pas zo stredu poľa na Rosea do krídla úspešný nie je, ľavý obranca z Tottenhamu nebol tak rýchly, ako lopta.

62

Alli vymyslel peknú kolmicu, skvele sa do jej trajektórie postavil stopér Ragnar Sigurdsson a zabránil obrovskej šanci.

61

Walker sa aj so šťastím dostal cez dvoch protihráčov po krídle až k šestnástke, center nasmeroval do toho tretieho.

60

Tečovaný center Sturridgea našiel v šestnástke voľného Alliho, lenže tomu lopta spadla na holeň a preto ju poslal vysoko nad bránu brankára Halldórssona.

60

Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Jamie Vardy.

59

Dlhý aut Walkera do šestnástky dostali Islanďania preč, ale krajný bek posiela následne aj center nohou. Dlhá lopta končí až za šestnástkou súpera.

57

Akcia Walkera po krídle sa nepodarila, keďže pätička Sturridgea dopredu sa dostala za postrannú čiaru.

55

55. Ragnar Sigurdsson (ISL)

55

A mohlo to byť 1:3, to by bol šok! Lopta sa pohybovala v šestnástke, až sa Ragnar Sigurdsson zavesil do vzduchu, na päťke vystrihol krásne nožničky a nechal vyniknúť Harta. Ale čo robila defenzíva Anglicka...

55

Je to tak a aj keď Smalling vyhral hlavičkový súboj, lopta sa odráža len na rohový kop pre Island. Dnes vôbec prvý.

54

Smalling pri postrannej čiare odkopol loptu pred Bodvarssonom do autu, opäť to bude asi dlhá lopta až do šestnástky Harta.

53

Bjarnason sa snažil na krídle uvoľniť priestor pre Skúlasona a prihrať mu loptu na center, avšak tá preťala bránkovú čiaru skôr, ako ľavý bek poslal pas.

52

Rooney síce zle prihral, lenže prechod Islanďanom dopredu nevyšiel a tak po ich faule nasleduje ďalšia akcia Anglicka.

51

Gylfi Sigurdsson sa dostal na ľavej strane k centrovanej lopte, nikoho zo svojich dvoch spoluhráčov na hrote ofenzívy ním nedokázal nájsť.

50

Kane poslal nízky prudký pas, od Sturridgea sa odráža preč zo šestnástky. Aj keď sa lopta následne do nej vrátila, Kaneova hlavička nebola ideálna.

50

A práve spomínaný Gudmundsson na druhej strane fauluje Rosea, takže Kane pošle center z miesta vedľa šestnástky súpera.

49

Gudmunsson sa ocitol v prvom ofsajde islandského tímu v tomto stretnutí, keď sa zabudol za defenzívou Anglicka a dostal tam prihrávku.

47

Žltú kartu dostáva Daniel Sturridge (Anglicko).

46

Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Eric Dier, prichádza Jack Wilshere.

46

Začal sa druhý polčas.
Sledujeme perfektný zápas. Anglicko ako favorit šiel do vedenia už v tretej minúte po faule na Sterlinga z penalty, ktorú premenil Rooney, lenže takmer okamžite po tom vyrovnal stopér Ragnar Sigurdsson a Kolbeinn Sigthorsson dokonca otočil skóre na prekvapujúcich 1:2 pre Island. Bude táto severská krajina najväčším prekvapením vo štvrťfinále? To sa dozvieme najskôr po ďalších 45 minútach.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

44

Walker dostal centrovanú loptu okolo Bjarnasona až na hranicu šestnástky pre kapitána Rooneyho, tomu strela nesadla a poslal ju veľmi nepresne vedľa brány Halldórssona.

43

Sturridge sa pokúsil o center do šestnástky spoza nej, lenže poslal veľmi vysokú loptu, ktorá nakoniec smerovala do rohu brány. Brankár Halldórsson ju ale zachytil.

41

Rose sa po krídle k centru nedostal, keďže sa lopta odrazila vysoko do vzduchu a cez Gunnarsona už krajný bek nedokázal odcentrovať.

40

Cahill s Bodvarsson sa zrazili vo vzdušnom súboji hlavami, obaja ale budú v poriadku a bez problémov pokračovať v hre.

39

Ofenzívny faul anglických futbalistov končí ich akciu. Island sa navyše s rozohrávkou nebude ponáhľať. Hlavný arbiter Skomina dokonca musí brankára Halldórssona pohnať.

38

Center Harryho Kanea našiel na zadnej žrdi obrancu Chrisa Smallinga. Stopér Manchestru United sa cez dvojicu obrancov presadil do zakončenia, bránu minul.

38

Žltú kartu dostáva Gylfi Sigurdsson (Island).

37

Kane síce stratil loptu pred šestnástkou súpera, lenže následne si Rose vypýtal faul od Sigurdssona.

36

Snaha o rýchly protiútok Islandu sa veľmi rýchlo skončila, keďže biele dresy sa vrátili. Prišla teda len strela do stredu brány od Gylfiho Sigurdssona.

35

Halldórsson nemal kopu prihrať a keďže ho napádal Kane, radšej zvolil odkop na istotu do autu. Po ňom sa k strele spoza šestnástky dostal kapitán favorita Wayne Rooney, bránu prestrelil.

34

Po dlhom aute sa lopta odráža pred šestnástku Anglicka, kde mal veľmi veľa priestoru obranca s číslom 23 Skúlason. Bránu tesne minul.

33

Pokus o rýchly protiútok Islandu nevyšiel, ale jeho hráči ostali pri lopte na ľavom krídle, kde sa postarali o peknú kombináciu. Nasledovať bude aut.

32

Sterling sa síce najprv dostal cez pravého obrancu Sävarssona, lenže ten sa okamžite otočil a perfektným sklzom svojho súpera o lopty odstavil.

31

Dele Alli po kľučke na jedného zo stopérov Islandu v jeho šestnástke padá, druhá penalta sa nepíska, aj keď by ju Angličania chceli.

30

Sterling v šestnástke súpera udržal loptu proti presile a posunul ju na Rosea trochu viac doľava, lenže center tohto zadáka Tottenhamu po teči nenašiel Kanea, ale gólmana Halldórssona.

29

Rohový kop pre "Albion" nedopadol vôbec dobre. Najprv Halldórsson dostal loptu preč zo šestnástky a center späť na Sturridgea je veľmi nepresný.

28

28. Harry Kane (ENG)

28

Sturridge stihol dlhý pas na bránkovej čiary mimo šestnástky, avšak rýchlo poslal pas do nej. Našiel presne voľného Kanea, jeho volej končí zákrokom Halldórssona.

27

Sterling na krídle nevymyslel nič. Chcel nakopnúť do Gudmunssona, lenže roh to po odraze práve od mladého Angličana nebude.

26

Gunnarsonova nepresnosť znamená, že Island zas o loptu prišiel veľmi skoro po zisku, lenže Anglicku sa zas ťažko ide dopredu.

25

Island stojí veľmi dobre sformovaný na vlastnej polovici a tak sa Angličanom len veľmi ťažko darí rozohrať útočnú akciu. Dlhý pas Diera na Walkera nebol vôbec presný.

23

Dlhý aut Gunnarsona priniesol faul na Harta, takže gól Bjarnasona do prázdnej brány by neplatil.

23

Kyle Walker si veľmi dobre splnil defenzívne povinnosti, pretože odkopol center svojho bývalého spoluhráča z Tottenhamu Sigurdssona pred Bödvarssonom.

22

Rooney síce našiel hlavu Cahilla, ale ten nemal pozíciu na zakončenie a tak chcel ešte prihrávať, to sa nepodarilo.

22

Kane poslal prudký strieľaný center, ktorý dostali islandskí obrancovia za svoju bránu. Rooney kopne roh.

21

Sterling opäť faulovaný a je to pozícia, z ktorej sa dá poslať pred bránu protivníka zaujímavý center. Pozíciu si už pripravuje Harry Kane.

19

Harry Kane si spracoval síce loptu na malom vápne, lenže perfektne k nemu dostúpil Gunnarson a nechal prejsť loptu za bránkovú čiaru.

18

18. Kolbeinn Sigthórsson (ISL) - 1:2

18

Island dáva gól!
Gunnarsonove prenesenie hry doprava bolo presné. Lopta sa následne dostala k šestnástke cez prehustený stred ihriska k útočníkovi menom KOLBEINN SIGTHÓRSSON a ten prestrelil brankára Harta.

17

Anglicko je v týchto chvíľach určite lepšie, ale musí to skúšať z diaľky, keďže v tých najnebezpečnejších priestoroch je to veľmi prehustené. Harry Kane taktiež páli spoza pokutového územia, avšak aj on mieri nad.

16

Daniel Sturridge dostal pas do šestnástky súpera, lenže nezamotal prvého obrancu a druhý, ktorým bol Ragnar Sigurdsson, mu loptu berie.

15

15. Dele Alli (ENG)

15

Ďalší dobrý center od kapitána Rooneyho sa nakoniec dostala zo šestnástky Islandu preč, avšak iba na nohu mladíka Alliho. Ten napriahol z voleja a bránu tesne prestrelil.

14

Walker stihol dlhý pas v úplnom rohu ihriska a po následnej snahe s Rooneym Kane získal ďalší rohový kop.

13

Rooney to kopol veľmi dobre, takmer našiel hlavu stopéra Smallinga, ktorému chýbal len kúsok, aby ju poslal smerom na bránu Halldórssona.

12

Kane získal pre svoje farby prvý rohový kop stretnutia, do šestnástky Islandu už idú všetci hlavičkári v drese Albionu.

12

Sturridge hľadal kolmicou do šestnástky Kanea, pred ním perfektným sklzom loptu zobral Sigurdsson.

11

Angličania stále pri lopte, lenže stále narážajú na veľmi dobre sformovaný obranný val islandských futbalistov a tak sa k ničomu nevedia dostať.

10

Rooneyho center do šestnástky súpera nenašiel nikoho v bielych dresoch, Islanďania vyhrali súboj a odkopli až k Hartovi.

9

Pri lopte zase anglickí futbalisti, ktorí opäť začínajú zo zadných radov. Po prechode cez poliacu čiaru Gunnarson fauluje Sterlinga.

8

Island sa naďalej snaží hrať veľmi aktívne, napádať rozohrávku súpera a snaží sa mu stále odobrať loptu, avšak teraz mu to nevychádza. Nákop na Kanea však našiel útočníka v ofsajde.

6

6. Ragnar Sigurdsson (ISL) - 1:1

6

Island dáva gól!
Prichádza však blesková odpoveď! Po dlhom aute do šestnástky ostal na päťke nestrážený stopér RAGNAR SIGURDSSON, ktorý z blízka nedal Hartovi šancu.

4

4. Wayne Rooney (ENG) - 1:0

4

4. Raheem Sterling (ENG) - 1:0

4

Anglicko dalo gól!

Brankár Halldórsson síce vystihol stranu, ale WAYNER ROONEY loptu nasmeroval fantasticky a rozvlinil sieť.

3

Rahem Sterling sa dostal s loptou do šestnástky. Snažil sa ešte obísť brankára Islandu, avšak ten ho fauluje a tak hneď na začiatku stretnutia uvidíme penaltu.

2

Prvá strela zápasu prichádza z kopačky Sturridgea, lenže pokus spoza šestnástky sa medzi tri žrde nezmestil.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Anglicko: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney (C) – Sturridge, Kane, Sterling.
Náhradníci: Forster, Heaton – Bertrand, Clyne, Stones, Barkley, Henderson, Lallana, Milner, Wilshere, Rashford, Vardy.

Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (C), B. Bjarnason – Sigthórsson, Bödvarsson.
Náhradníci: Jónsson, Kristinsson – E. Bjarnason, Hauksson, Hermannsson, Magnússon, Hallfredsson, Ingason, Sigurjónsson, Traustason, Finnbogason, Gudjohnsen..
Island

Jedno z prekvapení šampionátu je na Eure nováčikom, ale už teraz zanechali hráči Islandu výraznú stopu.

Tabuľka skupiny F

1. Maďarsko 3 1 2 0 6:4 5
2. Island 3 1 2 0 4:3 5
3. Portugalsko 3 0 3 0 4:4 3
4. Rakúsko 3 0 1 2 1:4 1
Anglicko

Najväčší favorit našej B skupiny skončil až na druhom mieste za Walesom, ale na protivníka sa sťažovať nemôže, keďže dostal prekvapenie turnaja. Albion síce na Eure ešte neprehral, ale iba raz vyhral.

V úvodnom stretnutí sa zdalo, že tie tri body poputujú na Britské ostrovy, ale Vasilij Berezuckij v nadstavenom čase kontroloval gólu Erica Diera z priameho kopu.

Lepší zápas to však bol v stretnutí proti Walesu. Gareth Bale sa najskôr parádne trafil z priameho kopu, lenže Hodgson poslal do druhého polčasu Vardyho so Sturridgeom a táto dvojica rozhodla. Najskôr sa z ofsajdu trafil útočník Leicesteru a v nadstavenom čase aj "hroťák" z Liverpoolu.

V poslednom skupinovom stretnutí to naši držali ako hluchí dvere a nedovolili Anglicku streliť čo i len jeden gól, aj keď šance na to boli.

Tabuľka skupiny B

1. Wales 3 2 0 1 6:3 6
2. Anglicko 3 1 2 0 3:2 5
3. Slovensko 3 1 1 1 3:3 4
4. Rusko 3 0 1 2 2:6 1
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Anglicko – Island

1:2

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 4. Rooney (pen.) – 6. R. Sigurdsson, 18. Sigthórsson

Karty:   47. Sturridge (ENG) – 38. G. Sigurdsson (ISL), 65. Gunnarsson (ISL)

Anglicko: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier (46. Wilshere), Rooney (C) (86. Rashford) – Sturridge, Kane, Sterling (60. Vardy).
Náhradníci: Forster, Heaton – Bertrand, Clyne, Stones, Barkley, Henderson, Lallana, Milner, Wilshere, Rashford, Vardy.

Island: Halldórsson – Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (C), B. Bjarnason – Sigthórsson (77. E. Bjarnason), Bödvarsson (89. Traustason).
Náhradníci: Jónsson, Kristinsson – E. Bjarnason, Hauksson, Hermannsson, Magnússon, Hallfredsson, Ingason, Sigurjónsson, Traustason, Finnbogason, Gudjohnsen.