Menu

Futbal

Európska liga (predkolá)

FC Fehérvár – FC Midtjylland

0:1

koniec (0:0)

28.07.2016, 20:30 • Pancho stadium • 3. predkolo • Michal Luxa (@MisakMispulin) cz

Tipsport: 3.7 3.3 2.13

Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás těšit opět u některého z dalších fotbalových zápasů. Přeji vám příjemný zbytek večera a nebo dobrou noc. (22:26:34)
K vidění bylo velmi kvalitní utkání, který právem vyhrál dánská tým! Mezi střelce se zapsal pouze český krajní obránce Filip Novák, jenž ukázal pevné nervy a proměnil svou stoprocentní šanci. Jinak se hrál velmi rychlý zápas, který se často přeléval ze strany na stranu, ale bohužel pro nestranného diváka padla pouze jediná branka. Více času byl u balonu Midtjylland, jenž si v závěru dokázal pohlídat soupeře. Do odvety bude muset Videoton vstoupit zcela jinak, aby zaskočil mírného favorita tohoto dvojutkání.

90+2

Konec zápasu.

90+2

V posledních vteřinách dnešního zápasu se k zakončení dostal střídající Mikkel Duelund, který se procpal do vápna. Ovšem pokus devatenáctiletého hráče skončil jen v moci brankáře.

90+2

Hostující tým se dostal ještě k jednomu rohovému kopu, který zamířil na hlavu Filipa Nováka, jehož pokus mířil pouze vedle brány. Ovšem musíme říct, že český obránce odehrál výborné utkání.

90+1

Midtjylland kontroluje hru na polovině soupeře, kde bude vhazovat a je zcela jasné, že již nikam spěchat nebude. Dánský celek hraje velmi chytře a zaslouženě vede.

90

K postranní čáře přichází čtvrtý sudí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát o pouhé dvě minuty déle. Domácím tedy moc času na vyrovnání už nezbývá.

88

Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Pione Sisto, přichází Mikkel Duelund.

87

Žlutou kartu dostává Filipe Oliveira (Videoton FC Fehérvár).

87

Filipe Oliveira je nejaktivnějším hráčem v tmavě modrém dresu, ale ani jeho další centr hlavu spoluhráče nenašel. K balonu se vracejí hráči hostujícího celku, kteří se ale za půlící čáru nedostali.

86

Pione Sisto si vzal moc velké sousto, když se snažil projít do pokutového území středem hrací plochy. Na hranici vápna dánského hráče zastavila hned trojice soupeřů.

85

Po delší době registrujeme u míče domácí hráče, kteří přenesli hru na levou stranu, kde je střídající Filipe Oliveira. Jenže jeho centr končí pouze nad dánskou brankou.

83

Střídání v týmu Videoton FC Fehérvár: ze hřiště odchází Krisztian Geresi, přichází Dávid Barczi.

82

Hostující tým zatím kontroluje závěr zápasu, jelikož je na polovině soupeře a navíc má balon na kopačkách. Fehérvár se sice snaží dostupovat soupeře, ale Midtjylland si rychle přihrává.

81

Na levé straně soupeřům předvedl Pione Sisto, jak má rychlé nohy, když se dostal od postranní čáry až na malé vápna. Tam se dánskému záložníkovi nepodařilo najít lépe postaveného spoluhráče.

80

Dánský tým donutil soupeře k dalšímu faulu, a tak bude moci rozehrávat z klidné pozice. K míči se postavil Johan Dahlin, jenž vůbec nikam nespěchá.

79

Utkání se blíží k závěru a jistě spokojenější mohou být hráči Midtjyllandu, kteří po zásahu Filipa Nováka vedou. Ovšem Fehérvár má stále dost času na to, aby zápas alespoň vyrovnal.

78

Žlutou kartu dostává Paul Onuachu (FC Midtjylland). Hostující hráč si nejprve soupeře chytil a následně ho ještě trefil loktem do obličeje.

77

Po hlavičkovém souboji zůstal na trávníku ležet Patrick Banggaard, který narazil nosem do temene soupeře. Hlavní sudí hru raději přerušuje, aby se mohl přesvědčit, jak na tom hostující hráč je.

76

Midtjylland táhl další útok po pravé straně, kde se uvolnil Rilwan Hassan, jemuž se centr nepovedl a zamířil pouze mimo hrací plochu.

75

K přímému kopu se postavil Kian Hansen, jehož pokus mířil jen těsně nad branku. Ovšem musím podotknout, že Ádám Kovácsik celou situaci jistil.

73

Na domácích hráčích je cítit velká nervozita a kupí faul za faulem. Po jednom ze zákroků zůstal na zeleném pažitu ležet jeden z hráčů dánského celku.

71

Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Václav Kadlec, přichází André Rømer.

69

Obrovskou šanci registrujeme také před druhou s branek! Kristoffer Olsson vymyslel pěkný oblouček na Václava Kadlece, který ve vyložené šanci balon netrefil.

67

Další povedená akce maďarského celku! Z levé strany poslal balon do pokutového území Stopira, jehož pas dopadl na nohu Ádáma Langa, jehož pokus z malého vápna letěl jen nad bránu!

66

Poslání Filipeho Oliveiry do hry se jeví jako dobrý krok, jelikož portugalský matador vnesl do týmu aktivitu. Ovšem tentokrát se ke střele neodhodlal, jelikož u něj byl velmi blízko bránící hráč.

64

Ovšem pro centr z rohového kopu si došel domácí brankář, který založí další útok svého celku. K zakončení se zpoza vápna odhodlal střídající Filipe Oliveira, jehož pokus byl zastavený obráncem.

63

Ba naopak se Fehérvár bude muset bránit, jelikož Midtjylland podstoupil rychlý protiútok po levé straně. Navíc dánský tým bude kopat rohový kop.

62

Domácí tým velmi rychle pochopi, že musí útočit a skóre srovnat. Jenže zatím se mu nepodařilo projít do pokutového území hostujícího celku.

61

Střídání v týmu Videoton FC Fehérvár: ze hřiště odchází Ádám Bódi, přichází Filipe Oliveira.

59

Režie ještě opakuje záznam branky Filipa Nováka, který zcela určitě v ofsajdu nebyl. Český hráč se nacházel přesně ve stejném postavení jako poslední bránící hráč.

58

Václav Kadlec zle dotíral na posledního bránícího hráče, ten si počínal zkušeně a naznačením těla se českého útočníka dokázal zbavit.

55

55. Filip NOVÁK - 0:1

55

Midtjylland právě vstřelil branku!
Je tu první branka, kterou dává český hráč! Pěkný pas prodloužil Rilwan Hassan, jenž hlavičkou našel FILIPA NOVÁKA. Hostující krajní obránce se náhle ocitl za obranou, kde se zachoval jako pravidelný střelec a dává úvodní branku zápasu.

54

Fehérvár opět nedokázal přejít přes půlící čáru a musel se velmi rychle vracet před branku. Na hranici vápna dostal míč Václav Kadlec, jenž místo zakončení zvolil kličku, která úspěch neslavila.

53

Midtjylland vybojoval další standardní situaci, se kterou sice domácí publikum vůbec nesouhlasilo. Následný centr z volného kopu dokázal odvrátit do bezpečí obránce.

52

Další nadějnou pozici nedokázal využít hostující Rilwan Hassan, který zůstal zcela sám na hranici pokutového území, ale jeho pokus postrádal přesnost a šel jen daleko vedle branky.

50

50. Obrovská šance, do které se dostal domácí Stopira

50

Obrovská šance maďarského celku! První zakončení z přímého kopu vyrazil hostující brankář před sebe, kam dobíhal Stopira, jehož pokus zamířil jen do nohy gólmana.

49

Volný kop rozehrál Pione Sisto, jehož vysoký centr zamířil na hranici malého vápna, kde pochopitelně kraluje Ádám Kovácsik. Domácí brankář hru velmi rychle otočil před druhou z branek, kde uvidíme další přímý kop!

48

Žlutou kartu dostává Máté Pátkai (Videoton FC Fehérvár), který ve vzdušném souboji trefil soupeře loktem do hlavy. Hlavní sudí s prvním potrestáním ve druhém poločase vůbec neváhal.

47

Jen pro připomenutí! Fehérvár nastoupil do dnešního zápasu v tmavě modré sadě dresů a hostující Midtjylland zvolil tradiční červené dresy. Ovšem poj%dme se vrátit k dění na hrací ploše, kde bude k vidění standardní situace dánského celku.

46

Hlavní sudí pan Ville Nevalainen dal pokyn k zahájení druhého poločase, k výkopu se postavil Václav Kadlec. Midtjylland se pokusil o dlouhý nákop, který sebral ze vzduchu jeden ze stoperů.

46

Střídání v týmu Videoton FC Fehérvár: ze hřiště odchází Danko Lazović, přichází Róbert Feczesin.

46

Začal druhý poločas.
Oba celky se již vracejí na zelený pažit, už se jen čeká na rozhodčí, kteří dorazí za pár okamžiku. Za několik málo vteřin budeme pokračovat druhým poločasem.
V prvním poločase jsme sledovali zajímavý fotbal. Na obou týmech je vidět, že chtějí vyhrát a připravit si výsledek do odvety. Hra se nám přelévá ze strany na stranu a trochu lepší je Midtjylland, který velmi často kombinuje na polovině domácích. Ti po většinu času nedokáží udržet balon u kopaček a i proto jsou pod tlakem. Uvidíme, co nám týmy předvedou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.

45+1

První poločas skončil.

45

Hlavní sudí přerušuje hru, když po jednom zákroku zůstal ležet Danko Lazović. Domácí hráč se drží v oblasti zad, ale zdá se, že bude v pořádku.

44

K Václavu Kadlecovi se stáhli dva soupeře, ale český útočník velmi dobře našel ve druhé vlně Rilwana Hassana. Ovšem jeho pokus letěl jen do prostoru, kde stál připravený brankář.

43

Midtjylland se dostal opět rychle k balonu a míří s ním k brance soupeře. Jenže v prostoru před vápnem přišel o balon. Nic méně Videoton volí jen další odkop do území dánského celku.

41

41. Nadějná pozice Václava Kadlece, který trefil jen soupeře

41

Centrovaný míč z levé strany byl sražený k Václavu Kadlecovi, jenž se pěkným stažením míče zbavil soupeře, ale jeho následná střela skončila jen na bránícím hráči. Ovšem šanci si říkala o mnohem více než jen trefení soupeře.

40

V kombinaci vidíme hostující tým, který zkoušel nákop na Václava Kadlece. Jenže český útočník po souboji upadl na zelený pažit, a tak s dalším útokem přijde Fehérvár.

39

První poločas už míří ke svému konci a zatím musím přiznat, že sledujeme velmi zajímavé utkání. hra se velmi rychle přelévá ze strany na stranu a duelu již schází pouze branka.

38

Fehérvár mohl zahrozit po rohovém kopu, ale hlavička jednoho z domácích hráčů narazila do zad soupeře a bude se tedy kopat další roh. Jenže po tom už Videoton nedokázal zahrozit.

37

U půlící čáry udělal chybu Filip Novák, a tak se Midtjylland musel velmi rychle vracet před svoji branku. Centrovaný míč mířil k zadní tyči, kde byl Danko Lazović, ale předním odvrátil míč na roh bránící hráč.

36

Václav Kadlec si dal před balon dobře tělo a dokázal také přihrát. Ovšem myšlenku spoluhráče už český útočník nepochopil, a tak z další nadějné šance hostujícího celku nic nebude.

34

Autové vhazování dokázala domácí obrana odvrátit k soupeři. K vidění byl pěkný pas za obranu, který dopadl na kopačku Paula Onuachua, jenž si nepohlídal ofsajdovou linii.

33

Zatím nejlepším hráčem na hrací ploše je Pione Sisto, který se neustále spoluhráčům nabízí a je vidět, že chce balon. Hostující záložník je zatím rozdílovým hráčem obou týmů.

32

Český krajní obránce ve službách dánského klubu hledal kolmou přihrávkou spoluhráče, ale míč z jeho kopačky byl příliš dlouhý a skončil jen v zámezí.

31

Fehérvár vyslal dvě střely, tu první zastavil Filip Novák a druhou Václav Kadlec, který mohl jít do rychlého protiútoku, ale byl faulován. Český útočník žádal pro soupeře žlutou kartu, ale hlavní sudí jeho gesto nevnímá.

30

Po půl hodině hry sledujeme delší kombinaci Fehérváru, který se z míčem dostal těsně za půlící čáru. Ovšem hostující tým přistupuje k soupeřům velice dobře.

29

Již po několikáté zafungovala spolupráce Filipa Nováka s Pionem Sistoem, jenž se odhodlal ke střela. Ta byla vyslána z velké dálky a navíc branku nemohla ohrozit.

28

Václav Kadlec už se rozebíhal k tomu, aby šel sám na brankáře. Ovšem hlavní rozhodčí viděl faul jeho spoluhráče, a tak se k balonu dostanou na chvíli domácí hráči.

27

Máme za sebou sedmadvacet minut zápasu a musíme sportovně uznat, že lepším týmem je hostující Midtjylland. Hostující celek těží z chyb soupeře, kterému se navíc nedaří udržet balon.

25

25. Pione Sisto hledal před brankou osamoceného Filipa Nováka

25

Pione Sisto se prosadil v souboji jeden na jednoho a pokoušel se centrem najít osamoceného Filipa Nováka, jenž by zakončoval do prázdné branky. Ovšem do centru se vložil domácí brankář, který stoprocentní šanci překazil.

24

Midtjylland pokračuje v kombinaci na polovině domácího celku. Hráči v červených dresech hledají recept na dobře se přesouvající obranu Videotonu.

23

V posledních minutách se Fehérváru nedaří udržet míč na kopačkách, a tak je pod velkým tlakem. Další pas na Krisztiana Geresiho byl příliš dlouhý a skončil u stopera.

22

Dánský tým táhne hodně útoků po levé straně, takže Filip Novák je hodně vidět. V posledním okamžiku byl navíc český obránce zastavený jen za cenu faulu.

21

Hostující trenér ukazuje hráčům, kudy má jít další jejich kombinace, a tak se český krajní obránce s míčem otočil a přenesl ho na druhou stranu hřiště.

19

K centru se na levé straně dostal Filip Novák, který na zadní tyči hledal Václava Kadlece, ale k balonu se dostal bránící hráč.

18

Videoton zastavil další útok soupeře a snažil se o kombinaci na vlastní polovině. Ovšem dánský tým balon velmi rychle vybojoval zpátky a může přijít s dalším útokem.

16

Žlutou kartu dostává Rasmus Nissen (FC Midtjylland). Devatenáctiletý hráč byl v souboji výrazně pomalejší a musel si pomoci zatažením za dres.

15

Z přímého kopu trefil dánský ofenzivní záložník pouze zeď, od které se míč dostal jen vysoko nad branku a bude se kopat rohový kop. K centru od rohového praporku se procpal Filip Novák, jehož hlavička končí v náručí gólmana.

14

Těsně za pokutovým územím byl faulován Kristoffer Olsson, který pro dánský tým vybojoval standardku z výborné pozice. Uvidíme, jak s ní Pione Sisto naloží.

13

Domácí tým je velmi aktivní, když první střelu zastavila hostující obrana a následná dorážka Asmia Suljiće byla už spíše propagační. Hostující brankář si pro balon v poklidu doběhl.

12

Parádní individuální akcí se prezentoval Václav Kadlec, který obešel dva soupeře, jenže jeho tým balon ztratil, a tak se do šance řítil Asmir Suljić. Ten se ukvapil a jeho zakončení už za moc nestálo.

11

Na levé straně si balon se spoluhráčem narazil Filip Novák, jehož další přihrávka byla nepřesná a skončila u soupeře. Midtjylland se musí rychle vracet za balon.

10

Rychlý protiútok domácího týmu zastavil taktickým faulem Kian Hansen. Ovšem napomenutí ze strany rozhodčího přišlo k domácímu hráči, jenž žádal pro soupeře první žlutou kartu zápasu.

9

Po rozehrání volného kopu se do ofsajdu dostal jeden z hráčů v červeném, který si nabíhal do vápna, ale nepohlídal si své postavení.

8

Domácí publikum se velmi zlobí po výroku hlavního sudího. Ovšem opakovaný záběr nám odhalil, že se opravdu jednalo o šlapák domácího hráče, a tak byl faul správně odpískán.

7

Václav Kadlec napadá rozehrávku soupeře velmi vysoko, ale bývalý sparťanský záložník se k balonu nedostane. Videoton se rozhodl ke kombinaci na vlastní polovině hrací plochy.

6

Zatím sledujeme velmi zajímavý duel, který se přelévá ze strany na stranu. Budeme svědky první standardní situace, ale hostující obrana odvrátila centr mířící do vápna.

5

Zatím se hraje hodně kolem půlící čáry, ale v tento moment se hra přerušuje, jelikož byl faulovaný Asmir Suljić. Po rychlém rozehrání byla k vidění první větší šance, do které se dostal Krisztian Geresi, ale hostující brankář vyběhl včas ze své branky.

4

Dánský tým kombinoval na levé straně hrací plochy, ale Pione Sisto balon nedokázal zpracovat, a tak se hra otáčí před druhou z branek. K vidění byl dlouhý pas, ale Krisztian Geresi na míč nedosáhl.

3

Z velké dálky se k zakončení odhodlal domácí Ádám Bódi, jehož pokus do prostoru tří tyčí nezamířil, a tak budeme sledovat pouze odkop od branky hostujícího celku.

2

Domácí tým nastoupil k dnešnímu zápasu v tmavě modré sadě dresů a hostující Midtjylland zvolil tradiční červenou barvu. Pojďme se vrátit k dění na hrací ploše, kde se k hlavičce dostal hostující hráč, jehož pokus mířil jen nad branku.

1

Hlavní rozhodčí pan Ville Nevalainen z Finska dal pokyn k zahájení zápasu. K úvodnímu výkopu se postavil domácí Krisztian Geresi.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Videoton FC Fehérvár: Kovácsik – Nego, Vinícius (C), Lang, Stopira – Szolnoki, Pátkai – Bódi, Lazović, Suljić – Geresi.
Náhradníci: Horváth – Feczesin, Kovács, Oliveira, Juhász, Barczi, Simon.

FC Midtjylland: Dahlin – Nissen, K. Hansen (C), Banggaard, Novák – Halsti – Hassan, Onuachu, Olsson, Sisto – Kadlec.
Náhradníci: Andersen – Munksgaard, Riis, Larsen, Duelund, Thychosen, Rømer.

Rozhodčí: Ville Nevalainen – Ville Koskiniemi, Sami Nykänen (všichni FIN).
Přeji vám příjemný dobrý večer, ten patří třetímu předkolu Evropské ligy. Již jsou známy sestavy obou soupeřů, které si za pár momentů představíme. Jen vám mohu prozradit, že v sestavě hostujícího týmu se nacházejí oba čeští hráči.
V tomto dvojutkání třetího předkola Evropské ligy je mírným favoritem dánský tým, který předvádí kvalitní fotbal. Ovšem se dá očekávat, že Fehérvár nedá svou kůži lacino a bude hrozit z rychlých protiútoků, které se mu dařili také ve druhém předkole. Uvidíme, který z týmů vstoupí do prvního zápasu lépe. Náš podrobný textový přenos startuje ve 20 hodin 30 minut.
Videoton FC Fehérvár

Také Videoton je ve hře o Evropskou ligu od prvního předkola, v němž se utkal s Zarii Balti, kterou vyřadil těsným způsobem. V prvním zápase na vlastní půdě zvítězil Fehérvár 3:0, ale v odvetě utrpěl prohru 0:2. Ve druhém předkole maďarský tým vyřadil po výsledcích 2:0 a 1:1 srbské Čukarički.

V letošní sezóně s v maďarské OTP Bank Lize se odehrála dvě kola. Ovšem Videotonu se zatím vůbec nedaří, když získal pouhý bod. V prvním zápase podlehl Videoton na vlastní půdě DVTK 1:2 a ve druhém remizoval 1:1 s Paks. Zatímco, fanoušci jsou spokojeni s děním na evropské scéně, tak na té domácí nemají důvod k radosti.
FC Midtjylland

Dánský tým má ve svých řadách dva české hráče, kterými jsou Filip Novák a také Václav Kadlec. V dánské nejvyšší soutěži oba hráči odehráli dvě utkání a každý z nich již vsítil jednu branku.

Midtjylland už v kvalifikaci o Evropskou ligu musel ujít dlouhou cestu, když absolvoval už první předkolo. V něm se utkal s litevskou Suduvou, kterou dokázal vyřadil (1:0, 1:0). Ve druhém předkole čekal na dánský tým lichtenštejnský Vaduz, nad nímž zvítězil 3:0 a v odvetě remizoval na půdě soupeře 2:2. Do třetího předkola nebude moci naskočit zkušený Jakob Poulsen, jenž viděl v Lichtenštejnsku kartu červené barvy.

V dánské Superilize se odehrály dvě kola. V tom první Midtjylland remizoval na domácí půdě s Randersem 2:2. Ve druhém kole zajížděl dnes hostující tým na hřiště Nordsjaellandu, kde zvítězil 4:0.

Momentka dánského celku z tréninku den před utkáním

Vítám vás u třetího předkola Evropské ligy, v němž budeme sledovat Videoton FC Fehérvár a FC Midtjylland.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

FC Fehérvár – FC Midtjylland

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 55. Novák

Karty:   48. Pátkai (VID), 87. Oliveira (VID) – 16. Nissen (MID), 78. Onuachu (MID)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 19:17.

FC Fehérvár: Kovácsik – Nego, Vinícius (C), Lang, Stopira – Szolnoki, Pátkai – Bódi (61. Oliveira), Lazović (46. Feczesin), Suljić – Geresi (83. Barczi).
Náhradníci: Horváth – Feczesin, Kovács, Oliveira, Juhász, Barczi, Simon.

FC Midtjylland: Dahlin – Nissen, K. Hansen (C), Banggaard, Novák – Halsti – Hassan, Onuachu, Olsson, Sisto (88. Duelund) – Kadlec.
Náhradníci: Andersen – Munksgaard, Riis, Larsen, Duelund, Thychosen, Rømer.

Rozhodca: Ville Nevalainen – Ville Koskiniemi, Sami Nykänen (všichni FIN)

Odveta: Midtjylland - Fehérvár 1:1

Európska liga (predkolá)

Larnaca – S. Moskva 17:00 1:1

FK Oleksandrija – Hajduk Split 18:30 0:3

Heracles – Arouca 18:45 1:1

Lille – Qäbälä 19:00 1:1

Žodino – Rapid Viedeň 19:00 0:0

Jelgava – Beitar Jeruzalém 19:00 1:1

Zagłębie – SønderjyskE 19:00 1:2

Lok. Záhreb – Vorskla Poltava 19:00 0:0

Austria – Trnava 19:00 0:1

Slavia – Rio Ave 19:00 0:0

Göteborg – Helsinki 19:00 1:2

Başakşehir – Rijeka 19:30 0:0

Birkirkara – FK Krasnodar 19:30 0:3

Luzern – Sassuolo 19:45 1:1

Grasshoppers – Limassol 19:45 2:1

Genk – Cork City 20:00 1:0

Osmanlispor – Kalju 20:00 1:0

CS Pandurii – Tel Aviv 20:00 1:3

Škendija – Mladá Boleslav 20:00 2:0

Novi Sad – Minsk 20:00 1:1

Panathinaikos – Štokholm 20:00 1:0

Hertha – Brøndby 20:15 1:0

Gent – Constanta 20:30 5:0

Fehérvár – Midtjylland 20:30 0:1

Domžale – West Ham 20:45 2:1

Alkmaar – Giannina 20:45 1:0

Aberdeen – Maribor 20:45 1:1

Saint-Étienne – AEK Atény 21:00 0:0

Admira Wacker Mödling – Liberec 21:05 1:2