Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Bayer Leverkusen – FC Augsburg

0:0

koniec (0:0)

21.09.2016, 20:00 • BayArena, Leverkusen • 4. kolo • Tomáš Pajerský

Tipsport: 1.47 4.8 6.7

Domáci Leverkusen bol dnes lepším tímom ako Augsburg, mal viac šancí a veľkú územnú prevahu, ale domácim sa nepodarilo prepasírovať loptu za chrbát hosťujúceho gólmana a tak sa v BayAréne zrodil medzi Bayerom Leverkusen a FC Augsburg nerozhodný bezgólový výsledok 0:0. (21:53:59)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

90+3. Marwin Hitz (AUG), Stefan Kießling (LEV)

90+3

Hrá sa posledná minúta nadstaveného času a Leverkusen zrejme prepásol poslednú obrovskú šancu na víťazný gól. Po centri z pravej strany sa dostal k hlavičke vo vápne Kießling, ale Hirtz jeho strelu hlavou z bezprostrednej blízkosti vynikajúco vyrazil a tým zrejme zachránil Augsburg pred prehrou v dnešnom zápase!

90+2

Brandt sa na pravej strane snažil o prienik do vápna hostí, ale vynikajúco ho odzbrojil Stafylidis.

90+1

Nadstavujú sa tri minúty.

90

Domáci si vybojovali rohový kop z pravej strany, ktorý zahrával Brandt, ale jeho center bol zblokovaný hosťujúcou obranou. Krátko na to bol Finnbogasonovi na druhej strane ihriska pískaný ofsajd.

89

Pohjanpalo a Kießling pekne zakombinovali pred šestnástkou hostí a zdalo sa, že prvý menovaný sa dostane do streleckej príležitosti, ale napokon zasiahla obrana Augsburgu včas. Domáci však zostali na útočnej polovici s loptou na kopačkách.

88

Kampl hľadal centrom z ľavého krídla spoluhráča na pravej strane útočnej polovice, ale po jeho pokuse o prihrávku lopta opustila hraciu plochu a znovu uvidíme Hirtzov odkop od brány.

87

Pohjanpalo hľadal pekným centrom z ľavého krídla Aránguiza, ale bol z toho len odkop od brány v podaní Hirtza. Na druhej strane zahrávali krátko na to voľný kop hostia, ale domáca obrana odvrátila loptu do bezpečného stredu pola.

86

Hráči Leverkusenu obliehajú pokutové územie Augsburgu na ľavom krídle, pred nami posledná päťminútovka zápasu.

85

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Gojko Kačar, prichádza Christoph Janker.

84

Dnešné stretnutie sleduje 24097 divákov.

83

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Jan Morávek, prichádza Halil Altintop.

82

Na krásny center z pravej strany si nabiehal vo vápne striedajúci Pohjanpalo, ale Baier zakročil skôr a hlavou odvrátil loptu do bezpečia.

81

Pred nami je posledná desaťminútovka zápasu, Augsburg stratil loptu v strede pola po nepresnej prihrávke Moráveka.

80

Hráči Bayeru Leverkusen si vybojovali rohový kop z pravej strany, ale po ňom prišlo nepresné zakončenie Kießlinga.

78

Tentokrát padol vo vápne domáceho tímu Finnbogason po súboji s Tahom, ale hlavný arbiter celú situáciu vyhodnotil ako útočný faul Finnbogasona.

77

Do obrovskej streleckej príležitosti sa dostal striedajúci Brandt, ale pokus domáceho hráča z pravej strany pokutového územia sa skončil len Hirtzovým odkopom od brány.

76

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Lars Bender, prichádza Joel Pohjanpalo.

75

75. Jan Morávek (AUG)

75

Po centri z ľavého krídla sa dostal do ideálnej streleckej príležitosti Čech Morávek, ale jeho parádny volej ešte krajším zákrokom vyrazil Leno!

74

Leverkusen odmietol ponúknutú šancu na otvárací gól a to na psychike domácim hráčom rozhodne nepridáva. Momentálne sú však s loptou na kopačkách na útočnej polovici.

72

72. Charles Aránguiz (LEV)

72

Pokutový kop domáceho tímu zahrával Aránguiz, ktorý však svoj strelecký pokus z bieleho bodu poslal tesne nad brvno hosťujúcej brány!

71

Žltú kartu za faul na Kießlinga vo vápne dostáva Jeffrey Gouweleeuw (FC Augsburg).

71

71. Kevin Volland (LEV), Jeffrey Gouweleeuw (AUG)

71

Bola nariadená penalta pre Leverkusen!

70

Hráči Leverkusenu si prihrávajú na vlastnej polovici, zatiaľ čo Bender je ešte stále ošetrovaný za postrannou čiarou. Pred nami je posledných dvadsať minút zápasu.

69

Domáci kapitán Bender sa snažil o prienik po pravom krídle, ale po kolízii s Či Tong-wonom ostáva Bender ležať na trávniku držiac sa za členok a musí sa zveriť do opatery klubových lekárov.

67

Nepresnosti na oboch stranách v strede pola.

66

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Hakan Çalhanoğlu, prichádza Julian Brandt.

65

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Javier Hernández, prichádza Stefan Kießling.

65

Náznaky šancí na oboch stranách. Za hostí to skúšal Kačar, krátko potom na druhej strane ihriska za domácich Chicharito, ale napokon z ani jednej šance nebolo nič a opäť je lopta v strede pola. Tentokrát na kopačkách hostí.

64

Po nepresnom centri od jedného z hostí bude Leno vykopávať od vlastnej brány. Zápas nemá v posledných minútach vysoké tempo.

63

Dragovič už pokračuje v zápase a takmer hneď po návrate sa previnil faulom proti Kačarovi v strede pola.

62

Dragovič odchádza po vlastných za postrannú čiaru, kde sa zveruje do opatery klubových lekárov, ale vyzerá to tak, že bude môcť pokračovať v zápase.

61

V strede pola faulovaný domáci zadák Dragovič, voľný kop pre Leverkusen.

60

Ťažiskom hry stále stred pola, je za nami hodinka hry.

59

Oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.

57

57. Hakan Çalhanoğlu (LEV)

57

Priamy kop domáceho celku zahrával Çalhanoğlu, ale jeho peknú prudkú strelu do stredu brány dokázal Hirtz vyraziť na rohový kop. Po ňom Leverkusen síce zostal na polovici súpera, ale mimo nebezpečného územia pre vápno Augsburgu.

55

Leverkusen bude zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti potom, čo Či Tong-won fauloval Kampla.

54

Hirz bude opäť vykopávať od svojej brány po nepresnom centri z ľavej strany na Chicharita.

53

Na polovici Augsburgu sa dostali do stretu Hernández a Hinteregger. Domáci útočník si vehementne pýtal od hlavného arbitra odpískanie faulu, ale mexický reprezentant sa toho nedočkal.

52

Finnbogasonov strieľaný center z pravej strany skončil len v náručí pripraveného Lena.

51

Po voľnom kope domáceho tímu uvidíme len odkop od Hirtzovej brány.

50

Krásna spolupráca na jeden dotyk takmer znamenala prečíslenie pre Leverkusen, ale Chicharito bol faulovaný a tak z toho bude voľný kop pre domáci tím.

48

Druhý polčas sa začal dramaticky, videli sme prvú žltú kartu, krátko potom mal sľubnú šancu Chicharito a momentálne stále domáci hráči nebezpečne kombinujú na polovici hostí.

46

Žltú kartu za tvrdý faul v strede pola na Çalhanoğluho dostáva Paul Verhaegh (FC Augsburg).

46

Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Ku Ča-čchol, prichádza Philipp Max.

46

Začal sa druhý polčas.

Oficiální statistiky po nakonec velice atraktivním poločase.

V prvom polčase sú aktívnejším a lepším tímom jednoznačne hráči domáceho Leverkusenu, ale gól zatiaľ nestrelili a tak do druhého dejstva vstúpia oba celky za vyrovnaného bezgólového stavu 0:0.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Hrá sa posledná minúta riadneho hracieho času prvého polčasu.

44

Hráči Leverkusenu zakladajú útok na vlastnej polovici.

43

43. Charles Aránguiz (LEV)

43

Domáci potiahli útok po ľavom krídle a po Vollandovom prízemnom pase sa do vynikajúcej šance dostal Aránguiz, ktorý ale nikým neatakovaný z ideálnej príležitosti poslal loptu vysoko nad brvno hosťujúcej brány.

42

Leverkusen v posledných minútkach nepúšťa Augsburg výrazne na svoju polovicu a práve naopak. Sú to domáci, kto už niekoľko minút s menšími prestávkami pravidlene nebezpečne oblieha pokutové územie súpera.

41

Na vlastnej polovici sa lopty zmocnila obrana Augsburgu a teraz sú to hostia, kto sa snaží o postupnú útočnú kombináciu z hĺbky vlastnej defenzívy.

40

Momentálne si hráči domáceho celku prihrávajú v strede pola, zatiaľ čo prvý polčas sa už prehupol do svojej poslednej päťminútovky.

39

Hráči Bayeru Leverkusen z priameho kopu nevyťažili nič a hoci sú momentálne s loptou na kopačkách na polovici súpera, obrana Augsburgu ich drží v bezpečnej vzdialenosti od Hirtzovej brány.

37

Stafylidis nechtiac spracoval Benderov center z pravej strany rukou a bude z toho priamy kop domáceho tímu.

36

Finnbogason sa takmer rútil do brejku sám na gólmana Lena, ale aj táto akcia hosťujúceho celku sa skončila postavením mimo hry.

35

35. Javier Hernández (LEV)

35

Po Chicharitovej akcii vo vápne zahrávali hráči Leverkusenu rohový kop. Po ňom sa k strele nedostali a hoci ešte chvílu obliehali pokutové územie hostí, krátko potom sa hra presunula do stredu pola.

34

Po rohovom kope Augsburgu sa ofenzívna snaha hostí skončila ofsajdom, v ktorom bol Či Tong-won.

33

Po peknej zasekávačke sa Či Tong-won zbavil domáceho beka a z ľavej strany vápna sa odhodlal k strele. Jeho peknú prudkú strelu však Leno vyrazil na rohový kop. Toto bola prvá vážnejšia šanca hosťujúceho tímu!

32

32. Či Tong-won (AUG)

32

Hrá sa stále v strede pola, v držaní lopty sa striedajú oba celky.

31

Domáci si prihrávajú v strede pola.

30

Krátko po priamom kope domácich mali rovnakú príležitosť z ľavej strany aj hostia, ale po centri z priameho kopu Kačar v dobrej príležitosti netrafil loptu ideálne a minul bránu. Za nami je polhodinka hry.

29

29. Javier Hernández (LEV)

29

Po centri z priameho kopu sa k hlavičke dostal Hernández, ale hráč prezývaný Chicharito svoju strelu hlavou nasmeroval len do stredu brány, kde zasiahol pripravený Hirtz!

28

Stafylidis v strede pola fauloval Vollanda a bude z toho priamy kop domáceho tímu zo strednej vzdialenosti.

27

Hernández a Volland narobili problémy hosťujúcej obrane v ich vápne, ale napokon Vollandov strelecký pokus z ľavej strany pokutového územia trafil len jedného z brániacich hráčov Augsburgu.

26

Hráči Leverkusenu kombinujú na polovici súpera, ale zatiaľ v bezpečnej vzdialenosti od brány Augsburgu.

25

V posledných dvoch minútach je ťažiskom hry stále stred pola, kde vidíme viacero nepresností z oboch strán.

24

Oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.

23

23. Kevin Volland (LEV)

23

Po Kamplovej snahe o prienik na pravom krídle odkopával loptu jeden z bekov Augsburgu na roh a my sme videli prvý rohový kop domácich v tomto zápase, po ktorom sa dostal do zakončenia hlavou Volland, ale bude z toho len odkop od brány v podaní Hirtza.

21

Nepresnosti na oboch stranách. Najskôr dokázala obrana hostí odvrátiť vysoký center domáceho hráča smerujúci do vápna, krátko na to si pre zmenu hostia neprihrávali presne v strede pola.

20

Hráči Bayeru Leverkusen si prihrávajú v oblasti stredového kruhu. Je za nami úvodných dvadsať minút stretnutia.

18

Stafylidis odkopával loptu z vlastného pásma pred domácim Vollandom, ale pošmykol sa a lopta po odkope z jeho kopačky nemala razanciu, lenže domáci hráč nedokázal toto zaváhanie využiť.

17

Nebezpečne operoval s loptou na pravom krídle hosťujúci kapitán Verhaegh, ale napokon obranca Augsburgu stratil na útočnej polovici loptu.

16

Ofenzívna snaha domáceho tímu po ľavom krídle sa skončíla útočným faulom Wendella.

15

Augsburg to už niekoľkokrát v dnešnom zápase skúsil vysokým centrom na pravé krídlo, ale zatiaľ neúspešne. Tentokrát center hosťujúceho hráča zo stredu pola spracoval na pravej strane Wendell a po jeho obrannom zákroku si domáci prihrávajú na vlastnej polovici.

14

Oba celky sa striedajú v držaní lopty v strede pola.

12

Bender sa snažil o strelu spoza šestnástky, ale pri pokuse o strelu svojou nohou nešťastne zasiahol nohu jedného z hráčov Augsburgu a bude z toho voľný kop hostí.

11

Kampl sa snažil o prienik po ľavom krídle a hoci ho hosťujúci zadák nedokázal obrať o loptu, domácemu záložníkovi ušla lopta z kopačky a opustila hraciu plochu. Loptu späť do hry odkopom vráti Hirtz.

10

Hráči Augsburgu zahrávali rohový kop z pravej strany, ale po centri od rohovej zástavky domáca obrana odvrátila loptu do stredu pola. Je za nami úvodná desaťminútovka stretnutia.

9

Finnbogason pokazil sľubne rozbehnutú akciu domáceho tímu, keď ho na pravom krídle pripravil o loptu domáci zadák Dragovič.

8

Opäť sme videli nepresný cenetr z domáceho tábora a po Hirtzovom výkope od brány kombinujú hostia v strede pola.

6

Kampl sa snažil o center do vápna, ale po jeho pokuse o prihrávku sa lopty zmocnil gólman Augsburgu Hirtz.

5

Henrichs sa na pravom krídle zbavil beka a na hranici vápna hľadal prihrávkou do behu jedného zo spoluhráčov, ale hosťujúci Stafylidis uhádol jeho úmysel a odkopol loptu do bezpečia.

4

Po vysokom centri na pravé krídlo Kačar nezískal loptu, ale dopustil sa útočného faulu a po voľnom kope sa lopty na vlastnej polovici zmocnil domáci tím.

3

Po prízemnom centri z ľavého krídla sa zdalo, že Hernández bude zakončovať z bezprostrednej blízkosti brány, ale v poslednej chvíli loptu pred domácim útočníkom tečoval do bezpečia Hinteregger!

2

Hráči Leverkusenu si posúvajú loptu v strede pola.

1

Hneď v prvej minúte duelu sa útočného faulu v strede pola dopustil hosťujúci Či Tong-won a uvidíme voľný kop Leverkusenu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, Dragović, Wendell – Kampl, L. Bender (C), Aránguiz, Çalhanoğlu – Volland, J. Hernández.
Náhradníci: R. Özcan – Toprak, Baumgartlinger, Mehmedi, Kießling, Brandt, Pohjanpalo.

FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis – Kačar, Baier – Či Tong-won, Morávek, Ku Ča-čchol – Finnbogason.
Náhradníci: Luthe – Janker, Altintop, Feulner, Schmid.

Rozhodca: J.Drees – T. Gerach, C.Gittelmann.

Hráči Leverkusenu absolvovali v úterý zajímavou challenge.

Vzájomné zápasy
Po dvoch výhrach Bayeru Leverkusen vo vzájomných zápasoch proti Augsburgu, sa posledné tri vzájomné merania síl skončili nerozhodným výsledkom. Naposledy sa tieto dva celky proti sebe postavili v marci tohto roka a v rámci stretnutia 25.kola minulého ročníka Bundesligy sa na ihrisku Augsburgu zrodil remízový výsledok 3:3.
FC Augsburg
Hostia majú na svojom konte rovnaký počet bodov ako Bayer. V prvom ligovom zápase tejto sezóny prehrali na domácom trávniku 0:2 s Wolfsburgom, ale v druhom zápase vyhrali na pôde Werderu Brémy 1:2. Naposledy v domácom stretnutí nestačili na Mainz 05 a prehrali po výsledku 1:3.
Bayer Leverkusen
V úvodných troch kolách hráči Bayeru Leverkusen zaknihovali dve prehry a jednu výhru, takže majú na svojom konte 3 body. V prvom kole kole prehrali 2:1 na pôde Borussie Mönchengladbach, aby následne doma zvíťazili 3:1 nad HSV. V poslednom ligovom zápase Bayer nestačil na tím Eintracht Frankfurt, keď na frankfurtskej pôde prehral 2:1.
V rámci 4.kola nemeckej Bundesligy sa proti sebe postavia v BayArene domáci Bayer Leverkusen a hosťujúci FC Augsburg.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

Bayer Leverkusen – FC Augsburg

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   46. Verhaegh (AUG), 71. Gouweleeuw (AUG)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:15.

Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, Dragović, Wendell – Kampl, L. Bender (C) (76. Pohjanpalo), Aránguiz, Çalhanoğlu (66. Brandt) – Volland, J. Hernández (65. Kießling).
Náhradníci: R. Özcan – Toprak, Baumgartlinger, Mehmedi, Kießling, Brandt, Pohjanpalo.

FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis – Kačar (85. Janker), Baier – Či Tong-won, Morávek (83. Altintop), Ku Ča-čchol (46. Max) – Finnbogason.
Náhradníci: Luthe – Janker, Altintop, Feulner, Schmid, Max, Bobadilla.

Rozhodca: J.Drees – T. Gerach, C.Gittelmann