Menu

Futbal

Španielsky pohár

AD Alcorcon – Deportivo Alavés

0:2

koniec (0:0)

18.01.2017, 19:15 • Estadio Santo Domingo • Štvrťfinále • Vojtěch Balon (@VojtaBalon) cz

Fortuna: 2.57 2.87 3.15

To je z mé strany vše, příště na počtenou! (21:08:05)
Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 1:3. Rohy: 4:2.
A je hotovo! Dlouho se zdálo, že toto nepříliš atraktivní utkání nakonec skončí bezbrankovou remízou, střídající Ibai Gómez ale v samotném závěru dvěma slepenými góly vyhrál zápas pro prvoligový Alavés! Deportivu bude stačit stvrdit postup do semifinále v domácí odvetě, zatímco Alcorcónští už to budou mít hodně těžké.

90+4

Konec zápasu.

90+4

90+4. Ibai GÓMEZ - 0:2

90+4

Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
IBAI GÓMEZ se trefuje znovu a Deportivo už klepe na brány semifinále! Hosté si do odvety odvezou přívětivý výsledek, což nyní parádní trefou z přímého kopu k pravé tyči potvrdil opět střídající Gómez.

90+3

V poslední minutě nastavení se veškerý děj odehrává na obranné polovině Alcorcónu a tribuny domácího stadionu už se začínají vyprazdňovat.

90+2

Domácí kapitán Carlos Bellvís v návalu frustrace zbytečně fauloval Santose ve středu hřiště a sudí Izquierdo mu bez váhání ukázal rovnou červenou kartu!

90

90. Ibai GÓMEZ - 0:1

90

Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
Tak to je obrovský šok pro domácí, Deportivo jde v poslední minutě základní hrací doby do vedení! Po Santosově centru z pravé strany se balon dostal až na kopačku IBAIE GÓMEZE, který po dvou minutách na hřišti rozjásal alavéský kotel!

88

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Aleksandar Katai, přichází Ibai Gómez.

87

Zhruba pět minut před koncem se oba týmy soustředí především na pevnou defenzívu, hra je hodně rozkouskovaná a plná nepřesností.

86

Tropiho nákop na útočnou polovinu příliš přesný nebyl, Nelson ale ještě udržel míč na hrací ploše a domácí mohou pokračovat v kombinaci.

84

Aktivně napadající hráči ve žlutých dresech vytlačili Deportivo až k Ortolovi, hosté to ale nakonec zvládli a do další protiakce už míří Camarasa.

83

Ani v závěrečné desetiminutovce ani jeden z týmů nezvýšil aktivitu, nudná podívaná bez jakýchkoliv příležitostí pokračuje i nadále.

82

Raúl García tvrdě vypálil z uctivé vzdálenosti, jeho pokus ale postrádal přesnost a balon proletěl vysoko nad Jiménezovou svatyní.

80

Se žlutými kartami se roztrhl pytel, Aleksandar Pantić nyní naprosto zbytečně srovnal Giméneze se zemí a ani on se karetnímu trestu nevyhnul.

80

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rubén Sobrino, přichází Deyverson.

80

Hostům byl navíc odpískán ofsajd, Jiménez tak nakonec mohl zůstat zcela v klidu. Deset minut před koncem bude mít domácí gólman spoustu času na rozehrávku.

79

Střídající Víctor Camarasa si došel pro přímý kop z velmi nadějné pozice, jehož exekuce se ujal Katai, jehož centr na vzdálenější tyč ale nikoho v modrém dresu nenašel.

77

Alavés bude mít spoustu času na rozehrávku, střídající Kadir totiž naprosto zbytečně srovnal se zemí Daniho Torrese.

76

Alexander Katai si teď pořádně koledoval! Horkokrevný Srb udeřil rukou do obličeje Iviho Aleja a může být rád, že za to vyfasoval "jen" žlutou kartu.

75

Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází David Rodríguez, přichází Foued Kadir.

73

Ivi Alejo to zkusil z vcelku velké vzdálenosti, jeho projektil ale navíc ani nemířil mezi tři tyče, a tak mohl Ortolá zůstat v klidu.

72

Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Nenad Krstičić, přichází Víctor Camarasa.

71

Katai umně přenesl hru na úplně volného Daniho Torrese, jehož následný centr do pokutového území ale nikoho v modrém dresu nenašel.

69

Nechme se překvapit, zdali se někomu podaří vybojovat si lepší výchozí pozici směrem do odvety, která se hraje příští úterý v Alavésu.

68

Kiko Femenía nic nevymýšlel a vrátil balon stoperům, fotbalisté Alavésu se ani v této fázi zápasu nikam neženou.

67

Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází Pablo Pérez, přichází Álvaro Giménez.

65

Zhruba pětadvacet minut před koncem stále čekáme na první větší šanci utkání, nepočítáme-li trefu Sobrina, která ale padla z jasného ofsajdu.

64

Alexandr Katai mohl vyrazit do další rychlé protiakce, srbského křídelníka ale zradilo zpracování a hráči ve žlutých dresech opět v klidu rozehrávají.

63

Sobrino těsně nedosáhl na příliš prudký pas do předbrankového prostoru a střídající Plano posléze zavezl míč do bezpečí.

62

Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází Carlos Martín Luque, přichází Oscar Plano.

60

Nelson zbytečně fauloval poblíž postranní čáry a portugalský krajní bek ve službách Alcorcónu za to vyfasoval žlutou kartu.

58

Los Alfareros se v podstatě jen brání, daří se jim to ale na výbornou. Deportivo musí zakládat další akci až od stopera Aleksandara Pantiće.

57

Alcórconští se sice daleko nedostal, Nelsonova nepovedená přihrávka se však do autu dokutálela od Sobrina, a tak budou domácí vhazovat.

56

Krstičić se náramně uvolnil ve středu hřiště a zbavil se dvou hráčů soupeře, poté ale o míč přišel a domácí už zakládají protiútok.

54

Určitý díl viny spadá i na nezvykle podmáčený trávník, v Alcorcónu panují teploty těsně nad bodem mrazu, což ve slunném Španělsku není příliš obvyklé.

53

Tlak Deportiva byl jen epizodního charakteru, hra se v posledních minutách znovu vyrovnala a je plná nepřesností na obou stranách.

51

Adrián Ortolá bezpečně ukryl ve své náruči dalekonosný centr Nelsona z pravé strany, hosté už postupně zakládají další protiútok.

50

Fotbalisté Deportiva po změně stran zařadili na vyšší rychlostní stupeň a druholigový Alcorcón má rázem problémy i na vlastní polovině hřiště.

49

Rubén Sobrino povedenou hlavičkou rozvlnil domácí síť, jeho trefa ale pro jasný ofsajd nemůže být uznána!

47

I po změně stran na trávník vyběhly základní jedenáctky obou týmů, trenéři Velázquez i Pellegrino stále věří hráčům, kteří jsou na hřišti od začátku.

46

Začal druhý poločas.
Po první půli se jde do šaten za bezbrankového stavu. K vidění byl typický průběh pro pohárová utkání hraná na dva vítězné zápasy, ani jeden z týmů se totiž nedostal ani k žádné větší šanci. Změní se to ve druhé půli? To začneme zjišťovat ve 20:15.

45

První poločas skončil.

45

Alexandr Katai po ztrátě míče naprosto zbytečně srovnal se zemí Luciena Owonu, srbský legionář ale nakonec karetnímu napomenutí ušel.

43

Alcorcónští zatlačili na svého soka na útočné polovině a donutili hosty k dalšímu zaváhání v rozehrávce, Manuel Pellegrino s výkonem svého týmu určitě spokojen nebude.

42

Nelson už hrál z autu, hra je přerušena a Raúl García uvede balon zpět do hry autovým vhazováním z hloubi vlastní poloviny.

40

Manu García to přehnal s důrazem v souboji s Ivim Allejem, za což mu sudí Izquierdo ukázal žlutou kartu.

39

První půle už se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci a oba gólmani jsou i nadále prakticky bez práce, nechme se překvapit, zdali se na tom do konce první půle ještě něco změní.

37

Krajní zadák Alcorcónu Nelson se šikovně zbavil prvního protihráče a na toho druhého už sice nevyzrál, alespoň se mu ale podařilo vybojovat vhazování pro domácí.

36

Hosté navíc budou mít spoustu času na rozehrávku, poněvadž Krstičić si ve středu hřiště došel pro faul napadajícího Kamerunce Owony.

35

Z něj ale žádné nebezpečí pro Deportivo nepramenilo a svěřenci Manuela Pellegrina poté bez problémů odkopli míč do bezpečí.

33

Hosté se dostali do problémů s rozehrávkou a Ortolá už nestihl zachytit balon na hrací ploše, Alcorcón tak bude mít k dispozici rohový kop.

32

Hráči v modrobílých dresech začínají pomalu, ale jistě přebírat iniciativu, v předfinální a finální fázi se ale fotbalisté dvanáctého celku Primera División stále trápí.

31

Rubén Sobrino se nádherně uvolnil ve středu hřiště a poté roztáhl hru na Kataie, centr srbského legionáře adresovaný Santosovi však Elgezabal odhlavičkoval do bezpečí.

30

Třetina zápasu utekla jako voda a stále čekáme na první závažnější šanci zápasu, ani jednomu týmu se nedaří ani kloudně rozehrát.

28

Pablo Pérez se dostal do obklíčení dvou hráčů Deportiva a zákonitě ztratil rovnováhu, Alcorcónští budou mít k dispozici standardní situaci.

27

Podobně si nyní vedl i Katai, hráči ve žlutých dresech se ale následně daleko nedostali, poněvadž Nelsonova přihrávka na osu hřiště byla nepřesná.

26

Manu García pod tlakem vrátil balon Pantićovi, jehož následný prudký pas si nedokázal zbracovat Rubén Sobrino, a kulatý nesmysl je tak v moci domácích.

24

Na trávníku se stále nic zajímavého neděje, hosté mají velké problémy s rozehrávkou a nyní dokonce do kombinace zapojili i brankáře Ortolu.

23

Prvoligové Deportivo je na útočné polovině zatím bezmocné, nyní si navíc Katai nepohlídal ofsajdovou linii, a tak budou mít domácí spoustu času na rozehrávku.

21

Domácí lodivod Julio Velázquez neustále napadá domácí hráče k aktivnímu napadání a tato taktika se Alcorcónu zatím vyplácí.

20

Alexandr Katai to zkusil zpoza hranice pokutového území, jeho rána ale letěla příliš vysoko, a Jiménez tak mohl zůstat v klidu.

19

Dani Torres se šikovně uvolnil ve středu hřiště, pak ale pro jistotu zařadil zpátečku a vrátil balon až ke stoperu Feddalovi.

18

Hra je v posledních minutách plná nepřesností a nedorazů, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát a solidně zaplněné tribuny Estadio Santo Domingo zatím mnoho důvodů k radosti nemají.

16

Elgezabal se ve vlastním pokutovém území zorientoval nejrychleji a odhlavičkoval centr z levé strany do autu, Deportivo tak ještě bude pokračovat v akci.

15

Manu García se pokusil najít dalekonosným nákopem Krstičiće, který se sice k míči nedostal, nicméně hosté budou mít k dispozici rohový kop.

14

Torres byl ve středu hřiště nedovoleným způsobem povalen k zemi, hra je tak přerušena a alavéští fotbalisté budou mít spoustu času na rozehrávku.

13

Alcorcónští fotbalisté reklamovali faul soupeře v pokutovém území Deportiva, píšťalka sudího Izquierda ale zůstala mlčenlivá.

12

Na druhé straně to vzal na sebe z ostrého úhlu Sobrino, který ale v podstatě jen odevzdal balon do Jiménezovy náruče.

11

Domácí špílmachr Ivi se teď dostal ke střele z pravého okraje pokutového území, Ortolá si ale dokázal bez problémů poradit.

10

Úvodní desetiminutovka je za námi a Los Alfareros mají dění na hřišti i nadále zcela pod kontrolou, Santos teď dopravil míč pouze k půlící čáře.

8

Svěřenci Manuela Pellegrina v úvodu zatím nepotvrzují roli jasného favorita, nyní se hráči v modrých dresech lacino zbavili míče a Alcorcónští mohou opět v klidu rozehrát.

7

Teď měli fotbalisté Deportiva štěstí, Ivi se totiž na bližší tyči k míči nakonec těsně nedostal a domácím byl navíc odpískán útočný faul.

6

Před Ortolou bylo poprvé rušno, veškeré nebezpečí však hostující stoper Feddal vyřešil zblokováním centru z levé strany do zámezí – roh pro Alcorcón.

5

V úvodu sledujeme velmi opatrný fotbal z obou stran, je vidět, že ani jeden tým především nechce udělat chybu.

4

Po trmě-vrmě ve středu hřiště se odraženého míče zmocnil Christian Santos a vydal se s ním okamžitě do protiútoku, kolumbijský legionář se ale daleko nedostal.

2

Ivi Alejo se vydal kupředu středem hřiště, ale v klíčovém okamžiku se poněkud unáhlil a jen nakopl míč přímo do náruče alavéského gólmana.

1

Unai Elgezabal si nedovoleným způsobem vyšlápl na Santose, hosté hrající v modrých dresech tak budou mít spoustu času na rozehrávku.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

AD Alcorcón: Jiménez – Nelson, Elgezabal, Owona, Bellvís – Tropi, Toribio – Ivi, P. Pérez, Luque – Rodríguez.
Náhradníci: Dmitrović – V. Pérez, Giménez, Vega, Kadir, Rey, Plano

Deportivo Alavés: Ortolá – Femenía, Pantić, Feddal, R. García – Torres, M. García – Sobrino, Krstičić, Katai – Santos.
Náhradníci: Pacheco – Deyverson, Camarasa, Vigaray, Alexis, Gómez, Méndez

Rozhodčí: Izquierdo – Trejo, Mateo.
DEPORTIVO ALAVÉS

Babazorros v minulé sezóně dokázali postoupit do nejvyšší soutěže a v ní zatím patří k příjemným překvapením. Deportivu momentálně patří solidní dvanáctá příčka Primera División s desetibodovým náskokem na sestupové pásmo. Jakožto prvoligový celek byli Alavéští nasazeni do Copy del Rey o dvě kola později než Alcorcón, k postupu do čtvrtfinále jim tak stačilo vyzrát na Tarragonu a La Coruňu.
AD ALCORCÓN

Alcorcón je posledním zbývajícím zástupcem nižších soutěží v letošním vydání Copy del Rey. Až osmnáctý tým Segunda División si překvapivě proklestil cestičku mezi nejlepší osmičku přes Getafe, Elche, Espanyol Barcelona a Córdobu. Los Alfareros dnes budou čelit dalšímu favoritovi, nicméně už několikrát dokázali, že se nezaleknou ani mnohem zvučnějších soupeřů, ačkoliv ve druhé španělské lize za poslední tři zápasy získali jediný bod za remízu s Murcií.
Hezký večer. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu ze čtvrtfinálového duelu španělského poháru Copa del Rey, v němž AD Alcorcón přivítá Deportivo Alavés. Tak si to od 19:15 nenechte ujít!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

AD Alcorcon – Deportivo Alavés

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 90. Gómez, 90+4. Gómez

Karty:   60. Nelson (ALC) – 40. García (DAL), 76. Katai (DAL), 80. Pantić (DAL)   90+2. Bellvís (ALC)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 1:3. Rohy: 4:2.

AD Alcorcon: Jiménez – Nelson, Elgezabal, Owona, Bellvís – Tropi, Toribio – Ivi, P. Pérez (67. Giménez), Luque (60. Plano) – Rodríguez (75. Kadir).
Náhradníci: Dmitrović – V. Pérez, Giménez, Vega, Kadir, Rey, Plano

Deportivo Alavés: Ortolá – Femenía, Pantić, Feddal, R. García – Torres, M. García – Sobrino (80. Deyverson), Krstičić (72. Camarasa), Katai (88. Gómez) – Santos.
Náhradníci: Pacheco – Deyverson, Camarasa, Vigaray, Alexis, Gómez, Méndez

Rozhodca: Izquierdo – Trejo, Mateo

Odveta: Alavés - Alcorcon 0:0