Menu

Futbal

Španielsky pohár

Real Madrid – Celta Vigo

1:2

koniec (0:0)

18.01.2017, 21:15 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Štvrťfinále • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 1.36 8.0 14.3

Veľké prekvapenie v Madride, Celta Vigo vyhrala prvý zápas štvrťfinále a do domácej odvety má veľmi dobrú pozíciu. Real Madrid teda prehral druhý zápas v rade, čo sa mu naposledy stalo v novembri roku 2015 (Sevilla CF a FC Barcelona). Druhý zápas hrajúci sa 25.januára bude ešte veľmi zaujímavý. (23:10:20)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

O tú ale opäť prišli, pretože Sisto si na polovici vypýtal ďalší faul od Moratu a sekundy plynú. Navyše, Marcelo zráža center na roh. Toto už Real nestihne.

90+2

Celta Vigo to dlho zvládala s bravúrou, hlavne Guidetti a Sisto držali loptu v rohu ihriska. Po faule Švéda sa ale domácim ešte možno naskytne príležitosť.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty a Hernández sa po faule Moratu váľa na zemi blízko šestnástky Realu Madrid.

90

Real Madrid si nevie vytvoriť žiadny tlak, Celta drží loptu v strede poľa. Tu sa schyľuje k prekvapeniu.

89

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Wass, prichádza Guidetti.

88

Benzema sa pridal k Marcelovi na ľavej strane, ale namiesto kombinácie sa rozhodol centrovať sám. Na Ronalda to bolo veľmi dlhé, Portugalčan nemal ako zakončovať.

87

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Bongonda, prichádza Sisto.

86

Morata sa snažil z hranice šestnástky poslať loptu vedľa seba, kde bol voľný Ronaldo, ale dvojica hráčov v modrých dresoch mu to nedovolila.

85

Real Madrid má už iba päť minút riadnej hracej doby, aby s výsledkom ešte niečo urobil. Podarí sa mu to, alebo sa Celta Vigo bude tešiť z prekvapivej výhry?

84

Sergio Álvaréz s ďalším zákrokom, teraz si poradil s nie vydareným pokusom Cristiana Ronalda.

83

83. Benzema (REA)

83

Marcelo našiel dlhým centrom až za zadnou žrďou Moratu, ktorý chcel sklepnúť pre Ronalda, lenže v tom zabránil zákrokom Álvarez. Aj tak len prihral presne pre Benzemu, ktorý číhal pred bránou a v nej ležiaci španielsky gólman nebol. Je až nepochopiteľné, ako a prečo prestrelil.

82

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Aspas, prichádza Sergi Goméz.

81

Po ňom hlavičkoval zo skrumáže tiel Varane len tesne vedľa brány. Ronaldo k lopte dobiehala a chcel dorážať, no nestihol to.

80

Zdá sa, že Casemiro sa posunul dozadu k Ramosovi s Varaneom, takže defenzíva bude na tejto trojici. Marcelo bude mať ofenzívnejšie úlohy a rovno sa ich chopil. Jeho prudká strela bola zrazená na roh.

80

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Danilo, prichádza Benzema.

79

Casemiro hľadal pekným pasom krajana Danila nabiehajúceho do pokutového územia, tesne pred ním zmenil smer lopty Johny Castro. Aj do tretice sa ukázal Brazílčan, Marcelo centroval priamo k Álvarezovi.

78

Varane našiel krásnym pasom Moratu, ktorý chcel posunúť Ronalda za defenzívu, lenže všetko sa to zabrzdilo a Casemirova strela z diaľky našla iba brankára hostí.

77

Danilo si v ofenzíve pomohol faulom, takže zničil možnosť svojho tímu niečo vymyslieť. Dnes je Brazílčan smerom dopredu chabý, na zem poslal Bongondu. Medzitým sa na vstup do hry chystá Karim Benzema.

76

Modrič si to zo stredu nasmeroval až do šestnástky, z ktorej sa následne trochu vyhnal, ale ešte dokázal odcentrovať do malého vápna. Namiesto spoluhráčov však našiel iba Álvaréza.

75

Zdá sa, že Celta Vigo teraz postaví povestný autobus a úplne to zavrie, aby Real Madrid nemohol vymyslieť vôbec nič. Uvidíme, či jej táto taktika výjde, ale určite sa pustí aj do nejakých brejkov.

74

Daniel Wass to aj napriek väčšej vzdialenosti vyskúšal priamo, bránu Realu prestrelil asi o meter-dva.

74

Sergio Ramos trafil rukou vo výskoku Aspasa, ktorý sa drží za hlavu. Kapitán Realu dnes už jednu žltú má a môže byť rád, že nie je vylúčený.

73

Ďalší brejk hostí, tentoraz v poslednej chvíli zasiahol dobre sa vracajúci Modrič, ktorý nohou chytil kolmicu Wassa na Aspasa pred Casillu. Na druhej strane ľavačkou z kroku strieľal Ronaldo, našiel iba Álvaréza.

71

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Lucas Vazquéz, prichádza Kovačič.

70

70. Jonny Castro (CVG) - 1:2

70

Celta Vigo dalo gól!
Radosť z vyrovnania netrvala dlho, úžasné, čo sa deje na Bernábeu. Po strate lopty v strede poľa od Vazquéza Aspas poslal kolmicu medzi stopérov a JOHNY CASTRO nasmeroval loptu po zemi povedľa Casillu do siete.

69

69. Marcelo (REA) - 1:1

69

Real Madrid dal gól!
Priamo z rohu sa ešte domáci netešili, ale ako dnes už tradične, ostali v nápore a ten po ďalšom odvrátenom centri potrestal tvrdou ranou z voleja MARCELO. Pomohol mu aj teč obrancu Celty.

68

Morata spadol pri autovej čiare, získal štandardku. Kroos ale ide z extrému do extrému. Najskôr veľmi nízke centre, následne vysoké. Ramos ho síce stihol, ale nemohol zakončovať. Po následnom Marcelovom pas to bude roh.

67

Bongonda síce pasom našiel Wassa na rohu šestnástky, ten dokonca vyhral súboj s Marcelom, lenže loptu posunul priamo na Casillu, nie Aspasa.

66

Na hráčoch Realu Madrid je teraz tlak ešte vyšší, ako za stavu bezgólového. Ronaldo sa to pokúsil zmeniť, lenže pred šestnástkou si faul nevypýtal a následne zakončil po centri Marcela nad.

64

64. Iago Aspas (CVG) - 0:1

64

Celta Vigo dalo gól!
Tak toto je obrovský šok pre Real Madrid! Vazquézov center v ofenzívnej akcii bol odvrátený a tak prešla dopredu Celta. Bongonda ešte Wassa nenašiel, ale loptu Marcelo dostal priamo na kopačku IAGA ASPASA, ktorý sám pred Casillom nemal problém zakončiť.

63

Hra takmer úplne stratila náboj, momentálne je to také nemastné-neslané. Zmeniť sa to pokúša Aspas, ale Ramos mu nedal dýchať.

62

Morata do pokutového územia postupoval sprava, kde sa mu do cesty postavil Hugo Mallo. Tomu sa navyše podarilo loptu spod krajanových nôh odkopnúť.

61

Celta Vigo sa pozrela na polovicu Realu, ale iba na chvíľu a je ďaleko od šestnástky. Casilla tak môže z diaľky sledovať hru.

59

Niekoľkýkrát to vyskúšal aj Lucas Vazquéz, z pozície za hranicou pokutového územia prestrelil.

58

58. Morata (REA)

58

Morata sa krátko po príchode mohol zapísať do streleckej listiny, pretože sa v dobrej pozícii pred Álvarezom v šestnástke, ale jeho tvrdá rana z mierneho uhlu bránu prestrelila.

56

Real Madrid napriek tomu ostal v obliehaní šestnástky, čo ale k vôbec ničomu neviedlo. Kroos ešte raz ukázal, že mu centre nejdú a Celta Vigo loptu získala.

55

Lucas Vazquéz poslal pekný center na malé vápno, ale pred Moratom zasiahol Cabral. Kroos následne potvrdil, že dnes je v rohoch hrozný, pretože znova ho kopol takmer po zemi.

54

Real Madrid by dnes určite chcel vyhrať, čo by mu uľahčilo prácu v odvete. Pomôcť má aj Morata, ktorý nahradil Asensia. Ten si privodil menšie zranenie a Zidane asi nechcel riskovať.

53

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Asensio, prichádza Morata.

52

Pas na krídlo Ronaldo nedobehol pred Hugom Mallom. Ten loptu posunul na svojho brankára a ten vykopáva čo najďalej dopredu.

50

Danilo posunul loptu pred šestnástkou súpera na nohu Ronalda, ale ten bol medzi súpermi a tak nedokázal poriadne napriahnuť. Našiel len Alvaréza.

49

Domáci situáciu nerozohrali najlepšie a tak sa s loptou už zabávajú hostia v strede poľa. Veľmi rýchlo ju však stratili.

48

Samotný mladík Asensio má navyše zdravotné problémy a na prvý pohľad to nevyzerá dobre. Súboj to nebol nejako tvrdý, ale zabolel asi pád na jednu z rúk.

47

Roncaglia vedľa vlastnej šestnástky fauloval aktívneho Asensia, takže daroval Realu Madrid priamy kop vhodný na center.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas nepriniesol žiadne góly a niekoľko náznakov, hlavne na domácej strane, ale udrieť mohli pokojne aj futbalisti Celty. Každopádne, druhý polčas rozhodne o osude tohto stretnutia.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

Žltú kartu dostáva Hernández (Celta Vigo).

44

Hostia sú opäť veľmi nahnevaní, pretože dlhý aut k šestnástke skončil po teči niekoľkých hráčov za čiarou, nebude sa kopať ani roh.

43

Všetko vyriešil odhlavičkovaním Roncaglia. Aspas sa snažil prejsť dopredu, ale Casemiro mu odobral loptu a nasadil slabší hokejový bodyček. Španiel chce pre súpera kartu, tá nepríde.

42

Po faule Čiľana v strede poľa smerovalo do pokutového územia Celty Vigo niekoľko centrov, ale ani jeden neskončil zakončením.

41

Žltú kartu dostáva Díaz (Celta Vigo).

40

Zobrať to do svojich rúk-nôh vyskúšal defenzívny záložník Casemiro. Ten technicky vypálil z nejakých 20 metrov, tesne minul, Álvarez zasahovať nemusel.

39

Ronaldo spadol v pokutovom území po tom, ako ho rukou pohladil Cabral. Celý štadión aj Portugalčan chcú penaltu, tá nebude.

38

Marcelo bol rýchlejší ako Wass a hlavou dokázal pred ním prihrať na svojho gólmana, čím zamedzil súperovi dostať sa k nejakej možnosti.

37

Danilo síce loptu stratil, ale následne aj vybojoval, čím pripravil možnosť pre svoj tím. Modrič z rohu šestnástky našiel na malom vápne Ronalda, lenže jeho gólové zakončenie prišlo už po odpískaní ofsajdu.

36

Real Madrid začína ďalšiu akciu z vlastnej polovice, kde hostia loptu zakopli za čiaru, takže Danilo mohol vhadzovať.

34

34. Ronaldo (REA)

34

Sergio Ramos sa z ničoho nič ocitol v šestnástke Celty Vigo, kde prihrával na malé vápno a Cristiana Ronalda. Tomu strela z dobrej pozície nesadla a tak trafil obrancu pred bránkovou čiarou. Neuspel ani Vazquéz a jeho snaha dorážať.

33

Lucas Vazquéz sa dvomi krásnymi kľučkami dostal cez dvoch obrancov súpera až k strele z vnútra šestnástky. Trafil ďalšiu prekážku pred sebou.

32

Po Danilovom faule sa k rozohrávke priameho kopu z nejakých 25 metrov postavil Daniel Wass, ktorý necentroval, ale prudko vystrelil. Casilla vyrazil do bezpečia.

31

Na druhej strane zas Sergia Álvaraza preveril Toni Kroos. Nemcova pekná technická strela smerujúca k žrdi nebolo dostatočne tvrdá, no inak dobrá.

30

Bongonda prešiel po krídle do kontry, ktorá síce rýchlym zakončením neskončila, nakoľko Varane zrazil center na Aspasa pred Casillu, ale Diáz spoza vápna vypálil nepríjemne, našiel stred brány a pozorného Španiela s rukavicami.

29

Lucas Vazquéz sa krásnym dravým a pre neho typickým prienikom dostal na krídle k centru, ktorý pred Ronaldovým zakončím v poslednej chvíli odkopol Roncaglia.

28

Modričova prihrávka na Danila presná nebola, pretože na kolmicu do šestnástky Brazílčan nakoniec nezareagoval, aj keď to stredný záložník Realu predpokladal.

27

Po dlhšom čase sa s loptou pohral aj Casilla, ktorý dnes zastupuje Keylora Navasa. Po poslednom zápase so Sevillou neboli reakcie fanúšikov na jeho osobu práve najlepšie, ale Zidane ho zo zostavy určite nevynechal kvôli tomu.

25

Toni Kroos dnes už druhýkrát roh nezvládol a po nízkom centri ho hostia odvrátili. Akcia Realu však pokračovala a nakoniec zakončoval Sergio Ramos, ktorý našiel hlavou náruč Álvaréza.

24

Hra sa v posledných minútach odvíja hlavne v strede poľa, kde majú esteticky viac z hry domáci futbalisti, ale Celta Vigo skvele bráni. Asensio sa napríklad teraz centrom dostal iba k rohu.

22

Marcelo sa síce dostal k centru zo svoje ľavej strane, lenže ten mu nevyšiel a lopta zaujímavou trajektóriou minula Ronalda, aby našla modré dresy hostí.

21

Casemiro sa pokúsil ako tank stredom poľa cez obrancov Celty predrať až do šestnástky súpera, ale to sa mu darilo len po tretiu prekážku z mnohých.

20

Lucas Vazquéz naviezol loptu až pred hranicu veľkého vápna, odkiaľ sa do nej oprel a po zemi mieril k bližšej žrdi. Brankár Celty bol rýchlo na zemi a zasiahol.

19

Real Madrid kombinuje s loptou v strede poľa, pretože defenzíva hostí vystihla moment prekvapenia a tak sa domácim nedalo prejsť do rýchlej kontry.

18

Kroosov dlhý pas zo stredu poľa hľadal na pravom krídle Danila, avšak toho veľmi dobre bránil Bongonda a dokonca si od Brazílčana vypýtal faul.

17

Kroosov, chcel som napísať nepodarený, ale nakoniec takmer veľmi úspešný center. Lopta sa síce znášala vedľa brány a už totálne mimo Ronalda, no nakoniec oba objekty iba veľmi tesne minula. Mohla to byť veľká šanca.

16

Brankár hostí veľmi dlho rozohrával, čím zahral na nervy fanúšikov. Po výkope poslal loptu do autu Varane.

15

Nakoniec to bol Ronaldo a jeho typický rozbeh, lenže nestrieľal, ale oblúčikom poslal loptu do malého vápna, kam na ňu číhal Sergio Ramos. Kapitán domácich ju nakoniec v sklze minul.

14

Marco Asensio v strede poľa založil akciu a aj napriek menším zádrheľom dostal so spoluhráčmi loptu takmer až pred šestnástku, kde ho fauloval Roncaglia. Ronaldo bude mať pravdepodobne prácu z priameho kopu, ale je tam aj Kroos.

13

Takmer obrovská šanca hostí, ale Aspas, ktorý dobehol loptu v šestnástke súpera pri otvorenej defenzíve priam hrozne odcentroval na úplne voľného spoluhráča číhajúceho pred Casillom.

12

Lucas Vazquéz veľmi dobre zatočil center smerom na Ronalda na malé vápno, pred ním však dobre zasiahol jeden z obrancov. Následný rohový kop bol odvrátený z prvej žrde.

10

Luka Modrič si zbehol z hranice šestnástky po jej obvode až k miestu, kde sa spojuje s bránkovou čiarou a po zemi hľadal Ronalda či Asensia, dobre zasiahli zadáci Celty. Následne Lucas Vazquéz sklepával pas zľava pre portugalskú hviezdu, lenže jemný teč obrancov zabránil v zakončení.

9

Vzápätí sa k zakončeniu z hranice šestnástky dostal aj mladý Theo Bongonda, lenže priestor troch žrdí sa mu ohroziť nepodarilo.

8

Aspas si zbiehal k hranici malého vápna, kam smeroval center sprava práve na jeho osobu. Španielov nábeh bol dobrý, ale bránený Varaneom.

7

Nízky center našiel iba prvého pripraveného futbalistu z kádru "Bieleho baletu", Casemiro odhlavičkoval aspoň do autu.

6

Žltú kartu dostáva Sergio Ramos (Real Madrid CF).

5

Marcelo zastavil Wassov pas na hrot ofenzívy smerujúci za obranu a už ide dopredu. Práve spomínaný Brazílčan sa z krídla dostal až k hranici malého vápna, lenže pred Ronaldom zakročila defenzíva z Viga. Okamžitý prechod na druhú stranu znamená faul Sergia Ramosa na Aspasa. Tiež to bolo v krídelnom priestore, takže bude nasledovať center pred Casillu.

4

Sergio Ramos veľmi dobre zasiahol v stredovom kruhu, kde predskočil protivníka a zobral mu loptu, ale hráči Realu o ňu rýchlo prišli, hostia tiež.

3

Ronaldo v prvom náznaku akcie síce neuspel, keďže neprešiel cez súpera, ale prihral na hranicu šestnástky, kde si streleckú pozíciu pripravil Lucas Vazquéz. Trafil stred brány.

2

Varane veľmi dobre zasiahol na krídlo a v sklze zrazil centrovaný pas. Modrič následne zabojoval a získal aut pre svojich spoluhráčov.

1

Výkop stretnutia obstarali domáci hráči, ktorí loptu posunuli do zadných radov, kde si pri rozohrávke zahrá aj brankár Kiko Casilla.

1

Stretnutie sa práve začalo.

-1

Štadiónom doznieva pieseň "Y nada más", hráči sú takmer pripravení, pomaly môžeme ísť na to.

Základná zostava Realu Madrid.

Celta Vigo

Cesta Celty v Copa del Rey začala proti tímu UCAM Murcia, ktorý vyradila dvomi výhrami 1:0 a následne padla aj trápiaca sa Valencia. Aj tu prišli dve víťazstvá, 4:1 a 2:1. Real Madrid už ale bude ťažší oriešok a tak sa Vigo dostalo do pozície outsidera.

Klub v pohári zatiaľ gólovo ťahá celá jedenástka. Osem hráčov dalo po jednom presnom zásahu.

V prestupovom okne prišiel na hosťovanie z Fulhamu Jozabed Sánchez, do Genku odišiel José Naranjo.
Real Madrid CF

Dá sa povedať, že "Biely balet" zažil rozpačitý úvod roku 2017. Fanúšikovia sa sťažovať nemôžu, pretože prišiel postup cez Sevillu v CdR a aj trojbodový zápis s Granadou v lige, lenže práve Sevilla ukončila skvelú šnúru klubu, ktorý neprehral 40 duelov v rade, čím vytvoril nový španielsky rekord. Stalo sa tak v nedeľnom stretnutí. Ronaldo síce otvoril skóre, ale Sergio Ramos si dal pred koncom vlastný gól a Stevan Jovetič štyri dni po príchode do klubu strelou spoza šestnástky rozhodol.

Zverenci Zinedina Zidanea v Copa del Rey počas tohto ročníka vyradil už dvoch súperov, teraz ho čaká tretí. Okrem spomínaného andalúzskeho tímu (3:0, 3:3) si kolo pred tým poradil aj s treťoligovou Leonesou (7:1 a 6:1). Najlepšími strelcami v pohárovej súťaži je James Rodríguez s dvomi presnými zásahmi. Zidane dával prednosť hlavne mladším a menej využívaným hráčom. Najväčšie hviezdy šetril.

Keďže máme a január a s ním aj prestupové okno, tak sa pozrime aj na situáciu na prestupovom trhu. Tu je zatiaľ oficiálny len jeden presun. "Zázračný mladík", ktorý zatiaľ v Reale nepresvedčil, Martin Ødegaard, bude osemnásť mesiacov hosťovať v holandskom SC Heerenveen. Navyše, Pepeho dokázal udržať pred ponukami z Čína.

Tím má ale zákaz prestupov, takže smerom do klubu aktívny byť nemôže. Napriek tomu sa dohodol s "novým Ibrahimovičom", Švédom Alexanderom Isakom.
Osemfinále Copa del Rey sa skončilo len minulý týždeň a už teraz nás v krátkom čase čaká štart štvrťfinále. Španielsky futbal sa po dlhej zimnej prestávke revanšuje a v januári môžeme sledovať jeden skvelý zápas za druhým. Real Madrid dnes hostí Celtu Vigo.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

Real Madrid – Celta Vigo

1:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 69. Marcelo – 64. Aspas, 70. Castro

Karty:   6. Ramos (REA) – 41. Díaz (CVG), 45. Hernández (CVG)

Real Madrid: Casilla – Danilo, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modrič, Casemiro, Kroos – Lucas Vázquez, Ronaldo, Asensio.
Náhradníci: Navas – Nacho, Benzema, Kovačič, Díaz, Morata, Isco.

Celta Vigo: Sergio Álvarez – Hugo Mallo, Cabral, Roncaglia, Johny Castro – Radoga, Díaz – Wass, Hernández, Bongonda – Iago Aspas.
Náhradníci: Blanco – Montás, Guidetti, Sisto, Gómez, Rossi, Pepe Diop.

Rozhodca: Fernández – Cabañero, Canelo.

Odveta: Vigo - Real Madrid 2:2