Menu

Futbal

Anglická Premier League

AFC Bournemouth – Watford FC

2:2

koniec (0:1)

21.01.2017, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • 22. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Na Vitality Stadium sa body delili. Bournemouth mal síce územnú prevahu, viac šancí aj väčšiu snahu niečo vymyslieť, no nedal si pozor na bránenie obranných štandardných situácií. Hostia vďaka tomu išli dvakrát do vedenia. Najskôr v prvom polčase skóroval z rohu Kabasele a v druhom dejstve sa to podarilo aj Deeneymu. Domáci v oboch prípadoch odpovedali, keď vyrovnávali King a Afobe. (17:52:18)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Steve Cook (Bournemouth) zahral jednoznačne rukou pri rohovom kope a od hlavného rozhodcu si vyslúžil žltú kartu.

90+3

Marc Pugh pomotal hlavu dvoch brániacim hráčom viacerými kľučkami, ale jeho akcii chýbala presnosť vo finálnej fáze.

90+2

Domáci futbalisti mali výhodu štandardky z ľavej strany. Center striedajúceho Pugh však nebol najlepší.

90+1

Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa skončil výsledkom 2:2 a všetko nasvedčuje tomu, že aj dnes sa dočkáme rovnakej remízy.

90

Hlavný rozhodca pridal štyri minúty navyše.

89

Oba tímy teraz hrajú opatrne a nechcú sa pripraviť o bod za remízu. Do konca riadneho hracieho času ostávajú len sekundy.

88

Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Abdoulaye Doucouré, prichádza Odion Ighalo.

87

Bournemouth premrhal možnosť na skórovanie zo štandardnej situácie, pretože jeho hráči sa dopustili ofenzívneho faulu.

86

86.

86

Lee Mason sa ocitol na trávniku a pobavil všetkých fanúšikov na štadióne. Hneď potom, ako sa zdvihol odpískal štandardku pre domácich.

85

Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Christian Kabasele, prichádza Craig Cathcart.

84

Kabasele bol nahnevaný na hlavného rozhodcu, ktorý neodpískal faul po jeho páde. Bohužiaľ, na vyrovnávajúcom góle to už nič nezmení.

82

82. Benik Afobe (BTH) - 2:2

82

Bournemouth práve strelil gól! Domáci opäť dokázali vyrovnať. Na trávniku ostal ležať Christian Kabasele, hráči Watfordu ostali na chvíľu nekoncentrovaní a to využil BENIK AFOBE, ktorý sa pretlačil cez Kaboula a presnou strelou poslal loptu za Boruca.

81

Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Ryan Fraser, prichádza Marc Pugh.

80

Jack Wilshere vošiel do šestnástky, ale bol mimo streleckého uhla. Preto zvolil prihrávku na Afobeho pod seba, ktorú vystihla defenzíva Watfordu.

79

Younès Kaboul (Watford) dostal zbytočnú žltú kartu. Stopér hostí odkopol loptu po odpískaní a hlavný rozhodca s ním nemal zľutovanie.

78

Abdoulaye Doucouré skúsil strelu z diaľky, ale tá nemala ideálne parametre. Lopta letela mimo brány.

77

Smith signalizoval prihrávku na pravé krídlo, kde si nabiehal Ibe. Hostia bez problémov zachytili loptu.

75

Podľa očakávania došlo k prvým zmenám. Domáci lodivod logicky posilňuje svoju ofenzívu. V útoku bude pôsobiť trojica Wilson, Ibe a Afobe.

74

Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Joshua King, prichádza Jordon Ibe.
Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Junior Stanislas, prichádza Benik Afobe.

73

Eddie Howe zatiaľ váha so striedaniami, ale čoskoro určite zasiahne do svojej základnej jedenástky. Jeho zverenci prehrávajú a nedokážu zatlačiť súpera.

71

Joshua King je teraz terčom posmeškov. Útočník domácich vystrelil spoza šestnástky tak nepresne, že sa lopta stočila na autové vhadzovanie.

70

José Holebas (Watford) stratil loptu na hranici šestnástky súpera a pustil do brejku Wilshera. Svoje zaváhanie napravil v strede ihriska len za cenu žltej karty.

68

Rozhodcovia na čiare dnes druhýkrát odpískali ofsajd, ktorý neexistoval. V oboch prípadoch bol poškodeným Callum Wilson.

67

Heurelho Gomes dobre prečítal štandardku domáceho celku. Vybehol zo svojej brány a úspešne stiahol loptu do rukavíc.

65

Bournemouth má územnú prevahu, je aktívnejším tímom, ale dopláca na bránenie štandardiek. Naopak hostia ťažia zo svojej efektivity, keď z troch streleckých pokusov do priestoru brány premenili dva na gól.

64

64. Troy Deeney (WAT) - 1:2

64

Watford práve strelil gól! Hostia využívajú druhý roh v zápase a opäť vedú. TROY DEENEY vyskočil vyšiel ako obrancovia súpera a hlavičkou prekonal Boruca.

63

Deeney sklepol loptu na Kabaseleho, ktorý strieľal z voleja. Nemieril presne, ale domáci jeho pokus zblokovali na rohový kop.

62

Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Stefano Okaka, prichádza Daryl Janmaat.

61

Joshua King vnikol do šestnástky, dostal prihrávku, ale potom neuspel proti brániacemu hráčovi Watfordu.

60

Adam Smith si potiahol loptu do pravého krídelného priestoru, ale potom veľmi nepresne hľadal v šestnástke útočníkov.

59

Bournemouth rozohral rohový kop na krátko, napokon z hranice pokutového územia centroval Wilshere, ale nenašiel kolegov v rovnakých dresoch.

58

Sebastian Prödl dával malú domov Gomesovi, pretože ho napádal Wilson. Rakúšan nebol presný a mal šťastie, že jeho spoluhráč v bráne včas zareagoval.

56

56. Ryan Fraser (BTH)

56

Veľká šanca pre Bournemouth. Jack Wilshere prihral voľnému Fraserovi na ľavej strane pokutového územia, domáci záložník si urobil priestor na streľbu a pravačkou preveril Gomesa. Brazílčan vytiahol pohotový zákrok.

55

Boruc teraz nebol najistejší pri centrovanej lopte z ľavého krídla. S problémami však všetko vyriešil a nedovolil Okakovi zakončovať.

54

Rohový kop hostí nepriniesol nič zaujímavé. Nasleduje odkop od brány Artura Boruca.

53

53. José Holebas (WAT)

53

José Holebas prešiel cez pasívne brániacich hráčov Bournemouthu a strelou pravačkou preveril Boruca. Poľský brankár loptu vyrazil na roh.

51

Máme tu opäť hráča, ktorý sa ocitol na trávniku a signalizuje zdravotné problémy. Tentoraz je ním Joshua King.

50

Po krátkej pauze sa opäť pokračuje. Obaja spomínaní futbalisti sú v poriadku a nemusia striedať.

49

Charlie Daniels a Christian Kabasele sa zrazili vo vzdušnom súboji a ostali ležať na trávniku. Pri oboch sú lekári.

48

48. Joshua King (BTH) - 1:1

48

Bournemouth práve strelil gól! Fanúšikovia na Vitality Stadium oslavujú, pretože Adam Smith vnikol do pokutového územia, našiel pred bránou úplne voľného JOSHUU KINGA a ten rozvlnil sieť.

48

Štandardky domácim stále nejdú. Center Juniora Stanislasa zastavil hneď prvý hráč na prednej žrdi, ktorým bol José Holebas.

47

Junior Stanislas nedokázal odcentrovať cez brániaceho Britosa. Bournemouth sa musí uspokojiť aspoň s rohovým kopom.

46

Tréneri cez prestávku neurobili žiadnu zmenu. Na trávniku ostali pôvodné jedenástky.

46

Začal sa druhý polčas.
V prvom polčase nám ponúkli aktéri na oboch stranách priemerný futbal. Úvodná dvadsaťminútovka patrila domácemu tímu, ktorý mal prevahu a vypracoval si dve príležitosti na zmenu skóre. Tie však nevyužil, a preto udrelo na opačnej strane. Po rohovom kope poslal hostí do vedenia Christian Kabasele. Bournemouth od inkasovaného gólu nebol taký dominantný, ťažšie si vytváral pozície na zakončenie a zatiaľ nedokázal vyrovnať.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

V posledných sekundách jednej nadstavenej minúty prišla koncovka Juniora Stanislasa, ktorú schoval v náručí Heurelho Gomes.

45

Andrew Surman ostal na chvíľu voľný v šestnástke, približne na hranici jedenástich metrov dostal loptu, ale prekvapený situáciou zaváhal.

44

Bournemouth útočí do sformovanej obrany, pretože Watford podporuje ofenzívu s minimálnym počtom hráčov. Aj v prípade rýchleho brejku majú vždy prevahu hostia.

43

Rohové kopy dnes domácemu tímu nevychádzajú. Bournemouth to skúšal po zemi aj vzduchom, no vždy s rovnakým výsledkom.

42

42. Heurelho Gomes (WAT)

42

Z podobnej pozície sa teraz presadil Junior Stanislas. Jeho zblokovaná strela mala zaujímavú trajektóriu a padala do siete. Heurelho Gomes loptu vytlačil na roh.

41

Callum Wilson skúsil individuálny prienik po pravej strane, prešiel s loptou až do šestnástky, ale chýbala mu presnosť vo finálnej fáze.

39

Junior Stanislas chcel vysunúť v šestnástke svojich kolegov z útoku, no v poslednej chvíli dobre zasiahla defenzíva Watfordu.

38

Oba tímy sa na chvíľu odmlčali, pretože ich akcie končili už v strede ihriska. Nudné momenty prerušil až Holebasov center do šestnástky, na ktorý si neúspešne naskakoval Okaka.

35

Abdoulaye Doucouré zaváhal na hranicu pokutového územia. Mal loptu na svojej pravačke, no nedokázal ju správne skrotiť.

34

Tyrone Mings odhlavičkoval loptu priamo na nohu Toma Cleverleyho, ktorý vypálil bez prípravy. Tesne minul bránu.

33

Domácim sa otvoril priestor na rýchly brejk, ktorý potiahol Ryan Fraser. Záložník Bournemouthu však zlyhal pri nahrávke spoluhráčom.

32

Callum Wilson sa hnevá na čiarového rozhodcu a pravdepodobne má pravdu. Domáci útočník išiel do brejku, no zastavil ho sporný ofsajdový verdikt.

31

Adam Smith na poslednú chvíľu udržal loptu v hre a odcentroval z pravého krídla. Po viacerých odrazoch nakoniec pálil nepresne Jack Wilshere.

30

Máme za sebou prvú polhodinu hry, ktorá momentálne stratila tempo. Domáci mali dobrý vstup do zápasu, boli aktívni, ale po inkasovaní nevedia nájsť správnu pohodu na ihrisku.

28

Étienne Capoue vypálil spoza šestnástky volejom, ale jeho pokus bol ihneď zablokovaný domácou defenzívou.

27

Do hry Bournemouthu sa vkradla nervozita. Watford častejšie drží loptu a pýta si fauly ako teraz Capoue.

25

Domáci ostali zaskočení, pretože doteraz kontrolovali priebeh hry. Watford si však počkal na šancu a ihneď udrel.

24

24. Christian Kabasele (WAT) - 0:1

24

Watford práve strelil gól! Hostia využili štandardnú situáciu. Miguel Britos hlavičkoval od zadnej žrde späť pred bránu, kde stál dobre postavený CHRISTIAN KABASELE, ktorý zblízka poslal loptu do odkrytej siete.

23

Okaka bol zase v centre pozornosti. Dostal presnú nahrávku do šestnástky, no nebol v ideálnej streleckej pozícii a získal aspoň roh.

22

Mohutný Stefano Okaka prešiel okolo jedného brániaceho hráča po dobrom driblingu, no ďalšieho zvalil na trávnik a hlavný rozhodca odpískal faul.

20

Domáci nevyužili ďalší rohový kop. Po rozohrávke na krátko nasledoval center pred bránu, Gomes loptu len vyboxoval, ale koncovka jedného z hráčov Bournemouthu nebola presná.

19

19. Jack Wilshere (BTH)

19

Jack Wilshere dobre vystrelil spoza šestnástky. Lopta smerovala do ľavého horného rohu brány, ale Gomes bol na mieste.

17

Wilshere ukázal svoju pozitívnejšiu stránku, keď pekne prihral do pokutového územia Wilsonovi, no ten bol postrčený a spadol.

16

Jack Wilshere urobil veľkú chybu v strede ihriska, keď prihral loptu priamo na nohu súperovi. Hostia chceli tento moment využiť, ale priamočiara prihrávka na Okaku nebola presná.

14

Bournemouth mal následne k dispozícii rohový kop, ktorý nevyužil. Po rozohrávke na krátko prišiel o loptu.

13

13. Ryan Fraser (BTH)

13

Heurelho Gomes musel vytiahnuť prvý vážnejší zákrok. Ryan Fraser hlavičkoval chrbtom k bráne, ale nepríjemným oblúčikom mieril presne pod brvno.

12

Sebastian Prödl chcel zaskočiť domácu defenzívu strelou spoza šestnástky. Rakúsky futbalista vypálil veľmi nepresne.

11

Zatiaľ čakáme na šancu v podaní jedného z tímov. O niečo lepšie pôsobia domáci futbalisti, hostia čakajú na chyby súpera.

10

Callum Wilson si robil miesto v šestnástke Watfordu a napokon dokázal hlavou zakončiť. Tiesnený ale mieril mimo.

8

Útočnú akciu hostí zastavil ofsajd. Ešte predtým ostal ležať na trávniku Ryan Fraser, ktorý si drží pravé rameno.

7

Joshua King mal voľný priestor na pravej strane, snažil sa presne prihrať do pokutového územia, ale nenašiel spoluhráčov.

6

Stefano Okaka bol príliš aktívny na hrote útoku a dopustil sa ofenzívneho faulu. K lopte sa dostanú domáci futbalisti.

4

Deeney ešte nemal ani poriadne zaviazanú kopačku, ale zapojil sa do hry, urobil si priestor na ľavej strane a nepresne odcentroval do šestnástky.

3

Troy Deeney musí riešiť hneď v úvode duelu problém, pretože sa mu vyzula kopačka. Momentálne beha s obutím iba na jednej nohe.

2

Callum Wilson sa dostával do zakončenia v pokutovom území, ale hosťujúca obrana jeho snahu zmarila. Nasleduje rohový kop.

1

Výkop mali na starosti hostia, ktorí si dnes obliekli biele dresy. Domáci nastúpili v tradičnej červeno-čiernej kombinácii.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, S. Cook, Mings, Daniels – Surman, Wilshere – Stanislas, J. King, Fraser – C. Wilson.
Náhradníci: Federici – Gosling, Pugh, Arter, Afobe, B. Smith, Ibe.

Watford FC: Gomes – Kaboul, Prödl, Britos – Kabasele, Capoue, Doucouré, Cleverley, Holebas – Deeney, Okaka.
Náhradníci: Pantilimon – Cathcart, Zúñiga, Sinclair, Janmaat, Ighalo, Mason.
Bournemouth figuruje v pokojnom strede tabuľky, kde mu patrí jedenásta priečka. Zverenci Eddieho Howa však nemajú ideálnu formu. V posledných piatich zápasoch vydolovali len štyri body vďaka výhre nad poslednou Swansea a domácej remíze s Arsenalom, v ktorej stratili trojgólový náskok. The Cherries navyše vypadli z FA Cupu, kde prekvapivo nestačili na Millwall a vonku prehrali 0:3. Bournemouth nebude môcť v dnešnom dueli počítať s dvojicou hráčov. Obranca Simon Francis má stopku pre červenú kartu a Max Gradel reprezentuje Pobrežie Slonoviny na Africkom pohári národov.

Watford ešte v polovici decembra atakoval siedmu priečku, no nabitý program Premier League medzi sviatkami mu neprospel. Mužstvo Waltera Mazzarriho nazbieralo v uplynulých šiestich vystúpeniach len slabé dva body za domáce dve domáce remízy s Middlesbrough a Crystal Palace a prepadlo sa na štrnástu pozíciu. Jediným pozitívom pre Watford bol postup v FA Cupe, kde si poradili s Burtonom 2:0. Šršňom bude chýbať v zápase proti Bournemouthu minimálne štvorica hráčov. Nordin Amrabat a Adlene Guedioura pomáhajú svojím krajinám na Africkom pohári národov, Roberto Pereyra a Adrian Mariappa majú problémy s kolenom. Otázny je aj štart Isaaca Successa a Daryla Janmaata.

Prvý vzájomný duel v aktuálnej sezóne priniesol štyri góly. Watford doma remizoval s Bournemouthom 2:2. Hostia vtedy dvakrát viedli zásluhou Wilsona a Kinga, no súper v oboch prípadoch vyrovnal po koncovkách Deeneyho a Successa.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

AFC Bournemouth – Watford FC

2:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 48. J. King, 82. Afobe – 24. Kabasele, 64. Deeney

Karty:   90+4. S. Cook (BTH) – 70. Holebas (WAT), 79. Kaboul (WAT)

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 6:16.

AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, S. Cook, Mings, Daniels – Surman, Wilshere – Stanislas (74. Afobe), J. King (74. Ibe), Fraser (81. Pugh) – C. Wilson.
Náhradníci: Federici – Gosling, Pugh, Arter, Afobe, B. Smith, Ibe.

Watford FC: Gomes – Kaboul, Prödl, Britos – Kabasele (85. Cathcart), Capoue, Doucouré (88. Ighalo), Cleverley, Holebas – Deeney, Okaka (62. Janmaat).
Náhradníci: Pantilimon – Cathcart, Zúñiga, Sinclair, Janmaat, Ighalo, Mason.