Menu

Futbal

Anglická Premier League

Manchester City – Tottenham Hotspur

2:2

koniec (0:0)

21.01.2017, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • 22. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 2.38 3.6 3.9

Veľmi napínavý druhý polčas priniesol zaujímavých momentov aj na tri stretnutia. Najskôr Hugo Lloris spravil dve chyby, ktoré domáci potrestali a zdalo sa, že o tri body ich už pripraví málo čo, ale Alli znížil a keď veľkú šancu nepremenil postrčený Sterling a hlavný arbiter nenariadil penaltu, vyrovnal Son. Na posledné minúty prišiel Gabriel Jesus. Mladá posila z Palmeirasu sa mohla okamžite zapísať do streleckej listiny, ale nestalo sa tak hlavne kvôli ofsajdu. Šláger kola určite očakávania splnil, hlavne pre nestranného fanúšika. (20:26:09)

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Dnešné stretnutie sleduje 54 402 divákov.

90+4

Sané ešte hľadal centrom do šestnástky Gabriela Jesusa, ten sa k lopte nedostal, pretože Lloris vyskočil a zobral ju zo vzduchu.

90+3

Rose zastavil akciu spoluhráčov ofenzívnym faulom, takže Manchester City ešte bude mať možnosť niečo vymyslieť v poslednej minúte hry.

90+2

De Bruyne naviezol loptu do šestnástky, poslal ju do malého vápna pre Delpha, ktorý mohol zakončovať do veľmi dobrej pozícii, lenže včas odkopol Wanyama.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Fabian Delph.

89

Sané sa veľmi dobre vrátil do defenzívy a dokázal zastaviť Sona, ktorý to vyskúšal zasekávačkou. Nakoniec bola neúčinná.

88

Aguero v dobrom náznaku šance, lenže jeho prudká strela k bližšej žrdi nakoniec aj tak prišla zbytočne, keďže sa mával ďalší ofsajd.

87

Žltú kartu dostáva Victor Wanyama (Tottenham Hotspur).

85

Domáci síce získali priamy kop z miesta vedľa šestnástky, lenže center Kolarova našiel na prednej žrdi Gabriela Jesusa, ktorý zamieril vedľa.

84

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Gaël Clichy, prichádza John Stones.

83

Etihad Stadium sa už tešil, pretože práve Gabriel Jesus dostal loptu do siete, keď ju tam usmernil v páde. Gól nakoniec uznaný nie je, pretože Brazílčan sa ocitol v ofsajde.

83

83. Gabriel Jesus (MAC)

83

Gabriel Jesus to okamžite začal potvrdzovať, pretože po centri Zabaletu prišiel jeho prvý dotyk v najlepšej lige sveta a hlavou zamieril iba tesne vedľa.

82

Veľký debut! Prvýkrát v drese Manchestru City nastupuje Gabriel Jesus, ktorý má byť veľkým prísľubom do budúcnosti.

82

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Gabriel Jesus.

80

Začína posledná desaťminútovka, ktorá ukáže, koľko síl ostalo jednému, či druhému tímu. Manchester City je určite pod menšou dekou, s ohľadom na posledné minúty, Tottenham zas nabral značné psychické sily.

78

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Dembélé, prichádza Moussa Sissoko.

77

77. Son Heung-min (TOT) - 2:2

77

Tottenham dal gól!
Španielskeho kouča Manchestru City, hráčov tohto klubu, fanúšikov a každého, kto im fandí teraz môže aj rozdrapiť, ale Tottenham vyrovnáva. Najskôr postrčenie Sterlinga a teraz ofsajd Kanea, ktorý predchádzal gólu striedajúceho SON HEUNG-MINA. Na jeho zakončenie k žrdi Bravo nedočiahol.

76

76. Raheem Sterling (MAC)

76

Raheem Sterling sa prihrávke za obranu rútil sám na Llorisa, lenže Walker ho evidentne rukou jemne postrčil, čím ho pripravil o stabilitu. Záložník City nespadol, dokonca zakončil, ale iba do brankára súpera. Guardiola aj celý Etihad sa veľmu hnevajú, penalta to nebude.

75

Sterling pred Winksom zahral na svoje nohy, lenže mladíka z Tottenhamu neroztancoval. Následný center pre Aguera odvrátil Wanyama.

74

Alli s ofenzívnym faulom proti Zabaletovi, ktorého je dnes vidieť hlavne smerom dopredu, ale aj dozadu stíha. Dá sa povedať, že mu duel vychádza.

73

Rose dostal loptu tesne vedľa šestnástky súpera. Namiesto centru si rozmyslel, že sa pokúsi o strelu, avšak netrafil ani bočnú sieť.

70

Faul na Rosea Tottenham nedokázal nijako potrestať, pretože loptu iba vrátil smerom dozadu a odtiaľ sa góly dávajú ťažko.

69

Pekná kombinácia Manchestru City v okolí šestnástky súpera priniesla nakoniec len zrazený center Sterlinga, ktorý našiel hlavu pripraveného Diera.

68

Ani teraz to nebolo ono. Prudko padajúci pas dostali hráči Tottenhamu hrajúci v bielom do bezpečia.

68

Z neho sa síce domácim zakončiť nepodarilo, ale Kane odvrátil na ďalší rohový kop.

67

Zabaleta si nabehol do šestnástky súpera, kde aj dostal presnú prihrávku, lenže jeho center zrazil Rose na rohový kop.

65

Tottenham mal v základnej zostave troch stopérov, teraz len jedného skutočného. Wimmer totiž išiel po polčase dole za Sona, aby tím pridal v ofenzíve a Alderweireld si privodil pravdepodobne svalové problémy. Pochettino ho musel dať dole, ale neskúseného mladíka Cartera-Vickersa sa pravdepodobne použiť bál. Winks má predsa len už niekoľko duelov v Premier League odohraných. Do defenzívnej štvorky sa k Walkerovi, Dierovi a Roseovi posunul Wanyama.

64

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Toby Alderweireld, prichádza Harry Winks.

62

Sterling aj celý Etihad Stadium sa hnevajú, pretože Angličan pri snahe predrať sa k zakončeniu spadol, penalta sa pískať nebude a Lloris loptu zbiera zo zeme.

61

Ofsajdové postavenie Sona znemožnilo tomuto Ázijčanovi pokračovať v akcii vymyslieť nejaké zakončenie. Po odpískaní odkopol loptu do siete.

60

Aguero sa pokúsil prejsť cez dvoch obrancov Spurs až do streleckého zakončenia, avšak to mu nevyšlo. Zadáci mu loptu odobrali pomerne ľahko.

59

Po nákope Brava prišiel ofenzívny faul domáceho celku, ale hlavný arbiter ponechal výhodu. Akcia "kohútov" zľava takmer skončila zakončením Kanea, ten mal k lopte ďaleko.

58

58. Dele Alli (TOT) - 2:1

58

Tottenham dal gól!
Už sa zdalo, že akcia hostí nedopadne dobre, pretože Kaneovi lopta odskočila, lenže sa dostala k Walkerovi a jeho skvelý center ešte pohladený Otamendim pristál presne na hlave DELE ALLIHO, ktorý usmerniť guľatý nezmysel do siete a zdramatizoval toto stretnutie.

57

Centrovaný pas Rosea odvrátil Kolarov aspoň na aut, ktorý vhodí sám spomínaný krajný bek Spurs.

56

Manchester City je na koni a zdá sa, že zhodiť z neho ho dnes nemôže nič. Stále sa snaží aktívne napádať a tlačiť sa dopredu. Zároveň vie, že Lloris nie je v dobrom rozpoložení, z čoho môže prípadne znova ťažiť.

54

54. Kevin De Bruyne (MAC) - 2:0

54

Manchester City dal gól!
Ďalšia obrovská chyba Llorisa. Jeden z najlepších brankár sveta si vybral priam hrozný deň... Center sprava od Sterlinga smeroval priamo do jeho rukavíc, Francúz ju dokonca aj chytil, lenže z nepochopiteľných dôvodov mu vypadla. KEVIN DE BRUYNE tak nemal problém doraziť do prázdnej brány.

53

Po faule Otamendiho na Alliho dostali kartu obaja, keďže anglický záložník strčil súpera na zem. Priamy kop ale Tottenham nevyužil. Naopak, mohol inkasovať. Rýchly prechod domácich vpred vyriešil odkopom Lloris.

52

Žltú kartu dostáva Nicolás Otamendi (Manchester City).

51

Žltú kartu dostáva Dele Alli (Tottenham Hotspur).

50

Sané sa dral s entuziazmom do ďalšej akcii, lenže Dier ho vytlačil k bránkovej čiare a lopta následne záložníkovi Manchestru City ušla za bránkovú čiaru.

49

49. Leroy Sané (MAC) - 1:0

49

Manchester City dal gól!
Skvelý pas za defenzívu Tottenhamu našiel LEROYA SANÉHO, ktorý využil veľmi zlé vybehnutie Llorisa. Toho lopta minula v pokuse pred šestnástkou odohrať ju hlavou a nemecký mladík už nemal problém pred prázdnou bránou skórovať.

48

Veľmi vlažný úvod druhého polčasu. Oba tímy vyzerajú, že sú ešte mysľou v šatniach.

46

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Kevin Wimmer, prichádza Son Heung-min.

46

Začal sa druhý polčas.
Manchester City tlačil súpera v podstate celý polčas, ale gól sa mu streliť nepodarilo ani z niekoľkých šancí. Tottenham sa však bránil dobre, uvidíme, ako to bude vyzerať v druhom dejstve.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Žltú kartu dostáva Aleksandar Kolarov (Manchester City).

45+1

David Silva prestrčil pomedzi nohy Walkera loptu na Saného do šestnástky, ale mladý Nemec si ju nedokázal prehodiť cez súpera, takže sa následne ani nedostal k zakončeniu.

45

Nadstavujú sa 2 minúty.

44

Centrovaný pas na Aguera ešte tento Argentínčan nezakončil, ale lopta sa odrazila do veľmi dobrej pozície pre Sterlinga. Ten však zbytočne váhal a tak trafil len obetavého protihráča.

42

Lopta na Kanea, ktorý sa už rozbiehal za defenzívu City neprešla, pretože sa veľmi dobre postavený Otamendi dokázal zorientovať a odkopnúť.

40

Kyle Walker sa snažil nasadiť prienik cez Clichyho, avšak to mu nevyšlo. Francúza trafil iba do nôh a následne sa práve "Citizens" dostali vpred.

39

A po ňom aj ďalší, pretože Otamendi na zadnej žrdi kvôli teču súpera nemohol zakončovať. Lloris mal robotu opäť, no dokázal vyboxovať do bezpečia.

38

38. Sergio Agüero (MAC)

38

Ďalšie nepríjemné zakončenie domácich. Strela Aguera z mierneho uhlu v páde k žrdi trafil Llorisa do ruky. Bude to roh.

37

37. Sergio Agüero (MAC)

37

Veľmi pekná akcia Manchestru City volala po góle, lenže zabudnutý Aguero hlavou spred päťky po krásnom De Bruyneho oblúčiku nechal vyniknúť Llorisa.

36

Danny Rose mal zdravotné problémy, potreboval ošetrenie, ale vyzerá to tak, že by už mal byť v poriadku a pokračovať v hre.

35

Aguero dobehol pas v šestnástke protivníka, lenže bol z uhlu a preto sa ešte rozhodol hľadať spoluhráčov. Natrafil iba na Llorisa.

34

Sterling bol síce lopty v strede poľa zbavený, ale Manchester City ju hneď získal a prešiel dopredu. Po peknom centri hlavičkoval cez Rosea Sané, jeho pokus letel vedľa žrde.

32

Rose v ďalšej akcii, centrom hľadal svojho spoluhráča Kanea v malom vápne súpera, dobre postavený Otamendi odkopol. Celú snahu ukončil strelou vysoko nad Wanyama.

31

Zabaleta bol v súboji s Roseom neskoro a svojho soka poslal na zem. Nebolo to však nič hrozné, Spurs rozohrali a okamžite sa hrá ďalej.

30

Na Eriksenov center naskakoval Wanyama, lenže pred ním dobre zakročil Kolarov a následný pas späť rybičkou odvrátil Otamendi.

29

Otamendi sa háda s postranným arbitrom, pretože si myslel, že loptu po súboji odohral ako posledný súper. Nakoniec to bude roh pre Tottenham.

28

Po chybe v rozohrávke Spurs sa do šestnástky dostal De Bruyne, ale svoje kľučky a rýchlosť tak úplne nezúžitkoval. Prihrávkou nikoho nenašiel.

27

Alderweireld síce zrazil center len k hráčov domáceho celku, lenže lopta sa následne odráža za čiaru. Odkopávať bude Lloris.

25

Po rozohrávke na krátko sa pokúsil z diaľky vystreliť Dembelé, ale trafil iba protihráčov pred sebou. City chcelo rýchlo prejsť dopredu, Sané prihrával len za autovú čiaru.

24

Po snahe Walkera na krídle prichádza Kolarovom zrazený center, nasledovať bude rohový kop.

23

"Citizens" stratili loptu pred šestnástkou súpera a tak dopredu prešli hostia, ale kolmica Kanea za obranu našla Alliho v ofsajde.

22

Danny Rose neprešiel cez Zabaletu, ale zdá sa, že Tottenham by teraz mohol vytvoriť úsek hry, kde bude mať navrch. Aspoň by to tak chcel, pretože City zatiaľ hrajú veľmi dobre.

20

20. Pablo Zabaleta (MAC)

20

20. David Silva (MAC)

20

Hugo Lloris mal plné ruky práce, pretože David Silva prudko vystrelil spoza šestnástky. Lopta niekoľkokrát skočila a preto mal Francúz sťaženú pozíciu. Po rohovom kope zakončoval Zabaleta tiež spoza veľkého vápna, jeho rana tesne priestor troch žrdí minula.

19

Yaya Touré našiel prvým dotykom pred pokutovým územím súpera Silvu, ktorý sa ešte snažil prihrávať na Agüera, lenže tam už boli pozorní obrancovia.

18

Dlhý pas Silvu mal nájsť za obranou Sterlinga, lenže pred ním sa veľmi dobre vracal aj Alderweireld a súpera telom k lopte nepustil.

16

Manchester City zviera protivníka v jeho šestnástke a snaží sa mu streliť čo najrýchlejšie gól, ale zatiaľ naráža na nekompletnú finálnu fázu.

15

Po faule Alliho vedľa vlastnej šestnástky ešte domáci ostali vpredu, lenže center z krídla trafil iba do dvojčlenného múru.

14

Centrovaný pas do šestnástky Tottenhamu po faule Diera našiel Kolarova, ktorý sa ešte snažil prihrávať vedľa seba pre Saného do ohromnej šance, lenže včas odkopol Alderweireld.

13

Žltú kartu dostáva Eric Dier (Tottenham Hotspur).

12

12. Sergio Agüero (MAC)

12

Žltú kartu dostáva Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur).

11

11. Pablo Zabaleta (MAC)

11

Krásna akcia domáceho tímu takmer vyvrcholila gólom, lenže De Bruyne po prihrávke Agüera kolmicou pred Llorisa Zabaletovi neprihral, nakoľko mu loptu v poslednej chvíli odkopol Alderweireld.

10

Veľmi vlažná úvodná desaťminútovka priniesla len dva prieniky Rosea a Sterlinga, ktoré aj tak ničomu nevideli. Všetci si uvedomujú, že ide o veľa.

9

Ofenzívny faul Walkera ukončil snahu "kohútov" na polovici protivníka. Yaya Touré sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa.

7

Sterling sa dostal svojou rýchlosťou až do šestnástky, kde to najprv vyzeralo na dobrú možnosť, ale Rose ho vytlačil a tak mladík dokázal iba nepresne odcentrovať.

6

Walker musel ísť na zem, pretože vedľa šestnástky Spurs prišla lopta a Clichy sa už snažil centrovať. Angličan pokus zrazil na aut. Po ňom prišla strela Otamendiho z diaľky veľmi vysoko nad.

5

Manchester City pri lopte v strede poľa, svojimi prihrávkami sa snaží niečo vymyslieť, ale prihrávkou na Brava to dopredu určite nepôjde.

4

Harry Kane sa ocitol v prvom postavení mimo hry v tomto zápase, keď dostal pas zo svojej polovice. Ten bol navyše nepresný.

3

Wanyama sa previnil faulom proti De Bruynemu, keďže ho potiahol rukou. Obe strany majú svoje verzie, hlavný arbiter sa rozhodol vlastnou hlavou.

2

Tottenham znova na návšteve polovice súpera dlho nevydržal, lenže následne sa vrátil až do kuchyne. Prudký pas Rosea cez malé vápno nedokázal nik zo spoluhráčov zakončiť.

1

Šláger tohto víkendu sa začal, Tottenham skúsil poslať pas na krídlo, kde bol pripravený Kolarov a odkopol do bezpečia.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Manchester City: Bravo – Zabaleta (C), Otamendi, Kolarov, Clichy – Y. Touré – Sterling, Silva, De Bruyne, Sané – Agüero.
Náhradníci: Caballero – Kompany, Fernando, Nolito, Delph, Stones, Jesus.

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Wimmer – Walker, Wanyama, Dembélé, Rose – Eriksen, Alli – Kane.
Náhradníci: Vorm – Son Heung-min, Trippier, Moussa Sissoko, Winks, Davies, Carter-Vickers..
Najväčší šláger 22.kola uvidia fanúšikovia na Etihad Stadium v Manchestri, kde zavíta londýnsky Tottenham Hotspur. Súboj piateho s druhým môže veľa napovedať v boji o Ligu majstrov.

Manchester City

Pep Guardiola nijak nežiari a už hovorí o konci kariéry. Španielsky lodivod prežíva svoje asi najhoršie obdobie v pozícii kouča popredného tímu, keďže s Barcelonou aj Bayernom Mníchov bol v podstate celý čas lídrom či už španielskej alebo nemeckej ligy, ak nie celej Európy.

Teraz je to až piata pozícia s desať bodovým mankom na Chelsea. Navyše, klub naposledy prehral zahanbujúco 4:0 na pôde Evertonu, čo bola Pepovi najhoršia porážka ako trénera.

Tešiť ho môže aspoň fakt, že "Citizens" pred tým v pohári porazili West Ham United 5:0 a Burnley v Premier League 1:0, pretože ešte chvíľu na to nestačili ani na Liverpool.

Počas prestupového okna dorazil brazílsky útočník Gabriel Jesus, ktorý má podporiť už tak veľmi silnú dvojicu Aguero – Iheanacho. Opačným smerom išiel Bruno Zuculini, ktorý bude hosťovať v Hellase Verona.

Tottenham Hotspur

Druhý celok tabuľky si svoju pozíciu udrží pravdepodobne len víťazstvom, pretože hneď za ním číhajú Liverpool, ktorý má rovnaký počet 45 bodov a Arsenal. Ten má o jeden menej. Dokonca v prípade výhry City sa môže tento tím "kohútom" vyrovnať. Na Chelsea zverenci Mauricia Pochettina strácajú sedem bodov.

Tottenham však hrá vo veľmi dobrej forme, neprehral sedem za sebou idúcich stretnutí. Naposledy ho zdolal 11.12.2016 Manchester United. Odvtedy prišli výhry nad Hullom, Burnley, Southamptonom, Watfordom, dokonca Chelsea a WBA. V FA Cupe sa pridala Aston Villa.

Spurs majú navyše najlepšiu defenzívu v Premier League, inkasovali iba štrnásťkrát. Medzi piatimi najlepšími ligami sveta menej gólov v tejto sezóne dostali len Bayern Mníchov, Eintracht Frankfurt, OGC Nice a Villarreal CF.

V januárovom okne sa doposiaľ udiala iba jedna zmena. Tom Carroll sa upísal Swansea.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

Manchester City – Tottenham Hotspur

2:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 49. Sané, 54. De Bruyne – 58. Alli, 77. Son Heung-min

Karty:   45+2. Kolarov (MAC), 52. Otamendi (MAC) – 12. Wimmer (TOT), 13. Dier (TOT), 51. Alli (TOT), 87. Wanyama (TOT)

Manchester City: Bravo – Zabaleta (C), Otamendi, Kolarov, Clichy (84. Stones) – Y. Touré – Sterling (82. Jesus), Silva (90. Delph), De Bruyne, Sané – Agüero.
Náhradníci: Caballero – Kompany, Fernando, Nolito, Delph, Stones, Jesus.

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld (64. Winks), Wimmer (46. Son Heung-min) – Walker, Wanyama, Dembélé (78. Moussa Sissoko), Rose – Eriksen, Alli – Kane.
Náhradníci: Vorm – Son Heung-min, Trippier, Moussa Sissoko, Winks, Davies, Carter-Vickers.

Diváci: 54 402