Menu

Futbal

Anglická Premier League

Middlesbrough FC – West Ham United

1:3

koniec (1:2)

21.01.2017, 16:00 • Riverside Stadium, Middlesbrough (kapacita: 34 988 diváků) • 22. kolo • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny) cz

S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 30 848 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (18:02:38)
Dnešní utkání je tedy u konce a tři body si připisují hostující fotbalisté. Ti sice v prvním poločase přišli o jednogólové vedení, avšak v závěru poločasu se podruhé prosadil Carroll a v půli tak Kladiváři měli navrch. V druhé části byli domácí dvakrát blízko vyrovnání, nicméně vítězství West Hamu v nastavení pečetil Jonathan Calleri, který využil rychlý brejk londýnského celku. Domácí tedy nevítězí ani v páté utkání v řadě.

90+5

Konec zápasu.

90+4

90+4. Jonathan CALLERI - 1:3

90+4

West Ham právě vstřelil branku!
Je definitivně rozhodnuto! Přečíslení hostů se zdálo býti ubráněno, ale nakonec se do akce zapojil dobíhající JONATHAN CALLERI, který dostal přihrávku na hranici šestnáctky a díky teči bránícího hráče potvrdil vítězství Kladivářů.

90+3

Rohový kop nyní hosté rozehráli nakrátko a Antonio našetřil několik velmi cenných vteřin. Nakonec se však bude odkopávat od Valdésovy brány.

90+2

Dvě akce založené Víctorem Valdésem vyústily pouze v nepřesné přihrávky a protiútok West Hamu. Ten druhý mohl zužitkovat Lanzini, avšak Chambers jeho střelu zablokoval.

90+1

Prakticky celou první minutu nastavení měli míč hostující fotbalisté, kteří hru drží daleko od své brány. Nyní už ale hraje Valdés.

90

Nad rámec řádných devadesáti minut se bude hrát ještě 300 sekund. Na vyrovnání tak domácí mají pět minut.

90

Konečně se Middlesbrough dostalo k nadějnějšímu zakončení. Centr byl odvrácen pouze ke Gestedemu a ten míč střelou z prvního doteku napálil pár decimetrů vedle brány.

89

Jemný oblouček za obranu West Hamu sice našel Bamforda, avšak od jeho kopačky šel míč pouze do rukavic gólmana.

88

Nyní je míč dokonce až v blízkosti rohového praporku blíže k Valdésově bráně. K zakončení se sice West Ham nedostává, ale kontrola míče hostům bohatě stačí.

87

Hostům se hru podařilo vrátit k půlící čáře. West Ham závěr naprosto kontroluje a nedovoluje domácím výraznější tlak.

86

Rychlejší přechod na útočnou polovinu tentokrát zastavuje Ogbonna. Po důležitém zákroku bránícího hráče tak domácí budou pouze vhazovat.

85

V závěru 85. minuty se domácí pokusili najít Calluma Chamberse. Ten však míč nedokázal zastavit ještě před brankovou čárou.

83

Střídají i hosté. Předvede se nám James Collins, jenž zaujal místo uvolněné Sofianem Feghoulim.

83

Dalším vystřídaným hráčem je Adam Forshaw. Místo něj jde na hřiště Rudy Gestede.

83

Registrujeme další nedovolený zákrok domácích, který je odměněn žlutou kartou. Tentokrát je potrestán Bernardo Espinosa (MDD).

80

První střídání domácích. Na lavičku si to namířil Christian Stuani, který je nahrazen Patrickem Bamfordem.

80

Žlutou kartu za faul na unikajícího Antonia teď dostává Ben Gibson (MDD).

79

Randolph teď hodně zaváhal při zpracování centru a jeden z beků West Hamu míč raději odkopl na rohový kop. Standardní situace ve prospěch domácího celku.

78

Middlesbrough je v blízkosti pokutového území, nicméně obléhání je zatím velmi pasivní. Celá jedenáctka hostujícího celku je zatažena na vlastní polovině.

77

Sudí Atkinson znovu pustil dva důrazné souboje. Nutno říci, že především atak na pronikajícího hráče Middlesbrough výrazně zaváněl faulem.

76

Nyní už sice kombinují domácí, avšak vůbec se nedostávají do blízkosti Randolphovy brány. Kladiváři se zatím v pohodě brání.

75

West Ham nyní naprosto v pohodě kombinuje ve středu hřiště. Můžeme však očekávat narůstající tlak domácích fotbalistů, kterým se krátí čas na vyrovnání.

73

Příliš dlouhý centr Bernarda Espinosy doputoval až za brankovou čáru. Akce Middlesbrough je tak zakončena hodně nepovedeným způsobem.

71

Slabý centr byl odvrácen prvním bránícím hráčem West Hamu. Hosté se ale moc daleko nedostává a míč zůstává na polovině Kladivářů.

70

Adama Traoré se parádně uvolnil na levé straně, avšak jeho prudký centr byl zastaven. Bylo tak učiněno rukou jednoho z hostů a následuje standardní situace.

69

Několik desítek vteřin se hrálo ve středu hřiště a celá mezihra skončila nedovoleným zákrokem střídajícího Calleriho. Tomu je navíc důrazně domlouváno.

67

Hřiště opouští Andy Carroll. Místo dvojnásobného střelce dnešního zápasu si závěr utkání zahraje Jonathan Calleri.

67

Nakonec to byl Forshaw, který zakončoval pravou nohou. Míč si to ale namířil příliš vysoko a Randolph zůstal naprosto v klidu.

66

Domácí se stále častěji a častěji tlačí dopředu. Nyní získali slibnou standardní situaci, kterou bude rozehrávat jeden z dvojice Forshaw-Negredo.

64

Mohlo být vyrovnáno! Přízemní přihrávka prošla předbrankovým prostorem a bránící Cresswell míč poté odvrátil pouze do břevna brány vlastního gólmana.

63

Další neúspěšná akce domácích dospěla k vhazování ve prospěch West Hamu. Ani hosté si ale vůbec nevědí rady a hraje se tak především na polovině hřiště.

62

V ofenzivní části akce se teď hostům příliš nedaří. Defenzíva Middlesbrough je velmi pozorná, avšak sami svěřenci kouče Karanky se nyní příliš neprosazují.

60

Chvíli sice hosté kombinovali hlouběji na polovině soupeře, avšak nakonec byli vráceni zpátky k půlící čáře. Následnou přihrávku už si pohlídal Valdés.

59

K zakončení se nakonec dostal Chambers, který natáhl ke střele zpoza vápna. Míč mu však sjel po nártu a namířil si to daleko od brány.

58

Na obou stranách jsme zaregistrovali dva důrazné zákroky bránících hráčů. Martin Atkinson však hru pustil a nechává míč domácím.

57

Domácí se ještě dostali k rohovému kopu, ale ten už nic moc světoborného nepřinesl. Přesto je poslední akce domácích výrazným varováním.

56

Znenadání přišla velká šance domácích fotbalistů. Jedovatý centr z levé strany přistál na hlavičce De Roona, nicméně jeho zakončení k tyči skvěle vyrazil Randolph.

54

Ze hřiště odchází zdravotně indisponovaný Mark Noble. Místo něj jde na trávník Edmilson Fernandes.

53

Další centr do pokutového území už Reid odvrátil jen za cenu rohového kopu. Před standardní situací však hosté musejí vystřídat.

52

Konečně se domácí dostali k finální přihrávce do pokutového území. Vysoký míč byl ale hráči West Hamu v naprosté pohodě odvrácen.

50

Mark Noble už je zpátky na nohou, avšak míč se po rozehrání domácích dostal velmi rychle opět k hostům. Middlesbrough je v úvodu poločasu hodně nevýrazné.

49

Na trávníku zůstává Noble, který se srazil s jedním z domácích fotbalistů. Nyní už je kapitán West Hamu v péči lékařů a nevypadá to moc dobře.

48

Obrovská šance Kladivářů! Domácí propadli ve středu hřiště, Carroll skvěle vysunul Manuela Lanziniho, ale ten v souboji jeden na jednoho trefil pouze Valdése.

47

Daleký odkop Victoa Valdése doputoval jen do zámezí. Po vhazování soupeře se sice k míči dostali domácí, ale nyní už znovu hraje West Ham.

46

Hosté se okamžitě po výkopu usadili na útočné polovině. Výsledkem byl kvalitní centr z pravé strany, který však Antonio hlavou neusměrnil do prostoru brány.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
Úvodních 45 minut zápasu je minulostí a ve vedení jsou zatím hostující fotbalisté. Ti měli navrch již od deváté minuty, kdy se hlavou prosadil Andy Carroll. Následně se sice Christianu Stuanimu z ojedinělé povedenější akce domácích podařilo vyrovnat, avšak po půli mají přesto navrch "Kladiváři". V samotné závěru poločasu totiž Valdés pouze vyrazil přízemní střelu zpoza vápna a dorážející Andy Carroll byl v jednoduché pozici.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Ani po rohovém kopu se West Ham nedostal k přímému zakončení, neboť byl odpískán nedovolený zákrok na skákajícího Valdése.

45+2

Při bránění Feghouliho se Geore Friend odhodlal k riskantnímu zákroku. Hostující záložník skončil na trávníku, avšak hlavní rozhodčí penaltu nepíská.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.

45

Hned po obdržené brance se domácí vydali dopředu. Výsledkem byl ale pouze rohový kop, který zavinil Winston Reid.

43

43. Andy CARROLL - 1:2

43

West Ham právě vstřelil branku!
Zničehonic se Kladiváři znovu dostávají do vedení. Jedovatou střelu k tyčí dokázal Valdés pouze vyrazit a pohotový ANDY CARROLL už neměl problém s doražením míče za záda rozhozeného gólmana. Bylo to na hranici ofsajdu, ale sudí se tuto těsnou situaci rozhodl pustit.

42

West Ham se po delší době dostává k postupnému útoku. Defenzíva domácích však vypadá velmi koncentrovaně.

41

V úvodu 41. minuty se domácím podařilo najít volného Negreda, avšak ten byl v jednoznačném ofsajdu. Nadějně vypadající akce Middlesbrough tak nic nepřinese.

39

Další přihrávka do pokutového území letěla od poloviny hřiště a tentokrát doputovala přesně do rukavic Darrena Randolpha.

38

Bleskový útok Middlesbrough mohl přinést nebezpečí, avšak přihrávka před bránu neprošla až k obsazenému Negredovi. Velká škoda pro fotbalisty "Smoggies".

37

Až nyní se domácí prodrali na útočnou polovinu. Výsledkem byla jedovatá přízemní přihrávka Traorého, kterou před Stuanim odvracel bránící Sam Byram.

36

Standardní situaci tentokrát získali hosté, nicméně centr letící do rohu pokutového území byl v pohodě odvrácen. Přesto West Ham zůstane u míče.

34

Nalevo měl hodně prostoru George Friend, nicméně jeho finální přihrávka letěla přesně k nohám jednoho z hostujících stoperů. Tohle se moc nepovedlo.

33

Kladiváři sice získali další rohový kop, ale Valdás mohl zůstat zcela v klidu. Middlesbrough míč rychle dostává až do blízkosti středového kruhu.

32

Nyní to vypadalo velmi dobře. Andy Carroll se s míčem prodral až do středu pokutového území, ale tam byl ubráněn a stejně dopadl i Michail Antonio.

31

Hosté vyčkávají ve středu hřiště a hledají mezeru, kterou by mohla nabídnout zatím pozorná defenzíva domácích. Nic takového se však zatím neděje.

29

Navíc přišel velmi rychlý protiútok West Hamu a zakončení na sebe vzal Noble. Jeho střela pravou nohou letěla těsně vedle tyče Valdésovy brány.

28

Obiangův nedovolený zákrok znamenal volný kop ve prospěch MIddlebsrough. Friend však míčem nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.

27

27. Christian STUANI - 1:1

27

Middlesbrough právě vstřelil branku!
A máme vyrovnáno! Calum Chambers rozjel parádní akci po pravé straně, kterou vyšperkoval přihrávkou na volného CHRISTIANA STUANIHO. Ten zakončoval z prvního doteku a v pohodě překonal přesunujícího se Randolpha.

26

Momentálně nesledujeme příliš atraktivní kopanou. Ani jeden z celků se nedostává blíže k bráně. Uvidíme, zda z této vyčkávané vyplyne nějaká zajímavá akce.

24

Stále jsou u míče hosté, kteří se nikam moc nederou. Nyní to sice zkusili nákopem na Antonia, nicméně ten míč poslal pouze do zámezí.

23

Hra se přesunula do středu hřiště, kde kombinují hostující fotbalisté. Middlesbrough je ale zataženo na své polovině a vůbec soupeře nepouští dopředu.

22

Sudí Martin Atkinson teď dvakrát domácím ponechal výhodu, avšak svěřenci Aitora Karanky dokázali vymyslet pouze slabší centr, jenž byl odvrácen.

21

K prudkému centru zleva se znovu prodíral Andy Carroll. Nakonec byl ale odpískán nedovolený zákrok Obianga a hrát proto budou domácí fotbalisté.

20

Nepřesná přihrávka na Antonia doputovala až k Valdésovi. Ten nic moc nevymýšlel a pro jistotu míč odkopl daleko do autu.

19

Andy Carroll tvrdě atakoval soupeře, nicméně hlavní rozhodčí nechal pokračovat ve hře a Middlebsrough bude opět jen vhazovat.

18

Na konci 18. minuty se domácí přeci jenom prodrali hlouběji na polovinu soupeře. Celá akce byla ukončena důrazným zákrokem a následuje autové vhazování.

17

Slabý centr od rohového praporku teď doputoval pouze k domácím fotbalistům. Ti se ale nedostávají moc daleko od své brány.

16

Hosté rychle získali míč u půlící čáry a Feghouli si to bleskově namířil k pokutovému území. Křížnou střelu však zablokoval jeden z bránících hráčů.

15

Jenže Middlesbrough se nedostalo dále než pár metrů od půlící čáry. V útoku jsou domácí stále poměrně nevýrazní a nedostávají se do pořádného zakončení.

14

Rohový kop už nepřinesl další nebezpečí. Z pokračující akce míč navíc doputoval pouze do Randolphovvých rukavic. West Ham tak na chvíli může zastavit ofenzivní choutky domácích.

13

Před Randolphovu bránu znovu přišel slibný centr z pravé strany. Negredo se výborně dral přes Reida, nicméně výsledkem je jen rohový kop.

12

Middlesbrough získalo svou první standardní situaci. Volný kop byl sice odvrácen, ale následný centr už mířil k Negredovi. Ten však nedokázal pořádně zakončit.

11

Nevýrazný začátek zápasu se domácí pokusili ukončit vysunutím Álvara Negreda. Španělský forvard však snad ani nemohl dostihnout příliš prudkou přihrávku mířící do zámezí.

9

9. Andy CARROLL - 0:1

9

West Ham právě vstřelil branku!
A hosté jdou hned v úvodu do vedení. Na výborný centr od rohového praporku si do středu pokutového území naběhl ANDY CARROLL, který razantní hlavičkou překonal bezmocného Valdése.

8

Tentokrát míč doputoval až k Antoniovi, jenž se nalevo prodíral přes bránícího hráče. Ve výsledku získal nejlepší střelec West Hamu rohový kop.

7

Jenže ani po rozehrání volného kopu se domácí dlouho neudrželi u míče a rychle se museli soustředit na defenzívu. West Ham si ale na útočné polovině tentokrát neporadil.

6

Nyní ale Manuel Lanzini (WHU) zatáhl za záchrannou brzdu a unikajícího Traorého zastavil důrazným skluzem. Žlutá karta!

5

Kladiváři jsou stále v útoku. Middlesbrough se od začátku prakticky pouze brání a nedostává se na polovinu soupeře.

4

Hosté mají v úvodu jednoznačně více ze hry a stále se drží u míče. Po předchozí akci se ale zatím ne a ne dostat k ohrožení Valdésovy brány.

3

Velmi pěkná akce po levé straně dospěla ke střílené přihrávce mířící na malé vápno. Jeden z hostů však míč kopačkou netrefil dobře a kulatý předmět si to namířil za brankovou čáru.

2

Rychlý výpad West Hamu skončil zablokovanou střelou z hranice pokutového území. Hosté přesto zůstávají nastěhováni na útočné polovině.

1

Jako první se do útoku vydali domácí fotbalisté hrající v červených dresech. Nic více než vhazování v blízkosti rohového praporku však nevytěžili.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Middlesbrough FC: Valdés – Espinosa, Chambers, B. Gibson – Traoré, Clayton, de Roon, Forshaw, Friend (C) – Negredo, Stuani.
Náhradníci: Guzan – Fábio, Downing, Leadbitter, Bamford, Fischer, Gestede.

West Ham United: Randolph – Byram, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble (C), Obiang – Feghouli, Lanzini, Antonio – Carroll.
Náhradníci: Adrián – Collins, Oxford, Quina, Calleri, E. Fernandes, A. Fletcher.

Rozhodčí: Martin Atkinson – Stephen Child, Dave Bryan.
PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS SEZÓNY

1.10.2016 West Ham – Middlesbrough 1:1
WEST HAM UNITED

Od hostů se letos očekávalo zřejmě trochu více, avšak zatím se svěřencům Slavena Biliće nedaří podle představ. Po 21 zápasech mají Kladiváři pětadvacet bodů a drží se na dvanáctém místě. Na pohárové pozice West Ham opravdu výrazně ztrácí a blíže má jednoznačně k sestupovým místům. Dnes navíc opět bude chybět Dimitri Payet, jenž by rád přestoupil, avšak místo toho zůstává jen v nelibosti trenéra.

Nejlepší střelec: Michail Antonio – 8 gólů

Posledních pět utkání

14.1.2017 West Ham – Crystal Palace 3:0
6.1.2017 West Ham – Man. City 0:5 (FA Cup)
2.1.2017 West Ham – Man. United 0:2
31.12.2016 Leicester – West Ham 1:0
26.12.2016 Swansea – West Ham 1:4
MIDDLESBROUGH FC

Domácí celek si zatím v sezóně nepočíná ideálně a vše nasvědčuje tuhému boji o udržení. Aktuálně je totiž Middlesbrough až na šestnáctém místě Premier League. Z posledních čtyř zápasů navíc domácí fotbalisté ani jednou nevyhráli a s celkovým počtem 17 vstřelených branek jsou vůbec nejhorší. Na domácí půdě navíc "Smoggies" vyhráli jen tři z deseti zápas.

Nejlepší střelec: Alvaro Negredo – 5 gólů

Posledních pět utkání

14.1.2017 Watford – Middlesbrough 0:0
8.1.2017 Middlebsbrough – Sheffield 3:0 (FA Cup)
2.1.2017 Middlesbrough – Leicester 0:0
31.12.2016 Man. United – Middlesbrough 2:1
26.12.2016 Burnley – Middlesbrough 1:0
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Middlesbrough FC – West Ham United

1:3

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 27. Stuani (Chambers) – 9. Carroll (Lanzini), 43. Carroll, 90+4. Calleri (Lanzini)

Karty:   80. B. Gibson (MDD), 83. Espinosa (MDD) – 6. Lanzini (WHU)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:14.

Middlesbrough FC: Valdés – Espinosa, Chambers, B. Gibson – Traoré, Clayton, de Roon, Forshaw (83. Gestede), Friend (C) – Negredo, Stuani (80. Bamford).
Náhradníci: Guzan – Fábio, Downing, Leadbitter, Bamford, Fischer, Gestede.

West Ham United: Randolph – Byram, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble (C) (54. E. Fernandes), Obiang – Feghouli (83. Collins), Lanzini, Antonio – Carroll (67. Calleri).
Náhradníci: Adrián – Collins, Oxford, Quina, Calleri, E. Fernandes, A. Fletcher.

Rozhodca: Martin Atkinson – Stephen Child, Dave Bryan

Diváci: 30 848