Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Werder Brémy – Borussia Dortmund

1:2

koniec (0:1)

21.01.2017, 15:30 • Weserstadion, Bremen • 17. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka

Tipsport: 5.4 4.45 1.58

V druhom polčase Brémy počas 59. minúty zaskočili súpera vyrovnávajúcim gólom z kopačky Bartelsa, no Borussia sa nenechala zastrašiť a vedenie získala opäť. V 71. minúte sa presadil Piszczek, a to bol posledný gól stretnutia. Dortmund teda zvíťazil 1:2 a pripísal si dôležité tri body.

Ďakujeme za pozornosť. (17:26:21)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Bauer si nabiehal po pravej strane na dlhú loptu. Ocitol sa však v ofsajde a lopta teda patrí Borussii, ktorá už pravdepodobne vyhrá toto stretnutie.

90+1

Až teraz sme sa dozvedeli informáciu o nadstavenom čase. Bude sa hrať ešte tri minúty naviac.

90+1

Dembélé si nabiehal za obranu súpera, ale čiarový rozhodca ho zachytil v postavení mimo hry.

88

Kruse centroval od zastávky. Lopta síce letela dobre do priestoru šestnástky, ale nepodarilo sa ju zasiahnuť jeho spoluhráčom. Borussia sa ubránila.

87

Bartelsovi sa podarilo dostať loptu k šestnástke. Následne mu prihrávka veľmi nevyšla, zablokoval ju protihráč a bude z toho rohový kop.

85

Schürrle si dokázal spracovať center na hranici pokutového územia a tvrdo vypálil. Wiedwald bol v pohotovosti, loptu vykryl.

84

Florian Kainz je potrestaný žltou kartou za svoj zákrok. Hlavný arbiter Siebert reagoval okamžite.

82

Dembélé si spracoval loptu na hranici šestnástky. Následne však príliš dlho čakal a nedokázal už prihrávať niektorým zo svojich spoluhráčov.

80

Striedanie na domácej strane. Z ihriska odišiel Fritz a prichádza Kainz.

77

Dortmund mohol streliť poistný gól. Schürrle utekal za loptou, ktorú mu ponúkol Reus, ale nedokázal už z tesnej blízkosti poriadne vystreliť.

76

Hlavný rozhodca žltou kartou trestá Thomasa Delaneya za jeho zákrok.

74

Durm si spracoval loptu na ľavom kraji v šestnástke a prihrával do malého vápna. Prihrávku vystihli hráči Brém a odkopli ju.

71

71. Łukasz Piszczek (DOR) - 1:2

71

Dortmund dal gól!
Borussia opäť získava vedenie na svoju stranu. Kagawova strela bola zblokovaná. Lopta sa odrazila do šestnástky, kde bol úplne voľný LUKASZ PISZCZEK, ktorý ju šikovne doklepol do bránky!

70

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marco Reus, prichádza Raphaël Guerreiro.
Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Gonzalo Castro, prichádza Ousmane Dembèlé.

69

Borussia si vypracovala príležitosť. Po centri Durma hlavičkou predlžoval loptu Reus smerom k ľavej žrdi. Tam však už nik nebol tak rýchlo ako lopta.

68

Brémy sa aj naďalej bránia veľmi zodpovedne. Aktuálne skvelo zbierajú cenné sekundy na útočnej polovici ihriska.

64

Domáci futbalisti upokojili situáciu. Podarilo sa im získať autové vhadzovanie. Môžu sa v pokoji rozostaviť a pokračovať v hre.

63

Lopta sa dostala do šestnástky Brém, kde Schürrle ešte chcel prihrávať, ale rázne tam zasiahli hráči Werderu.

61

Brémy teraz poriadne zavarili svojmu súperovi. Napriek tomu, že hrajú od 39. minúty v oslabení sa im podarilo streliť vyrovnávajúci gól a od tejto chvíle už pravdepodobne budú brániť stav zubami-nechtami. Borussia však nemyslí na nič iné ako na tri body, ktoré veľmi potrebuje.

59

59. Fin Bartels (BRM) - 1:1

59

Werder Brémy dali gól!
Domáce mužstvo prekvapujúco strieľa vyrovnávajúci gól po vcelku nevinne vyzerajúcej akcii. Autové vhadzovanie zachytil Fritz a hlavičkou jemne predĺžil na FINA BARTELSA, ktorý utekal s loptou do šestnástky a prekonal Weidenfellera!

58

58.

58

Po dlhšom čase sme videli nejakú zaujímavú šancu. Kagawovu prihrávku si na ľavej strane spracoval Marco Reus a vystrelil. Wiedwald si dobre všímal hru a ľavou nohou perfektne vykryl Reusovu strelu.

56

Schürrle prihrávkou za obranu hľadal kohosi zo svojich spoluhráčov. Jednoduché to však nebolo, priestor bol prehustený.

55

Borussia pokračuje v sérii štandardiek. Castro teraz uskutočnil signál so svojimi spoluhráčmi. Lopta sa po dvoch prihrávkach dopravila do šestnástky ku Pulisicovi, no ten už vystreliť nedokázal.

53

Loptu odcentroval sám faulovaný Reus. Centrom do pokutového územia hľadal Castra. Ten sa však k zakončeniu nedostal.

52

Reus viedol loptu na svojej kopačke. Počas svojho pohybu ho fauloval Fritz a Borussia má k dispozícii ďalšiu štandardku.

51

Castro centroval z kraja ihriska po odpískanom faule domáceho hráča. Pokúsil sa o priamu strelu na bránu, ale netrafil ju.

50

Sané vyrazil dopredu a prihrával z pravej strany do šestnástky. Následne tam nastal menší zmätok, z ktorého vyšiel najlepšie Kagawa, ktorý aj vystrelil. Nebola to však nejaká nebezpečná strela, Wiedwald ju s prehľadom zastavil.

48

Po nepresnom centri od hosťujúceho hráča loptu do rúk bezpečne zachytil brankár Wiedwald a s istotou rozohral.

47

Oba tímy čaká v druhom polčase neľahká úloha. Borussia si bude chcieť udržať náskok, prípadne ho zvýšiť a doviesť stretnutie do víťazného konca. Domáci sa akokoľvek budú pokúšať o vyrovnanie a dosiahnuť zisk aspoň jedného bodu.

46

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Marcel Schmelzer, prichádza Erik Durm.

46

Začal sa druhý polčas.
Úvodný polčas lepšie vyšiel hosťom. Borussia sa dostala do vedenia v 5. minúte vďaka gólu Schürrleho. Najzaujímavejším momentom prvého polčasu bolo určite vylúčenie brankára Drobného v 39. minúte za faul. Odvtedy hrajú domáci v oslabení.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

45+2.

45+2

V nadstavenom čase sme videli veľkú možnosť domácich na vyrovnanie. Na hranici šestnástke sa uvoľnil Fritz a vypálil. Lopta skončila na brvne a následne spadla tesne pred bránkovú čiaru.

45+2

Reusovi sa podarilo v šestnástke zastaviť Piszczekovu prihrávku. Následne strieľal bez rozbehu. Wiedwald zasiahol úspešne.

45+1

Papastathopoulos pred šestnástkou loptu síce zastavil, no nebolo isté, či to bola ruka alebo hruď. Žiadne previnenie voči pravidlám sa nepískalo.

45+1

Rozhodcovia nadstavujú až tri minúty.

45

Delaney utekal s loptou po ľavej strane ihriska. Snažil sa o prihrávku, no tú mu jednoznačným zákrokom zastavil Piszczek.

43

André Schürrle si okrem jedného gólu zo zápasu odnesie aj žltú kartu. Faulom sa previnil voči Delaneyovi.

43

Po neúspešnej štandardke Borussie po predchádzajúcom incidente sa lopty zmocnili domáci a môžu skúsiť ísť dopredu.

41

Reus sa z faulu zotavil vcelku rýchlo. Domáci museli následne vystriedať. Wiedwald ide do bránky namiesto Drobného. Z ihriska tréner domácich sťahuje Pizarra.

39

39. Jaroslav Drobný (BRM)

39

Reus sa dostával do obrovskej šance. Pred šestnástku vybehol brankár Drobný a a kopol do stehna Reusa, ktorý sa zrútil na trávnik. Hlavný rozhodca promptne zareagoval a udelil mu červenú kartu. Bolo to však pravdepodobne veľmi prísne vylúčenie, Reus samozrejme tomuto faulu ešte pridal na obrátkach svojím pádom. Z8ver je však taký, že Drobný končí v tomto zápase. Do brány sa postaví Felix Wiedwald.

37

Fritz si v súboji so Schürrlem výrazne dopomohol rukou, ktorou zasiahol Schürrleho tvár. Hlavný rozhodca tento zákrok prehliadol.

35

35. Thomas Delaney (BRM)

35

Domácim sa podarilo zatlačiť súpera už na pár pekných minút. A tentokrát z toho bola obrovská šanca. Kruse centroval zo štandardky. Lopta sa odrazila v šestnástke k Bartelsovi. Jeho strelu vyrazil Weidenfeller priamo k Moisanderovi, no ten sám z blízkosti bránky trafil úplne mimo!

32

Následne si Brémy dokázali vybojovať aj štandardku. Centroval opäť Kruse. Poslal loptu k pravej žrdi, ktorú svojou nohou tesne minul Moisander.

30

Domáci to zbytočne prekombinovali. Spoza šestnástky už Pizarro mohol dávno strieľať. Jedna prihrávka nevyšla. Následne sme videli rohový kop domácich, no Kruse neposlal dobrú loptu.

29

Center od Delaneyho sa pokúšal spracovať v pokutovom území Bartels. Aj sa mu podarilo hlavičkovať, no nebolo to vôbec vydarené. Loptu zachytil Weidenfeller a rozohral.

28

Brémy aktuálne zlepšujú štatistický ukazovateľ držania lopty, no k nejakým ofenzívnym akciám to zatiaľ nevedie.

27

Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Serge Gnabry, prichádza Miloš Veljković.

26

Hráči Brém už boli blízko pri pokutovom území súpera. Následne sa však odtiaľ kvôli nepresnosti sami vyhnali a lopta putovala až k Drobnému.

24

Schürrle vyšprintoval s loptou po pravej strane ihriska a ponúkol ju centrom do šestnástky. Hlavičkou ju však iba zasiahol protihráč a následne uvidíme rohový kop.

23

Bartels zrýchlil na pravej strane ihriska, priblížil sa k šestnástke a prihrával. Na hranici vápna však už bol prehustený priestor a loptu bezpečne odkopli hostia.

22

Kruse si síce spracoval loptu a už pohľadom okamžite hľadal Pizarra, no ďalej sa pohnúť nemohol. Vyskytol sa totižto v ofsajdovom postavení.

21

Papastathopoulos sa síce pošmykol a spadol na zem, no aj napriek tomu dokázal ešte nohou odstrániť loptu zo svojho okolia.

19

Po následnej akcii domáci Bauer fauloval Marca Reusa a dostal za zákrok žltú kartu.

19

Brémy prvýkrát v stretnutí výraznejšie ohrozili Weidenfellera. K strele z hranice pokutového územia sa dostal Bartels. Jeho tvrdú delovku brankár Borussie vyrazil.

18

18.

18

Domáci fanúšikovia sa aktuálne hnevajú na evidentne neodpískanú ruku. Situácia však nebola stopercentne prehľadná.

16

Pekná prihrávka pomedzi hráčov, ktorú poslal Reus smerom na Schmelzera. Nechýbalo veľa a Schmelzer by si ju spracoval. Uvidíme teda iba odkop od brány.

15

Borussia opäť aktívna v šestnástke súpera. Lopta po centri končila opäť pri Andrému Schürrlem, ktorý si našiel miesto, aby hlavičkou zakončil. Drobný pozorne loptu vyrazil.

13

Pulisic chcel z miesta pri postrannej čiare prihrávkou vysunúť dopredu Schürrleho. Ten však po súboji s Moisanderom padol na zem a v akcii nepokračoval. Faul to zrejme nebol.

12

Na center si v šestnástke naskočil poľský obranca Lukasz Piszczek. Mieril tesne nad bránku. Rozohrávať teda bude brankár Drobný.

11

11.

11

V príležitosti zo šestnástky sa ocitli hostia. K centrovanej lopte do šestnástky sa dostal Schürrle. Bol však pri nemu aj jeden protihráč, ktorého pokus Schürrleho vytlačil na rohový kop.

10

Reus nabiehal na center do šestnástky, ktorý posielal Castro. Obrana Brém si nebezpečného nemeckého záložníka postrážila. Sané loptu odhlavičkoval.

9

García si pri kraji ihriska nedokázal spracovať loptu. To znamená autové vhadzovanie pre Borussiu, ktoré už vhadzuje pri čiare Piszczek.

8

Dortmund sa po úvodnom góle nabudil a zvýšili sa mu ofenzívne chúťky. Brémy bojujú statočne a zatiaľ sa nenechali veľmi vystrašiť.

7

Následne skúšal šťastie strelec Schürrle. Tentokrát jeho strela spoza pokutového územia skončila len na protihráčovi.

6

Hostia smerovali do ďalšej príležitosti. Reus si zbiehal priamočiaro do pokutového územia. Do šestnástky smeroval center z pravej strany. V poslednej chvíli však domáci futbalista zabránil strele.

5

5. André Schürrle (DOR) - 0:1

5

Dortmund dal gól!
Borussia ide do vedenia v zápase! Dlhý center od Piszczeka si spracoval Reus. Posunul ho dopredu na ANDRÉHO SCHURRLEHO, ktorý sa zbavil obrancu aj brankára a pohodlne zakončil do odkrytej brány!

4

Moisander nakopol loptu k pokutovému územiu, kde sa ju snažil spracovať Kruse aj Pizarro, no tento ťah nevyšiel.

3

Zatiaľ sa hrá opatrne z oboch strán. Brémy sa skúšajú presadiť po krajoch ihriska. Preto veľa lôpt končí za postrannou čiarou a hádžu sa auty.

2

Brémy získali loptu lacno vďaka faulu protihráča. Dostali sa na útočnú polovicu, odkiaľ však Pizarro loptu dával späť dozadu.

1

Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Borussie Dortmund. Začína sa to klasickou rozohrávkou z obrannej polovice.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Na trávnik už prišli hráči oboch tímov. Brémy nastúpia na dnešný zápas v zeleno-bielych dresoch, Borussia v tradičných žlto-čiernych.
Úvodné zostavy:

Werder Brémy: Drobný – Bauer, Sané, N. Moisander, Santiago García – Bartels, Fritz, Delaney, Gnabry – C. Pizarro, M. Kruse.
Náhradníci: Wiedwald – Gebre Selassie, U. García, Veljković, M. Eggestein, Manneh.

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Schmelzer – Weigl – Pulisic, G. Castro, Kagawa, Reus – Schürrle.
Náhradníci: Bonmann – Bartra, Dembèlé, M. Götze, Guerreiro, Passlack, Durm.

Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel.
Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 17. kola nemeckej Bundesligy. Werder Brémy dnes na Weserstadione privíta Borussiu Dortmund. Stretnutie sa začína o 15:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Súdiac podľa tabuľkového postavenia účastníkov zápasu môžeme konštatovať, že favoritom stretnutia budú hostia.
I keď Borussia momentálne nie je práve vo svojej skvelej forme. BVB sa nachádza „až“ na 6. mieste so ziskom 27 bodov. Na aktuálne lídra tabuľky Bayern Mníchov stráca 12 bodov. Borussia v posledných troch zápasoch získali po jednom bode v každom stretnutí. Remízovala s Kolínom 1:1, s Hoffenheimom 2:2 a s Augsburgom 1:1.
Brémy sa nachádzajú na 15. mieste, ktoré im aktuálne zabezpečuje zotrvanie v najvyššej nemeckej súťaži. Brémy majú 16 bodov rovnako ako ďalšie dva tímy pred nimi, ktorými sú Wolfsburg a Monchengladbach. Brémy naposledy remízovali v Hoffenheime 1:1, predtým s Kolínom 1:1 a v 14. kole vybojovali cennú výhru na pôde aktuálne tretej Herthy Berlín. Zápas sa skončil 0:1 v prospech Brém.

Vzájomné zápasy v minulej sezóne boli v réžii futbalistov Borussie. Dortmund porazil Brémy vonku 1:3 a doma 3:2. Od nasledujúceho zápasu však môžeme očakávať nie úplne dominantnú Borussiu, ktorá práve nie je v aktuálnej forme. To sa môže odraziť na jej výkone a Brémy takúto šancu budú chcieť určite využiť. Navyše, disponujú výhodou domáceho prostredia. Sledujte tento zaujímavý zápas spoločne s nami formou nášho on-line prenosu. Pekný športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

Werder Brémy – Borussia Dortmund

1:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 59. Bartels – 5. Schürrle, 71. Piszczek

Karty:   19. Bauer (BRM), 76. Delaney (BRM), 84. Kainz (BRM) – 43. Schürrle (DOR)   39. Drobný (BRM)

Werder Brémy: Drobný – Bauer, Sané, N. Moisander, Santiago García – Bartels, Fritz (80. Kainz), Delaney, Gnabry (27. Veljković) – C. Pizarro (41. Wiedwald), M. Kruse.
Náhradníci: Wiedwald – Gebre Selassie, U. García, Veljković, M. Eggestein, Manneh, Kainz.

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Schmelzer (46. Durm) – Weigl – Pulisic, G. Castro (70. Dembèlé), Kagawa, Reus (70. Guerreiro) – Schürrle.
Náhradníci: Bonmann – Bartra, Dembèlé, M. Götze, Guerreiro, Passlack, Durm.

Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel