Menu

Futbal

Belgická Jupiler Pro League

Royal Excel Mouscron – Sporting Lokeren

2:1

koniec (0:1)

21.01.2017, 20:00 • Le Canonnier, Mouscron • 22. kolo • Karel Jedlička cz

Poslední Mouscron tedy dnes zabral a utnul Lokerenu sérii šesti zápasů bez porážky. Zajímavý zápas měl dva zcela rozdílné poločasy, v prvním byli hosté lepší a po rohovém kopu a šťastné trefě Branislava Niňaje vedli. Druhá půle už patřila domácím, kteří vyrovnali z penalty a v posledních vteřinách nastavení zápas rozhodl hlavou po trestném kopu Dino Arslanagić. Všechny góly tedy padly ze standardních situací.
Nutno dodat, že jak penalta, tak zejména poslední přímý kop byly nařízeny velmi kontroverzně.
Já se pro dnešek loučím, děkuji za pozornost a zase někdy na onlajnech nashledanou! (21:57:12)

90+3

Konec zápasu. Rozhodčí Lambrechts hned po výkopu utkání ukončil a na stadiónu Le Canonnier propukají oslavy prvního vítězství po dlouhých 12 kolech.

90+3

Mouscron právě vstřelil branku! Domácí přece jen urvali doslova v posledních vteřinách zápasu výhru na svou stranu. Po Hubertově trestném kopu skóruje zády k bráně hlavou ze čtyř metrů DINO ARSLANAGIĆ. To je premiéra jako hrom!

- 2:1

90+2

Kabasele se po situaci typu "kontakt tam byl" s Galitsiosem zřítil na trávník. Trestný kop pro Mouscron.

90+2

Lokeren převzal v posledních minutách iniciativu a drží míč na kopačkách.

90

Galitsios si naběhl po pravé čáře na dobře načasovanou přihrávku, postupoval úplně sám, z úhlu však nedokázal zakončit přesně.

90

Dnešní utkání sleduje 3328 diváků.

89

De Sutter skončil po vzdušném souboji v pokutovém území domácích na trávníku, penaltu si však nevymodlil. Jen roh, kterému se Mouscron snadno ubránil.

88

Žlutou kartu dostává Nkaka (Royal Mouscron-Péruwelz).

87

Tirpanův velmi nepovedený centr končí kdesi v horních řadách tribuny a Lokeren si na pár desítek vteřin oddechne.

86

Nejaktivnější fotbalista zápasu Diedhiou pálí v těžké pozici bez přípravy vysoko nad.

85

Domácí znovu v postavení mimo hru, vypadá to, že jejich náporu dochází dech.

82

Mouscron naposledy střídá, Mohameda nahrazuje Kabasele. To tedy znamená, že člen českých lvíčat Stefan Simič do dnešního zápasu nezasáhne.

79

Další roh Mouscronu zůstal nevyužit. Rohy se dnes kopou stále na stejnou bránu, v prvním poločase na ni kopal třikrát Lokeren, po přestávce už pětkrát Mouscron.

78

Poprvé po změně stran si šanci vypracoval Lokeren. Před pokutovým územím vyplul po De Sutterově akci míč před úplně volného Straetmana, jeho rána po zemi končí těsně vedle tyče.

77

Kamerunského útočníka Diedhioua je teď plné hřiště. Patičkou si obhodil Tičinoviće, jenže pak si proti němu už v pokutovém území pomohl rukama nedovoleně.

75

Lokeren se pro tentokrát ubránil, ale domácí zůstávají nastěhováni na útočné polovině.

74

V rychlém sledu další tutovka Mouscronu a opět měl gól na kopačce Diedhiou. Tentokrát zakončoval úplně sám po zemi na zadní tyč, Copa dokázal vyškrábnout míč konečky prstů na roh.

72

Obrovská šance domácích. Diedhiou se opřel do odraženého míče po trestném kopu a Lokeren zachránila při jeho bombě levačkou tyč.

72

72.

71

Dvojnásobné střídání Lokerenu. Hřiště opustili Mirić a Persoons, nahradili je De Sutter a Straetman.

69

Hosté jsou pod tlakem, Copa dostal těžkou malou domů a odkop se mu snesl až k rohovému praporku. Tam si však domácí neporadili.

67

Žlutou kartu dostal Simon Diedhiou. Kamerunský útočník si povodil dva soupeře, zakončení mu ale obránce na velkém vápně zblokoval a hned vyrazil vpřed. Diedhiou jej pak zezadu fauloval.

66

Lokeren po přestávce úplně vypadl z tempa a jako by jen čekal na ránu z milosti.

64

Střídání v týmu Royal Mouscron-Péruwelz: ze hřiště odchází Marković, přichází Tirpan.

63

Polovysoký nákop z levého křídla propadl až před Matulevičiuse, který zakončoval bez přípravy do boční sítě.

62

Poslední tým tabulky pokračuje v tlaku a žene se za obratem. Copovi teď málem zavařil Galitsios, který dal nohu do střely, s tečovaným míčem si však nakonec brankář poradil.

60

Mouscron viditelně ožil, Matulevičius naskakoval na přetažený centr, ale znovu je domácím správně máván ofsajd.

57

57. HUBERT - 1:1

57

Mouscron právě vstřelil branku! DAVID HUBERT bezpečně proměňuje pokutový kop a vyrovnává na 1:1.

56

56.

56

Přísná penalta pro domácí, Diedhiou nastřelil do ruky Mijata Mariće. Ten je zároveň potrestán žlutou kartou.

55

Diedhiou zachytil střelu z dálky a z otočky pálil nad bránu, vzrušení však bylo zbytečné, protože stál v jasném ofsajdu.

53

Zimní posila domácích Dino Arslanagić zavadil o protihráče a zlobí se na rozhodčího za odpískání faulu. Nakonec ho to mrzet nemuselo, přímý kop Lokerenu k ničemu nevedl.

50

Vůbec první roh domácích přinesl závar do vápna Lokerenu, nakonec se hosté ubránili, když míč odkopával zřejmě Marić z brankové čáry.

49

Už po pár minutách si domácí vytvořili šanci, jakou neměli celý první poločas. Srbský kanonýr Marković si dobře zaběhl za obranu na Diedhiovu přihrávku. Marić mu nechal dost prostoru, sám tedy zblízka zkusil prostřelit Copu mezi nohy. Brankář z Pobřeží Slonoviny však zůstal v sevřeném postoji a jeho ránu lapil.

49

49.

46

Trenér Excelu Mircea Rednic o přestávce vystřídal. V kabině zůstal Olinga, čerstvým hráčem do druhé půle je Matulevičius.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 21:02.

45+1

První poločas skončil. Poslední Mouscron v něm nedokázal vystřelit mezi tyče a zaslouženě prohrává s Lokerenem 0:1, o zatím jedinou trefu se po rohovém kopu zasloužil mladý slovenský reprezentační obránce Branislav Niňaj.

Statistiky první půle: střely na bránu 0:2, střely mimo 2:1, rohy 0:3, fauly 7:9, ofsajdy 0:2, držení míče 44%:56%.

45+1

Nastavuje se jedna minuta.

45

V závěru poločasu ještě přímý volný kop pro Mouscron, nic z toho.

43

Branislav Niňaj to schytal od Olingy míčem přímo na solar a skončil na trávníku. Nic vážného se mu nestalo, hned vstává a zapojuje se do hry.

42

Overmeire vybojoval míč a z 25 metrů ho vypálil přímo na bránu. Delac si připisuje vůbec první brankářský zákrok utkání.

41

Peyre naopak skoro roztrhl dres Mirićovi, jak ho za něj zezadu tahal. Tento faul rozhodčí netrestá.

40

Terki stáhl za krk domácího Nkaku a vidí první žlutou kartu dnešního zápasu.

37

Po delší hluché mezihře zajímavá možnost domácích, k odraženému centru zleva se dostal z druhé vlny Vojvoda, jeho nebezpečnou ránu dokázal zablokovat Niňaj.

34

Delac ovšem dobře vyběhl a stahuje míč do svých rukavic.

33

Faul domácího Nkaky dává příležitost zajímavé standardní situace hostům.

30

Hra se zrychlila, nadějné náznaky na obou stranách zkazila nepřesná přihrávka.

27

27. NIŇAJ - 0:1

27

Lokeren právě vstřelil branku!
Roh rozehrál Tičinović a kostrbatým volejem uvnitř šestnáctky se prosazuje BRANISLAV NIŇAJ. Míči ještě pomohla za Delacova záda teč domácího Vojvody, na kterou gólman nemohl zareagovat.

27

Nkaka vypíchl skluzem míč rozběhnutému Persoonsovi a Lokeren získává třetí roh.

25

Vzápětí další střela domácích, tentokrát mnohem povedenější. Vojvoda se kličkou do středu hřiště zbavil protihráče a prudce vypálil zpoza šestnáctky. Míč proletěl metr nad břevnem.

24

O první střelecký pokus Mouscronu se postaral Olinga. Jeho skákavá střela z dálky neměla ani směr, ani razanci.

22

Takřka z ničeho málem udeřilo před domácí bránou. Doslova však udeřilo do ní. Hupperts nevěděl, co s míčem, tak ho zkusil asi z 30 metrů obloukem poslat na bránu a málem zaskočil Delace. Míč mu dopadl shora na břevno.

21

Hra se v těchto chvílích odvíjí jen ve středu hřiště, zápas zatím nemá příliš vysokou úroveň.

18

Nepříjemnou nezaviněnou srážku na půlící čáře odnesl domácí kapitán Hubert, ale po krátkém ošetření bude pokračovat.

15

Druhý roh hostů Mouscron bez potíží ubránil.

13

Domácí v útoku, Gulan hledal centrem z levého křídla Diedhioua, ten by potřeboval být o půl hlavy vyšší, takhle ho míč jen trochu rozcuchal. Následný Mohamedův centr už končí bezpečně v rukavicích brankáře Lokerenu.

11

Po rohovém kopu byl hostům pískán faul na brankáře a po zhruba minutové pauze na ošetření se pokračuje odkopem od brány Mateje Delace.

9

A znovu to před domácí bránou hořelo. Mirić obešel svého krajana Delace kličkou, z těžkého úhlu si však netroufl zakončit do odkryté brány a tak jen odcentroval na malé vápno, kde tušil nabíhajícího De Riddera. Míč však odkopl nad břevno vlastní brány Peyre.

8

Vyložená šance Lokerenu. Mirić perfektní šajtlí uvolnil do uličky Huppertse, který postupoval sám na Delace, jeho pokus o obhození gólmana po zemi však postrádal přesnost.

6

Olinga šel příliš ochotně k zemi po lehkém doteku s Galitsiosem, hlavní rozhodčí rezolutně rozpažil. Odkopává se od Copovy brány.

5

Hostující Hupperts ukazuje spoluhráči Overmeirovi zdvižený palec (ukazovák, aby bylo jasno) za pokus o dlouhý pas, na který jen těsně nedoskočil.

4

Hraje se zatím jen od vápna po vápno. Útočné pokusy na obou stranách narážejí na nepřesnosti.

1

Hned v úvodní minutě to zkoušel efektními nůžkami v pokutovém území domácí Diedhiou, trefil ovšem jen bránícího protihráče.

1

Utkání právě začalo.

-1

Oba celky máme před poloprázdnými tribunami nastoupeny ve středovém kruhu, domácí vyrukovali na soupeře v červenobíle pruhovaných dresech, hosté nastoupí ve žlutočerném.
Úvodní sestavy:

Excel Mouscron: Delac – Gulan, Nkaka, Peyre, Arslanagić – Vojvoda, Hubert /C/, Mohamed – Marković, Diedhiou, Olinga.
Náhradníci: Defourny – Tirpan, Huyghebaert, Simič, Stojanović, Matulevičius, Kabasele.

KSC Lokeren: Copa – Marić, Galitsios, Niňaj, Tičinović – Mirić, Persoons, Overmeire /C/ – Terki, Hupperts, De Ridder.
Náhradníci: Verhulst – Rassoul, Jambor, Bolbat, De Sutter, Ansah, Straetman

Rozhodčí: Lambrechts – De Rocker, Di Vincenzo.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání 22. kola belgické Jupiler Pro League začíná ve 20:00.

Royal Excel Mouscron řadí pouhých 12 nasbíraných bodů a skóre 18:43 na poslední místo s velkým odstupem na příčky, zaručující záchranu. Na výhru čeká Mouscron už dvanáct kol, naposledy nedotáhl nadějně rozehraný zápas v Bruggách, kde prohrál 2:1 (61. van Rhijn, 65. Vossen – 8. Nkaka).
Nejlepším střelcem mužstva je s pěti góly srbský útočník Filip Marković, jeden z početné jihoslovanské ekipy v Mouscronu. Do ní svým způsobem patří také český mládežnický reprezentant chorvatského původu Stefan Simić, který ještě v této sezóně nechyběl ani v jediném ligovém utkání.

Sporting Lokeren je favoritem dnešního klání, v tabulce mu sice patří až desátá příčka s 24 body a skóre 20:25, ale už šestkrát v řadě neprohrál a úspěšně se vzdaluje spodním patrům tabulky.
V minulém kole východovlámský klub hrál doma bez branek s Beverenem.
Lokeren letos postrádá vyloženého střelce, klubovou tabulku kanonýrů vedou dva třígóloví hráči: francouzský útočník Mehdi Terki a ukrajinský obránce Sergej Bolbat.

První vzájemné utkání:
Lokeren – Mouscron 2:1 (38. vlastní Essikal, 79. Jaja – 90.+1 Marković). Hráno 27. srpna 2016.

Royal Excel Mouscron – Sporting Lokeren

2:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 57. Hubert (pen.), 90+3. Arslanagić – 27. Niňaj

Karty:   67. Diedhiou (MOP), 88. Nkaka (MOP) – 40. Terki (LOK), 56. Marić (LOK)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 18:17.

Royal Excel Mouscron: Delac – Vojvoda, Peyre, Arslanagić, Gulan – Hubert /C/, Nkaka, Mohamed (82. Kabasele) – Marković (64. Tirpan), Diedhiou, Olinga (46. Matulevičius)
Náhradníci: Defourny – Huyghebaert, Simič, Stojanović

Sporting Lokeren: Copa – Galitsios, Marić, Niňaj, Tičinović – Terki, Overmeire /C/, Persoons (71. Straetman) – Hupperts, Mirić (71. De Sutter), De Ridder
Náhradníci: Verhulst – Rassoul, Jambor, Ansah, Bolbat

Rozhodca: Lambrechts – De Rocker, Di Vincenzo

Diváci: 3328