Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Poprad – HC Košice

3:2

koniec (2:1, 1:1, 0:0)

17.02.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • 46. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka

Tipsport: 2.65 4.5 2.05

Kamzíci zvládli poslednú tretinu a podarilo sa im udržať stav 3:2 do záverečného klaksónu. Oceliari dnes spod Tatier odchádzajú bez bodového zisku.

Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok piatku! (19:14:35)

Koniec zápasu.

59:27

Diváci už začínajú tlieskať domácim hokejistom. Košice už aj odvolali Habala.

58:36

Domáci hokejisti majú puk na hokejkách v útočnom pásme, no vyzerá to tak, že sa ani nesnažia vytvoriť si streleckú pozíciu. Ide im najmä o nazbieranie cenných sekúnd.

57:14

Kamzíci budú hrať presilovku. Jakub Suja odchádza na dve minúty za napadnutie.

56:44

Jenčík šiel s Hričinom do prečíslenia. Svitana v poslednej chvíli vložil hokejku do prihrávku a zmaril strelecký pokus Hričinovi.

55:46

Košice musia v týchto chvíľach častokrát len preberať puky vo svojom obrannom pásme po tom, čo ich Popradčania iba vyhadzujú po mantineloch a takto sa bránia.

54:37

Bartoš nie zlou prihrávkou hľadal rozbiehajúceho sa Šoltésa, ktorý korčuľoval pred bránku. Puk však nedorazil na hokejku tak, ako mal.

52:51

Šedivého strela od modrej čiary nebola presná. Košičanom sa však podarilo získať puk a rozohrať akciu opäť. Od modrej pálil znovu Šedivý, no Fokin mal lapačku na správnom mieste.

52:16

Peter Lichanec nepríjemne trafil Vargu do tváre a dostáva trest. Dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.

50:48

Domáci hokejisti v týchto minútach výrazne poľavili zo svojej ofenzívnej hry. Väčšinou iba získavajú puky v obrannom pásme a zo stredného pásma vyhadzujú k Habalovi.

49:43

Šedivého delovka po Šoltésovej prihrávke bola zblokovaná a puk skončil len na plexiskle. Popradčania sa následne oslobodili bez icingu.

48:29

Jakub Suja získal rýchlosť a po osi klziska smeroval do útočného pásma. Jeho následná strela bola zblokovaná.
Dnešné stretnutie sleduje 1 760 divákov.

46:36

Matej Paločko zo stredného pásma iba nahodil do útočnej tretiny a nik už následne za pukom nešiel. Oba tímy prestriedali.

45:26

Pred Lacom Nagyom sa otvoril priestor na ľavom krídle, a tak si to skúsený kapitán Košíc namieril dopredu a vystrelil z ostrého uhla. Fokin však stál na správnom mieste a strelu zlikvidoval.

44:51

Kroták nahodil od modrej čiary puk na bránku. Habal si postrážil svoju svätyňu a bezpečne zastavil puk lapačkou.

44:02

Matúš Paločko sa natlačil popred bránku. Dorážať sa snažil ešte Bjalončík, no Habal všetky pokusy domácich pokryl.

43:02

Gólman Fokin vytiahol proti Dudášovi a Boltunovi sériu skvelých zákrokov, ktorými nedal Košičanom šancu skórovať. Popradčania sa zatiaľ úspešne bránia vo štvorici.

42:04

Ladislav Nagy až moc precenil prípravu na streľbu. Nakoniec mu puk ušiel z hokejky, získal ho Suchý a vyhodil cez celé klzisko.

41:29

Tak až tak dobre nakoniec nie. Matej Paločko dostáva trest za podrazenie a Košice si zahrajú v početnej prevahe.

41:24

Zagrapan obkrúžil okolo Habalovej brány a vystrelil z tesnej blízkosti. Puk letel tesne vedľa. Domáci dobre začali túto tretinu.

40:50

Matúš Paločko sa snažil prepracovať sa do koncovky, no puk mu ušiel z hokejky a už ho získali Košičania.

40:01

Začala sa tretia tretina.
V prostrednej časti hry sme videli po jednom góle na oboch stranách. Za Košice vyrovnal v 28. minúte Nagy, no domácich poslal opäť do vedenia v 37. minúte Svitana.
Tretia tretina sa začne cca o 18:52.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

38:56

Popradčanom sa podarilo dostať do útočného pásma, no Paločkovi ušiel puk a zachytil iba Nagy, ktorý sa ešte pokúsi niečo vymyslieť.

36:34

36:34 SVITANA - 3:2

36:34

Poprad dal gól!
Kamzíci sa opäť dostávajú do vedenia! rozohral akciu na Krotáka, ktorý si aj vo svojich 44 rokoch dovolil krásnu sťahovačku cez obrancu a prihral pred bránku PATRIKOVI SVITANOVI, ktorý už len do poloodkrytej bránky zakončil!
Asistencie: Arne Kroták, Radoslav Suchý.

35:41

Ježek si šikovne nakorčuľoval od modrej pred bránku a po prihrávke od Paločka pálil z prvej. Trafil však Habala iba priamo do hrude.

34:37

V tejto tretine sme zatiaľ videli iba jeden gól a čaká nás posledná päťminútovka. Po vyrazenom puku von z ihriska uvidíme vhadzovanie v strednom pásme.

34:03

Tibor Varga si nakorčuľoval s pukom po pravom krídle a rozhodol sa vystreliť. Fokin bol pripravený a vyrazil puk vyrážačkou.

33:21

Zagrapan nahadzoval puk pred bránku. Tam ho zachytil Paločko a cez ležiaceho Habala mohol zakončovať Hvila. Nepodarilo sa mu to.

32:09

Mlynarovič najprv s Krotákom smeroval do prečíslenia, napokon sa však akciu rozhodol zakončiť sám. Jeho delovku príklepom z pravého kruhu zlikvidoval Habal korčuľou.

31:25

Dinda posunul Bjalončíkovi medzi kruhy, ktorý následne strieľal na bránku. Habal strelu bezpečne vyrazil do rohu klziska.

30:21

Arne Kroták napriahol na pravom kruhu a odtiaľ pálil na bránu. Habal však napokon zasahovať nemusel, pretože puk letel vedľa.

28:53

Davydov sa oprel do puku na modrej čiare a z prvej po Ibragimovej prihrávke vypálil. Lichanec jeho strelu nebezpečne tečoval, no puk poslal iba na plexisklo.

28:23

Poprad bude hrať presilovku. Ivan Jankovič dostáva menší trest za držanie.

27:25

27:25 NAGY - 2:2

27:25

Košice dali gól!
Oceliari vyrovnávajú stav stretnutia! Spilar potiahol akciu po ľavom krídle, posunul Boltunovi, ktorý dával ešte na pravú stranu LADISLAVOVI NAGYOVI a ten s prehľadom do prázdnej bránky zakončil!
Asistencie: Peter Boltun, Gabriel Spilar.

26:42

Paločko vyrazil s Bjalončíkom dopredu, no veľmi si nerozumeli. Dvojica košických obrancov ich zastavila na modrej čiare.

25:34

Juraj Milý krásne vycvičil popradských obrancov a nakoniec sa dostal do samostatného zakončenia. Fokin pritlačil betón k žŕdke až posunul bránku a zakončenie vychytal.

24:38

Nagy šiel do prečíslenia s Boltunom a vystrelil z ľavého kruhu. Fokin síce jeho strelu nezachytil, no s lapačkou ju dokázal odstrániť.

23:40

Kroták prenechal na ľavom kruhu Zagrapanovi, ktorý šiel smerom na bránu a hľadal voľné miesto v Habalovej bráne. Nakoniec ju však prestrelil.

23:11

Domácim sa to konečne podarilo. Mlynarovič sa následne dostal na modrú čiaru a odtiaľ vypálil. Boltun mu však strelu zblokoval.

22:38

Domácim hokejistom zatiaľ veľmi presilová hra nevychádza. Popradčania sa nevedia poriadne dostať do útočného pásma a usadiť sa.

22:01

Krotákovi veľmi nevyšla prihrávka na Suchého na modrú čiaru, ktorý už musel následne rozohrávať zo stredného pásma.

21:38

Poprad si zahrá prvú presilovku v zápase. Richard Jenčík dostáva dve minúty za podrazenie.

20:28

Svitana vyšiel s pukom smerom dopredu. Nerozumel si však s Krotákom, ktorý čakal jeho prihrávku v úplne inom priestore.

20:01

Začala sa druhá tretina.
V úvodnej časti hry sme videli dynamický hokej. Košice sa síce dostali do vedenia gólom Biceka zo 6. minúty, no domáci stav otočili. V 18. minúte vyrovnal Zagrapan, aby o minútu neskôr mohol poslať svoj tím do vedenia Bjalončík.
Druhá tretina sa začína približne o 17:51.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:54

Matúš Paločko sa už rozbehol na brankára Habala, ale čiarový rozhodca mu radosť z nájazdu prekazil. Odpískal totižto ofsajd.

19:34

Kamzíci práve striedali, no Suchý sa rozhodol rozohrávať. Skončilo sa to zakázaným uvoľnením.

18:51

18:51 BJALONČÍK - 2:1

18:51

Poprad dal gól!
A domáci hokejisti sa okamžite dostávajú do vedenia! Hvilovu strelu spoza pravého kruhu tečoval šikovne do bránky mladý junior PETER BJALONČÍK!
Asistencie: Lukáš Hvila, Kevin Henderson.

17:51

V bránke Košíc nastala zmena. Miroslav Kopřiva už aj predtým mal nejaké zdravotné problémy, a tak ho po góle pre istotu vystriedal Vladislav Habal.

17:51

17:51 ZAGRAPAN - 1:1

17:51

Poprad dal gól!
Popradčania vyrovnávajú stav stretnutia! Lichanec sa z rohu klziska natlačil pred bránku. Vystreliť sa mu podarilo iba do protihráča, no následne prihral MAREKOVI ZAGRAPANOVI, ktorý síce horko-ťažko, no predsa doklepol puk do brány!
Asistencie: Peter Lichanec, Iľja Davydov.

17:01

Spilar posunul puk na ľavý kruh Dudášovi, ktorý švihom prudko vystrelil. Fokin opäť spoľahlivo zastavil puk na hrudi.

15:24

Svitana šikovne prehodil puk Mlynarovičovi blízko pred bránku, ktorý dorážal aj na dvakrát, no nemal šancu. Pred ním bol Kopřiva, ktorý kľačal na betónoch a puk jednoducho nemohol preniknúť.

15:05

Bicek potiahol puk do útočného pásma a prenechal ho medzi kruhmi Vargovi. Jeho následnú strelu zachytil na hrudi gólman Popradu.

14:13

Šedivý nabil Nagyovi na pravý kruh. Jeho strelu z prvej bezpečne vychytal gólman Fokin.

13:46

Košice vyhrali buly v pásme a kombinujú. O strelu sa pokúsil Spilar, no jeho zakončenie spomedzi kruhov nebolo presné.

13:12

Košice si zahrajú presilovku. Lukáš Hvila dostáva dve minúty za podrazenie.

12:29

Matúš Paločko sa mohol dostať do prečíslenia s Bjalončíkom. Už mu aj posúval puk dopredu, no Bjalončíkovi sa nepodarilo spracovať prihrávku.

11:35

Nepodarená rozohrávka Poprad. Už niekoľká v poradí v tomto zápase. Kamzíkom vychádzanie z tretiny veľmi nevychádza.

10:34

Šmachova strela z pravého kruhu bola nepríjemná, pretože Fokin nemal takmer žiadny výhľad. Odrazil však puku svojím betónom a následne Guliajev vyviezol puk von.

08:43

Svitanovi pekne nakorčuľoval pred bránku Ibragimov, no skvelú krížnu prihrávku sa mu žiaľ nepodarilo spracovať.

07:26

Kamzíkom sa podarilo dostať sa s pukom do útočného pásma. Tam si ho však posúvali iba po mantineli a po rohoch klziska. Košičania dokázali protihráčov bezpečne vytláčať.

06:22

Puk po buly síce získali kamzíci, no nedokázali ho opäť zahrať podľa pravidiel. Po odpískanom icingu sa opäť bude vhadzovať pred Fokinom.

06:07

Popradčanov môže nepremenenie tej predchádzajúcej šance mrzieť. Inkasovali totižto hneď po ďalšom útoku súpera a aktuálne sa dopustili icingu.

05:37

05:37 BICEK - 0:1

05:37

Košice dali gól!
Máme tu úvodný gól stretnutia. Nedáš, dostaneš. Košičania získali puk v útočnom pásme, Suja na ľavej strane našiel voľného JIŘÍHO BICEKA, ktorý z prvej krásne trafil pod hornú žrď!
Asistencie: Jakub Suja, Eduard Šedivý.

05:02

V obrovskej šanci sa po Lichancovej strele ocitol obranca Ibragimov. Kopřiva bol totižto ďaleko od brány a Ibragimov mal pred sebou len odkrytú svätyňu. Puk však letel iba do hokejky protihráča!

04:45

Zagrapan už mohol spomedzi kruhov strieľať, no snažil sa ešte vytvoriť si lepšiu pozíciu. Nakoniec sa mu to nepodarilo.

03:41

Spilar krížnou prihrávkou našiel Boltuna, ktorý z pravého kruhu nestrieľal z prvej, ale ešte si puk pripravil. Následne Fokin nemal problém jeho pokus zachytiť.

03:05

Bartoš našiel medzi kruhmi rozbehnutého Milého, ktorý sa aj dostal ku koncovke, no trafil iba Suchého.

02:19

Henderson si nerozumel so svojimi spoluhráčmi z útoku. Puk posúval v útočnom pásme po mantineli, no zachytil ho iba Koch.

01:59

Po odpískanom icingu zo strany Košičanov sa hra bude sťahovať pred bránku Miroslava Kopřivu.

01:09

Lichanec hľadal prihrávkou pred bránu Matúša Paločka, ktorý sa síce puku dotkol, no spracovať ho nedokázal.

00:48

Po ďalšej neúspešnej rozohrávke Popradu sa hra bude sťahovať pred Fokina. Rozhodcovia totižto odpískali zakázané uvoľnenie.

00:11

Suchému na úvod nevyšla rozohrávka, puk získal Spilar a posunul ho na pravý kruh Nagyovi. Jeho bekhendovú strelu Fokin zachytil a rozohral.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Čaká nás ešte hymna SR.
Na ľad nastupujú ako prvé hosťovské Košice v bielych dresoch. Popradčania prichádzajú na ľad v modrých dresoch.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Fokin (Šúrek) – Suchý (A), Fabian (A), Davydov, Ibragimov, Guliajev, Dinda, Pokovič, Ježek – Kroták (C), Mlynarovič, Svitana – Lichanec, Zagrapan, Matúš Paločko – Hvila, Bjalončík, Henderson – Matej Paločko, Murček, Abramov

HC Košice: Kopřiva (Habal) – Šmach, Dudáš, Jankovič, Matejka, Vašíček, Deyl, Vrábeľ, Koch – Nagy (C), Boltun, Spilar – Varga, Suja, Bicek (A) – Šedivý, Jenčík, Hričina – Milý, Bartoš (A), Šoltés

Rozhodca: Lokšík, Majling – Holienka, Kollár.
Prajem vám príjemné hokejové popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 46. kola Tipsport ligy. Pod Tatrami dnes uvidíme pravé východniarske derby medzi HK Poprad a HC Košice. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Popradčanov nezachytil tento ťažký duel v dobrom čase. Kamzíci sa z piateho miesta prepadli na siedme, kde majú aktuálne 65 bodov. Na šiesty Zvolen strácajú tri body. Všetkých posledných päť zápasov však prehrali. Postupne podľahli Trenčínu 2:1, Novým Zámkom po predĺžení 2:3, Zvolenu 5:6, Žiline 2:1 po predĺžení a Nitre 1:3.

Košiciam aktuálne patrí v tabuľke 3. pozícia so ziskom 93 bodov. Na druhú Nitru strácajú oceliari tri body a pred štvrtou Žilinou majú už pravdepodobne nedostihnuteľný náskok 18 bodov. Košiciam sa v posledných piatich zápasoch darilo takto: výhra nad Martinom 3:2 po nájazdoch, prehra po nájazdoch s Nitrou 3:2, prehra so Žilinou 4:5, výhra nad Trenčínom 6:4 a výhra po predĺžení nad Zvolenom 2:3.

Vzájomné duely v tejto sezóne boli až na dva zápasy v réžii HC Košice. Tie vyhrali 2:3 po predĺžení, 3:4 po nájazdoch a 3:1. Poprad vyhral v Steel Aréne 1:2 a 0:1.

Sledujte s nami posledné východniarske derby v základnej časti. Pekný športový zážitok!

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK Poprad – HC Košice

3:2

koniec (2:1, 1:1, 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 18. Zagrapan (Lichanec, Davydov), 19. Bjalončík (Hvila, Henderson), 37. Svitana (Kroták, Suchý) – 6. Bicek (Suja, Šedivý), 28. Nagy (Boltun, Spilar)

HK Poprad: Fokin (Šúrek) – Suchý (A), Fabian (A), Davydov, Ibragimov, Guliajev, Dinda, Pokovič, Ježek – Kroták (C), Mlynarovič, Svitana – Lichanec, Zagrapan, Matúš Paločko – Hvila, Bjalončík, Henderson – Matej Paločko, Murček, Abramov

HC Košice: Kopřiva (18. Habal) – Šmach, Dudáš, Jankovič, Matejka, Vašíček, Deyl, Vrábeľ, Koch – Nagy (C), Boltun, Spilar – Varga, Suja, Bicek (A) – Šedivý, Jenčík, Hričina – Milý, Bartoš (A), Šoltés

Rozhodca: Lokšík, Majling – Holienka, Kollár

Diváci: 1 760

Priebeh zápasu
1. tretina
05:37 KOS 0:1 Bicek (Suja, Šedivý)
13:12 POP 2 Hvila, podrazenie
17:51 POP 1:1 Zagrapan (Lichanec, Davydov)
17:51
18:51 POP 2:1 Bjalončík (Hvila, Henderson)
Po 1. tretine
2. tretina
21:38 KOS 2 Jenčík, podrazenie
27:25 KOS 2:2 Nagy (Boltun, Spilar)
28:23 KOS 2 Jankovič, držanie
36:34 POP 3:2 Svitana (Kroták, Suchý)
Po 2.tretine
3. tretina
41:29 POP 2 Matej Paločko, podrazenie
52:16 POP 2 Lichanec, nebezpečná hra vysokou hokejkou
57:14 KOS 2 Suja, napadnutie
Koniec