Menu

Futbal

Belgická Jupiler Pro League

SV Zulte Waregem – KAA Gent

0:2

koniec (0:1)

25.04.2017, 20:30 • Regenboogstadion, Waregem • O titul • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny) cz

Ode mě je to pro dnešek vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (22:33:14)
Dnešní utkání je tedy u konce a vítězství si připisuje lehce favorizovaný Gent. Po prvním poločase, ve kterém měli hosté jasnou převahu a vedli po trefě Jujy Kuba se zápas otočil, nicméně Zulte přesto zůstalo na nule. Domácí v druhé půli tlačili, měli několik obrovských šancí, ale místo toho přišel gól hostujícího Kalify Coulibalyho, jenž ve třetí minuty nastavení pečetil výhru Gentu.

90+3

Konec zápasu.

90+3

90+3. Kalifa COULIBALY - 0:2

90+3

Gent právě vstřelil branku!
Místo vyrovnání přichází pojistka hostujícího celku. Po obrovském váhání rozehrávajících hráčů Waregemu se KALIFA COULIBALY ujal míče u půlící čáry a běžel sám na Steppeho. Tomu udělal kličku, po které zakončoval do prázdné brány.

90+2

90+2. Mbaye Leye (WAR) v obrovské šanci pohrdl vyrovnáním

90+2

Po rohovém kopu a sérii přihrávek se míč dostal ke zcela osamocenému Leyeovi. Domácí kapitán měl dost prostoru v pokutovém území, ale bránu trestuhodně přestřelil.

90+2

A právě Brecht Dejaegere je v závěru střídán. Koncovku utkání odehraje Rob Schoofs.

90+1

Blesková akce na pravé straně skončila přihrávkou před Kalinićovu bránu. Rychlým návratem však akci domácích zastavil Dejaegere.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.

89

Ne, ne a ne. Tentokrát se domácí pokusili o průnik na pravé straně, avšak obrana Gentu nepovolila případné ohrožení Kalinićovy brány..

88

Zdá se, že Waregemu trochu docházejí nápady na překonání výborně zformované obrany soupeře.

86

Důrazně byl nyní odstaven Babacar Gueye, který se po pádu na trávník drží za hlavu. Nedovolený zákrok se však nepíská.

85

Rychlá akce na levé straně skončila přihrávkou na Coulibalyho. Ten v tísni nedokázal zakončit do prostoru brány.

83

Standardní situace domácího celku již nepřinesla ohrožení Kalinićovy brány. Kingsley Madu (WAR) se navíc dopustil faulu a vidí kartónek žluté barvy.

82

V pokutovém území se k hlavičce pokusil dostat Babacar Gueye, nicméně těsně před ním hosté odehráli míč aspoň na rohový kop.

80

Akci domácího celku teď Brecht Verstraere zastavil jen za cenu faulu. Sudí neváhá a trestá hráče žlutou kartou.

80

Centr z místa předchozího přestupku byl v pohodě odvrácen pozornou defenzívou soupeře. Gent míč rychle dostává daleko za půlící čáru.

79

Utkání pokročilo do své finální pasáže. Waregem rychle přispěchal s další akcí, nicméně ziskem je pouze volný kop z pravé strany.

78

Druhý poločas nabízí opravdu hodně šancí. Zatím si však skvěle počínají gólmani, kteří drží stav 0:1.

76

76. Nebezpečná hlavička Jujy Kuba (GNT)

76

Na druhé straně se blýskl Steppe, který kousek před brankovou čárou zastavil prudkou hlavičku Jujy Kuba! To byla obrovská šance Gentu.

75

Obléhání pokutového území před Kalinićovou bránu pokračuje. Obrana hostujícího celku však dostává míč do zámezí.

73

Zulte má s blížícím se závěrem jednoznačně více ze hry a přichází s dalšími rychlými útoky. Defenzíva Gentu zatím odolává.

72

Přichází druhá změna v sestavě Gentu. Ze hřiště je stažen Kenny Saief, který místo přenechal Birgeru Verstraeteovi.

71

71. Slibná šance domácího kapitána

71

Aktivita domácího celku se stupňuje. Po rychlém protiútoku přišel dobrý centr z pravé strany, ale Leye poté v šanci vypálil jen doprostřed brány!

69

Domácí mají dostřídání. Sander Coopman totiž přenechal místo Onuru Kayovi.

68

Zulte hru znovu přeneslo až do blízkosti pokutového území soupeře, ale finální přihrávka šla pouze vedle Kalinićovu bránu.

66

Rychlý protiútok Gentu vyústil v Miličevićovu přihrávku na Kuba. Před nám zírala prázdná brána, ale míč byl tečován mimo dosah hostujícího hráče.

66

66. Dejaegere (GNT) k zákroku donutil vlastního gólmana

66

Teď však přišla obrovská šance! Dejaegere defenzivním zákrokem ohrozil vlastního gólmana, který však dokázal reflexivně zakročit!

65

Gent se v posledních desítkách vteřin celkem bez problémů brání. Ofenzíva Waregemu si teď ne a ne najít cestu do pokutového území.

63

Babacar Gueye (WAR) šlapákem zasáhl nohu odkopávajícího Dejaegerea. Získává žlutou kartu!

62

Hostující celek ještě zahrával rohový kop, ale příliš přetažený centr prolétl nad hlavami všech hráčů. Waregem rychle postupuje dopředu.

61

První střídání hostujícího celku. Thomase Matton zaujímá místo Mosese Simona.

60

60. Solidní střela Jujy Kuba (GNT)

60

Tentokrát to byl Juja Kubo, kdo zakončoval z hranice pokutového území. Pomalu kutálející se střela mířila k tyči, ale Steppe konečky prstů zasáhl.

60

Po hodině hry přišla výborná přihrávka před Steppeho a Coulibaly míč posunul před Miličeviće. Ten skákavou střelu nevměstnal do brány.

58

Na levé straně pokutového území se k zakončení pokusil prodrat Juja Kubo. Ten ale nakonec nevystřelil a ani nedokázal najít lépe postaveného spoluhráče.

57

Rychlý protiútok hostujícího celku nepřinesl nic zajímavého. Dopředu mohou zamířit znovu velmi aktivní fotbalisté Zulte.

56

Tlak domácího celku nadále pokračuje. Nakonec přišla střela z hranice pokutového území, avšak Kalinić si připsal velmi kvalitní zákrok.

54

Waregem se snaží přispěchat s další nebezpečnější akcí. Zakončení se ale tentokrát nevlezlo do prostoru Kalinićovy brány.

53

53. Neuznaná branka Mbaye Leyeho (WAR)

53

Domácí se dočkali vyrovnání. Prudký centr z pravé strany našel Leyeho hlavu, od které šel míč mimo dosah Lovreho Kaliniće. Jenže domácí kapitán byl v ofsajdu.

51

Postupujícího Gueyeho teď na hranici pokutového území zastavil jeden z obránců Gentu. Učiněno tak bylo čistým způsobem.

50

Prudký centr z levé strany našel Leyeho nohu, ale domácí kapitán míč nedokázal usměrnit do prostoru brány. Následovat bude Kalinićův odkop.

49

Waregem se nadále snaží kombinovat na polovině soupeře. Hostující Gent se od začátku druhého poločasu pouze brání.

48

48. Madu (WAR) trefil pouze břevno.

48

Do druhého poločasu Waregem vstoupil velmi aktivně. Madu si našel prostor na levé straně a prudkým zakončením trefil břevno nejistého Kaliniće.

46

Domácí celek do druhé půle vstupují se dvěma změnami v sestavě. Na hřišti se objevuje dvojice Babacar Gueye s Soualihem Meïtém. Dohráno má naopak Robert Mühren a také Davy De fauw.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:32.
Úvodní polovina zápasu je minulostí a spokojenější je zatím hostující Gent. Ten měl po celou dobu prvního poločasu více ze hry a soupeře nepustil k ani jednomu přesnějšímu zakončení. Naopak Juja Kubo ve 24. minutě otevřel skóre zápasu, čímž stanovil aktuální skóre. Domácí před druhou půlí rozhodně mají prostor na zlepšení.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Prudký centr mířící za obranu hostujícího celku neprošel. Míč se vrací až na polovinu Waregemu.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.

44

Dvakrát v krátkém časovém úseku se Zulte dostalo ke Kalinićovi. Nejprve přišlo velmi nepřesné zakončení, následně centr mířící do gólmanových rukavic.

43

Rychlý výpad soupeře teď zastavil Brecht Dejaegere (GNT), jenž je odměněn žlutou kartou.

42

Domácí se ani s blížícím se koncem poločasu nedostávají k ohrožení Lovreho Kaliniće. Naopak teď musel Steppe rychle z brány aby zastavil postupujícího Coulibalyho.

41

Hosté jsou v posledních minutách znovu o něco aktivnější. Při další akci se znovu dostali do blízkosti soupeřovy brány, avšak Steppe si připsal hodně jednoduchý zákrok.

39

Na hranici šestnáctky byl důrazně odstaven Juja Kubo. Hosté se chvíli dožadovali odpískání faulu, avšak nakonec domácí mohou postupovat vpřed.

38

Lovre Kalinić šel bleskově z brány a hlavou míč odvrátil do bezpečí. Postupujícího Dejagerea pak podrazil Davy De fauw (WAR), jenž dostává žlutou kartu.

37

Domácí hru přenesli k šestnáctce před Kalinićovou bránou. Nakonec ale získali jen vhazování, po kterém byl míč odehrán až k půlící čáře.

36

Koulibaly sice při rychlém protiútoku podklouzl, ale k míči se poté dostal dobíhající Madu. Jeho okamžité zakončení šlo pouze do Steppeho rukavic.

35

Na začátku 35. minuty se domácí dostali k pokutovému území. Leye se odhodlal k přihrávce na pravou stranu šestnáctky, ale Coopmanův centr byl zablokován.

33

Velkou nepřesnost teď přinesla akce hostujícího celku, jenž kombinoval na pravé straně. Výsledkem je pouze odkop od brány gólmana Steppeho.

32

Hodně nejistě teď působil Kalinić, který míč vyhlavičkoval jen k soupeři. Následné zakončení z prvního doteku však zamířilo mimo tři tyče.

31

Skvělá přihrávka našla volného Saiefa, jenž si nalevo zaběhl za obranu soupeře. Následoval centr do vápna, ale Kubo míč nedokázal usměrnit do prostoru brány.

29

Až nyní se hosté dostali zpátky k pokutovému území domácího celku. Koulibaly si hledal místo na malém vápně, nicméně na centr z levé strany nedosáhl.

28

Hra je teď plná nepřesností. Míč se nedostává dále než na pár metrů od půlící čáry.

27

Nakonec sice přišla ztráta, ale ani hosté si teď v útoku nevedli o moc lépe. Zulte znovu míří na polovinu hostujícího celku.

26

Po úvodní brance se dopředu snaží prodrat domácí fotbalisté. Na pozornou defenzívu Gentu však zatím nedokázali vyzrát a hrají daleko od Kaliniće.

24

24. Juja KUBO - 0:1

24

Gent právě vstřelil branku!
Hosté jdou do vedení! Vysoký míč z levé strany dopadl až k Foketovi, který okamžitě přihrával před bránu. Sám před Steppem se zjevil nedůrazně bráněný JUJA KUBO a ten hrudí posunul míč za brankovou čáru.

23

Nedovoleným zákrokem byl atakován Kingsley Madu, který se snažil získat míč na úkor soupeře. Domácí budou rozehrávat hluboko z vlastní poloviny.

21

Domácí přesunuli hru na polovinu soupeře. Ke Kalinićově bráně však mají poměrně daleko. Gent se bez problémů brání.

20

Kalifa Coulibaly z pravé strany pokutového území hledal Kuba, ale ten se nacházel v ofsajdové pozici. Zakončení dobíhajícího záložníka Gentu už bylo zbytečné.

19

Aktivnější fotbalisté Gentu vybojovali rohový kop, ale po něm následoval jen rychlý výpad domácího celku. Finální přihrávka však letěla jen ke Kalinićovi.

17

Hosté pokračovali v kombinaci na útočné polovině, avšak vysoká přihrávka na Kuba skončila až za brankovou čárou. Následovat bude odkop od brány domácího gólmana.

16

Kalifa Coulibaly si seběhl téměř k půlící čáře. Míč sice zpracovat dokázal, ale nějaký výrazný posun vpřed hosté nezaznamenali.

15

Hostující obránce již je ošetřován. Zřejmě si ale neublížil tak moc, že by nebyl schopen pokračovat.

14

Gigot šel do vzdušného souboje s Leyem, ale ten naopak vůbec neskákal. Byl z toho jen tvrdý dopad na zem v podání prvního zmíněného.

13

Juja Kubo se výborně uvolnil na pravé straně, ale jeho prostrkávačku do pokutového území vystihl jeden z domácích obránců. K míči se dostává Waregem, jenž bude vhazovat.

12

Dopředu si to namířil Kenny Saief, nicméně jeho průnik u postranní čáry byl zastaven pozornou obranou. V posledních desítkách vteřin má trochu více ze hry domácí tým.

11

Nakonec Zulte zahrávalo hned dva rohové kopy, ale v ani jednom případě Kaliniće nedokázalo ohrozit. Gent míč dostává až za půlící čáru.

10

Vůbec poprvé v utkání se Waregem dostal až do pokutového území před bránou Lovreho Kaliniće. Nakonec domácí získávají rohový kop.

9

Koulibaly si výborně naběhl na hranici malého vápna. Razantní centr z levé strany sice přistál na jeho hlavě, ale zakončení už se nevlezlo do prostoru brány.

8

Centr od rohového praporku byl odvrácen za pokutové území. Následovalo zakončení, nicméně to vylétlo opravdu hodně vysoko nad bránu.

7

Waregem se znovu musel soustředit na defenzívu. Rychlý centrovaný míč z pravé strany dolétl jen k Dalsgaardovi, který míč odvrátil na rohový kop.

6

Prudký centr propadl k jednomu z hostů, ale ten hlavičkoval příliš do země. Po vysokém odskoku se míč snesl do Steppeho rukavic.

5

Nyní hosté postupovali na pravé straně a výsledkem je rohový kop. Ten bude rozehrávat kapitán Danijel Miličević.

4

Domácí se zatím prakticky vůbec nedostávají do kombinace. Začátek zápasu je jednoznačně v režii lehce favorizovaného Gentu.

3

Další rychlý výpad hostujícího celku táhl Brecht Dejaegere. Opět následovala přihrávka do šestnáctky, avšak tentokrát dobře zakročili vracející se obránci.

2

Nadále v kombinaci pokračuje Gent. Tentokrát už akce vyústila v nízkou přihrávku do pokutového území soupeře, avšak míč se stal Steppeho kořistí.

1

Hosté utkání zahájili výkopem, ale zatím se nedostali blíže k bráně. Úvod zápasu je ze strany Gentu hodně rozvážný.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SV Zulte-Waregem: Steppe – Dalsgaard, Derijck, Baudry, De fauw – Coopman, Marrone, Madu – Mühren, Leye, Lerager
Náhradníci: Bostyn – Severin, Kaya, Meïté, Gueye, Lepoint, Bostyn, Cordaro

KAA Gent: Kalinić – Gigot, Mitrović, Gershon – Foket, Miličević, Dejaegere, Saief – Kubo, Coulibaly, Simon
Náhradníci: Rinne – Troost-Ekeng, Verstraete, Matton, Schoofs, Kalu, Perbet

Rozhodčí: Dierick – Cremers, Meers.
POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

5.2.2017 Waregem – Gent 1:1
16.10.2016 Gent – Waregem 3:0
15.5.2016 Waregem – Gent 4:2
1.4.2016 Gent – Waregem 1:1
4.12.2015 Gent – Waregem 2:2
KAA GENT

Oproti domácím jsou na tom hosté přeci jenom lépe. V nadstavbové části o titul totiž zatím neprohráli ani jedno utkání a na drží se na druhém místě. Moc velká zaváhání si však Gent nemůže dovolit, protože náskok na šesté Oostende je pouze pětibodový. Naopak od prvního Anderlechtu hosty dělí již osm bodů!

Dosud odehrané zápasy nadstavbové části

21.4.2017 Gent – Oostende 1:1
17.4.2017 Charleroi – Gent 0:1
9.4.2017 Anderlecht – Gent 0:0
2.4.2017 Gent – Bruggy 2:1
SV ZULTE-WAREGEM

Domácí se po základní části belgické Jupiler League radovali z postupu do skupiny o titul, avšak v té se jim zatím nedaří. Waregem zatím nedokázal ani jedno ze čtyř odehraných utkání nadstavby a z třetího místa se propadl na pátou pozici. Nadále je však Zulte v docela dobré pozici, neboť od druhého Gentu jej dělí pouhé čtyři body.

Dosud odehrané zápasy nadstavbové části

22.4.2017 Charleroi – Waregem 2:0
17.4.2017 Waregem – Bruggy 2:2
7.4.2017 Oostende – Waregem 1:1
31.3.2017 Waregem – Anderlecht 1:2
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

SV Zulte Waregem – KAA Gent

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 24. Kubo, 90+3. Coulibaly

Karty:   38. De fauw (WAR), 63. Gueye (WAR), 83. Madu (WAR) – 43. Dejaegere (GNT), 80. Verstraete (GNT)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:7.

SV Zulte Waregem: Steppe – Dalsgaard, Derijck, Baudry, De fauw (46. Meïté) – Coopman (69. Kaya), Marrone, Madu – Mühren (46. Gueye), Leye (C), Lerager
Náhradníci: Bostyn – Severin, Kaya, Meïté, Gueye, Lepoint, Bostyn, Cordaro

KAA Gent: Kalinić – Gigot, Mitrović, Gershon – Foket, Miličević (C), Dejaegere (90+2. Schoofs), Saief (72. Verstraete) – Kubo, Coulibaly, Simon (61. Matton)
Náhradníci: Rinne – Troost-Ekeng, Verstraete, Matton, Schoofs, Kalu, Perbet

Rozhodca: Dierick – Cremers, Meers