Menu

Futbal

Belgická Jupiler Pro League

Standard Liége – Waasland-Beveren

0:2

koniec (0:0)

25.04.2017, 20:30 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • O Evropskou ligu • Tomáš Kubečka cz

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:26:03)
Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:5.
Je dobojováno! Lokeren nezvládl další domácí duel a Waaslandu podlehl 0:2! Domácí si zkomplikovali situaci ve 27. minutě, kdy viděl Laifis červenou kartu. Následnou penaltu však Gillet kryl. Převaha hostujícího celku se však projevila deset minut po přestávce, kdy se prosadil Moren! Standard se poté herně zvedl, ale snahu domácího celku pokazil Goreux, který po druhé žluté kartě musel taktéž pod sprchy! Hosté svou výhru pečetili dvě minuty před koncem, kdy se trefil Gano!

90+3

Konec zápasu.

90+2

Fiore ještě fauloval na polovině hrací plochy Coolse, který poněkolikáté v utkání zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Waasland se navíc stále tlačí do útoku. Domácí fotbalisté už na jakýkoliv bodový zisk zcela rezignovali. Utkání se pouze dohrává.

89

Střídání v týmu KV Red Star Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Cerigioni, přichází Ampomah.

88

88. Zinho GANO - 0:2

88

Waasland právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto! Hosté navyšují své vedení na 2:0! Dhondt si naběhl na centr z levé strany, přiklepl míč pod sebe a ZINHO GANO propálil bezmocného brankáře!

87

A další zakončení hostujícího celku! Tentokrát pálil střídající Dhondt, jehož pokus nártem se neujal a skončil vysoko na tribuně za brankou.

86

Hosté dokonce zahrávali další rohový kop. Na míč si naskočil Gano, jehož hlavička prolétla těsně nad břevnem. Hlavní arbitr si navíc všiml útočného faulu.

85

Jans se po pravé straně prohnal až do pokutového území a poslal prudký přízemní centr. Jeho pobídku ale nedokázal usměrnit mezi tři tyče nikdo ve žlutém.

84

Jenže další akci domácího celku zastavuje ofsajd! Své postavení si na pravém křídle nepohlídal Belfodil. Hosté nasbírají další vteřinky.

83

Standard sice hraje pouze v devíti hráčích, ale domácí fotbalisté srdnatě bojují a tlačí se na polovinu soupeře. Waaslandu by se zdržování nemuselo vyplatit.

82

Domácí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde však nehlavičkoval nikdo v červeném a Waasland bude vhazovat.

81

Belfodil se v pokutovém území dostal k odraženému balónu, jenže obránci Waaslandu před ním zahustili prostor a nenechali jej vypálit.

80

Střelec jediné branky dnešního duelu Moren si při zpracování míče pomohl rukou a připravil svůj celek o nadějnou možnost. Standard bude rozehrávat.

79

S domácím celkem to už pro zbytek utkání nevypadá vůbec dobře. Své si o tom myslí také příznivci Standardu, kteří dávají najevo svou nespokojenost.

78

Standard má zřejmě po nadějích! Goreux zastavil slibně se rozvíjející akci soupeře a po druhé žluté kartě musí do sprch!

77

Domácí brankář Gillet chtěl urychlit rozehrávku Standardu. Dlouhým nákopem na polovinu soupeře však odevzdal míč Waaslandu.

76

Střídání v týmu KV Red Star Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Michel, přichází Dhondt.

75

Domácí fotbalisté nyní hrají převážně s míčem na kopačkách a tlačí se do útoku. Obrana Waaslandu zůstává pozorná. Hosté se nikam neženou.

74

Po něm už Standard branku soupeře neohrozil. Goblet vystartoval mezi hlavičkáře a vyboxoval balón daleko od své svatyně.

73

Střídající Marin se ihned zapojil do akce domácího celku, našel Orlanda, který vypálil, ale hostující brankář vytěsnil přízemní ránu na roh!

72

Domácí zahrávali další rohový kop. Přetažený centr prolétl pokutovým územím bez jakéhokoliv zásahu a hostující obránci si mohou oddechnout.

71

Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Deom, přichází Marin.

70

Lutych zahrával rohový kop. Na vysoký centr si v pokutovém území brousil zuby Belfodil, jenže přes dobře postaveného Caufrieze se k hlavičce nedostal.

69

Goreux neudržel na pravém křídle míč na hrací ploše a nabídl soupeři možnost vhazovat. Waasland okamžitě odkopl míč na polovinu domácích.

68

Standard v posledních minutách srovnal obraz hry a tlačí se do pokutového území. Domácí fotbalisté sice hrají v deseti, ale i přesto podávají sympatický výkon.

67

Domácí útočník Belfodil se v pokutovém území opřel do padajícího balónu, nicméně jeho zakončení přímým nártem zastavil ofsajd!

66

A další nedovolený zákrok na hostujícího fotbalistu a přerušená hra Na trávníku tentokrát zůstává ležet Michel, jež si stěžuje na bolest kotníku.

65

Domácí fanoušci po změně stran zcela utichli. Na stadionu jde slyšet pouze početnou skupinku příznivců Waaslandu. Pro domácí hráče to není snadné utkání.

64

Hra je přerušena! Na hřišti zůstává ležet zraněný Cools. Hostující záložník se drží za levé stehno, ale podle všeho nebude muset střídat.

63

Belfodil se středem hřiště řítil do pokutového území. Na hranici šestnáctky chtěl obejít Caufrieze, jenže hostující stoper mu skvělým skluzem vypíchl balón.

62

Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Sa, přichází Dossevi.

61

Deom se snažil odcentrovat z pravé strany, ale míč se mu svezl po kopačce a opustil hrací plochu příliš brzy. Domácí fotbalista se dočkal výsměchu hostujících fanoušků.

60

Je za námi hodina hry a hostující fotbalisté s přehledem kontrolují své vedení. Fotbalisté Waaslandu drží míč na kopačkách a soupeři jej takřka nepůjčují.

59

Až nyní dostal Belfodil pod tlak váhajícího stopera Caufrieze. Druhý jmenovaný situaci ustál na poslední chvíli a odkopl míč na pravou stranu.

58

Hosté raději uklidňují hru a kombinují s míčem na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu nyní rozehrávku Waaslandu neatakuje.

57

Belfodil mohl zakončovat na hranici pokutového území, avšak míč před ním vyskočil a domácí útočník nedokázal zkorigovat svůj pohyb.

56

Standard se okamžitě tlačí do útoku a domácí fotbalisté se snaží vyrovnat. Po rohovém kopu zakončoval Belfodil, jenže jeho hlavička byla hodně nepřesná.

54

54. Valtteri MOREN - 0:1

54

Waasland právě vstřelil branku!
Teď už to ale hostům vyšlo! Míč se z pravé strany vrátil do pokutového území a zcela nehlídaný VALTTERI MOREN hlavičkou do protipohybu brankáře uklidil míč do sítě!

53

Další přímý kop pro hostující celek! Exekuce se nyní ujal Michel, jehož povedený centr před nažhaveným Cerigionim odvrátil Scholz.

52

Košanović pohlídal dlouhou přihrávku na pravou stranu a u rohového praporku svedl souboj s napadajícím protihráčem. Domácí stoper vybojoval aut.

51

N´Dongala táhl rychlý protiútok Standardu po pravém kraji hrací plochy. Domácí křídelník nadějnou akci zcela zazdil nepřesným centrem do šestnáctky.

50

Goreux zastavil útok Waaslandu faulem u postranní čáry. Domácí obránce hraje na hraně rizika a měl by si dávat pozor na podobné zákroky.

49

Fiore podpořil ofenzívu domácího celku náběhem po levé straně hřiště. Domácí obránce se snažil odcentrovat, ale jeho pobídku zablokovala obrana.

48

Hosté vybojovali rohový kop. Jeho exekuce se ujal Cools, jehož centr přilétl na malé vápno. Scholz měl s odkopnutím míče velké problémy, ale nakonec to zvládl.

47

Hosté se ihned v úvodu druhého poločasu vrhli do útoku. Waasland kombinuje v blízkosti pokutového území, ale obrana Standardu je zatím kompaktní.

46

Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Cissé, přichází Košanović.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Domácí Standard vstoupil do utkání lépe a vypracoval si dvě velké možnosti. Obě šance však zlikvidoval fantastický Goblet! Ve 27. minutě zkomplikoval Lutychu situaci Laifis, který fauloval v pokutovém území a byl vyloučen! Hosté navíc zahrávali pokutový kop, ale brankář Gillet Michelovu ránu vyrazil! Od té doby jsme sledovali hodně bojovné utkání s minimem šancí! Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu!

45+1

První poločas skončil.

45+1

Michel podrazil unikajícího Goreuxe a za svůj zákrok vidí žlutou kartu!

45

V samotném závěru prvního poločasu podnikli domácí rychlý výpad, jenže Deom se utopil v moři vlastních kliček a o balón byl připraven.

44

Hosté zahrávali další rohový kop. Brankář Gillet se tentokrát vydal mezi hlavičkáře na malé vápno a s jistotou vyboxoval míč za hranice pokutového území.

43

Cools vybídl své spoluhráče vysokým centrem, jenže domácí zadáci byli znovu na místě a odhlavičkovali míč do bezpečí. Waasland bude pouze vhazovat.

42

Goreux si znovu splnil své obranné povinnosti. Krajní zadák Standardu uspěl v hlavičkovém souboji a vybojoval vhazování pro svůj celek.

41

Seck operoval s míčem na polovině domácího celku. Hostující středopolař přenesl hru na pravé křídlo, kde Waasland o balón přišel.

40

Hosté uklidňují hru kombinací s míčem na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu rozehrávku Waaslandu neatakuje. Zatím je to hodně statické.

39

Další nedovolený zákrok! Na hřišti se to fauly jen hemží! N ´Dongala si při obíhání soupeře pomohl zatažením za dres a provinil se proti pravidlům.

38

Také hosté zahrávali přímý kop. Centr se snesl na malé vápno, jenže hlavní arbitr si všiml nedovoleného zákroku útočníka Gana.

37

Deom vymyslel vysoký centr na zadní tyč, kde číhal Goreux. Krajní obránce se však k míči nedostal a při návratu na vlastní polovinu fauloval za žlutou kartu!

36

De Schutter zboural Belfodila na hranici pokutového území a může být rád, že neviděl druhou žlutou kartu. Standard bude alespoň zahrávat přímý kop.

35

Deom zatáhl za dres Coolse a dopustil se nedovoleného zákroku. Domácí fotbalisté zatím využívají chytré taktické fauly na polovině hřiště.

34

Další akci Waaslandu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Gano si nepohlídal své postavení a ocitl se za hranicí ofsajdu.

33

Po rohovém kopu hostujícího celku se do odraženého míče položil Cools, jehož dělovka volejem byla sice prudká, ale postrádala přesnost.

32

Cerigioni si zpracoval přihrávku vzduchem do pokutového území, ale proti pozornému obránci se nedokázal otočit. Standard může kombinovat.

31

Domácí sice hrají v oslabení, ale přesto se tlačí do útoku. Cissé táhl akci proti otevřené obraně, ale na poslední chvíli jej odzbrojil Seck.

30

De Schutter dojel na polovině hřiště jednoho ze soupeřů a za ostrý skluz vidí žlutou kartu!

29

29. Neproměněná penalta

29

Jenže hrdinou okamžiku se stává domácí brankář! Gillet vystihl směr střely a vyrazil míč mimo tři tyče!

27

Laifis navíc vidí červenou kartu!

27

27. Laifisův faul v pokutovém území

27

A pozor! Laifis v pokutovém území podcenil skákavý míč a fauloval Cerigioniho! Hosté budou kopat penaltu!

26

Sa se pustil do hlavičkového souboje se Seckem a hostující středopolař jej fauloval. Lutych v posledních minutách přidal a drží se na polovině soupeře.

25

Sa vlétl do pokutového území, kde se efektní kličkou snažil zbavit Janse. Manévr domácího útočníka nebyl efektivní a Waasland bude rozehrávat.

24

24. Scholzova nebezpečná hlavička

24

Až nyní se zrodila další možnost Lutychu! Goreux poslal pěkný centr do šestnáctky, kde zůstal zapomenutý Scholz, jehož hlavičku zlikvidoval parádním zákrokem Goblet!

23

Standard zahrával další rohový kop. Jeho exekuce se tentokrát zhostil Fiore. Domácí se rozhodli pro rozehrávku do kombinace a soupeřovu branku neohrozili.

22

Goreux podpořil domácí ofenzívu náběhem po pravé straně hřiště a poslal prudký centr do šestnáctky. Na jeho pobídku ale nedosáhl nikdo v červeném.

21

Lyuindama si naběhl na střed hrací plochy a z dobrých třiceti metrů vyslal prudkou přízemní ránu. Jeho dělovka nabrala špatný směr a Goblet mohl zůstat klidný.

20

Seck si ještě něco vyříkával s Deomem. Hlavní rozhodčí musel oba aktivisty uklidnit. Prozatím se vše obešlo bez karetních trestů.

19

Boljević vlétl s míčem do pokutového území a předložil jej pod sebe Coolsovi. Druhý jmenovaný však zahodil dobrou šanci a napálil míč vysoko na tribunu.

18

Belfodil to přehnal s agresivitou při napadání hostující rozehrávky a dopustil se nedovoleného zákroku. Waasland bude rozehrávat.

17

Centr od rohového praporku přilétl na malé vápno, kde si dělali prostor hostující hlavičkáři, nicméně domácí obránce Scholz balón vyhlavičkoval do bezpečí.

16

Hosté se nyní osmělili a tlačí se do pokutového území. Cools centroval z pravé strany, avšak jeho pobídka byla sražená na rohový kop.

15

Také hosté zahrávali svou první standardní situaci. Centr z pravé strany nabral velkou rotaci a míč se stáčel přímo do branky. Gillet byl u levé tyče připraven.

14

Scholz musel na malém vápně dávat pozor na nepříjemný centr z pravé strany. Před branku si navíc nabíhal Gano, a domácí stoper si tak připsal důležitý zásah.

13

N´Dongala se z pravého křídla tlačil před branku za prudkým centrem na malé vápno. Hostující obránci míč stačili zablokoval a na pomoc jim přišel brankář Goblet.

12

Domácí fotbalisté hrají hodně aktivně a napadají rozehrávku soupeře opravdu vysoko. Waasland se znovu nedostal na polovinu soupeře.

11

Standard zahrával další přímý kop. Na povedený centr si v pokutovém území sice naskočil Belfodil, ale jeho akce byla zastavena zdviženým praporkem. Ofsajd!

10

Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, který se drží za levou nohu a musí být ošetřen. Podle všeho bude schopen pokračovat.

9

9. Laifisova povedená střela

9

A na světě je první možnost domácího celku v utkání! Laifis napřáhl ze střední vzdálenosti a protáhl hostujícího brankáře!

8

Goreux se snažil překvapit rozhozenou obranu soupeře prudkou pobídkou mezi hostující stopery. Nikdo v červeném na jeho vybídnutí nezareagoval.

7

Zajímavý pokus směrem k hostující brance vyslal z vlastní poloviny Laifis. Záložník Standadru nakopl míč na branku, ale nakonec to přehnal s razancí.

6

Gillet nakopl míč na polovinu hostujícího celku. Do hlavičkového souboje se vrhl Belfodil, který však neuspěl proti Morenovi.

5

Stadion v Lutychu je sice poloprázdný, ale domácí fanoušci vytvářejí od úvodního hvizdu parádní atmosféru. Příznivci Standardu tlačí svůj celek do útoku.

4

Domácí fotbalisté zahrávali rohový kop. Exekuce se chopil Deom. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kam vyrazil Goblet, jež vyboxoval míč za hranice velkého vápna.

3

Jans poslal prudký míč podél pravé postranní čáry na Cerigioniho. Druhý jmenovaný se k balónu nedostal přes dobrý zákrok Fioreho.

2

Poprvé v utkání se do útoku vydal také Waasland. Akce hostů po pravém křídle však ztroskotala na nepřesném centru. Domácí defenzíva zasáhla.

1

Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního duelu. Standard se hned v úvodu vydal do útoku, jenže Sa si nezpracoval vysokou přihrávku na křídlo.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Standard bude hrát v červeném, zatímco Waasland přijel ve žlutých dresech.
Úvodní sestavy:

Standard Lutych: Gillet – Goreux, Scholz, Luyindama, Fiore – Laifis, Cissé, Deom – N´Dongala, Belfodil, Sa
Náhradníci: Bodart, Dossevi, Emond, Marin, Košanović, Cavagnera, Lukčević

KV Red Star Waasland-Beveren: Goblet – Jens, Caufriez, Moren, de Schutter – Cools, Seck, Michel – Cerigioni, Gano, Boljević
Náhradníci: Janssens, Buatu, Ndiaye, Dhondt, Ampomah, Borry, Nys

Rozhodčí: Lambrechts – de Rocker, Divicenzo.
Vzájemné duely v letošní sezóně

Waasland – Lutych 0:1
Lutych – Waasland 5:0
Standard Lutych

Jenže dříve ambiciózní celek ještě nedávno bojující o titul má větší problémy. Standard totiž vybojoval pouhé dva body a je na samotném dně tabulky o postup do evropské ligy. Doma však Lutych odehrál jediné utkání, ve kterém remizoval 2:2 se St. Truidenem.
KV Red Star Waasland-Beveren

Dnešní hostující celek je na tom ve skupině o postup do druhé nejprestižnější soutěže špatně. Waasland vybojoval ve čtyřech duelech jen tři body za výhru s Lierse a patří mu předposlední pátá příčka. Waasland je však jednoznačně nejhorším celkem ve skupině v defenzivní činnosti. Dosud totiž inkasoval už jedenáct branek.
Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům belgického fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgické ligy. Společně se dnes podíváme na souboj ve skupině o postup do evropské ligy mezi Standardem Lutych a KV Red Star Waasland-Beveren. Výkop je stanoven na 20:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Standard Liége – Waasland-Beveren

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 54. Moren, 88. Gano

Karty:   37. Goreux (STA) – 30. de Schutter (WAS), 45+1. Michel (WAS)   78. Goreux (STA)   27. Laifis (STA)

Nepremenená penalta: 29. Michel (WAS), brankár Gillet zneškodnil

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:5.

Standard Liége: Gillet – Goreux, Scholz, Luyindama, Fiore – Laifis, Cissé (46. Košanović), Deom (71. Marin) – N´Dongala, Belfodil, Sa (62. Dossevi)
Náhradníci: Bodart, Dossevi, Emond, Marin, Košanović, Cavagnera, Lukčević

Waasland-Beveren: Goblet – Jens, Caufriez, Moren, de Schutter – Cools, Seck, Michel (76. Dhondt) – Cerigioni (89. Ampomah), Gano, Boljević
Náhradníci: Janssens, Buatu, Ndiaye, Dhondt, Ampomah, Borry, Nys

Rozhodca: Lambrechts – de Rocker, Divicenzo