Menu

Futbal

Anglická Premier League

Tottenham Hotspur – Arsenal FC

2:0

koniec (0:0)

30.04.2017, 17:30 • White Hart Lane, London • 35. kolo • Miroslav Kováčik

: 1.95 4.2 4.5

Tottenham Hotspur potvrdil úlohu mierneho favorita a v dnešnom londýnskom derby vymazal svojho slávnejšieho rivala. Arsenal si prakticky neškrtol a účasť v Lige majstrov sa mu opäť vzdialila. Domáci rozhodli o osude zápasu v prvej štvrťhodine druhého dejstva, keď sa presadil Dele Alli a následne z pokutového kopu aj Harry Kane. Aj v ďalšom priebehu zápasu mali zverenci Mauricia Pochettina väčšie gólové šance, no Petr Čech uchránil Arsenal od vyššej prehry. Kohúti tak opäť strácajú na čelo tabuľky štyri body a ešte zabojujú o majstrovský titul. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (19:29:37)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Arsenal to ešte skúšal centrom z pravej strany, ale Alexis Sánchez dostal prihrávku na päty. Zakončiť tak nedokázal a na jubilejný dvadsiaty gól v sezóne si bude musieť počkať do ďalšieho duelu.

90+2

Tottenham kontroluje záverečné minúty zápasu. Dnes síce nepodal nejaký oslnivý výkon, no v porovnaní so svojim veľkým rivalom bol aktívnejší a zaslúžene vyhrá.

90+1

Prvá minúta nadstaveného času je v znamení posledného striedania dnešného zápasu. Strelec úvodného gólu Dele Alli schádza z ihriska a na jeho miesto prichádza Moussa Sissoko.

90

Riadny hrací čas uplynul, no hlavný rozhodca Michael Oliver ešte pridáva štyri minúty. Je to možno trošku veľa, keďže sa najmä kvôli zraneniam neprerušovalo tak často ako v prvej polovici duelu.

89

Hugo Lloris bez najmenších problémov kryje center z pravej strany. O malú chvíľu sa začne posledná minúta riadneho hracieho času tohto severolondýnskeho derby.

88

Kieran Trippier je ďalším hráčom, ktorý opúšťa scénu dnešného zápasu. Na jeho miesto prichádza Kyle Walker, ktorý sa už dostal zo zdravotných problémov.

87

Hostia to teraz skúšali cez svoju ľavú stranu. Alexis Sánchez síce poslal loptu do pokutového územia, no tam nenašiel nikoho v červenom drese.

86

Nacho Monreal posunul loptu na Thea Walcotta, no skúsený anglický reprezentant strelou spoza šestnástky mieril len do stredu brány. Hugo Lloris bez väčších problémov chytá loptu do náručia.

85

Héctor Bellerín centroval z pravej strany, no svoje obranné povinnosti so do bodky splnil Jan Vertonghen. Belgický obranca odkopol loptu do bezpečného priestoru.

84

Tottenham kontroluje priebeh zápasu a ráznym krokom smeruje za ziskom cenných troch bodov. Opäť tak zrejme stiahne náskok na vedúcu Chelsea, ktorá dnes dobyla Goodison Park.

83

Arsenal si nevie vytvoriť záverečný tlak a jeho výkon je sklamaním. Na bránu súpera síce vyslal niekoľko striel, no tie boli málo nebezpečné.

81

Arsène Wenger posiela na trávnik posledného čerstvého hráča. Je ním rýchly Theo Walcott, ktorý nahradí pomerne málo výrazného Oliviera Girouda.

80

Harry Kane sa dostal k ďalšiemu streleckému pokusu. Ten tentokrát nebol taký dôrazný, mieril len do stredu brány, a tak nemal Petr Čech vážnejšie starosti.

79

Prvýkrát v zápase strieda aj Mauricio Pochettino. Heung-min Son má pre dnešok odpracované a na záverečných 10-15 minút ho nahradil Moussa Dembélé.

78

78. Toby Alderweireld (TOT)

78

Domáci sa dostali do zakončenia aj po rohovom kope z pravej strany. Christian Eriksen našiel svojim centrom hlavu Tobyho Alderweirelda, no český brankár predviedol ďalší výborný zákrok.

77

77. Harry Kane (TOT) vs. Petr Čech (ARS)

77

Domáci futbalisti mali veľkú šancu pridať tretí gól v dnešnom derby. Po rýchlej kontre sa dostal do zakončenia Harry Kane, no radosť z druhého gólu mu prekazil výborným zákrokom Petr Čech. Nasledovať bude len roh.

76

Michael Oliver si na ihrisku robí poriadok a rešpekt si zjednáva ďalšou žltou kartou. Jej autorom je Nacho Monreal, ktorý nebezpečne zozadu atakoval Harryho Kanea.

75

Štvrťhodinu pred koncom prichystal Arsène Wenger druhé striedanie. V zápase končí potrestaný obranca Gabriel a na jeho miesto prichádza Héctor Bellerín.

74

Predstavte si, že dnes hrá aj Mesut Özil. Snáď prvýkrát ho v dnešnom prenose spomíname. Nemecký záložník sa predviedol pekným centrom do šestnástky z pravej strany, no Danny Welbeck nedokázal zdramatizovať priebeh duelu.

73

Nebezpečných zákrokov pribúda a vidíme aj ďalší kartový trest. Tentokrát Olivier Giroud zasiahol v súboji tvár jedného z domácich hráčov a dostáva žltú kartu.

72

Druhým potrestaným hráčom v zápase je Harry Kane. Domáci kanonier nešťastne trafil do tváre Gabriela a hlavný arbiter bol nekompromisný.

71

Arsenal sa nevie dostať do nebezpečného zakončenia. Tottenham potvrdzuje povesť najlepšie brániaceho mužstva Premier League a atakuje už 16. čisté konto v tejto sezóne.

70

Prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu je Gabriel. Ten zapríčinil aj pokutový kop, z ktorého pramenil druhý gól Tottenhamu. Do konca zápasu zostáva približne dvadsať minút.

69

Zápas nám síce nabral na tempe, no očakávaný tlak zo strany Arsenalu neprichádza. Kanonieri sú ďaleko od bodového zisku, a tak sa im pomaly stráca aj vidina účasti v budúcej sezóne Ligy majstrov.

68

Alexis Sánchez jasne zahral rukou vo vlastnom pokutovom území, no namiesto penalty sa pískal len rohový kop. Po ňom sa dostal k hlavičke Harry Kane, no z tesnej blízkosti trafil bočnú sieť.

68

68. Petr Čech (ARS)

67

Pekný futbalový moment. Jan Vertonghen sa dostal za hranicou šestnástky k strele. Loptu pekne zaobalil svojou ľavačkou, no Petr Čech vytiahol krásny zákrok, ktorým loptu vytlačil na rohový kop.

66

Domáci futbalisti mali po nedovolenom zákroku Dannyho Welbecka výhodu priameho kopu. Lopty sa ako posledný dotkol Olivier Giroud, a tak sa Christian Eriksen presúva k rohovej zástavke.

65

Prvé striedanie dnešného derby je realitou. Na trávnik prichádza spomínaný Danny Welbeck a zápas sa končí pre defenzívnejšie ladeného Granita Xhaku.

64

Z veľkej diaľky pálil Eric Dier, no jeho strela nemierila medzi tri žrde. Medzitým Arsène Wenger chystá prvé striedanie, keď na trávnik príde Danny Welbeck.

63

Tento raz už francúzsky brankár musel zasahovať. Alexis Sánchez si vytvoril priestor pred šestnástkou, no podobne ako Olivier Giroud pálil len do stredu brány, kde bol opäť pripravený domáci gólman.

61

Po zblokovanej strele Kierana Gibsa mali hostia výhodu ďalšieho rohového kopu. Snažili sa rozohrať nakrátko, ale napokon sa vôbec nedostali k centru. Hugo Lloris tak bol bez práce.

60

Hodinu hry nám ukončil strelecký pokus Olivier Girouda. Francúzsky vicemajster Európy pálil ľavačkou, ale loptu poslal len do stredu brány, kde stál pozorný Hugo Lloris.

59

Domáci futbalisti môžu byť oveľa spokojnejší ako ich veľký a slávnejší rival. Arsenal je vo veľkých problémoch a vyzerá to tak, že nedokáže využiť dnešné zaváhania oboch manchesterských klubov.

58

58. Harry Kane (TOT) - 2:0

58

Tottenham dal gól! V rýchlom slede pridávajú domáci futbalisti druhý gól a vytvárajú si komfortný náskok. HARRY KANE nekompromisne poslal loptu k pravej žrdi a nedal českému brankárovi žiadnu šancu. Zaznamenáva 21. gól v sezóne a približuje Spurs k cennému triumfu.

57

Tottenham bude kopať pokutový kop! Harry Kane prechádzal cez brazílskeho obrancu Gabriela, no ten ho nedovoleným spôsobom poslal k zemi. Sám faulovaný hráč si už berie loptu na značku bieleho bodu.

55

55. Dele Alli (TOT) - 1:0

55

Tottenham dal gól! Domáci futbalisti otvárajú skóre prestížneho zápasu. Christian Eriksen pekne prešiel cez trojicu obrancov súpera, no jeho strelu ešte Petr Čech dokázal zlikvidovať. Lopta sa však odrazila priamo na nohu DELEHO ALLIHO a ten ju pohotovo upratal do súperovej brány.

54

Registrujeme ofsajd aj na domácej strane. Na svoje postavenie si nedal pozor Heung-min Son, a tak nemôže pokračovať v akcií svojho mužstva.

53

Ďalší ofsajd na domácej strane. Tentokrát nemohol pokračovať v akcií Alexis Sánchez, ktorý zatiaľ márne čaká na svoj jubilejný dvadsiaty gól v tejto sezóne.

52

Do prvej veľkej šance sa dostali aj hráči Arsenalu. Alex Oxlade-Chamberlain zahrával rohový kop z pravej strany, k odrazenej lopte sa dostal Olivier Giroud, ale jeho prudký volej mieril nad domácu bránu.

51

Harry Kane teraz dostal pomerne veľa priestoru od obrancov hostí. Laurent Koscielny bol nedôrazný, a tak musel zasahovať Petr Čech. Strelu ľavačkou v podaní anglického reprezentanta ale bezpečne kryje.

50

Aaron Ramsey to teraz prehnal s dôrazom v osobnom súboji s Ericom Dierom. Hlavný arbiter tak prisudzuje loptu o niečo aktívnejším zverencom Mauricia Pochettina.

49

Kohúti zahrali pekný nacvičený signál. Po rohovom kope Christian Eriksen adresoval prízemnú prihrávku do stredu šestnástky na Heung-min Sona, no jeho strela mierila len do bočnej siete brány Arsenalu.

48

48. Victor Wanyama (TOT)

48

Pekný úsek hry z oboch strán. Po zblokovanej strele Alexisa Sáncheza vyrazili domáci do rýchleho brejku. Ten zakončil strelou spoza šestnástky Victor Wanyama a po zákroku Petra Čecha bude nasledovať rohový kop.

47

Alex Oxlade-Chamberlain teraz poriadne prebrúsil Bena Daviesa, no od hlavného arbitra Michaela Olivera zatiaľ žltú kartu nedostal. Celkovo sa zatiaľ hrá veľmi čisto a športovo.

46

Arsène Wenger prešiel po prestávke trošku neskôr, a tak nevidel ofsajd svojho mužstva. V postavení mimo hry bol podľa postranného rozhodcu Olivier Giroud.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas prestížneho severolondýnskeho derby máme za sebou. Úprimne sa musím priznať, že som od neho čakal podstatne viac. Tempo hry nebolo príliš vysoké a videli sme len pár dobrých gólových šancí. V priebehu troch minút mali obrovské šance Dele Alli a Christian Eriksen, no obaja trestuhodne minuli prázdnu bránu. Z pohľadu Arsenalu stojí za zmienku len strela Aarona Ramseyho, ktorú francúzsky brankár Hugo Lloris vyrazil na rohový kop. Druhý polčas na White Hart Lane začína približne o 18:33 hod.

45+4

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Heung-min Son sa snažil poslať loptu do pokutového územia, no svoje obranné povinnosti si splnil Alex Oxlade-Chamberlain. V posledných sekundách prvého dejstva tak ešte centroval od rohovej zástavky Christian Eriksen, no gólový moment sme nevideli.

45+2

Z tej akcie domáceho tímu nič nebude. Harry Kane sa síce po centri z pravej strany dostal k hlavičke, no v momente prihrávke stál v tesnom postavení mimo hry.

45+1

45+1. Jan Vertonghen (TOT)

45+1

V prvom polčase sa pomerne veľa prerušovalo, a tak hlavný rozhodca Michael Oliver nadstavil až tri minúty. Na konci tej prvej vystrelil spoza šestnástky Jan Vertonghen, no jeho pokus vyrazil na rohový kop Petr Čech.

45

V záverečnej minúte riadneho hracieho času ešte mali hostia výhodu priameho kopu. Lopta smerovala na Laurenta Koscielneho, no pred ním včas zasiahol Ben Davies.

44

Alexis Sánchez to skúšal technickou strelou z rohu pokutového územia. Jeho pokus ale nemal gólové parametre, keďže mieril vedľa domácej brány. Nasledovať tak bude len odkop Huga Llorisa

43

Pekná priamočiara akcia hostí. Alexis Sánchez našiel v šestnástke súpera Aarona Ramseyho, no jeho strelecký pokus dokázal zblokovať na ďalší rohový kop Toby Alderweireld.

42

Kieran Gibbs opäť vnikol do pokutového územia súpera, no vynikajúco ho odzbrojil Eric Dier. Domáci obranca dokonca ešte stihol nastreliť súpera, a tak z toho nebude ani rohový kop.

41

Prvý polčas má pred sebou záverečných päť minút. Arsenal to teraz skúšal centrom z pravej strany, no Olivier Giroud je v dnešnom dueli absolútne neviditeľný.

40

Victor Wanyama sa ocitol pre neho trošku v netypickej pozícii v pokutovom území súpera. Granit Xhaka ho ale svedomito bránil a preto kenský záložník mieril vedľa brány Petra Čecha.

39

Alex Oxlade-Chamberlain centroval z pravej strany, no hostia po rohovom kope zakončiť nedokázali. Akcia ale pokračovala ďalej, do dobrej pozície sa dostal Kieran Gibbs, ale lopta mu vôbec nesadla.

38

Prvýkrát v dnešnom zápase musel zasahovať Hugo Lloris. Aaron Ramsey sa dostal k lopte na hranici pokutového územia, vystrelil cez Erica Diera, no francúzsky brankár jeho pokus vyrazil na rohový kop.

36

Heung-min Son sa snažil presadiť individuálne, no proti bol Alex Oxlade-Chamberlain. Ten sa zjavne poučil zo zaváhania spred desiatich minút, keď po jeho chybe mohol skórovať Christian Eriksen.

35

Petr Čech teraz nezvládol rozohrávku práve najlepšie a ospravedlňuje sa svojim spoluhráčom. Pri lopte sú tak opäť domáci, ktorí kombinujú na polovici ihriska.

34

A máme tu ďalšie prerušenie hry. Na trávniku zostáva sedieť domáci stopér Jan Vertonghen. Ten zrejme utŕžil niečo v súboji s Granitom Xhakom spred niekoľkých minút duelu.

33

Po krátkom ošetrovaní pokračujeme v dnešnom zápase. Pri lopte sú futbalisti Arsenalu, no zatiaľ kombinujú ďaleko od brány súpera. Zatiaľ nevyslali ani jednu strelu na bránu Huga Llorisa.

32

Je tomu tak. Na trávniku sú už lekári hosťujúceho mužstva. Nevyzerá to ale nejako vážne a Granit Xhaka by mal po krátkom ošetrení v zápase pokračovať.

31

Hra je prerušená, pretože na trávniku zostáva sedieť Granit Xhaka. Švajčiarsky stredopoliar má zrejme nejaké zdravotné problémy a bude musieť byť ošetrovaný.

30

Máme za sebou polhodinu zápasu. V predošlej desaťminútovke mali dve obrovské šance domáci futbalisti, no Dele Alli aj Christian Eriksen trestuhodne zahodili svoje gólové šance.

28

Na druhej strane mali výhodu rohového kopu aj domáci futbalisti. Christian Eriksen poslal do šestnástky nebezpečný center, ale situáciu rieši istým zákrokom Petr Čech.

27

Futbalisti Arsenalu sa po rohovom kope do zakončenia nedostali. Na hranici šestnástky bol síce na chvíľu voľný Aaron Ramsey, no preváhal ideálny moment na strelu.

26

K slovu sa dostanú aj hráči Arsenalu. Po zblokovanej strele Alexisa Sáncheza bude totiž nasledovať vôbec prvý rohový kop hráčov v červených dresoch.

25

25. Christian Eriksen (TOT)

25

Mauricio Pochettino neverí vlastným očiam, jeho zverenci zahodili ďalšiu tutovku. Heung-min Son oklamal Alexa Oxlade-Chamberlaina a sám postupoval do pokutového územia. Po jeho zblokovanej strele pálil ľavačkou Christian Eriksen, ale prestrelil odkrytú bránu.

24

Domáci zostanú v držaní lopty, pretože nedovoleným zákrokom sa v strede poľa prezentoval Gabriel. Ten ale zatiaľ pôsobí istým dojmom a nerobí väčšie chyby.

23

Prvý polčas sa dostáva do svojej druhej polovice a Tottenham poriadne môže mrzieť situácia z predošlých minút. Dele Alli mal skutočne jasnú šancu, no nepodarilo sa mu otvoriť skóre.

22

22. Dele Alli (TOT)

22

Obrovská šanca na strane domáceho tímu. Harry Kane sa pekne vyhol ofsajdovej pasci a následne sa dostal k strele z vnútra šestnástky. Tú tečoval Laurent Koscielny, no tak nešťastne, že lopta smerovala na Deleho Alliho. Ten zakončoval z tesnej blízkosti, no hlavičkovou trestuhodne minul prázdnu bránu.

21

Druhý ofsajd v podaní hráčov Arsenalu. V postavení mimo hry sa ocitol čilský kanonier Alexis Sánchez, hoci sa mu to príliš nepozdáva. V hre tak budú pokračovať zverenci Maurica Pochettina.

20

Teraz sa na dlhší časový úsek dostali k lopte aj futbalisti Arsenalu. Zatiaľ ale kombinujú len v okolí poliacej čiary, teda ďaleko od brány Huga Llorisa.

19

Christian Eriksen centroval do pokutového územia súpera, no nenašiel nikoho v bielom drese. Veľmi dobre zapracoval Laurent Koscielny a odhlavičkoval loptu do bezpečia.

18

Domáci rozohrali peknú akciu po svojej ľavej strane. Heung-min Son posunul loptu na Bena Daviesa, no jeho center skončil len na bočnej sieti. Napriek tomu bude mať Tottenham výhodu rohového kopu.

17

V priebehu jednej minúty registrujeme nedovolené zákroky na oboch stranách. Proti pravidlám sa najskôr previnil Jan Vertonghen a o pár sekúnd neskôr aj hosťujúci Granit Xhaka.

16

Tottenham sa snažil presadiť cez svoju ľavú stranu. Heung-min Son bol na hranici pokutového územia, no dobrým pohybom ho vytlačil mimo streleckých pozícii krajný obranca Gabriel.

15

Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu zápasu a zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu gólovú príležitosť. Tempo duelu zatiaľ nie je také vysoké ako futbaloví fanúšikovia očakávali.

13

Hostia nemôžu pokračovať vo svojej akcií. Olivier Giroud bol nachytaný v ofsajdovej pasci, a tak hlavný arbiter prisudzuje loptu domácemu mužstvu.

12

Dnešný duel zatiaľ veľa futbalovej krásny neponúkol. Hráči Tottenhamu si teraz nerozumeli v kombinácii, a tak bude nasledovať len odkop od brány Petra Čecha.

11

Hostia sa teraz pýtali pokutový kop, ale hlavný rozhodca Michael Oliver zostáva pokojný. Kieran Gibbs síce prepadol cez vybehnutého brankára Huga Llorisa, no pokračovať budeme len vhadzovaním.

10

Máme za sebou desať minút ostro sledovaného zápasu. Zatiaľ sme videli jeden strelecký pokus smerom na bránu. Postaral sa oň hneď v úvodnej minúte zápasu Harry Kane.

9

Dele Alli si nabiehal na dlhý pas dopredu, no pred ním včas zasiahol Laurent Koscielny. Tottenham rýchlo vhodil loptu späť do hry, ale nepodarilo sa mu prekvapiť svojho rivala.

8

Ben Davies opäť centroval z ľavej strany. V pokutovom území súpera ale nebol nikto v bielom drese, a tak bude nasledovať len vhadzovanie londýnskeho Arsenalu.

7

Tradičné derby zatiaľ nemá taký spád ako sme možno čakali. Kohúti sa snažia vytvoriť si územnú prevahu, no zatiaľ sa nevedia dostať do stopercentnej šance.

6

Tottenham mal výhodu dvoch rohových kopov za sebou. Po tom druhom sa po centri z pravej strany dostal k hlavičke Toby Alderweireld, ale jeho pokus mieril vedľa brány Petra Čecha.

5

Ben Davies sa teraz dostal k centru z ľavej strany. Laurent Koscielny ale dobre vyčíhal smer jeho pasu a loptu bez väčších problémov odkopol do bezpečného priestoru.

4

Kanonieri veľmi dobre napádajú rozohrávku súpera. Hugo Lloris bol niekoľkokrát bol tlakom dobiedzajúceho Oliviera Girouda, no napokon situáciu pred svojim krajanom zvládol na výbornú.

3

Laurent Koscielny sa snaží rozohrať útočnú akciu svojho mužstva. Štart francúzskeho obrancu v dnešnom derby bol síce ohrozený, no napriek tomu nechýba v základnej zostave Arsenalu.

2

Prvýkrát sa dostali pred súperove pokutové územie aj hostia. Dobre ale zapracoval Eric Dier, ktorý loptu odkopol do bezpečia. Hostia tak budú len vhadzovať.

1

Úvodný výkop dnešného severolondýnskeho derby mali futbalisti Tottenhamu. Po polminúte hry sa dostal do koncovky Harry Kane, no jeho pokus na dvakrát kryje Petr Čech.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Wanyama – Eriksen, Alli, Son Heung-min – Kane.
Náhradníci: Vorm – Wimmer, Walker, N'Koudou, Moussa Sissoko, Dembélé, V. Janssen.

Arsenal FC: Čech – Gabriel, Koscielny, Monreal – Oxlade-Chamberlain, Xhaka, Ramsey, Gibbs – Özil, Alexis Sánchez – Giroud.
Náhradníci: Ospina – Holding, Bellerín, Iwobi, Coquelin, Welbeck, Walcott.

Rozhodca: Michael Oliver.
Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z anglickej Premier League. Program 35. kola uzavrie prestížne severolondýnske derby medzi Tottenhamom a Arsenalom. Hrať sa bude na White Hart Lane pod dohľadom rozhodcu Michaela Olivera.

TOTTENHAM

Futbalisti Tottenhamu prežívajú výbornú sezónu a je veľmi pravdepodobné, že po dlhých rokoch skončia v tabuľke Premier League vyššie ako ich veľký rival. Kohúti majú na konte 74 bodov, čo je len o štyri menej ako má na svojom konte vedúca Chelsea. Zverenci Mauricia Pochettina majú skvelú formu, keď vyhrali 9 z posledných 10 súťažných stretnutí. Jedinú prehru utŕžili v semifinále FA Cupu, keď vo Wembley podľahli tímu Antonia Conteho 2:4. Tento zápas sa vymykal z normálu, keďže Tottenham sa môže pochváliť najlepšou defenzívou v súťaži. Hugo Lloris si udržal čisté konto už 15-krát, čo je skvelá štatistika. Navyše, takisto je neskutočne silná aj útočná formácia Tottenhamu, o čom svedčí 69 strelených gólov. Najlepším strelcom mužstva je Harry Kane, ktorý dnes môže načať tretiu desiatku tohtosezónnych gólov. So šestnástimi gólmi mu zdatne sekunduje mladý Dele Ali, no vyzdvihnúť treba aj výkony Christiana Eriksena. Dánsky stredopoliar má na konte tucet gólových prihrávok a v tomto smere mu konkuruje len Gylfi Sigurdsson zo Swansea. Kohúti majú v domácom prostredí bilanciu 15-2-0, pričom na White Hart Lane neprehral len Liverpool a Leicester.

ARSENAL

Arsenal Londýn je v tabuľke až na šiestom mieste a hrozí mu, že prvýkrát za éry Arsèna Wengera bude chýbať v skupinovej fáze Ligy majstrov. Kanonieri zbytočne postrácali veľké množstvo bodov a momentálne na štvrtý Manchester City strácajú päť bodov. Z posledných štyroch zápasov vyhrali tri, ale svojimi výkonmi príliš neoslnili. Naposledy vydreli tri body v zápase s Leicesterom City. V záverečnej desaťminútovke si strelil vlastný gól Robert Huth, keď nešťastne tečoval strelu Nacha Monreala. Tesné víťazstvo si ale vyžiadalo svoju daň. Pri jednom zo súbojov sa zranil Laurent Koscielny a jeho štart v dnešnom derby je ohrozený. Chýbať bude aj Skodran Mustafi, takže na White Hart Lane nastúpia hostia úplnej novej stopérskej dvojici. Londýnčanom chýba konzistentnosť výkonov, čo potvrdzuje aj prehra 3:0 na pôde Crystalu Palace. Arsenalu sa na ihriskách súperov v poslednom období vôbec nedarí. Naposledy síce vyhral na pôde Middlesbrough, no predtým prehral štyri zápasy po sebe. Najlepším strelcom mužstva je Alexis Sánchez, ktorý zaznamenal 19 presných zásahov. Zaujímavosťou je, že v severolondýnskom derby vyhrali The Gunners na pôde svojho rivala len raz od roku 2008, no až na jednu výnimku zakaždým aspoň raz skórovali.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Tottenham Hotspur – Arsenal FC

2:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 55. Alli, 58. Kane (pen.)

Karty:   72. Kane (TOT) – 70. Gabriel (ARS), 73. Giroud (ARS), 76. Monreal (ARS)

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier (88. Walker), Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Wanyama – Eriksen, Alli (90+1. Moussa Sissoko), Son Heung-min (79. Dembélé) – Kane.
Náhradníci: Vorm – Wimmer, Walker, N'Koudou, Moussa Sissoko, Dembélé, V. Janssen.

Arsenal FC: Čech – Gabriel (75. Bellerín), Koscielny, Monreal – Oxlade-Chamberlain, Xhaka (65. Welbeck), Ramsey, Gibbs – Özil, Alexis Sánchez – Giroud (81. Walcott).
Náhradníci: Ospina – Holding, Bellerín, Iwobi, Coquelin, Welbeck, Walcott.

Rozhodca: Michael Oliver