Menu

Futbal

Anglická Premier League

Tottenham Hotspur – Arsenal FC

2:0

koniec (0:0)

30.04.2017, 17:30 • White Hart Lane, London • 35. kolo • Miroslav Kováčik

: 1.95 4.2 4.5

Tottenham Hotspur potvrdil úlohu mierneho favorita a v dnešnom londýnskom derby vymazal svojho slávnejšieho rivala. Arsenal si prakticky neškrtol a účasť v Lige majstrov sa mu opäť vzdialila. Domáci rozhodli o osude zápasu v prvej štvrťhodine druhého dejstva, keď sa presadil Dele Alli a následne z pokutového kopu aj Harry Kane. Aj v ďalšom priebehu zápasu mali zverenci Mauricia Pochettina väčšie gólové šance, no Petr Čech uchránil Arsenal od vyššej prehry. Kohúti tak opäť strácajú na čelo tabuľky štyri body a ešte zabojujú o majstrovský titul. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (19:29:37)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Arsenal to ešte skúšal centrom z pravej strany, ale Alexis Sánchez dostal prihrávku na päty. Zakončiť tak nedokázal a na jubilejný dvadsiaty gól v sezóne si bude musieť počkať do ďalšieho duelu.

90+2

Tottenham kontroluje záverečné minúty zápasu. Dnes síce nepodal nejaký oslnivý výkon, no v porovnaní so svojim veľkým rivalom bol aktívnejší a zaslúžene vyhrá.

90+1

Prvá minúta nadstaveného času je v znamení posledného striedania dnešného zápasu. Strelec úvodného gólu Dele Alli schádza z ihriska a na jeho miesto prichádza Moussa Sissoko.

90

Riadny hrací čas uplynul, no hlavný rozhodca Michael Oliver ešte pridáva štyri minúty. Je to možno trošku veľa, keďže sa najmä kvôli zraneniam neprerušovalo tak často ako v prvej polovici duelu.

89

Hugo Lloris bez najmenších problémov kryje center z pravej strany. O malú chvíľu sa začne posledná minúta riadneho hracieho času tohto severolondýnskeho derby.

88

Kieran Trippier je ďalším hráčom, ktorý opúšťa scénu dnešného zápasu. Na jeho miesto prichádza Kyle Walker, ktorý sa už dostal zo zdravotných problémov.

87

Hostia to teraz skúšali cez svoju ľavú stranu. Alexis Sánchez síce poslal loptu do pokutového územia, no tam nenašiel nikoho v červenom drese.

86

Nacho Monreal posunul loptu na Thea Walcotta, no skúsený anglický reprezentant strelou spoza šestnástky mieril len do stredu brány. Hugo Lloris bez väčších problémov chytá loptu do náručia.

85

Héctor Bellerín centroval z pravej strany, no svoje obranné povinnosti so do bodky splnil Jan Vertonghen. Belgický obranca odkopol loptu do bezpečného priestoru.

84

Tottenham kontroluje priebeh zápasu a ráznym krokom smeruje za ziskom cenných troch bodov. Opäť tak zrejme stiahne náskok na vedúcu Chelsea, ktorá dnes dobyla Goodison Park.

83

Arsenal si nevie vytvoriť záverečný tlak a jeho výkon je sklamaním. Na bránu súpera síce vyslal niekoľko striel, no tie boli málo nebezpečné.

81

Arsène Wenger posiela na trávnik posledného čerstvého hráča. Je ním rýchly Theo Walcott, ktorý nahradí pomerne málo výrazného Oliviera Girouda.

80

Harry Kane sa dostal k ďalšiemu streleckému pokusu. Ten tentokrát nebol taký dôrazný, mieril len do stredu brány, a tak nemal Petr Čech vážnejšie starosti.

79

Prvýkrát v zápase strieda aj Mauricio Pochettino. Heung-min Son má pre dnešok odpracované a na záverečných 10-15 minút ho nahradil Moussa Dembélé.

78

78. Toby Alderweireld (TOT)

78

Domáci sa dostali do zakončenia aj po rohovom kope z pravej strany. Christian Eriksen našiel svojim centrom hlavu Tobyho Alderweirelda, no český brankár predviedol ďalší výborný zákrok.

Tottenham Hotspur – Arsenal FC

2:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 55. Alli, 58. Kane (pen.)

Karty:   72. Kane (TOT) – 70. Gabriel (ARS), 73. Giroud (ARS), 76. Monreal (ARS)

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier (88. Walker), Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Wanyama – Eriksen, Alli (90+1. Moussa Sissoko), Son Heung-min (79. Dembélé) – Kane.
Náhradníci: Vorm – Wimmer, Walker, N'Koudou, Moussa Sissoko, Dembélé, V. Janssen.

Arsenal FC: Čech – Gabriel (75. Bellerín), Koscielny, Monreal – Oxlade-Chamberlain, Xhaka (65. Welbeck), Ramsey, Gibbs – Özil, Alexis Sánchez – Giroud (81. Walcott).
Náhradníci: Ospina – Holding, Bellerín, Iwobi, Coquelin, Welbeck, Walcott.

Rozhodca: Michael Oliver