Menu

Hokej

Majstrovstvá sveta

Rusko – Česko

3:0

koniec (2:0, 0:0, 1:0)

18.05.2017, 16:15 • AccorHotels Arena, Paríž • Štvrťfinále • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

Tak to Česku znova nevyšlo. Mužstvo spoza rieky Moravy čaká na cenný kov od bronzu z MS 2012 a ich čakanie bude pokračovať aj ďalej. Rusi naopak potvrdili úlohu mierneho favorita a napokon zvíťazili s veľkým prehľadom 3:0. Za najlepších hráčov zápasu boli vyhlásení Jan Rutta a Andrej Vasilveskij. Vzhľadom na to, že Česi na MS končia, známa je už aj trojica ich najlepších hráčov na turnaji Stali sa nimi Pavel Francouz, Radko Gudas a Jakub Voráček. S konštatovaním, že Rusi sa v semifinále stretnú s lepším z dvojice Kanada-Nemecko sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok dnešného dňa. Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (18:31:06)

Koniec zápasu.

59:46

Andrej Vasilveskij si ešte vylepšil štatistiky, keď kryl znova len ľahký puk z vrcholu ľavého kruhu. Zápas sa už len dohráva.

59:14

Radko Gudas skúsil nahodiť puk pred bránku, tam sa však k nemu neprebojoval Vladimír Sobotka a s českými šancami to už nevyzerá vôbec dobre.

58:28

Rusi hrajú v obrovskej pohode, Česi sú vývojom zápasu zaskočení. Po priťuknutí od Jevgenija Kuznecova napriahol Artemij Panarin, Pavel Francouz tentokrát zasahovať nemusel.

57:54

Ďalší takmer samostatný nájazd ruskej zbornej. Jevgenij Dadonov sa teraz obtočil okolo Tomáša Kundrátka, no puk skončil len na chráničoch Pavla Francouza.

56:39

Fantastický Artemij Panarin. Ten znova predviedol svoju individuálnu šikovnosť, obhodil si Radka Gudasa, no v tej rýchlosti už nedokázal zdvihnúť puk tak, aby prekonal Pavla Francouza.

55:55

Rusi teraz predvádzajú mimoriadne takticky vyspelý výkon, keď vedomí si trojgólového vedenia uzavreli stredné pásmo a čakajú na to, čo vymyslí súper.

55:13

Tomáš Kundrátek skúsil nájsť na útočnej modrej čiare Tomáša Zohornu, no znova je z toho len zakázané uvoľnenie v podaní českého tímu.

54:48

Snaha sa českým hokejistom uprieť rozhodne nedá. Ďalšie nahodenie od Michala Kempného však nemohlo narobiť Andrejovi Vasilveskému žiadne problémy.

53:55

Rusko dalo gól!
Česi pri svojej absolútnej ofenzívnej snahe prepadli v útočnom pásme, Nikita Kučerov založil protiútok a ponúkol ARTEMIJOVI PANARINOVI puk ako na zlatom podnose. Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. Asistencia: Kučerov.

53:27

Jeden z najlepších českých hráčov v dnešnom zápase Jan Rutta si vypýtal puk od Romana Červenku, svojim nahodením však trafil znova len Rusa stojaceho pred sebou.

53:19

Česi sa teraz síce dokázali usadiť v útočnom pásme, no snaha Jakuba Voráčka či Michala Kempného bola aj v tejto chvíli márna. Rusi sa oslobodzujú za cenu zakázaného uvoľnenia, hra sa vráti pred Andreja Vasilevského.

52:34

Radko Gudas teraz vyhadzoval puk z vlastnej obrannej tretiny. Našťastie pre Čechov sa však puk dostal na tribúnu za pomoci teču jedného z ruských hokejistov.

51:55

Pavel Francouz znova podržal svoj tím, keď v ľahu dokázal zneškodniť príležitosť Sergeja Andronova z blízkosti vlastného bránkoviska.

51:25

Česi už hrajú vabank, čo sa im v tejto chvíli mohlo vypomstiť. Artemij Panarin zrýchlil okolo svojho spoluhráča z Chicaga Michala Kempného, v samostatnom nájazde ho však vychytal skvelý Pavel Francouz.

51:11

Česi vrhli všetky sily do útoku, strelu Michala Kempného však Vladimír Sobotka tečovať nedokázal.

Rusko – Česko

3:0

koniec (2:0, 0:0, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 9. Orlov (S. Plotnikov), 14. Kučerov (Kuzněcov, Antipin), 54. Panarin (Kučerov)

Rusko: Vasilevskij (Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Belov (C), Provorov, Orlov, Zub – Telegin, Andronov (A), Ničuškin – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Namestnikov – S. Plotnikov, Barabanov, Kuzněcov – Tkačov.

Česko: Francouz (Mrázek) – Gudas, R. Šimek, Jeřábek, Šulák, Kempný, Rutta, Kundrátek – Sobotka, Jan Kovář (A), Voráček (C) – Červenka, R. Hanzl, Pastrňák – Birner, P. Vrána, Řepík – Horák, Plekanec (A), T. Zohorna – Radil.

Rozhodca: Mark Lemelin (Rakúsko), Tobias Wehrli (Švajčiarsko) – Brian Oliver (USA), Nathan Vanoosten (Kanada)

Priebeh zápasu
1. tretina
02:38 RUS 2 Andronov, nedovolené bránenie
06:32 CZE 2 Pastrňák, nedovolené bránenie
08:45 RUS 1:0 Orlov (S. Plotnikov)
09:39 RUS 2 N. Gusev, hákovanie
12:44 CZE 2 Jeřábek, nedovolené bránenie
13:36 RUS 2:0 Kučerov (Kuzněcov, Antipin)
17:05 RUS 2 Barabanov, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
28:53 RUS 2 Provorov, hákovanie
Po 2.tretine
3. tretina
43:29 CZE 2 Voráček, nebezpečná hra vysokou hokejkou
47:55 RUS 2 Kučerov, podrazenie
53:55 RUS 3:0 Panarin (Kučerov)
Koniec