Menu

Futbal

Liga majstrov

Sporting Lisabon – FC Barcelona

0:1

koniec (0:0)

27.09.2017, 20:45 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • 2 • Skupina D • Róbert Gašpárek

Tipsport: 7.51 4.81 1.45

Zaznel záverečný hvizd hlavného rozhodcu, s ktorým prišiel aj koniec dnešného zápasu. Ten možno označiť ako priemerný. Nebolo to síce žiadne futbalové gala predstavenie, ale ani žiadna nuda. Oba celky nám ponúkli zopár zaujímavých príležitostí. Jediným strelcom sa dnes stal Coates, ktorý si nešťastným spôsobom vsietil vlastný gól, po ktorom Barcelona cestuje domov s plným bodovým ziskom. Domáci sa dnes viac sústredili na pevnú defenzívu a udrieť sa snažili po rýchlych kontrách. Hostia naopak vsadili na kombinačný štýl hry, čo im napokon prinieslo želané ovocie. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:42:28)
Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 2:5.
Střely mimo: 2:3.
Rohy: 3:4.
Ofsajdy: 3:4.
Fauly: 19:11.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

V poslednej minúte nadstaveného času majú loptu pevne pod kontrolou futbalisti Barcelony, ktorí si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok na polovici súpera. Nevyzerá to tak, že by sa domácim dnes podarilo ešte zázračne vyrovnať.

90+2

Žltú kartu dostáva Aleix Vidal (FC Barcelona). Zdržovanie hry.

90+1

Štvrtý rozhodca v druhom dejstve nadstavuje ešte 3 minútky navyše.

90

Na ihrisko vybehol jeden z fanúšikov, ktorý bežal smerom k Messimu. Toho si stihol poriadne ohmatať, kým k nemu pristúpila ochranka a odviedla ho mimo ihriska. Hra po krátkom prerušení pokračuje ďalej.

89

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Luis Suárez, prichádza Aleix Vidal.

88

Paulinho hľadal formou dlhého krosu nabiehajúceho Lionela Messiho. Jeho úmysel však nebol úplne presný, a tak loptu pohodlne zachytil jeden z obrancov.

87

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergi Roberto, prichádza André Gomes.

86

86. Paulinho (BAR), Rui Patrício (SPL)

86

Po obrovskej chybe brániaceho hráča sa hostia dostali do prečíslenia štyria na jedného. Ako posledný bol pri lopte Paulinho, ktorý sa ocitol nikým nestrážený zoči-voči gólmanovi. Toho však nedokázal prekonať. Skvelý zákrok domáceho gólmana!

85

Luis Suárez sa individuálnym spôsobom snažil prejsť po ľavej strane bližšie k vápnu súpera, ale tam skvelo zapracoval jeden z brániacich hráčov, ktorý loptu poslal za postrannú čiaru. FC Barcelona bude vhadzovať.

84

Blíži sa záver stretnutia a sú to práve hostia, kto má hru pevne pod kontrolou. Je vidieť, že si hostia svoju dominanciu veľmi užívajú.

83

Slabučký pokus! Paulinho vystrelil z diaľky, ale dopadlo to asi rovnako, ako keby strieľal so zaviazanými očami. Lopta putovala na tribúnu. Nabudúce by mal dvakrát merať a raz strihať.

82

Lionel Messi posiela dopredu spoluhráča prudkou loptou za obranu, ktorý číhal na ofsajdovej línii. Jeden z obrancov úmysel prečítal a loptu odkopol.

81

Loptu majú pod kontrolou hostia, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska, vďaka čomu zbierajú cenné sekundy vo svoj prospech.

80

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Paulinho.

79

Domáci futbalisti sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, ale je pravda, že defenzíva Barcelony dnes funguje na výbornú a domácim ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.

78

Loptu z rohu nacentroval Bruno César. Túto snahu ale prečítal Marc-Andre ter Stegen a zasahuje. Loptu už má v rukaviciach.

77

Bruno Fernandes zbytočne nešpekuloval a skúsil ohroziť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil si síce nenašiel cestu medzi tri žrde, ale jeho tím bude po tomto pokuse zahrávať rohový kop.

76

Sergi Roberto skúša nájsť spoluhráča, ale do prihrávky dal príliš veľa sily a Luis Suárez sa tak nemohol dostať do črtajúcej sa šance.

75

Gelson Martins sa šikovne snažil prejsť skrz dvojicu brániacich hráčov. Jeho prienik mu však po skvelej práci brániaceho hráča nevyšiel a lopta putovala do zámedzia Marc-Andre ter Stegen bude pokračovať odkopom od vlastnej bránky.

74

Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Fábio Coentrão, prichádza Jonathan Silva.

73

Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Marcos Acuňa, prichádza Bruno César.

72

Luis Suárez sa po súboji ocitol na zemi. Vyčítavým pohľadom sa pozerá na rozhodcu, ktorý nechal hru pokračovať bez prerušenia.

71

Vyrovnanie mal na svojej kopačke Bruno Fernandes. Prihnal sa do pokutového územia a po prihrávke vystrelil prudko doprostred bránky. Marc-Andre ter Stegen bol v strehu a strelecký pokus pekným zákrokom zmaril.

70

Dobrá súhra medzi hráčmi tímu Barcelona. Navzájom si vymieňajú krátke prihrávky, aby sa dostali na dostrel bránky súpera.

69

Žltú kartu dostáva Nélson Semedo (FC Barcelona).

68

Jeden z domácich hráčov poslal do predbránkového priestoru mäkkučký center, ale tam sa najlepšie zorientoval Marc ter Stegen, ktorý loptu vyboxoval za hranicu veľkého vápna.

67

Gelson Martins sa snažil presadiť individuálnym spôsobom, ale brániaci hráč pohotovo zasiahol a loptu získal na svoju stranu.

66

Luis Suárez si nabehol do veľkého vápna na presný pas a okamžite sa pokúsil o tvrdú prízemnú strelu do stredu bránky. Jeho pokus ale zmaril brankár, ktorý dokázal svoje majstrovstvo ohromujúcim zákrokom.

65

Ku realizácii priameho kopu sa postavil Lionel Messi, ale jeho priame ohrozenie nevyšlo. Loptu nasmeroval nad brvno. Nasledovať bude odkop od bránky Sportingu Lisabon.

64

Jeremy Mathieu poslal súpera na trávnik. Ak ho v podobnom zákroku uvidí Ovidiu Hategan opäť, už to zrejme nebude len napomenutie. Barcelona bude zahrávať priamy voľný kop.

62

Pomer držania lopty je: 36% – 64%.

61

Gelson Martins to v súboji prehnal s agresivitou. Hlavný rozhodca svojím hvizdom vstupuje do diania hry a nariaďuje voľný kop v prospech Barcelony.

60

Gelson Martins to skúšal presným centrom do šestnástky, ale Marc-Andre ter Stegen loptu zachytil.

59

Žltú kartu dostáva Sebastián Coates (Sporting Lisabon).

58

Lionel Messi načechral loptu z rohu, ale defenzívny hráč vystúpil proti nej a dokázal zasiahnuť.

57

Lionel Messi sa rýchlosťou svetla rútil smerom k bránke. V poslednom možnom okamihu sa brilantným sklzom prezentoval Mathieu, ktorý mu loptu vypichol do zámedzia. Barcelona s rohovým kopom.

56

Po realizácii rohového kopu ostal v šestnástke súpera ležať Bas Dost, ktorý si pýtal pokutový kop. Hlavný rozhodca mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.

55

Bruno Fernandes posiela pas dopredu, ale Bas Dost na svojho strážcu nedozrel a nedokázal ho preľstiť. Asistent arbitra ukazuje na rohovú zástavku. Rohový kop pre Sporting Lisabon.

54

Loptu majú pod kontrolou hráči Barcelony, ktorí kombinujú v strede pola, kde poctivo vyčkávajú na moment prekvapenia.

53

Žltú kartu dostáva Cristiano Piccini (Sporting Lisabon).

52

Lopta je už mimo nebezpečia. Luis Suárez skúšal preľstiť súpera, ale nepochodil. Lopta sa ocitla mimo hry a Barcelona tak bude zahrávať rohový kop.

51

Jeremy Mathieu mal tušiť, že jeho správanie sa vymyká z rámca fair-play. Jeho zákrok bol nešetrný a Ovidiu Hategan fúkol do píšťalky.

49

49. Luis Suárez (BAR) - 0:1

49

Barcelona dala gól!
Hostia mali po nedovolenom zákroku výhodu voľného kopu. Aj s veľkou dávkou šťastia sa k lopte dostal Luis Suárez, ktorý nevydarenou a celkom komickou strelou prekonal gólmana. Gól je však napokon pripísaný domácemu SEBASTIANOVI COATESOVI, ktorý si na svoje konto pripíše vlastný gól. Stav stretnutia je 0:1!

48

Žltú kartu dostáva Marcos Acuňa (Sporting Lisabon).

47

Bruno Fernandes nenašiel pasom v šestnástke žiadneho spoluhráča. Jeho snaha bola zablokovaná.

46

Začal sa druhý polčas.
Máme tu koniec prvého polčasu. Ten možno označiť ako priemerný. Mali sme síce možnosť vidieť zopár zaujímavých príležitostí, ale predzápasové očakávania boli o niečo vyššie. Domáci futbalisti sa sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách a naopak hostia nám predvádzajú pekný kombinačný futbal, ale zatiaľ bez gólového efektu. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Nelson Semedo sa zahral na volejbalistu a loptu zahral rukou. To si všimol hlavný arbiter, ktorý nariadil voľný kop v prospech domáceho celku.

45+1

Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom polčase ešte 2 minúty navyše.

44

Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Seydou Doumbia, prichádza Bas Dost.

44

Lionel Messi sa vykrútil zo zovretia vo vnútri šestnástky vďaka parádnej práci s loptou, ale jeho strelecký pokus na bránku je zblokovaný.

43

Lionel Messi presnou prihrávkou našiel voľného Rakitića, ktorý sa loptu okamžite snažil preposlať na lepšie postaveného Luisa Suáreza. Ten sa však k lopte nedostal, pretože prihrávku zachytil brániaci hráč.

42

Výmena lopty a pohyb hráčov, ktorý ponúka Sporting Lisabon, s cieľom vytvoriť si šancu na zaútočenie a prípadne skórovanie.

41

Napriek tomu, že podľa hlavného rozhodcu Seydou Doumbia svoj pád nafilmoval, tak si vypýtal pomoc lekárskeho tímu, ktorá mu bola poskytnutá. Hra po dlhšom prerušení pokračuje ďalej.

40

40. Seydou Doumbia (SPL)

40

Žltú kartu dostáva Seydou Doumbia (Sporting Lisabon). To si vyslúžil za filmovanie.

38

Luis Suárez z vnútra šestnástky hľadal svojím centrom niekoho zo spoluhráčov. To sa mu však nepodarilo, pretože loptu zachytil jeden z brániacich hráčov.

37

Lionel Messi zakrútil loptu po priamom kope. Tá síce prepadla v šestnástke súpera, ale napokon sa Luis Suárez nedostal do zakončenia po skvelej práci brániaceho hráča.

36

Sporting Lisabon má výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.

35

Doumbia sa dopustil ostrého zákroku a Ovidiu Hategan za tento jeho priestupok hvizdom zastavil hru.

34

Martins si nedokázal na pravej strane spracovať školácku prihrávku svojho spoluhráča, a tak skazil rozbiehajúci sa rýchly protiútok. Lopta smeruje za postrannú čiaru a FC Barcelona bude zahrávať outové vhadzovanie.

33

Bruno Fernandes premárnil šancu na skórovanie z priameho kopu z asi 25 metrov. Pokus trafil len hráčov stojacich v múre pred ním.

32

Jeden z hráčov Barcelony poslal svojho protihráča tvrdým zákrokom k zemi. Sporting Lisabon bude mať výhodu priameho voľného kopu zo zaujímavej pozície.

31

Prudkú strelu z hranice veľkého vápna vypálil Bruno Fernandes. Jeho nebezpečný projektil smerujúci do ľavého spodného kúta bránky zneškodňuje Marc-Andre ter Stegen, keď parádnym zákrokom nedovolil lopta skončiť za bránkovou čiarou.

30

Domáci mali výhodu rohového kopu. Bruno Fernandes sa ho rozhodol rozohrať krátkou formou. Sporting Lisabon tak môže aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.

29

Lionel Messi si výborne vybral miesto, aby centrovanú loptu poslal hlavičkou presne do stredu bránky. Gólman zareagoval výborne a pokus zneškodnil.

28

28. Luis Suárez (BAR), Rui Patrício (SPL)

28

Do pokutového územia sa prihnal Luis Suárez a po prihrávke vystrelil prudko po zemi doprostred bránky. Rui Patricio bol v strehu a strelecký pokus pekným zákrokom zmaril.

27

Žltú kartu dostáva Fábio Coentrão (Sporting Lisabon).

26

Lionel Messi sa postavil ku realizácii rohového kopu, ale po jeho centrovanom pokuse si jeden z hráčov hostí počínal v šestnástke súpera nedovoleným spôsobom.

25

Andres Iniesta posiela prízemnú prihrávku do šestnástky. Súperov obrana okamžite zareagovala a zárodok akcie zlikvidovala. Barcelona má výhodu rohu.

24

Hategan zapískal faul. Rodrigo Battaglia zložil k zemi jedného z protihráčov.

23

Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 37% – 63%.

22

Andres Iniesta s pasom cez celé ihrisko nepochodil pri snahe nájsť spoluhráča.

21

Postranný rozhodca zdvihol zástavku pre ofsajd, do ktorého sa podľa neho dostal Gelson Martins.

20

Luis Suárez milimetrovou prihrávkou našiel kopačku nabiehajúceho Lionela Messiho, ktorý z hranice veľkého vápna poslal loptu medzi tri žrde. Jeho strelecký pokus nemal však potrebnú razanciu, a tak loptu pohodlne brankár zachytil.

19

Luis Suárez sa po kombinácii so svojím spoluhráčom dostal do zaujímavej príležitosti, ale nevyhol sa ofsajdovej pasci súpera.

18

Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí si v strede ihriska medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.

17

17. Cristiano Piccini (SPL)

17

Cristiano Piccini sa v strede ihriska striasol protihráčov a rozhodol sa vystreliť z asi 25 metrov priamo na bránku. Bol celkom presný, nakoľko jeho pokus minul brvno len o milimetre.

16

Luis Suárez si našiel odkopnutú loptu na hranici veľkého vápna, ale jeho strelecký pokus putuje vysoko nad bránu.

15

Asistent rozhodcu máva a hlavný arbiter zastavuje hvizdom útok. Bruno Fernandes je tým vinníkom, ktorý vbehol za obranu príliš skoro.

14

Jeremy Mathieu posiela pekný pas do pokutového územia. Črtajúce sa nebezpečenstvo odvracia jeden z obrancov.

13

Ďalší pokus o rýchle doručenie lopty za obranu súpera je neúspešný a tá loptu odvrátila. Šťastie skúšal William Carvalho.

12

Luis Suárez nedokázal nájsť pasom spoluhráčov, keď do lopty dal viac energie, ako bolo treba.

11

Ale po tomto priamom kope sa o žiadne vzrušenie jednať nebude, pretože sa Luis Suárez nachádzal v čase prihrávky v postavení mimo hry.

10

Segri Roberto bol po krátkej rozohrávke rohového kopu faulovaný a tak bude FC Barcelona pokračovať priamym voľným kopom, ktorý pozíciou pripomína rohový kop.

9

Sergi Roberto predviedol brilantnú prihrávku do šestnástky, kde už čakal Luis Suarez. Skúša to technicky na defenzívu súpera, ale jeden z obrancov si svoje miesto zastal a zmocňuje sa lopty. Arbiter signalizuje rohový kop. Táto výhoda pripadla pre Barcelona.

8

Luis Suárez si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom. To neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý odpískal útočný faul.

7

Už to vyzeralo tak, že sa Lionel Messi dostane do samostatného úniku, ale v tom ho zastavil verdikt postranného arbitra, ktorý si všimol ofsajdové postavenie.

6

Žltú kartu dostáva Gelson Martins (Sporting Lisabon).

5

Sergio Busquets skúsil vysunúť spoluhráča do priestoru, ale Lionel Messi nepochodil. Dostal by sa do pozície tesne pred gólmana, ale defenzívni hráči dokázali odvrátiť črtajúce sa nebezpečie.

4

Sebastian Coates poslal dlhý center. Cieľom bol Seydou Doumbia. Marc-Andre ter Stegen včas vybehol a získal loptu.

3

Acuňa si zbiehal po pravom krídle, kde si pýtal prihrávku. Tú aj dostal, ale sklamal ho prvý dotyk s loptou, ktorá smerovala za postrannú čiaru. FC Barcelona bude vhadzovať.

2

Seydou Doumbia má loptu a skúša prekonať súpera. Podarilo sa mu to, ale zastavuje ho hvizd arbitra. Ovidiu Hategan videl útočný faul.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Sporting Lisabon: Patrício (C) – Piccini, Coates, Mathieu, Coentrão – W. Carvalho, Battaglia – G. Martins, B. Fernandes, Acuňa – Doumbia.
Náhradníci: Salin – J. Silva, Alan Ruiz, B. César, Petrović, Dost, Figueiredo.

FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Roberto – Messi, L. Suárez, Iniesta (C).
Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Mascherano, Paulinho, Digne, A. Gomes, Aleix Vidal.

Rozhodca: Ovidiu Haţegan. Asistenti: Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe. Čtvrtý rozhodčí: Radu Ghinguleac. Brankoví rozhodčí: István Kovács, Sebastian Colţescu.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 2. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov, kde Sporting Lisabon bude hostiť na vlastnom štadióne FC Barcelonu. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

SPORTING LISABON

Futbalisti tohto celku sa v uplynulom ročníku domácej súťaže umiestnili na treťej priečke, vďaka čomu si zaistili miestenku do kvalifikácie o skupinovú fázu Ligy majstrov. V dvojzápase si poradili s tímom Steaua Bukuresť po výsledkoch 0:0 a 5:1. Do prvého kola skupinovej fázy vycestovali na trávnik Olympiakosu Pirues. Tam už v 2. minúe otvoril stav stretnutia hosťujúci Doumbia. V 13. minúte pridal druhý kúsok Martins a do prestávky poslal Sporting do trojgólového vedenia Fernandes. Domáci futbalisti sa nevzdali a bojovali až do konca stretnutia. V 89. minúte znížil nepriaznivý stav Pardo a v 93. minúte ten istý hráč vsietil aj druhý gól. Napriek tomu si Sporting Lisabon z tohto stretnutia odniesol plný bodový zisk po víťazstve 3:2.

FC BARCELONA

Barcelona, ako vicemajster domácej súťaže postúpila priamo do skupinovej fázy Ligy majstrov. Titul jej utiekol len o tri body, no napokon sa mohli tešiť fanúšikovia Realu Madrid. V tabuľke Ligy majstrov momentálne figuruje na prvej priečke s plným trojbodovým ziskom. To sa futbalistom tohto celku podarilo po vydarenom zápase s Juventusom. V 45. minúte vsietil úvodný gól Lionel Messi. Diváci sa ďalších presných zásahov dočkali až v druhom dejstve a to z kopačky Rakitića a opäť už spomínaného Lionela Messiho. Barcelona dokázala nad Juventusom zvíťaziť rozdielom triedy a tak jej právom patrí priebežná prvá priečka.

Svetoví boookmakeri dnes favorizujú hosťujúcu Barcelonu, na ktorú víťazstvo je vypísaný kurz 1.39, na remízu to činí 5.22 a na prekvapivé víťazstvo Sportingu je vypísaný kurz 7.60.

Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Sporting Lisabon – FC Barcelona

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 49. Coates (vla.)

Karty:   6. G. Martins (SPL), 27. Coentrão (SPL), 40. Doumbia (SPL), 48. Acuňa (SPL), 53. Piccini (SPL), 59. Coates (SPL) – 69. Semedo (BAR), 90+2. Aleix Vidal (BAR)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 19:11.

Sporting Lisabon: Patrício (C) – Piccini, Coates, Mathieu, Coentrão (74. J. Silva) – W. Carvalho, Battaglia – G. Martins, B. Fernandes, Acuňa (73. B. César) – Doumbia (44. Dost).
Náhradníci: Salin – J. Silva, Alan Ruiz, B. César, Petrović, Dost, Figueiredo.

FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitić, Busquets, Roberto (87. A. Gomes) – Messi, L. Suárez (89. Aleix Vidal), Iniesta (C) (80. Paulinho).
Náhradníci: Cillessen – Denis Suárez, Mascherano, Paulinho, Digne, A. Gomes, Aleix Vidal.

Rozhodca: Ovidiu Haţegan. Asistenti: Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe. Čtvrtý rozhodčí: Radu Ghinguleac. Brankoví rozhodčí: István Kovács, Sebastian Colţescu