Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Real Sociedad San Sebastian – RCD Espanyol Barcelona

1:1

koniec (0:1)

23.10.2017, 20:00 • 9. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Pondelková dohrávka neponúka práve najlepší futbal, takže remíza je asi spravodlivá, aj keď väčšiu túžbu vyhrať mali domáci. Tí si však vytvorili málo šancí. Dokázali preto aspoň vyrovnať zásluhou Illaramendiho, ktorý bol v nadstavenom čase vylúčený. (21:54:51)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Žltú kartu dostáva Gerónimo Rulli (Real Sociedad San Sebastian).

90+2

Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Asier Illarramendi (Real Sociedad San Sebastian).

90+1

Adnan Januzaj sa dostal po krídle až do šestnástky, podobne ako pred gólom, lenže následne neprihral presne, takže šanca z toho nebola.

90

Nadstavujú sa 3 minúty.

89

Real Sociedad by rád útočil na druhý presný zásah, ale nevie sa vymaniť z vlastnej polovice. Možno tomu pomôžu dva fauly hostí a nejaká nakopnutá lopta.

88

Žltú kartu dostáva Asier Illarramendi (Real Sociedad San Sebastian).

87

Žltú kartu dostáva Mikel Oyarzabal (Real Sociedad San Sebastian).

86

Mikel Oyarzabal postupoval po krídle, no loptu si hodil trochu ďalej od nohy, takže mu ju včas stihol zobrať a odkopnúť Hermoso.

85

Juanmi vybojoval desiaty rohový kop v tomto zápase, ktorý sa po rozohrávke na krátko dostal až pred šestnástku, avšak zakončenie Zubeldíu ide vysoko nad.

84

Gerard Moreno sa nedostal k vysokému centru na jeho osobu, pretože si v súboji pomohol faulom. Dopredu tak môžu ísť domáci hráči.

83

Esteban Granero sa vracia na trávnik, kde pôsobil niekoľko minulých sezón. Až toto leto zmenil tím a zamieril do Espanyolu práve z Realu Sociedad.

82

Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza José Manuel Jurado, prichádza Esteban Granero.

81

Espanyol Barcelona sa až v tomto pokročilom čase dostal k svojmu prvému rohu v stretnutí. Center Caricola prišiel až po žltej za zdržovanie, no neujal sa.

80

Už len desať minút do konca tohto stretnutia a zdá sa, že Espanyol bude s bodom spokojný. To však neplatí o domácich, ktorí by radi brali všetky tri bodíky.

78

Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Pablo Piatti, prichádza Dídac Vilà.
Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Willian José, prichádza Juanmi.

77

Rodrigues si nabehol do šestnástky súpera, kde videl otvorený priestor. Práve tam išla lopta od Oyarzabala, Víctor Sánchez v poslednej chvíli odvrátil na roh. Po ňom nezapršalo.

76

Striedať bude aj Espanyol, ktorý potrebuje pridať, pretože ak sa tak nestane a domáci bude naďalej takto aktívny, tak sa môže ľahko stať, že skóre sa otočí.

75

Domáci celok si po góle zobral malú pauzu na oddych, ale teraz znova útočí a tlačí sa smerom do brány Espanyolu.

74

Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Xabi Prieto, prichádza Sergio Canales.

73

Center z pravej strany skončil zákrokom Lópeza, ktorý poslal loptu na rohový kop. Z toho sa domáci Real Sociedad nedokázal presadiť.

72

Real Sociedad trochu upustil z ofenzívneho snaženia. Bude však druhýkrát striedať, do hry príde Sergio Canales.

70

Do konca stretnutia ostáva dvadsať minút, plus nadstavený čas a my začíname odznova. Uvidíme, ako sa hra bude odvíjať teraz.

69

69. Asier Illarramendi (RSC) - 1:1

69

Real Sociedad San Sebastian dal gól!
ASIER ILLARRAMENDI strieľa toľko vytúžený gól domácich, keď si nabehol do šestnástky a využil presnú prihrávku Januzaja, ktorý sa perfektne uvoľnil na krídle.

67

Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Léo Baptistão, prichádza Sergio García.

66

Adnan Januzaj sa postavil k rozohrávke priameho kopu, ktorý múr zrazil do protipohybu Paua Lópeza. Brankár ostal bez šance, lopta išla nakoniec tesne vedľa brány.

65

Žltú kartu dostáva David López (RCD Espanyol Barcelona).

64

Žltú kartu dostáva Sergi Darder (RCD Espanyol Barcelona).

62

Pau López vyboxoval loptu síce len k Odriozolovi, avšak jeho zakončenie našlo pripravených hráčov protivníka. Piatti vyviezol loptu dopredu, kde počkal na spoluhráčov.

61

Po kombinácii na pravej strane sa Illaramendi dostal na trávnik, pomohol mu k tomu Javi Fuego. Pokračovať budeme priamy kopom pre Real Sociedad.

60

Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Carlos Vela, prichádza Adnan Januzaj.

59

Rodrigues našiel pred pokutovým územím hostí Zubeldiu. Ten na nič neváhal a druhým dotykom vyslal zaujímavý pokus, ktorý skončil tesne vedľa.

59

Hostia sa po dlhšej pauze opäť prihlásili o slovo, po krídle sa ďaleko nedostali a o loptu veľmi rýchlo prišli.

57

Zakončenie ďalšej domácej akcie sa nekoná, nakoľko Willian José po kontakte so súperom spadol v šestnástke Espanyolu. Penalta sa nepíska.

56

Willian José vystrelil z otočky z hranice veľkého vápna, krížny pokus za pomoci teču hostí končí tesne vedľa.

55

Sergi Darder sa previnil ďalším nedovoleným zákrokom a znova pracujú emócie, takže potrebný bude dohovor záložníkovi Espanyolu aj faulovanému Illaramendimu.

54

Hlavný rozhodca tohto stretnutia musel v strede poľa po faule od Llorenteho upokojovať vášne. Zvládol to, hra plynie ďalej.

53

53. Álvaro Odriozola Arzallus (RSC)

53

Mikel Oyarzabal spred rohu malého vápna vyslal technický pokus okolo dvoch hráčov súpera. Pau López musel ísť rýchlo na zem, aby loptu vyrazil.

52

52. Willian José (RSC)

52

Hostia prešli dopredu po krídle, odkiaľ prišla prihrávka do šestnástky súpera. Moreno sa takmer ocitol vo veľkej šanci, no nedokázal sa dostať k lopte pred brankárom Rullim.

50

Willian José sa dostal k prudkej strele spoza šestnástky, no namieril len do stredu brány, kde si svoje miesto zastal brankár Pau López.

48

Dlhý center z priameho kopu sa v šestnástke Realu dostal až k nestráženému Morenovi, ktorý mohol zakončovať, keby sa mu loptu podarilo prebrať. Tá mu ušla za čiaru.

47

Mikel Oyarzabal sa dostal k lopte, ktorú zľava poslal Rodrigues, lenže v jeho pokus sklepnúť ju pre Williana Josého si počínal nedovolene.

46

Začal sa druhý polčas.
Po vlažnom začiatku stretnutia sa gólovo z ničoho nič po peknom centri hlavou presadil Leo Baptistao. Real Sociedad mal viac z hry, lenže nedokázal si vytvárať, až na jednu výnimku, gólové šance.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

Žltú kartu dostáva José Manuel Jurado (RCD Espanyol Barcelona).

44

Mikel Oyarzabal sa oprel do lopty spoza šestnástky, jeho veľmi dobre mierená strela skončila zákrokom brankára Paua Lópeza.

43

Javi Fuego spadol vedľa svojej šestnástky. Pýtal si faul, to mu hlavný rozhodca nezožral. Real Sociedad pokračoval v akcii.

42

Léo Baptistao sa nedostal k centrovanej lopte v krídelnom priestore, tá sa po jeho neúspešnom súboji s Caricolom dostala za autovú čiaru.

40

Odriozola naviezol loptu z pravej strany do šestnástky, odkiaľ centroval do malého vápna. Celú situáciu však dokázal vyriešiť Pau López.

39

Nepresnosť na krídle berie loptu hráčom Espanyolu, Caricol nedokázal nájsť Piattiho. Ten si nenabehol, takže k lopte sa dostal Llorente.

38

Odriozola sa síce nedostal k prihrávke na krídlo, ale po autovom vhadzovaní už centrovať mohol. Jeho pas našiel len dobre postavených hráčov Espanyolu.

37

Hermoso si musel dať pozor, pretože odkop Caricola trafil Velu, od ktorého išla lopta do malého vápna. Willian José sa k nej nedostal.

36

Center z ľavej strany do pokutového územia domácich rieši Geronimo Rulli, s pokusom od Caricola nemal najmenší problém.

35

Desať minút ostáva odohrať z prvého polčasu. Espanyol je síce vo vedení, ale Real Sociedad je zas určite aktívnejší.

34

Real Sociedad naďalej drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa byť aktívnym tímom. Momentálne sa hra pohybuje iba v strede poľa.

32

Victor Sánchez dostal nepríjemný úder v strede poľa, po ktorom rýchlo rozohral Leo Baptistao. Jeho ďalekonosný pokus Rulliho prekvapiť nemohol, pretože minul bránu.

31

Na center z neho si naskakoval Diego Llorente, ktorý si však pomohol útočným faulom, takže do zakončenia sa španielsky stopér nedostal.

30

Oyarzabal vymyslel peknú kolmicu smerom do malého vápna, na ktorú si nabehol Carlos Vela, no Hermoso loptu odvrátil na rohový kop.

29

Real Sociedad sa postupom času osmeľuje viac a viac. Respektíve, Espanyol súperovi dovoľuje dostávať sa bližšie k bráne Paua Lópeza.

28

Oyarzabal sa pekne dostal cez ľavú stranu až do šestnástky a dokonca odcentroval na vzdialenejšiu žrď, kde Velovu hlavičku nepustil do siete jeden z obrancov Espanyolu.

27

Willian José faulovaný v strede ihriska, kde sa teda domáci hráči dostali k lopte bez väčšej námahy.

25

Diego Llorente dobre zasiahol a na vlastnej polovici bez problémov zastavil prechod po ľavej strane. K lopte sa dostal Real Sociedad.

24

Ďalšia ofenzívna akcia Realu Sociedad končí nepresnou prihrávkou na hrot ofenzívy. Pred Willianom Josém sa k lopte prebojoval brankár Pau López.

23

Carlos Vela sa po pravej strane nedostal až do pokutového územia ani k centru. Loptu si odkopol za bránkovú čiaru.

22

Gerard Moreno sa chcel prebiť až k bráne súpera, pred pokutovým územím narazil na presile protihráčov. Loptu si odkopol až k Rullimu.

21

Center sprava takmer našiel Williana Josého, toho dokázal ubrániť David López. Akciu nakoniec prerušil faul od Oyarzabala.

20

Leo Baptistao sa nedostal k lopte po nákope pred šestnástku domáceho mužstva. Real postupne prechádza vpred.

19

Lopta na hranicu malého vápna sa zaujímavo odrazila, domáci nedokázali zakončovať. Na druhej strane si v pokuse prejsť do brejku na prihrávku zle nabehol Baptistao.

18

Mikel Oyarzabal naviezol loptu pred pokutové územie Espanyolu, odkiaľ aj vystrelil. Jeho zrazený pokus končí prvý rohom v stretnutí.

17

Carlos Vela sa snažil niečo vymyslieť na hranici šestnástky súpera, kde sa po kontakte s protivníkom porúčal k zemi. Pokutový kop sa nepískal.

15

Iňigo Martínez trochu podcenil tento nákop, Leo Baptistao sa však k lopte nedostal a nemohol pokračovať do šance smerom na Rulliho.

14

Willian José sa vrátil na vlastnú polovicu, kde získal loptu a vypýtal si faul. Hneď sa však dostal do menšej roztržky s jedným z protihráčov, čo musel hlavný arbiter upokojiť.

13

Odriozola sa ocitol vedľa pokutového územia Espanyolu, kde mal trochu priestoru. To využil na center do malého vápna, našiel Paua Lópeza.

11

Rodrigues svojím centrom Prieta nájsť nedokázal. K lopte sa síce ešte dostal Carlos Vela, no nevymyslel už nič.

10

Po slabom začiatku z oboch stranách teda prichádza šok pre domácich hráčov, ktorí sa budú snažiť a chcieť čo najrýchlejšie odpovedať.

9

9. Léo Baptistão (ESB) - 0:1

9

Espanyol Barcelona dala gól!
LÉO BAPTISTAO si ideálne nabehol na center z pravej strany, vymanil sa od svojho strážcu a z hranice päťky svojou hlavičkou Rullimu nedal šancu.

8

Rodrigues nakopol loptu z ľavej strany až medzi stopérov súpera, ktorí sa k nej dostali pred útočníkom Willianom Josém.

7

Rulli sa snažil pomôcť s rozohrávkou, loptu ale odkopol až za postrannú čiaru, a tak sa k nej dostali hostia.

6

Odriozola sa po pravej strane síce dostal takmer až k šestnástke súpera, avšak po kombinácii so spoluhráčmi mu lopta ušla za postrannú čiaru.

5

Začiatok sa nesie v málo atraktívnom duchu. Pondelková dohrávka La Ligy sa zatiaľ nedostala do tempo víkendových duelov.

3

Domáci futbalisti sa aj naďalej držia na lopte. Evidentne sa snažia byť aktívni, lenže cez sformovanú defenzívu Espanyolu sa nikam nedostávajú.

2

Hráči Realu Sociedad to skúsili po pravej strane, kde ale cesta do pokutového územia bola zarúbaná. Domáci sa preto vrátili do stredu ihriska.

1

Hostia sa pokúsili prejsť dopredu dlhým nákopom z vlastnej polovice, lenže aj keď Moreno loptu spracovať stihol, všetko zastavil ofsajd.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, D. Llorente, I. Martínez, Rodrigues – Prieto (C), Zubeldia, Illarramendi – Vela, José, Oyarzabal.
Náhradníci: Ramírez – de la Bella, Canales, A. Elustondo, Januzaj, Pardo, Juanmi.

RCD Espanyol Barcelona: Pau López – V. Sánchez (C), David López, Hermoso, Caricol – Darder, Fuego – Baptistão, Jurado, Piatti – G. Moreno.
Náhradníci: Diego López – Diop, Sergio García, Granero, H. Pérez, Sergio Sánchez, Vilà..
Real Sociedad San Sebastian

Baskický celok sa momentálne nachádza na ôsmom mieste La Ligy so ziskom trinástich bodov, ale možnosťou v prípade víťazstva v tejto dohrávke dotiahnuť sa na šestnásťbodové trio Sevilla, Villarreal a Betis. Real Sociedad po reprezentačnej prestávke prerušil sériu troch ligových prehier v rade a dvakrát bodoval. Najskôr prišla divoká remíza 4:4 proti Realu Betis a naposledy víťazstvo 2:0 na pôde Deportiva Alavés. Najlepším ligovým strelcom je mladý Mikel Oyarzabal, ktorý dal štyri góly. Vo všetkých súťažiach sa ale v najviac prípadoch, v siedmich, trafil Willian José.

RCD Espanyol Barcelona

Barcelončania v tejto sezóne nehrajú presvedčivo, čomu zodpovedá až štrnáste miesto v tabuľke so ziskom deviatich bodov. K tomu bolo potrebné poraziť Celtu Vigo aj La Coruňu a remizovať proti Sevilly, Villarrealu a Levante. Okrem toho prišli tri porážky. V derby s FC Barcelona, Realom Madrid a Léganes. Espanyol dal len sedem gólov, čo je za osem zápasov dosť zlá bilancia. Menej majú len dva posledné tímy Málaga a Alavés. Trikrát sa trafil Gerard Moreno, dva razy Léo Baptistao.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

Real Sociedad San Sebastian – RCD Espanyol Barcelona

1:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 69. Illarramendi – 9. Baptistão

Karty:   87. Oyarzabal (RSC), 88. Illarramendi (RSC), 90+3. Rulli (RSC) – 45. Jurado (ESB), 64. Darder (ESB), 65. David López (ESB), 81. Caricol (ESB)   90+2. Illarramendi (RSC)

Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, D. Llorente, I. Martínez, Rodrigues – Prieto (C) (74. Canales), Zubeldia, Illarramendi – Vela (60. Januzaj), José (78. Juanmi), Oyarzabal.
Náhradníci: Ramírez – de la Bella, Canales, A. Elustondo, Januzaj, Pardo, Juanmi.

RCD Espanyol Barcelona: Pau López – V. Sánchez (C), David López, Hermoso, Caricol – Darder, Fuego – Baptistão (67. Sergio García), Jurado (82. Granero), Piatti (78. Vilà) – G. Moreno.
Náhradníci: Diego López – Diop, Sergio García, Granero, H. Pérez, Sergio Sánchez, Vilà.