Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Malaga CF – RCD Espanyol Barcelona

0:1

koniec (0:1)

08.01.2018, 21:00 • 18. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Po záverečnom hvizde sa na ihrisku strhla mela. Na výsledku sa však nič nezmení. Espanyol Barcelona dosiahol na trávniku Malagy prvé víťazstvo vonku v aktuálnej seźone. Zabezpečil mu to presný zásah Sergiho Dardera zo šiestej minúty. Hostia sa dostali do rýchleho vedenia a potom hrali predovšetkým defenzíve. Proti najhoršiemu útoku La Ligy to ale stačilo. Andalúzania sa napriek veľkej snahe nedokázali gólovo presadiť a zostávajú na dne tabuľky. (22:52:05)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Borja Bastón zviedol vzdušný súboj s brankárom Pauom Lópezom. Domáci útočník poslal loptu nad brvno.

90+3

Plynie záverečná minúta dnešného stretnutia. Lopta je pri brankárovi Robertovi, ktorý ju vykopne čo najďalej.

90+2

Hostia umne využívajú posledné striedanie v nadstavenom čase. Z ihriska odchádza strelec jediného gólu Sergi Darder, ktorého vymenil Esteban Granero.

90+1

Nad rámec riadneho hracieho času sa pridávajú ešte tri minúty. Hlavný rozhodca nemal dôvod nadstavovať viac.

90

Malaga nevyužila rohový kop. Luis Hernández síce hlavičkoval, no bol tiesnený a nedokázal namieriť na bránu Barcelončanov.

89

Do šestnástky hostí lieta jedna lopta za druhou. Defenzíva Espanyolu však dobre odoláva záverečnému tlaku súpera.

87

Javi López sa nechal okopať pri čiare. Youssef En-Nesyri bol hráčom, ktorý fauloval a poskytol hosťom loptu.

86

Andalúzania pohrdli rohovým kopom. Dnes im štandardky nevychádzajú podľa predstáv rovnako ako celá ofenzívna činnosť.

85

Pablo Piatti chcel rozbehnúť rýchly brejk Espanyolu, ale bol atakovaný zozadu a zostal ležať na trávniku. Hlavný rozhodca prekvapivo nepískal.

84

Youssef En-Nesyri zvolil jednoduché, ale neúčinné riešenie. Center medzi hráčov Espanyolu nemohol priniesť Malage úspech.

83

Javier Ontiveros úspešne prenikol po ľavom krídle, obišiel dvoch súperov, ale jeho prudká prihrávka nenašla spoluhráčov pred bránou.

81

Antonio Mateu Lahoz zase siahol do kapsičky. Tentoraz bol potrestaný Javi Fuego (Espanyol), ktorý si pomohol faulom v strede poľa.

80

Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Malaga márne hľadá cestu k odomknutiu hosťujúcej brány.

79

Barcelončania nezužitkovali priamy kop. Mario Hermoso loptu zakrútil smerom na bránu, ale k úspechu mu chýbal aspoň meter.

78

Hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu. Diego González (Málaga) totiž zastavil Pabla Piattiho tesne pred šestnástkou nebezpečným sklzom.

76

Espanyol nevyužil veľkú šancu na rozhodnutie. Hostia postupovali traja proti jednému, no Sergio García nedokázal presne prihrať voľným spoluhráčom.

75

Recio zasiahol lakťom vo vzdušnom súboji Javiho Fuega. Domáci kapitán predviedol nešetrný zákrok a mal šťastie, že rozhodcovia sa pozerali inde.

74

Menší zmätok pred bránou Malagy. Domáci si nepokryli súperových hráčov v šestnástke a boli radi, že nikto z nich nedokázal ohroziť Roberta.

73

Ignasi Miquel a Juanpi Añor sa tlačili do zakončenia pred bránou súpera. Napokon strieľal prvý menovaný, ktorý trafil len bočnú sieť.

72

Na konte Malagy svietia stále len dve strely do priestoru brány, čo je za vyše sedemdesiat minút veľmi málo. Domáci však zvyšujú tempo.

70

Dídac Vilà sa vydal na útočný výpad. Zasekol si brániaceho hráča na hranici šestnástky, no jeho strela smerovala priamo do gólmana Roberta.

69

Posledné tretie striedanie v domácom tíme. Juanpi Añor prichádza na ihrisko v pozícii žolíka, nahradil aktívneho Keka.

68

Youssef En-Nesyri pohladil loptu hlavou v pokutovom území. Pau López jeho zakončenie sledoval s pokojom, pretože nemusel zasahovať.

67

Vo vzduchu sa nedokáže presadiť ani jeden z tímov. Vysoké centrované lopty sú doménou stopérov.

66

Espanyol dokázal prerušiť tlak domáceho tímu a teraz je častejšie pri lopte. Vybojoval si navyše ďalší rohový kop.

65

Druhé striedanie v hosťujúcom tábore. Léo Baptistão putoval na lavičku, nahradil ho skúsený Pablo Piatti.

64

Barcelončania rozohrali tretí roh v dnešnom zápase. Do zakončenia sa tlačil Gerard Moreno, no zo záklonu nedokázal presnejšie hlavičkovať.

62

Víctor Sánchez musel striedať. Jeho zranenie si nevyžiadalo dlhšie ošetrenie, no futbalista Espanyolu prenechal miesto Didacovi Vilovi.

61

Víctor Sánchez zostal sedieť na hracej ploche. Chvíľu to vyzeralo na vážnejšie zdravotné problémy, no záložník hostí sa napokon postavil na vlastné nohy.

60

Malaga teraz dokázala zatlačiť súpera, ale vo finálnej fáze jej chýba kreatívnejší hráč, ktorý by sa postaral o moment prekvapenia.

59

Domáci tréner reaguje na vývoj zápasu dvoma striedaniami. Z ihriska odišli Adalberto Peñaranda a Chory Castro, nahradili ich Borja Bastón a Javier Ontiveros.

58

Roberto Rosales dvakrát po sebe centroval do šestnástky. V druhom prípade našiel hlavu Choryho Castra, ale ten ešte hľadal ďalšieho spoluhráča.

57

Aktívny Keko prudko odcentroval z pravej strany, lopta smerovala do ohňa pred Paua Lópeza, ale vo vzduchu boli silnejší hostia.

55

Hostia skúšali prekvapiť domácu obranu sériou centrov z pravého krídla. Ani na trikrát sa však nedostali do nebezpečnej koncovky.

54

Adalberto Peñaranda predviedol krásnu individuálnu akciu, prešiel okolo viacerých hráčov, jednému dokonca nasadil jasličky, no nemal dostatok síl na razantnejšiu strelu, a tak Pau López pohodlne zasiahol.

52

Hostia využili priestor na rýchly protiútok. K odrazenej lopte sa dostal na hranici šestnástky Gerard Moreno, jeho strela však bola zblokovaná.

51

Youssef En-Nesyri stál v tesnom, ale zreteľnom ofsajde. Loptu si prebral za obrannou líniou Espanyolu Barcelona.

50

Javi Fuego inkasoval úder do kolena. Chvíľu ležal na trávniku, ale potom sa to snažil rozchodiť a bude pokračovať ďalej.

49

Hostia veľmi jednoducho prišli o loptu, pretože po zlom spracovaní zahral Gerard Moreno rukou a len neveriacky krútil hlavou.

47

Chory Castro prudko odcentroval z ľavého krídla do šestnástky, ale lopta opustila hraciu plochu. Keko sa aspoň poďakoval spoluhráčovi.

46

Po prestávke opäť pokračujeme. Obaja tréneri sa rozhodli nestriedať a na trávniku ponechali základné jedenástky.

46

Začal sa druhý polčas.
Začiatok duelu vyzeral veľmi nádejne. Oba tímy boli aktívne a prvý gól padol už v šiestej minúte, keď presne namieril hosťujúci Sergi Darder. Rýchle vedenie však futbalistov Espanyolu príliš upokojilo. Barcelončania sa stiahli do obrany a vyčkávali na akcie súpera. Malaga reagovala zvýšenou snahou na útočnej polovici, no v koncovke nič nevymyslela a do priestoru brány vyslala jedinú strelu.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Espanyol nevyužil ponúknutú štandardku. Víctor Sánchez hľadal centrom spoluhráčov, ale našiel iba brankára Roberta, ktorý loptu schoval v náručí.

44

Futbalisti Malagy musia čoraz častejšie počúvať piskot z hľadiska. Aktivita sa im nedá uprieť, no chýba kvalita vo finálnej fáze.

43

Záver úvodného dejstva je opatrný. Domáci futbalisti sa síce snažia o zníženie vďaka gólu do šatne, no zostáva len pri snahe.

42

Espanyol si udržiava tesné vedenie a súperovi veľa nedovoľuje. Barcelončanom sa pritom vonku vôbec nedarí. V ôsmich zápasoch tejto sezóny ešte ani raz nevyhrali.

40

Viacero nepresností na oboch stranách. Malage aj Espanyolu sa otváral priestor na rýchle brejky, no všetko stroskotalo na nekvalitnej kombinácii.

39

Nasledoval ďalší rohový kop domáceho tímu. Hlavička jedného z hráčov Malagy však prišla z ofsajdového postavenia.

38

Roberto Rosales kvalitne odcentroval od rohovej zástavky. Chory Castro sa pretlačil k hlavičke, ale jeho zakončenie bolo zblokované.

37

Andalúzania dokážu zatlačiť svojho súpera pred šestnástku, ale stroskotávajú na hranici pokutového územia. Zmeniť to môžu po rohovom kope.

36

Štatistické ukazovatele hovoria v prospech domácich. Malaga častejšie drží loptu, častejšie strieľa a tlačí sa dopredu. Napriek tomu prehráva o gól.

35

Adalberto Peñaranda potvrdil strelecký zmar Malagy. Domáci útočník vyslal spoza šestnástky veľmi nepresný pokus.

34

Malaga dosiahla v tejto sezóne najmenej gólov spomedzi všetkých účastníkov La Ligy a teraz potvrdzuje, že to nie je náhoda.

32

Jasná žltá karta, ktorú uvidel Mario Hermoso (Espanyol). Obranca hostí ťahal súpera za dres a prerušil tým snahu Malagy o brejk.

32

Nebolo nutné ošetrovanie ani prerušenie. Pri lopte sú futbalisti z katalánskej metropoly, ktorí sa postupne posúvajú vpred.

31

Keko nechtiac pristúpil brankára Paua Lopéza, keď bol k nemu chrbtom a cúval dozadu. Hosťujúci gólman situácii ešte pridal a zvíjal sa na trávniku.

29

Z hľadiska sa začína ozývať piskot. Domáci fanúšikovia nie sú spokojní najmä s pasivitou súpera, ktorý vsádza na obranu a zdržovanie hry.

28

Aarón Caricol sa výborne vrátil dozadu. Prečítal úmysel domáceho tímu o rýchle prečíslenie a včas získal loptu do svojej moci.

27

Espanyol je od streleného gólu neškodný. V ostatných minútach sa sústredí výlučne na defenzívu a loptu drží len sporadicky.

26

Malaga rozohrala štandardnú situáciu. Lopta smerovala do šestnástky hostí, ale hráči Espanyolu ju odvrátili preč.

25

Roberto Rosales chcel prekvapiť defenzívu Espanyolu strelou spoza šestnástky. Lopta mu však vôbec nesadla a odpálil ju mimo ihriska.

24

Domáci futbalisti pôsobia bezradným dojmom. Majú proti sebe pozorne brániaceho súpera a momentálne si len prihrávajú v bezpečnej vzdialenosti od brány.

23

Youssef En-Nesyri si našiel miesto na hranici šestnástky a hlavičkoval smerom na bránu. Pau López napokon nemusel zasahovať.

22

Espanyol vyčkáva na vlastnej polovici. Obranca hostí je dobre sformovaná a súpera nepúšťa do vážnejších šancí.

21

Pau López bude odkopávať od vlastnej brány, pretože Malaga nepresne kombinovala. Hosťujúci gólman sa nikam neponáhľa.

19

Videli sme prvý ofsajd v dnešnom zápase. Mimo hry bol útočník Malagy Youssef En-Nesyri, ktorý si nedal pozor na svoje postavenie.

18

Veľmi zaujímavá strela Javiho Lópeza z veľkej diaľky. Hosťujúci kapitán sa oprel do lopty takmer zo stredového kruhu, no jeho delovka mala solídne parametre.

17

Léo Baptistão neprešiel cez brániaceho hráča na pravom krídle, ale ten loptu tečoval za čiaru, takže nasleduje rohový kop.

16

Espanyol reagoval rýchlou kontrou po pravej strane. Prudkú prihrávku do pokutového územia ale spacifikovala defenzíva Malagy.

15

Väčšou aktivitou sa momentálne prezentujú futbalisti Malagy. Domáci reagujú na nepriaznivý vývoj zápasu.

14

Keko opäť ukázal svoje kvality na pravom krídle, zase úspešne prihrával pred bránu, no Adalberto Peñaranda namieril loptu do gólmana Paua Lópeza.

12

Zatiaľ je to v Andalúzii prekvapivo zaujímavý futbal. Videli sme viacero streleckých pokusov, jeden gól a dve žlté karty.

11

Mohlo byť vyrovnané. Keko unikol hosťujúcej obrane po pravom krídle, výborne prihral pred bránu voľnému Chorymu Castrovi, no jeho pokus bol zblokovaný. Inak by lopta skončila v sieti.

10

Sergi Darder neoslavoval svoj gól do siete Malagy, pretože sa presadil proti bývalému zamestnávateľovi. Oveľa väčšiu radosť mali jeho spoluhráči.

9

Na opačnej strane ihriska zakončoval Sergio García. Útočník hostí vystrelil presnejšie, ale našiel len pripraveného gólmana Roberta.

8

Youssef En-Nesyri nabral rýchlosť v strede poľa, naviedol si loptu bližšie k šestnástke Espanyolu, ale jeho strela ľavačkou skončila iba na tribúne.

7

Recio (Málaga) išiel do riskantného sklzu a nepríjemne zasiahol nohy protihráča. Hlavný rozhodca preto vytiahol druhú žltú kartu.

6

6. Sergi Darder (ESB) - 0:1

6

Espanyol Barcelona dal gól! Hostia sa ubránili štandardke a hneď z nasledujúcej akcie otvorili skóre. Sergio García sklepol loptu hlavou pre SERGIHO DARDERA a jeho pohotová strela skončila v dolnom rohu brány. Roberto nemal nárok.

5

Domáci kapitán Recio sa oprel do lopty z priameho kopu, ale sklamal priaznivcov Malagy. Jeho strela bola veľmi nepresná.

4

Domáci futbalisti získali výhodu atraktívnej štandardky, z ktorej môžu aj priamo ohroziť bránu. Zatiaľ však iba diskutujú pri lopte.

3

Antonio Mateu Lahoz musel riešiť kontroverznú situáciu už v tretej minúte. David López (Espanyol) nedovolene zastavil prenikajúceho Youssef En-Nesyriho a dostal žltú kartu.

3

Roberto Rosales zvolil dlhý nákop dopredu na jediného spoluhráča, ktorý navyše nebol voľný a nemohol sa dostať k lopte.

2

Z pozície hlavného arbitra povedie dnešný súboj Antonio Mateu Lahoz. Skúsený španielsky rozhodca zatiaľ nemal prácu.

1

Štadiónom La Rosaleda sa ozval úvodný hvizd. Tribúny nie sú príliš zaplnené. Výkony domácej Malagy fanúšikov nelákajú.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Dnešných súperov od seba delí deväť bodov. Malaga v prípade trojbodového zisku zostane na predposlednej priečke, ale priblíži sa k Deportivu La Coruña, ktoré je teraz prvé nad zónou zostupu. Espanyol môže víťazstvo posunúť bližšie k hornej polovici tabuľky. Barcelončania by strácali na ôsme Bilbao jediný bod, no z pohľadu umiestnenia by sa takmer vôbec neposunuli.
Úvodné zostavy:

Málaga CF: Roberto – Rosales, L. Hernández, Miquel, González – Keko, Juankar, Recio (C), Castro – En-Nesyri, Peñaranda.
Náhradníci: Prieto – Kuzmanović, Bastón, Añor, Ricca, Ontiveros, Baysse.

RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Javi López (C), David López, Hermoso, Caricol – V. Sánchez, Fuego, Darder – Baptistão, G. Moreno, Sergio García.
Náhradníci: Diego López – Naldo, Vilà, Melendo, Piatti, Roca, Granero.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z posledného zápasu osemnásteho kola španielskej La Ligy. V záchranárskych bojoch namočená Malaga privíta na vlastnom trávniku barcelonský Espanyol.

Malaga figuruje momentálne na predposlednej devätnástej priečke tabuľky so ziskom jedenástich bodov a veľmi negatívnym skóre 13:31, čo na znamená, že má najhoršiu ofenzívu v celej lige. Anadalúzania doplatili najmä na slabý úvod sezóny, keď v prvých deviatich zápasoch získali jediný bod za remízu. V ďalších ôsmich dueloch to bolo pre nich o niečo pozitívnejšie, keď trikrát vyhrali a raz si body podelili so súperom. Záver minulého roka však v klube trochu skrotil optimizmus. Malaga podľahla koncom decembra Betisu doma 0:2 a Alavesu vonku 0:1. Nedarilo sa jej ani v prípravnom dueli s Hamburgom na začiatku januára, v ktorom prehrala 1:2.

Espanyol sa aktuálne nachádza na pätnástej pozícii a od zostupovej hrozby ho delí päť bodov. Barcelončania nazbierali v doterajšom priebehu ročníka dvadsať bodov za päť víťazstiev, päť remíz a sedem prehier. V ich dueloch padá minimum gólov, o čom svedčí skóre 14:21. Espanyol má podobne ako Malaga problém s produktivitou, čo sa prejavuje na kolísavých výsledkoch. Katalánci síce v poslednom decembrovom kole zdolali doma Atlético Madrid, ale predtým iba remizovali v Las Palmas a podľahli Girone a Eibaru. Navyše, vo štvrtok si pripísali porážku 1:2 v Copa del Rey proti Levante.

Espanyol prehral s Malagou naposledy v marci 2012. Od tohto momentu sa stretli tieto dva tímy desaťkrát a Barcelončania v piatich prípadoch vyhrali a v piatich remizovali. Naposledy na seba narazili Malaga a Espanyol v predchádzajúcom ročníku. Katalánsky celok vtedy doma bodoval po výsledku 2:2 a vonku triumfoval tesne 1:0.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Malaga CF – RCD Espanyol Barcelona

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 6. Darder

Karty:   7. Recio (MLG), 78. González (MLG) – 3. David López (ESB), 32. Hermoso (ESB), 81. Fuego (ESB)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 12:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 18:11.

Malaga CF: Roberto – Rosales, L. Hernández, Miquel, González – Keko (69. Añor), Juankar, Recio (C), Castro (59. Ontiveros) – En-Nesyri, Peñaranda (59. Bastón).
Náhradníci: Prieto – Kuzmanović, Bastón, Añor, Ricca, Ontiveros, Baysse.

RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Javi López (C), David López, Hermoso, Caricol – V. Sánchez (62. Vilà), Fuego, Darder (90+2. Granero) – Baptistão (65. Piatti), G. Moreno, Sergio García.
Náhradníci: Diego López – Naldo, Vilà, Melendo, Piatti, Roca, Granero.