Menu

Futbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – Crystal Palace FC

4:1

koniec (4:0)

20.01.2018, 16:00 • Emirates Stadium, London • 24. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 1.53 4.47 6.68

Arsenal o svojom jednoznačnom víťazstve rozhodol v úvodných minútach, kedy strelil štyri rýchle góly. V druhom dejstve sa Crystal Palace zmohol iba na zníženie zásluhou Milivojeviča, takže tri body ostávajú na domácej pôde. Ďakujem za pozornosť a teším sa pri ďalších textových prenosoch. (17:54:20)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Zápas sa už len dohráva. Arsenal dnes berie tri body, Roy Hodgson na strane Crystal Palace v kabíne spraví poriadny bordel.

90+2

Xhaka a Lacazette sa tak dlho ponúkali pred malým vápnom, že do prihrávky sa vložil Tomkins a sklzom cez loptu celú situáciu vyriešil. Francúz však ležiac zakončil, no to prišlo až po odpískaní.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Yohan Cabaye, prichádza Jaïro Riedewald.

89

Na ihrisko musia prísť aj nosidlá a zdá sa, že Crystal Palace bude musieť prvýkrát striedať. Roy Hodgson prišiel o Cabayeho. Zaujímavé je, že bývalý tréner Albionu nestriedal z taktických dôvodov. Možno chcel svojich hráčov nechať vypiť kalich horkosti až do dna.

88

Arsenal pokračuje v kombinácii na súperovej polovici aj napriek tomu, že na tej jeho leží jeden z hráčov Crystal Palace. Po viac ako tridsiatich sekundách loptu do autu zakopol Bellerín.

87

Elneny sa dostal spomedzi dvoch hráčov súpera a dokonca videl voľného spoluhráča v strede poľa. Wilshere mu ale z ideálnych pozícií odbehol.

86

Kolašinac si šteloval loptu pred pokutovým územím. Strelu si rozmyslel, ešte chcel prihrať na Wilsherea, lenže to sa mu nepodarilo.

85

Nelson si to individuálnou akciou nasmeroval smerom do šestnástky. Tesne pred ňou spadol cez dvoch hráčov, faul sa nepískal.

83

Chvályhodné je, že hráči Crystal Palace aj v tejto chvíli a situácii bojujú o loptu na súperovej polovici, no získať ju zatiaľ nevedia.

82

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Sead Kolašinac.

81

Fosu-Mensah na krídle loptu spracovať nedokázal, tá mu ušla za postrannú čiaru, čím prerušil dlhú kombináciu svojho tímu.

80

Crystal Palace síce znížilo, ale do konca zápasu ostáva už len desať minút riadnej hracej doby, takže sa nedá očakávať žiadny malý zázrak.

79

Wilshere poslal peknú prihrávku pred malé vápno, Alexandre Lacazette na ňu dočahovať v poslednej chvíli, Hennessey vyrazil. Následne sa tento súboj zopakoval, tentoraz Francúz strieľal prudko, opäť do Walesana.

78

78. Luka MILIVOJEVIĆ - 4:1

78

Crystal Palace dal gól!
Cente síce hľadal a aj našiel Bentekeho, lenže od neho sa lopta odrazila na malé vápno, kde bol LUKA MILIVOJEVIĆ. Ten sa rýchlo zorientoval a strelou z otočky prekonal Čecha.

77

Wilfried Zaha potiahol loptu vedľa šestnástky Arsenalu, Mustafi mu ju sklzom vypichol na rohový kop.

76

Nízky center sa neujal, bol odkopnutý. Bellerín ešte loptu získal, k strele sa nedostal. Vzápätí Zaha fauloval na krídle Maitlanda-Nilesa.

75

Bellerín dostal loptu do šestnástky, narazil si s Lacazetteom a strieľal z voleja. Dobre postavený van Aanholt zráža tento pokus na rohový kop.

74

Niekoľkokrát v strede poľa jeden aj druhý tím o loptu prišli. Vo svoj prospech to chcel vyťažiť na krídle rýchly Zaha, Maitland-Niles ho na hranici faulu zastavil.

73

Jack Wilshere po faule na svoju osobu sám rozohral priamy kop, jeho center dokázali obrancovia Crystal Palace bez problémov rýchlo dostať preč.

72

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Reiss Nelson.

71

Hostia sa snažia zavrieť súpera v jeho pokutovom území, po individuálnej akcii Milivojeviča sa tento dnes skôr sen rýchlo rozplynul.

70

Milivojevič sa pokúsil zrýchliť hru dlhým nákopom na pravé krídlo, loptu poslal veľmi nepresne až za bránkovú čiaru.

69

Po faule Xhaka sa Arsenal rýchlo dostal späť k lopte, do protiútoku sa nakoniec nedostal. Ozil sa ocitol v postavení mimo hry.

68

Zaha nevyberavo poslal na zem Elnenyho, následne ho ešte trochu kopol kolenom. Vyzeralo to ako pomsta za zákrok spred pár minút, kedy Angličan chcel penaltu.

67

Zdá sa, že Jack Wilshere bude v poriadku. V hre sa už môže pokračovať, ale videli sme takmer dvojminútovú prestávku.

66

Záložníka domáceho celku v jednom zo súbojov nepríjemne dohral Tomkins, skôr sa ale zdalo, že mu ublížil dopad na trávnik. Nevyzerá to najlepšie.

65

Naďalej pokračuje kombinácia hráčov v červeno-bielych dresoch. Na krídle však Wilshere o loptu prišiel a ostáva ležať na trávniku.

64

Arsenal kontroluje hru. Nikam sa neponáhľa, núti však hráčov Crystal Palace čo najčastejšie behať bez lopty.

62

Arsenal je usadený v okolí šestnástky Crystal Palace, kde kombinuje s loptou. Stereotyp prerušil oblúčik do pokutového územia, ktorý našiel Hennesseyho.

61

Sako poslal z krídla krásny pas na voľného Bentekeho na hranici šestnástky. Belgičan si loptu ešte potiahol pred Čecha, ten ho v obrovskej možnosti fantasticky vygumoval.

60

Presing hráčov hostí znamená zisk lopty. Zaha s ňou kúzlil na hranici šestnástky, kde po kontakte s Elnenym spadol. Pokutový kop z toho nebude.

59

Alexandre Lacazette sa mohol rútiť sám na brankára Palace, zastavilo ho ofsajdové postavenie.

58

V druhom polčase je síce Arsenal stále lepším tímom, ale už nie je takým dominantným, ako tomu bolo v prvom dejstve.

57

Iwobi sa znova snažil postarať o rozruch. Jeho prihrávka pred šestnástku síce neprešla, avšak Arsenal je naďalej nasťahovaný na útočnej polovici.

56

Po rohovom kope sa dopredu dostal Arsenal. Krásny pas Ozila vyslal do šance rýchleho Iwobi, zoči-voči brankárovi súpera ho vychytal Hennessey.

55

Mustafi nezvládol odohrať loptu hlavou, ako plánoval, takže ju len pohľadil a tá prešla za rohový kop. Nemec môže byť rád, že z toho nebola šanca pre Zahu.

54

Xhaka poslal veľmi peknú loptu na Lacazettea do šestnástky, ktorý okamžite prihrával na voľnejších spoluhráčov, ale Francúz sa zapojil do hry v ofsajde.

52

Chvíľu na to skúsil po akcii na ľavej strane centrovať aj van Aanholt, zaujímavá ponuka išla medzi Bentekeho a Zahu.

51

Benteke postupoval k šestnástke, kde chcel loptu prihrať do uličky na McArthura. Táto akcia nevyšla a nevyšiel ani center Saka.

50

Wilshere si v ofenzívnej časti ihriska pomohol útočným faulom, lopta preto pripadla v druhom polčase zatiaľ aktívnejšiemu tímu Crystal Palace.

49

Patrik van Aanholt sa postaral o center zľava. Jeho zrazená podoba znamená, že sa bude kopať rohový kop pre Crystal Palace. Benteke hlavičkoval iba do hráčov pred sebou, Tomkins vzápätí zakončil do Čecha.

48

Hostia vstúpili do druhého polčasu aktívne, znova smeroval dopredu dlhý pas. Tentoraz nachytal Bentekeho v ofsajde.

47

Nákop na Bentekeho síce smeroval do dobrých pozícií, ale belgický útočník sa nedokázal presadiť. McArthur vzápätí chcel poslať kolmicu do vápna, ale neúspešne.

46

Začal sa druhý polčas.
Arsenal predviedol štart do zápasu ako z ríše snov, veď v trinástej minúte viedol už 3:0 a o deväť minút neskôr 4:0. Postupne sa presadili Nacho Monreal, Alex Iwobi, Laurent Koscielny a Alexandre Lacazette. Wenger a spol. tak dali jasne najavo, že to ide aj bez Alexisa Sáncheza. V druhom polčase tak ostáva už len zápas dotiahnuť do konca.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nakoniec to na seba zobral faulovaný Granit Xhaka a vyslal prudkú strelu z priameho kopu. Švajčiar priestor brány o nejaký meter minul.

45+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

45

Xhaka faulovaný niekoľko metrov od pokutového územia Crystal Palace. Vyzerá to tak, že Ozil preverí svoju ľavačku.

44

Centrovaná lopta smerovala na vzdialenejšiu tyč, avšak vo vzduchu všetko dokázal bez väčších problémov vyriešiť brankár Petr Čech.

43

Wilfried Zaha si vytvoril streleckú pozíciu pred veľkým vápnom. Prudko vystrelil z osi ihriska, Kocielny jeho pokus zrazil na rohový kop.

42

Wilshere vyslal nečakanú prihrávku na ľavé krídlo, kde sa nachádzal Maitland-Niles, ktorý hľadal pasom za obranu Lacazettea, no nebol presný.

41

Hostia držia loptu na svojich kopačkách v strede poľa a postupne si ju medzi sebou posúvajú. Všetko prerušil nákop do šestnástky, kde sa nepresadil Benteke.

40

Alexandre Lacazette dostal loptu pred malé vápno, okolo seba mal ale veľký les tiel hráčov súpera. Cez prvého síce prešiel, ďalší mu loptu odkopol.

39

Benteke a Cabaye si pred šestnástkou Arsenalu nerozumeli, po nepresnosti o loptu prišli.

38

Ďalšia pekná akcia Arsenalu mohla znamenať šancu, avšak prihrávka Ozila na hranicu malého vápna bola včas odkopnutá van Aanholtom.

37

Sako prudký pasom po zemi hľadal v malom vápne Bentekeho, Kocielny v poslednej chvíli odkopol na roh. Cabaye našiel až na hranici vápna Zahu, jeho tečovaný center chytil Čech.

36

Benteke sa vyšplhal do vzduchu, no na center Cabayeho nedokázal reagovať presnou hlavičkou. Nevyšiel však ani pokus Bellerína o brejk.

35

Maitland-Niles mal po príchode na ihrisko svoju prvú prácu, pretože potreboval na krídle zastaviť Saka. Zvládol to, nasleduje roh.

34

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Nacho Monreal, prichádza Ainsley Maitland-Niles.

33

Center zľava od Zahu nepríjemnosti v pokutovom území nenarobil, vpred tak išli domáci, ale kolmica Ozila za obranu nebola ideálna.

32

Po kombinácii Elnenyho a Bellerína centroval do šestnástky prvý menovaný, Lacazette sa proti presile nepresadil.

31

Benteke si našiel dlhú loptu z vlastnej šestnástky na polovici ihriska a adresoval ju na krídlo. Saka však veľmi dobre ustrážil Iwobi.

30

Bellerín sa na krídle k centru nedostal a dokonca o loptu prišiel. Van Aanholt situáciu postrážil.

29

Po spomínanom súboji však na trávniku ostal ležať Egypťan Elneny. Na ihrisko preto museli prísť aj lekári, no zdá sa, že záložník bude v poriadku.

28

Benteke zabránil hráčom Arsenalu hlavičkovať a Crystal Palace prešlo do rýchlej kontry zakončenej strelou Saka, ktorý prešiel okolo Elnenyho do šestnástky. Mal dosť dobrú pozíciu, trafil len Čecha.

27

Nacho Monreal centroval zľava iba do Fosu-Mensaha, získal tak aspoň rohový kop.

26

Kombinácia Arsenalu na hranici šestnástky súpera bola nakoniec prekombinovaná, až k strele sa "Gunners" nedostali.

25

Crystal Palace sa snaží upokojiť hru v strede poľa. Nakoniec sa pokúsil o nákop Cabaye, našiel len Petra Čecha.

24

Arsenal nepoľavuje v ofenzívnych chúťkach. Iwobi naviezol loptu z krídla pred šestnástku, narazil si a z diaľky vyslal prudkú strelu po trávniku. Mieril do stredu brány.

22

22. Alexandre LACAZETTE - 4:0

22

Arsenal FC dal gól!
Nádherná akcia domáceho tímu znamená už štvrtý gól. Kolmicou na hranicu šestnástky ju začala Wilshere, Ozil loptu pätou posunul za seba do šestnástky na voľného ALEXANDREA LACAZETTEA a ten strelou k žrdi prekonal Hennesseyho.

21

Mesut Özil poslal loptu do zaujímavej zóny šestnástky súpera, obrancovia Crystal Palace však odkopli.

20

Milivojevič našiel pasom na hranici šestnástky a bránkovej čiary Fosu-Mensaha, ktorý dokázal odcentrovať, ale iba za bránu Čecha.

19

Domáci hráči si prihrávajú loptu na vlastnej polovici, smerom dopredu sa vôbec neženú. Ani nemajú prečo.

18

Zaha na krídle síce udržal loptu pre svoj tím, zároveň však po súboji s Bellerínom má nejaké zdravotné problémy. Vyzerá, že bude v poriadku.

17

Petr Čech nemal problém so strelou z veľkej diaľky, tá k nemu ledva došla.

16

Sako zrýchlil okolo Koscielneho až natoľko, že mal dostatok času odcentrovať. Poslal loptu do malého vápna, kde Mustafi ustrážil Bentekeho.

14

Lacazette sa predieral do šance, na poslednú chvíľu čistý zákrok predviedol obranca Tomkins a nepustil ho cez seba.

13

13. Laurent KOSCIELNY - 3:0

13

Arsenal FC dal gól!
To snáď ani nie je možné! Po rohovom kope loptu zo rohu malého vápna vrátil pred bránu Nacho Monreal a LAURENT KOSCIELNY ju dorazil do siete. Toto zaváňa debaklom.

12

Mesut Ozil sa vrátil vypomôcť obrancom, loptu spred kopačiek hráčov súpera odkopol na rohový kop, po ktorom zasiahol Petr Čech.

11

Snový začiatok Arsenalu znamená už dvojgólové vedenie, a tak sú zverenci Arsénea Wengera na najlepšej ceste k trom bodom.

10

10. Alex IWOBI - 2:0

10

Arsenal FC dal gól!
Nacho Monreal si ku gólu pripisuje aj asistenciu, pretože loptu zľava dostal prihrávkou na hranicu malého vápna, kde ALEX IWOBI nastavil nohu a precedil loptu cez Hennesseyho až do siete.

9

Arsenal dlhý čas kombinuje na polovici súpera, do šestnástky ho súper pustil až o takmer minútu neskôr, lenže Iwobi sa v dobrej pozícii pošmykol.

8

Cabaye tentoraz rohový kop kopol oveľa lepšie, Benteke vo vzduchu pri snahe hlavičkoval fauloval.

7

Sako sa uvoľnil na krídle, pas do veľkého vápna súpera zrazil Elneny. Z druhej strany centroval Fosu-Mensah, získal rohový kop.

6

6. Nacho MONREAL - 1:0

6

Arsenal FC dal gól!
NACHO MONREAL sa zbavil svojho strážcu a úplne voľný na hranici malého vápna hlavou poslal loptu za bezmocného waleského brankára súpera.

5

Pekná kombinácia domáceho tímu na ľavej strane bola zakončená strelou Iwobiho z hranice veľkého vápna smerom pod brvno, Hennessey vyrazil na roh.

4

Cabaye zahral roh nízkym centrom, ten sa neujal. Dopredu tak môže postupovať Arsenal a prvýkrát v stretnutí niečo aj vymyslieť.

3

Van Aanholt poslal zľava veľmi pekný center na vzdialenejšiu tyč, kde už išli dvaja jeho spoluhráči, ale Mustafi v poslednej chvíli odvrátil na roh.

2

Hostia sa v úvode stretnutia snažia byť aktívnejším tímom, a tak sa držia na lopte a aj polovici súpera.

1

Benteke obstaral výkop stretnutia, Crystal Palace okamžite poslalo dopredu dlh loptu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Elneny, Xhaka – Iwobi, Wilshere, Özil – A. Lacazette.
Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Kolašinac, Maitland-Niles, Chambers, Nketiah.

Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Tomkins, Kelly, van Aanholt – Milivojević, Cabaye (C), McArthur – Zaha, Ch. Benteke, Sako.
Náhradníci: Speroni – Souaré, J. Ward, Delaney, Riedewald, Čung-Jong, Townsend..
Arsenal FC

"Kanonierom" sa účasť v Lige majstrov vzďaľuje míľovými krokmi, veď zo šiesteho miesta na štvrtú Chelsea a tretí Liverpool strácajú už osem bodov, na piaty Tottenham majú manko piatich. Pred siedmym Burnley však Arséne Wenger drží náskok piatich bodov. Arsenal v poslednom ligovom kole prehral na pôde AFC Bournemouth, čím prerušil sériu siedmich dueloch v Premier League bez porážky. Jedným dychom však treba dodať, že z toho boli len dva víťazné. Navyše, klub začiatkom januára vypadol aj z FA Cupu, keď ho vyradil Nottingham Forest. V Ligovom pohári sa ale stále drží, odveta s Chelsea je na programe 24.1.2018. Najlepšími strelcami vo všetkých súťažiach sú dvaja osemgóloví hráči Alexandre Lacazette a Alexis Sánchez.

Na januárovom prestupovom trhu zatiaľ Arsenal získal jednu posilu. Mladý obranca Konstantinos Mavropanos z gréckeho PAS Giannina FC, obratom bol poslaný hosťovať do Werderu Brémy. Oficiálne už odišli Francis Coquelin (Valencia) a Theo Walcott (Everton). Čím ďalej, tým hlasnejšie sa hovorí o odchode Alexisa Sáncheza aj Mesuta Özila alebo Alexandrea Girouda.

Crystal Palace FC

Londýnsky celok sa nachádza na dvanástom mieste Premier League so ziskom 25 bodov, rovnaký počet ich má aj jedenásty West Ham United. V tejto časti tabuľky je to však veľmi vyrovnané, množstvo tímov medzi sebou dosahuje tie najtesnejšie rozostupy. Crystal Palace preto musí zbierať body a to sa mu v posledných kolách aj darí. Z posledných dvanástich ligových stretnutí prišla iba jedna prehra, koncom minulého roka doma s Arsenalom. Okrem toho sa zrodilo päť víťazstiev a šesť remíz. Bilanciu ale trochu kazí nedávne zaváhanie v FA Cupu a vypadnutie proti Brightonu. Najlepším strelcom tímu vo všetkých súťažiach je Bakary Sako, dal šesť gólov.

Na prestupovom trhu sa z pohľadu Palace nestalo ešte vôbec nič, aj keď s príchodom do klubu sú alebo boli spájané mená ako Babacar, Sakho, Guaita, Amadou či Carrillo.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Arsenal FC – Crystal Palace FC

4:1

koniec (4:0)

Späť na online

Góly: 6. Monreal, 10. Iwobi, 13. Koscielny, 22. A. Lacazette – 78. Milivojević

Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal (34. Maitland-Niles) – Elneny, Xhaka – Iwobi (82. Kolašinac), Wilshere, Özil (72. Nelson) – A. Lacazette.
Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Kolašinac, Maitland-Niles, Chambers, Nketiah, Nelson.

Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Tomkins, Kelly, van Aanholt – Milivojević, Cabaye (C) (90. Riedewald), McArthur – Zaha, Ch. Benteke, Sako.
Náhradníci: Speroni – Souaré, J. Ward, Delaney, Riedewald, Čung-Jong, Townsend.