Menu

Futbal

Španielska LaLiga

UD Las Palmas – Valencia CF

2:1

koniec (1:1)

20.01.2018, 20:45 • Estadio de Gran Canaria • 20. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Na dnes je to všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:39:25)
Nečakaný výsledok sa zrodil v Las Palmas, pretože domáci, do začiatku zápasu posledný tím tabuľky, vyhral tesne 2:1 aj napriek tomu, že Valencia viedlo už od šiestej minúty. Jonathan Viera vyrovnal a po prestávke bol vylúčený Gabriel, Calleri penaltu premenil, čo nakoniec znamenalo víťazný gól. V závere prišla aj druhá červená, tentoraz pre Veza.

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Jonathan Viera dlho čaká s rozohrávkou priameho kopu, následne prihral loptu smerom k rohu ihriska.

90+3

Žltú kartu dostáva Francis Coquelin (Valencia CF).

90+3

Vysoký presing hostí narobil problémy v zadných radoch Las Palmas, odkop Gálveza do autu je tečovaný, čiže lopta ostáva na domácich kopačkách.

90+2

Kondogbia v ťažkom súboji o loptu prišiel, dostali sa k nej domáci hráči a prihrávajú si ju na útočnej polovici.

90+1

Simone Zaza strieľal z dobrej pozície na hranici šestnástky vedľa. Ešte sa dožadoval teču a tým pádom rohu, to sa nedeje.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Las Palmas sa snaží kúskovať hru a nepúšťať súpera k lopte. Valencia po druhej červenej zatiaľ vyťažila jeden center, ktorý Guedes nezakončil.

89

Jonathan Viera rozohral priamy kop iba na krátko, Las Palmas sa snaží naťahovať čas zbierať sekundy. Na druhej strane Valencia, tá bude už všetko tlačiť do útoku.

87

Rubén Vezo je druhým hráčom Valencie, ktorý je dnes vylúčený. Portugalčan tak napodobnil Gabriela, ale bývalý hráč Vitórie Setúbal sa previnil dvakrát faulom, tentoraz lakťom udrel súpera.

86

Guedes si na krídle neporadil s náročným pasom. Navyše, Portugalčanovi zavadzal Simón, a tak útočník Valencie v podstate nemal šancu.

85

Naozaj už len posledné minúty nás delia od konca dnešného programu La Ligy a je otázne, či sa dočkáme ďalšieho prekvapenia, alebo oslabená Valencia ešte niečo vymyslí.

84

Dani Castellano síce zakončil center z rohového kopu, lenže medzi tri žrde loptu zamieriť nedokázal.

83

Toledo hľadal v šestnástke súpera Calleriho, ten loptu minul, ale Montoya ju odprevadil na roh.

82

Las Palmas je stále aktívny smerom dopredu. Nechce nechať Valenciu ani sa nadýchnuť, čo sa týka šancí na vyrovnanie.

80

Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Gabriel Peňalba, prichádza Javi Castellano.

79

Peňalba po jednom zo súbojov okamžite reklamoval zdravotné problémy, Las Palmas bude musieť vynútene striedať.

78

Jonathan Calleri si našiel loptu pred malým vápnom súpera, ale ani na dvakrát sa mu nepodarilo vystreliť. Respektíve, na druhýkrát vystrelil, ale len do hráča hneď pred sebou.

77

Fauly: 17 – 13

76

Žltú kartu dostáva Alen Halilović (UD Las Palmas).

76

Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Jairo, prichádza Alen Halilović.

74

Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Santiago Mina, prichádza Simone Zaza.

73

Žltú kartu dostáva Gabriel Peňalba (UD Las Palmas).

73

Jonathan Viera skúsil nachytať Neta tým, že nebude centrovať, ale strieľať. Trafil len bočnú sieť brány súpera.

72

Žltú kartu dostáva Neto (Valencia CF).

72

Pred šestnástkou Valencie ostáva ležať jeden z hráčov Las Palmas, je to Tana. Ten potrebuje čas, aby sa dal do poriadku a až potom sa bude môcť rozohrať priamy kop.

71

Simone Zaza sa rozcvičoval za postrannou čiarou. V snahe rýchlo poskytnúť loptu svojmu brankárovi Netovi, aby ten mohol čo najskôr rozohrať, vbehol na ihrisko a dostal žltú kartu.

70

Na druhej strane to skúšal Calleri. Lopta mu skákala, a tak sa ju pokúsil trafiť čo najlepšie. Vystrelil vysoko nad Netovu bránu.

69

Guedes si veľmi pekne nabehol do otvoreného priestoru na hranici šestnástky, kde dostal prihrávku a z prvej strieľal technickým spôsobom. Našiel iba Chichizolu.

68

Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza Luciano Vietto.

67

Jairo dokázal zakončiť spred päťky po prihrávke sprava, ale mohol s touto loptou naložiť oveľa lepšie. Cez padajúceho Montoyu strieľal mimo bránu.

66

Jonathan Calleri dostal dostatok priestoru pred veľkým vápnom súpera, technická strela z jeho kopačky išla presne do miest, kam Neto dočiahol a preto aj zasiahol.

65

Držanie lopty: 60% – 40%

64

Jonathan Viera si to chcel znova nasmerovať do šestnástky protivníka, ešte ďaleko pred ňou sa s loptou okolo dvojice hráčov súpera nedostal.

63

63. Jonathan Viera (LPA)

63

Žltú kartu dostáva Martín Montoya (Valencia CF).

62

Las Palmas získalo priamy kop. Ten si na starosti zobral obranca Gálvez, jeho priama a prudká strela letela vysoko nad bránu.

61

Krásny oblúčik Tana cez obrancov súpera poslal do stopercentnej šance pred Neta Jonathana Vieru, lenže brazílsky brankár sa blysol nádherným zákrokom.

60

Pred poslednou polhodinou sa zápas otočil o takmer celých 180 stupňov. Razom je to Valencia, kto musí hrať, aby si z tohto zápasu odniesla vôbec nejaké body.

59

Jairo strieľal z hranice šestnástky, z otočky nasmeroval loptu nad bránu súpera. Brankár Neto zasahovať nemusel.

58

Rýchly protiútok hráčom Las Palmas nevyšiel, pretože pri šestnástke sa celá snaha o prekvapivý nápad pretrhla.

57

Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Nacho Gil, prichádza Gonçalo Guedes.

56

Tréner Marcelino reaguje, na lavičke Valencie sa už chystá striedanie.

55

Valencia má razom obrovský problém. Nie len, že prehráva, ale dohráva zápas s desiatimi hráčmi, pretože Gabriel predviedol neuveriteľný skrat. Vôbec by sa nemohol čudovať, keby bol za tento incident ešte dodatočne potrestaný finančnou pokutou alebo stopkou na viac zápasov.

53

53. Jonathan Calleri (LPA) - 2:1

53

Tím Las Palmas práve strelil gól!
Obrovská radosť na tribúnach, posledný tím súťaže otáča skóre proti tretiemu. JONATHAN CALLERI si síce vybral stranu, kde chcel ísť aj Neto, ale uspel.

52

Gabriel Paulista absolútne nezvládol emócie! Po centri sprava do šestnástky Valencie zahral rukou, za čo dostal prvú žltú kartu a vzápätí za reči, ktorých bolo poriadne veľa a podľa výrazu Brazílčana rozhodcu na večeru nepozýval, videl aj druhú. Nasleduje pokutový kop!

51

51. Hernán Toledo (LPA)

51

Calleri a Toledo sa takmer dostali do streleckej pozícii pred mladým vápnom. Bližšie k strele mal prvý menovaný, ale Gabriel v poslednej chvíli sklzom loptu posunul.

50

Rodrigo sa pokúsil poslať kolmicu na nabiehajúceho Maksimoviča cez dvoch hráčov súpera, no neúspešne.

49

Nacho Gil zahral rohový kop podobne, ako keď Santi Mina otvoril skóre stretnutia a znova to bol tento mladý útočník, kto sa k hlavičke tlačil, ale nedostal.

48

Simon centrom sprava našiel Tanu, jeho strela otočky bola zablokovaná a následný pokus od Peňalbu mieri do náruče Neta.

47

Jonathan Viera dlhým šprintoval navážal loptu do šestnástky. Počas cesty bol určite držaný, ale hlavný rozhodca nepíska žiadny faul.

46

Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Mauricio Lemos, prichádza David Simón.

46

Začal sa druhý polčas.
Už v šiestej minúte išiel favorit do vedenia, keď sa po rohovom kope trafil Santi Mina, lenže kapitán Las Palmas Jonathan Viera vyrovnal, a tak je skóre tohto veľmi dobrého a bojovného zápasu po polčase nerozhodné.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

44

Kondogbia aj v páde udržal loptu na kopačkách hosťujúcich hráčov, Rodrigo ju ale po prihrávke na Montoyu do krídla daroval Castellanovi.

43

Gabriel Paulista dosť nevyberavo zhruba na polovici ihriska zastavil hráča súpera, čomu sa čuduje aj tréner Valencie Marcelino. Toho už prišiel napomenúť aj hlavný rozhodca duelu.

42

Center do malého vápna priniesol neprehľadnú situáciu, z nej nakoniec lepšie vyšli hráči z Baleárskych ostrovov.

41

Francis Coquelin sa presunul na krídlo, kde zabojoval a poslal loptu do veľkého vápna. Domáci odkopli na roh.

40

Päť minút do konca bojovného zápasu, v ktorom je nerozhodný výsledok zatiaľ spravodlivý.

39

Martín Montoya postupoval dopredu z vlastnej polovice, ruka ho zozadu stiahla na zem. Bývalý obranca Barcelony si ešte prosil o kartu pre súpera.

38

Znova mohla byť vo vedení Valencia. Po prihrávke Lata strieľal prakticky do prázdnej brány Rodrigo, nakoľko Chichizola vybehol proti prihrávajúcemu hráčovi. Svojho gólmana pred čiarou zastúpil Castellano.

37

Domáci hráči to aktuálne skúšajú po ich pravej strane, lenže tam bola cesta zarúbaná, a tak to treba nejako zmeniť.

36

Las Palmas sa naďalej snaží vymýšľať, ako by sa dala prekabátiť defenzíva súpera, zatiaľ čo Valencia čaká na nejaké brejky.

34

Calleri spracoval loptu už vo veľkom vápne. Na strelu to nemal, snažil sa preto na dvakrát prihrať spoluhráčom, čo cez Gabriela nešlo. Akciu ukončila strela Tanu vysoko nad.

33

Jonathan Viera nevyslal zlú strelu, pretože prekopol múr, avšak lopta spadla priamo do pripravenej náruče Brazílčana Neta.

32

Coquelin vydoloval loptu spod nôh Calleriho, pomohol si pri tom faulom. Las Palmas má teda priamy kop spred veľkého vápna Valencie.

31

Nacho Gil si pred šestnástkou súpera dlho hľadal pozíciu na strelu. Nakoniec ju síce našiel, avšak po zemi trafil slabo do miest, kde bol Chichizola.

30

Maksimovič potiahol rýchlu kontru Valencie až k šestnástke, kde počkal, kým hráči okolo neho prebehnú a až tak vystrelil, lenže trafil stred brány.

29

Maksimovič centroval z rohu veľkého vápna, našiel pozorných stopérov súpera. Následný pas z diaľky chytil Chichizola.

28

Piskot domácich fanúšikov sa ozýva na adresu hráčov Valencie, pretože najskôr Lato dlho váhal s autovým vhadzovaním a následne si hostia prihrávali na vlastnej polovici.

27

Žltú kartu dostáva Rúben Vezo (Valencia CF).

26

Nacho Gil centroval pred malé vápno, kde nie úplne najistejšie vybehol brankár Chichizola. Argentínčan aj napriek tomu v súboji uspel.

25

Rodrigo potiahol protiútok štyroch hráčov hostí proti trom súpera, lenže center Lata do druhej vlny defenzíva Las Palmas odvrátila na roh.

24

Nacho Gil sa s loptou na kopačke dlho neohrial, okamžite mu bola odobraná. Do rozohrávky domáci zapojili aj brankára Chichizolu, ten si dovolil kľučku na Rodriga.

23

Domáci hráči sa krátko po zisku lopty okamžite chystali vyraziť do ďalšej akcie, ich postup zastavil ofsajd Calleriho.

22

Jonathan Viera rozohral centrom priamy kop po faule od krajného obrancu Lata, avšak nízky pas našiel iba dobre postaveného Kondogbiu.

21

Žltú kartu dostáva Toni Lato (Valencia CF).

20

20. Jonathan Viera (LPA) - 1:1

20

Tím Las Palmas práve strelil gól!
Prepadnutie v defenzíve Valencie domáci trestajú. Center sprava sklepol pred seba útočník Calleri. Na hranicu malého vápna si nabehol kapitán JONATHAN VIERA, ktorý bol úplne sám a zakončil nechytateľne za Neta.

19

Rodrigo s Maksimovičom o loptu na krídle prišli, Las Palmas sa k nej dostal vďaka autovému vhadzovaniu.

18

Hra sa opäť usadila v strede poľa. Zápas pokračuje za perfektnej kulisy domácich fanúšikov, ktorí ako keby neriešili, čo sa deje na ihrisko. Proste fandia.

16

16. Santiago Mina (VAL)

16

Rodrigo poslal krásny pas za obranu na Santiho Minu, ktorý sa rútil sám na brankára súpera. Chichizola strelu protivníka tečoval a to zachránilo Las Palmas od inkasovania, pretože lopta opečiatkovala tyč.

15

Valencia síce vyhráva 1:0, ale sú to hráči Las Palmas, kto je v tomto zápase smerom dopredu aktívnejší. Do šancí to však nevedie.

14

Jairo sa k centru na krídle nedostal, prenechal preto loptu na Tanu. Po ňom s ňou hral Jonathan Viera, center z kopačky kapitána presný nebol.

13

Toledo si to nasmeroval po narážačke so spoluhráčom kolmo do veľkého vápna. Pred ním ale spadol, bolo to bez faulu.

12

Gabriel svojou rozohrávkou síce našiel iba hráčov súpera, avšak tí sa zo stredového kruhu smerom dopredu nedostali a Toledo na krídle dokonca fauloval.

11

K zakončeniu sa však futbalisti v žltých dresoch nedostali, lopta nakoniec opustila ihrisko na krídle a preto má Valencia aut.

10

Rýchla akcia Las Palmas po pravej strane znamená zisk rohového kopu. Domáci budú mať prvú možnosť ohroziť bránu Neta.

8

Jonathan Viera preniesol hru na pravé krídlo, kde sa k lopte síce dostal Toledo, cez Kondogbiu sa ďaleko nedostal.

7

Las Palmas po strate lopty znova vysunulo vysoký presing, ktorý donútil stopéra Gabriela odkopnúť loptu iba za postrannú čiaru.

6

6. Santiago Mina (VAL) - 0:1

6

Valencia dala gól!
SANTI MINA hlavičkoval po prvom rohovom kope k žrdi, Chichizola ešte vyrazil na ďalší, lenže po tom tento mladík svoju druhú veľkú šancu v stretnutí zakončil hlavou v malom vápne nechytateľne.

5

Santi Mina prudkou strelou trafil iba múr. Dostal sa aj k dorážke, tá je zrazená na rohový kop, prvý v stretnutí.

4

Nacho Gil spadol ani nie meter pred šestnástkou Las Palmas, Valencia tak bude mať dosť zaujímavý priamy kop.

3

Faul v strede poľa síce znamenal, že pri lopte ostali hostia, ale tí o ňu veľmi rýchlo prišli. Avšak, dobre zapracoval Coquelin, do šance ho nepustil fakt, že prešiel poza postrannú čiaru.

2

Valencia získala loptu v strede poľa, vysoký presing hráčov domáceho tímu to ale hosťom robí veľmi nepríjemné.

1

Las Palmas malo na domácom štadióne výkop zápasu a tím hnaný podporou fanúšikov určite bude chcieť získať nejaké potrebné body, aj keď to bude veľmi ťažké.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

UD Las Palmas: Chichizola – Navarro, Lemos, Gálvez, D. Castellano – Tana, Peňalba, Viera (C) – Toledo, Calleri, Jairo.
Náhradníci: Lizoain – David García, Simón, Halilović, V. Gómez, J. Castellano, Expósito.

Valencia CF: Neto – Montoya, Gabriel, Vezo, Lato – Nemanja Maksimović, Coquelin, Kondogbia, Gil – S. Mina, Rodrigo (C).
Náhradníci: Doménech – Vidal, Garay, Guedes, Pereira, Vietto, Zaza..
UD Las Palmas

Najhorší tím súťaže potrebuje čo najskôr získavať body, pretože sa môže dostať do ešte väčších problémov, ako tomu je teraz. Na dvadsiatom mieste tabuľky má tím z Baleárskych ostrovov len jedenásť bodov, k čomu prispeli tri víťazstvá (najnižší počet v lige) a dve remízy. Las Palmas navyše prehral až štrnásťkrát, čo je spoločne s Málagou najhoršia bilancia. Navyše, viac gólov (46), ako tento tím, nedostal nik. Palmas má zároveň aj druhú najhoršiu ofenzívu (14). Klub ešte ako tak drží potentná trojica Loïc Rémy (5), Jonathan Calleri (4) a Jonathan Viera (3). Na prestupovom trhu sa tím snaží posilniť, zatiaľ dorazili Alejandro Gálvez, Jairo, Mateo García a Gabriel Peñalba. Hosťovanie skončilo Vitolovi.

Valencia CF

Trinásť kôl Valencia nepoznala trpkosť prehry, v následných štyroch ale "netopiere" prehrali až trikrát a to postupne s Getafe, Eibarom a Villarrealom. Tréner Marcelino však svoj tím dal znova dokopy a aj preto prišli výhry nad Gironou a La Coruňou. To znamená, že tím z východu krajiny sa drží so ziskom 40 bodov na veľmi peknom treťom mieste. Na druhé Atlético navyše stráca body iba dva, pred štvrtým Realom má náskok ôsmich. Najlepším strelcom vo všetkých súťažiach je Rodrigo, strelil tucet gólov. Zaza ich má desať. V januári do tímu z Arsenalu natrvalo pribudol záložník Francis Coquelin, z Atlética zas hosťuje Luciano Vietto. Opačným smerom sa porúčali Fabián Orellana, Robert Ibañez a Rafal Mir.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

UD Las Palmas – Valencia CF

2:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 20. Viera, 53. Calleri (pen.) – 6. S. Mina

Karty:   73. Peňalba (LPA), 76. Halilović (LPA) – 21. Lato (VAL), 27. Vezo (VAL), 63. Montoya (VAL), 71. Zaza (VAL), 72. Neto (VAL), 90+3. Coquelin (VAL)   52. Gabriel (VAL), 87. Vezo (VAL)

UD Las Palmas: Chichizola – Navarro, Lemos (46. Simón), Gálvez, D. Castellano – Tana, Peňalba (80. J. Castellano), Viera (C) – Toledo, Calleri, Jairo (76. Halilović).
Náhradníci: Lizoain – David García, Simón, Halilović, V. Gómez, J. Castellano, Expósito.

Valencia CF: Neto – Montoya, Gabriel, Vezo, Lato – Nemanja Maksimović, Coquelin, Kondogbia, Gil (57. Guedes) – S. Mina (74. Zaza), Rodrigo (C) (68. Vietto).
Náhradníci: Doménech – Vidal, Garay, Guedes, Pereira, Vietto, Zaza.