Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Borussia Mönchengladbach – FC Augsburg

2:0

koniec (1:0)

20.01.2018, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • 19. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Tipsport: 2.24 3.48 3.44

Borussia Mönchengladbach využila výhodu domáceho prostredia a zaznamenala prvé víťazstvo v tomto kalendárnom roku. Domáci futbalisti skórovali už v desiatej minúte po hlavičke Matthiasa Gintera a potom si strážili tesné vedenie. Augsburg musel v závere otvoriť hru, no doplatil na to, keď sa presadil presnou strelou Thorgan Hazard. (17:24:43)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Mickaël Cuisance vyskúšal šťastie v závere duelu. Mladý záložník vystrelil spoza šestnástky nad brvno hosťujúcej brány.

90+2

Nadstavujú sa ešte tri minúty, no jedna už uplynula. Domáci futbalisti kráčajú za trojbodovým víťazstvom.

90+1

Dieter Hecking urobil posledné striedanie už v nadstavenom čase. Lars Stindl si užil potlesk domácich fanúšikov, vymenil ho Vincenzo Grifo.

90

90. Thorgan Hazard (MNC) - 2:0

90

Mönchengladbach dal gól! Je rozhodnuté. THORGAN HAZARD mohol v brejkovej situácii prihrávať dvom spoluhráčom, ale zvolil strelu z hranice pokutového územia a umiestnil loptu presne k žrdi.

89

Raphael Framberger odcentroval z pravého krídla len na hráča v čierno-bielom, ktorý loptu odpratal do bezpečia.

88

Jannik Vestergaard rozohral priamy kop z vyše tridsiatich metrov. Domáci stopér vyslal presnú strelu na Hitza, ktorý loptu schoval v rukaviciach.

87

Augsburg postupne získal prevahu v štatistike držania lopty. Hostia sú v závere duelu aktívnejší, no nemajú výraznejšie šance.

85

Domáci tréner druhýkrát v zápase striedal. Z ihriska pomaličky odkráčal Raffael, namiesto neho nastúpil Tony Jantschke.

84

Daniel Baier vypálil spoza šestnástky, keď získal odrazenú loptu. Domáci jeho pokus zrazili na rohový kop.

83

Jonathan Schmid skákal do vzduchu v pokutovom území, no zbytočne. Hosťujúci záložník nebol dostatočne vysoký.

82

Bavori zbytočne špekulujú v okolí súperovej šestnástky. Volia zbytočné prihrávky a váhajú so zakončením.

81

Do konca riadneho hracieho času zostáva necelých desať minút. Augsburgu sa postupne zmenšuje priestor na vyrovnanie. Navyše sa musí vysporiadať s podmočeným trávnikom.

79

Nico Elvedi odkopol loptu iba priamo na nohu voľného Sergia Córdovu. Striedajúci futbalista pravačkou minul bránu.

78

Raffael čakal voľný na hranici šestnástky, Denis Zakaria mu už posúval loptu na strelu, ale v poslednej chvíli do toho vstúpil obranca Augsburgu.

77

Hostia sa domáhali rohového kopu, ale Yann Sommer zachytil loptu ešte pred čiarou. Borussia môže vyraziť dopredu.

75

Posledné striedanie v tábore hostí. Ku Ča-čchol prenechal miesto Sergiovi Córdovovi. Domáci tréner stiahol Patricka Herrmanna, ktorého nahradil Jonas Hofmann.

74

Pri aktuálnom pohľade na ostatné výsledky tohto kola by sa Borussia dostala na štvrtú priečku tabuľky a na druhé Lipsko by strácala jediný bod.

73

Caiuby prežil tento atak bez ujmy. Vďačiť za to môže aj svojmu afru, ktoré nosí na hlavu. Preto si zo súboja neodniesol krvavú ranu.

72

Caiuby zostal ležať na trávniku, pretože ho v nenápadnom súboji trafil priamo do hlavy kopačkou Jannik Vestergaard.

71

Ku Ča-čchol nemal veľa času na streľbu, takže sa oprel do lopty bez prípravy. Kórejský útočník však mieril nad brvno.

70

Jeffrey Gouweleeuw vyskúšal ďalekonosnú krížnu strelu, ktorá mohla byť aj prihrávkou pred bránu. Michael Gregoritsch nedokázal na jeho výzvu reagovať a loptu netečoval do siete.

69

Tutovka domáceho tímu. Thorgan Hazard stál osamotený na bielom bode, mohol loptu napáliť do siete, ale zakončoval z prvej a trafil iba hráča pred sebou.

68

Augsburg využil odrazenú loptu a dostal sa do šance. Presný center naprieč celou šestnástkou našiel Caiubyho, no jeho volej nesmeroval na bránu.

67

Thorgan Hazard nevyužil nádejnú pozíciu na zakončenie. Belgický ofenzívny futbalista strieľal z hranice šestnástky vedľa ľavej žrde.

66

Dieter Hecking stále vyčkáva s prvým striedaním v dnešnom stretnutí. Zápas sa pomaly dostáva do záverečnej štvrtiny.

64

Jeffrey Gouweleeuw takmer prišiel o loptu v súboji s Larsom Stindlom, domáci záložník si však pomohol faulom a uľahčil súperovi prácu.

63

Augsburg v ostatných minútach prebral iniciatívu a čoraz viac sa tlačí pred bránu Sommera. Domáci na to budú musieť zareagovať.

61

Rani Khedira mohol strieľať z hranice šestnástky, ale zvolil ešte jednu prihrávku navyše na spoluhráča otočeného chrbtom k bráne.

60

Caiuby dobre odcentroval z pravej strany do pokutového územia. Yann Sommer však vyskočil do vzduchu a loptu schoval v rukaviciach.

59

Jeffrey Gouweleeuw sa nepretlačil do zakončenia v predbránkovom priestore. Oprel sa o Denisa Zakariu a spadol na trávnik.

58

Jannik Vestergaard bol v sklze o niečo neskôr, ako potreboval. Domáci stopér nedovolene zastavil Ku Ča-čchola, takže Augsburg rozohrá štandardku.

57

Lars Stindl tentoraz lepšie hľadal v šestnástke Thorgana Hazarda, ktorému chýbalo k zakončeniu do prázdnej brány pár centimetrov.

56

Lars Stindl očakával, že jeho spoluhráč Mickaël Cuisance si nabieha do pokutového územia, no nebolo to tak. Domáci stratili loptu.

54

Momentálne sledujeme slabšiu pasáž hry. Akcie oboch tímov stroskotávajú v strede poľa alebo na nepresných finálnych prihrávkach.

51

Jonathan Schmid nezvládol center z pravej strany. Lopta putovala od jeho pravačky mimo hracej plochy.

50

Augsburgu sa otvoril priestor na rýchly protiútok. Po pravom krídle potiahol loptu Raphael Framberger, ale poslal ju len do náručia Yanna Sommera.

49

Na opačnom konci ihriska našla lopta v pokutovom území Ku Ča-čchola, ktorý bol tiesnený a minul bránu Borussie.

48

Po priamom kope nasledoval rohový. Centrovaná lopta našla voľného Jannika Vestergaarda, ktorého hlavička putovala nad brvno.

47

Domáci futbalisti mali hneď v úvode druhého dejstva výhodu priameho kopu. Mickaël Cuisance trafil iba hráčov v múre.

46

Hosťujúci tréner urobil cez prestávku až dve zmeny. Z ihriska odišli Daniel Opare a Alfred Finnbogason, namiesto nich prišli Raphael Framberger a Jonathan Schmid.

46

Začal sa druhý polčas.
Všetko podstatné sa dialo po rohových kopoch. Zo štandardky otvoril skóre v desiatej minúte Matthias Ginter, na opačnej strane mohol dvakrát odpovedať po rohoch Jeffrey Gouweleeuw. Domácich pri odchode do šatní mrzí situácia, keď Daniel Baier zahral rukou v šestnástke a Borussia mohla kopať penaltu. Hlavná rozhodkyňa ju napokon odmietla.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Bibiana Steihausová pridala nad rámec riadneho hracieho času ešte jednu minútu.

45

Alfred Finnbogason dlho váhal s prihrávkou, napokon loptu posunul na hranicu šestnástky Danielovi Baierovi, ktorému strela vôbec nevyšla.

44

Lopty sa ešte dotkol Marwin Hitz, takže nasledoval rohový kop. Po jeho realizácii nepresne zakončoval Patrick Herrmann.

43

Borussia rýchlo zaútočila do otvorenej obrany. Raffael si pripravil pozíciu vo vnútri pokutového územia, ale ľavačkou napol iba bočnú sieť.

42

Záver úvodného dejstva je opatrný. Najmä domáci si dávajú vzadu pozor, aby neprišli o tesný náskok.

41

Oba tímy dnes majú kvalitné štandardky. Jediný gól padol po rohovom kope, keď presne hlavičkoval Matthias Ginter. Na opačnej strane bol dvakrát blízko vyrovnania po rohoch Jeffrey Gouweleeuw.

40

40. Dvojitá ruka v šestnástke

40

Lars Stindl vnikol do pokutového územia a prihrával pod seba voľnému Thorganovi Hazardovi. Loptu chcel získať Daniel Baier, no dvakrát sa jej dotkol rukou. Hlavná rozhodkyňa aj po konzultácii s videom nenariadila penaltu.

38

Veľká šanca hostí. Augsburg zase pohrozil po rohovom kope, keď zostal na päťke úplne voľný Jeffrey Gouweleeuw a zblízka prestrelil.

37

Philipp Max nedokázal odcentrovať z ľavej strany, pretože ho zblokoval Oscar Wendt. Nasleduje rohový kop FC Augsburg.

36

Caiuby získal odrazenú loptu mimo šestnástky, už si ju pripravoval na strelu, ale domáci v poslednej chvíli zasiahli.

34

Marwin Hitz predviedol vynikajúci zákrok po rohovom kope. Hlavičkou ho preveril stopér domácich Jannik Vestergaard.

33

Denis Zakaria takmer prekonal trojicu obrancov v červeno-bielom. Na hranici šestnástky ho však defenzíva hostí zastavila a odkopla loptu na roh.

32

Marwin Hitz nemal problémy s ďalšou centrovanou loptou, pretože v jeho blízkosti nikto nebol. Gólman hostí ihneď založil novú akciu svojho tímu.

30

Po faule nasledovala štandardka. Lopta letela do nebezpečného priestoru pred bránu, ale odtiaľ ju odpratal Ku Ča-čchol.

29

Hlavná rozhodkyňa vytiahla prvú žltú kartu v dnešnom stretnutí. Dôvodom bol zákrok Daniela Opareho, ktorý po chybnej malej domov ťahal za ruku Raffaela. Domáci si pýtali dokonca červenú, pretože brazílsky futbalista mohol pokračovať v samostatnom nájazde na bránu.

28

Michael Gregoritsch vybojoval pre svoj tím rohový kop, po ktorom sa mohlo zmeniť skóre. Zblízka nebezpečne hlavičkoval Jeffrey Gouweleeuw, ktorého vychytal Yann Sommer.

27

Caiuby založil rýchly protiútok hostí a prihral na práve krídlo. Odtiaľ zamieril do pokutového územia Michael Gregoritsch, ktorý sa nedostal cez Vestergaarda.

25

Alfred Finnbogason vnikol do pokutového územia, kde si urobil priestor na zakončenie, ale pravačkou minul priestor medzi troma žrďami.

24

Futbalisti Borussie dostali po strele Hazarda výhodu rohového kopu. Štandardnú situáciu však nevyriešili podľa predstáv.

23

Thorgan Hazard získal loptu po ubránenej štandardke a ihneď vyrazil dopredu. Dostal sa až dovnútra pokutového územia Augsburgu, no odtiaľ nemieril presne.

22

Denis Zakaria zastavil prenikajúceho Opareho iba za cenu faulu. Domáci futbalisti sa budú musieť brániť štandardke Augsburgu.

21

Marwin Hitz úspešne zlikvidoval center zo štandardky domácich. Loptu stiahol do náručia a posunul ju spoluhráčom.

20

Tentoraz zaútočili domáci futbalisti. Nico Elvedi sa pokúšal nájsť spoluhráča prudkou prihrávkou z pravého krídla, ale neuspel.

18

Rani Khedira a Daniel Baier kombinovali v strede poľa, ale váhali s odvážnejšou prihrávkou a volili riešenie na istotu.

17

Hostia po inkasovanom góle zvyšujú aktivitu a tlačia sa dopredu. Ich útočná snaha však neprináša šance.

14

Daniel Opare si robil miesto na pravom krídle, ale lopta mu ušla tesne za čiaru, takže Yann Sommer bude vykopávať od vlastnej brány.

13

Michael Gregoritsch sa oprel do lopty z ľavého rohu pokutového územia, ale strieľal katastrofálne. Po jeho pokuse majú domáci výhodu vhadzovania.

11

Hostia chceli rýchlo odpovedať. Ku Ča-čchol sa snažil o hlavičku zvnútra šestnástky, ktorá však nesmerovala do priestoru brány.

10

10. Matthias Ginter (MNC) - 1:0

10

Mönchengladbach dal gól! Domáci zaslúžene otvorili skóre. Thorgan Hazard rozohral rohový kop, center posadil na hlavu MATTHIASA GINTERA a ten umiestnil loptu presne k žrdi.

9

Mickaël Cuisance zase vystrelil spoza šestnástky. Vo výbornej pozícii mu nikto nebránil v zakončení, a tak preveril Marwina Hitza, ktorý loptu vyrazil na roh.

8

Borussia zatiaľ vládne na trávniku. Domáci hráči kontrolujú loptu, neustále tvoria hru a narážajú na pozornú defenzívu súpera.

7

Domáci futbalisti dlho váhali so zakončením. Ponúkali sa v streľbe a napokon vypálil Mickaël Cuisance, ktorý netrafil bránu.

6

Patrick Herrmann si nabiehal na hrot útoku, kde ho hľadal dlhý nákop od spoluhráča. Loptu však stiahol zo vzduchu Marwin Hitz.

5

Nico Elvedi nevyužil voľný priestor na pravom krídle. Jeho center do pokutového územia vyriešila defenzíva hostí.

4

V zostave domáceho tímu stále absentuje slovenský mládežnícky, ale už aj seniorský reprezentant László Bénes, ktorého trápi zranenie. V najbližších týždňoch by sa však mal vrátiť do súťažného diania.

3

Borussia nevyužila prvý rohový kop v dnešnom stretnutí. Centrovaná lopta smerovala na prednú žrď, kde si ju postrážil Marwin Hitz.

2

Dnešný duel vedie Bibiana Steihausová. Nemecká hlavná rozhodkyňa v tejto sezóne dostáva príležitosť medzi mužmi.

1

Úvodný výkop mali na starosti hostia. Augsburg nastúpil v červeno-bielej kombinácii, domáca Borussia zvolila čierno-biele dresy.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Cuisance, Zakaria, T. Hazard – Stindl (C), Raffael.
Náhradníci: Sippel – Drmić, Villalba, J. Hofmann, Jantschke, Grifo, Mayer.

FC Augsburg: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) – Ku Ča-čchol, Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason.
Náhradníci: Luthe – Heller, Morávek, Schmid, Córdova, Framberger, Danso.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 19. kola Bundesligy medzi Borussiou Mönchengladbach a Ausburgom. Nemecká najvyššia futbalová súťaž sa po vianočnej prestávke prehupla do druhej polovice a pokračuje ďalšími zaujímavými duelmi.

Borussia Mönchengladbach figuruje na priebežnej šiestej pozícii, ale stále môže reálne pomýšľať na druhú priečku za suverénnym Bayernom Mníchov. O miesta zaručujúce postup do Ligy majstrov je však v Nemecku boj, pretože tímy zoradené od druhej po jedenástu pozíciu delí len niekoľko bodov. V doterajšom vyrovnanom priebehu sezóny získala Borussia 28 bodov v 18 dueloch a má mierne negatívne skóre 28:30. Futbalisti z oblasti Severného Porýnia-Vestfálska navyše hľadajú optimálnu formu, keď z ostatných piatich ligových vystúpení vydolovali jediné víťazstvo. Na domácej pôde zdolali Hamburg, no okrem toho trikrát prehrali a raz remizovali. Tesne pred Vianocami dokonca vypadli aj z Nemeckého pohára.

FC Augsburg sa nachádza len tesne za svojim dnešným súperom. V 18 kolách nazbieral 27 bodov s pozitívnym skóre 28:23 a dýcha na chrbát najbohatším nemeckým celkom. Bavori prekvapivo rýchlo opustili pohárový pavúk už v polovici augusta a odvtedy sa sústredia výlučne na domácu najvyššiu súťaž. Pred takmer mesačnou ligovou prestávkou na prelome rokov zaznamenali výsledkovú stagnáciu, keď iba remizovali s Herthou aj Freiburgom a nestačili na Schalke. V prvom januárovom súboji proti Hamburgu však zvíťazili najtesnejším rozdielom 1:0 a sú len jediný bod za miestami, ktoré im zabezpečia účasť v Európskej lige či Lige majstrov.

Vzájomné zápasy Borussie a Augsburgu priniesli v poslednom období veľmi vyrovnaný priebeh. Až v troch zo štyroch meraní síl sa zrodila remíza. Rovnako tak v druhom kole aktuálneho ročníka. Vtedy si tímy podelili body po výsledku 2:2.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

Borussia Mönchengladbach – FC Augsburg

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 10. Ginter, 90. T. Hazard

Karty:   29. Opare (AUG)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:10. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:10.

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann (75. J. Hofmann), Cuisance, Zakaria, T. Hazard – Stindl (C) (90+1. Grifo), Raffael (85. Jantschke).
Náhradníci: Sippel – Drmić, Villalba, J. Hofmann, Jantschke, Grifo, Mayer.

FC Augsburg: Hitz – Opare (46. Framberger), Gouweleeuw, Hinteregger, Max – R. Khedira, Baier (C) – Ku Ča-čchol (75. Córdova), Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason (46. Schmid).
Náhradníci: Luthe – Heller, Morávek, Schmid, Córdova, Framberger, Danso.