Menu

Futbal

Prípravný zápas

MŠK Žilina – FC Baník Ostrava

2:0

koniec (1:0)

20.01.2018, 12:05 • Pod Dubňom, Žilina • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Tipsport: 1.93 3.68 3.16

Žilinčania dosiahli víťazstvo 2:0 v súboji proti účastníkovi českej najvyššej súťaže z Ostravy. Baník kládol väčší odpor v prvom dejstve, v ktorom mal niekoľko šancí na prekonanie Volešáka. Napriek tomu neskóroval a dostal gól z kopačky Mráza. Šošoni takisto viackrát pohrozili v úvodnej polovici, no druhý presný zásah pridali až po zmene strán, keď sa presadil Diaz. (13:56:28)

90

Koniec zápasu.

89

Plynú posledné sekundy stretnutia. Žilinčania držia loptu na útočnej polovici a snažia sa ešte niečo vymyslieť.

87

Hlavný rozhodca Vachan vytiahol druhú žltú kartu v zápase. Ostravský zadák Jakub Pokorný prehral osobný súboj a pomáhal si ťahaním za dres.

86

Brankár Lapeš musel ísť vo vzduchu, keď likvidoval center z pravého krídla. Proti presile hráčov Žiliny však uspel.

85

Do konca stretnutia zostáva posledných päť minút. Domáci futbalisti si stále kontrolujú náskok a kráčajú za víťazstvom.

83

Ešte pred striedaniami mali domáci futbalisti príležitosť na zmenu skóre. Miroslav Káčer potiahol rýchly brejk, dostal sa s loptou na hranicu šestnástky a potom mohol prihrávať voľnému Lačnému. Chýbala mu však presnosť.

82

Evidujeme dve striedania na strane domácich. Z ihriska odišli Holúbek a Škvarka, ktorých vymenili Sluka s Boženíkom.

81

S blížiacim sa záverečným hvizdom sledujeme čoraz menej zaujímavých momentov. Najmä hostia pôsobia odovzdane.

80

Dávid Hancko skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho prudký pokus smeroval vysoko nad bránu.

79

Aleš Mandous musel vybehnúť vysoko z brány, pretože lopta zostala stáť pred šestnástkou Žiliny a bežal za ňou útočník Baníka.

77

Útočná akcia hostí bola zastavená. Rozhodcovia sa zhodli, že hráč Ostravy na hrote stál v tesnom ofsajde.

76

Futbalisti MŠK si strážia dvojgólový náskok a v druhom polčase súperovi veľa nedovolili. Pre slovenského majstra to môže byť prvé víťazstvo v zimnej príprave.

74

Adrián Guľa urobil ďalšie striedanie. Z ihriska odišiel český zadák Filip Kaša, ktorého nahradil mladík Matej Moško.

73

Mladý brankár Lapeš neudržal loptu po strele z diaľky a tá mu vypadla pred dorážajúceho hráča Žiliny. Na dvakrát ju však skrotil v náručí.

72

Ďalšia zaujímavá kombinácia na strane domácich. Prudký center z pravého krídla však preletel ponad hlavu Miloša Lačného.

70

70. DIAZ - 2:0

70

Žilina dala gól! Domácim vyšla pekná kombinačná akcia. Po Holúbkovom centri síce Škvarka nemohol strieľať, ale ešte prihral voľnému IVANOVI DIAZOVI, ktorý loptu prepasíroval do siete.

68

Aleš Mandous predviedol istý zákrok po centri z pravého krídla. Loptu vyboxoval ďaleko od vlastného pokutového územia.

67

Zápas sa prehupol do záverečnej štvrtiny. Stále platí stav 1:0, ktorý zaradil už v ôsmej minúte Samuel Mráz. Žilinský útočník aktuálne nefiguruje na hracej ploche.

64

Zaujímavosťou je, že tréner hostí poslal do hry späť Tomáša Mičolu, ktorý cez prestávku opustil trávnik.

63

Striedanie na oboch stranách. V domácom tábore zišli z ihriska Kristián Vallo a Samuel Mráz, nahradili ich Miloš Lačný a Juraj Chvátal. V drese Baníka sa vymenili brankári, Bártu vystriedal Lapeš.

61

Šošoni nevyužili ďalšiu gólovku. Miroslav Káčer zostal nepokrytý v pokutovom území, prijal kvalitnú prihrávku a jeho pokus sa zastavil na brvne.

60

Lukáš Jánošík zahodil tutovku. Žilinský útočník prešprintoval posledného brániaceho hráča, položil si aj gólmana Bártu, ale z uhla trafil iba bočnú sieť.

59

Ďalšia ofenzíva akcia hosťujúceho celku sa skončila nepresným centrom z ľavého krídelného priestoru. Nasleduje výkop Mandousa.

58

Rýchly Dame Diop dostával kolmicu na hrot útoku, ale mal proti sebe dvoch brániciach Žilinčanov, ktorí ho napokon nepustili k lopte.

55

V Žiline vyšlo slniečko. Napriek tomu, že je momentálne január, podmienky sú veľmi príjemné a hráči sa nemôžu na nič sťažovať.

54

Veľká príležitosť na strane hostí. Po kvalitnom centri z pravej strany prišlo zakončenie Hrubého zvnútra šestnástky, ktoré však nesmerovalo do siete.

53

Možno aj vplyvom viacerých zmien sa oba tímy len hľadajú. Vidíme množstvo nepresností a brankári sú bez práce.

51

Žilinčania takisto rýchlo prichádzajú o loptu na útočnej polovici. Na vine bola nepresná prihrávka, ktorá smerovala mimo hracej plochy.

50

Futbalisti z Ostravy sa domáhali autového vhadzovania v blízkosti žilinskej brány, ale napokon im bola odobraná lopta.

49

Baník dnes vysúva svojich hráčov veľmi vysoko, aby napádali rozohrávku domácich. Žilinčania boli teraz donútení k chybe.

47

Hosťujúci tréner bol ešte aktívnejší. Do druhého dejstva vyslal túto zostavu: Bárta – Breda, Ouro, Pokorný, Fleišman – Jirásek – Sus, Hrubý, de Azevedo, Granečný – Diop.

46

Adrián Guľa urobil cez prestávku tri zmeny. Z ihriska stiahol Králika, Polievku a Volešáka. Do hry poslal Hancka, Pečovského a Mandousa.

46

Začal sa druhý polčas.
MŠK Žilina vedie po prvej polovici stretnutia nad Baníkom Ostrava najtesnejším rozdielom 1:0 vďaka presnému zásahu Samuela Mráza z ôsmej minúty. Odvtedy sa skóre nemenilo, no oba tímy mali viacero nádejných príležitostí, ktoré mohli zmeniť tento stav.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Škvarka rozohral rohový kop, po jeho centri sa lopta odrazila mimo šestnástky na nohu voľného Diaza, ktorého zrazená strela skončila v náručí Bártu.

43

Žilinčania dosiahli druhý gól v dnešnom stretnutí, ale radovali sa zbytočne. Lukáš Jánošík predviedol úspešný slalom pomedzi viacerých súperov, po jeho strele sa lopta odrazila k voľnému Mrázovi, no ten zakončoval z tesného ofsajdu.

42

De Azevedo potiahol rýchly protiútok Ostravy, prihral na pravé krídlo, ale odtiaľ neprišiel adekvátny center, ktorý by preveril obranu Žiliny.

40

Do konca úvodného polčasu zostáva posledných päť minút. Hrá sa vo výbornom tempe, oba tímy sú kreatívne, a tak vidíme veľa príležitostí.

39

Kaša podporil ofenzívu MŠK Žilina, ale stratil loptu na útočnej polovici. Mal však šťastie, že hosťom nevyšiel pokus o kolmicu na pripraveného de Azeveda.

37

Na opačnej strane prišla rýchla odpoveď Baníka Ostrava. Poznar potiahol loptu po ľavom krídle, presne odcentroval do šestnástky a Volešák podržal svoj tím po nebezpečnej strele.

36

Domáci futbalisti vybehli do rýchleho protiútoku. V situácii troch proti trom však zbytočne špekukovali a nedostali sa do zakončenia.

34

Hneď vzápätí prišla ďalšia veľká šanca Žiliny. Samuel Mráz zakončoval do poloodkrytej brány, ale v poslednej chvíli mu zobral gól obranca Baníka, ktorý loptu vykopol z čiary.

33

Kristián Vallo si narazil loptu so spoluhráčom na krídle. Potiahol si ju až na hranicu šestnástky a technickou strelou roztriasol brvno.

32

Faulovaným mužom bol napokon Dame Diop. Zaujímavosťou je, že Filipa Kaša prišiel do MŠK Žilina práve z Baníka Ostrava.

31

Hlavný rozhodca musel vytiahnuť žltú kartu. Filip Kaša zložil súpera v strede poľa veľmi ostrým zákrokom a hráč tmavej pleti v tábore hostí musí byť ošetrený.

30

Po úvodnej polhodine vyhráva Žilina najtesnejším rozdielom, ale o niečo futbalovejším dojmom spôsobia hostia z Ostravy, ktorým sa nedarí v koncovke.

29

29. Mráz (ZIL)

29

Domáci futbalisti teraz zahodili nemožné. Po Bártovom zákroku zostala lopta stáť pred odkrytou sieťou, ale dorážka Samuela Mráza nečakane minula cieľ.

28

Hosťujúci brankár Bárta vybehol mimo šestnástky a nemal voľného spoluhráča. Preto zvolil odkop mimo hracej plochy.

27

Momentálne sledujeme zaujímavý futbal, útoky sa striedajú na oboch stranách. Hráči však zlyhávajú vo finálnej fáze akcií.

26

Nízky de Azevedo takmer prekvapil žilinskú obranu. Z krídla si nabehol až do šestnástky, ale jeho hlavička v páde nemala potrebnú presnosť.

24

Šanca sa zrodila aj na opačnej strane ihriska. Žiline vyšiel rýchly protiútok, v šestnástke sa dostal k lopte Samuel Mráz, jeho koncovka však nebola vôbec presná.

23

Baník mohol vyrovnať. Za žilinskou obranou zostal voľný ostravský útočník Poznar. Oprel sa do lopty z hranice šestnástky, ale Miloš Volešák úspešne zasiahol.

22

Miloš Volešák úspešne zasahoval po zakončení zvnútra šestnástky. Jeden z hráčov Baníka strieľal zblízka iba do žilinského gólmana.

21

De Azevedo našiel centrom od rohovej zástavky na zadnej žrdi postaveného hráča v červenom, no toho zastavila obrana Žiliny.

19

Bárta našiel dlhým výkopom voľného kolegu v strede poľa, no ten si nedokázal spracovať loptu a daroval Žiline autové vhadzovanie.

18

Futbalisti Baníka vysoko napádajú rozohrávku domáceho tímu. Žilinčania si však veria v kombinácii a zatiaľ nerobia chyby ani pod tlakom.

17

De Azevedo kvalitne odcentroval z ľavej strany, našiel v pokutovom území voľného spoluhráča, ale jeho volej smeroval vysoko nad bránu.

16

Šošoni takmer ohrozili ostravskú bránu strelou z priameho kopu. Technický pokus z približne dvadsiatich metrov dopadol tesne vedľa určeného cieľa.

14

Žilinčania po úspešne ubránenom rohovom kope vybehli do rýchleho brejku a takisto dostali k dispozícii roh. Ani oni ho však nevyužili.

13

Nasledoval rohový kop Baníka Ostrava. Defenzíva žilinského celku však zase dobre pracovala a domáci mohli dokonca rýchlo zaútočiť.

12

De Azevedo rozohrával štandardku hostí. Jeho center sa však nedostal ani do šestnástky Žiliny. Domáci loptu odvrátili do bezpečia.

11

Baník po dobrom úvode trochu prenechal iniciatívu futbalistom Žiliny. Domáci vďaka tomu dokázali otvoriť skóre.

9

Ostravčania urobili chybu v rozohrávke v strede poľa. Loptu získali domáci futbalisti a vybehli do protiútoku. Strela z diaľky skončila v náručí Bártu.

8

8. MRÁZ - 1:0

8

Žilina dala gól! Domáci futbalisti otvárajú skóre. SAMUEL MRÁZ využil presný center do pokutového územia a hlavou umiestnil loptu do horného rohu brány. Bárta sa iba prizeral.

7

Žilinčania sa výborne dostali spod tlaku napádajúcich hráčov, prostredníctvom niekoľkých prihrávok na jeden dotyk prečíslili súpera, ale strela spoza šestnástky bola zblokovaná.

5

Baník Ostrava nezužitkoval priamy kop z takmer tridsiatich metrov. Pokus o ďalekonosnú strelu nebol úspešný.

4

V Žiline je dostatok snehu, no na umelom trávniku ho nevidieť. Hracia plocha je pripravená vzhľadom na dané ročné obdobie výborne.

3

Do Žiliny zavítala aj skupinka fanúšikov Baníka Ostrava, ktorá teraz dáva o sebe vedieť. Domáci priaznivci sú zatiaľ ticho.

2

Baník pohrozil hneď v úvodnej minúte. Jeden z hosťujúcich futbalistov nebezpečne zakončoval zvnútra šestnástky, no lopta mu nesadla ideálne na kopačku.

1

Hlavný rozhodca fúkol do píšťalky. Futbalisti Baníka Ostrava mali na starosti výkop a začínajú úvodnú útočnú akciu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Na trávniku vidíme aj hráčov oboch celkov. Kapitáni sa ešte pozdravili v stredovom kruhu. Zápas sa môže o chvíľu začať.
V Žiline je všetko pripravené na úvodný výkop, chýbajú však hráči oboch klubov. Na striedačky sa pomaly trúsia členovia realizačného tímu.
Príjemný dobrý deň zo zasneženej Žiliny, vitajte pri sledovaní on-line prenosu z prípravného futbalového zápasu, v ktorom si svoje sily zmerajú MŠK Žilina a FC Baník Ostrava. Zápas sa začne o 12:00, my si ešte predtým v krátkosti predstavíme oboch súperov.

Pre Žilinu je dnešný zápas druhým prípravným v poradí. V tom prvom Šošoni remizovali pred týždňom na domácej pôde s FK Pohronie 0:0. Káder MŠK pred prípravou opustil obranca Róbert Mazáň, ktorý prestúpil do španielskej Celty Vigo. Do tímu naopak pribudol František Kubík, ktorému sa v Slovane Bratislava skončila zmluva. Vedenie MŠK oznámilo i očakávanú výmenu hráčov zo stredu poľa, ktorá by sa mala udiať v najbližšom čase. Šepká sa o odchode Eugeniua Cociuca.

Baník Ostrava nepricestuje do Žiliny v kompletnej zostave. Zverenci Radima Kučeru majú menšie zdravotné problémy, preto v zostave budú chýbať Martin Šindelář, Lukáš Pazdera, Martin Šustr a chorý Viktor Budinský. Kouč hostí sa v dnešnom zápase rovnako rozhodol šetriť skúseného Milana Baroša. Naopak, premiéru v drese Baníka by mal v zápase proti Žiline zaznamenať dvadsaťročný reprezentant Toga, stopér Hakim Ouro-Sama.

Zápas sa začína o 12:00, z miesta komentátora sa na vás teší Tomáš Lengyel.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

MŠK Žilina – FC Baník Ostrava

2:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 8. Mráz, 70. Diaz

Karty:   31. Kaša (ZIL) – 87. Pokorný (OVA)

MŠK Žilina: Volešák (46. Mandous) – Vallo (63. Vallo), Kaša (74. Moško), Králik (46. Hancko), Holúbek (82. Sluka) – Káčer, Diaz, Škvarka (C) (82. Boženík) – Jánošík, Mráz (63. Lačný), Polievka (46. Pečovský)
Náhradníci: Mandous – Moško, Sluka, Pečovský, Hancko, Jankauskas, Boženík, Chvátal, Lačný.

FC Baník Ostrava: Bárta (63. Lapeš) – Breda, Ouro, Psyché (46. Pokorný), Fleišman (C) – Hlinka (46. Jirásek) – Mičola (46. Sus), Fillo (46. Hrubý), Diop, de Azevedo – Poznar (46. Granečný).
Náhradníci: Lapeš, Jirásek, Pokorný, Sus, Hrubý, Granečný.

Rozhodca: Vachan