Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Schalke 04 – Hertha BSC

0:2

koniec (0:1)

02.09.2018, 18:00 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • 2. kolo • Miroslav Revaj

Tipsport: 1.68 3.85 5.8

Predpokladal sa zaujímavý druhý polčas, ale opak bol pravdou. Dlho sme nič prevratného nevideli, domáci márne dobíjali súperovu obranu a hostia zakladali neúspešné protiútoky. Záver zápasu však už zaujímavý určite bol. Najprv prišli dva výborné zákroky hosťujúceho brankára Jarsteina, ktoré vzali domácim nádej na bodový zisk. Potom nasledovala červená karta pre Konopljanku, ktorý v čistej šanci podrazil Jastrzembskiho. K exekúcii priameho kopu sa postavil slovenský reprezentant ONDREJ DUDA, ktorý parádnou strelou zaznamenal svoj druhý gól v tomto zápase a zariadil tak víťazstvo Herthy na pôde Schalke. Touto cestou Ondrejovi gratulujeme k výborne odohratému zápasu, určite si tak vypýtal miesto v zostave Slovenska na nadchádzajúce zápasy s Dánskom a Ukrajinou.

Schalke tak prehralo aj vo svojom druhom zápase v novom ročníku. Hetha naopak má z dvoch zápasoch šesť bodov a ešte neinkasovala. Teraz nasleduje reprezentačná prestávka, takže si od klubového futbalu oddýchneme a preladíme sa na ten reprezentačný. Budeme sledovať prípravné zápasy a nový projekt Liga národov.

S týmto konštatovaním sa teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Takisto prajem úspešný štart do nového pracovného týždňa a školákom úspešný štart do nového školského roku. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj, ďakujem za pozornosť! (20:06:31)

90+6

Koniec zápasu.

90+6

90+6. Ondrej Duda (HER) - 0:2

90+6

Hertha dala gól!
Neskutočné stretnutie pre ONDREJA DUDU! Domáci po spomínanom faule a vylúčení Konopljanku zahrávali priamy kop na hranici pokutového územia. K štandardnej situácii sa postavil slovenský reprezentant, ktorý parádnou strelou prekonáva Fährmanna a dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 0:2!

90+5

90+5. Jevhen Konopljanka (SCH)

90+5

Ukrajinský reprezentant Konopljanka sa predsa len zapisuje do štatistík, ale žiaľ pre domácich, to nebudú tie gólové. Nový muž na ihrisku Jastrzembski sa rútil do veľkej šance a tak domáci futbalista zatiahol ručnú brzdu a nasleduje tak červená karta!

90+4

Jarstein s druhým výborným zákrokom a zachránil tak pre svoj tím všetky tri body! Centrovanú loptu do pokutového územia si teraz úspešne spracoval Utha, ale jeho pokus kryje hosťujúci brankár! Bude to ešte rohový kop, určite sa tak bude hrať viacej ako štyri minúty.

90+4

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Dennis Jastrzembski.

90+3

Ani dlhé nákopy domáceho tímu nič neprinášajú a už to teda vyzerá, že hostia si domov povezú všetky body.

90+2

Konopljanka predsa len mohol spasiť domáci celok! Domáci futbalista si úspešne spracoval loptu v pokutovom území súpera, následne sa prezentoval prízemným pokusom, ktorý však brankár Jerstein vyrazil do bezpečia!

90+1

Druhý polčas sa predlžuje o 4 minúty!

90

Ten nič zaujímavého neponúkol, k lopte sa dostávajú hostia. Riadny hrací čas sa už naplní, čakáme na údaj o nadstavenom čase. Hlavne domáci naň budú veľmi zvedaví.

89

V pokutovom území sa o zakončenie na bránu súpera pokúsil Konopljanka, ale najaktívnejší hráč tohto stretnutia presne nemieril. Získava však ešte rohový kop pre Schalke.

88

Na druhej strany sme sledovali presnú prihrávku na rozbehnutého Kaloua, ale ten sa ocitol v postavením mimo hru. Schalke tak už vrhá všetky svoje sily do útoku.

87

Celkovo dnes v dvoch zápasoch nemeckej Bundesligy veľa gólov nepadalo, najprv sa zrodila remíza 1:1 medzi Lipskom a Düsseldorfom a tu to všetko speje k výhre Herthy 1:0 na pôde Schalke.

86

Sledovali sme dva zblokované pokusy domácich v krátkom slede. Jarstein si pomaly už robí zálusk na druhé čisté konto v novej sezóne. Ostáva dohrať posledné minúty riadnej hracej doby.

85

Ak sa už nič výnimočné nestane, Hertha aj v druhom zápase zaznamená víťazstvo a ďalšie tri body do tabuľky. Naopak, domáci prehrajú aj svoje druhé stretnutie, s čím účastník Ligy majstrov spokojný byť nemôže.

84

Aj nepresné prihrávky či zbytočne zbrklé zakončenia oberajú domácich o drahocenný čas. Schalke postupne otvára aj svoju obranu, už treba začať aj riskovať.

83

Snahu domáceho tímu prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd Utha. Lopta tak pripadne na hosťujúce kopačky, čas hrá už s futbalistami Herthy.

82

Na druhej strane, hostia zase boli dnes veľmi efektívni. V podstate mali dve veľké príležitosti na skórovanie a jednu z nich dokázal Duda premeniť v zatiaľ jediný gól tohto stretnutia.

81

Žltú kartu dostáva Mark Uth (FC Schalke 04).

80

V tejto fázy zápasu tak môže domáceho Caligiuriho veľmi mrzieť nepremenená penalta. To ako by v 14. minúte signalizovalo trápenie Schalke v tomto stretnutí.

79

Hostia to po dlhej dobe skúsili aj v útoku, cez postupné prihrávky sa prepracovali až do zakončenia na bránu súpera, ale Dilrosunov pokus smeroval len do náručia brankára Fährmanna.

78

Pomaly sa zápas presunie do svojej záverečnej časti, hostia aj naďalej vyhrávajú najtesnejším rozdielom. Nás zase môže tešiť fakt, že sa o to postaral slovenský reprezentant Ondrej Duda.

77

Najlepším hráčom domáceho tímu je dnes určite Konopljanka. Ukrajinský reprezentant sa však v tomto prípade previnil len útočným faulom. Loptu získavajú futbalisti Herthy Berlín.

76

Schalke márne čaká na prvú zaujímavú situáciu v druhom polčase. Ak sme očakávali podobný druhý polčas ako bol ten prvý, tak sme sa mýlili. Sledujeme len neúspešné dobíjanie hosťujúcej obrany.

75

V drese Herthy stále absentuje aj náš ďalší reprezentant Peter Pekarík, ktorého trápi zranenie kolena a tak sa ani neprestaví v drese Slovenska na najbližšej reprezentačnej akcii.

74

Tréner domácich už teda využil všetky tri striedania, hostia majú k dispozícii ešte jedno. Uvidíme, či Ondrej Duda odohrá kompletnú minutáž, ako tomu bolo aj v prvom zápase.

73

Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Abdul Baba Rahman, prichádza Amín Harít.

72

Útočnú snahu domácich prerušuje hlavný rozhodca, ktorý odpískal nedovolený zákrok Caligiuriho. K lopte sa tak dostávajú hostia, ktorí sa pochopiteľne nikam neponáhľajú.

71

Hertha v druhom polčase úspešne eliminuje všetky náznaky svojho súpera smerom dopredu. Schalke sa tak zatiaľ rysuje veľmi nevydarený štart nového ročníka Bundesligy, kedže celok z Gelsenkirchenu prehral aj v prvom zápase.

70

Čas sa však začína postupne domácemu celku krátiť. Na vyrovnávajúci gól priestor ešte je, ale ak pomýšľajú domáci naviac, musia vyrovnať na 1:1 čo najskôr.

69

Nijak výrazne sa stále dianie na ihrisku nemení, domáci sa snažia o vyrovnanie, ktoré však neprichádza. Hostia po zisku lopty presúvajú hru čo najďalej od svojej brány.

68

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vedad Ibišević, prichádza Fabian Lustenberger.

66

Už aj hostia sa však častejšie zapájajú do ofenzívnych akcií a tak si domáci musia dávať pozor aj v zadných radoch. Prípadný druhý gól by spôsobil veľké problémy v radoch Schalke.

65

Herthe to však určite nijak neprekáža, stále si drží svoje tesné vedenie, ktoré zatiaľ nieje v ohrození. Stále tu je však ešte dosť času pre domácich, aby niečo s týmto výsledkom spravili.

64

Ani Konopljankov center však nijak úspešný nebol, hosťujúca obrana bola pozorná a odvrátila túto centrovanú loptu do bezpečia. Stále sme nevideli zaujímavejšiu príležitosť v tomto dejstve.

63

Teraz už brankár hostí Jarstein musel zasahovať, ale proti Saného hlavičke vyštartoval včas a dostáva loptu do bezpečia. Schalke ešte môže pobudnúť na útočnej polovici.

62

Mimochodom, slovenský reprezentant podáva dnes veľmi sympatický výkon, ktorý okorenil aj gólom. To je určite výborná správa smerom k reprezentačným stretnutiam Slovenska proti Dánsku a Ukrajine.

61

Prechod do útoku domácim nevyšiel po nepresnej prihrávke a tak mali šancu udrieť hostia. Ondrej Duda sa snažil prebiť až do zakončenia, ale to mu umožnené nebolo.

60

Po veľmi dlhej dobe sa aj hostia rozhodli vyraziť na útočnú polovicu. Ani oni sa však do žiadneho zakončenia nedostali a domáci sa presúvajú späť na polovicu súpera.

59

Obraz hry sa teda stále nemení, sledujeme nápor futbalistov Schalke. Zároveň čakáme na prvú vážnejšiu situáciu v druhom polčase, ani veľké držanie lopty domácim nepomáha.

58

V krátkej dobe tu už boli dve výmeny na domácej strane čo je jasným signálom, že domáci chcú čo najskôr vyrovnať. Hertha však svoje defenzívne povinnosti zvláda stále veľmi úspešne.

57

Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Breel Embolo, prichádza Guido Burgstaller.

56

Kombinácia futbalistov v modrom drese však nič zaujímavého neponúka, hostia umne bránia svoje pokutové územie a v druhom polčase sme tak stále nič zaujímavého nevideli.

54

Domáci futbalisti sa už presúvajú späť na útočnú polovicu, chcú určite čo najskôr dosiahnúť vyrovnávajúci gól, aby bolo ešte v hre aj o prípadné víťazstvo.

53

Po striedaní nasledoval rohový kop domáceho tímu, ale center v podaní Caligiuri od rohovej zástavky odvrátila obrana súpera do bezpečia. Schalke si tak na ďalšie príležitosti na ohrozenie brány musí počkať.

52

Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Sebastian Rudy, prichádza Suat Serdar.

51

Brankár hosťujúceho celku Jarstein zdržoval rozohrávku od svojej brány a vidí tak žltú kartu. Pri postrannej čiare sa chystalo striedanie a zrejme si brankár Herthy myslel, že sa bude hneď teraz realizovať, čo sa snažil rozhodcovi Stegemannovi aj vysvetliť, ale trest v podobe žltej karty ostáva v platnosti.

50

Dlho netrvalo a lopta sa vracia späť na kopačky domáceho celku. Schalke však kombinuje len na svojej polovici, pretože hostia dobre obsadili stred poľa a tak sa domáci budú musieť prebíjať cez obranné múry súpera.

49

Sledovali sme útočný výpad domáceho celku po pravej strane, ale nepresná prihrávka končí za postrannou čiarou a bude to odkop od hosťujúcej brány.

48

Následne musia futbalisti Schalke tvrdo bojovať, aby si loptu vybojovali späť. Hertha sa v úvode druhého dejstva nikam neponáhľa, má ešte nahraté z prvého polčasu. Takýto tesný gólový rozdiel je však veľmi zradný a s pribúdajúcim časom sa zrejme hostia budú snažiť navýšiť svoje vedenie.

47

Domáci sa teda ihneď presunuli na útočnú polovicu, ale nedovolené počínanie Rahmana obralo Schalke o loptu a získavajú ju na svoje kopačky futbalisti Herthy.

46

Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkopom ho odštartovali domáci futbalisti. Pred Schalke tak stojí jasná úloha, streliť vyrovnávajúci gól.

46

Začal sa druhý polčas.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa teda čoskoro začne!
Mali sme možnosť sledovať zaujímavý prvý polčas. V 14. minúte mali možnosť domáci futbalisti zahrávať pokutový kop, ale Caligiuri ho nedokázal premeniť v presný zásah. Odpoveď súpera prišla okamžite, parádny útočný výpad zakončil gólom slovenský reprezentant Odnrej Duda a Hertha tak vyhráva po prvom polčase o jeden gól! Celkovo to však bolo vyrovnané dejstvo, zaujímavé momenty boli na oboch stranách a tak sa snáď môžme tešiť na podobný druhý polčas, ktorý by sa mal začať približne o 19:05.

45+4

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Predsa len tu bol ešte rýchly brejk domáceho celku, ale ťaženie domácich prerušil útočný faul. To už by malo byť z prvého polčasu všetko, čakáme na hvizd hlavného rozhodcu.

45+2

Navyše sa hostia presúvajú na útočnú polovicu, ale je to cez postupnú rozohrávku a domáci ich snahu prerušujú nedovoleným zákrokom. Schalke sa tak zrejme ešte bude v závere nadstaveného času brániť.

45+1

Oba tímy podnikli ešte po jednom útočnom výpade, ale nič zaujímavého neponúkli. Už to teda vyzerá, že Hertha bude do druhého polčasu nastupovať v lepšej pozícii.

45

Napokon sa nadstavujú tri minúty!

44

Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Určite však môžme očakávať aj nadstavený čas, dvakrát sa pozeralo video a kopala sa aj penalta.

43

Cez postupné prihrávky sa hostia presunuli na útočnú polovicu, kde sa snažia pred koncom prvého polčasu hrať čo najdlhšie. S plánmi Schalke na vyrovnanie do polčasovej prestávky to už nevyzerá najlepšie.

42

Opäť sme sledovali preskúmanie videa, posudzoval sa kontakt Embola s Mittelstädtatom, ale druhá penalta v prospech domácich sa nepíska. Momentálne sledujeme kombináciu hosťujúceho celku.

41

K lopte sa však už dostáva Hertha, ktorá sa nemá kam ponáhľať. Do konca prvého polčasu ostáva už len chvíľa a predbežné skóre hovorí v prospech práve hosťujúceho celku.

40

Pokúšal sa o to Rahman, ale jeho pokus bol zblokovaný do bezpečia hosťujúcou obranou. Schalke tak na útočnej polovici ešte pobudne, záver prvého polčasu sa blíži.

39

Rohový kop toho veľa neponúkol, ale domáci futbalisti ešte ostávajú pri lopte a snažia sa o ďalšie ohrozenie súperovej brány. Uvidíme, či k nemu aj dôjde.

38

A opäť sme sledovali aktivitu domáceho Konopljanku, ktorý vybojoval pre svoj celok rohový kop. Záverečný nápor tak zrejme bude patriť domácemu Schalke.

37

Na útočnú polovicu sa už presúva Schalke, ktoré má väčšiu túžbu po góle, ktorý by priniesol vyrovnanie. Hostia hrajú zatiaľ zadných radoch pozorne, ale mali už namále a ich vedenie bolo ohrozené.

36

Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, stále je v lepšej pozícii Hertha. Zaujímavé momenty sa však striedajú na oboch stranách, dnes zrejme ešte budeme svedkami presných zásahov.

35

Toto mohlo pre domácich dopadnúť veľmi zle! Domáci stratili loptu a tak sa do individuálnej akcie rútil Kalou. Dostal sa až pred bránu domáceho tímu, ale jeho zakončenie smeruje tesne vedľa žrde. Fährmann išiel veľmi dobre von zo svojej brány a zmenšil tak strelecký uhol.

34

Už aj nepresnosti začínajú pribúdať na domácej strane, čo brzdí útočné akcie Schalke. O rýchle protiútoky sa potom snažia hostia, takže domáci musia hrať pozorne aj smerom dozadu.

33

Opäť však sledujeme podobný obraz hry. Pri lopte je domáci tím, ktorý sa snaží o vyrovnanie. Zatiaľ však nenašiel recept na prekonanie súperovej defenzívy a podobne aj brankára Jarsteina.

32

Najaktívnejším domácim futbalistom je momentálne Konopljanka, ktorý sa snažil preniesť hru pred pokutové územie súpera, ale lopta končí pri obrancoch súpera.

31

Po polhodine hry teda Hertha stále vyhráva najtesnejším možným rozdielom, o čo sa postaral slovenský reprezentant Ondrej Duda. Domáci sú však momentálne veľmi aktívni a snažia sa vyrovnať do polčasovej prestávky.

30

Futbalisti v modrých dresoch sa usadili na útočnej polovici a začínajú preberať réžiu hry. Hertha sa však stále úspešne bráni, dôležitý zákrok si už pripísal aj brankár Jarstein.

29

Aj na centrovanú loptu od rohovej zástavky musel Jarstein reagovať, domáci získavajú v krátkej dobe ďalší rohový kop. Sledujeme tak nápor Schalke, ale predbežné skóre sa nemení.

28

Veľa nechýbalo a mohlo byť aj vyrovnané! Konopljanka predviedol peknú individuálnu akciu, napokon sa rozhodol k strele, s ktorou mal Jarstein problémy! Schalke ešte získava rohový kop.

27

Hra začína mať čoraz väčší spád, útočné výpady sa striedajú na oboch stranách. Zrejme nás tak ešte čaká zaujímavý zvyšok prvého polčasu, domáci sa snažia čo najskôr vyrovnať.

26

Nasledoval center až do pokutového územia Schalke, ale je pískaný ofsajd hosťujúceho celku. Hertha je však už čoraz viac smerom dopredu nebezpečná, domáci majú veľké problémy zadných radoch.

25

Prišlo však zaváhanie domácich obrancov a Ibišević predĺžil loptu na Dudu. Ten bol následne faulovaný a tak hostia ešte získavajú priamy kop na útočnej polovici.

24

Na útočnú polovicu sa však teraz presunuli aj hostia, Kalou však už presnú prihrávku do pokutového územia nedostal. Domáci teda nečakajú a ihneď sa snažia o protiútok.

23

Hertha si pomohla prihrávkou na brankára, Jarstein pod tlakom rýchlo rozohral loptu na svojich spoluhráčov. Schalke sa určite bude snažiť vyrovnať ešte do polčasovej prestávky.

22

K lopte sa teraz dostali futbalisti Herthy, ktorí pochopiteľne zvolili postupnú rozohrávku. Dokázali sa prepracovať až pred pokutové územie, ale k zakončeniu už nedošlo. Smerom dopredu sa už snažia preniknúť domáci futbalisti.

21

Pomaly sa dostávame za polovicu prvého dejstva, sledujeme vyrovnaný futbal z oboch strán. Domáci najprv zahodili penaltu, hostia z prvej veľkej príležitosti naopak skórovali.

20

V pokutovom území hosťujúceho celku sa dostal do zakončenia Utha, ale z uhla mu strela vôbec nesadla a brankár Jarstein si pripisuje pohodlný zákrok.

19

Schalke zahrávalo aj priamy kop, ale jeho rozohrávka nebola nijak úspešná a šancu to domácim futbalistom neprinieslo. Hertha tak aj naďalej vyhráva po góle Ondreja Dudu.

18

Domáci sa dostávajú k lopte a presúvajú sa tak na útočnú polovicu. Hostia sa pripravujú na bránenie, ale výrazne pod tlakom sa ešte neocitli.

17

Stále sa však ešte pre domácich nič vážneho nedeje, do konca stretnutia ostáva veľmi veľa času. Ofenzívne divadlo nesledujeme, domáci si budú musieť trpezlivo počkať na ďalšiu šancu, z ktorej by sa dalo gólovo udrieť.

16

Určite sa tak potešil aj reprezentačný tréner nášho výberu Ján Kozák, Ondrej Duda dáva svoj prvý súťažný gól v novej sezóne. Caligiuriho tak zrejme poriadne mrzí zahodený pokutový kop.

15

15. Ondrej Duda (HER) - 0:1

15

Hertha dala gól!
Nedáš-dostaneš, dôvod na radosť má aj slovenský fanúšik! Hertha rozbehla svoj postupný protiútok, loptu potiahol na útočnú polovicu Dilrosun, výbornou prihrávkou našiel nabiehajúceho ONDREJA DUDU a slovenský reprezentant prekonáva presne umiestnenou strelou Fährmann v bráne domácich – 0:1!

14

14. Daniel Caligiuri (SCH)

14

Loptu na biely bod si postavil Caligiuri, ale trestuhodne penaltu zahodil! Jeho strela smerovala len vedľa hosťujúcej brány, Hertha tak mala teraz veľké šťastie, skóre zápasu sa nemení!

12

Tak toto je veľmi zaujímavá situácia! Domáci zahrali spomínaný rohový kop a zdalo sa, že jeden z hostí zahral rukou. Hra plynula ďalej, ale po ďalšom prerušení sa hlavný rozhodca Stegemann pozrel na video a bude z toho penalta pre Schalke!

11

Domáci sa však teraz už dostali až na útočnú polovicu, pred pokutovým územím výborne zapracoval Konopljanka, ale nebolo mu umožnené už centrovať. Budeme však svedkami rohového kopu.

10

Práve Schalke sa pokúša o ďalšiu postupnú rozohrávku, ale ako som nedávno spomínal, ihneď je to vysoké napádanie zo strany súpera. Momentálne tak sledujeme boj o loptu v strede poľa.

9

Ani toto útočné ťaženie domáceho celku neprinieslo nič podstatného, Jarstein sa chystá k rozohrávke od svojej brány. Od začiatku panuje na štadióne výborná atmosféra, domáci priaznivci si želajú, aby Schalke zaznamenalo prvé body v novej sezóne a to ideálne tri.

8

Zatiaľ čakáme na prvú zaujímavejšiu situáciu, v úvode stretnutia sledujeme opatrnejší futbal z oboch strán, ale po strate lopty sa oba tímy snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.

7

Po krátkom prerušení sa tak už v tomto zápase môže pokračovať. Domáci sa presunuli na útočnú polovicu, presný center následne smeroval na hlavu Caligiuriho, ktorého pokus však smeruje vedľa Jarsteinovej brány.

6

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Karim Rekik, prichádza Javairo Dilrosun.

5

Hra sa teraz musela prerušiť, Rekik si vyžiadal ošetrenie. Z jeho výrazu je ihneď jasné, že toto stretnutie nebude môcť dohrať. Pri lavičke Herthy je tak už pripravené striedanie, ktoré zaradíme do kategórie vynútených.

4

Sledovali sme dlhý nákop Konopljanku pred pokutové územie, kde sa následne jeho zverenci dokázali usadiť. Hostia sa teda ocitli pod menším tlakom, ale súpera do žiadneho zakončenia nepustili.

3

Nebolo, navyše hostia teraz takisto faulovali a tak sa domáci presúvajú na útočnú polovicu. Sledujeme tak vysoké nasadenie oboch tímov od úvodného výkopu, predsa len je ešte začiatok sezóny a tréneri hľadajú ideálne zloženie zostavy na ihrisku.

2

Hertha sa postupnými prihrávkami presúva na útočnú polovicu, domáci navyše faulovali a tak ich súper stále ostáva pri lopte. Uvidíme, či z toho pre Herthu bude aj niečo zaujímavé.

1

Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril Herthe Berlín, ktorá odohrá toto stretnutie v bielych dresoch. Domáci futbalisti zvolili dresy modrej farby.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Hlavný rozhodca Stegemann spoločne so svojimi asistentmi Pickelom a Pelgrim privádza obe mužstvá na trávnik čo je teda signál, že prvý polčas sa čoskoro začne. Prajem vám tak príjemný športový zážitok!
Prajem príjemný futbalový podvečer! Dnes sa odohrajú ďalšie stretnutia v rámci nemeckej Bundesligy, uvidíme súboje druhého kola. Veltins Arena v Gelsenkirchene bude hostiť stretnutie domáceho Schalke a Herthy Berlín. Hostia zvládli prvé stretnutie v novom ročníku výborne a pripísali si tri body, domáce Schalke naopak svoje prvé stretnutie prehralo a tak sa bude snažiť doma prvýkrát bodovať. V základnej zostave Herthy nechýba ani slovenský reprezentant Ondrej Duda, ktorý sa po tomto stretnutí bude hlásiť reprezentačnému trénerovi Jánovi Kozákovi pred dvojzápasom s Dánskom a Ukrajinou. Naopak, v zostave absentuje Peter Pekarík, ktorého zranenie stále pretrváva a tak sa dnes v tomto stretnutí neobjaví a podobne bude absentovať aj v reprezentačnom drese. Zatiaľ si tak pozorne prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred výkopom sa znova prihlásime.
Úvodné zostavy:

FC Schalke 04: Fährmann (C) – Sané, Naldo, McKennie – D. Caligiuri, Rudy, Bentaleb, Baba Rahman – Embolo, Uth, Konopljanka

Náhradníci: Nübel – Serdar, Burgstaller, Skrzybski, Teuchert, Harít, Schöpf

Hertha BSC: Jarstein – Stark, Rekik, Torunarigha – Lazaro, Grujić, Duda, Maier – Kalou, Ibišević (C), Mittelstädt

Náhradníci: Kraft – Klünter, Köpke, Dilrosun, Dárdai, Lustenberger, Jastrzembski

Rozhodca: Stegemann – Pickel, Pelgrim
Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu! V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Schalke 04 a Hertha BSC. Zápas sa začína o 18:00.

Cez víkend bude pokračovať aj nemecká Bundesliga. Na programe je jej druhé kolo a v tomto prenose zavítame do Veltins Arény v Gelsenkirchene, kde domáce Schalke zabojuje o svoje prvé body v novej sezóne.

FC Schalke 04:
Domáci futbalisti zažili vydarenú minulú sezóny, keď sa dokázali umiestniť na druhom mieste a môžu sa tak tešiť aj na boje v základnej skupine Ligy majstrov. Zopakovať takýto úspech bude zrejme náročnejšie a tak sa klub aj patrične posilnil. Úvod nového ročníka Bundesligy mu však nevyšiel, keď prehral na pôde Wolfsburgu 2:1.

Hertha BSC:
Minulá sezóna Herthe naopak nevyšla. Tento celok skončil až na 10. mieste a toto umiestnenie chcú hostia určite vylepšiť. Dopomôcť im k tomu majú aj naši dvaja reprezentanti Ondrej Duda a Peter Pekarík. Prvý menovaný odohral v minulom kole celé stretnutie a pomohol tak k výhre 1:0 nad nováčikom z Norimbergu. Peter Pekarík má ešte zdravotné problémy a otázny je jeho štart aj v tomto zápase.

Kedže je to stále len úvod sezóny, pozíciu favorita by sme určovali ťažko. Domáci budú chcieť získať prvé body, hostia zase pokračovať v ich zbieraní. Máme sa tak určite načo tešiť.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

FC Schalke 04 – Hertha BSC

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 15. Duda, 90+6. Duda

Karty:   81. Uth (SCH) – 51. Jarstein (HER)   90+5. Konopljanka (SCH)

Nepremenená penalta: 14. D. Caligiuri (SCH), mimo

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:15.

FC Schalke 04: Fährmann (C) – D. Caligiuri, Naldo, Sané, Baba Rahman (73. Harít) – Rudy (52. Serdar), McKennie, Bentaleb – Embolo (57. Burgstaller), Uth, Konopljanka.
Náhradníci: Nübel – Serdar, Burgstaller, Skrzybski, Teuchert, Harít, Schöpf.

Hertha BSC: Jarstein – Stark, Rekik (6. Dilrosun), Torunarigha – Lazaro, Maier, Grujić, Mittelstädt – Duda, Ibišević (C) (68. Lustenberger), Kalou (90+4. Jastrzembski).
Náhradníci: Kraft – Klünter, Köpke, Dilrosun, Dárdai, Lustenberger, Jastrzembski.

Rozhodca: Stegemann – Pickel, Pelgrim