Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Schalke 04 – Hertha BSC

0:2

koniec (0:1)

02.09.2018, 18:00 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • 2. kolo • Miroslav Revaj

Tipsport: 1.68 3.85 5.8

Predpokladal sa zaujímavý druhý polčas, ale opak bol pravdou. Dlho sme nič prevratného nevideli, domáci márne dobíjali súperovu obranu a hostia zakladali neúspešné protiútoky. Záver zápasu však už zaujímavý určite bol. Najprv prišli dva výborné zákroky hosťujúceho brankára Jarsteina, ktoré vzali domácim nádej na bodový zisk. Potom nasledovala červená karta pre Konopljanku, ktorý v čistej šanci podrazil Jastrzembskiho. K exekúcii priameho kopu sa postavil slovenský reprezentant ONDREJ DUDA, ktorý parádnou strelou zaznamenal svoj druhý gól v tomto zápase a zariadil tak víťazstvo Herthy na pôde Schalke. Touto cestou Ondrejovi gratulujeme k výborne odohratému zápasu, určite si tak vypýtal miesto v zostave Slovenska na nadchádzajúce zápasy s Dánskom a Ukrajinou.

Schalke tak prehralo aj vo svojom druhom zápase v novom ročníku. Hetha naopak má z dvoch zápasoch šesť bodov a ešte neinkasovala. Teraz nasleduje reprezentačná prestávka, takže si od klubového futbalu oddýchneme a preladíme sa na ten reprezentačný. Budeme sledovať prípravné zápasy a nový projekt Liga národov.

S týmto konštatovaním sa teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Takisto prajem úspešný štart do nového pracovného týždňa a školákom úspešný štart do nového školského roku. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj, ďakujem za pozornosť! (20:06:31)

90+6

Koniec zápasu.

90+6

90+6. Ondrej Duda (HER) - 0:2

90+6

Hertha dala gól!
Neskutočné stretnutie pre ONDREJA DUDU! Domáci po spomínanom faule a vylúčení Konopljanku zahrávali priamy kop na hranici pokutového územia. K štandardnej situácii sa postavil slovenský reprezentant, ktorý parádnou strelou prekonáva Fährmanna a dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 0:2!

90+5

90+5. Jevhen Konopljanka (SCH)

90+5

Ukrajinský reprezentant Konopljanka sa predsa len zapisuje do štatistík, ale žiaľ pre domácich, to nebudú tie gólové. Nový muž na ihrisku Jastrzembski sa rútil do veľkej šance a tak domáci futbalista zatiahol ručnú brzdu a nasleduje tak červená karta!

90+4

Jarstein s druhým výborným zákrokom a zachránil tak pre svoj tím všetky tri body! Centrovanú loptu do pokutového územia si teraz úspešne spracoval Utha, ale jeho pokus kryje hosťujúci brankár! Bude to ešte rohový kop, určite sa tak bude hrať viacej ako štyri minúty.

90+4

Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Dennis Jastrzembski.

90+3

Ani dlhé nákopy domáceho tímu nič neprinášajú a už to teda vyzerá, že hostia si domov povezú všetky body.

90+2

Konopljanka predsa len mohol spasiť domáci celok! Domáci futbalista si úspešne spracoval loptu v pokutovom území súpera, následne sa prezentoval prízemným pokusom, ktorý však brankár Jerstein vyrazil do bezpečia!

90+1

Druhý polčas sa predlžuje o 4 minúty!

90

Ten nič zaujímavého neponúkol, k lopte sa dostávajú hostia. Riadny hrací čas sa už naplní, čakáme na údaj o nadstavenom čase. Hlavne domáci naň budú veľmi zvedaví.

89

V pokutovom území sa o zakončenie na bránu súpera pokúsil Konopljanka, ale najaktívnejší hráč tohto stretnutia presne nemieril. Získava však ešte rohový kop pre Schalke.

88

Na druhej strany sme sledovali presnú prihrávku na rozbehnutého Kaloua, ale ten sa ocitol v postavením mimo hru. Schalke tak už vrhá všetky svoje sily do útoku.

87

Celkovo dnes v dvoch zápasoch nemeckej Bundesligy veľa gólov nepadalo, najprv sa zrodila remíza 1:1 medzi Lipskom a Düsseldorfom a tu to všetko speje k výhre Herthy 1:0 na pôde Schalke.

86

Sledovali sme dva zblokované pokusy domácich v krátkom slede. Jarstein si pomaly už robí zálusk na druhé čisté konto v novej sezóne. Ostáva dohrať posledné minúty riadnej hracej doby.

85

Ak sa už nič výnimočné nestane, Hertha aj v druhom zápase zaznamená víťazstvo a ďalšie tri body do tabuľky. Naopak, domáci prehrajú aj svoje druhé stretnutie, s čím účastník Ligy majstrov spokojný byť nemôže.

84

Aj nepresné prihrávky či zbytočne zbrklé zakončenia oberajú domácich o drahocenný čas. Schalke postupne otvára aj svoju obranu, už treba začať aj riskovať.

83

Snahu domáceho tímu prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd Utha. Lopta tak pripadne na hosťujúce kopačky, čas hrá už s futbalistami Herthy.

FC Schalke 04 – Hertha BSC

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 15. Duda, 90+6. Duda

Karty:   81. Uth (SCH) – 51. Jarstein (HER)   90+5. Konopljanka (SCH)

Nepremenená penalta: 14. D. Caligiuri (SCH), mimo

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:15.

FC Schalke 04: Fährmann (C) – D. Caligiuri, Naldo, Sané, Baba Rahman (73. Harít) – Rudy (52. Serdar), McKennie, Bentaleb – Embolo (57. Burgstaller), Uth, Konopljanka.
Náhradníci: Nübel – Serdar, Burgstaller, Skrzybski, Teuchert, Harít, Schöpf.

Hertha BSC: Jarstein – Stark, Rekik (6. Dilrosun), Torunarigha – Lazaro, Maier, Grujić, Mittelstädt – Duda, Ibišević (C) (68. Lustenberger), Kalou (90+4. Jastrzembski).
Náhradníci: Kraft – Klünter, Köpke, Dilrosun, Dárdai, Lustenberger, Jastrzembski.

Rozhodca: Stegemann – Pickel, Pelgrim