Menu

Futbal

Liga národov UEFA - Liga A

Anglicko – Španielsko

1:2

koniec (1:2)

08.09.2018, 20:45 • Wembley Stadium, Londýn • 1 • Skupina 4 • Miroslav Kováčik

Tipsport: 2.68 3.05 2.9

Dlhý, viac než stominútový futbalový večer máme za sebou. K druhému polčasu sa muselo pridať viac než desať minút, pretože bol veľmi dlho ošetrovaný Luke Shaw. Napokon sme sa po zmene strán gólu nedočkali, a tak si prvé tri body do Ligy národov pripisujú Španieli. Najlepším hráčom na strane domácich bol jednoznačne Marcus Rashford, ale okrem gólového momentu zlyhal v ďalších dvoch tutovkách. Aj kvôli tomu tak dnes Anglicko prehralo so Španielskom 1:2. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. (22:49:22)

90+11

Koniec zápasu.

90+10

Veľa nechýbalo a mohli sme sa dočkať aj vyrovnania. Po rohovom kope Kierana Trippiera z pravej strany vyhral hlavičkový súboj Harry Maguire a takmer sa dostal k dorážke číhajúci kanonier Harry Kane.

90+9

Kieran Trippier dostal vynikajúcu prihrávku za obrannú líniu súpera. Následne ešte hľadal pred bránou lepšie postaveného spoluhráča, ale Harry Kane sa kvôli dobrému zákroku Sergia Ramosa do koncovky nedostal. Nasleduje však roh.

90+8

David de Gea zostáva ležať na hracej ploche a musí byť ošetrovaný. Ťažko povedať či je to kvôli predošlému stretu s Dannym Welbeckom alebo sa skôr snaží nazbierať cenné sekundičky.

90+7

Domáci fanúšikovia sa tešili z vyrovnávajúceho gólu, ale ten platiť nemohol. Danny Welbeck išiel do súboja s Davidom de Geom a podľa môjho názoru jasne fauloval španielskeho brankára. Jeho následné zakončenie bolo zbytočné.

90+5

Jesse Lingard sa previnil nedovoleným zákrokom na súperovej polovici ihriska. Pramenilo to z jeho frustrácie a môže byť rád, že si u hlavného rozhodcu nevykoledoval kartový trest.

90+4

Posledné striedanie dnešného zápasu. Gareth Southgate ešte posiela čerstvé sily do útoku v podobe Dannyho Welbecka. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje unavený Marcus Rashford.

90+4

V nadstavenom čase vyťahuje hlavný rozhodca Danny Makkelie z vrecka ďalšiu žltú kartu. Po nedovolenom zákroku na Daniela Carvajala si ju zaslúžil striedajúci obranca Tottenhamu Danny Rose.

90+3

Danny Rose si dal dlhú loptu pred seba a následne chyboval aj John Stones. Využiť sa to snažil Rodrigo, ale jeho zakončenie z pomerne veľkej diaľky smerovalo nad bránu Jordana Pickforda.

90+2

Hostia mali výhodu rohového kopu. Isco poslal dlhý center na zadnú žrď. Z náročnej pozície sa snažil zakončovať kapitán Sergio Ramos, ale Jordana Pickforda svojim pokusom neohrozil.

90+1

Prvá minúta nadstaveného času je pomaly za nami. Španieli držia loptu na svojich kopačkách a nepúšťajú súpera do záverečného tlaku. Ešte je však na vyrovnanie pomerne veľa času.

90

Riadny hrací čas sa v tejto chvíli naplnil, no ešte sa pripravte na dlhý futbalový večer. Holandský rozhodca Danny Makkelie totiž nadstavil až deväť minút, pretože sme videli najmä dlhé ošetrovanie Luka Shawa.

89

V predposlednej minúte hracieho času sa Jesse Lingard hnevá na hlavného rozhodcu. Ten jeho zákrok na Saúla Ñígueza označil za nedovolený, a tak budú v rozohrávke pokračovať hráči v červených dresoch.

88

Domáci fanúšikovia si teraz pýtali nedovolený zákrok na Dele Alliho, ale hlavný rozhodca necháva hre voľný priebeh. Každopádne, Španieli sa možno až príliš zatiahli a ešte budú musieť o víťazstvo bojovať.

87

Avizované španielske striedanie je v tejto chvíli realitou. Marcos Alonso má pre dnešok odpracované a na záverečné minúty ho nahradí Iñigo Martínez. Hosťujúci tréner si tak vyčerpal všetky možnosti striedania.

86

Anglicko si v závere vypracúva tlak a snaží sa vyrovnať. Teraz sa po rohovom kope dostal do zakončenia Harry Maguire, ale hlavičkou minul bránu súpera. Ešte pred výkopom uvidíme ďalšie striedanie hostí.

85

Rysovala sa ďalšia obrovská šanca domácich a opäť by v nej bol Marcus Rashford. Mladý Angličan dostal peknú kolmú prihrávku do Jesseho Lingarda, ale podľa názoru postranného rozhodcu stál v tesnom ofsajde.

83

Prvým potrestaným hráčom na strane Španielska je Daniel Carvajal. Ten išiel zbytočne tvrdo do súboja pri postrannej čiare, a tak bude obranca Realu Madrid zápas dohrávať pod hrozbou vylúčenia.

82

Isco sa teraz snažil našetriť nejaké sekundičky pri rohovej zástavke. Tam zviedol súboje s Joeom Gomezom a Kieranom Trippierom, ale napokon nedokázal proti presile hráčov vybojovať aspoň roh.

81

81. Marcus Rashford (ENG)

81

Marcus Rashford zahodil ďalšiu šancu na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Vynikajúcim prvým dotykom si prebral prihrávku Harryho Kanea, následne vletel do šestnástky súpera, ale z gólovej pozície napálil loptu len do stredu brány, kde bol David de Gea.

80

Druhé striedanie španielskeho tímu v dnešnom dueli. Na lavičku náhradníkov môže spokojne odísť Thiago Alcântara, keďže sa podieľal zatiaľ na víťaznom góle Rodriga. Na jeho miesto prichádza Sergi Roberto.

79

Kieran Trippier strelil posledný gól Anglicka na svetovom šampionáte v Rusku. Teraz sa pokúšal o gólovú asistenciu, ale jeho center z pravej strany trafil len brániaceho Sergia Ramosa.

78

Angličania dobre napádali rozohrávku súpera. Dokonca sa dostali aj k lopte, ale nepresná prihrávka Dele Alliho celú akciu pokazila. Albion sa trápi a takisto sa mu kráti čas na strelenie gólu.

77

Aktívny Marcos Alonso teraz narobil menšie problémy anglickej obrane. Joe Gomez ich však zažehnal prihrávkou na Jordana Pickforda, ktorý následne poslal loptu smerom k polovici ihriska.

76

Anglicko sa stále nevie dostať do poriadneho zakončenia. Marcus Rashford to teraz skúšal spoza šestnástky, ale jeho zblokovaná strela bola malinou pre španielskeho brankára.

75

Angličania držia loptu na kopačkách, ale kombinujú ďaleko od súperovej brány. Okrem toho prvotné správy z Londýna hovoria o tom, že Luke Shaw je pri vedomí, a tak by jeho zdravotný stav nemusel byť taký vážny.

74

Domáci futbalisti to skúšali cez pravú stranu svojej ofenzívy. Marcus Rashford dostal peknú prihrávku popri postrannej čiare, ale veľmi rýchlo ho o loptu pripravil agresívnym, no čistým zákrokom Sergio Ramos.

73

Teraz tempo hry trošku opadlo. Španieli sa svojou siahodlhou rozohrávkou snažia uspať svojho súpera a zbierajú cenné sekundičky. Dá sa však predpokladať aj dlhé nadstavenie.

71

Eric Dier posielal dlhý diagonálny pas na Dannyho Rosa. Ten však loptu na ihrisku nezachytil, a tak bude nasledovať odkop od brány. David de Gea sa logicky za priaznivého stavu nikam neponáhľa.

70

Sedemdesiat minút hry máme za sebou. Anglicko stále prehráva o jeden gól a musíme konštatovať, že v druhom polčase si zatiaľ nevypracovalo veľkú gólovú šancu. Bohužiaľ, skôr zaujalo len zranenie Luka Shawa.

69

Španieli mali k dispozícii výhodu priameho kopu z ľavej strany. Marcos Alonso poslal kvalitný center pred Jordana Pickforda, ale ten zasahovať nemusel. Ak som dobre videl, tak hlavičkový súboj vyhral John Stones.

68

Prvé striedanie aj na strane hostí. Luis Enrique posiela na trávnik mladého hráča bieleho baletu Marca Asensia. Naopak, na lavičku náhradníkov už smeruje spoluhráč Stanislava Lobotku zo Celty Vigo – Iago Aspas.

67

Exekútorom priameho kopu z dobrej vzdialenosti bol Isco. Hráč Realu Madrid ale nepotvrdil svoju dobrú kopaciu techniku a trafil len Harryho Maguira, ktorý bol pripravený v múre. Následne loptu upratal do bezpečia Danny Rose.

66

Hlavný rozhodca po chvíľke váhania píska faul Johna Stonesa. Ten zastavil Rodriga, ktorému adresoval vynikajúcu prihrávku Saúl Ñíguez. Napokon je z toho nebezpečný priamy kop a ešte aj žltá karta.

64

Gareth Southgate pripravil druhé striedanie v dnešnom dueli. Tentokrát našťastie nie je vynúteného charakteru. Na ihrisko smeruje Eric Dier výmenou za stredopoliara Jordana Hendersona.

63

Vzrušenie na londýnskom štadióne bolo zbytočné. Harry Kane síce zakončoval po peknej prihrávke za obrannú líniu súpera, ale v momente pasu svojho spoluhráča stál za Sergiom Ramosom v ofsajde.

62

Rodrigo sa ocitol v ďalšom postavení mimo hru. O niekoľko sekúnd neskôr sa po ľavej strane snažil zaútočiť Danny Rose, ale veľmi dobre si s ním poradil krajný obranca Daniel Carvajal.

61

Dobrá akcia hostí. Po centri z pravej strany sa snažil dostať k hlavičke Iago Aspas, no trošku smolne mu zobral loptu z hlavy vlastný spoluhráč Rodrigo. Celú akciu ešte dohral strelou spoza šestnástky Saúl Ñíguez.

60

Hodinu hry nám ukončila nevydarená akcia španielskeho tímu. Saúl Ñíguez dostal síce dobrú kolmú prihrávku za obrannú líniu súpera, ale následne z náročnej pozície nedokázal kvalitne odcentrovať.

59

Ďalší faul španielskeho hráča pred súperovou šestnástkou. Tento raz to prehnal so svojim dôrazom Isco a nedovoleným spôsobom poslal na trávnik domáceho obrancu Kierana Trippiera.

58

Iago Aspas porušil futbalové pravidlá v priebehu možno pätnástich sekúnd hneď dvakrát. Najskôr fauloval Dannyho Rosa a následne ho postranný rozhodca prichytil v postavení mimo hru.

57

Harry Kane teraz predlžoval loptu za seba, ale Marcus Rashford stál v momente prihrávky v jasnom ofsajde. Do hry sa však nezapojil, a tak môže hra pokračovať bez hvizdu hlavného arbitra.

56

Na druhej strane sa Angličania nepresadili. Dobrým napádaním síce získali loptu, ale následne Harry Kane adresoval nepresnú prihrávku na svojho mladého spoluhráča Jesseho Lingarda.

55

Pekná akcia majstrov sveta z roku 2010. Po prihrávke Isca centroval z ľavej strany Marcos Alonso. Jeho center prepadol na druhý kraj šestnástky, odtiaľ pálil Thiago Alcântara a len tesne minul bránu.

54

Po dlhej prestávke sa na trávniku opäť hrá. Španielsko stále vedie 2:1, keď sa strelecky presadili Saúl Ñíguez a Rodrigo. Uvidíme, či to krajina z Pyrenejského polostrova dotiahne k zisku trom bodov.

53

Luka Shawa na nosidlách odnášajú z hracej plochy. Verme, že bude čo najskôr v poriadku a uvidíme ho v ostrých zápasoch Premier League. Na jeho miesto nastupuje avizovaný Danny Rose.

52

Stále musíme konštatovať, že Luke Shaw zostáva ležať na hracej ploche. Z tribúny sa na to pozerá aj tréner londýnskeho Tottenhamu Mauricio Pochettino. Do hry nabehne jeho zverenec Danny Rose.

50

Celý rad lekárov je teraz okolo domáceho futbalistu. Anglická réžia nám neponúka opakované zábery a úprimne radšej ich vidieť nemusíme. Luke Shaw je smoliarom na zranenia, veď ešte donedávna mal zlomenú nohu po zápase Ligy majstrov.

49

49. Nekontrolovateľný pád Luka Shawa.

49

Nevyzerá to dobre, stále sa nehrá, no teraz je určite dôležitejšie to, aby bol Luke Shaw v poriadku. Na celú situáciu sa pozerá aj jeho tréner José Mourinho, respektívne skôr sa teraz pozerá do mobilu.

48

Luke Shaw je ošetrovaný priamo na hracej ploche a nevyzerá to s ním dobre. Na lavičke náhradníkov sme videli okamžite vyzliekať sa Dannyho Rosa, ktorý je alternatívou na ľavý kraj anglickej defenzívy.

47

Luke Shaw teraz nekontrolovane spadol na trávnik po hlavičkovom súboji s Danielom Carvajalom. Domáci hráč zrejme nevidel svojho súpera, obaja sa zrazili a očividne je horšie na tom obranca Manchestru United.

46

Hlavný rozhodca Danny Makkelie práve odštartoval druhé dejstvo, do ktorého nastúpili obe mužstvá v nezmenených zostavách. Už približne po pätnástich sekundách znovu fúkol do píšťalky po faule Rodriga.

46

Začal sa druhý polčas.
Hlavný rozhodca Danny Makkelie nepridal k prvému polčasu ani sekundu. Do šatní môžu spokojnejšie odchádzať španielski futbalisti, ktorí vo Wembley vedú 2:1. Skóre stretnutia otvoril Marcus Rashford, ale na jeho presný zásah reagovali Saúl Ñíguez a Rodrigo. Spomínaný domáci útočník mohol byť už aj dvojgólový, ale v 35. minúte jeho hlavičkové zakončenie skvelým zákrokom zneškodnil David de Gea. Videli sme výbornú hru z oboch strán a veríme, že v podobnom duchu bude zápas pokračovať aj v druhom polčase.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Zdá sa, že Španieli chcú dohrať prvý polčas s tesným náskokom. Príliš sa dopredu nehrnú a kombinujú viac-menej v okolí stredového kruhu. Teraz však o loptu prišli, pretože si so spracovaním nepotykal Isco.

43

Marcus Rashford sa nepresadil na ľavej strane. Daniel Carvajal si splnil svoje obranné povinnosti a rozvinul jednu z posledných akcii prvého dejstva, ktoré nám prinieslo množstvo zaujímavých momentov.

42

Holandský arbiter vyťahuje z vrecka druhú žltú kartu a opäť je jej adresátom domáci hráč. Tentokrát bol Luke Shaw neskoro v súboji s Danielom Carvajalom a zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.

41

Harry Maguire najskôr veľmi dobre zastavil kolmú prihrávku smerujúcu na Iaga Aspasa a následne sa dlhou loptou snažil nájsť Harryho Kanea. Prihrávka však bola príliš razantná, a tak lopta doputovala k Davidovi de Geovi.

40

Prvý polčas pomaly smeruje do svojej koncovky. Angličanom sa teraz nedarí poriadne zaútočiť, pretože hostia veľmi dobre napádajú a komplikujú rozohrávku zverencom Garetha Southgata.

39

Angličania teraz vysoko napádali rozohrávku súpera. Marcos Alonso sa dostal pod tlak, ale mal šťastie, že to so svojim dôrazom prehnal Marcus Rashford. Danny Makkelie tak píska ďalší nedovolený zákrok.

37

Daniel Carvajal dostal veľa priestoru na pravej strane. Jeho center odvrátil John Stones len na kopačku Saúla Ñígueza, ktorý následne preveril pozornosť Jordana Pickforda. Lopta však smerovala do stredu brány.

36

Vynikajúci zápas pokračuje ďalej. Videli sme už tri góly a rozhodne sa je na čo pozerať. Teraz sa nasťahovali pred šestnástku súpera Španieli, ale zatiaľ sa im nedarí odomknúť domácu obranu.

35

Obrovskú šancu na vyrovnanie spálil Marcus Rashford. Angličania rýchlo rozohrali priamy kop, útočník Manchestru United si nabehol na mäkučký center Jesseho Lingarda, ale z tesnej blízkosti trafil Davida de Geu.

34

Luke Shaw centroval z ľavej strany, ale úspešný nebol. Následne to z pravej strany skúsil Jordan Henderson a po obrannom zákroku Daniela Carvajala bude nasledovať rohový kop domáceho celku.

33

Fanúšikovia v londýnskom Wembley pred chvíľou bučali, teraz sú radšej ticho. Ich miláčikovia do zápasu výborne vystúpili, no aktuálne musia doháňať tesné manko. Do konca však zostáva ešte skoro hodina hry.

32

32. Rodrigo (ESP) - 1:2

32

Španielsko dalo gól!
Hostia otáčajú skóre dnešného duelu. Angličanom absolútne nevyšla ofsajdová pasca, pretože sa zabudol Harry Maguire. Na center Thiaga Alcântaru si výborne nabehol RODRIGO a z tesnej blízkosti posúva hostí do vedenia.

31

Kieran Trippier sa teraz hnevá na hlavného rozhodcu, ktorý označil jeho stret s Marcosom Alonsom ako nedovolený. Úprimne, neviem čomu sa domáci obranca čuduje. Môže byť rád, že nedostal žltú kartu.

30

Na konci polhodiny hry sa dostali Španieli do šestnástky súpera. Daniel Carvajal si tam však trošku zavadzal s Iagom Aspasom. Napokon pálil druhý menovaný, ale jeho pokus bol včas zblokovaný.

29

Hráči v červených dresoch sa opäť snažia získať územnú prevahu na svoju stranu. Ich kombinácia na polovici ihriska sa domácim fanúšikom nepáči, čo dávajú najavo svojim hlasným bučaním.

28

Angličania zbytočne stratili loptu na vlastnej polovici ihriska. Pochválime však Harryho Maguira, ktorý zastavil individuálnu akciu Rodriga. Na druhej strane sa píska ofsajd, v ktorom bol prichytený Jesse Lingard.

27

Teraz sme sledovali súboj dvoch hráčov s číslom osem. Jordan Henderson bol úspešnejší, pretože Saúlovi Ñíguezovi trošku zavadzal aj hlavný rozhodca. Následne sa rýchly brejk skončil nepresným pasom Dele Alliho.

25

Anglicko sa dostalo do koncovky po štandardnej situácii. Bol to konkrétne Harry Kane, kto po centri z pravej strany dokázal hlavičkovať. Mieril však len do miest, kde bol pripravený David de Gea.

24

24. Harry Kane (ENG)

24

Španielom teraz absolútne nevyšla ofsajdová pasca. Po priťuknutí Jordana Hendersona sa dostával do koncovky Harry Kane, ale po kontakte s Danielom Carvajalom spadol na trávnik. Danny Makkelie penaltu nepíska.

23

V rozohrávke budú môcť pokračovať hráči v bielych dresoch. Harry Kane sa ocitol na trávniku po tom, čo ho v hlavičkovom súboji fauloval španielsky stopér pôsobiaci v Reale Madrid – Nacho Fernández.

22

V týchto momentoch sú o niečo aktívnejší hostia. Moje slová potvrdzuje aj strelecké zakončenie Rodriga, ktoré smerovalo tesne vedľa ľavej žrde domácej brány. Jordan Pickford sa hnevá na svojich spoluhráčov.

21

Angličania to teraz skúšali dlhou nakopnutou loptou, ktorá mala zrejme smerovať na Marcusa Rashforda. Prihrávka však nebola presná, a tak Sergio Ramos nechal loptu preletieť až k Davidovi de Geovi.

20

V dvadsiatej minúte stretnutia sme videli útočnú aktivitu Španielska, ktorá však ku streleckému pokusu neviedla. Navyše, v závere celého snaženia prichádza útočný faul barcelonského Sergia Busquetsa.

19

Zápas vo vysokom tempe pokračuje ďalej. Ešte pred spomínanou žltou kartou sme videli dobrú prácu Marcusa Rashforda, ktorého musel až vo vlastnej šestnástke zastaviť Nacho Fernández.

18

Hlavný rozhodca Danny Makkelie prvýkrát siaha do svojho vrecka. Potrestaný je najskúsenejší domáci hráč Jordan Henderson. Stredopoliar Liverpoolu si počínal nedovolene v súboji s Marcosom Alonsom.

17

Angličania zaútočili po pravej strany. Po následnom centri sa už chystal na strelu z hranice šestnástky Dele Alli, ale v poslednej chvíli mu v tom zabránil obetavým spôsobom Daniel Carvajal.

16

Pre Anglicko sa teraz črtala šanca na rýchly brejk, ale Marcus Rashford akciu zbytočne zbrzdil. Každopádne, dnes sa stal prvým úspešným strelcom, keď prekonal klubového spoluhráča Davida de Geu.

15

Saúl Ñíguez dostal veľa priestoru na ľavej strane. Využil ho na kvalitný center do šestnástky, no ten odvrátil do bezpečia Harry Maguire. O niekoľko sekúnd neskôr neuspel z druhej strany ani Rodrigo.

14

Viac než desať minút sme čakali na prvé strelecké zakončenie, no v priebehu snáď necelých dvoch minút sme sa dočkali dvoch presných zásahov. Angličania neboli dostatočne koncertovaní a pykajú za to.

13

13. Saúl Ñíguez (ESP) - 1:1

13

Španielsko dalo gól!
Kolíska futbalu sa z náskoku príliš dlho neradovala. Španieli sa presadili po akcii cez pravú stranu. Po osi Daniel Carvajal a Rodrigo sa dostal k strele z vnútra šestnástky SAÚL ÑÍGUEZ. Hráč Atlética Madrid namieril k ľavej žrdi a prekonal Jordana Pickforda.

11

11. Marcus Rashford (ENG) - 1:0

11

Anglicko dalo gól!
Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Harry Kane založil rýchly brejk prihrávkou doľava na nabiehajúceho Luka Shawa. Ten následne presným pasom našiel v šestnástke MARCUSA RASHFORDA, ktorý akciu hráčov Manchestru United zakončil gólovou strelou.

10

Harry Maguire sa pošmykol pri bránení a takmer sa dostal do šance Rodrigo. V poslednej chvíli ho však zastavil Luke Shaw, ktorý skóroval v otváracom súboji sezóny anglickej Premier League.

9

Opäť veľmi dobre čítal hru španielsky kapitán Sergio Ramos. Dobre vystihol úmysel Harryho Kanea, ktorý sa kolmou prihrávkou snažil vysunúť nabiehajúceho Marcusa Rashforda.

8

Saúl Ñíguez bol faulovaný, a tak mali hostia k dispozícii priamy kop. Z ľavej strany poslal loptu do šestnástky Marcos Alonso, presným pasom našiel Iaga Aspasa, ale ten z náročnej pozície nehlavičkoval kvalitne.

7

Hra sa odohráva viac-menej v strede ihriska. Územnú prevahu si teraz chcú vydobyť španielski futbalisti, ktorým sa v posledných vzájomných zápasoch s kolískou futbalu darilo.

6

Nepresnosť v kombinácii španielskeho tímu. Rodrigo nezachytil pred šestnástkou kolmú prihrávku svojho spoluhráča, a tak lopta doputovala až do priestoru, kde stál domáci brankár Jordan Pickford.

5

Úvodný päť minút máme za sebou. Hrá sa síce vo vysokom tempe, ale zatiaľ sme sa nedočkali žiadneho streleckého pokusu. Teraz to budú chcieť zmeniť domáci futbalisti, ktorí kombinujú na polovici ihriska.

4

Harry Kane sa individuálnym prienikom nepresadil, no to isté platí na druhej strane aj o Iagovi Aspasovi. Ten zviedol osobný súboj s Harrym Maguirom, no ten ho dokázal odtlačiť mimo anglickej šestnástky.

3

Obranca londýnskeho Tottenhamu Kieran Trippier centroval z pravej strany, ale našiel len Sergia Ramosa. Španielsky kapitán následne upokojil situáciu, a tak môžu rozvinúť novú útočnú akciu hostia.

2

Pri španielskom držaní lopty sa ozýva mohutné bučanie zo strany anglických fanúšikov. Hostia sa zatiaľ tým nenechali v rozohrávke rozhodiť, hoci sa pred chvíľou pískal ofsajd nabiehajúceho Thiaga Alcântaru.

1

Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti, ktorí nastúpili v tradičných bielych dresoch. V prvej akcii sa snažili prejsť cez ľavú stranu, ale po nepresnej prihrávke mohol vhadzovať Daniel Carvajal.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Anglicko: Pickford – Maguire, Stones, Joe. Gomez – Trippier, Henderson, Alli, Lingard, Shaw – Kane (C), Rashford.
Náhradníci: Bettinelli, Butland, A. McCarthy – Alexander-Arnold, Delph, Dier, Loftus-Cheek, Rose, Tarkowski, Walker, Welbeck.

Španielsko: de Gea – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Alonso – Th. Alcântara, Busquets, Saúl Ñíguez – Rodrigo, Aspas, Isco.
Náhradníci: Arrizabalaga, Pau López – Albiol, Asensio, Azpilicueta, D. Ceballos, Suso, Gayá, Rodri, I. Martínez, Morata, Roberto.

Rozhodcovia: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra (všetci Holandsko).
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Ligy národov. V rámci najvyššej výkonnostnej ligy sa dnes rozbehnú aj súboje v skupine s označením číslo 4. V londýnskom Wembley sa domáca reprezentácia Anglicka predstaví proti Španielsku.

ANGLICKO

Hrdý Albion má za sebou vydarené majstrovstvá sveta. Skončil síce bez medaily, ale po dlhých 22 rokoch si zahral v semifinále veľkého podujatia. Harry Kane sa stal najlepším strelcom turnaja, no paradoxne jeho góly vo vyraďovacej fáze Angličanom chýbali. V semifinále prehrali po predĺžení s Chorvátskom a v súboji o bronz nestačili na Belgicko. Po skončení šampionátu ukončil reprezentačnú kariéru Gary Cahill a tiež Jamie Vardy. Aj vďaka tomu urobil tréner Gareth Southgate niekoľko zmien vo svojej nominácii. Tú tvoria výlučne hráči z anglickej Premier League s vekovým priemerom necelých 25 rokov. Najskúsenejším hráčom je Jordan Henderson, ktorý v najcennejšom drese odohral 44 zápasov, no premiérového gólu sa zatiaľ nedočkal. K dispozícii nebude jeho klubový spoluhráč Adam Lallana a zdravotné problémy trápia aj Raheema Sterlinga.

ŠPANIELSKO

Futbalisti Španielska sa takisto predstavili na svetovom šampionáte. Ich cesta turnajom sa však skončila až nečakane skoro. V osemfinále mali proti Rusom jasnú územnú i streleckú prevahu, ale napokon padli po penaltovom rozstrele. Majstri sveta z roku 2010 museli riešiť nečkané problémy na trénerskom poste a celkovo nálada v tíme nebola ideálna. Novým reprezentačným koučom sa stal Luis Enrique. Ten ako hráč odohral za Španielsko 62 zápasov a pred pár rokmi úspešne viedol ako tréner FC Barcelonu. V jeho prvej nominácii figuruje 24 hráčov, z toho štvrtina oblieka dres Realu Madrid. Naopak, reprezentačné kopačky zavesili na kliniec David Silva, Gerard Piqué a Andrés Iniesta. Zaujímavosťou je, že Anglicko vyhralo nad Španielskom v rokoch 1960 až 1980 všetkých sedem vzájomných stretnutí. Situácia sa však v posledných rokoch zmenila a La Furja Roja opanovala štyri z ostatných šiestich duelov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Anglicko – Španielsko

1:2

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 11. Rashford – 13. Saúl Ñíguez, 32. Rodrigo

Karty:   18. Henderson (ENG), 42. Shaw (ENG), 66. Stones (ENG), 90+4. Rose (ENG) – 83. Carvajal (ESP)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.

Anglicko: Pickford – Maguire, Stones, Joe. Gomez – Trippier, Henderson (64. Dier), Alli, Lingard, Shaw (53. Rose) – Kane (C), Rashford (90+4. Welbeck).
Náhradníci: Bettinelli, Butland, A. McCarthy – Alexander-Arnold, Delph, Dier, Loftus-Cheek, Rose, Tarkowski, Walker, Welbeck.

Španielsko: de Gea – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Alonso (87. I. Martínez) – Th. Alcântara (80. Roberto), Busquets, Saúl Ñíguez – Rodrigo, Aspas (68. Asensio), Isco.
Náhradníci: Arrizabalaga, Pau López – Albiol, Asensio, Azpilicueta, D. Ceballos, Suso, Gayá, Rodri, I. Martínez, Morata, Roberto.

Rozhodca: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra (všetci Holandsko)