Menu

Futbal

Liga národov UEFA - Liga A

Anglicko – Španielsko

1:2

koniec (1:2)

08.09.2018, 20:45 • Wembley Stadium, Londýn • 1 • Skupina 4 • Miroslav Kováčik

Tipsport: 2.68 3.05 2.9

Dlhý, viac než stominútový futbalový večer máme za sebou. K druhému polčasu sa muselo pridať viac než desať minút, pretože bol veľmi dlho ošetrovaný Luke Shaw. Napokon sme sa po zmene strán gólu nedočkali, a tak si prvé tri body do Ligy národov pripisujú Španieli. Najlepším hráčom na strane domácich bol jednoznačne Marcus Rashford, ale okrem gólového momentu zlyhal v ďalších dvoch tutovkách. Aj kvôli tomu tak dnes Anglicko prehralo so Španielskom 1:2. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. (22:49:22)

90+11

Koniec zápasu.

90+10

Veľa nechýbalo a mohli sme sa dočkať aj vyrovnania. Po rohovom kope Kierana Trippiera z pravej strany vyhral hlavičkový súboj Harry Maguire a takmer sa dostal k dorážke číhajúci kanonier Harry Kane.

90+9

Kieran Trippier dostal vynikajúcu prihrávku za obrannú líniu súpera. Následne ešte hľadal pred bránou lepšie postaveného spoluhráča, ale Harry Kane sa kvôli dobrému zákroku Sergia Ramosa do koncovky nedostal. Nasleduje však roh.

90+8

David de Gea zostáva ležať na hracej ploche a musí byť ošetrovaný. Ťažko povedať či je to kvôli predošlému stretu s Dannym Welbeckom alebo sa skôr snaží nazbierať cenné sekundičky.

90+7

Domáci fanúšikovia sa tešili z vyrovnávajúceho gólu, ale ten platiť nemohol. Danny Welbeck išiel do súboja s Davidom de Geom a podľa môjho názoru jasne fauloval španielskeho brankára. Jeho následné zakončenie bolo zbytočné.

90+5

Jesse Lingard sa previnil nedovoleným zákrokom na súperovej polovici ihriska. Pramenilo to z jeho frustrácie a môže byť rád, že si u hlavného rozhodcu nevykoledoval kartový trest.

90+4

Posledné striedanie dnešného zápasu. Gareth Southgate ešte posiela čerstvé sily do útoku v podobe Dannyho Welbecka. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje unavený Marcus Rashford.

90+4

V nadstavenom čase vyťahuje hlavný rozhodca Danny Makkelie z vrecka ďalšiu žltú kartu. Po nedovolenom zákroku na Daniela Carvajala si ju zaslúžil striedajúci obranca Tottenhamu Danny Rose.

90+3

Danny Rose si dal dlhú loptu pred seba a následne chyboval aj John Stones. Využiť sa to snažil Rodrigo, ale jeho zakončenie z pomerne veľkej diaľky smerovalo nad bránu Jordana Pickforda.

90+2

Hostia mali výhodu rohového kopu. Isco poslal dlhý center na zadnú žrď. Z náročnej pozície sa snažil zakončovať kapitán Sergio Ramos, ale Jordana Pickforda svojim pokusom neohrozil.

90+1

Prvá minúta nadstaveného času je pomaly za nami. Španieli držia loptu na svojich kopačkách a nepúšťajú súpera do záverečného tlaku. Ešte je však na vyrovnanie pomerne veľa času.

90

Riadny hrací čas sa v tejto chvíli naplnil, no ešte sa pripravte na dlhý futbalový večer. Holandský rozhodca Danny Makkelie totiž nadstavil až deväť minút, pretože sme videli najmä dlhé ošetrovanie Luka Shawa.

89

V predposlednej minúte hracieho času sa Jesse Lingard hnevá na hlavného rozhodcu. Ten jeho zákrok na Saúla Ñígueza označil za nedovolený, a tak budú v rozohrávke pokračovať hráči v červených dresoch.

88

Domáci fanúšikovia si teraz pýtali nedovolený zákrok na Dele Alliho, ale hlavný rozhodca necháva hre voľný priebeh. Každopádne, Španieli sa možno až príliš zatiahli a ešte budú musieť o víťazstvo bojovať.

87

Avizované španielske striedanie je v tejto chvíli realitou. Marcos Alonso má pre dnešok odpracované a na záverečné minúty ho nahradí Iñigo Martínez. Hosťujúci tréner si tak vyčerpal všetky možnosti striedania.

86

Anglicko si v závere vypracúva tlak a snaží sa vyrovnať. Teraz sa po rohovom kope dostal do zakončenia Harry Maguire, ale hlavičkou minul bránu súpera. Ešte pred výkopom uvidíme ďalšie striedanie hostí.

85

Rysovala sa ďalšia obrovská šanca domácich a opäť by v nej bol Marcus Rashford. Mladý Angličan dostal peknú kolmú prihrávku do Jesseho Lingarda, ale podľa názoru postranného rozhodcu stál v tesnom ofsajde.

83

Prvým potrestaným hráčom na strane Španielska je Daniel Carvajal. Ten išiel zbytočne tvrdo do súboja pri postrannej čiare, a tak bude obranca Realu Madrid zápas dohrávať pod hrozbou vylúčenia.

Anglicko – Španielsko

1:2

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 11. Rashford – 13. Saúl Ñíguez, 32. Rodrigo

Karty:   18. Henderson (ENG), 42. Shaw (ENG), 66. Stones (ENG), 90+4. Rose (ENG) – 83. Carvajal (ESP)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.

Anglicko: Pickford – Maguire, Stones, Joe. Gomez – Trippier, Henderson (64. Dier), Alli, Lingard, Shaw (53. Rose) – Kane (C), Rashford (90+4. Welbeck).
Náhradníci: Bettinelli, Butland, A. McCarthy – Alexander-Arnold, Delph, Dier, Loftus-Cheek, Rose, Tarkowski, Walker, Welbeck.

Španielsko: de Gea – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Alonso (87. I. Martínez) – Th. Alcântara (80. Roberto), Busquets, Saúl Ñíguez – Rodrigo, Aspas (68. Asensio), Isco.
Náhradníci: Arrizabalaga, Pau López – Albiol, Asensio, Azpilicueta, D. Ceballos, Suso, Gayá, Rodri, I. Martínez, Morata, Roberto.

Rozhodca: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra (všetci Holandsko)