Menu

Futbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – Newcastle United

4:0

koniec (1:0)

26.12.2018, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • 19. kolo • Miroslav Kováčik

Tipsport: 1.15 8.56 21.4

Futbalisti Liverpoolu zvíťazili v zápase 19. kola najvyššej anglickej súťaže nad Newcastle United jasne 4:0. Postupne sa v zápase zapísali do streleckej listiny Dejan Lovren, Mohamed Salah, Xherdan Shaqiri a Fabinho. Navyše, mužstvo pod vedením Jürgena Kloppa zvýšilo svoj náskok na čele tabuľky, pretože v paralelne hranom súboji Manchester City prehral s Leicesterom City 1:2. Stráca tak už sedem bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:59:43)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

V samotnom závere dnešného duelu si ešte pripisuje úspešný zákrok Martin Dúbravka. Stalo sa tak po strele Nathaniela Clyna, ktorú však dokázal stlmiť brániaci DeAndre Yedlin.

90+2

90+2. Sean Longstaff (NEW)

90+2

Alisson vybehol z brány, no neurobil to práve najlepšie. K lopte sa dostal Sean Longstaff, mal však pomerne málo času na strelu, ale preto nastrelil vracajúceho sa brankára Liverpoolu.

90+1

Trent Alexander-Arnold centroval z pravej strany, Daniel Sturridge sa dostal k hlavičke, ale Martin Dúbravka dokázal loptu vyraziť už na desiaty rohový kop klubu z mesta Beatles.

90

Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli naplnil. Hlavný rozhodca Graham Scott už príliš nepredlžuje trápenie hostí a pridáva tri minúty. Uvidíme, či sa ešte dočkáme nejakého presného zásahu.

88

Dejan Lovren poslal výborný pas za obrannú líniu súpera. Sadio Mané si prebral loptu medzi obrancami Newcastlu, ale z dobrej pozície prestrelil bránu slovenského gólmana Martina Dúbravku.

87

Newcastle je smerom dopredu absolútne bezzubé. Ani teraz mu nevyšla kombinácia, z čoho pramení len odkop od súperovej brány. Liverpool je blízko k ďalšiemu čistému kontu.

86

O osude dnešného stretnutia je definitívne rozhodnuté. Liverpool si pripíše do tabuľky cenné tri body, vyhrá ôsmykrát za sebou a je pravdepodobné, že svoj náskok pred Manchestrom City ešte zvýši.

85

85. Fabinho (LIV) - 4:0

85

Liverpool dal gól! Domáci prekonali Martina Dúbravku po štvrtýkrát. Mohamed Salah poslal prudkú loptu do malého vápna, Dejan Lovren ju síce minul, ale dokonale ho zastúpil hlavičkujúci FABINHO. Pre Brazílčana je to prvý gól v službách Liverpoolu.

84

Liverpool bude mať výhodu rohového kopu. Mohamed Salah prenikal po pravej strane, ale nekompromisne ho zastavil Paul Dummett. Práve egyptský kanonier rozohrá túto štandardnú situáciu.

83

Aby tých dobrých správ pre Liverpool nebolo málo, Leicester City práve skóroval v zápase proti Manchestru City a vedie 2:1. Okamžite to spozorovali aj diváci na tribúnach a majú z toho veľkú radosť.

82

Posledné striedanie domáceho tímu. Andrew Robertson si dnes plnú minúťaž nepripíše, pretože necelých desať minút pred koncom prichádza jeho miesto uzdravený Nathaniel Clyne.

80

Po treťom inkasovanom góle strieda Rafael Benítez. Na ihrisko sa dostáva Jacob Murphy, výmenou za Matta Ritchieho. Ten predviedol dobrý výkon najmä v úvodnom dejstve.

79

79. Xherdan Shaqiri (LIV) - 3:0

79

Liverpool dal gól! Je rozhodnuté! Domáci teraz dokonale vyškolili súpera a strieľajú tretí gól. Trent Alexander-Arnold dostal loptu do priestoru pravého krídla, pred bránou našiel XHERDANA SHAQIRIHO, ktorý už nemal problém skórovať.

78

Domáci futbalisti kombinujú na vlastnej polovici ihriska. Aj zverenci Jürgena Kloppa zbytočne neplytvajú silami, veď už ďalší zápas ich čaká proti Arsenalu, ktorého v tomto ročníku ešte nezdolali.

77

Mám pocit, akoby Newcastle dnešný zápas už zabalilo. Dva góly sa zdajú byť nereálnou misiou a hostia sa zrejme budú koncentrovať na dôležitejšie zápasy v nabitom programe medzi sviatkami.

76

Domáci mali k dispozícii priamy kop, prakticky od autovej čiary. Z pravej strany chcel poslať loptu do šestnástky Trent Alexander-Arnold, ale trafil len dobre postavený múr Martina Dúbravku.

75

Štvrťhodinu pred koncom sa hostia dostali aspoň do zakončenia. Po centri z ľavej strany strieľal cez Andrewa Robertsona záložník Isaac Hayden, ale v páde mieril vedľa Alissonovej brány.

74

Domáci mali výhodu rohového kopu. Po hlavičke Virgila van Dijka zahral rukou jeden z hráčov hostí, ale ešte predtým sa pískal útočný faul holandského obrancu.

73

Rafael Benítez posiela na trávnik prvého čerstvého hráča. Je ním Sean Longstaff, pre ktorého je to debut v najvyššej anglickej súťaži. Naopak, dnešné stretnutie sa končí pre Kenedyho.

71

DeAndre Yedlin veľmi dobre čítal hru. Postrážil si Sadia Maného, na ktorého letela lopta z kopačky Mohameda Salaha. Každopádne, Newcastle je v druhom dejstve absolútne bezzubé.

70

Mladý anglický obranca Trent Alexander-Arnold podporil ofenzívu svojho tímu. Centroval z pravej strany, ale Jamaal Lascelles odkopol loptu do bezpečia pred číhajúcim útočník Sadiom Maném.

69

Druhé striedanie Liverpoolu. V zápase končí Roberto Firmino, ktorý mal pred chvíľou dobrú streleckú príležitosť. Na jeho miesto prichádza Daniel Sturridge, ktorý Newcastle strelil v kariére už sedem gólov.

67

Šanca na strane domácich. Mohamed Salah posunul loptu na Roberta Firmina. Brazílčan sa otočil okolo Jamaala Lascellesa, mieril na zadnú žrď, ale slovenský brankár Martin Dúbravka predviedol veľmi kvalitný zákrok.

66

Liverpool predviedol ďalšiu peknú akciu, ktorej však chýbalo zakončenie. Bude z toho aspoň siedmy rohový kop, ktorý ľavačkou zahrá švajčiarsky reprezentant Xherdan Shaqiri.

65

Mohamed Salah centroval zľava, ale Roberto Firmino proti presile obrancov súpera neuspel. Okamžite sa ešte snažil zakončiť nožničkami Sadio Mané, ale ani on nestrelil tretí gól dnešného duelu.

64

Mohamed Diamé centroval z pravej strany, ale v šestnástke Liverpoolu bola prevaha domácich hráčov. Napokon situáciu vyriešil Alisson, ktorý vybehol z brány a chytil loptu do svojich rukavíc.

63

Trent Alexander-Arnold dlhý pasom našiel Sadia Maného. Senegalčan už postupoval sám na Martina Dúbravku, no zastavil ho postranný rozhodca, ktorý zdvihol nad hlavu svoju zástavku.

62

Prvé striedanie na strane Liverpoolu. Po hodine hry končí Georginio Wijnaldum, ktorého si zrejme Jürgen Klopp chce pošetriť do ďalšieho priebehu sezóny. Nahradzuje ho zlepšujúci sa Fabinho.

61

Sadio Mané sa nepresadil po ľavej strane, keďže ho dobre bránil DeAndre Yedlin. Následne ešte zabojoval Xherdan Shaqiri, ale v spolupráci s Andrewom Robertsonom neuspel.

60

Hodina zápasu je za nami. Zverenci Jürgena Kloppa vedú pohodlne 2:0 a nič nenasvedčuje tomu, že by mali o víťazstvo prísť. Newcastle sa smerom dopredu trápi a rozhodne potrebuje impulz z lavičky.

59

Viac než minútu sa v Liverpoole nehralo, no zrejme Jordan Henderson bude môcť pokračovať v zápase. Môžeme spomenúť, že pre zranenie vynechali dnešný duel Joe Gomez, Joel Matip i James Milner.

58

Nepríjemný moment pre domáce mužstvo. Po kontakte s Jamaalom Lascellesom zostáva ležať na trávniku Jordan Henderson a bude potrebovať ošetrenie. Snáď bude môcť pokračovať v zápase.

56

Hlavný arbiter dnešného stretnutia Graham Scott píska nedovolený zákrok na Georginia Wijnalduma. To znamená, že Liverpool zostane pri lopte a bude môcť ešte zvýšiť svoje percentuálne držanie lopty.

55

Nepresná prihrávka na Mohameda Salaha. Nasledovať bude odkop od brány Martina Dúbravku. Zatiaľ je na lavičkách oboch tímov pokoj, a tak zrejme až neskôr budeme svedkami striedaní.

54

Po dlhšej dobe sa do zakončenia dostali aj hostia. Joselu si nabehol medzi stopérov Liverpoolu, hlavičkoval z dobrej pozície, ale napokon mieril vedľa pravej žrde Alissonovej brány.

53

Jamaal Lascelles chyboval v rozohrávke a hostia na to takmer doplatili. Sadio Mané získal loptu na pravej strane, pred prázdnu bránu prihrával Robertovi Firminovi, no pred ním zasiahol Federico Fernández.

51

Liverpool kontroluje zápas a smeruje za ziskom troch bodov. Zatiaľ mu nahráva aj výsledok z King Power Stadium, kde Leicester City po prvom polčase remizoval s Manchestrom City 1:1.

50

Po súboji Isaaca Haydena so Sadiom Maném nasledoval rohový kop hostí. Po ňom sa ale hráči v bielo-čiernych dresoch nedokázali presadiť a naďalej vážnejšie neohrozili brankára Alissona.

49

Xherdan Shaqiri dlhou loptou hľadal v šestnástke súpera Roberta Firmina. Dobre ale čítal hru slovenský brankár Martin Dúbravka a chytá loptu do svojho náručia. Dnes dvakrát inkasoval, no nič mu nemožno vyčítať.

48

48. Mohamed Salah (LIV) - 2:0

48

Liverpool dal gól! Rozprávkový úvod do druhého polčasu z pohľadu domáceho tímu. MOHAMED SALAH zvyšuje náskok Liverpoolu, keď prekonal Martina Dúbravku strelou k pravej žrdi. Pre Egypťana je to už dvanásty gól v sezóne.

47

47. Mohamed Salah (LIV)

47

Liverpool bude kopať pokutový kop! Mohamed Salah predviedol peknú individuálnu akciu, vbehol do šestnástky a úplne zbytočne ho rukou stiahol na zem Paul Dummett. Exekútorom penalty bude sám faulovaný hráč.

46

Ani jeden z trénerov počas prestávky nezasiahol do svojej zostavy. V prípade Jürgena Kloppa sa tomu nemožno čudovať, že od Rafaela Beníteza čoskoro možno čakať nejaké striedania.

46

Začal sa druhý polčas.
Futbalisti Liverpoolu vyhrávajú po prvom polčase nad Newcastle United najtesnejším rozdielom 1:0. Všetko podstatné sa udialo v úvodnej štvrťhodine. Joselu nevyužil svoju šancu a v jedenástej minúte po rohovom kope skóroval Dejan Lovren. Domáci mali následne jasnú hernú prevahu, no Martin Dúbravka musel zasahovať len po priamom kope Xherdana Shaqiriho. Druhé dejstvo sa začne krátko po 17:00 hod.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Opäť istý Martin Dúbravka. Bez najmenších problémov si poradil s centrom Trenta Alexandra-Arnolda od rohovej zástavky. Okrem toho Lee Mason ukazuje, že sa bude nadstavovať 60 sekúnd.

44

44. Xherdan Shaqiri (LIV)

44

Veľmi dobrý zákrok v podaní slovenského brankára. Xherdan Shaqiri obstrelil múr, lopta smerovala pod brvno, ale Martin Dúbravka ju dokázal vytlačiť na ďalší rohový kop.

43

Teraz sa Martin Dúbravka zrejme zapotí. Možno 25 metrov od jeho brány sa nedovoleným zákrokom previnil Mohamed Diamé, keď pristúpil nohu Georginiovi Wijnaldumovi. Loptu si berie Xherdan Shaqiri.

42

Trošku rozháraný úsek hry nám ukončil ďalekonosný a hlavne nepresný pokus Jordana Hendersona. Martin Dúbravka zasahovať nemusel, a tak môže rozohrať ďalšiu akciu Newcastle.

41

Trent Alexander-Arnold tentokrát centroval od rohovej zástavky. Poslal prudkú loptu do nebezpečného priestoru, no pred Virgilom van Dijkom dobre zakročil brankár Martin Dúbravka.

40

Trent Alexander-Arnold poslal center do šestnástky súpera, ale našiel len obrancu Federica Fernándeza. Ten upratal loptu do bezpečia, no znovu sa k nej odstávajú hráči v červených dresoch.

39

Isaac Hayden sa síce čuduje, no opakované zábery ukázali, že jednoznačne fauloval Sadia Maného. Liverpool tak bude rozohrávať priamy kop, no je to pomerne ďaleko od Dúbravkovej brány.

38

Slovenský brankár teraz veľmi dobre čítal hru. Xherdan Shaqiri posielal kolmú prihrávku na Mohameda Salaha, ale pri lopte bol ako prvý rodák zo Žiliny.

37

Sadio Mané nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude odkopávať Martin Dúbravka. Slovenský gólman dnes zatiaľ nemal veľa práce, no z jedinej strely do priestoru jeho brány inkasoval.

36

Až teraz hlavný rozhodca píska prvý nedovolený zákrok hostí. Po centri z pravej strany nastavil Matt Ritchie ukážkovú "stoličku" domácemu krajnému obrancovi Trentovi Alexandrovi-Arnoldovi.

35

Domáci futbalisti majú jasnú územnú prevahu, ale tentokrát o loptu prichádzajú. Stratil ju totiž Roberto Firmino a následne fauloval jedného zo súperových hráčov, zrejme Jošinoriho Muta.

34

Liverpool sa snažil zaútočiť po ľavej strane. Roberto Firmino posúval loptu na Andrewa Robertsona, ale úmysel brazílskeho reprezentanta veľmi dobre prečítal Isaac Hayden a následne sa nechal faulovať.

32

Xherdan Shaqiri zahral rohový kop z pravej strany, ale žiadneho spoluhráča nenašiel. Následne sa lopta znovu udomácnila na kopačkách zverencov Jürgena Kloppa, ktorí smerujú za ďalším triumfom.

31

Pekná akcia domácich. Georginio Wijnaldum posunul loptu do priestoru pravého krídla, Trent Alexander-Arnold centroval po zemi, ale Senegalčan Sadio Mané sa napokon k lopte nedostal.

30

Liverpool kontroluje priebeh zápasu. Príliš sa dopredu netlačí, no pokiaľ vidí šancu na zaútočenie, tak neváha. Každopádne, Alisson zatiaľ nemusel predviesť žiaden náročnejší zákrok.

29

Pre Liverpool sa otvorila možnosť na rýchly brejk, ale Roberto Firmino to pokazil. Až príliš dlho mal loptu na kopačke a dobrým obranným zákrokom ho odzbrojil Mohamed Diamé.

28

Po dlhšej dobe píska hlavný rozhodca Graham Scott. V súboji dvoch hráčov s číslom štrnásť si proti pravidlám počínal Jordan Henderson, keď spodkom kopačky zasiahol Isaaca Haydena.

27

Na oboch stranách sme boli svedkami centrom z pravých strán. DeAndre Yedlin našiel len brankára Alissona a Mohamed Salaha poslal až príliš prudkú loptu na Brazílčana Roberta Firmina.

26

Tentokrát musíme pochváliť hostí za aktívne napádanie. To napokon slávilo úspech, Trent Alexander-Arnold loptu nespracoval ideálne, a tak budú vhadzovať zverenci Rafaela Beníteza.

25

Xherdan Shaqiri je v dnešnom dueli veľmi aktívny. Teraz sa šikovnou a efektnou pätičkou snažil uvoľniť Mohameda Salaha, ale Egypťan sa napokon k lopte nedostal. Na druhej strane bol v ofsajde Joselu.

24

Na druhej strane sme videli peknú akciu domácich. Xherdan Shaqiri na ľavej strane našiel Andrewa Robertsona, ten prvým dotykom poslal loptu do šestnástky, ale našiel len Martina Dúbravku.

23

Domáci obrancovia neupratali loptu do bezpečia. Využiť sa to snažil Matt Ritchie, ale jeho obaľovačka z hranice pokutového územia smerovala vedľa ľavej žrde. Odkopávať tak bude Alisson.

21

Tretiu desiatku riadneho hracieho času začala strela Xherdana Shaqiriho spoza pokutového územia. Švajčiarovi tentokrát strela príliš nesadla a lopta smerovala vysoko nad bránu.

20

Máme za sebou dvadsať minút stretnutia. Newcastle sa po sympatickom úvode trošku zatiahlo a necháva kombinovať lídra tabuľky. Ten už skoro desať minút vedie, keď sa parádnou strelou presadil Dejan Lovren.

19

Po priamom kope hostí nedôrazne hlavičkoval Jošinori Muto. Následne sme boli svedkami rýchlej akcie domácich, Roberto Firmino poslal dlhý pas na Sadia Maného, ale ten tiesnený obrancami nedokázal prekonať Martina Dúbravku.

18

Domáci sa po rohovom kope nepresadili. Naopak, rýchly brejk založil Kenedy, zozadu ho fauloval Jordan Henderson a môže byť rád, že si u hlavného rozhodcu nevykoledoval kartový trest.

17

Federico Fernández sa síce hnevá, ale po jeho súboji s Mohamedom Salahom bude nasledovať rohový kop. Do šestnástky hostí smeruje aj Virgil van Dijk, ktorý sa nedávno prvýkrát strelecky presadil v drese Liverpoolu.

16

Liverpool sa nepresadil cez pravú stranu, a tak nasledoval odkop Martina Dúbravku. O niekoľko sekúnd neskôr však Slovák musel zasahovať, keď ho strelou z diaľky preveril domáci kapitán Jordan Henderson.

15

Na konci štvrťhodiny hry sa črtala možnosť aj pre hostí. Jošinori Muto peknou kolmicou poslal loptu na Isaaca Haydena, ale veľmi dobre sa vrátil Andrew Robertson a pripravil súpera o držanie lopty.

14

Mohamedovi Salahovi sa teraz otvoril priestor. S loptou si to namieril na hranicu šestnástky súpera, ale nešťastník z predošlých minút Jamaal Lascelles tentokrát predviedol oveľa lepší defenzívnejší zákrok.

13

Futbalisti Liverpoolu strelili svoj jubilejný 50. gól v prebiehajúcom ročníku. Oproti zápasu z marca tohto roka sa im podarilo prekonať Martina Dúbravku podstatne skôr a môžu hrať uvoľnenejšie.

11

11. Dejan Lovren (LIV) - 1:0

11

Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Po zblokovanej strele Xherdana Shaqiriho mali výhodu rohového kopu. Center z ľavej strany neupratal do bezpečia Jamaal Lascelles a parádnym half-volejom sa zaskvel sviatočný strelec DEJAN LOVREN.

10

V desiatej minúte sa dostali do šance aj domáci futbalisti. Roberto Firmino posunul loptu na Sadia Maného, ten z ľavej strany poslal loptu na Xherdana Shaqiriho, ale Švajčiar z dobrej pozície minul bránu.

9

Newcastle vstúpilo do zápasu sympatickým dojmom a určite si robí zálusk na nejaký bodový zisk. V histórii Premier League však len raz vyhralo na pôde Liverpoolu, ešte v premiérovom ročníku súťaže.

8

8. Joselu (NEW)

8

Prvý náznak šance pre hostí. Matt Ritchie centroval z ľavej strany, Virgil van Dijk loptu prekvapujúco podbehol a môže byť rád, že Joselu z dobrej pozície hlavičkoval nepresne. Alisson tak bude len odkopávať.

7

Hostia sa snažili zaútočiť cez pravú stranu. Dostali sa aj k centru do šestnástky Liverpoolu, ale loptu bez problémov upratal do bezpečia chorvátsky vicemajster sveta Dejan Lovren.

6

Atmosféra na Anfield Road je tradične skvelá a diváci spievajú od úvodných minút. Momentálne na ihrisku sledujeme trošku nudnejší úsek, pretože domáci futbalisti dlhší čas kombinujú iba úrovni polovice ihriska.

5

Od začiatku sa hrá vo vysokom tempe a jeden osobný súboj strieda druhý. Hostia sa zatiaľ veľmi dobre bránia a čistým spôsobom zastavili Sadia Maného či Holanďana Georginia Wijnalduma.

4

Straky mali výhodu rohového kopu. Kenedy poslal center smerujúci na zadnú žrď, tam najvyššie vyskočil Federico Fernández, ale z náročnej pozície nedokázal ohroziť brankára Alissona.

3

Predošlá akcia sa skončila tvrdším súbojom medzi Sadiom Maném a hosťujúcim krajným obrancom Paulom Dummettom. Ten zostal trošku otrasený, ale napokon bude v zápase pokračovať bez ošetrenia.

2

Liverpool prvýkrát zatlačiť súpera pred vlastnú šestnástku. Útočný trojlístok domácich si vymieňal loptu v nebezpečnom priestore, ale napokon jeden z hostí odkopol loptu na vhadzovanie.

1

Hlavný rozhodca Graham Scott prvýkrát fúkol do píšťalky, a tak sa dnešné stretnutie na Anfield Road mohlo začať. Domáci sa v úvodnej minúte snažili zaútočiť po ľavej strane, ale po nepresnom pase bude odkopávať Martin Dúbravka.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Do úvodného výkopu zostáva približne desať minút. Zaujímavosťou je, že Liverpool počas tzv. Boxing day neprehral domáce ligové stretnutie od sezóny 1986/87. Odvtedy sa osemkrát tešil z víťazstva a trikrát remizoval. Len na lavičke náhradníkov zostal Daniel Sturridge, ktorý v predošlých deviatich dueloch proti Newcastle strelil sedem gólov a na ďalší prihral.
Úvodné zostavy:

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Wijnaldum, Shaqiri – M. Salah, Firmino, Mané.
Náhradníci: Mignolet – Clyne, Fabinho, Keïta, Lallana, Sturridge, Origi.

Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), F. Fernández, P. Dummett – Ritchie, Hayden, Diamé, Kenedy – Muto – Joselu.
Náhradníci: Woodman – Manquillo, Longstaff, Jacob Murphy, Ayoze Pérez, Rondón, Schär.

Rozhodcovia: Graham Scott – Eddie Smart, Marc Perry – Lee Mason.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Z pohľadu slovenských fanúšikov sa zaujímavý zápas odohrá na liverpoolskom Anfield Road, kde sa Newcastle United s brankárom Martinom Dúbravkom pokúsi zaskočiť vedúce mužstvo tabuľky.

FC LIVERPOOL

FC Liverpool po dlhej dobe prežil vianočné sviatky na čele tabuľky. V osemnástich kolách neprehral a aktuálne ťahá sériu siedmich ligových výhier v rade. Pomohlo mu aj nedávne zaváhanie Manchestru City, ktorý po prehre s Crystal Palace stráca už štyri body. Oproti predošlým ročníkom Liverpool zdokonalil najmä defenzívu. Inkasoval zatiaľ len sedem gólov, na čom má veľkú zásluhu brankár Allison či líder obrany Virgil van Dijk. Holanďan bol dokonca fanúšikmi označený za najlepšieho hráča Premier League v mesiaci november. V poslednom domácom dueli zverenci Jürgena Kloppa zdolali Manchester United 3:1, pričom na strelecké pokusy deklasovali súpera pomerom 36:6. Pre zranenia dnes budú chýbať Joe Gomez, Joel Matip, no fanúšikov teší zlepšujúci sa stav Trenta Alexandra-Arnolda, strelecká forma Mohameda Salaha či podpísanie nového kontraktu Sadia Maného.

NEWCASTLE UNITED

Newcastle začalo sezónu veľmi zle, keď v prvých desiatich stretnutiach získalo len tri body. Víťazstva sa dočkalo až začiatkom novembra, keď v domácom prostredí zdolalo Watford tesne 1:0. Strakám toto víťazstvo dodalo potrebné sebavedomie, prišli ďalšie víťazstvá a takisto posun z pásma zostupu na priebežnú pätnástu priečku. Slovenský brankár Martin Dúbravka si už šesťkrát udržal čisté konto a v médiách sa objavili správy o možnom záujme Juventusu Turín. Dobrý výkon na Anfield Road by mu určite pomohol, no Newcastle v histórii Premier League na pôde Liverpoolu ešte nikdy nevyhralo. V marci tu prehralo 0:2, keď sa do streleckej listiny zapísali Mohamed Salah a Sadio Mané. Špeciálny zápas to bude aj pre trénera Rafaela Beníteza, ktorý The Reds viedol v pamätnom istanbulskom finále Ligy majstrov. Najlepším strelcom hostí je Salomon Rondón, ktorý zaznamenal štyri presné zásahy.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Liverpool FC – Newcastle United

4:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 11. Lovren, 48. M. Salah (pen.), 79. Shaqiri, 85. Fabinho

Držení míče: 75 % : 25 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:9.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson (82. Clyne) – Henderson (C), Wijnaldum (62. Fabinho), Shaqiri – M. Salah, Firmino (69. Sturridge), Mané.
Náhradníci: Mignolet – Clyne, Fabinho, Keïta, Lallana, Sturridge, Origi.

Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), F. Fernández, P. Dummett – Ritchie (80. Jacob Murphy), Hayden, Diamé, Kenedy (73. Longstaff) – Muto – Joselu.
Náhradníci: Woodman – Manquillo, Longstaff, Jacob Murphy, Ayoze Pérez, Rondón, Schär.

Rozhodca: Graham Scott – Eddie Smart, Marc Perry – Lee Mason