Menu

Futbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – Newcastle United

4:0

koniec (1:0)

26.12.2018, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • 19. kolo • Miroslav Kováčik

Tipsport: 1.15 8.56 21.4

Futbalisti Liverpoolu zvíťazili v zápase 19. kola najvyššej anglickej súťaže nad Newcastle United jasne 4:0. Postupne sa v zápase zapísali do streleckej listiny Dejan Lovren, Mohamed Salah, Xherdan Shaqiri a Fabinho. Navyše, mužstvo pod vedením Jürgena Kloppa zvýšilo svoj náskok na čele tabuľky, pretože v paralelne hranom súboji Manchester City prehral s Leicesterom City 1:2. Stráca tak už sedem bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:59:43)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

V samotnom závere dnešného duelu si ešte pripisuje úspešný zákrok Martin Dúbravka. Stalo sa tak po strele Nathaniela Clyna, ktorú však dokázal stlmiť brániaci DeAndre Yedlin.

90+2

90+2. Sean Longstaff (NEW)

90+2

Alisson vybehol z brány, no neurobil to práve najlepšie. K lopte sa dostal Sean Longstaff, mal však pomerne málo času na strelu, ale preto nastrelil vracajúceho sa brankára Liverpoolu.

90+1

Trent Alexander-Arnold centroval z pravej strany, Daniel Sturridge sa dostal k hlavičke, ale Martin Dúbravka dokázal loptu vyraziť už na desiaty rohový kop klubu z mesta Beatles.

90

Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli naplnil. Hlavný rozhodca Graham Scott už príliš nepredlžuje trápenie hostí a pridáva tri minúty. Uvidíme, či sa ešte dočkáme nejakého presného zásahu.

88

Dejan Lovren poslal výborný pas za obrannú líniu súpera. Sadio Mané si prebral loptu medzi obrancami Newcastlu, ale z dobrej pozície prestrelil bránu slovenského gólmana Martina Dúbravku.

87

Newcastle je smerom dopredu absolútne bezzubé. Ani teraz mu nevyšla kombinácia, z čoho pramení len odkop od súperovej brány. Liverpool je blízko k ďalšiemu čistému kontu.

86

O osude dnešného stretnutia je definitívne rozhodnuté. Liverpool si pripíše do tabuľky cenné tri body, vyhrá ôsmykrát za sebou a je pravdepodobné, že svoj náskok pred Manchestrom City ešte zvýši.

85

85. Fabinho (LIV) - 4:0

85

Liverpool dal gól! Domáci prekonali Martina Dúbravku po štvrtýkrát. Mohamed Salah poslal prudkú loptu do malého vápna, Dejan Lovren ju síce minul, ale dokonale ho zastúpil hlavičkujúci FABINHO. Pre Brazílčana je to prvý gól v službách Liverpoolu.

84

Liverpool bude mať výhodu rohového kopu. Mohamed Salah prenikal po pravej strane, ale nekompromisne ho zastavil Paul Dummett. Práve egyptský kanonier rozohrá túto štandardnú situáciu.

83

Aby tých dobrých správ pre Liverpool nebolo málo, Leicester City práve skóroval v zápase proti Manchestru City a vedie 2:1. Okamžite to spozorovali aj diváci na tribúnach a majú z toho veľkú radosť.

82

Posledné striedanie domáceho tímu. Andrew Robertson si dnes plnú minúťaž nepripíše, pretože necelých desať minút pred koncom prichádza jeho miesto uzdravený Nathaniel Clyne.

80

Po treťom inkasovanom góle strieda Rafael Benítez. Na ihrisko sa dostáva Jacob Murphy, výmenou za Matta Ritchieho. Ten predviedol dobrý výkon najmä v úvodnom dejstve.

79

79. Xherdan Shaqiri (LIV) - 3:0

79

Liverpool dal gól! Je rozhodnuté! Domáci teraz dokonale vyškolili súpera a strieľajú tretí gól. Trent Alexander-Arnold dostal loptu do priestoru pravého krídla, pred bránou našiel XHERDANA SHAQIRIHO, ktorý už nemal problém skórovať.

78

Domáci futbalisti kombinujú na vlastnej polovici ihriska. Aj zverenci Jürgena Kloppa zbytočne neplytvajú silami, veď už ďalší zápas ich čaká proti Arsenalu, ktorého v tomto ročníku ešte nezdolali.

Liverpool FC – Newcastle United

4:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 11. Lovren, 48. M. Salah (pen.), 79. Shaqiri, 85. Fabinho

Držení míče: 75 % : 25 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:9.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson (82. Clyne) – Henderson (C), Wijnaldum (62. Fabinho), Shaqiri – M. Salah, Firmino (69. Sturridge), Mané.
Náhradníci: Mignolet – Clyne, Fabinho, Keïta, Lallana, Sturridge, Origi.

Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), F. Fernández, P. Dummett – Ritchie (80. Jacob Murphy), Hayden, Diamé, Kenedy (73. Longstaff) – Muto – Joselu.
Náhradníci: Woodman – Manquillo, Longstaff, Jacob Murphy, Ayoze Pérez, Rondón, Schär.

Rozhodca: Graham Scott – Eddie Smart, Marc Perry – Lee Mason