Menu

Futbal

Anglická Premier League

Leicester City – Aston Villa FC

4:0

koniec (1:0)

09.03.2020, 21:00 • King Power Stadium, Leicester • 29. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 1.55 4.46 6.25

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:00:49)
Držanie lopty: 65 % : 35 %.
Strely na bránu: 7:1.
Strely mimo: 7:3.
Rohy: 9:0.
Ofsajdy: 3:2.
Fauly: 15:12.
Leicester ovládol druhý polčas a zaslúžene vyhral dnešný zápas výrazným rozdielom. Druhý gól však strelil po veľmi spornej penalte, nariadenej za ruku Mingsa vo vlastnej šestnástke. Tú premenil Jamie Vardy, ktorý sa presadil v Premier League po takmer troch mesiacoch. Vardy potom svojim druhým gólom v zápase hostí definitívne zlomil a posledný klinec do rakvy Aston Villy v dnešnom zápase zatĺkol Harvey Barnes. Leicester tak po štyroch zápasoch bez výhry konečne zvíťazil a na treťom mieste tabuľky má päťbodový náskok pred štvrtou Chelsea. Aston Villa prehrala štvrtýkrát za sebou a je na predposlednom 19. mieste. Na 17. Watford stráca dva body, má však jeden zápas k dobru.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Barnesovu prihrávku na os ihriska posunul na ľavú stranu šestnástky Tielemans pätičkou na Albrightona, ktorý však zo skvelej streleckej pozície prestrelil Reinovu bránu.

90+2

Domáci však stále nemajú dosť. Justin sa dral na útočnú polovicu po ľavej strane a až pred šestnástkou Aston Villy mu odkopol Guilbert loptu do autu.

90+1

Barnes zaviezol po ľavej strane loptu k šestnástke Aston Villy, kde ju preniesol na opačnú stranu. Albrightonovi sa však center nevydaril a jeho nákop skončil až za bránkovou čiarou.

90

Nadstavený čas sú tri minúty.

89

Reinov nákop na útočnú polovicu domáci odvrátili do stredu poľa. Následný pas Mingsa na Davisa zase letel do ofsajdu.

88

Justin si nabehol na Maddisonovu prihrávku za obranu na ľavé krídlo, vybiehal však z ofsajdového postavenia. Hostia už tiež viacmenej rezignovali a s rozohrávkou sa vôbec neponáhľajú.

87

Domáci naďalej tlačia hostí do obrany. Maddison po Tielemansovom autovom vhadzovaní vystrelil z voleja, i on však namieril vysoko nad Reinovu bránu.

86

Tielemans napriahol k strele zo strednej vzdialenosti, tvrdou ranou ale poslal loptu na tribúnu za Reinovou bránou.

85

85. Harvey Barnes (LEC) - 4:0

85

Leicester City dáva gól!
Domáci už menia zápas na svoju exhibíciu! Tielemans vysunul kolmicou na pravé krídlo do nábehu Albrightona, ktorý prihral do šestnástky na HARVEYHO BARNESA a ten presnou strelou k bližšej tyči z prvej nedal Reinovi žiadnu šancu.

83

Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Wilfred Ndidi, prichádza Nampalys Mendy.

83

Maddisonov center z rohu tentokrát doletel na Evansa, ktorému sa ale hlavička nevydarila. Ndidimu potom pri pokuse o strelu z otočky odkopli obrancovia hostí loptu do autu.

82

Sám Maddison nakopol loptu od rohovej zástavky na zadnú tyč, kde ju jeden z hráčov Aston Villy odhlavičkoval na ďalší rohový kop.

81

Domáci už si zápas užívajú. Maddison sa dostal k odrazenej lopte po sklze Mingsa a vystrelil, jeho ranu ale zrazil Engels na rohový kop.

79

79. Jamie Vardy (LEC) - 3:0

79

Leicester City dáva gól!
JAMIE VARDY strieľa hneď i svoj druhý ligový gól v tomto roku! Útočník Leicesteru dostal prihrávku na ľavé krídlo, odkiaľ prenikol do šestnástky. Jeho prvú strelu zablokoval Targett tak, že sa lopta k nemu odrazila a pomedzi Targetta a Mingsa ju poslal k bližšej tyči. Ani po tomto góle tak brankár hostí Reina zrejme nemá úplne čisté svedomie...

78

Guilbert sa so spoluhráčmi po zisku lopty dostal do rýchleho protiútoku, ktorý napokon sám zakončil. Jeho strela ale letela len do stredu brány na brankára Schmeichela, ktorý si s ňou poľahky poradil.

77

Nákop zo stredu poľa chytil pripravený gólman Schmeichel. Ten hneď vykopol loptu na Barnesa, ktorý sa dostal k centru z ľavej strany, jeho nákop ale len preletel celou šestnástkou na opačnú stranu.

76

Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Dennis Praet, prichádza Youri Tielemans.

76

Žltú kartu za podkopnutie Nakambu v strede poľa dostáva Jonny Evans (Leicester City).

74

Center hostí z tejto štandardky znovu odhlavičkoval jeden z domácich brániacich hráčov až do stredu poľa. Tam sa lopty zmocnili modrí, ktorí prechádzajú k svojmu postupnému útoku.

73

Pereira v súboji o loptu skočil na nohu Grealishovi. Sám sa ale pri tom zranil a musí byť ošetrený.

72

Targettov center na zadnú tyč domáca obrana bez väčších komplikácii vyriešila. Pokus El Ghaziho o narážačku s Davisom na pravom krídle úspešný nebol a lopta po nepresnej prihrávke skončila za bránkovou čiarou.

71

Žltú kartu za tento zákrok proti Nakambovi dostáva Dennis Praet (Leicester City).

70

Praet ostrým sklzom zostrelil na vlastnej polovici Nakambu. Priamy kop pre Aston Villu z ľavej strany útočnej polovice.

69

Hostia sa usadili na polovici Leicesteru, do bezprostrednej blízkosti šestnástky domáceho tímu sa ale nie a nie dostať.

68

Strely: 9:3
Strely na bránu: 5:0

67

Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Conor Hourihane, prichádza Keinan Davis.

65

Vardy z pravej strany prihral do šestnástky Maddisonovi, ktorého zozadu jemne postrčil Hourihane. Na rozdiel od predošlej situácie v šestnástke Aston Villy ale tentokrát hlavný rozhodca neposúdil túto situáciu ako penaltovú.

63

Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Ahmad Almuhammadí, prichádza Anwar El Ghazi.

63

63. Jamie Vardy (LEC) - 2:0

63

Leicester City dáva gól!
Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! JAMIE VARDY skúsene poslal brankára Reinu do pravej strany a loptu poslal po zemi na opačnú stranu. Kanonier Leicesteru tak strieľa svoj prvý ligový gól v roku 2020.

62

VAR potvrdil verdikt hlavného rozhodcu, domáci tak budú skutočne zahrávať pokutový kop.

61

61. Tyrone Mings (ASV)

61

Barnesov center Mings v páde pri snahe o blok vo vlastnej šestnástke zrejme jemne zasiahol rukou, čo posúdil hlavný rozhodca Michael Oliver ako porušenie pravidiel. Leicester tak bude kopať penaltu!

Jamie Vardy nastupuje k svojmu 300. zápasu za Leicester City.

59

Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Kelechi Iheanacho, prichádza Jamie Vardy.

58

Iheanacho sa dral do ďalšieho zakončenia, Targett mu ale zabránil sklzom v lepšej strele. Jeho pokus tak zrazil na rohový kop.

57

Ten rozohral Leicester na krátko a chcel sa prekombinovať do šestnástky, to sa mu ale vôbec nevydarilo a domáci sa sami vytlačili na vlastnú polovicu ihriska.

55

Guilbert prišiel pri rozohrávke o loptu a Barnes ju okamžite prihrával do šestnástky na voľného Iheanacha. Ten však bol príliš pomalý a Mings mu loptu vypichol na rohový kop.

54

Domácim sa napokon rozohrávka vydarila a už znovu sú nasťahovaní na útočnej polovici pred šestnástkou Aston Villy.

53

Justin sa ocitol pod veľkým tlakom napádajúcich hráčov Aston Villy a loptu musel napokon pred Douglasom Luizom odkopnúť len do autu.

51

Center Douglasa Luiza z ľavej strany odhlavičkoval Pereira k Hourihaneovi, ktorý si loptu spracoval pred šestnástkou. Pri svojej strele sa síce pošmykol, i tak ale zakrútil loptu len tesne nad Schmeichelovu bránu.

50

Maddison z priameho kopu z ľavej strany útočnej polovice nacentroval do stredu pokutového územia Aston Villy na Evansa, ktorý loptu hlavou usmernil mimo Reinovej brány.

49

Mings si zrejme pri snahe o zablokovanie lopty natiahol sval a zostáva sedieť na trávniku. Po krátkom ošetrení sa ale do hry pravdepodobne vráti.

48

Iheanacho si nabehol za pasom za obranu Aston Villy a prenikol do šestnástky hostí. Jeho strelu cez Mingsa vyrazil brankár Reina.

47

Guilbert získal svojim prenikom po pravej strane štandardku pre hostí. Tú však Hourihane rozohral katastrofálnym centrom, ktorí domáci bez väčších problémov odvrátili do bezpečia.

46

Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 22:04.
Po prvom polčase ide do šatne so zaslúženým náskokom domáci Leicester. Domáci mali územnú prevahu a výrazne viac gólových príležitostí, hostí však držal výbornými zákrokmi gólman Pepe Reina. Skúsený španielsky gólman však urobil veľkú chybu pri úniku Barnesa, keď si ho ďaleko pred šestnástkou Barnes obhodil a poslal loptu do odkrytej brány Aston Villy. Hostia tak zatiaľ smerujú za štvrtou ligovou prehrou za sebou a ak ju chcú odvrátiť, tak budú musieť v druhom polčase smerom dopredu výrazne pridať.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 70 % : 30 %
Strely na bránu: 3:0
Strely mimo: 3:2
Rohy: 5:0
Ofsajdy: 1:1
Fauly: 6:4

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Pereirovi odskočila pri spracovávaní lopta a v súboji o ňu v sklze dvoch hráčov trafil Targetta do kolena. Ľavý obranca birminghamského klubu musí byť ošetrený.

45

Nadstavený čas je jedna minúta.

45

Albrightonovi pri pokuse o prienik po pravej strany odkopol Targett loptu. Tú získal na útočnej polovici Samatta, ktorý sa však nedokázal dostať cez dvojicu obrancov Leicesteru a o loptu prišiel.

44

Domáci hrajú teraz s veľkou chuťou a tlačia hostí hlboko do obrany. Takmer všetci hráči Aston Villy sú v bezprostrednej blízkosti svojho pokutového územia.

43

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie prenikajúceho Pereiru Conor Hourihane (Aston Villa FC).

42

Hostia získali priamy kop z pravej strany útočnej polovice, Hourihaneov center na zadnú tyč ale skončil až ďaleko za bránkovou čiarou.

40

40. Harvey Barnes (LEC) - 1:0

40

Leicester City dáva gól!
Domáci otvárajú skóre! Albrighton krásnym nákopom na ľavú stranu útočnej polovice vysunul za obranu Aston Villy HARVEYHO BARNESA, ktorý si obhodil vybiehajúceho brankára Reinu a z hranice šestnástky namieril cez dvojicu vracajúcich sa obrancov Aston Villy do odkrytej brány hostí.

39

Nakoniec sa Guilbert pokúsil o nacvičený signál a prihral loptu po zemi na pravú stranu na Almuhammadího, ktorého center však bol zablokovaný do autu.

38

Almuhammadí vypichol domácim loptu v strede poľa a Praet ho hneď zrazil na trávnik. Hostia rozohrajú priamy kop nákopom do domácej šestnástky.

37

Praet peknou prienikovou prihrávkou vysunul na ľavej strane šestnástky do nábehu Barnesa, ktorého strelu cez obrancu po zemi chytil pripravený brankár Reina.

36

Albrighton potom chcel vysunúť kolmicou za obranu hostí Iheanacha, toho ale šikovne odstavil Mings, ktorý loptu odkopol aspoň do stredu poľa.

35

Albrighton sa dostal k centru sprava, jeho nákop bol ale zablokovaný do autu. Práve Albrighton potom vrátil loptu do hry z autového vhadzovania a aj keď sa hostia k nej dostali, tak ju nakopli tak, že skončila u domáceho gólmana Schmeichela.

33

33. Kelechi Iheanacho (LEC)

33

Maddison ho rozohral na krátko a Justin centrom zľava našiel pred bránkoviskom Aston Villy voľného Iheanacha. Ten svojou hlavičkou tesne minul pravú tyč Reinovej brány.

32

Domáci získali odrazenú loptu a pokračovali v postupnom útoku. Albrightonov center z ľavej strany musel Mings zraziť na rohový kop.

31

Maddisonov center sa odrazil od jedného z hráčov Aston Villy v bránkovisku. Domáci signalizujú hru rukou, i tentokrát sa však pokračuje ďalej bez prerušenia.

30

Domáci rozohrali rohový kop nacvičeným signálom po zemi na krátko, Barnes ale namiesto strely urobil kľučku a o loptu prišiel. Domáci však po odkope Gulberta získali ďalší rohový kop.

29

Napokon práve dánsky brankár musel loptu odkopnúť pred napádajúcim Samattom do stredu poľa. Tam sa jej zmocnil Ndidi, ktorý ju potiahol na útočnú polovicu.

28

Hostia začali napádať omnoho vyššie a domáci majú zrazu veľké problémy s rozohrávkou. Do rozohrávky obrancov sa tak po malej domov musel zapojiť i brankár Schmeichel.

27

Maddison vysokým napádaním obral Engelsa o loptu, tá mu ale odskočila až príliš ďaleko od nohy. Mings ju tak rezolútne odkopol spred vlastnej šestnástky do autu.

26

Držanie lopty: 65 % : 35 %

25

Ďalší postupný útok Leicesteru tak rozohráva obranná štvorica spred vlastnej šestnástky. Domáci sa dostali k stredovej čiare, tam ich ale o guľatý nezmysel pripravil Hourihane.

24

Reina po malej domov nakopol loptu na hrot útoku, Samatta ju ale nedokázal vybojovať a hrací predmet skončil u brankára domácich Schmeichela.

23

Tlak „líšok“ sa naďalej zvyšuje. Pereira sa pekne uvoľnil na pravej strane a nacentroval na zadnú tyč, tam ale nebol nikto v modrom a lopta skončila v aute na opačnej strane.

22

Justin prenikol do šestnástky Aston Villy z ľavej strany a po zákroku Guilberta, ktorý mu chcel vypichnúť loptu, spadol na trávnik. Domáci hráči i fanúšikovia sa dožadujú penalty, hra ale pokračuje ďalej.

20

Hostia vytlačili domácich na ich polovicu, o loptu ich ale pripraviť nedokázali. Hrací predmet získali až po nepresnom nákope Evansa na rozbehnutého Iheanacha, ktorý však nedokázal loptu spracovať na hracej ploche.

19

Evansov nákop na ľavé krídlo na Barnesa nebol presný a loptu nakopol do autu. Vysokým presingom ju však domáci hneď získali naspäť a pokračujú v postupnom útoku.

18

Maddison si narazil loptu s Justinom, ktorý bol podrazený Almuhammadím. Domáci rozohrali štandardku na krátko po zemi a pokračujú v obliehaní pokutového územia Aston Villy.

17

Ndidi odkopol loptu pred Grealishom, pritom ale zasiahol kapitána Aston Villy do stehna. Faul sa nepískal a Grealish bude taktiež v zápase pokračovať.

16

Söyüncü sa zrazil so Samattom a otrasený zostáva sedieť na trávniku. Našťastie sa však zdá, že sa nejedná o nič vážnejšie a turecký obranca bude v zápase pokračovať.

15

Maddisonov center na zadnú tyč doletel na hlavu Söyüncüho, ktorý z bránkoviska hlavičkoval tesne nad Reinovu bránu.

14

Domáci teraz preberajú iniciatívu a tlačia sa dopredu. Justin si nabehol na Praetovu kolmicu za obranu, jeho center na prednú tyč ale zrazil Mings na ďalší rohový kop domácich.

13

Rýchly útok Leicesteru po ľavej strane sa skončil nepresnou prihrávkou do šestnástky na Ndidiho. Reina chcel z prvej odkopnúť loptu z vlastného pokutového územia, nepresným odkopom ju ale poslal mimo vlastných spoluhráčov do autu.

12

Samatta si nabiehal za nákopom z vlastnej polovice, čiarový rozhodca mu ale odmával ofsajd. Domáci sa s rozohrávkou v hustom daždi zatiaľ príliš neponáhľajú.

11

Držanie lopty: 51 % : 49 %

10

Evans si na hranici bránkoviska nabehol na výborný center z rohového kopu, jeho prudkú hlavičku do zeme ale skvelým zákrokom vyrazil gólman Aston Villy Pepe Reina.

9

Pereirov nákop na Iheanacha odhlavičkoval obranca Aston Villy do protipohybu brankára Reinu, ktorý už vybiehal proti nákopu. Našťastie pre hostí skončila lopta na bočnej sieti Reinovej brány.

8

Hostia sú možno trochu prekvapivo v úvode zápasu aktívnejší. Samatta získal loptu v strede poľa a zaviezol ju na útočnú polovicu, kde ju však pri snahe o sólový prienik po pravom krídle stratil.

7

Hostia získali priamy kop. Hourihane z neho pekne nacentroval na zadnú tyč na Samattu, ktorý sa ale pri svojom zakončení pošmykol a loptu zblízka poslal mimo domácej brány.

6

Domáci z obrany nakopli loptu na rozbehnutého Iheanacha, ten si ale tento pas nedokázal spracovať. Mings mu ju zobral a okamžite ju rozohral na opačnú stranu.

5

Hostia sa vrátili k svojej postupnej kombinácii. Almuhammadímu sa únik na ľavom krídle tentokrát už vydaril, jeho center na Samattu ale odkopol zo svojho bránkoviska Evans.

4

I hostia sa prvýkrát usadili na útočnej polovici, prienik Almuhammadího ale úspešný nebol. Schmeichel potom mizernou rozohrávkou odkopol loptu priamo do autu.

3

Úvod zápasu je zatiaľ plný nepresností. Brankár Aston Villy Reina nakopol loptu tak, že doletela do náručia brankára Leicesteru Schmeichela.

2

Domáci sa nasťahovali na útočnú polovicu, obliehanie pokutového územia Aston Villy ale k úspechu neviedlo. Po útočnom faule Iheanacha napokon loptu získali hostia.

1

Výkop zápasu mal domáci tím, ktorí začína zápas postupnou rozohrávkou od vlastných obrancov.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Leicester bude hrať v modrých dresoch, Aston Villa vo vínovočervených.
Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Justin – Ndidi – Albrighton, Praet, Maddison, H. Barnes – Iheanacho.
Náhradníci: D. Ward – Fuchs, N. Mendy, Morgan, Tielemans, Vardy, Ayoze Pérez.

Aston Villa FC: Reina – Guilbert, Engels, Mings, Targett – Douglas Luiz, Nakamba, Hourihane – A. Almuhammadí, Samatta, Grealish (C).
Náhradníci: Nyland – Davis, Drinkwater, El Ghazi, Trézéguet, Konsa, N. Taylor.

Rozhodca: Oliver – Cook, Bennett.


Vzájomné zápasy

Oba kluby sa proti sebe v Premier League doteraz postavili 21-krát a lepšie zo vzájomnej bilancie vychádza Leicester. Ten porazil Aston Villu osemkrát, prehral s ňou štyrikrát a deväťkrát sa ich vzájomný zápas skončil remízou. Posledné štyri ligové zápasy proti Aston Ville Leicester neprehral vrátane prvého vzájomného zápasu v tejto sezóne, ktorý v Birminghame vyhral Leicester 4:1.

Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
7.12.2014: Aston Villa – Leicester 2:1
10.1.2015: Leicester – Aston Villa 1:0
13.9.2015: Leicester – Aston Villa 3:2
16.1.2016: Aston Villa – Leicester 1:1
8.12.2019: Aston Villa – Leicester 1:4


Aston Villa FC

Aston Villa je pred týmto duelom na zostupovej 19. priečke ligovej tabuľky, má však okrem dnešného zápasu ešte jeden duel k dobru. Na 16. West Ham i 17. Watford stráca dva body, prípadnou dnešnou výhrou sa tak môže dostať na nezostupové miesto. Ani jej forma ale nie je príliš dobrá a z posledných šiestich zápasov vyhrala jediný. Posledné tri zápasy za sebou navyše prehrala, pričom dva z nich boli priame súboje s konkurentmi bojujúcimi o záchranu (Southampton, Bournemouth). Hlavným problémom Aston Villy je obrana, ktorá má spolu so Southamptonom a posledným Norwichom najvyšší počet inkasovaných gólov (52). Vonku je tím z Birminghamu druhým najhorším v lige a zo 14 zápasov na cudzích ihriskách si domov priviezol len osem bodov.

Posledných 5 ligových zápasov:
Brighton – Aston Villa 1:1
Aston Villa – Watford 2:1
Bournemouth – Aston Villa 2:1
Aston Villa – Tottenham 2:3
Southampton – Aston Villa 2:0


Leicester City

Leicester sa v posledných týždňoch dostal do krízy, napriek tomu ešte drží tretie miesto v tabuľke o dva body pred štvrtou Chelsea. „Líšky“ z posledných siedmich zápasov vyhrali len jeden a v posledných troch dueloch dokonca nestrelili ani jeden gól. V poslednom ligovom zápase navyše prehrali 0:1 na pôde posledného Norwichu. Celkovo majú tretí najproduktívnejší útok súťaže (54 strelených gólov), najlepší strelec Jamie Vardy (17 gólov) však v lige neskóroval od konca decembra a kvôli zraneniu je jeho dnešný štart otázny. Doma je Leicester štvrtým najlepším celkom Premier League, z posledných šiestich domácich zápasov ale vyhral len jeden.

Posledných 5 ligových zápasov:
Leicester – West Ham 4:1
Leicester – Chelsea 2:2
Wolverhampton – Leicester 0:0
Leicester – Manchester City 0:1
Norwich – Leicester 1:0
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Leicester City – Aston Villa FC. Stretnutie 29. kola anglickej Premier League sa začne o 21:00.

Leicester City – Aston Villa FC

4:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 40. H. Barnes, 63. Vardy (pen.), 79. Vardy, 85. H. Barnes

Karty:   71. Praet (LEC), 76. J. Evans (LEC) – 43. Hourihane (ASV)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:12.

Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Justin – Ndidi (83. N. Mendy) – Albrighton, Praet (76. Tielemans), Maddison, H. Barnes – Iheanacho (59. Vardy).
Náhradníci: D. Ward – Fuchs, N. Mendy, Morgan, Tielemans, Vardy, Ayoze Pérez.

Aston Villa FC: Reina – Guilbert, Engels, Mings, Targett – Douglas Luiz, Nakamba, Hourihane (67. Davis) – A. Almuhammadí (63. El Ghazi), Samatta, Grealish (C).
Náhradníci: Nyland – Davis, Drinkwater, El Ghazi, Trézéguet, Konsa, N. Taylor.

Rozhodca: Oliver – Cook, Bennett

Diváci: 32 125