Menu

Hokej

Play-off NHL

Boston Bruins – Carolina Hurricanes

2:1

koniec (0:1, 2:0, 0:0) Stav série: 4:1

19.08.2020, 22:20 • Scotiabank Arena, Toronto • Štvrťfinále V. konferencie • Michal Sadlek

Tipsport: 2.07 4.05 3.01

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem dobrú noc. (00:52:01)
Československá stopa v zápase:

Jaroslav Halák (BOS) 23 zákrokov, 1 inkasovaný gól, úspešnosť zákrokov 95,8 %
Zdeno Chára (BOS) 0+0, 0 striel, čas na ľade 20:21
David Krejčí (BOS) 1+1, 2 strely, čas na ľade 18:14
Ondřej Kaše (BOS) 0+0, 1 strela, čas na ľade 12:46
David Pastrňák (BOS) 0+2, 5 striel, čas na ľade 20:34

Petr Mrázek (CAR) 25 zákrokov, 2 inkasované góly, úspešnosť zákrokov 92,6 %
Martin Nečas (CAR) 0+0, 1 strela, čas na ľade 8:49
Tri hviezdy zápasu:

1. Patrice Bergeron (BOS) 1+1
2. David Krejčí (BOS) 1+1
3. David Pastrňák (BOS) 0+2
Boston zvládol tretiu tretinu výborne a Caroline nedovolil takmer žiadnu väčšiu gólovú príležitosť. Hurricanes sa síce snažili o útočný tlak a v niektorých úsekoch sa im ho i podarilo vytvoriť, hráči Bostonu ale hrali vo vlastnom obrannom pásme skvele a Carolinu vytláčali k mantinelom a do rohov. Úplný záver zápasu a i série už poriadne nervózni hráči Caroliny nezvládli a prakticky sami sa vzdali poslednej možnosti na vyrovnanie. Boston tak zrejme zaslúžene vyhráva dnešný zápas a ukončuje sériu s Carolinou piatym zápasom.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 5:6 (27:24)

Boston Bruins vyhral sériu 4:1 na zápasy a postupuje do semifinále Východnej konferencie.

Koniec zápasu.

59:57

Caroline sa rozohrávka vôbec nevydarila a nepresným nahodením na zadný mantinel sa puk dostal k Chárovi. Ten ho ešte posunul do stredného pásma na Marchanda, čím sa šance Hurricanes na vyrovnanie definitívne končia.

59:42

Puk je pri mantineli a Krejčí ho nakoniec dokázal získať a vyhodiť do pásma Caroliny.

59:28

Staal vyhral buly dozadu na Slavina, ktorého strelu obetavo zablokovali hráči Bostonu. Ďalšiu strelu Skjeiho potom zrazil Chára na ochrannú sieť.

59:10

Oddychový čas Caroliny Hurricanes.

59:10

Williams po prieniku do útočného pásma vystrelil z ľavého kruhu a donútil Haláka k zákroku, ktorým získal pre Carolinu útočné pásmo.

58:47

Marchand sa dostal k puku v strednom pásme a napriek tlaku Trochecka vystrelil. Prázdnu bránku Caroliny minul o niekoľko centimetrov.

57:46

Petr Mrázek opustil bránku a Carolina hrá so šiestimi korčuliarmi!

57:31

Caroline sa čas rýchlo kráti a stále sa Hurricanes nedostali do výraznejšej gólovej príležitosti. Teraz ich Boston navyše drží pri mantineli v strednom pásme.

57:09

Carolina sa rýchlo vrátila do pásma Bostonu, rovnako rýchlo ale i o puk prišla. McAvoy ho potom dostal do útočnej tretiny, kde spolu s Nordströmom získal ďalšie sekundy pre svoj tím.

56:27

Teräväinen sa sólovým prienikom dostal po pravom krídle za bránku Haláka, kde dokázal puk podržať. Krátka kombinácia Hurricanes ale opäť nebola úspešná, lebo Slavinovi na modrej čiare preskočil puk cez hokejku.

56:02

Vatanen dvakrát zastavil na modrej vyhodenie puku z pásma Bruins, tretíkrát už ho ale Krejčí doslova vytlačil s pukom za modrú čiaru.

55:38

Trocheck peknou prihrávkou spoza bránkovej čiary hľadal medzi kruhmi nepokrytého Dzingela, ten ale v ideálnej streleckej pozícii pred odkrytou Halákovou bránkou puk minul.

55:16

Ani tentokrát ale neprišlo žiadne nebezpečné zakončenie na Halákovu bránku a DeBrusk puk získal. Následne ho útočník Bostonu potiahol do stredného pásma.

54:35

Pastrňák s Bergeronom potiahli puk do pásma Caroliny, kde ich obrancovia Hurricanes rýchlo pripravili o hrací predmet. Fleury otočil hru na opačnú stranu a Slavin nahodením na zadný mantinel získal pre Carolinu útočné pásmo.

54:00

Nakoniec sa už poriadne nervózni hráči Caroliny vyhnali z útočného pásma sami, keď na modrú nepresne prihral Williams. Do pásma sa im zatiaľ nedarí dostať naspäť.

53:31

Carolina konečne dostala Boston pod tlakom, Bruins ale dobre vytláčajú súpera k mantinelom a do rohu vlastnej tretiny.

53:04

Nasleduje reklamná prestávka.

52:43

Skjei hneď po zisku hracieho predmetu nahodil puk na zadný mantinel, tam ale opäť nebol nikto v bielom. Boston tak bez problémov získal puk a pokračuje prakticky bez prerušenia vo svojom útoku.

52:00

Hurricanes sa stále nie a nie dostať k puku. Boston tlačí súpera do obrany a aj keď jeho hráči prakticky nestrieľajú, tak svojou aktivitou pripravujú súpera o cenné sekundy.

51:08

Carolina potrebuje útočiť, namiesto toho sa ale bráni ďalšiemu náporu Bostonu. Marchandova strela z pravého krídla bola zablokovaná, puk sa ale odrazil k McAvoyovi, ktorý pokračuje v útoku.

50:30

Oba tímy si rýchlo vymenili kontrolu nad pukom v strednom pásme a ako víťazi z tohto súboja vyšli Bruins. Tí nahodili puk na zadný mantinel, kde ho ale zastavil Hamilton.

49:58

Carolina Hurricanes v plnom počte.

49:38

Bostonu sa nedarí vrátiť sa do pásma Caroliny. Dvakrát za sebou ho Hurricanes zastavilo v strednom pásme a Bruins tak museli začínať svoj útok až spoza Halákovej bránky.

49:10

Boston má v tejto chvíli veľký tlak. Krejčího strelu Mrázek vyrazil a český gólman napokon chytil nahodenie Kruga od modrej.

48:40

Mrázek vyrazil strelu z pravého kruhu do ľavého, odkiaľ pálil z prvej Krejčí. Ten z voleja tesne minul odkrytú bránku Caroliny.

48:11

Williams zbytočným útočným faulom daroval Bostonu presilovku. Tú začali Bruins vyhraným vhadzovaním, puk ale hneď stratili a museli sa poň vrátiť až do vlastnej tretiny.

47:58

Vylúčenie v tíme Carolina Hurricanes (Justin Williams – 2 min., podrazenie).

47:45

Carolina sa znovu tlačí do tlaku a svojou kombináciou v útočnom pásme dostala Boston pod veľký tlak.

47:21

Nasleduje reklamná prestávka.

46:52

Marchand sa pretlačil z ľavého krídla k strele, z ostrého uhla ale trafil len Mrázka. Bleskovú rozohrávku Caroliny potom vystihli v strednom pásme obrancovia Bostonu.

46:23

Nakoniec sa podarilo k puku dostať Pastrňákovi, ktorý ho zaviezol aspoň do stredného pásma a nahodil za Mrázkovu bránku, aby jeho spoluhráči mohli vystriedať.

45:50

Tlak Caroliny nepoľavil ani po návrate Nordströma do hry. Hurricanes si rýchlo posúvajú puk popri mantineli a značne unavený Boston im už vôbec nestíha.

45:18

Boston Bruins v plnom počte.

44:44

Nápor Caroliny ale pokračuje ďalej. Teräväinen minul puk na pravom krídle, ten sa ale k nemu vrátil, a tak ho hneď posúval medzi kruhy na Trochecka. Ten vo výbornej streleckej pozícii hrací predmet minul.

44:13

Trocheck zaviezol puk za Halákovu bránku, odkiaľ ho prihral na vrchol kruhov Williamsovi. Jeho strelu zablokoval Chára, ktorý puk vyhodil za Mrázkovu bránku.

43:42

Carolina vyhrala buly v útočnej tretine. Po krátkej kombinácii pálil spomedzi kruhov Teräväinen, Halák ale dokázal jeho pokus pravým betónom vyraziť do rohu vlastnej tretiny.

43:18

Vylúčenie v tíme Boston Bruins (Joakim Nordström – 2 min., nedovolené bránenie).

43:04

Hurricanes chceli rýchlo rozohrať po zisku puku, nepresnou prihrávkou ale vyhodili puk za Halákovu bránku na zakázané uvoľnenie.

42:44

Carolina Hurricanes v plnom počte. Carolina prvýkrát v zápase neinkasovala v oslabení.

42:07

Bruins sa nedokážu dostať naspäť do pásma Caroliny a ich súper zachytáva útoky už v strednom pásme.

41:35

Kombinácia Bostonu v útočnom pásme pokračovala ďalej a ukončil ju až Teräväinen, ktorý potiahol puk až do útočného pásma.

41:11

Bruins tentokrát vyhrali úvodné presilovkové buly a hneď sa rozostavili do presilovkového vzorca. Marchand pohotovou prihrávkou od pravého mantinelu našiel medzi kruhmi voľného Bergerona, ktorý z prvej tesne minul Mrázkovu bránku.

40:44

Vylúčenie v tíme Carolina Hurricanes (Warren Foegele – 2 min., držanie).

40:31

Skjei hneď po vyhratom vhadzovaní nahodil puk na zadný mantinel, kde ho jeho spoluhráči získali.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 00:07.
Carolina vstúpila do druhej tretiny veľmi aktívne a prvých cca 5 minút sa takmer výhradne odohrávalo v pásme Bostonu. Gól ale streliť nedokázala a Bruins postupne prevzali iniciatívu. Väčšou aktivitou si začali pýtať vylúčenia a napokon obe svoje presilovky využili. Faul Aha potrestal vyrovnávajúcim gólom David Krejčí a 4 sekundy pred koncom druhej tretiny nachytal gólmana Hurricanes Petra Mrázka strelou spoza bránkovej čiary Patrice Bergeron. Carolina je tak po dvoch tretinách na pokraji vypadnutia a v poslednom dejstve sa bude musieť vrhnúť do útoku, ak nechce, aby to bola jej posledná tretina v tejto sezóne NHL.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 13:10 (22:18)

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:56

39:56 Patrice Bergeron (BOS) - 2:1

39:56

Boston dal gól!
Boston otáča presilovkovým gólom do šatne skóre! Brankár Mrázek vyrazil Pastrňákovu strelu a puk sa od plexiskla odrazil k PATRICEOVI BERGERONOVI, ktorý stál za bránkovou čiarou. Bergeron bez váhania nahodil puk do brankára Hurricanes, ktorý si ho nechtiac zrazil korčuľou do siete a vlastným gólom tak dostáva Boston do vedenia. Asistencie: David Pastrňák, David Krejčí.

39:40

Boston zavrel Carolinu v jej pásme a hlavne Pastrňák je veľmi aktívny v streľbe. Ani jeden z jeho pokusov ale zatiaľ nebol presný.

39:10

Vylúčenie v tíme Carolina Hurricanes (Jordan Martinook – 2 min., hrubosť).

39:10

DeBrusk sa z pravého krídla natlačil pred Mrázka, ten si ale bližšiu žŕďku postrážil. Puk sa potom snažil dorážať Kaše, ktorého ale veľmi nebezpečne zrazil na mantinel Martinook. Bude sa vylučovať.

38:56

Aho tiež vystihol rozohrávku Bruins, sám sa ale vytlačil do ostrého uhla, odkiaľ už nemohol zakončovať.

38:06

McGinn vystihol rozohrávku McAvoya a po krátkej útočnej kombinácii z pravého kruhu vystrelil. Halák puk vyrazil pred seba, kde sa snažila dorážať hneď trojica hráčov Caroliny, ani jeden z nich ale nedokázal hrací predmet zasiahnuť.

37:31

Až Williamsovi sa podarilo získať pásmo úspešným nahodením na zadný mantinel, dlhá kombinácia Caroliny v pásme Bostonu ale prebiehala hlavne pri mantineli a strela na Haláka neprišla.

36:42

I jeho útok sa ale zasekol v strede klziska. Ani jednému z tímov sa teraz nedarí prejsť stredným pásmom.

35:59

Pastrňák si nahodil puk na zadný mantinel a sám si ho dokorčuľoval, Hamilton ho ale o puk obral. Rozohrávka sa Caroline nevydarila a Boston otáča hru.

35:20

35:20 David Krejčí (BOS) - 1:1

35:20

Boston dal gól!
Boston využíva presilovku a vyrovnáva! Marchandovu strelu z ľavého kruhu vyrazil Mrázek do pravého, odkiaľ okamžite z prvej vypálil Bergeron. Jeho strela sa odrazila od korčulí cloniaceho Pastrňáka doľava k voľnému DAVIDOVI KREJČÍMU, ktorý už puk bez problémov poslal do odkrytej Mrázkovej bránky. Asistencie: David Pastrňák, Patrice Bergeron.

35:08

Bostonu sa nedarí vrátiť sa do pásma Caroliny. Puk držia obrancovia Bostonu vo vlastnej tretine a snažia sa rozohrať.

34:39

Kaše sa dostal sólovo až pred Mrázka, zblízka ale namieril len do svojho krajana v bránke Hurricanes. Puk sa potom odrazil tak, že skončil až v strednom pásme.

34:02

Carolina vyhrala prvé vhadzovanie v oslabení a puk hneď odpálila za Halákovu bránku.

33:47

Vylúčenie v tíme Carolina Hurricanes (Sebastian Aho – 2 min., hákovanie).

33:47

Bergeron dostal krásnu kolmú prihrávku od Marchanda za obranu Caroliny a pri jeho blafáku do pravej strany ho fauloval Aho. Napriek tomu dokázal zakončiť, avšak len do ľavého Mrázkovho betónu.

33:25

Slavin namieril od modrej mimo. Hurricanes potom podržali puk pri mantineli a znovu sa snažia držať Boston v obrane.

33:06

Skjei si vymenil puk s Trocheckom a nakoniec strieľal z ľavého kruhu, Halákovu bránku ale minul. Následne Chára nepresnou rozohrávku na McAvoya vyhodil nechtiac puk na zakázané uvoľnenie.

32:41

Bruins dvakrát zachytili vyhodenie Caroliny na modrej čiare a vrátili puk k mantinelu. Odtiaľ sa však nedokázali dostať do streleckej pozície.

32:20

Carlo vysunul na pravom krídle DeBruska, ktorého strelu zrazil Slavin do rohu tretiny Hurricanes. Boston o puk bojuje pri mantineli.

31:45

McAvoy si neporozumel s DeBruskom, hneď ale vo vlastnej tretine získal puk naspäť pod svoju kontrolu. Boston sa snaží prejsť stredné pásmo.

31:02

Obrancovia Bostonu napriek vysokému forčekingu Hurricanes rozohrali a Pastrňákovu strelu od modrej na konci tejto rýchlej akcie musel Staal zraziť na ochrannú sieť.

30:37

Kaše individuálny prienik stredom obrany Caroliny zastavil Vatanen. Ten chcel hneď rozohrať, svojou prihrávkou ale vystavil spoluhráčov do ofsajdu. Nasleduje reklamná prestávka.

30:02

Dzingel potiahol puk do rohu útočnej tretiny a odtiaľ hľadal Williamsa, ktorý stál pred Halákovým bránkoviskom. Tesne pred ním puk tečoval Chára.

29:29

Boston sa usadil v pásma Caroliny a Kaše strieľal po okamžitom zisku strateného puku zblízka. Bránku Mrázka minul.

29:01

Slavin ale puk získal, zaviezol ho do pásma Bostonu a nahodil na bránku. Halákovu svätyňu minul a Boston otáča hru.

28:30

Boston hneď po buly vyhodil puk na zakázané uvoľnenie. Vhadzovanie potom Bruins vyhrali a snažia sa o založenie svojho útoku.

28:12

Slavin krásnou kolmou prihrávkou našiel za obranou Bostonu Staala, ktorého strelu z ľavého kruhu skvele chytil Jaroslav Halák.

27:49

Pastrňák prihral na ľavú stranu Marchandovi, ktorý z prvej minul Mrázkovu bránku.

27:11

Krugovo sólo dopadlo podobne ako pred malou chvíľou akcia McAvoya. Boston sa ale i tak udržal v útočnej tretine a teraz on zatláča súpera do obrany.

26:29

McAvoy sa rozbehol po pravej strane, jeho sólo ale skončilo za Mrázkovou bránkou, kde ho o puk obral Fleury.

25:45

Vatanenovo nahodenie netečovali jeho spoluhráči a podobne dopadli i ďalšie dve nahodenia. Boston napokon puk získal a môže zaútočiť.

25:00

Hurricanes pokračujú vo svojom tlaku a znovu sa usadili v pásme Bostonu. Dlhou kombináciou okolo celého pásma sa snažia opäť unaviť súpera.

24:11

Hneď z protiútoku sa dostal do samostatného úniku Pastrňák, jeho zakončenie z pravej strany ale Mrázek skvelým zákrokom betónom zlikvidoval a Pastrňák navyše o tento betón pri pokuse o blafák zakopol.

23:52

Hurricanes mali obrovskú šancu. Po prihrávke z prvej strieľal spomedzi kruhov Aho, trafil ale len žŕďku Halákovej bránky, od ktorej sa puk odrazil smerom von a Chára ho odpálil tesne spred bránkovej čiary.

23:49

Boston Bruins v plnom počte.

23:21

Hurricanes sa nedarí znovu preniknúť do pásma Bostonu a Bruins zachytávajú ich útok na vlastnej modrej čiare.

22:40

Carolina opäť vyhrala buly a opäť sa rozostavila do presilovkovej formácie. Halák musel zasahovať proti Hamiltonovmu nahodeniu od modrej a jeho spoluhráči nakoniec odpálili puk spred bránkoviska do bezpečia.

22:17

Carolina vyhrala buly v útočnom pásme a rozostavila sa do presilovkovej formácie. Po rýchlej kombinácii strieľal z pravého kruhu z prvej Nečas, Halák ale jeho pokus pravým betónom vyrazil.

21:49

Vylúčenie v tíme Boston Bruins (David Pastrňák – 2 min., hákovanie).

21:22

Carolina už prestriedala, Boston ale nie a jeho hráči už začínajú byť znateľne vyčerpaní. Strela na Haláka zatiaľ neprišla.

20:41

Carolina sa nasťahovala hneď od úvodu druhého dejstva do pásma Bostonu a nedovoľuje súperovi svojou kombináciou vystriedať.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 23:13.
Prvú tretinu začali Bruins veľmi aktívne, do výraznejších gólových príležitostí sa ale dostávala Carolina, ktorá sa napokon zásluhou Fleuryho v 10. minúte i ujala vedenia. Boston vypadal chvíľu zaskočený a prenechal iniciatívu Caroline, tá sa ale už viac nedokázala presadiť. Hostia tak úspešne vykročili za druhou výhrou v sérii a uvidíme, ako zareaguje na tento vývoj v ďalších dejstvách Boston.

Strely na bránku v 1. tretine: 9:8

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:51

Teräväinen sa individuálne prekľučkoval za Halákovu bránku, odkiaľ prihrával pred bránkovisko. Tam ale nebol nikto v bielom a puk zobrali hráči Bostonu.

19:20

Krug nahodil po zisku puku hrací predmet na zadný mantinel, tam ho ale zobral len Hamilton. Carolina sa pokúsi ešte minimálne o jeden útok v úvodnej tretine.

18:47

Carolina zatlačila Boston a od modrej letí na Halákovu bránku jedno nahodenie za druhým. Slovenský gólman zatiaľ nemusel zasahovať.

18:25

Foegele sa dostal do bekhendového zakončenia z pravej strany, ktoré Halák vyrazil. Puk potom z opačnej strane dorážal Staal, do jeho strely sa ale obetavo hodil Krejčí, ktorý puk zastavil pri jeho lete do odkrytej bránky.

17:44

Martinook stratil puk vo vlastnom pásme, jeho spoluhráči ho ale následne dokázali vyhodiť do strednej tretiny. Boston potom zastavila Marchandova hra vysokou hokejkou.

17:15

Boston Bruins v plnom počte.

17:14

A už ani nepríde, lebo Teräväinenova strieľaná prihrávka z ľavého kruhu nenašla spoluhráča a Bruins potom puk vyhodili zo svojho pásma.

16:47

Až teraz je Carolina naspäť v útočnej tretine Bostonu a hráči v bielom si posúvajú puk okolo celej tretine Bruins. Strela zatiaľ neprišla.

16:11

Martinookovo ďalšie nahodenie zastavil Wagner a znovu odpálil puk za Mrázkovu bránku.

15:49

Chára získal puk za Halákovou bránkou, prihral ho na Carla a ten ho rezolútne odpálil za Mrázkovu bránku.

15:25

Carolina hneď na úvod vyhrala buly v útočnej tretine a už sa rozostavila do presilovkového vzorca.

15:15

Vylúčenie v tíme Boston Bruins (Charlie McAvoy – 2 min., hákovanie).

14:48

Martinookovo nahodenie od pravého mantinelu nechtiac tečoval obranca Bruins, puk ale našťastie pre Boston skončil mimo Halákovej bránky. Carolina je ale v týchto chvíľach výrazne aktívnejšia.

14:20

Nasleduje ďalšia reklamná prestávka.

14:03

Hamilton nahodil puk na Haláka, ktorý ho vyrazil do rohu svojej tretiny. Tam ho v súbojoch pri mantineli Hurricanes stratili.

13:23

Hra sa teraz poriadne otvorila a puk rýchlo lieta zo strany na stranu. Lindholm potiahol puk po ľavom krídle do pásma Caroliny, nahodenie na bránku ale obrancovia Hurricanes zastavili a rýchlo nahadzujú puk na opačnú stranu za Halákovu bránku.

12:42

Trocheck našiel prihrávkou od pravého mantinelu medzi kruhmi úplne voľného Williamsa, proti jeho strele z prvej sa ale dokázal Jaroslav Halák presunúť.

12:12

Pastrňák dostal puk po krásnej Bergeronovej prihrávke pred bránkovisko Caroliny, naviedol si ho do pravej strany na forhend a vystrelil. S ním sa ale dokázal presunúť i brankár Mrázek, ktorý skvelým zákrokom jeho strelu zneškodnil.

11:41

Carolina napokon musela puk pod tlakom vyhodiť do pásma Bostonu. Grzelczykovo nahodenie na opačnú stranu skončilo u gólmana Caroliny Mrázka.

11:23

Boston prehral vhadzovanie v útočnej tretine, vysokým forčekingom ale drží Hurricanes v ich tretine.

11:06

Nasleduje reklamná prestávka.

11:06

Nečasovu strelu Halák vyrazil a Coyle hneď vyrazil na opačnú stranu. Jeho strelu zápästím z pravého kruhu parádnym zákrokom skryl do lapačky gólman Caroliny Petr Mrázek.

10:33

Boston je inkasovaným gólom zjavne trochu zaskočený a vôbec sa mu nedarí rozohrávka. Nečas preto bez väčších problémov zaviezol po ľavom krídle puk do pásma Bruins.

09:35

09:35 Haydn Fleury (CAR) - 0:1

09:35

Carolina Hurricanes dáva gól!
HAYDN FLEURY sa dostal k puku v pravom kruhu a napriahol k strele. Jeho prudká strela vymietla pravý horný roh Halákovej bránky, od ktorej sa odrazila do zadnej konštrukcie svätyne Bruins a rýchlo von. Gól tak musel ešte skontrolovať videorozhodca, ktorý však hneď potvrdil regulérnosť tohto zásahu. Asistencie: Sebastian Aho, Jordan Martinook.

08:40

Marchand prešiel na ľavom krídle popri mantineli okolo Vatanena, jeho krížnu prihrávku ale spoluhráči nezasiahli. Hurricanes otáčajú hru na opačnú stranu.

08:02

Bostonu sa ale podarilo puk vyhodiť zo svojej tretiny a Hurricanes sa tentokrát s rozohrávkou neponáhľajú. Hamilton drží puk za svojou bránkou a čaká na striedanie svojich spoluhráčov.

07:30

Pas na Krejčího zastavil Hamilton. Niederreiter po jeho prihrávke zaviezol puk do útočného pásma, kde ho drží v súbojoch za Halákovou bránkou.

06:50

Trocheck sa elegantne uvoľnil cez obrancu na ľavom krídle a prenikol do útočného pásma. Strelou zápästím z ľavého kruhu potom donútil Haláka k ďalšiemu zákroku.

06:10

Bostonu sa dvakrát za sebou nevydaril prechod do útočnej tretiny, tretí pokus už ale bol úspešný a Bruins držia puk za Mrázkovou bránkou.

05:39

Foegele prihrával pred bránku na McGinna, túto prihrávku ale tečoval smerom na vlastnú bránku Chára, ktorý bránil práve McGinna. Halák v bránke Bruins bleskurýchlo zareagoval a puk dokázal zakryť lapačkou.

05:01

Aktivitu Bostonu napokon ukončil brankár Mrázek chytením slabého Krejčího teču.

04:29

Kaše tečoval Krejčího nahodenie od modrej čiary, puk ale skončil mimo Mrázkovej bránky. DeBruskovu strelu z pravého kruhu následne český gólman Caroliny vyrazil.

03:50

Salvin sa z ľavého kruhu dostal pred Haláka, ktorý vyrazil jeho bekhendové zakončenie zblízka. McGinn potom pred odkrytou bránkou Bruins puk netrafil dobre a ten nakoniec skončil tesne mimo Halákovej bránky.

03:11

Hráči Bostonu boli opäť v útočnom pásme, Nordström ale túto kombináciu skazil nepresnou prihrávkou. Caroline sa zatiaľ rozohrávka nedarí a obrancovia Hurricanes puk znovu vyhodili len za Halákovu bránku.

02:25

Bruins vyhrali buly v útočnej tretine, hneď ale o puk prišli. Našťastie pre nich sa Caroline rozohrávka nevydarila a puk len odovzdala obrancom Bostonu.

01:53

Boston sa nasťahoval do pásma Caroliny. Carlo nahadzoval puk od modrej čiary na Mrázkovu bránku, jeho obrancovia ale strelu zablokovali a čiernu gumu vyhodili na zakázané uvoľnenie.

01:32

Pastrňákov prienik popri ľavom mantineli nebol úspešný a Carolina rýchlo otočila hru na opačnú stranu. Nakoniec z toho bolo len nahodenie za Halákovú bránku a rýchle striedanie.

00:42

Zápas začína úvodným náporom Bostonu, nahodenie za bránku Caroliny ale skončilo na hokejkách Hurricanes.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Boston bude hrať v čiernych dresoch, Carolina v bielych.
Oba tímy už sú na ľadovej ploche, po hymnách USA a Kanady sa tak 5. zápas tejto série začne.
Úvodné zostavy:

Boston Bruins: Halák (Vladař) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand (A) – O. Kaše, Krejčí, DeBrusk – Studnicka, Coyle, Wagner – Kuraly, P. Lindholm, Nordström.

Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Vatanen, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Martinook (A) – Williams, Trocheck, Dzingel – B. McGinn, J. Staal (C), Foegele – Nečas, Geekie, Niederreiter.

Rozhodca: Dwyer, Hebert – Barton, Berg.

Zápas sa vzhľadom na opatrenia proti šíreniu koronavírusu bude hrať bez divákov.
Boston po štyroch zápasoch série vedie 3:1 na zápasy a už dnes tak môže tím Zdena Cháru a brankára Jaroslava Haláka rozhodnúť o svojom postupe do semifinále Východnej konferencie. Práve Halák sa vďaka odchodu Tuukku Raska stal jedničkou Bostonu a doviedol Bostonu k dvom výhram v posledných dvoch zápasoch. Všetky zápasy v tejto sérii však boli veľmi tesné a tri z nich sa skončili len jednogólovým rozdielom.

Predošlé zápasy série:

Boston – Carolina 4:3 po predĺžení
Boston – Carolina 2:3
Carolina – Boston 1:3
Carolina – Boston 3:4
Vitajte pri on-line prenose z 5. zápasu štvrťfinále Východnej konferencie NHL medzi Bostonom Bruins a Carolinou Hurricanes. Stretnutie sa začne o 22:20.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes

2:1

koniec (0:1, 2:0, 0:0) Stav série: 4:1

Späť na online

Góly a asistencie: 36. Krejčí (Pastrňák, Bergeron), 40. Bergeron (Pastrňák, Krejčí) – 10. H. Fleury (Aho, Martinook)

Boston Bruins: Halák (Vladař) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand (A) – O. Kaše, Krejčí, DeBrusk – Studnicka, Coyle, Wagner – Kuraly, P. Lindholm, Nordström.

Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Vatanen, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Martinook (A) – Williams, Trocheck, Dzingel – B. McGinn, J. Staal (C), Foegele – Nečas, Geekie, Niederreiter.

Rozhodca: Dwyer, Hebert – Barton, Berg

Priebeh zápasu
1. tretina
09:35 CAR 0:1 H. Fleury (Aho, Martinook)
15:15 BOS 2 McAvoy, hákovanie
Po 1. tretine
2. tretina
21:49 BOS 2 Pastrňák, hákovanie
33:47 CAR 2 Aho, hákovanie
35:20 BOS 1:1 Krejčí (Pastrňák, Bergeron)
39:10 CAR 2 Martinook, hrubosť
39:56 BOS 2:1 Bergeron (Pastrňák, Krejčí)
Po 2.tretine
3. tretina
40:44 CAR 2 Foegele, držanie
43:18 BOS 2 Nordström, nedovolené bránenie
47:58 CAR 2 Williams, podrazenie
Koniec