Menu

Hokej

Play-off NHL

Boston Bruins – Carolina Hurricanes

2:1

koniec (0:1, 2:0, 0:0) Stav série: 4:1

19.08.2020, 22:20 • Scotiabank Arena, Toronto • Štvrťfinále V. konferencie • Michal Sadlek

Tipsport: 2.07 4.05 3.01

Boston Bruins vyhral sériu 4:1 na zápasy a postupuje do semifinále Východnej konferencie.

59:28

Staal vyhral buly dozadu na Slavina, ktorého strelu obetavo zablokovali hráči Bostonu. Ďalšiu strelu Skjeiho potom zrazil Chára na ochrannú sieť.

58:47

Marchand sa dostal k puku v strednom pásme a napriek tlaku Trochecka vystrelil. Prázdnu bránku Caroliny minul o niekoľko centimetrov.

57:46

Petr Mrázek opustil bránku a Carolina hrá so šiestimi korčuliarmi!

55:38

Trocheck peknou prihrávkou spoza bránkovej čiary hľadal medzi kruhmi nepokrytého Dzingela, ten ale v ideálnej streleckej pozícii pred odkrytou Halákovou bránkou puk minul.

48:40

Mrázek vyrazil strelu z pravého kruhu do ľavého, odkiaľ pálil z prvej Krejčí. Ten z voleja tesne minul odkrytú bránku Caroliny.

47:58

Vylúčenie v tíme Carolina Hurricanes (Justin Williams – 2 min., podrazenie).

43:18

Vylúčenie v tíme Boston Bruins (Joakim Nordström – 2 min., nedovolené bránenie).

41:11

Bruins tentokrát vyhrali úvodné presilovkové buly a hneď sa rozostavili do presilovkového vzorca. Marchand pohotovou prihrávkou od pravého mantinelu našiel medzi kruhmi voľného Bergerona, ktorý z prvej tesne minul Mrázkovu bránku.

40:44

Vylúčenie v tíme Carolina Hurricanes (Warren Foegele – 2 min., držanie).

39:56

39:56 Patrice Bergeron (BOS) - 2:1

39:56

Boston dal gól!
Boston otáča presilovkovým gólom do šatne skóre! Brankár Mrázek vyrazil Pastrňákovu strelu a puk sa od plexiskla odrazil k PATRICEOVI BERGERONOVI, ktorý stál za bránkovou čiarou. Bergeron bez váhania nahodil puk do brankára Hurricanes, ktorý si ho nechtiac zrazil korčuľou do siete a vlastným gólom tak dostáva Boston do vedenia. Asistencie: David Pastrňák, David Krejčí.

39:10

Vylúčenie v tíme Carolina Hurricanes (Jordan Martinook – 2 min., hrubosť).

39:10

DeBrusk sa z pravého krídla natlačil pred Mrázka, ten si ale bližšiu žŕďku postrážil. Puk sa potom snažil dorážať Kaše, ktorého ale veľmi nebezpečne zrazil na mantinel Martinook. Bude sa vylučovať.

38:06

McGinn vystihol rozohrávku McAvoya a po krátkej útočnej kombinácii z pravého kruhu vystrelil. Halák puk vyrazil pred seba, kde sa snažila dorážať hneď trojica hráčov Caroliny, ani jeden z nich ale nedokázal hrací predmet zasiahnuť.

35:20

35:20 David Krejčí (BOS) - 1:1

35:20

Boston dal gól!
Boston využíva presilovku a vyrovnáva! Marchandovu strelu z ľavého kruhu vyrazil Mrázek do pravého, odkiaľ okamžite z prvej vypálil Bergeron. Jeho strela sa odrazila od korčulí cloniaceho Pastrňáka doľava k voľnému DAVIDOVI KREJČÍMU, ktorý už puk bez problémov poslal do odkrytej Mrázkovej bránky. Asistencie: David Pastrňák, Patrice Bergeron.

34:39

Kaše sa dostal sólovo až pred Mrázka, zblízka ale namieril len do svojho krajana v bránke Hurricanes. Puk sa potom odrazil tak, že skončil až v strednom pásme.

33:47

Vylúčenie v tíme Carolina Hurricanes (Sebastian Aho – 2 min., hákovanie).

33:47

Bergeron dostal krásnu kolmú prihrávku od Marchanda za obranu Caroliny a pri jeho blafáku do pravej strany ho fauloval Aho. Napriek tomu dokázal zakončiť, avšak len do ľavého Mrázkovho betónu.

24:11

Hneď z protiútoku sa dostal do samostatného úniku Pastrňák, jeho zakončenie z pravej strany ale Mrázek skvelým zákrokom betónom zlikvidoval a Pastrňák navyše o tento betón pri pokuse o blafák zakopol.

23:52

Hurricanes mali obrovskú šancu. Po prihrávke z prvej strieľal spomedzi kruhov Aho, trafil ale len žŕďku Halákovej bránky, od ktorej sa puk odrazil smerom von a Chára ho odpálil tesne spred bránkovej čiary.

21:49

Vylúčenie v tíme Boston Bruins (David Pastrňák – 2 min., hákovanie).

18:25

Foegele sa dostal do bekhendového zakončenia z pravej strany, ktoré Halák vyrazil. Puk potom z opačnej strane dorážal Staal, do jeho strely sa ale obetavo hodil Krejčí, ktorý puk zastavil pri jeho lete do odkrytej bránky.

15:15

Vylúčenie v tíme Boston Bruins (Charlie McAvoy – 2 min., hákovanie).

12:42

Trocheck našiel prihrávkou od pravého mantinelu medzi kruhmi úplne voľného Williamsa, proti jeho strele z prvej sa ale dokázal Jaroslav Halák presunúť.

12:12

Pastrňák dostal puk po krásnej Bergeronovej prihrávke pred bránkovisko Caroliny, naviedol si ho do pravej strany na forhend a vystrelil. S ním sa ale dokázal presunúť i brankár Mrázek, ktorý skvelým zákrokom jeho strelu zneškodnil.

09:35

09:35 Haydn Fleury (CAR) - 0:1

09:35

Carolina Hurricanes dáva gól!
HAYDN FLEURY sa dostal k puku v pravom kruhu a napriahol k strele. Jeho prudká strela vymietla pravý horný roh Halákovej bránky, od ktorej sa odrazila do zadnej konštrukcie svätyne Bruins a rýchlo von. Gól tak musel ešte skontrolovať videorozhodca, ktorý však hneď potvrdil regulérnosť tohto zásahu. Asistencie: Sebastian Aho, Jordan Martinook.

05:39

Foegele prihrával pred bránku na McGinna, túto prihrávku ale tečoval smerom na vlastnú bránku Chára, ktorý bránil práve McGinna. Halák v bránke Bruins bleskurýchlo zareagoval a puk dokázal zakryť lapačkou.

03:50

Salvin sa z ľavého kruhu dostal pred Haláka, ktorý vyrazil jeho bekhendové zakončenie zblízka. McGinn potom pred odkrytou bránkou Bruins puk netrafil dobre a ten nakoniec skončil tesne mimo Halákovej bránky.

Zápas sa vzhľadom na opatrenia proti šíreniu koronavírusu bude hrať bez divákov.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes

2:1

koniec (0:1, 2:0, 0:0) Stav série: 4:1

Späť na online

Góly a asistencie: 36. Krejčí (Pastrňák, Bergeron), 40. Bergeron (Pastrňák, Krejčí) – 10. H. Fleury (Aho, Martinook)

Boston Bruins: Halák (Vladař) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand (A) – O. Kaše, Krejčí, DeBrusk – Studnicka, Coyle, Wagner – Kuraly, P. Lindholm, Nordström.

Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Vatanen, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Martinook (A) – Williams, Trocheck, Dzingel – B. McGinn, J. Staal (C), Foegele – Nečas, Geekie, Niederreiter.

Rozhodca: Dwyer, Hebert – Barton, Berg

Priebeh zápasu
1. tretina
09:35 CAR 0:1 H. Fleury (Aho, Martinook)
15:15 BOS 2 McAvoy, hákovanie
Po 1. tretine
2. tretina
21:49 BOS 2 Pastrňák, hákovanie
33:47 CAR 2 Aho, hákovanie
35:20 BOS 1:1 Krejčí (Pastrňák, Bergeron)
39:10 CAR 2 Martinook, hrubosť
39:56 BOS 2:1 Bergeron (Pastrňák, Krejčí)
Po 2.tretine
3. tretina
40:44 CAR 2 Foegele, držanie
43:18 BOS 2 Nordström, nedovolené bránenie
47:58 CAR 2 Williams, podrazenie
Koniec