Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Valencia CF – SD Huesca

1:1

koniec (1:0)

26.09.2020, 16:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • 3. kolo • Michal Sadlek

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (18:00:12)
Držanie lopty: 48 % : 52 %.
Strely na bránu: 2:4.
Strely mimo: 2:9.
Rohy: 4:4.
Ofsajdy: 2:3.
Fauly: 14:20.
Huesca predviedla v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene si odváža z Valencie aspoň bod. Podobne ako v prvom dejstve, i v druhom mali hostia územnú prevahu, postupne si ale začali vytvárať množstvo gólových príležitosti a ich tlak napokon korunoval vyrovnávajúcim gólom Siovas. Hostia potom mohli skóre i otočiť, Okazaki ale krásnym volejom trafil len brvno domácej brány. Hra sa následne vyrovnala a s blížiacim sa záverom zápasu postupne získavala prevahu Valencia, na rozdiel od hostí si ale vytvorila minimum zaujímavých gólových možností. Valencia teda prvýkrát v sezóne remizovala a po troch kolách má na svojom konte 4 body. Huesca na svoju prvú výhru stále čaká a v tabuľke má 2 body.

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Posledné okamihy zápasu sa odohrávajú na polovici Huescy. Po centri Lee Kang-ina z rohu spadla v šestnástke dvojica hráčov, hlavný rozhodca ale vyhodnotil tento súboj ako čistý.

90+4

Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Uroš Račić, prichádza Vicente Esquerdo.

90+3

Račić zostáva ležať na trávniku po súboji o loptu a Kondogbia mu pomáha od kŕča. Hra je prerušená.

90+2

Gayá je v posledných minútach veľmi aktívny, čo sa týka centrov z krídla. Jeho ďalšie dva nákopy do šestnástky za sebou odhlavičkovali obrancovia hosťujúceho celku.

90+1

Domáci získali rohový kop. Center Lee Kang-ina odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Huescy, lopta sa ale odrazila naspäť k hráčom Valencie.

90

Nadstavený čas je päť minút.

90

Striedanie v tíme SD Huesca: z ihriska odchádza David Ferreiro, prichádza Joaquín Muñoz.

90

Striedanie v tíme SD Huesca: z ihriska odchádza Rafael Mir, prichádza Dani Escriche.

89

Mir sa snažil o individuálny prienik stredom ihriska, Kondogbia ho ale tvrdo zrazil na trávnik. Za tento zákrok domáci záložník kartu nedostáva...

88

Gayova prihrávka z ľavej strany prešla pomedzi dvoch hráčov Huescy ku Gameirovi, ktorý z ľavej strany šestnástky vystrelil. Jeho pokus sa zakrútil tesne mimo ľavej spojnice brány Andrésa Fernándeza.

87

Mosquera obral o loptu posledného obrancu Valencie Guillamóna a hneď z hranice šestnástky vystrelil. Jeho pokus ale letel len do stredu brány na pripraveného Doménecha.

85

Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Gonçalo Guedes, prichádza Lee Kang-in.

84

Račić pripravil prihrávkou na pravé krídlo pozíciu na center z prvej Guedesovi, ktorého prudkú prihrávku však na opačnej strane vo vzduchu Gayá už len tečoval. Lopta končí mimo ihriska.

83

O založenie svojho postupného útoku sa snažila i Valencia, ani prihrávkami po zemi a ani nákopmi na krídlo sa však zatiaľ nedokázala udržať na útočnej polovici ihriska.

82

Tentokrát už sa hosťom podarilo preniknúť na útočnú polovicu. Galán potom nacentroval z ľavej strany na zadnú tyč na striedajúceho Ontiverosa, ktorý zo záklonu hlavičkoval vysoko nad domácu bránu.

81

Huesca má loptu pod kontrolou, avšak len na vlastnej polovici. V strede poľa rozohrávajúci hostia už dvakrát narazili na biely val z domácich hráčov.

80

Striedanie v tíme SD Huesca: z ihriska odchádza Šindži Okazaki, prichádza Javier Ontiveros.

80

Striedanie v tíme SD Huesca: z ihriska odchádza Pedro López, prichádza Luisinho.

78

Prestávka na občerstvenie hráčov.

77

Držanie lopty: 41 % : 59 %

76

Gayov center zľava obrana Huescy odvrátila za šestnástku, kde sa lopta dostala ku Kondogbiovi. Ten zakrútil z cca 25 metrov loptu technickou strelou k ľavej tyči, jeho pokus sa ale stal korisťou brankára Andrésa Fernándeza.

75

Mir dostal výbornú kolmicu za obranu Valencie na pravé krídlo, finálna prihrávka na Okazakiho sa mu ale vôbec nevydarila. Loptu tak bez boja získal Diakhaby.

74

Na opačnej strane sa tlačil z ľavého krídla do šestnástky Guedes. Portugalčan prešiel cez dvoch protihráčov, jeho strelu však zablokoval Pulido.

72

Výborný center Pedra Lópeza z pravej strany doletel úplne ideálne na volej nabiehajúcemu Okazakimu, ktorý z prvej trafil krásnou strelou brvno Doménechovej brány.

71

Jeho výkop ale nebol vôbec presný a hostia zadarmo získali loptu. Aktívny Ferreiro sa dostal k ďalšiemu centru sprava, Okazaki ale hlavičkový súboj v šestnástke Valencie prehral a navyše ešte pri svojom nábehu fauloval.

70

Galán sa rozbehol po ľavom krídle okolo Musaha, ten mu ale čistým sklzom loptu vypichol. Keďže sa pri tomto sklze Musaha lopta odrazila za bránkovú čiaru od Galána, tak ju do vráti odkopom od svojej brány domáci gólman Doménech.

69

A táto taktika hosťom nateraz vychádza. Valencia ich síce vytlačila na ich polovicu, o loptu ich ale nepripravila a hostia sa znovu tlačia dopredu.

68

Hostia sa snažia trochu upokojiť hru a podržať loptu na svojich kopačkách, od streleného gólu sa im to totiž veľmi nedarilo.

67

Valencia však získala odrazenú loptu a začína dostávať hostí pod tlak. Gayov center z ľavej strany ale teraz chytil pripravený gólman Huescy Andrés Fernández, ktorý loptu hneď vykopol do stredu poľa.

66

Valencia získala po zablokovanom centri z krídla rohový kop. Wass ho rozohral na krátko na Musaha, ktorého center na zadnú tyč odhlavičkoval Pulido.

64

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie striedajúceho Musaha Javier Galán (SD Huesca).

64

Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Manu Vallejo, prichádza Kévin Gameiro.

64

Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Jason, prichádza Yunus Musah.

63

Tím Huesca práve strelil gól!
Hostia zaslúžene vyrovnávajú! Z rohu hostí Ferreiro tentokrát nacentroval do stredu šestnástky, kde si v skrumáži najvyššie vyskočil DIMITRIS SIOVAS a vysokým oblúčikom nasmeroval loptu hlavou do ľavého horného rohu brány Valencie. Gólman domácich si na loptu i tentokrát siahol, už ju ale vyraziť nedokázal a tá sa od tyče odrazila do siete.

63

Jeden z hráčov Huescy predĺžil center z rohu za seba na Pulida, ktorý hlavičkoval úplne voľný z hranice bránkoviska. Brankár Doménech zákrokom zápasu reflexívne vyrazil loptu mimo svojej svätyne.

62

Striedanie v tíme SD Huesca: z ihriska odchádza Juan Carlos, prichádza Borja García.

61

Center z rohu hostí obrana Valencie vyriešila, lopta sa ale odrazila naspäť na pravú stranu k Ferreirovi. Ten chcel asi nacentrovať do šestnástky Valencie, jeho nákop sa ale zakrútil smerom na bránu a Doménech musel loptu vyraziť nad svoju bránu.

60

Ferreirov center sprava odkopol Guillamón veľmi zle priamo k voľnému Seoanemu, ktorý z prvej vypálil tvrdo pod brvno domácej brvno. Gólman Doménech výborným zákrokom túto strelu vyrazil.

59

Po predošlej aktivite Huescy sa hra teraz trochu upokojila a ani jeden z tímov sa nedokáže prebiť prehusteným stredom poľa na polovicu súpera.

57

Mosquerovi sa nevydaril individuálny prienik stredom a hostia vyrazili bleskurýchlo dopredu. Ich rýchly protiútok sa skončil nepresnou kolmicou na Maxiho Gómeza.

56

Kondogbia elegantne obišiel dvoch protihráčov a posunul loptu na Račića, ktorý ale o loptu prišiel. V súboji o ňu ho však nedovoleným spôsobom podržal zozadu Seoane.

55

Hostia začínajú postupne dostávať domácich pod tlak a opäť ich pripravili v strede poľa o loptu. Ich posledná útočná akcia však skončila faulom Mira na obrancu Valencie.

54

Ferreiro tentokrát centroval do stredu šestnástky, tam ale prehral Okazaki hlavičkový súboj s Guillamónom. Domáci získali loptu na svoje kopačky.

53

Ferreiro si pred šestnástkou Valencie navádzal loptu z pravého krídla na os ihriska. Ani jeden z domácich hráčov mu loptu nezobral, jeho strela ale nakoniec letela vysoko nad Doménechovu bránu.

52

Domáci potom dobrým pohybom vytlačili hostí na ich polovicu. Obrancovia Huescy odtiaľ založili postupný útok svojho tímu, ktorý sa už dostal na polovicu Valencie.

51

Na opačnej strane centroval sprava Ferreiro, Wass však najprv nadvihol loptu do výšky a potom ju sám i odhlavičkoval mimo vlastnej šestnástky.

50

Jason vysunul prihrávkou na pravé krídlo do nábehu Wassa, jeho center však odkopol zhruba z penaltového bodu Pulido.

49

Ďalší pas na Guedesa odhlavičkoval Pulido. Domáci potom zastavili rýchly protiútok hostí a v strede poľa získali hrací predmet pod svoju kontrolu.

48

Valencia tak mala druhú možnosť rozohrať svoj postupný útok, ani tú ale nedokázala využiť, pretože Guedes si spracovával prihrávku v ofsajde.

47

Hostia rýchlo obrali domácich obrancov o loptu a zaútočili. Ich útok skončil centrom Carlosa z pravého krídla, ktorý ale letel privysoko pred všetkých nabiehajúcich hráčov v šestnástke.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 17:02.
Prvý polčas priniesol minimum zaujímavých príležitostí a po jeho priebehu môžeme byť zrejme radi, že sme videli aspoň jeden gól. Huesca mala väčšinu prvého dejstva územnú prevahu, cez dobre fungujúcu obranu Valencie sa ale nedostala okrem jednej Okazakiho hlavičky k ničomu. Domáci boli smerom dopredu ešte bezzubejší, vydarila sa im však jedna štandardka, pri ktorej Wassov center z krídla na prekvapenie všetkých doletel až do siete. Tento gólový strieľaný center bol nakoniec jedinou strelou na bránu za celý prvý polčas. Valencia tak môže byť pri odchode do kabíny spokojná asi len s výsledkom.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 46 % : 54 %
Strely na bránu: 1:0
Strely mimo: 0:4
Rohy: 1:1
Ofsajdy: 1:3
Fauly: 6:11

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Kondogbia taktickým faulom zastavil možný rýchly protiútok hostí. Huesca nakopla loptu do šestnástky, domáci obrancovia však center odvrátili do bezpečia.

45+1

Domáci získali ďalšiu štandardnú situáciu z pravého krídla, center z nej ale tentokrát letel priamo do rukavíc brankára Andrésa Fernándeza. Gólman Huescy rýchlo rozohral do stredu poľa.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

44

Seoanemu sa otvoril priestor na strelu a záložník hostí v tejto príležitostí nezaváhal. Tvrdou ranou zo zhruba 25 metrov ale minul Doménechovu bránu.

43

Hostia napokon odovzdali nepresnou prihrávku loptu domácim, ktorí ju ale hneď „športovo“ vrátili hosťom. Tí tak môžu pokračovať prakticky tam, kde skončili.

42

Huesca sa už oklepala z inkasovaného gólu a usadila sa k ďalšiemu postupnému útoku na polovicu Valencie. Jej kombinácia ale prebiehala len v úctivej vzdialenosti od Doménechovej brány.

41

Hostia hneď po zisku hracieho predmetu vyrazili do rýchleho protiútoku, Mir na pravom krídle si však nabiehal na kolmicu za domáceho obrancu z ofsajdu.

40

„Netopierov“ strelený gól výrazne povzbudil a okamžite po výkope obrali hostí o loptu. Hra sa znovu odohráva pred šestnástkou Huescy.

38

Valencia dala gól!
Domáci otvárajú skóre! DANIEL WASS nacentroval zo štandardky z ľavej strany útočnej polovice do pokutového územia hostí. Ani Maxi Gómez, ani nabiehajúci Diakhaby za ním sa lopty nedotkli, svojim pohybom ale zmiatli brankára Andrésa Fernándeza natoľko, že už nedokázal zareagovať na loptu letiacu k jeho vzdialenejšej tyči.

37

Gólman Valencie ale rozohral presne a po krátkej kombinácii na polovici hosťujúceho celku získal jeho tím priamy kop. Guedesa na ľavom krídle zrazil nedovoleným spôsobom na trávnik Pedro López.

36

Domáci sa pri rozohrávke svojich obrancov ocitli pod veľkým tlakom napádajúcich hostí a nakoniec musel po malej domov nakopnúť loptu na útočnú polovicu brankár Doménech.

35

K rozohrávke štandardnej situácie sa postavil Mir, ktorý však tvrdou strelou trafil Račića stojaceho v múre. Tomu chvíľku trvalo, než sa z tejto rany oklepal, v hre ale pokračuje bez ošetrenia.

34

Hneď po obnovení hry fauloval pred vlastnou šestnástkou Mosqueru Kondogbia. Priamy kop pre Huescu z dobrej streleckej pozície.

32

Prestávka na občerstvenie hráčov.

31

Wass nacentroval od rohovej zástavky len na prednú tyč, odkiaľ loptu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč hostí. Následný nákop do šestnástky bol privysoký pre všetkých hráčov v pokutovom území a skončil až za bránkovou čiarou.

30

Domáci však vrátili loptu „do ohňa“ a po trochu zvláštnom odskoku lopty od trávnika sa hrací predmet odrazil ku Kondogbiovi do šestnástky. Tomu ho na poslednú chvíľu odkopol na roh jeden z obrancov hostí.

29

Gayá centroval do šestnástky hostí z priameho kopu z ľavej strany, jeho nákop však obrana Huescy i tentokrát poriešila.

27

Aj hostia ale zle rozohrali a k lopte sa dostal pred ich šestnástkou Vallejo. Ten sa rozbehol okolo obrancu po ľavej strane, pri pokuse o kľučku si však loptu predkopol priďaleko a tá skončila mimo ihriska.

26

Ferreiro pri napadání rozohrávky fauloval Kondogbiu. Domáci chceli rýchlo rozohrať, loptu ale po dvoch nepresných prihrávkach odovzdali zadarmo hosťom.

25

Račić odhlavičkoval center hostí z pravého krídla k Maximu Gómezovi, ktorý loptu hneď skúšal nakopnúť na rozbehnutého Valleja. Jeho pas však nemal absolútne žiadnu presnosť a na trávnik dopadol až za autovou čiarou.

24

Pri prerušení hry sa hlavný rozhodca ešte raz poradil s videoasistentom ohľadne zákroku na Valleja v šestnástke hostí, ani VAR ale nenašiel porušenie pravidiel.

23

Valencii sa ale konečne podarilo dostať domácich pod tlak a získať loptu. Račić sa pri centri zľava pošmykol, i tak sa však lopta dostala v šestnástke k Vallejovi, ktorý spadol po zásahu obrancu zozadu. Aj v tomto prípade ale hra pokračuje ďalej.

22

Domáci sú zatiaľ smerom dopredu úplne bezzubí. Ich pokus o kombináciu na ľavej strane skončil nepresnou prihrávkou, ktorá skončila v aute.

21

Carlos sa na konci tejto kombinácie odhodlal k strele zo zhruba 25 metrov, namieril ale výrazne mimo Doménechovej brány.

20

Domáci si však guľatý nezmysel na svojich kopačkách dlho neužili a nepresnou rozohrávkou ho darovali hosťom. Tí sa nateraz so založením svojho postupného útoku neponáhľajú.

19

Pri napádaní rozohrávky domácich bol následne práve Okazakimu odpískaný útočný faul na Račića.

18

Huesca veľmi rýchlo rozohrala a dostala sa do otvorenej obrany Valencie. Okazaki si nabiehal na Galánov center z ľavého krídla, pri výskoku na hlavičku a dotyku obrancu Guillamóna však spadol. Hlavný rozhodca necháva hru pokračovať ďalej.

17

Hra sa v posledných minútach poriadne pritvrdila. Domáci získali po faule Carlosa priamy kop, center z neho však obrana Huescy odvrátila do bezpečia a po ďalšom nákope sa dostal do ofsajdu Kondogbia.

15

Po faule na Mosqueru získali hostia ďalšiu štandardku. Nákop z nej ale bol veľmi nepresný a skončil ďaleko za bránkovou čiarou.

14

I tento center ale úspešne zlikvidoval brankár – Andrés Fernández loptu vyboxoval až do stredu poľa a Guedesa potom pri spracovávaní lopty fauloval Ferreiro.

13

Center zo štandardky chytil brankár Doménech a okamžite vyhodil loptu na útočnú polovicu. Tam na pravom krídle zrazil na trávnik prenikajúceho Jasona Galán, i Valencia tak získava priamy kop.

12

Rýchlu akciu hostí však ukončil faulom na prenikajúceho Ferreira Guedes. Priamy kop pre Huescu z pravej strany útočnej polovice.

11

Postupný útok Valencie sa skončil v strede poľa a hostia po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku.

10

Galán si na ľavej strane narazil loptu so Seoanem a chcel si nabehnúť do šestnástky na jeho spätnú prihrávku. Tá však bola príliš prudká a skončila u gólmana Valencie Doménecha.

9

Huesca hrá úvod zápasu vo veľmi dobrom tempe a je výrazne aktívnejšia. Domáci sa dostávajú k lopte len s veľkými problémami a hrá sa takmer výhradne na ich polovici ihriska.

8

Pedro López sa pekne uvoľnil na pravej strane cez Gayu a nacentroval do šestnástky Valencie, domáci ale loptu odkopli. López potom nedokázal loptu spracovať pri autovej čiare.

7

Z pravej strany letel od Seoaneho výborný center na hranicu bránkoviska Valencie, Okazaki však loptu nasmeroval len do zeme namiesto toho, aby jej dal nejaký iný smer. Hrací predmet teda končí mimo Doménechovej brány.

6

Hostia odpovedajú svojim postupným útokom. Hostia sa usadili pred šestnástkou domácich, kde sa snažia nájsť medzery v obrannom postavení Valencie.

5

Wass na pravom krídle prešprintoval obrancu Huescy a centroval z pravej strany, jeho nevydarený nákop ale skončil až za bránkovou čiarou.

4

Domáci až teraz dostali možnosť založiť svoj postupný útok a využili ju na to, aby sa usadili na polovici súpera.

3

Center hostí z krídla bol zrazený na rohový kop. Ferreirov center na prednú tyč domáci odhlavičkovali a Pulido pri nábehu na ďalší center fauloval protihráča.

2

Galán chcel presť za obranu Valencie po ľavom krídle, to sa mu ale nevydarilo a loptu musel posunúť na spoluhráčov v strede poľa. Domáci sa k lopte zatiaľ nedostali.

1

Výkop zápasu mali hostia, ktorí okamžite nakopli loptu na útočnú polovicu. Obrana Valencie nákop odkopla a obrancovia hostí musia rozohrávať z vlastnej polovice.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Valencia bude hrať v bielych dresoch, Huesca v modročervených.
Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Valencia CF: Doménech – Wass, Guillamón, Diakhaby, Gayá (C) – Jason, Račić, Kondogbia, Guedes – M. Vallejo, M. Gómez.
Náhradníci: Rivero – Esquerdo, Koindredi, Molina, Gameiro, Sobrino, Lato, Lee Kang-in, A. Blanco, Centelles, Musah, T. Correia.

SD Huesca: Andrés Fernández – Pedro López, Pulido (C), Siovas, Galán – Carlos, Mosquera, Seoane – Mir, Okazaki, Ferreiro.
Náhradníci: Álvaro Fernández – Ontiveros, Muñoz, Valderrama Doménech, Insua, Luisinho, S. Gómez, Escriche, B. García.

Rozhodca: Montero – Villanueva, Vázquez.

Tento zápas sa, rovnako ako všetky ostatné zápasy tohto kola španielskej LaLigy, bude kvôli nariadeniam v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 hrať bez divákov.


Vzájomné zápasy

Oba kluby sa v najvyššej španielskej súťaži doteraz stretli len v sezóne 2018/2019. Oba vzájomné zápasy vtedy vyhrala Valencia – doma 2:1 a vonku tenisovým výsledkom 6:2.


SD Huesca

Huesca sa po roku vrátila do najvyššej španielskej súťaže po tom, čo v minulom ročníku vyhrala LaLigu2. Nováčik získal cez letnú prestávku niekoľko zaujímavých posíl, z ktorých vyčnievajú Dimitrios Siovas (z Leganés), Borja García (zo Girony) a Gastón Silva (zadarmo z Independiente). I tak by ale podľa papierových predpokladov mal čakať Huescu tvrdý boj o záchranu. V úvodnom kole na pôde Villarrealu Huesca remizovala 1:1, v druhom však doma podľahla ďalšiemu nováčikovi Cádizu 0:2.


Valencia CF

Valencia v minulom ročníku výrazne zaostala za očakávaniami a skončila až na deviatom mieste, čo znamená, že v tejto sezóne si nezahrá žiadny z európskych pohárov. Leto tak bolo v znamení zmien, keď odišli dôležité postavy minulých sezón ako Ferrán Torres (do Manchesteru City), Rodrigo (do Leedsu United) či Dani Parejo (zadarmo do Villarrealu). „Nová“ Valencia vstúpila do novej sezóny španielskej LaLigy dobre, keď v derby zdolala doma Levante 4:2, potom však prehrala na pôde Celty Vigo 1:2.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Valencia CF – SD Huesca. Stretnutie 3. kola španielskej LaLigy sa začne o 16:00.

Valencia CF – SD Huesca

1:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 38. Wass – 63. Siovas

Karty:   64. Galán (HSC)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:9. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:20.

Valencia CF: Doménech – Wass, Guillamón, Diakhaby, Gayá (C) – Jason (64. Musah), Račić (90+4. Esquerdo), Kondogbia, Guedes (85. Lee Kang-in) – M. Vallejo (64. Gameiro), M. Gómez.
Náhradníci: Rivero – Esquerdo, Koindredi, Molina, Gameiro, Sobrino, Lato, Lee Kang-in, A. Blanco, Centelles, Musah, T. Correia.

SD Huesca: Andrés Fernández – Pedro López (80. Luisinho), Pulido (C), Siovas, Galán – Carlos (62. B. García), Mosquera, Seoane – Mir (90. Escriche), Okazaki (80. Ontiveros), Ferreiro (90. Muñoz).
Náhradníci: Álvaro Fernández – Ontiveros, Muñoz, Valderrama Doménech, Insua, Luisinho, S. Gómez, Escriche, B. García.

Rozhodca: Montero – Villanueva, Vázquez